Wozniacká přehrála Venus a na Turnaji mistryň slaví nejcennější titul kariéry

29. 10. 2017, 12:34
Aktuality 107
Caroline Wozniacká ovládla Turnaj mistryň a slaví tak svůj dosud nejcennější titul v kariéře. Bývalá světová jednička z Dánska ve finále prestižního podniku v Singapuru přehrála 6-4 6-4 šampionku z roku 2008 Venus Williamsovou a celkově si připsala již svůj 27. turnajový vavřín. V novém vydání žebříčku WTA se zítra posune na třetí místo před Plíškovou.
Caroline Wozniacká

Wozniacká i Williamsová se do semifinále probojovaly ze druhého místa. Wozniacká v prvních dvou zápasech smetla Svitolinovou i Halepovou a poté nedopodávala zápas s Garciaovou, čímž o prvenství v Červené skupině na poslední chvíli přišla. V semifinále vyřadila finalistka ročníku 2010 českou jedničku Karolínu Plíškovou. Dnes má možnost získat druhý letošní titul, na závěrečném podniku pro osm nejlepší hráček sezony by v případě vítězství triumfovala poprvé.

Williamsová naopak úvodní utkání právě s Plíškovou prohrála, poté v maratonské bitvě vydřela cenné vítězství nad Ostapenkovou a postup do semifinále si zajistila výhrou nad Muguruzaovou. V semifinále po obratu zdolala debutantku Garciaovou. Sedmatřicetiletá Američanka ještě nikdy na akci pro osm nejlepších tenistek neskončila před semifinále a skvělou bilanci potvrdila také letos. Navíc má dnes šanci zopakovat devět let starý triumf a získat první letošní trofej.

Jak se Dánce a Američance dařilo celou sezonu? Připomeňte si zde.

Úvodní set finále Turnaje mistryň nabídl výbornou podívanou. Obě hráčky držely úroveň své hry velice vysoko a vítězné údery vysoce převažovaly nad nevynucenými chybami. Jako první se do vedení dostala Wozniacká, jež si za stavu 2-1 vyšlápla na podání Američanky, v následujícím gamu ale sama na servisu zaváhala a brejk nepotvrdila. Stejná situace se opakovala i za stavu 4-3, ani pak však Dánka brejk nepotvrdila. O vítězce úvodního dějství rozhodly až chyby Venus Williamsové při podání v desáté hře. Američanka v ní znovu neudržela servis a Wozniacká tak získala první sadu poměrem 6-4.

Rozjetá Wozniacká pokračovala v nastaveném rytmu i na počátku druhého dějství - výborně bránila, nechybovala a svou bezchybností naopak nutila k chybám sedmatřicetiletou Williamsovou. Dánka navíc výborně podávala a s rostoucím sebevědomím dostávala Venus pod tlak i agresivními údery a kvalitními returny. Během pár minut se bývalá světová jednička dostala do vedení 5-0. Venus ale v této chvíli odstartovala obrovský comeback! Získala čtyři gamy v řadě a snížila tak na 4-5. Návrat ale nedokonala. Stejně jako v první sadě nezvládla tlak a desátou hru ztratila.Finále Turnaje mistryň: Wozniacká - V. Williamsová

Wozniacká tak zvítězila dvakrát 6-4 a slaví tak nejcennějí trofej v kariéře. Celkově si bývalá světová jednička a aktuálně šestá hráčka světa připsala již svůj 27. turnajový vavřín.

"Je to něco úžasného. Na osmý pokus jsem dokázala porazit Venus, čehož si moc vážím, a získat titul. Jsem šťastná, že jsem se letos dokázala vrátit mezi ty nejlepší tenistky a tenhle titul to potvrzuje," konstatovala po utkání Wozniacká.

"Jsem šťastná, že jsem tu mohla být a doufám, že se budu moci vrátit," řekla při slavnostním ceremoniálu Venus Williamsová. "Gratuluji Caroline k vítězství. Vyhrála zaslouženě, protože odehrála úžasný turnaj. Dnes ukázala, že je znovu na vrcholu. Já jsem se snažila, ale příště budu muset hrát dobře už od začátku, a ne až za stavu 5-0," smála se Američanka. "Gratuluji celému jejímu týmu, jejímu otci a celé její rodině, protože tohle je obrovská odměna pro všechny kolem ní," dodala Venus, jež na tiskové konferenci po utkání také potvrdila, že pro ni sezona 2017 skončila, listopadové finále Fed Cupu v Bělorusku hrát nebude.

"Bylo to neuvěřitelně náročné. Jsem šťastná, že jsem dokázala dotáhnout takhle těžký zápas do vítězného konce. Ke konci jsem doufala, že Venus udělá nějaké chyby, protože to, jak hrála od stavu 0-5 bylo neskutečné. Byl to totální obrat a pro mě bylo těžké se s tím vypořádat. Na konci jsem ale byla tou šťastnější já. Tohohle vítězství si opravdu moc vážím a asi začnu věřit na to, že je osmička mým šťastným číslem," žertovala Dánka, jež Venus porazila poprvé právě až na osmý pokus. Navíc dnes v Singapuru hrála své osmé finále v letošní sezoně a získala v něm svůj dosud nejcennější titul.

"Byl to skvělý rok. Vloni jsem se trápila, brzdila mě zranění, ale teď jsem zpět mezi těmi nejlepšími a jsem za to opravdu šťastná. Děkuji všem, co organizují tento turnaj a všem, co nás přišli v průběhu celého turnaje podpořit. Díky," zakončila Wozniacká, která po triumfu v Tokiu získala druhý letošní titul, naopak Williamsová po Australian Open a Wimbledonu neuspěla ani ve třetím velkém letošním finále.

• TURNAJ MISTRYŇ 2017 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
nedělní výsledky (29. 10. 2017)
• Dvouhra - finále •
Wozniacká (6-Dán.) - V. Williamsová (5-USA) 6-4 6-4

Komentáře

107
Přidat komentář
FulnekUltras
jsou přesně ty holky, které si letošní TM a konečné No.1 plně zaslouží. Garbine se určitě ještě taky brzy dočká. Venus fantasticky a guerillově. Svitolina pořád vyzrává. No a Ms. Caroline H. Plishkova? Nejdřív vypustila FedCup, naposledy "prý" Ostapenko - a tenis na jejím příkladu krásně ukazuje, že na rozdíl od fotbalu má logiku. Není náhoda, že podle ankety na Sport.cz fandí Idě Rasken sotva třetina respondentů. Zhruba stejnou "oblibu" míval v 80. letech Lendl. Dvě výhry ve skupině TM každopádně určitě potěšily především voliče ODS a TOP-09...
Reagovat
blixa
Z kterýho kanálu si zase vylez, ty vypatlanej zkroucenej mozku ? Nechceš se do něj zase rychle vrátit ?
Reagovat
VlS
To víš, povolbách na něj nevyšlo u Filipa místo, takbude zas prudit tady.
Reagovat
slacker
blicxo zavri konecne drkzu ty sproste modrovbolsevicke hovado, na takove svine jaky ty opravdu plati jen gilotina.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli si takovéhle slackerovské výhružky neříkají o ban, pak už co?
Reagovat
slacker
upadak a nejen TP ze okopavaci tveho razeni nvidi co tady predvadi blixa a spol ale zadaji jen muj ban.
Reagovat
FulnekUltras
spíš to vidím na těžký úpadek TOP... nebýt taktického přestupu lidojeda Feriho na poslední chvíli z Teplic do Prahy, už mohla mít česká veřejnost od Kalouskovy fašistické sebranky pokoj teď...
Reagovat
Fandina
Kdy ty už konečně pochopíš, že o Lendlovu popularitu v uvozovkách se starali komunisti, pustili o něm do médií jen samé pomluvy, aby zdůvodnili to, proč nejsou schopni mu vytvořit takové podmínky, aby mohl v pohodě trénovat a jezdit na turnaje. Chápeš vůbec, jak fungovala totalitní média? Všechno bylo pod cenzurou. Ale lidi nejsou hloupí a umí si svůj obrázek udělat, přes zahraniční rádio a televizi, osobními sděleními se dalo zjistit, jak to ve skutečnosti je a ne jak je to podle toho, co napíše UV KSČ.
Reagovat
Fandina
Kodeš: K emigraci Lendla nemuselo dojít, DC jsme mohli vyhrát víckrát

Praha - K emigraci Ivana Lendla z tehdejšího Československa nemuselo dojít. Myslí si to tehdejší daviscupový kapitán tenistů Jan Kodeš, který v úterý převzal hlavní cenu Českého klubu fair play za celoživotní vystupování.

Král wimbledonské trávy z roku 1973 a daviscupový vítěz z roku 1980 dostal ocenění i za snahu o pomoc Lendlovi v 80. letech. Tehdejší jednička Lendl chtěl hrát za Československo a žít v USA, což se komunistickému režimu nelíbilo.
"Kdyby se mu vyhovělo, mohli jsme Davis Cupu vyhrát ještě dvakrát třikrát. Nemuselo k emigraci vůbec dojít. Byla to škoda," konstatoval Kodeš.

Lendl tehdy byl ochoten podepsat smlouvu s tím, že bude hrát za československý výběr Davis Cup a pojede na olympijské hry. "Návrh smlouvy byl hotový, ale všechno se zhatilo na tom, že nikdo nechtěl schválit, aby měl v pasu, že je občanem Československa s trvalým pobytem v USA," vzpomínal Kodeš.

Komunistické vedení na Kodeše vyvíjelo tlak, aby Lendla vyřadil z reprezentace. Musel kvůli tomu i na kobereček k předsedovi ČSTV Antonínu Himlovi. "Říkal, že musím vyloučit Lendla. Soudruhu, to neudělám, jako kapitán prvního hráče světa nevyřadím, říkal jsem mu. On polknul a řekl mi, že musím udělat besedu a vysvětlit to. Tak jsem to udělal a pak už mi Himl nevolal," popisoval Kodeš.

Zdroj: https://www.denik.cz/tenis/kodes-k-emigraci-lendla-nemuselo-dojit-davis-cup-jsme-mohli-vyhrat-vickrat-20130.html
Reagovat
lars
A trvaly pobyt v Monaku mit Lendl nemohl ?
Reagovat
Fandina
Asi ne. To je rozdíl mezi komunistickým Československem a dneškem. Že tě nikdo nenutí, abys bydlel jen tady. Tenkrát, když si chtěl odejít, tak tě zbavili občanství a sebrali majetek. To se teď neděje.
Reagovat
VlS
Mohl, ale v Monacu nemůžeš chovat vlčáky ( místo je jen na čivavy a yorkshiry) a hrát golf, protože celý Monako zabere míň, než 18 jamkový hřiště.
Reagovat
Fandina
:-) tenkrát ho golf ještě tak nezajímal, to až v době po tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/hrac/duval-1e38f/
Pamatujete ji někdo? Viděli jste ji v Praze?
Na přelomu let 2013/2014 posbírala body na top 100.
Snad je už zdravá a naplní svůj talent.
Reagovat
sprchon
Koukám, že v tý Praze tenkrát porazila Ash. :)
A dneska ji porazila AKS a bere tak další ITF titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, objevil jsem ji díky Kajce.
Ale letošní královnou ITF je asi Buzarnescu. V 29 letech životní sezona :-)
Ale v Praze jí vyšlo finále jen deblový.
Reagovat
sprchon
To jo, Buzarnescu jsem zaznamenal teď Praze, seděla vlastně hned vedle nás (ale už nevím, na jakej zápas jsme to koukali (možná Denisa s Caglou, bylo to tam dole)) a pak jsem ji viděl v tom deblovém finále proti Dayaně s Nasťou. Jsem zvědavej, jestli se bude chytat příští rok na WTA. Tenhle měsíc porazila kvalitní hráčky. ;)
Reagovat
EllNino
snad se po rakovině konečně dala dohromady ... Alisa Kleybanova a Vicky spolu nedávno hrály finále, obě překonaly rakovinu lymfatických uzlin
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem na wiki.
Měla dobře našlápnuto.
Ta konkurence na ITF je taky neskutečná...
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA Singapore 2w 1L + SF, 530? b.)

Karolína vlétla do TM jako uragán, když čtyři úvodní sety tohoto podniku zvládla shodně 6:2. Bohužel to bylo všechno a v ostatních dvou zápasech to bylo veskrze trápení. Je to ohromně velká škoda - Karolína bezpochyby mohla ...MĚLA! tento TM vyhrát a neskončit sezonu bez jediného titulu (ba ani finále) ze skutečně velkého finále. Jen ona sama si musí říct, jak moc se jí dostal do hlavy fakt, že v zápase s Ostapenko nejde o vše, aby pak ztracenou koncentraci nedokázala vrátit do 100% stavu. Je to škoda. Jednotlivé zápasy (pouze na celé známky) bych hodnotil 1-1-4-4, to je průměr 2,5, přičemž ta poslední 4 byla z velké písemky. Takže...

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Denisa Allertová
(ITF 140 Poitiers R32, 1 b.)

Denča prodloužila mizernou serii. Los samozřejmě složitý, ale uhrát jen dva gemy je prostě hrozně málo.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

3) Tereza Smitková
(ITF 140 Poitiers R32, 1 b.)

Terka na titul z minulého týdne nenazávala a Beckové i přes vyhraný první set podlehla.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

4) Karolína Muchová
(ITF 140 Poitiers Q2, 4 b.)

Kája bohužel kvalifikací neprošla...

ZNÁMKA: 3- (4/10)

5) Jesika Malečková
(ITF 50 Istanbul R32, 1 b.)

Jesuldě se v Turecku vůbec nedařilo a po hladké prohře skončila už v prvním kole.

ZNÁMKA: 4 (3/10)
Reagovat
lars
Ty bys mel dostat z hlavy lejna pred tim ,nez tu budes psat .
Karol ziskala 625b a ne 530 b
Karol mela s Caro vyhrat 1.set a chodit vic na sit.
Kurt byl "sity na miru" Caro. Krome Karol se vsechny hracky s Caro dostaly v zapase na 0:5 v setu. Takze Karol nemela velkou sanci na titul z TM .
Reagovat
Frick
Přiznám se, nedíval jsem se na wiki a na WTAtennis to měli nějak divně. Proto je tam ten otazník (vycházel jsem ze starýho bodování).

Karolína rozhodně ten 1. set vyhrát měla. Ani nebudu hodnotit TB, ale #AceQueen prostě měla dopodávat nebo pak využít ty SB na returnu jako opravu.

Zápas by měl pak úplně jiné momentum. A Carolajně by se určitě dost těžko otáčelo.

A Venus by Kája velice pravděpodobně porazila.

Takže ano - Kája měla velkou šanci to vyhrát.

A přestaň urážet ty ováde!
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/safarovalucie/posts/1687229708008506

Muselo bejt utrpení na to koukat.
Reagovat
EllNino
Lucka stále netrénuje koukám
Reagovat
Frick
Tak na to má snad čas, ne? Bejt zdravá, tak je dost možná nyní ještě v Zhuai.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále nakonec nabídlo pěkný tenis, i ten druhý set byl nakonec dramatický až dokonce. Z turnaje jsem viděl pouze pár zápasů, ale v průběhu sezony jsem takové nasazení u ní neviděl. Nakonec po těch 6-ti prohraných finále, zvládla ke konci roku vyhrát dvě v Tokiyu a Singapuru, a po 6-ti letech bere titul z velkého turnaje. I ten GS vypadá ted do budoucna realněji. Považuji ji za jednu z těch sympatičtějších a zábavných hráček na okruhu. Uvidíme, co předvede příští rok.

Venus ukázala, že se s ní musí stále počítat, málokdy je favoritka turnaje, ale stále dokazuje, že tenis hraje na vysoké úrovni. Ani jedno finále jí letos nevyšlo, ale je pozoruhodné, jak ji tenis baví v jejím věku.
Reagovat
Dobry-den
Míří hodně vysoko. Klidně je možné, že se příští rok stane opět jedničkou. A celkem bych jí to i přál. A i ten grenclem by mohla udělat ;-)
Reagovat
Kozoroh
Wozniacká mi sice není sympatická, ale aspoň není nepovedenou vítězkou jak loni Cibulková a předloni Radwaňská, které ze skupiny postoupily s jednou výhrou.
Muguruzaová, Halepová a Plíšková se mohou bít hlavou o stěnu. Jedna z nich měla brát letošní TM.
Reagovat
EllNino
a proč zrovna tyhle 3 ?
Reagovat
tommr
to je ale otázka. Snad proto, že jsou to tři nejvýše postavené hráčky a bojovaly o post světový jedničky ...
Reagovat
Nola
tak mali bojovat a nie vypustat zapasy :D
Reagovat
tommr
já je ale přece neobhajuju. Jen souhlasím s tím, že to byly jasný favoritky a na TM v týhle roli selhaly ...
Reagovat
Kozoroh
Nejlepší hráčky sezóny se měly bít o titul a ne vypadávat v základní skupině. Účast Plíškové v SF tuto ostudu nevylepší.
Reagovat
Nola
to su zase uvahy :D podla mna to zase mala vyhrat Penko, ktora smolne prehrala duel s Venus :D
Reagovat
tenista1
vyhrala zaslúžene, lebo hrala pekný tenis a nie len bránila ako v minulosti !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo nepovedenou?....systém turnaja jej to umožňoval.

Asi rovnako ako umožňoval Djokovicovi systém turnaja vyhrať RG, po tom, čo sa Rafa odhlásil :)
Reagovat
Kozoroh
Srovnávat tyto dva nesrovnatelné situace chce pořádnou dávku demagogie :p
Reagovat
smazaný uživatel
Navyšovať jednu víťazku nad druhú, len tak tendenčne na základe vlastných sympatií podobne. Nastavil si latku.

A pamätaj, to že Nole vyhral RG po tom, čo sa Rafa odhlásil si ľudia budú pamatat určite skôr ako to, že Cibulková vyhrala TM po jednom víťazstve v skupine :D
Reagovat
turista
Nole ale vyhrál 4x Řím, 2x Monte Carlo, 2x Madrid po vítězných bojích s Rafou Nadalem takže jeho úspěch v Paříži v roce 2016 bych v žádném případě nesnižoval.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. Ale kedže sa turnaja nezúčastnil jeho 10-násobný víťaz, hodnota môže byť znižovaná tak povediac automaticky. Pre samotného Rafu to bola veľká rana a sám sa niekoľkokrát vyjadril, že bol pripravený RG16 vyhrať, výkonnosť na to mal.
Reagovat
Kozoroh
"Ale kedže sa turnaja nezúčastnil jeho 10-násobný víťaz,"

Demagogie jak vyšitá. Kdo vyřadil z turnaje Grotha a Bagnise??

"sám sa niekoľkokrát vyjadril, že bol pripravený RG16 vyhrať, výkonnosť na to mal."

On si může vykládat, co chce, akorát ovce mu to žerou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tebe chýba common sense :)

Ty Groth..
Reagovat
Kozoroh
Kdo vyřadil Grotha z FO 2016? Chci odpověď teď a tady!
Reagovat
smazaný uživatel
Ako to súvisí s tým, že sa Rafa z turnaja odhlásil?..Či sa neodhlásil, mal svojho premožiteľa?..
Reagovat
Kozoroh
"Ale kedže sa turnaja nezúčastnil jeho 10-násobný víťaz,"
Reagovat
smazaný uživatel
AKo píšem, common sense.
Reagovat
Kozoroh
Zdravý rozum říká, že Nadal se turnaje RG 16 účastnil. Jen ty demagogicky tvrdíš že ne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, to hovoríš ty slovíčkar.

Zdravý sedliacky rozum vie, že sa ho v podstate nezúčastnil a nejaký bezpredmetný zápas s Grothom na tom predsa nič nemení.
Reagovat
Kozoroh
Slovíčkaříš tady ty. Není to poprvé ani naposledy, co se Nadal na GS turnaji nedostal do ČF, to se pak těch turnajů taky nezúčastnil? Podle tvého prapodivného myšlení ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to poprvé a naposled, kedy sa do QF nedostal bez premožiteľa.

blik blik, už ťa osvietilo?
Reagovat
Kozoroh
To ale nemění nic na tom, že si demagogicky překroutil skutečnost. Nadal se turnaje účastnil, s tím se smiř.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja sa Kozorohom len tak doberám, bohužiaľ sú do toho zatiahnutí nepriamo aj ostatní jeho fans. Djokovič si za svoje celoživotné úsilie ten jeden RG zaslúžil.
Reagovat
Kozoroh
Nejde o sympatie. Radwaňská i Cibulková jsou nepovedené vítězky proto, že ze skupiny prošly jen s jednou výhrou a jejich postup závisel na výsledku ostatních. To je bohužel negativum hracího systému TM, kterého kvůli neschopnosti zbytku hráček využily.
Mimochodem mi tu nevytýkej posuzování kvalit jednotlivých vítězů, když ty sám jsi shazoval úspěchy Federera. Je to pokrytecké.
Reagovat
turista
Novak by v roce 2016 vyhrál RG i kdyby se Nadal neodhlásil.
Reagovat
smazaný uživatel
Korčuľuješ na tenkom ľade. Len na takej rannej aprílovej námraze. Opatrne :)
Reagovat
baggik
Sjačka
Reagovat
turista
No výpadky Plíškové, Halepové a Muguruzaové v 1 turnaji to je něco neobvyklého. Wozniacká se světovou jedničkou nestane. To spíš Šarapka v budoucnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyt ztrácí 150 bodů? V Austrálii končila ve 3.kole,takže je všechno možné, u žen zvláště. Navíc v závěru roku ukázala nejlepší formu, a oproti minulosti hrála útočný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Rozdíly jsou minimální, na začátku roku bude mít nejlepší výchozí pozici Simona. Do poloviny března téměř nic neobhajuje.
Věřím, že i Caro se to ještě jednou sejde na nějakým velkým turnaji.
Reagovat
EllNino
opravdu smekám :), jak se po tom splachováku proti Karolíně zvedla, zápas s Aljonou hodně pomohl, měla i trošku štěstí, ale to k tomu patří ...

je to opravdu skvělé, že má stále motivaci hrát na nejvyšší úrovni, a jak sama řekla, snad se sem dostanu příští rok :) ...

Letos skvělé výsledky na GS, 2 finále, jedno semi, finále TM, škoda, že titul se nepovedlo udělat, ale tak třeba příští rok :)
Reagovat
Nola
Caro bola najlepsou hrackou na turnaji, za mna je titul v spravnych rukach, konecne sa dockala vyraznejsieho uspechu, netusim ci je prekvapivou vitazkou, ako sa tu uvazovalo nedavno, zrejme nie, este by som jej dopriala aspon jeden uspech na GS
Reagovat
smazaný uživatel
nic není nemožné :-)
Gratulace!
Reagovat
EllNino
Gratulace Caroline k titulu, letos si ho zasloužila, až na tenis poslední zápas ve skupině, hrála nejlépe na turnaji, využila povrchu, který jí byl šitý a míru, ale i to je umění ...

Za ta prohraná finále v průběhu sezony si tento titul užívá několikanásobně :) ...
Reagovat
d@ve
To je pravda, kdyby Caro prohrála i tohle finále, tak by snad musela odejít s depkou. :D
Reagovat
Fandina
Všechny neprohrála, Tokyo bylo její.
Reagovat
Haitik
Ale tak gratulace Wozniacki.. :-)
Reagovat
Fandina
Mám radost. Upřímně, myslela jsem si, že vyhraje Venus, když s ní Caro uhrála jediný set v sedmi vzájemných zápasech, sice to bylo před pár lety a Caro letos hraje dobře, ale i tak. Gratulka!!!
Reagovat
Fandina
W/UE Caro 19/8 Venus 31/32
Reagovat
Fandina
A nakonec mi to vyšlo, před TM jsem se radovala, že tam mám tři moje holčiny. Nakonec byly všechny v semifinále a jedna turnaj vyhrála, i když jsem si myslela, že to bude Kája, ale Caro byla lepší. Gratulka.
Reagovat
blixa
Výtečná forma Caro a tohle lepidlo - smrtící zbraň pro zbytek světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 5-0 jsem chtěl napsat, že to bude mít podobný průběh jako finále Wimledonu, nakonec se Venus ještě zmobilizovala a zabojovala v 2.setu.
Reagovat
dadaft
gratulace Caro.
dokonale využila podmínek a hrála celý turnaj skvělý tenis.

Vee se bohužel nepodařilo překonat herní výpadek na začátku druhého setu.
Reagovat
Haitik
Tak bohužel.. :-((
Reagovat
d@ve
wow, tak snad Venus ten obrat ve druhým dokoná.. :)
Reagovat
tommr
bohužel nedokonala podobně jako to nezvládla Karolína. Ta Wozniacká má neskutečnou kliku ... :(
Reagovat
dunphy
Proč kliku? Copak Venus jí to snad nějak darovala nebo co? Takováto tvá vyjádření jsou k smíchu.
Reagovat
d@ve
Možná měl Tommr na mysli ten povrch, protože ten ji evidentně "do karet hrál". ;)
Reagovat
tommr
no to taky, ale hlavně jsem měl na mysli neschopnost soupeřek proměnovat šance. Kdyby třeba Karolína proměnila jeden z těch 6 setbolů tak Wozniacká vůbec ve finále nemusela bejt ...
Reagovat
d@ve
Ale na kdyby se nehraje. ;) Je to chyba Karolíny a ne klika Caro. ;)
Reagovat
tommr
každá obranářka která spoléhá na chyby soupeřek potřebuje vedle kvalitní defenzívy i trochu toho štěstí, protože jinak by nikdy nevyhrála. To nejsou žádný kdyby ale ověřenej fakt a i proto získala dneska Wozniacká teprve svůj první větší titul ... :)
Reagovat
Fandina
Kdyby spoléhala jen na chyby protivnic, tak nezahraje jediný winer, měla jich devatenáct.
Reagovat
d@ve
Tak tedy nic. :/ Venus se ale snažila až do konce..
Ale pravdou je, že některý výměny byly skvělý. A možná že i kvůli tomu "zatracenýmu" drsnýmu povrchu. :)
Reagovat
Haitik
Neskutečný!!!!!!! :DD Pojď VENUS!
Reagovat
dadaft
.......... o la la ......... :-))))
Reagovat
dadaft
aniž bych někomu nadržoval, Vee by se mohla ještě zvednout, tři sety by byly fajn...
Reagovat
d@ve
Docela by mne zajímalo, kdo z WTA rozhoduje o tom, jaký povrch se bude na neutrální půdě instalovat.. :/
Reagovat
d@ve
Vloni to bylo stejný?
Reagovat
EllNino
od té doby, co je to v Singapuru, je to tenhle pomalý šmirglík ...
Reagovat
dunphy
Teda teď sice hraje dobře už jen Caro, ale to jsou od ní občas fakt skvělé údery.
Reagovat
com
tak nakonec bude Karolina jedina, ktera tu od Wozni neschytala kanara :D
Reagovat
tommr
mě by kanár od Wozniacký nevadil kdyby to Karolína nakonec ještě dokázala otočit podobně jako Garcia ... :)
Reagovat
dunphy
Skvělá výměna!!!
Reagovat
EllNino
Hrozný lepidlo, hrozný ........snad se od roku 2019 bude hrát na něčem rychlejším
Reagovat
EllNino
bohužel ...:/ tenhle týden to až na ten konec 3. setu s Garcíou Wozniacki neskutečně sedlo
Reagovat
smazaný uživatel
První set se hrál skvělý tenis. Caro zakouslá hobluje po kurtu, hraje skvělé uhly, a Venus v plné palbě. Rozdíl je v servisu.
Reagovat
EllNino
Škoda, že je Venus celý turnaj s tím haprujícím servisem ...
Reagovat
dunphy
První set se hrál moc dobrý tenis. Zápasy, kde hraje útočná hráčka ve formě s obranářkou ve formě mám nejraději, hrají se pak kruté výměny. :D
Reagovat
sprchon
Přesně. :D
Reagovat
Haitik
Škoda toho posledního gemu od Venus, to byla hrůza, jinak celkově hodně dobrý zápas!! :-)
Reagovat
Haitik
Zatím tedy.. :D
Reagovat
dadaft
uff, brutální re-break
Reagovat
EllNino
Neskutečné výměny od obou ... škoda, že Venus pouští servisy ze 40:15, to by se stávat nemělo, ale proti Woz je opravdu nesmírně těžké zahrát winner, zvlášť na tomhle šmirglu ..
Reagovat
brixner
Jak je to tady se sympatiemi??
Já bych to přál Wozejkovi!
Reagovat
dadaft
parádní tenis
Reagovat
EllNino
Venus pořád na síti :) to je paráda
Reagovat
Haitik
Tak pojď Venus!!!
Reagovat
Fandina
Caro go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist