Del Potro po dvou letech na antuce nezářil, outsidera porazil ve třech setech

27. 4. 2011, 09:00
Aktuality 1
ATP ESTORIL - Poprvé od semifinále na Roland Garros 2009 se v ostrém antukovém zápase představil bývalý čtvrtý hráč světa Juan Martin Del Potro. Argentinský tenista na úvod klání v portugalském Estorilu nepřesvědčil, když domácího Pedra Sousu porazil až ve třech setech.
Juan Martin Del Potro

Juan Martin Del Potro hrál na antuce naposledy před dvěma lety na French Open, kde v semifinále nestačil na Federera. O tři měsíce později pak na US Open získal premiérový grandslamový titul, loňský rok však kvůli operaci zápěstí promarodil. Letos se tak vrací až z páté světové stovky zpět mezi tenisovou elitu a po necelém půl roce se prodral již do top 50.

První antukový zápas po dvou letech odehrál včera v portugalském Estorilu, kde se střetl s domácím dvaadvacetiletým kvalifikantem Pedrem Sousou. Až 488. hráč světa dosud na okruhu ATP nepoznal radost z vítězného zápasu, bývalou světovou čtyřku však dokázal potrápit.

V prvním setu favorizovaný Argentinec ztratil po podání jen čtyři míče a vyhrál hladce 6-2. Pak ale Sousa zvýšil kvalitu své hry, v osmé hře druhé sady po soupeřově dvojchybě měl první brejkbol, šanci využil a vyrovnal na 1-1. Rozhozený Del Potro pak prohrál podání i v úvodním gamu rozhodujícího dějství, ztrátu však rychle smazal a překvapení rázně odmítl.

O čtvrtfinále si osmý nasazený Jihoameričan zahraje s Kolumbjicem Alejandrem Fallou, kterému v závěru utkání 1. kola vzdal kvůli bolestem zad vítěz nedávného turnaje v Casablance Pablo Andújar ze Španělska.

Úvodní kolo v Portugalsku zvládli i ostatní nasazení tenisté; Kanaďan Milos Raonic porazil dvakrát 6-4 Rusa Igora Andrejeva, Brazilec Thomaz Bellucci si rovněž ve dvou setech poradil s Frederikem Nielsenem z Dánska a turnajová sedmička Kevin Anderson z Jihoafrické republiky překvapivě otočil souboj s Holanďanem Thiemem De Bakerem.

Kvarteto největších favoritů mělo na úvod volný los a do turnaje vstoupí až ve druhém kole. Švéda Robina Söderlinga čeká Francouz Chardy, Fernando Verdasco se utká s domácím loňským finalistou Gilem, Jo-Wilfried Tsonga s Cuevasem z Uruguaye a Gillesa Simona vyzve Argentinec Berlocq.

- ATP 250 ESTORIL (Portugalsko, antuka, 450.000 eur) -
pondělní a úterní výsledky (25. - 26. 04. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Raonic (5-Kan.) - Andrejev (Rus.) 6-4 6-4
Bellucci (6-Braz.) - Nielsen (Dán.) 7-5 6-1
Anderson (7-JAR) - De Bakker (Niz.) 5-7 6-3 6-2
Del Potro (8-Arg.) - Sousa (Portug.) 6-2 3-6 6-3
Chardy - Mannarino (oba Fr.) 6-4 6-3
Sousa - Elias (oba Portug.) 7-6(6) 3-6 5-2 skreč E.
Cuevas (Urug.) - Riba (Šp.) 6-2 6-4
Hanescu (Rum.) - Machado (Portug.) 6-3 6-3
Falla (Kol.) - Andújar (Šp.) 4-6 6-1 4-4 skreč A.
Berlocq (Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-4 6-3
Roger-Vasselin (Fr.) - Daniel (Braz.) 6-3 6-1
Gil (Portug.) - Cipolla (It.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Pe3k
Del Potro i Raonic postupují, takže jsem spokojen :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist