Dimitrov: Na zápas s Andym se těším. Udělám maximum, abych vyhrál

23. 1. 2015, 09:27
Rozhovory 21
Grigor Dimitrov dnes v Melbourne zdolal Kypřana Marcose Baghdatise v pěti setech a postoupil tak už do osmifinále Australian Open. Jsem rád, že jsem vybojoval vítězství, i když jsem nepředvedl nejlepší výkon, přiznal po utkání Bulhar, jenž si v příštím kole zahraje o postup do čtvrtfinále s Andym Murraym. Bude to skvělý zápas, moc se na něj těším. Udělám maximum, abych vyhrál, dodal aktuálně jedenáctý hráč světa.
Profily hráčů
Grigor Dimitrov

Odehrál jste náročné utkání a na kurtu jste strávil více jak tři a půl hodiny, jak se cítíte?
Bylo to opravdu těžké. Dnes jsem se na kurtu necítil zrovna nejlépe. Marcos hrál velmi dobře už od začátku zápasu a já jsem nebyl schopný na to okamžitě reagovat. Na druhou stranu jsem se ale cítil dobře po fyzické stránce, tam problém nebyl. Nebudu skrývat velkou radost z výhry, protože takové vybojované vítězství těší každého. Jsem moc rád, že jsem to nakonec zvládnul a postoupil do dalšího kola. Teď si musím odpočinout a zítra se připravit na další zápas.

Před pár dny jste svou přítelkyni Marii Šarapovovou označil za velkou bojovnici. Po dnešku jste už taky bojovník, nemyslíte?
Řekl jsem, že zápasy se dají vyhrávat různě. Někdy máte den a hrajete výborně, někdy se vám prostě vůbec nedaří a o vítězství musíte zabojovat. Dnes jsem neodehrál svůj nejlepší zápas, ale zabral jsem a neustále jsem si říkal, že musím bojovat, když chci vyhrát. V tomto ohledu je hodně důležitá psychika, která mi pomohla i v tom dnešním utkání.

Proč jste se dnes na kurtu necítil pohodlně?
Každý den je jiný a ne vždy má člověk pocit naprosté spokojenosti. Neumím nijak specifikovat, proč jsem se na kurtu necítil nejlépe, ale důležité je to, že jsem to ustál a vyhrál. Myslím, že v určitých momentech jsem mohl zahrát lépe, ale na druhou stranu tam bylo hodně chytře zahraných míčů. Další věc je to, že moje hra a hra soupeře je úplně jiná, takže mi dlouho trvalo, než jsem se dostal do správného rytmu.

Je to tedy i otázka zkušeností a sebevědomí, je to tak? Myslíte, že byste takový zápas vyhrál i třeba před dvěma lety?
Nevím, jestli bych ten zápas vyhrál, ale vím, že bych se pro udělal maximum. Dnes jsem ale vyhrál a věřím, že mi to vítězství pomůže i do dalších zápasů.

Cítil jste v průběhu zápasu velkou podporu fanoušků?
Na stadionu byla parádní atmosféra. Marcos je tady také dost oblíbený, ale své fanoušky jsem vnímal a užíval jsem si to. Myslím, že to pro ně byl zajímavý zápas.

Asi dvakrát nebo třikrát jste si v průběhu zápasu přezouval boty, v čem byl problém?
Ano, přezouval, ale mám jich tu dost, takže v tom není problém. (smích)

V příštím kole vás čeká Andy Murray. Jak se na tento zápas těšíte?
No, určitě to bude skvělý zápas. Mám rád naše společné zápasy. Mám rád výzvy a myslím si, že jsem psychicky i fyzicky připraven. Půjdu tam s tím, že chci vyhrát a nechám tam maximum. Těším se na to!
Minulý rok jste Murrayho porazil ve čtvrtfinále Wimbledonu. Myslíte si, že to byl váš dosud nejlepší zápas na grandslamu?
Možná ano. Hrál jsem tehdy velmi dobře. Jsem si ale jistý, že tady v Melbourne do toho dám všechno a pokusím se znovu vyhrát. Vím, že to bude těžké, protože to samé udělá on - bude mě chtít zastavit a jít dál. Řekl bych, že to bude velký zápas.

Jste s Andym stále přátelé?
Máme k sobě respekt a úctu. Nemáme problém si spolu popovídat, to rozhodně ne, ale když spolu hrajeme, tak to všechno jde stranou, protože vyhrát chceme oba.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

21
Přidat komentář
Denis92
Aku pouziva Grigor raketu? Lebo vzhladom mi velmi pripomina tu co mal Roger prvu polovicu sezony. Teda vlastne on ju ma stale, len uz ma novy dizajn. Dimitrov tiez pouziva nejaky prototyp?
Reagovat
PetaM
Federer, Dimitrov a Kvitová by měli mít stejné rakety. :)
Reagovat
spaniel
Andy ztratí maximálně set. Po těch finále tady by si titul zasloužil, takže po vypadnutí aroganta přeji titul Andymu nebo Nishimu. Stan a Nole by taky nevadili.
Reagovat
Nola
ak by vypadol moj konik /Joker :D, vraj bol tiez arogantny.... /, bez rozmyslania by som podporila krajana, /nemame - smola/,som Slovenka, a nemam problem dopriat Tomovi titul......
Reagovat
Kozoroh
Jj pokud nevyhraje No1e, tak titul taky přeju Berďovi.
Reagovat
Pe3k
Já mám Dimitrova vcelku rád, ale jeho vítězství nad Můrou nevidím reálně. Podle mého vyhraje max set, ale tipoval bych 3:0 pro Andyho. Grigor nemá žádné zbraně, tak jeho pinkaná bude voda na mlýn pro Murrayho (pokud teda bude hrát jako dosud).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tenhle zápas se moc těším :))
Reagovat
Kozoroh
Komu teď budeš fandit, když byl Fedex vyřazen?
Reagovat
smazaný uživatel
no komu, Fedexovi Jr. :D pokud by ovšem prolezl skrz Můří kokon, jinak asi Standovi, aby si to v semi rozdal s Noldou do třetice ;)) pokud Berdych chytl formu jako loni Stan, tak i jemu to přeju :)
Reagovat
Kozoroh
A Djokerovi ne? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zkoušíš, za mě máš vyškrtnout ze seznamu svých přátel, když řeknu ne? :DDD tak jako nejsem proti němu, je mi sympatickej dost, ale přála bych to asi někomu jinýmu, tohle už by bylo pomalu srbské impérium ;)
Reagovat
Kozoroh
Ale pokud dojde na finále Djokovic-Nadal, budeš na Djokerově straně? :)
Reagovat
smazaný uživatel
to asi jo no, poněvadž ho mám radši než Rafu a tomu chybí už jenom jeden titul odsud k dalšímu rekordu :)
Reagovat
Davor1
Ak Murray nepredvedie podobný skrat ako vo Wimbledone, tak Dimitrov nemá najmenšiu šancu, herne je ďaleko za Andym a ten tu hrá vážne super. Strašne mu prajem, nech to tento rok celé vyhrá, titul z Melbourne mu chýba a Djoko ich už má viac ako treba. Navyše, Federer je z pavúka von a Nadal nevyzerá vôbec dobre, takže to treba čo najlepšie využiť :-))
Reagovat
Kozoroh
No1e ale taky hraje dobře. Rozhodně bych nepodceňoval Kyrgiose a i s Berdychem by Andy mohl mít problémy.
Jinak k té větě "Djoko jich má viac jako treba". Titulů není nikdy dost!
Reagovat
Davor1
Myslel som to tak, že Andy ešte nemá titul z Melbourne, preto mu ho veľmi prajem a Djokovo vypadnutie alebo finálová prehra by ma vôbec nemrzela. Toho by som chcel vidieť zdvihnúť trofej v Paríži...
Reagovat
Mayo
Tak ale Novak hrá dobre na GS (hlavne na AO) vlastne vždy, to nie je nič nové...ale Andy hrá po dlhšej dobe zase konečne dobre...ja dúfam v SF s Rafom aj keď ešte je pred oboma veľa práce
Reagovat
Fandina
Mám radost, že Gríša vyhrál a zápas otočil. V pátém setu byl lepší, takže gratulka. A držím palce proti Andymu. Gříšo go!
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=Ax9E1dcDXn8&feature=youtu.be

Spent some time with HEAD Tennis in Miami in December. They put together some pretty cool videos about my day to day life and my training block in Miami. You can check the first one out here..
Reagovat
babolat.cz
myslím, že andy taky udělá maximum a doufám, že vyhraje a ty poletíš s mášou domů
Reagovat
smazaný uživatel
Andy se ani moc snažit nebude muset, ale jen ať si letí sám a taky poletí sám, Máša tam bude ještě min.týden:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist