De Minaur v Antalyi porazil Goffina a vyhrál osmé semifinále v řadě. Ve finále se utká s Bublikem

12. 1. 2021, 11:10
Aktuality 0
ATP ANTALYA - Alex de Minaur protáhl svou neporazitelnost v semifinálových bojích (včetně Turnaje mistrů pro mladíky) už na osm zápasů. Jednadvacetiletý Australan dnes v turecké Antalyi porazil světovou šestnáctku Davida Goffina a zahraje si své osmé finále, v němž zaútočí na čtvrtý titul. O něj se zítra utká s Alexanderem Bublikem.
Alex de Minaur

Alex de Minaur předloni vyhrál tři turnaje, ale v loňské sezoně se do finále dostal pouze jednou a až na konci roku v hale v Antverpách, kde ve finále nestačil na Uga Humberta.

Další pokus rozšířit svou sbírku trofejí o čtvrtý kousek bude mít v Antalyi. Čtvrtý nasazený v turecké metropoli suverénně a bez ztráty setu přehrál Maleka Džazírího, Adriana Andrejeva i Nikoloze Basilašviliho a v dnešním semifinále porazil 6-4 3-6 6-2 turnajovou dvojku Davida Goffina.

Zatímco úvodní dvě dějství vždy rozhodl jeden brejk, v tom rozhodujícím byly k vidění hned čtyři. Goffin ještě udržel své šance na postup, když se mu povedl rebrejk na 2-3, jenže následující tři hry už patřily australskému mladíkovi.

"Věděl jsem, že to bude těžký duel a budu na servisu pod tlakem. Po prohraném druhém setu jsem se musel znovu nastartovat a vrátit se k původnímu plánu hry," řekl De Minaur.

Jednadvacetiletý de Minaur tak včetně Turnaje mistrů do 21 let neprohrál už osm semifinálových soubojů v řadě, poslední neúspěch zaznamenal na podzim 2018 v Shenzhenu. Ve svém osmém kariérním finále na turnajích ATP bude čelit Alexanderovi Bublikovi.

Třiadvacetiletý Bublik zdolal 6-4 6-7(4) 6-3 veterána Jérémyho Chardyho a dostane třetí možnost zaútočit na premiérový titul z turnajů ATP. Obě předchozí finále (Newport a Chengdu 2019) totiž prohrál. "V polovině zápasu jsem se zranil a zvažoval odstoupení. Řekl jsem si ale, že to ještě zkusím, a pak jsem začal podávat úplně neuvěřitelně, asi nejlépe od Chengdu 2019," uvedl.


Čtyřhru ovládli jedničky Mektič s Pavičem
První letošní deblový triumf vybojovali nasazené jedničky Nikola Mektič s Matem Pavičem. Chorvatské duo ve finále v Antalyi přehrálo 6-2 6-4 krajana Ivana Dodiga a Slováka Filipa Poláška, kteří tvořili druhý nasazený pár, a hned na svém prvním společném turnaji slaví titul.

Pro světovou čtyřku Paviče se jedná o 18. deblovou trofej v kariéře, o pět let starší Mektič se raduje podeváté.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tv. povrch, 361.800 eur
úterní výsledky (12. 1. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
de Minaur (4-Austr.) - Goffin (2-Belg.) 6-4 3-6 6-2
Bublik (8-Kaz.) - Chardy (Fr.) 6-4 6-7(4) 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mektič/M. Pavič (1-Chorv.) - Dodig/Polášek (2-Chorv./SR) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist