Del Potro kvůli zlomenině kolenní čéšky přijde o Turnaj mistrů

30. 10. 2018, 10:03
Aktuality 22
Juan Martín Del Potro kvůli zlomenině čéšky v pravém koleni přijde o letošní ročník Turnaje mistrů v Londýně, kde se měl po vynikající sezoně představit po pěti letech. Třicetiletý Argentinec nechce riskovat zhoršení a zároveň chce odpočinkem urychlit rekonvalescenci. Na kurty by se rád vrátil v lednu.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Del Potro v osmifinále šanghajského Masters proti Bornovi Čoričovi ošklivě upadl, po prohrané úvodní sadě souboj s Chorvatem vzdal a podrobil se několika vyšetřením. Magnetická rezonance ukázala, že má zlomenou čéšku v pravém koleni. Rodák z Tandilu v posledních dnech nosil dlahu, aby na radu lékaře s pravým kolenem nehýbal.

Vítěz US Open 2009 nechce nic uspěchat ani riskovat, a proto se rozhodl dát před Turnajem mistrů v Londýně, kam se díky letošním výsledkům kvalifikoval, přednost rekonvalescenci a odpočinku, aby byl fit v nadcházející sezoně. Informaci přinesly noviny La Nación.

Del Potro letos prožil fantastickou sezonu. Argentinec získal titul v Acapulku, v Indian Wells poprvé triumfoval na akci Masters, probojoval se do semifinále French Open a na US Open došel až do finále. Aktuálně čtvrtý hráč světa letos vyhrál 47 z 60 zápasů. Na akci pro osm nejlepších tenistů roku se měl představit po pěti letech.

Dle novináře Sebastiána Toroka bylo Del Potrovi sděleno, že musí odpočívat a rehabilitovat dva až čtyři měsíce. Zranění není naštěstí pro Argentince natolik vážné, aby musel na operaci.

Ukončit sezonu mu doporučil Jorge Batista, který momentálně funguje jako lékařský poradce pro fotbalový tým Boca Juniors. S názorem Batisty souhlasili všichni členové Del Potrova týmu.

Na Turnaji mistrů v Londýně tak po odhlášení Del Potra zbývají tři místa, o která se poperou hlavně Marin Čilič, Dominic Thiem, Kei Nišikori a John Isner. Nejblíže jsou Čilič s Thiemem. Jistou účast mají Rafael Nadal, Novak Djokovič, Roger Federer, Alexander Zverev a Kevin Anderson.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Roger_Federer
Furt zraneny, asi nema zazracneho doktora.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze miesto Delpa, zrejme Nishi..

Isnerovi ujde TM o ten prehratý piaty set v SF W :(
Reagovat
Kozoroh
Izzy může účasti dosáhnout postupem do finále Paris Masters, proti bych nebyl já ani Novak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musel by uhrat aspon SF a Nishi nevyhrat viac ako jeden zapas.

To asi nedá.
Reagovat
Torn
No zrovna Isner nemá upřímně na TM co dělat s tím jeho tenisem. Je to jenom o trochu lepší verze Karloviče. Jeho zápasy jsou je o podání a to, zda se při první ráně trefí nebo vyhodí.
Reagovat
EllNino
vždyť to není pravda ... má raději pomalejší povrchy, kde má více času na postoj při úderu ... rozhodně jeho tenis není jen o servise, i když na něm při jeho výšce stavět musí ... ale srovnávat ho s Karlovicem je mimo, ten má jen servis
Reagovat
Torn
Umíš ty něco jiného než plkat a cpát každému, jak je mimo atd.? :D Viděl jsem dost zápasů Isnera a zrovna koukatelné to moc není kromě servisu. Proč myslíš, že hraje tolik tie-breaků v roce? Důvod je ten, že se mu těžko prolomí servis a druhá věc je, že on zrovna soupeře moc brejknout neumí. Sympaťák to je, servis má skvělej, ale od základní čáry je tedy těžce průměrný. Můžeš mi říct, kde přesně píšu, že má rád rychlejší povrchy? Nebo kde píšu, že je Karlovič? Napsal jsem, že je o něco lepší verze Karloviče, což je trochu rozdíl, než napsat, je to další Karlovič.
Reagovat
EllNino
A od čeho by byla diskuze, kdybych na to nemohl reagovat? :D Srovnání s Karlovicem prostě napadá na nohu :)
Reagovat
Torn
Jenže s tebou diskutovat, to je pomalu v poslední době jako s Fandinou, i když ta se trochu zlepšila. Každopádně je to věc názoru. Je pravda, že Karlovič je levej jak šavle úplně, takže budiž...pokud ti to udělá radost...Isner je daleko lepší.
Reagovat
Nola
Isner tento rok vyhral M1000, hral semi vo W, ak je vo forme, je velmi nebezpecny a nie iba na servise
Reagovat
Torn
Ano, vyhrál svou první tisícovku ve 32 letech, což je otázkou, zda zraje jako víno nebo ne. Nutno k těm úspchům říct, že taky letos 8krát na turnaji vypadl s první soupeřem. A to SF ve W je otázkou, jak moc to je úplně vypovídající, když je to zatím jeho největší úspěch na GS a tak se trochu obávám, že to úplně nezopakuje, ale možná ho role tatínka mentálně vyšvihne. :D
Reagovat
Nola
tak on uz finale hral aj predtym 3x, iba vzdy narazil na clena B4, na ktorych koncili takpovediac vsetci tenisti
Reagovat
smazaný uživatel
Torne, ty tomu sportu moc nerozumis co? Videl si Isnera hrat treba letos s Federerem na Lacer cupu, na US Open, ve Wimbledonu, vyhral Masters, dokaze hrat skvele, kdyz mu sedne zapas i od zakladni cary, na siti. S jeho vyskou je samozrejmosti, ze nebude hrat jako Nadal a ze bude hru stavet na podani. Tenisove je uplne jinde nez Karlovic a jemu podobni.
Reagovat
smazaný uživatel
Laver*
Reagovat
gigin
Podobný styl, jak Simon nebo Gulbis.
Reagovat
smazaný uživatel
:D podle me je Isner neco jako Nishioka spis :-)
Reagovat
Torn
Viděl jsem ho na GS a i na Laver cupu, kde hrál otřesným způsobem. i Federer se podle toho tváři. Míš buď venku nebo v kurtu, většinou v kurtu. Letos na GS hrál slušně, ale kromě Miami to nebylo nic extra na hráče TOP10. A myslim si, že tomu rozumí víc než někdo, kdo kde hejtuje Petru. :). A když mu zápas sedne, hraje dobře i od základní čáry. Co je tohle za arugment? Připadně to, když má na úder čas a hraje se pomalu, co je to za argument? Když mám taky den a hrajou se mi pomalé míče na střed, dokážu taky vystřelit winner. O tomhle profesionální tenis na vysoké úrovni není, že ti někdo v podstatě nadhazuje míčky.
Reagovat
Torn
Chtěl jsem napsat většinou venku...:D
Reagovat
EllNino
proč by mi to mělo dělat radost? :D Je to prostě zdánlivě stejný styl tenisu, ale opravdu jen zdánlivě
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, Isner by bol práve pre jeho štýl hry pre mnohých strašiakom, a atrakciou turnaja..

Ak by si sa spytal, s kym by radsej hrali v hale Nadal, Federer, Djokovic. Ci s Nishikorim alebo Isnerom, kazdy by zvolil urcite Nishiho...Hralo by sa im lahsie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Isner má podobný styl jako Nishikori přeci ne?
Reagovat
Fransoas
To je krajně nešťastný.Jeden z největších sympaťáků bude kvůli zranění chybět na TM.Přeji úspěšnou léčbu,aby se mohl vrátit na AO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist