Del Potro zastavil Opelku, nenabídl mu jediný brejkbol

22. 2. 2019, 06:39
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Juan Martín Del Potro v Delray Beach přehrál šest zápasů neporaženého Američana Reillyho Opelku, jenž minulý týden triumfoval v New Yorku, když nečelil jedinému brejkbolu. Soupeři nepomohlo ani 18 es. Ve čtvrtfinále bývalého šampiona čeká další domácí hráč Mackenzie McDonald.
Juan Martín Del Potro

Šampion z roku 2011 Juan Martín Del Potro v Delray Beach zahajuje sezonu potřetí za poslední čtyři roky. V letech 2016 a 2017 se vracel po problémech se zápěstími a pokaždé došel do semifinále, letos hraje poprvé od loňského října, kdy si v Šanghaji zlomil kolenní čéšku a přišel tak o Turnaj mistrů či Australian Open.

A zatím třicetiletý Argentinec na Floridě bez problémů potvrzuje roli nasazené jedničky, i když ho prý koleno ještě pobolívá a po pauze mu schází sebedůvěra. V prvním kole si poradil s Japoncem Jošihitem Nišiokou a ve druhém porazil znovu ve dvou setech i domácího Reillyho Opelku.

Del Potro přehrál jednadvacetiletého Američana, který v neděli v New Yorku slavil první triumf na okruhu ATP, dvakrát 6-4 a ukončil jeho šňůru šesti utkání bez porážky. Argentinec nemusel čelit brejkbolu, sám využil obě šance na brejk. 

Ve čtvrtfinále vítěz US Open z roku 2009, na kterém se loni dostal do finále, narazí na dalšího Američana Mackenzieho McDonalda. Ten si ve druhém kole poradil 7-5 6-4 se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem.

Jeden ze svých nekoncentrovaných výkonů v Delray Beach předvedl Nick Kyrgios. Australan se v rychlém třísetovém duelu soustředil víc než na hru na dění kolem a s Radu Albotem z Moldavska prohrál 2-6 6-3 3-6. 



Devětadvacetiletý Albot, který si před dvěma týdny v Montpellier zahrál své teprve druhé semifinále na okruhu ATP, bude o svůj třetí postup mezi čtyřku nejlepších bojovat proti domácí nasazené čtyřce Stevu Johnsonovi (h2h 1-1). Američan si poradil díky odvrácení všech šesti brejkbolů 7-5 7-5 s italským veteránem Paolem Lorenzim.

"Se svými údery jsem dnes příliš spokojený nebyl, takže jsem rád, že mi fungoval alespoň servis. Jsem rád, že si zítra zahraju další zápas a doufám, že to zlepším," řekl 34. hráč světa Johnson, který hraje v Delray Beach pošesté a popáté nechybí ve čtvrtfinále. Jeho maximem jsou semifinále z let 2014 a 2018.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 651.215 dolarů
čtvrteční výsledky (21. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Del Potro (1-Arg.) - Opelka (USA) 6-4 6-4
Johnson (4-USA) - Lorenzi (It.) 7-5 7-5
Albot (Mold.) - Kyrgios (Austr.) 6-2 3-6 6-3
McDonald (USA) - García-López (Šp.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist