Děti jsou otázkou budoucnosti. Zasnoubená Wozniacká si věří na grandslamový triumf

3. 12. 2017, 21:45
Aktuality 1
Caroline Wozniacká po zdařilém roce - v tenisovém i osobním životě - pasivně i aktivně odpočívala a mimo jiné se zasnoubila. Přípravu na novou sezonu má teprve před sebou, strach ze ztráty kondice ani formy ale nemá. Naopak věří, že je stále v jejích silách konečně vyhrát grandslamový turnaj.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká má za sebou povedenou sezonu. Zakončila ji životním triumfem na Turnaji mistryň a jako světová trojka. Krátce poté se navíc na dovolené na ostrévě Bora Bora zasnoubila s o sedm let starším Američanem Davidem Leem, který nedávno ukončil basketbalovou kariéru, a dánská tenistka tak pochopitelně září optimismem.

"Mám za sebou opravdu hektické období. Ale prožila jsem nádherné chvíle na kurtu i mimo něj. Během deseti dní na Bora Bora jsme jen odpočívali, bylo to krásné," rozplývala se Wozniacká v rozhovoru pro Ekstra Bladet pár dní před odletem do Miami, kde absolvuje přípravu na novou sezonu.

Po boku dánské tenistky seděl i její snoubenec. "Sice jsme toho hodně nalétali, ale bylo to fantastické. Po jejím velkém triumfu v Singapuru jsme byli na Bora Bora, pak na svatbě Sereny, v New Yorku na zápase NFL, na Dni díkuvzdání u nás doma a teď jsme tady u Caroline," řekl Lee, který dostal i dotaz ohledně založení rodiny.

"Teď je na prvním místě Caroline a její tenisová kariéra. Děti jsou otázkou budoucnosti, ale je to něco, na co se těšíme," řekl za oba Lee.

#Thankful ps not our wedding

Příspěvek sdílený Caroline Wozniacki (@carowozniacki), Lis 26, 2017 v 2:38 PST


Pochopitelně. Wozniacké je teprve 27 let a ráda by si splnila sen, na který ještě nedosáhla. Sice strávila celkem 67 týdnů v čele světového žebříčku a na kontě má 27 titulů, jenže žádný z grandslamu. Finalistka US Open z let 2009 a 2014 však věří, že vyhrát jeden ze čtyř největších turnajů je stále v jejích silách.

"Dokázala jsem si, že pokud hraju svůj nejlepší tenis, dokážu porazit kohokoliv na okruhu. Všechno je to o tom, aby to do sebe během těch dvou týdnů všechno zapadlo," řekla Wozniacká, jež včera byla na světbě své další kamarádky.

I když je většina jejích konkurentek už několik týdnů v plné přípravě na novou sezonu a sama Wozniacká si v listopadu dala od tenisu pauzu, strach o svou kondici a ztrátu formy nemá.

"Hlavní je zůstat zdravá. Za poslední roky jsem své tělo mnohem lépe poznala. Zkrátila jsem čas tréninků, ale na druhou stranu trénuju mnohem intenzivněji. Samozřejmě, že nemohu trénovat málo, ale nesmím to přehnat. A že bych ztratila kondici? To mě neznervózňuje," vysvětlovala rodačka z Odense, jež si před třemi lety zaběhla maratón.

"Vím, kdy jsem v dobré formě a kdy potřebuju extra trénink. Vždy věřím sama sobě," dodala Wozniacká, jež novou sezonu zahájí čtvrtý rok po sobě na Novém Zélandu v Aucklandu, kde si v sezoně 2015 zahrála finále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
gratulka k zasnoubení a také k letošní tenisové sezoně. Ta se jí opravdu vydařila a herně se mi také líbila.
Zůstala její spolehlivost, co se týká pohybu na kurtu a schopnosti všechno vybrat a přidala k tomu i útočení, winery. Doufám, že na tom má velkou zásluhu i sparing Sascha Bajin.
Takže super Caro, jen tak dál!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist