Del Potro začal rehabilitovat, datum návratu zatím nestanovil

23. 10. 2018, 10:31
Aktuality 1
Juan Martín Del Potro na Masters v Šanghaji skrečoval osmifinálový souboj s Bornou Čoričem a následná vyšetření odhalila, že má třicetiletý Argentinec zlomenou kolenní čéšku. Na kurtech se letos vítěz US Open 2009 nejspíše už nepředstaví a datum návratu zatím nestanovil. Rád by se však objevil na nadcházejícím Australian Open, které startuje 14. ledna.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Del Potro letos prožil fantastickou sezonu. Rodák z Tandilu získal titul v Acapulku, v Indian Wells poprvé triumfoval na akci Masters, probojoval se do semifinále French Open a na US Open došel až do finále.

Parádní letošní jízdu ale do konce nedotáhne, protože si na Masters v Šanghaji zlomil kolenní čéšku. Zranění s největší pravděpodobností Argentince letos na kurty už nepustí.

Del Potro ovšem s kariérou rozhodně nekončí, přestože by se tomu nikdo nemohl divit. Vítěze US Open 2009 totiž během kariéry, kterou odstartoval před patnácti lety, sužovaly a neustále zastavovaly četné zdravotní problémy, hlavně potíže s oběma zápěstími, s nimiž musel několikrát na operaci.

Po skreči v osmifinále šanghajského Masters se Del Potro musel odhlásit z Basileje a také Masters v Paříži a v ohrození je i jeho start na Turnaji mistrů v Londýně, kde má jistou účast.

Datum návratu argentinského sympaťáka zatím nebylo stanoveno. Jeho tým ovšem přestal vyjednávat s organizátory březnové akce ATP v Acapulku, což by mohlo znamenat, že Del Potro nestihne ani začátek nadcházející sezony.

"Juan Martín už rehabilituje se svým lékařským týmem. V posledních dnech nosil dlahu, aby na radu lékaře s pravým kolenem nehýbal. Cílem je samozřejmě plné uzdravení. Datum návratu zatím stanovit nemůžeme. Uvidíme, jak si Juan Martín povede," uvedl Jorge Viale, manažer Del Potra.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
Určitě je to daleko větší sympaťák než celej slavnej Djokovic.Držim palce ať se návrat podaří dle představ.Lepší by ale bylo doléčit to na 100 %.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist