Dimitrov kvůli problémům s ramenem přijde o Rotterdam i Acapulko

8. 2. 2019, 12:03
Aktuality 1
Grigor Dimitrov se odhlásil z halového podniku v Rotterdamu, kde měl obhajovat loňské finále, a nepředstaví se ani v mexickém Acapulku. Bulharskou jedničku už od Australian Open trápí zánět ramene.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov předloni prožil životní sezonu, kterou korunoval triumfem na Turnaji mistrů, a vyšplhal se na třetí příčku žebříčku ATP. Loni se ale pouze jednou dostal do finále a rok zakončil s mizernou bilancí 24-19, ve světovém hodnocení se propadl až do třetí desítky.

Nejlepší bulharský tenista zahájil letošní sezonu slušně, když se dostal do čtvrtfinále v Brisbane a do osmifinále na Australian Open, o kolo si však na obou turnajích oproti loňsku pohoršil a propadl se na 24. příčku.

A za necelé dva týdny čeká sedmadvacetiletého rodáka z Chaskova další žebříčkový pád. V příštím týdnu totiž kvůli zánětu ramene, s nímž se trápí už od Australian Open, nebude startovat v hale v Rotterdamu, kde loni prohrál až ve finále se Švýcarem Federerem. Omluvit se musel i pořadatelům mexického podniku v Acapulku, kde v roce 2014 triumfoval.

Zda Dimitrov, který od konce loňské sezony spolupracuje s bývalým americkým tenistou Andrem Agassim, stihne alespoň prestižní akce Masters v Indian Wells a Miami, zatím není jasné.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Ach jo. Tak se Gríšánku co nejdřív uzdrav. Tvůj jednoručák mi moc chybí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist