Del Potro ve Vídni zastavil Žemlju a získal třetí letošní titul

22. 10. 2012, 11:31
Aktuality 1
ATP VÍDEŇ - Juan Martín Del Potro ve Vídni potvrdil pozici nasazené jedničky a připsal si celkově 12. titul. Argentinský tenista ve finále porazil slovinské překvapení Grega Žemlju.
Juan Martín Del Potro

70. hráč žebříčku Grega Žemlja ve Vídni málem ani nestartoval, neboť mohl mohl hrát hlavní soutěž ve Stockholmu a v rakouské metropoli musel začínat v kvalifikaci. Přesto se rozhodl pro Vídeň a teď rozhodně nelituje. Poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP, v něm si proti Tommymu Haasovi připsal premiérový skalp hráče Top 20 a v semifinále pak porazil i světovou devítku Janka Tipsareviče.

Šestadvacetiletý Slovinec začal dobře i finále proti nejvýše nasazenému Juanu Martínu Del Potrovi, proti kterému se v prvním setu ujal vedení 4-2. Favorizovaný Argentinec ale další senzaci nepřipustil a zvítězil 7-5 6-3.

Čtyřiadvacetiletý Argentinec hrál na prvním turnaji od poloviny září, kdy kvůli problémům se zápěstím nenastoupil k druhému utkání semifinále Davisova poháru proti českým tenistům. Ve Vídni vylepšil výsledek z loňské sezony, kdy ve finále podlehl Tsongovi. Letos získal třetí titul a celkově si připsal 12. titul v kariéře. Zvýšil tak své šance na účast na Turnaji mistrů v Londýně, v žebříčku mu zatím patří sedmé místo za šestým Tomášem Berdychem.

"Jsem šťastný. Je pro mě důležité mít dobrý konec roku. Teď jsou přede mnou dva velké turnaje a já doufám, že už se na Turnaj mistrů kvalifikuju. Jsem potěšen, že se úroveň mé hry zlepšuje," řekl Del Potro.

Žemlja byl i přes finálovou porážku pochopitelně spokojený. "Jsem pyšný na to, jak jsem tu hrál, byl to můj nejlepší týden," radoval se slovinský tenista. "Dnes jsem hrál dobře prvních sedm gamů. Pak se mi už tolik nedařilo na podání, ale bojoval jsem až do konce," dodal Žemlja, který se v novém vydání žebříku posouvá na 50. místo.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 550.000 dolarů)
nedělní výsledky (21. 10. 2012)

Dvouhra - finále:
Del Potro (1-Arg.) - Žemlja (Slovin.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Pe3k
JMDP.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist