Del Potro začíná po zranění trénovat na kurtu. Stihnout chce Melbourne

17. 12. 2018, 09:39
Aktuality 13
Argentinec Juan Martín Del Potro doléčil zranění kolena, ve kterém si před dvěma měsíci zlomil čéšku, a pomalu začíná s přípravou na novou sezonu. V pátek si poprvé zatrénoval na kurtu a věří, že se stihne připravit na první grandslam sezony - Australian Open.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro prožíval skvělou sezonu, během které si zahrál šestkrát ve finále a získal dva tituly. V březnu v Indian Wells i díky sérii patnácti výher slavil premiérový triumf na turnaji Masters 1000, byl v semifinále French Open, čtvrtfinále Wimbledonu či finále US Open. 

Jako jeden z prvních si zajistil účast na Turnaji mistrů, kde hrál naposledy v roce 2013, jenže ho zastavilo zranění. Třicetiletý Argentinec, jehož kariéru brzdila vážná zranění obou zápěstí, si 11. října v Šanghaji po pádu na kurt zlomil čéšku v pravém kolenu a sezona pro něj skončila. 

Na operaci nemusel, ale čekala ho dlouhá rekonvalescence. Po několika týdnech v úplném klidu podstoupil rehabilitační proces a až po dvou měsících se mohl znovu postavit na kurt s raketou v ruce. 

První trénink Del Potro absolvoval v pátek na antuce a návrat na kurt se blahodárně podepsal na jeho dobré náladě.

"Dva měsíc po zlomenině kolena jsem zpátky na kurtu. Samozřejmě do toho jdu jen zlehka...," řekl rodák z Tandilu. Také přiznal, že první dny po zranění na tom byl psychicky špatně, ale pomohla mu rodina a hlavně kamarádi.

Pátý hráč světa Del Potro by se rád stihl připravit na Australian Open, které začíná přesně za čtyři týdny. Krátce předtím chce otestovat svou formu na tradiční exhibici v melbournském Kooyongu, kde se bude hrát od 8. do 10. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
turista
Vamos Del Potro!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten čas letí. Za dva týdny nová sezóna. Mazec. Ted kvízová otázka. Bouchne v roce 2019 Fedex tu antuku, nebo ne? :)
Reagovat
Patik
Podľa mňa nie..myslím si že záleží aké budú výsledky z predošlých turnajov v akom bude fyzickom psychickom rozpoložení..možno v akej forme budú jeho rivali..no ak má v pláne potiahnuť kariéru k olympiáde tak ju pravdepodobne vynechá..môj názor..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on výpadky má, ale fyzicky je podle mě ok. Luthi říkal, ze to, co fungovalo jeden rok nefunguje druhy rok a musí udělat změnu, třeba hrát antuku. Nějaké body by tam asi nabral, zase tak marný antukar to není. Krome Nadala, Noleho, nebo Thiema by to teoretický mohl posundavat.
Reagovat
Patik
Podľa mňa jeho ciele sú viacmenej jasné a už dopredu dobre vie že tam hrať nebude..len sa snaží byť slušný a mať akúsi úctu k organizátorom turnajov a hrá to do poslednej chvíle že ešte uvidí ..že si to premyslí alebo k tomu prípadne dodá že by si tam ešte rád niekedy zahral aby sa nepovedalo že mu na antuke už vôbec nezáleží..ale nemyslím si že sa bude pred trávnatou sezónou zodierať na antuke..na French Open by ho kľudne mohli čakať dlhé 5 seťáky s Thiemom alebo Djokovičom..odpálil by sa keď má chvílu nato obhajovať štutgart a ísť na obľúbené turnaje..? no neviem..rád by som ho tam videl ale ak mu to má viac uškodiť tak radšej nie.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, já si právě myslím opak. Ale možná se mýlím. To vynechávání antuky mu pomohlo v roce 2017, to je bez debat, ale letos mu to spíše uškodilo. Vyhrál AO, stal se N.1, udělal finále v IW, pak odpískal antuku a skončila jeho sezóna. Od té doby se hledal, měl výpadky, nemohl chytit rytmus a do tempa se dostal někde v Paříži, kde ho dělilo pár míčků od titulu. Protože Karenova hra by na Fedexe ve finále asi neplatila.

Za mě by antuku hrát měl, alespoň pro formu tak, ať si udrží tempo, dát si třeba Monte Carlo, Madrid a French Open. Vynechat 3 měsíce je podle mě už moc divoké a rozbije mu to celý rok jako letos. Můj názor.
Reagovat
Patik
Ono tie jeho výsledky po pauze neboli až také zlé keď si tie turnaje rozobere človek jednotlivo ..v niektorých turnajoch rozhodla jedna dve lopty o víťazovi..antuku by mal myslím si že vynechať ale po antuke už nevynechať ani jeden turnaj..a mám pocit že sa sním dlho viezli tie nepremenené matchpointy z Indian Wells..no uvidíme každopádne ak sa rozhodne pre také French Open tak bude možno trošku pod tlakom od ľudí..po rokoch na antuke..každý bude zvedavý ako si tam povedie..a samozrejme už od začiatku ho budú chcieť všetci vidieť vo finále s Nadalom.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak těch facek tam bylo více. Finále IW, pak ta zbytečná prohra v Halle a korunu tomu nasadil Wimbledon.
Reagovat
turista
Jak se RF rozhodne to ví jen on sám. A momentálně možná ani on ne. Ale chce hrát do 40 let. Ty přestávky v sezóně mu letos moc nesedly. Naopak Nadal vytěžil z asi 10 turnajů 5 velkých titulů. To je efektivita jako hrom.
Reagovat
Patik
Tak kto by nebol tak ohromne efektívny keby premarodil polku sezóny a nastúpil len na turnaje na ktorých dominuje celú kariéru.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak co jsem četl od něj, nebo jeho týmu, tak se chtějí rozhodnout co nejdříve. Musí udělat přesný plán, který se nebude v sezóně měnit. Roger většinou už v lednu přesně ví kde bude a nebude hrát. Ale pokud bych měl vycházet z poznatků letošního roku, tak je určitě lepší si dát turnaj měsíčně na antuce a klidně vyletět v QF, než nehrát vůbec. Tu zápasovou praxi nenabere v Halle, to už je pozdě.

Co se týče Rafy, tak slušný výsledek o tom žádná. Nicméně tu Kanadu moc těžkou neměl a antuce dominuje celou kariéru. Akorát ho ty tituly zase od US Open dále odpálily až do ledna. Takže efektivita jako hrom ano, ale následky jako hrom taky. Nejsem si úplně jistý, jestli mu to takhle vyjde i letos. Antuka je stavební kámen jeho sezóny a pokud by tam nevyhrál masters, nebo GS, tak má problém.
Reagovat
Marduch
možná se rozhodne až podle toho, jak mu vyjde AO. Když nevyjde a bude potřebovat body, možná by dva, tři antukové turnaje zkusit mohl, ale FO nejspíš ne, limitovalo by jeho přípravu na trávu.
Reagovat
Patik
Tiež si myslím..alebo by mohol skúsiť zaútočiť ešte na Monte Carlo a Rím a skompletizovať zbierku Masters.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist