Deja vu Kvitové: Po Wimbledonu se zase trápí

18. 8. 2011, 23:38
Aktuality 20
WTA CINCINNATI - Petra Kvitová si po roce znovu prochází těžkým obdobím. Po životním výsledku ve Wimbledonu ztratila herní rytmus a trápí se. I na druhém turnaji v zámoří končí už po druhém zápase, po týdnu opět hladce prohrála s Němkou Petkovicovou.
Petra Kvitová

Jedni už z Petry Kvitové dělali největší favoritku blížísího se US Open, druzí se zase ptali, zda rodačka z Bílovce po Wimbledonu nezopakuje černou sérii jako před rokem.

Pravdu má zatím spíše druhá skupina. Před rokem Kvitová senzačně postoupila jako dvacetiletá do semifinále Wimbledonu, na dalších pěti turnajích v řadě ale vypadla vždy v prvním kole. A letos se situace nápadně opakuje; na trávě v All England Clubu získala nejlepší česká tenistka současnosti parádním tenisem titul, po návratu na kurty se jí ovšem po roce opět nedaří.

Kvitovou už na britských ostrovech trápilo zranění stehenního svalu, s práškami proti bolestem ale zápasy odehrála a vyhrála. V červenci se rozhodla odpočívat, vyléčit bolavou nohu a na Slovensku ve Vysokých Tatrách nabrat fyzickou kondici.

Po životním úspěchu se poprvé na okruhu WTA objevila před týdnem v Torontu a po pár dnech v Cincinnati. Oba turnaje měly z pohledu Kvitové hodně společného; první zápas vydřená výhra 7-6 6-3 proti Medinaové, respektive Scheepersové, a už ve třetím kole porážka s Andreou Petkovicovou. V Kanadě na Rogers Cupu uhrála tři gamy, ve Spojených státech jen o dvě hry více.

Jednadvacetiletá Češka dnešní zápas začala mizerně a rychle prohrávala 1-5. Pak to chvíli vypadalo, že by se mohla dostat do tempa, neboť snížila na 3-5 a měla další tři brejkboly, jenže žádný neproměnila a do konce zápasu už toho moc nepředvedla. Trápila se na podání, spáchala sedm dvojchyb a za hodinu a 42 minut prohrála dvakrát 3-6. 

Nyní má Kvitová týden volna, pak ji čeká obhajoba 3. kola na US Open. I přes dnešní porážku by se mohla stát ještě před newyorským grandslamem světovou pětkou, protože se dostane před Číňanku Na Li, která dnes podlehla i v pátém vzájemném souboji Samantě Stosurové.

Před českou tenistku se ale ještě může dostat Maria Šarapovová, které v Cincinnati stačí postoupit do semifinále. Od něho ji dělí jediná výhra, neboť dnes bývalá světová jednička porazila stejně jako loni cestou do finále krajanku Světlanu Kuzněcovovou

"Cítím se opravdu dobře, porazila jsem těžkou soupeřku. V minulosti jsme spolu odehrály těžké zápasy, většinou třísetové. Tak je docela příjemné, že jsem to dnes zvládla ve dvou," pochvalovala si Šarapovová. "Světlana má obrovské zkušenosti a skvělá hráčka. I když se jí v poslední době tolik nedařilo, je pořád velmi nebezpečná," dodala vítězná Ruska, kterou čeká čtvrtfinále proti Stosurové.

Přemožitelku Kvitové Petkovicovou čeká Naďa Petrovová. Ruská tenistka hladce porazila devatenáctiletou Američanku Christinu McHaleovou, jež v předchozím kole vyřadila světovou jedničku Caroline Wozniackou.

Hladce postoupila přes mladou Chorvatku Petru Martičovou také světová dvojka Věra Zvonarevová, jež se o semifinále utká s Danielou Hantuchovou. Slovenka naopak po tříhodinové bitvě zdolala osmou nasazenou Marion Bartoliovou.

"Byl to jeden z mých nejlepších zápasů v této sezoně. Před US Open je to velmi dobrý signál. Vítězství jsem si musela tvrdě vybojovat, o to víc si ho vážím," řekla TASR Hantuchová. Před duelem se Zvonarevovou, se kterou má letos bilanci 1-1, dodala: "Je to druhá hráčka světa. Pokud chci vyhrát, musím hrát agresivně a nepustit jí do hry. Opět si to musím vyhrát sama."

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Jelena Jankovičová a Shuai Peng. Srbka zdolala sedmou nasazenou Italku Francescu Schiavoneovou, Číňanka si hladce poradila se Shahar Peerovou z Izraele.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (18. 08. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Petkovicová (9-Něm.) - Kvitová (6-ČR) 6-3 6-3
Zvonarevová (2-Rus.) - Martičová (Chorv.) 6-2 6-2
Šarapovová (4-Rus.) - Kuzněcovová (14-Rus.) 6-2 6-3
Hantuchová (SR) - Bartoliová (8-Fr.) 6-3 5-7 6-3
Stosurová (10-Austr.) - Li Na (5-Čína) 6-4 3-6 6-4
Jankovičová (13-Srb.) - Schiavoneová (7-It.) 6-3 5-7 6-4
Shuai Peng (16-Čína) - Peerová (Izr.) 6-3 6-2
Petrovová (Rus.) -  McHaleová (USA) 6-3 6-3 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Erraniová/Vinciová (It.) 6-2 6-2
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Kirilenková/Petrovová (4-Rus.) 7-5 5-7 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja bych to na žádnou krizi neviděla, třetí kola nejsou špatná, pořád je to v 16-ti, to je dobrý. Po měsíci a půl se Peťka musí vrátit do zápasového rytmu, to bude vpohodě, nedělala bych z toho hned bůh ví co!!! Peťko to zmákneš i ty blbý kecy novinářů, držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych řekl...ježiš dyť tahle holka vyhrála Wimbledon...už tím se zapsala do historie...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den, vím, že sem někdy ve svém volném čase zavítáte Petro, protože jste zvědavá mladá dáma. Vzpomeńte si prosím na mou radu až se vám příště nebude na kurtu dařit a pořádně se naštvěte. Můj vzkaz pro vás :

Ty hoblino zpomalená, co chceš, odkud si ty špíno, myslíš, že ti budeme fandit? Zapomeň, všichni se na tebe vyse.eme příště, jsi sama v hustý kaši ty reta,rd.ko, nech už toho, hlavu máš maximálně na natáčky ty vopice vokaté, chlupatá nektarinko !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
prosil bych ban
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha hi ha
Reagovat
smazaný uživatel
To je zrale na smaznuti..nechapu urcite jedince.
Reagovat
smazaný uživatel
C´mon ROGER ....... !!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To si snad dělate srandu s tou kritikou. Prohrála se světovou 11., to je podle vás ostudu a katastrofa. Uvědomujete si, že je ji teprve 21 let už je v top 10. Nikdo neříká, že bude světovou 1. letos nebo příští rok to může být za 3, 4 roky. Jest-li to někdo říka tak jsou to novináři a zbytečně můžou nervovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt že Kvitová vyhraje jeden Master a Wimbladon a každý si myslí že už máme novou světovou jedničku , to si mohou myslet jen ti hlupáci z Novy Pouliček a spol ty retardové . Jeden rok se ji začalo dařit a každý ji už přirovnává k Williemskám .
Reagovat
VlS
Nejde o to, že nebude už jen vyhrávat ( ale to se sdalo taky čekat) ale hlavně to, že když párkrát prohraje, tak se najde spousta kritiků. Nikdo netvrdil, že z Petry bude další Martina Navrátilová (paradoxně nejvíc něco v tom smyslu prohlašovala právě Martina) a to, že teď nemá formu jako ve Wimblu neznamená, že se do ní nevrátí a nebude znovu hrát jak hrom.
Petru přirovnávám ke světovým špičkám, protože Petra je v současnosti světová špička a to rozhodně víc, než současná jednička žebříčku, současná trojka žebříčku ............. .
Na tom se nic nezmění, ani když na USO vypadne třeba v 1. kole se světovou stovkou a ne se světovou jedenáctkou. Varoval jsem zde před velkým vynášením do oblak, aby nebyla po nějaké prohře posílána do pekel a už je to tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš to se dalo čekat vy hlupáci ,Petra vyhraje Wimbladon a vy hned už zní děláte světovou jedničku a přirovnáváte ji ke světovým špičkám. To je to samé jak kdyby Štěpánek vyhrál US Open tedka a novináři budou z něj dělat druhého Federerea proboha proberte se ze sna , my už nikdy nebudeme mít druhého Lendla nebo druhou Navrátilovou .
Reagovat
freeteepek
V tomhle zápase to Petra mela hrozne tezky proti rozjety, rozehrany (hraje i 4hru)souperce, ktera si na ni navic ted velmi veri.Od Wimblu Petra zatim odehrala jen 2 zapasy se slabsi souperkou.V Torontu navic problem s vetrem,ted zase zdravotni problemy.Presto Petre pred nadchazejicim US open verim.Stacil by jeden povedeny zapas,aby se chytla.V NY se hraje vecer,tudiz by nemel byt problem s horkem (Petrino astma),ani s vetrem.Navic je to zase GS a na tech to Petre letos jde. Tvrdy povrch v NY ji bude vyhovat vic, nez napr.antuka na FO.Proto verim tomu,ze tam Petra udela zase dobry vysledek a kdyz nebude Serena v pohode, muze i vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro, Petro. Ty už se nám zase bojíš. Takhle se nejlepší hráčky nechovají. Ty ty ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, zda týden volna Petře pomůže, vypadá to, že hodně vypadla z rytmu:( Někdy si říkám, že by neuškodilo občas zahrát "jen" obranu a nechtít to vystřílet hned z první. Má ohromnou ránu, ale teď se jí nedaři ji zkrotit, aby to chodilo do kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel jsem sledovala jen obcas stav skore, protoze se soucasne hraly dva muzske zapasy.Ale opravdu se do tempa dostat nemuze. Andrea urcite je tezka souperka, ale kdyz chces byt na spici,tak by se toto stavat nemelo.Dvakrat v tak rychlem sledu dve jasne porazky od stejne souperky.No vyzva pro trenera, neco vymyslete.at je to zase ta stara Petra, na kterou jsme zvykli.
Reagovat
smazaný uživatel
Na kterou jsme zvyklí??? Odkdy zvyklí? Do loňska mimo SF Wimbledonu Péťa nepředvedla prakticky nic. Porovnej to třeba s Wozňáki, která v 21 letech má 17 titulů. Grandslamy jsou sice nevalné, ale jinak v období srpen 2010 - březen 2011 na dalších velkých turnajích dominovala ona, nikoli Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce se mi verit, ze sva slova myslis vazne. Pokud se ti zdaji tri vitezstvi na velkych turnajich, vyvrcholeni na Wimbledonu.Dve vitezstvi ve Fed cupu, Dalsi finalova ucast malo, tak mas latku opravdu hodne vysoko. Ja si to nemyslim a zda se mi prvni letosni pulrok Peti primo snovy.
Reagovat
smazaný uživatel
fakt klasicka ceska povaha,jak se dari,jsou vsichni bozi a bohyne a jen prijde par proher,jsou najednou mavnutim proutku vsichni k nicemu..Petra se zas chytne a pojede,ja ji drzim moc palce a doufam,ze se vypracuje co nejvys!hlavne nedejboze,aby chytla syndrom "Vaidiska"..ale vypada pracovita,sebevedoma je taky dost,dejte ji vic casu a budeme mit pani tenistku!A pro Broze-ktera bude vyhravat nejen normal turnaje,ale i GS,ne jako Carolyn,ktera zadnej GS nema a podle me mit ani nikdy nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Oproti Wozniacké má životní formu!!!
Reagovat
majkl005
neřekl bych že by se až tak trápila...ano nehraje dobře, ale Andrea je strašně těžká soupeřka a Petra má smůlu že zrovna padne vždycky na ni....na US Open to snad bude lepší
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist