Djere v Riu vyhrál turnaj ATP 500 a má první titul

25. 2. 2019, 06:44
Aktuality 4
ATP RIO DE JANEIRO - Laslo Djere na antuce v Riu de Janeiro porazil v souboji dvou finálových debutantů osmnáctiletého Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho a hned svůj první titul získal z turnaje ATP 500. Díky němu se třiadvacetiletý Srb posune poprvé do Top 50.
Laslo Djere

Laslu Djeremu na konci minulého roku zemřel otec a srbský tenista je už bez rodičů. I proto možná prožíval nepovedený vstup do sezony 2019, v jejímž úvodu porazil jen dva outsidery. Od 5. ledna čekal na výhru. 

V Riu de Janeiro však v prvním letošním zápase na antuce vyřadil nasazenou jedničku Dominice Thiema, připsal si první skalp hráče Top 10 a nakonec v Brazílii ve čtyřech duelech neztratil ani set.

Ze semifinále, v němž předtím třikrát neuspěl, postoupil bez boje a ve svém prvním finále využil ušetřené síly k výhře nad Felixem Augerem-Aliassimem. Kanadského mladíka, jenž si finále zahrál rovněž poprvé v kariéře, porazil 6-3 7-5.

Djere tak získal první titul na okruhu a hned z turnaje kategorie ATP World Tour 500. Ve světovém žebříčku se posunul poprvé do Top 50, když vyletěl z 90. na 37. místo.



"Je to týden z mých snů. Dosáhl jsem tady spousty věcí. Jsem teď moc šťastný a nadšený. Je to pro mě hodně emotivní. Jsem šťastný, že jsem tento zápas vyhrál, protože to bylo náročné fyzicky i psychicky," řekl Djere. "Neočekával jsem, že bych tu mohl vyhrát, ale celý týden jsem tu hrál opravdu dobře."

Osmnáctiletý Auger-Aliassime si už postupem do semifinále vylepšil osobní maximum. Po výhře nad Uruguaycem Pablem Cuevasem se stal nejmladším finalistou na turnaji kategorie ATP 500 od jejího zavedení v roce 2009, poslední krok ale nezvládl.

"Dnes se mi rozpadl servis. Je to frustrující, ale ukázalo mi to, že se ještě musím hodně naučit jako hráč i jako člověk, abych měl šanci vyhrávat tituly. Není na tom nic špatného, jen to dokazuje, že musím dál pokračovat v práci a zlepšovat se," řekl Auger-Aliassime.

Oba finalisté se nyní přesunou do Sao Paula. Djere se v 1. kole utká s Italem Alessandrem Giannessim, Auger-Aliassime si znovu po pár dnech zahraje s trojnásobným šampionem Pablem Cuevasem, kterého v sobotu zdolal v semifinále.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.937.740 dolarů
nedělní výsledky (24. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Djere (Srb.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
turista
Djere hraje trpělivě a dobře a je sympatický. Gratulka.
Reagovat
Nola
iste treba aj kusok stasticka na ziskanie podobneho titulu, ale chalanisko je Srb, tak mu nehrozi WC ako trebars mlademu Kanadanovi, ktoreho vsetci pasovali na titul.... vcera to vobec nezvladol, dvojchyb ako Dementieva, jeho cas iste pride, reprezentuje krajinu, ktora bude mat v dohladnej dobe lepsich tenistov ako USA...
jeden nick pisal, ze Djere je Madar, ale narodil sa v Srbsku a reprezentuje ho, co potom ti Kanadania? jeden Ciernohorec, druhy Rus, treti ma rodicov z Afriky, Bencic je Slovenka, reprezentujuca Svajciarsko, Zverev je Rus, tie vyspele krajiny maju zrejme lenive deticky.....
Reagovat
turista
No jo těžko se v tom dá vyznat. Např. Kazachstán reprezentují samí Rusové - Kukuškin, Golubjov, Koroljov, Nědověsov.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Klizan má dve 500ky, a Federer tak 12-13GS niekedy sa proste cesta k titulu otvori aj bez nutnosti porazit spickových hráčov..Je to o stasti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist