Del Potro porazil i Fogniniho a je ve čtvrtfinále

14. 1. 2015, 07:37
Aktuality 11
ATP SYDNEY - Juan Martín del Potro vyhrál i svůj druhý zápas po jedenáctiměsíční pauze. V Sydney argentinský obhájce titulu otočil zápas s nejvýše nasazeným Italem Fabiem Fogninim a postoupil do čtvrtfinále. Skončil i druhý nasazený Belgičan David Goffin, který nestačil na Bolelliho.
Juan Martín del Potro

Juan Martín del Potro se loni v březnu podrobil operaci levého zápěstí a až do konce sezony rehabilitoval a měsíce se připravoval se na svůj návrat.

Toho se po téměř jedenácti měsících dočkal tento týden v Sydney, kde loni vybojoval svůj poslední 18. tituly kariéry. Sice ještě občas cítí v ruce bolesti a bekhendové údery hraje s opatrností, touha po návratu do turnajového kolotoče ale byla obrovská.

A velká je i touha po vítězstvích. I když šestadvacetiletý Argentinec přiznal, že není stoprocetně fit, má problémy s pohybem a do bekhendu se neopírá s velkou razancí, v Sydney už vyhrál dva zápasy.

Poté, co včera porazil bez ztráty podání Ukrajince Sergeje Stachovského, si dnes vyšlápl i na nasazenou jedničku Fabia Fogniniho. Itala, který minulý týdne na Hopman Cupu prohrál všechny tři zápasy ve dvouhře, zdolal po obratu 4-6 6-2 6-2.

"Zápěstí je na tom stejně, nezhoršuje se to. Jsem šťastný, že jsem poprvé porazil hráče z první dvacítky," řekl bývalý čtvrtý hráč světa, jenž aktuálně figuruje až ve čtvrté světové stovce.

Ve čtvrtfinále se vítěz US Open z roku 2009 a bronzový medailista z olympijských her v Londýně Del Potro utká s Kazachem Michajlem Kukuškinem,

Svůj úvodní zápas v Sydney nezvládnul ani druhý nasazený David Goffin, který zřejmě doplatil na náročný přesun z Indie do Austrálie. Belgičan, který hrál v sobotu semifinále v Čennaí, dnes v Sydney překvapivě nestačil na Itala Simoneho Bolelliho, jemuž podlehl dvakrát 3-6.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 494.310 dolarů)
středeční výsledky (13. 01. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Del Potro (Arg.) - Fognini (1-It.) 4-6 6-2 6-2
Bolelli (It.) - Goffin (2-Belg.) 6-3 6-3
Benneteau (4-Fr.) - Pospisil (Kan.) 7-6(3) 6-3
Kukuškin (Kaz.) - Cuevas (6-Urug.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kukuškin může být pro Juana konečná, ale i tak začal skvěle a já mu věřím, vamos Delpo :))
Reagovat
gigin
Dělá selfie, nebo mu píše JM?

https://pbs.twimg.com/media/B7TvvhvIEAA-b9o.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
určitě se vzhlíží, jak mu to sluší :)) sedí si tam jak král :D
Reagovat
Roger_Federer
Podle me mu pise Sterba jak mu to slusi.
Reagovat
Mayo
wow, tak Juančo to pekne otočil a tie dva sety podľa výsledku s prehľadom...to som až tak nečakal...tak pome pre titul (:
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo, děláš mi velkou radost. Už se na tebe zítra zase těším. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bernie si jde pro titul.
Reagovat
mahycek
Delpo,zatím dobře,ale zítra Kukushkin,čeká tě šichta,dovede potrápit i Novaka. Ale udělej i jeho a pak si do AO 4 dny odpočneš a potrénuješ. To neznamená, že bych nepřál titul ze Sydney,ale aby toho nebylo moc. Tak jedem Delpo.
Reagovat
smazaný uživatel
Blahozelam J.M.DelPotrovi verim mu a vzdy budem!
Reagovat
r.Fever
tak s tým Gulbom sme sa prepočítali, ale Bresnik povedal, že ešte vôbec nie je ready na sezónu, takže to vysvetľuje prehru s Veselým..
Reagovat
smazaný uživatel
gratulka, ve 3. setu už to bylo tvoje :) Drž se.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist