Del Potro porazil Petzschnera, je ve čtvrtfinále

26. 10. 2011, 17:26
Aktuality 0
Argentinský tenista Juan Martín del Potro si po čtvrt roce zahraje o semifinále turnaje ATP. Druhý nasazený tenista turnaje ve Vídni si v rakouské metropoli poradil v úvodním zápase s Němcem Petzschnerem.
Juan-Martín del Potro

Juan Martín del Potro čekal na výhru na okruhu ATP od porážky na US Open, kde vypadl ve třetím kole. Před týdnem nestačil ve Stockholmu na Američana Blakea, proti Philippu Petzschnerovi už se ale dočkal.

V utkání, které trvalo necelou hodinu a půl, čelil Del Potro čtyřem brejkbolům, které se mu podařilo odvrátit. Argentinec měl rovněž čtyři příležitosti sebrat soupeři podání, v každém setu využil jednu a mezi nejlepší osmičku postoupil po výhře 6-3 6-4.

"Myslím, že v tomhle zápase jsem hrál o dost lépe než minulý týden," řekl webu ATP Argentinec. "Na první kolo to byl těžký soupeř. Atmosféru jsem si tu užíval a ten poslední bod - asi nejlepší za celý zápas - byl dobrý způsob, jakým vyhrát," dodal Del Potro.

Po vítězi turnaje z roku 2008 Petzschnerovi může druhý nasazený hráč narazit na dalšího bývalého šampiona. Jeho příštím soupeřem totiž bude vítěz duelu mezi Slovincem Aljazem Bedenem a vítězem turnaje z roku 2001 Tommym Haasem.

Překvapivě se se soutěží rozloučil už v úvodním kole Nikolaj Davyděnko. Ruský hráč, jenž dal Vídni přednost před domácím turnajem v Petrohradu, sice vyhrál nad Stevem Darcisem první set, pak ale musel skousnout 'kanára' a nakonec těsnou porážku v tie-breaku.

Belgičan Darcis se ve 2.kole utká s domácím talentem Dominikem Thiemem, ve čtvrtfinále by mohl narazit na Radka Štěpánka. Český hráč do turnaje vstoupí ve čtvrtek duelem s Němcem Brandsem. Štěpánek se už ve Vídni představil, když po boku Juana Martína Del Potra postoupil ve čtyřhře. Česko-argentinský tandem porazil vítěze loňského Wimbledonu a letošního US Open Jürgena Melzera s Philippem Petzschnerem.

 

Výsledky - Vídeň (tvrdý povrch, dotace 650.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Darcis (Belg.) - Davyděnko (7-Rus.) 3-6 6-0 7-6(2)
Nieminen (Fin.) - Haase (Niz.) 7-6(3) 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (2-Arg.) - Petzschner (Něm.) 6-3 6-4
Anderson (6-JAR) - Baghdatis (Kypr) 6-1 7-6(5) 

Čtyřhra - 1. kolo:
Štěpánek/Del Potro (ČR/Arg.) - Melzer/Petzschner (3-Rak./Něm.) 6:4, 6:2.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist