Dimitrov dostává rady od americké legendy. V Paříži mu pomáhá Agassi

29. 10. 2018, 11:02
Aktuality 7
Do dějiště turnaje Masters 1000 v Paříži v sobotu přiletěl Američan Andre Agassi. A v neděli už bývalý první hráč světa dával rady bulharskému tenistovi Grigoru Dimitrovovi, který hledá cestu z krize.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov a Andre Agassi

Zatímco loňskou životní sezonu, během níž poprvé vyhrál turnaj Masters 1000, zakončil triumfem na Turnaji mistrů, v roce 2018 se trápí a zřejmě ho zakončí bez jediného titulu.

Na začátku sezony se sice Grigor Dimitrov dostal do semifinále Australian Open a finále v Rotterdamu, ale od té doby už jen jednou vyhrál víc jak dva zápasy po sobě. Od konce května zvítězil pouze v 5 z 13 zápasů, což je v průměru jedna výhra za měsíc.

A tak se sedmadvacetiletý Bulhar snaží najít nový impuls. Ten by mu mohly dát rady od Andreho Agassiho, kterého si zavolal na pomoc do Paříže, kde ho tento týden čeká poslední turnaj sezony. Ve francouzské metropoli nechybí ani Venezuelan Dani Vallverdu, který Dimitrova trénuje od léta 2016.

V neděli si Dimitrov v Paříži zatrénoval pod dohledem Agassiho proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi, kterého trénuje Carlos Moya.


48letý Američan Agassi, který má ve sbírce osm grandslamových titulů, trofej z Turnaje mistrů i olympijské zlato, už s Dimitrovem minimálně jednou spolupracoval - letos v červenci byl vedle Bulhara k vidění na kurtech v Atlantě.

Agassi má za sebou zatím jedno vážné trenérské angažmá. Od května 2017 do dubna 2018 byl superkoučem Novaka Djokoviče, Srb ale většinu času promarodil s loktem, po návratu na kurty se mu nedařilo a spolupráci ukončil.

Bývalý třetí hráč světa Dimitrov je aktuálně na 10. místě žebříčku ATP a jelikož nebude obhajovat vítězství na Turnaji mistrů, zřejmě rok zakončí mimo Top 20. Mezi dvacítkou nejlepších ho udrží už jen případný úspěch v Paříži, kde ale nikdy nepřekonal osmifinále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Patik
Dimitrov to je druhý Berdych..celkom často o ňom počuť ale nevidieť žiadne výsledky..často pochovaný Federerom ..Djokovičom.
Reagovat
Mayo
Býkom bol pochovaný najviac, pokloň sa!
Reagovat
dako
Jemu nepomôžu už ani svätená voda...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to urcite nie,ak by sa vsak venoval naplno tenisu a len tenisu,tak su sance urcite vysie ako sa spoliehat na samanov:-)
Reagovat
Predal
hodia sa k sebe, snáď mu teda Andre pomôže vyriešiť problém s vlasami...
Reagovat
FulnekUltras
dneska už stejně leští kdekdo - když ne hlavu, tak aspoň androida ;-)))
Reagovat
Fandina
Dobře Gríšánku, přeji úspěch.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist