De Britová své premiérové čtvrtfinále prohrála. Rybáriková postupuje

3. 10. 2008, 14:24
Aktuality 1
WTA TAŠKENT - Patnáctiletá Portugalka Larcherová De Britová ve svém premiérovém čtvrtfinálovém utkání na okruhu WTA neuspěla. V Taškentu podlehla třetí nasazené Rumunce Cirsteaové. Naopak poprvé si v semifinále zahraje Slovenka Magdalena Rybáriková. Mezi nejlepší čtyři po boji postoupila i nejvýše nasazená Pcheng Šuaj.
Michelle Larcherová De Britová

Poprvé v kariéře si čtvrtfinále podniku WTA zahrála teprve patnáctiletá Portugalka Michelle Larcherová De Britová. Na víc už ale neměla. Talentovaná tenistka, která už letos sebrala set Sereně Williamsové nebo Světlaně Kuzněcovové, podlehla 2-6 6-7 třetí nasazené Rumunce Soraně Cirsteaové.

Portugalka ve včerejším rozhovoru prozradila, že rozhodnutí hrát místo soutěží pro juniory turnaje WTA, nelituje. Během této sezony získala už skalp Agnieszky Radwaňské nebo Flavie Pennettaové. Na větší úspěchy však musí sbírat především zkušenosti.

Osmnáctiletá Cirsteaová se o druhý postup do finále utká se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou. Tenistka, jež se začátkem roku představila ve fedcupovém utkání v Česku, dnes ztratila pouhé tři gamy s další Rumunkou Ioanou Olaruovou a dosud tak v Taškentu neztratila ani set. V sobotu oslaví dvacáté narozeniny a jako dárek si nadělila první semifinálovou účast na turnaji WTA.

Problémy s postupem mezi nejlepší čtyři měla turnajová jednička Pcheng Šuaj. S šestou nasazenou Rumunkou Monicou Niculescuovou prohrála úvodní dějství ve zkrácené hře, nicméně další dva sety už získala ve svůj prospěch a po 14 dnech bude mít možnost znovu postoupit do finále. V něm hrála letos dvakrát, titul však nezískala.

Soupeřkou Číňanky bude v sobotu ráno Němka Sabine Lisická, další z "mladých pušek". I tato devatenáctiletá tenistka se může radovat z prvního postupu mezi čtyři nejlepší hráčky podniku WTA. Dnes porazila o rok mladší Polu Urszulu Radwaňskou, sestru světové desítky Agnieszky, po boji 3-6 7-5 7-6. Lisická zahájila letošní sezonu z chvostu druhé světové stovky, do další už chce vstoupit jako hráčka první světové padesátky.

WTA TAŠKENT (Uzbekistán, tv. povrch, 145.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pcheng Šuaj (1-Čína) - Niculescuová (6-Rum.) 6-7 6-2 6-4
Cirsteaová (3-Rum.) - De Britová (Port.) 6-2 7-6
Rybáriková (5-SR) - Olaruová (Rum.) 6-2 6-1
Lisická (4-Něm.) - U. Radwaňská (Pol.) 3-6 7-5 7-6

Semifinálové dvojice: Pcheng Šuaj - Lisická, Cirsteaová - Rybáriková.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist