Delbonis v Casablance protáhl vítěznou antukovou sérii

12. 4. 2014, 09:34
Aktuality 2
ATP CASABLANCA - Už osm antukových zápasů v řadě neprohrál argentinský tenista Federico Delbonis. V Casablance si poradil i s Rumunem Haneskem a postoupil do semifinále, ve kterém jsou kromě něj už jen Španělé.
Federico Delbonis

Federico Delbonis na sebe poprvé výrazně upozornil loni v červenci, kdy na antukovém turnaji ATP 500 v Hamburku prošel z kvalifikace až do finále, do kterého se dostal i přes Rogera Federera, Tommyho Robreda či Fernanda Verdaska.

Letos na přelomu února a března v brazilském Sao Paulu vybojoval na své oblíbené antuce premiérový titul a nyní na oranžové drti neprohrál již osm zápasů v řadě. V Cacablance si třiadvacetiletý Argentinec po výhrách nad Francouzem Simonem a Kanaďanem Peliwem poradil i s Rumunem Victorem Haneskem, jenž v předchozím kole vyřadil nasazenou jedničku Kevina Andersona.

Delbonis v zápase s finalistou z roku 2010 odvrátil sedm z devíti brejkbolů a zvítězil 7-6 6-3. V letošní sezoně má na antuce bilanci 10-3, zatímco na tvrdém povrchu skončil na všech čtyřech turnajích už v prvním kole.

O své celkově třetí finále se Delbonis utká se čtvrtým nasazeným Španělem Marcelem Granollersem. Ten otočil utkání s krajanem Pablem Carreňou-Bustou a podruhé v sezoně postoupil do semifinále.

Druhé semifinále bude čistě španělskou záležitostí. Osmý nasazený Guillermo Garcií-Lopez, který vyřadil turnajovou trojku Francouze Benoita Paireho, se utká s až 273. hráčem světa Robertem Carballésem-Baenou.

Jednadvacetiletý Carballés-Baena až do tohoto týdne nevyhrál na turnaji ATP jediný zápas, v Casablance však včetně kvalifiakce zvítězil už pošesté v řadě. Ve čtrvtfinále si poradil s Rusem Andrejem Kuzněcovem, který startoval jakou lucky loser místo zraněného Monfilse a ve druhém kole mu vzdal nemocný Jiří Veselý.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 485.760 eur)
páteční výsledky (11. 04. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
García-López (8-Šp.) - Paire (3-Fr.) 7-5 7-6(4)
Granollers (4-Šp.) - Carreno (Šp.) 6-7(4) 6-3 6-0
Delbonis (6-Arg.) - Hanescu (Rum.) 7-6(5) 6-3
Carballés (Šp.) - Kuzněcov (Rus.) 6-4 6-2
Čtyřhra - semifinále:
Bednarek/Dlouhý (Pol./ČR) - J. Murray/Peers (2-Brit./Austr.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13D
Arriadia - frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V

nebo
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje to Delbonis nebo Garcia Lopez.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist