Davyděnko vyřadil v Miami Roddicka a vyzve Nadala

5. 4. 2008, 08:58
Aktuality 0
Čtvrtý nasazený Nikolaj Davyděnko se jako první ruský tenista v historii probojoval do finále turnaje v Miami, v kterém se utká s přemožitelem Tomáše Berdycha Španělem Rafaelem Nadalem. Davyděnko v pátečním semifinále porazil 7-6 6-2 Američana Andyho Roddicka, který tak nenavázal na předchozí výhru nad světovou jedničkou Švýcarem Rogerem Federerem.
Nikolaj Davyděnko vyřadil v Miami Roddicka a vyzve Nadala

Zatímco v souboji s Federerem přerušil Roddick sérii jedenácti porážek ve vzájemných duelech, s Davyděnkem prohrál poprvé v kariéře poté, co ho v minulosti pětkrát porazil.

Ve finále proti Nadalovi čeká ruského hráče další výzva, neboť Španěla také ještě nikdy neporazil. Vítěz turnaje série Masters získá prémii 590 tisíc dolarů.

Deblové finále žen obstarají nejvýše nasazené páry
Česká deblistka Květa Peschkeová společně s Australankou Rennae Stubbsovou si v Miami finále nezahrají. V semifinále podlehly světovému páru číslo jedna Blacková/Huberová dvakrát 3-6, když nedokázaly odvrátit ani jeden z pěti brejkbolů.

Druhou finálovou dvojicí jsou turnajové dvojky Srebotniková/Sugijamaová, které v semifinále nezaváhaly s bělorusko-izraelským párem Azarenková/Peerová.

V loňské sezoně došlo k souboji Blacková/Huberová - Srebotniková/Sugijamaová pětkrát a jen jednou dokázaly uspět světové dvojky. Zimbabwsko-americká dvojice Blacková/Huberová se dnes pokusí vylepšit loňské zaváhání ve finále a získat už 39. respektive 27. deblový titul v kariéře.

ATP Masters Series Miami - páteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Špa) - Berdych (10-ČR) 7-6(6) 6-2
Davyděnko (4-Rus) - Roddick (6-USA) 7-6(5) 6-2

WTA Miami - páteční výsledky:

Čtyřhra - semifinále:
Blacková/Huberová (1-Zim/USA) - Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Aus) 6-3 6-3
Srebotniková/Sugijamaová (2-Slo/Jap) - Azarenková/Peerová (7-Běl/Izr) 6-0 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist