Del Potro po pauze skončil ve čtvrtfinále, v Delray Bewach ho vyřadil McDonald

23. 2. 2019, 07:30
Aktuality 3
ATP DELRAY BEACH - Juan Martín Argentinec Del Potro na svém prvním turnaji po čtyřměsíční pauze zaviněné zraněním kolena vypadl ve čtvrtfinále. V Delray Beach nestačil na domácího 84. hráče světa Mackenzieho McDonalda, kterému podlehl v tie-breaku třetího setu. Třiadvacetiletý Američan, který si připsal premiérový skalp hráče Top 10, se ve svém prvním semifinále utká s Albotem.
Mackenzie McDonald

Juan Martín Del Potro v Delray Beach zahajoval sezonu potřetí za poslední čtyři roky. V letech 2016 a 2017 se vracel po problémech se zápěstími a pokaždé došel do semifinále. Letos hrál poprvé od loňského října, kdy si v Šanghaji zlomil kolenní čéšku, a vypadl ve čtvrtfinále.

Šampion z roku 2011 na Floridě bez problémů prošel prvními dvěma koly, když si poradil s Japoncem Jošihitem Nišiokou a domácím Reillym Opelkou. Ve čtvrtfinále však podlehl 4-6 6-3 6-7 domácímu Mackenziemu McDonaldovi.

Třicetiletý Argentinec prohrál první set, ale ve druhém přežil potíže na podání a vynutil si třetí sadu. V ní sice nečelil brejkbolu, ale sám za stavů 1-1 a 3-3 nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů a v rozhodujícím tie-breaku o sedm let mladšímu Američanovi podlehl. Po utkání přiznal, že lékaři mu start v Delray Beach ještě nedoporučovali, touha hrát ale byla silnější.

"Lékaři říkají, že to chce čas, pokud chci být zase úplně připravený, ale já už se nechci dívat na turnaje doma v televizi. Udělal jsem maximum pro to, abych tu mohl hrát. Dnes jsem bojoval do posledního míčku a měl šance, ale je těžké vyhrát zápas, v němž se nemůžete pohybovat na sto procent," komentoval De Potro.

"Odehrál jsem tady tři zápasy po čtyřech měsících, což je pro mě skvělá zpráva. Vím, jak dobrý můžu být, když budu připravený. Ale zatím nejsem v ideální fyzické kondici, abych na této úrovni hrál," dodal vítěz US Open z roku 2009.


Třiadvacetiletý McDonald si proti světové čtyřce připsal svůj dosud nejcennější skalp. Až dosud měl na kontě jen jednu výhru nad hráčem Top 20, když loni v Šanghaji porazil světovou dvacítku Milose Raonice.

"Hraju tady skvělý turnaj a dnes jsem si splnil sen. Porazil jsem skvělého tenistu, moc to pro mě znamená. Věřím, že mi to dodá sebevědomí do dalšího průběhu sezony," řekl McDonald.

Ve svém prvním semifinále na okruhu ATP si McDonald zahraje s Radu AlbotemDevětadvacetiletý tenista z Moldavska ve čtvrtfinále prohrával s domácí nasazenou čtyřkou Stevem Johnsonem 1-6 a 1-3, vývoj však dokázal otočit a po výhře 1-6 6-3 7-6 postoupil potřetí v kariéře do semifinále.

Domácí nasazená dvojka John Isner ve čtvrtfinále porazil 7-6 6-4 Francouze Adriana Mannarina, s nímž neprohrál už 12 setů v řadě a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1.

V semifinále se poprvé utká s Britem Evansem.
Ten přehrál 6-4 6-4 šestého nasazeného Itala Andrease Seppiho a do semifinále turnaje ATP postoupil potřetí v kariéře. Bojovat bude o druhé finále, v němž by usiloval o premiérový titul.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 651.215 dolarů
páteční výsledky (22. 02. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
McDonald (USA) - Del Potro (1-Arg.) 6-4 3-6 7-6(5)
Isner (2-USA) - Mannarino (Fr.) 7-6(2) 6-4
Albot (Moldav.) - Johnson (4-USA) 1-6 6-3 7-6(5)
Evans (Brit.) - Seppi (6-It.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
S něčím takovým, jako je servis Isnera, se asi ještě nesetkal, ale poradil si s tím skvěle. Snad klapne i finále a bude 1. titul.
Reagovat
Nola
sa odhlasil z Acapulca, mal problem s pohybom v poslednom zapase..... tie navraty po zraneni nie su vobec jednoduche....
Reagovat
Fransoas
Škoda,že Argentinec nepostoupil do dalšího kola.Zatím není úplně fit.BUde to chtít trochu času.Ital nepotvrdil roli favorita,atak je to mírné překvapení.Semifinálové zápasy mohou být zajímavé.Některé by mohly být až překvapivé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist