De Minaur v Antalyi získal svůj čtvrtý titul, Bublik mu po dvou gamech vzdal

13. 1. 2021, 10:20
Aktuality 1
ATP ANTALYA - Alex de Minaur ovládl úvodní podnik letošní sezony v turecké Antalyi. Nejlepší australský tenista potřeboval v dnešním finále odehrát jen dva gamy, než mu za stavu 0-2 kvůli zranění vzdal Alexander Bublik. Jednadvacetiletý de Minaur upravil svou bilanci ve finále turnajů ATP na 4-4, o dva roky starší Bublik se premiérového triumfu nedočkal ani ve svém třetím finále.
Profily hráčů
Alex De Minaur

Alex de Minaur předloni vyhrál tři turnaje ATP, ale v loňské sezoně i kvůli zranění a koronavirové pauze vyhrál svůj první zápas na individuálních akcích ATP až v říjnu v Antverpách, kde ve finále podlehl Ugovi Humbertovi. Další pokus rozšířit svou sbírku trofejí o čtvrtý kousek si vypracoval v Antalyi a tentokrát uspěl.

Čtvrtý nasazený v turecké metropoli suverénně a bez ztráty setu přehrál Maleka Džazírího, Adriana Andrejeva i Nikoloze Basilašviliho, v semifinále ve třech setech porazil turnajovou dvojku Davida Goffina a v dnešním finále mu za stavu 0-2 a po pouhých osmi minutách vzdal Alexander Bublik.

Bublik se zranil včera v souboji s Jérémym Chardym a už během něho zvažoval odstoupení. Přesto se zraněným kotníkem utkání dohrál a postoupil. Dnes už však pokračovat nemohl a po ztrátě podání se rozhodl zápas předčasně ukončit.

Jednadvacetiletý De Minaur získal i svůj čtvrtý titul na venkovních betonech (Sydney, Atlanta a Chengdu 2019) a svou finálovou bilanci upravil na 4-4. O dva roky roky starší Bublik naopak ani ve svém třetím finále neuspěl. V žebříčku ATP se posune na 45. místo a o dvě příčky vylepší své maximum, de Minaur zůstane na 23. pozici.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tv. povrch, 361.800 eur
středeční výsledky (13. 1. 2021)
• Dvouhra - finále •
de Minaur (4-Austr.) - Bublik (8-Kaz.) 2-0 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Sázkař Bublík smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist