Dementěvová v Malajsii start zvládla, dvojka Na Li končí

23. 2. 2010, 22:03
Aktuality 0
WTA KUALA LUMPUR - V Malajsii se tento týden koná premiérový ročník turnaje WTA International. První kolo úspěšně a bez problémů zvládla nejvýše nasazená Ruska Dementěvová, naopak dvojka Na Li z Číny už v Kuala Lumpuru dohrála.
Jelena Dementěvová

Nejvýše nasazená hráčka turnaje v Kuala Lumpuru Jelena Dementěvová zvládla úvodní zápas suverénně. Ruska, jež před týdnem v Dubaji odstoupila kvůli zranění ramene, smetla krajanku Jekatěrinu Byčkovovou 6-2 6-1.

Světová sedmička si o čtvrtfinále zahraje se Srbkou Jovanovskou a na cestě za třetím letošním titulem jí už nebude překážet druhá nasazená hráčka. 

Na Li nečekaně nestačila na Němku Tatjanu Malekovou z Německa, které podlehla ve třech setech.

Za pár dní osmadvacetiletá Číňanka, jež se začátkem února jako první tenistka své země dostala do top 10, hrála před měsícem semifinále Australian Open, na další úspěchy ale marně čeká. 

Minulý týden v Dubaji vydřela v třísetových bitvách účast ve čtvrtfinále, které kvůli bolesti zad nedohrála. V Kuala Lumpur si už zdravotní stav pochvalovala a dokonce vyslovila svůj cíl na letošní sezonu, kterým je útok na post světové jedničky.

To druhá čínská semifinalistka z Melbourne Jie Zheng nezaváhala. V Malajsii třetí nasazená hráčka sice v duelu s Ruskou Jelenou Bovinovou nedokázala odvrátit čtyři z třinácti brejkbolů, nicméně postup do druhého kola si vybojovala ve dvou sadách.

Premiérové vítězství na okruhu si připsala Noppawan Lertcheewakarnová, jež loni vyhrála juniorku Wimbledonu. Osmnáctiletá Thajka dosud startovala jen na domácích podnicích v Pattayi a Bangkoku, ovšem do druhého kola se ji podařilo postoupit až v Malajsii, kde porazila 6-1 6-4 Rusku Pervakovou.

V boji o čtvrtfinále může pomstít o generaci starší krajanku Tamarinu Tanasugarnovou. Dvaatřicetiletá finalistka z Pattayi dnes podlehla sedmé nasazené Slovence Magdaleně Rybárikové.

- WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR (Malajsii, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (23. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Dementěvová (1-Rus.) - Byčkovová (Rus.) 6-2 6-1
Maleková (Něm.) - Na Li (2-Čína) 6-1 5-7 6-2
Jie Zheng (3-Čína) - Bovinová (Rus.) 6-4 6-3
Bammerová (6-Rak.) - Gerasimuová (Řec.) 7-5 6-4
Rybáriková (7-SR) - Tanasugarnová (Thaj.) 7-5 6-3
Lertcheewakarnová (Thaj.) - Pervaková (Rus.) 6-1 6-4
Chang Kai-chen (Tchaj-wan) - Šuaj Čang (Čína) 7-6(4) 7-5
Kudrjavcevová (Rus.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6-0 3-0 skreč Ch.
Scheepersová (USA) - Vögeleová (Švýc.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist