Djokovič: Bezpečnostní pravidla pro konání US Open jsou extrémní

6. 6. 2020, 19:24
Aktuality 63
Světová jednička Novak Djokovič označil bezpečnostní pravidla, plánovaná pro letošní ročník US Open, za extrémní. Organizátoři newyorského grandslamu navzdory koronavirové pandemii stále počítají s konáním turnaje ve Flushing Meadows od 31. srpna.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Neměli bychom smět na Manhattan, museli bychom spát v hotelích u letiště a testovali by nás dvakrát nebo třikrát týdně," řekl Djokovič srbské televizi Prva k opatřením, která chystají pořadatelé US Open.

"Také by nás směla do areálu doprovázet jen jedna osoba, což nejde: potřebujete kouče, fitness kouče a fyzioterapeuta," dodal trojnásobný vítěz newyorského turnaje.

"Telefonoval jsem si s lídry světového tenisu, hovořili jsme o pokračování sezony, hodně také o US Open, u něhož není jasné, zda se bude konat. Ta pravidla, která nám řekli, že budeme muset dodržovat, aby se tam mohlo hrát, jsou extrémní," řekl třiatřicetiletý Djokovič.

Jeho dlouholetý rival a světová dvojka Rafael Nadal ve čtvrtek uvedl, že ho představa cesty do New Yorku na obhajobu loňského titulu příliš neláká. Španělský tenista tvrdí, že by se sezona neměla rozběhnout dřív, než budou moci všichni hráči bezpečně a bez omezení cestovat. Oficiálně je profesionální ročník přerušen do konce července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

63
Přidat komentář
panzer.dragon
nevíte jak fedex a letošní RG? nezmínil se někde jestli si chce pinknout na antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite sa zucastni, o to viac, ak sa USO neuskutoční.

Celé RG bude jedna velká lotéria a nečudoval by som sa, keby mala súťaž senzačného víťaza, čo by o Federerovi platilo 100%. Minuloročnú prvu velku antukovu akciu vyhral napriklad Fognini. Nadal, Thiem, Djokovic budu favoriti, ale vyslovene len z konzervativnych odhadov, kde sa odzrkadluju dlhodobejsie tendencie a vysledky z Pariza, ktorym vrcholila tradičná dlha antukova sezóna.
Reagovat
Marduch
Takže jak je to s tím jednoznačným favoritem na případný druhý antukový GS (třeba místo USO), pokud by mu nepředcházela antuková sezona č.2? Jen na základě "konzervativních odhadů"? :p
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne jednoducho. Nadal by mal isto viac ako 4 tituly zo 14 ucasti, ktoré ma z NY, takze plati, co sa pisalo naposledy..

A samozrejme je nezmysel hrat druhy antukovy GS bez pripravy aspon 1 turnaja na antuke, na toto si pri svojom vypocte pozabudol. Covid sezóna je specifická a urcite by toto nebolo standardom.
Reagovat
Fransoas
Podmínky pro případný US Open jsou pro všechny stejné. Pokud se to Nolemu a jemu podobným nelíbí - tak se toho turnaje nemusí zúčastnit,není to přece povinný.
Reagovat
gigin
Pro commitment players jsou povinné.
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/EZ3FngnX0AIzbtw?format=jpg&name=large
Reagovat
panzer.dragon
nadal koukám 0 (zero) unikátních prvenství
Reagovat
sojka1
ony ty vsechny srovnavaci cedulicky jsou jiste velmi zajimave, ale co s rozdilem 5-6 let veku, mit v Kristovych letech rivala prave o tolik mladsiho nebo starsiho jiste neni totez... :-)
Reagovat
panzer.dragon
Jedná se jen o tvrdá data (Winy), nějaký soft porovnání kolik bylo soupeřům a povrchy atd se tam neřeší
Reagovat
sojka1
samozrejme to chapu a predevsim nikdo ze zucastnenych za svuj vek nemuze... mozna Djokovic.... :-)))
Reagovat
panzer.dragon
Forhande, je ta tabulka férový zhodnocení?
Reagovat
smazaný uživatel
Tie bodové koeficienty som nejak neanalyzoval, ale na prvy pohlad sa to zda byt fér. Ja stále hovorim, ze by sme mali merat tych troch v čase. Hoci Federer mal oproti dvojici vyhodu, ze ked mal vykonnostny peak, Nadal s Djokovicom boli tínedžeri a na okruhu "de facto" neboli, teda az na Nadalovu antuku. Uvidime, ako to celé vypáli, pri porovnaniach v čase je vacsinou Rafa prvy. Vyhral najskor GS, vyhral ako prvý kariérny Grandslam, atd, atd, takze jeho tretie miesto je tentokrat netradičné.

Inak, tabulka, skoro az kuriózne vyrovnaná. Treba vsak povedat, ze at the age of 34. je velkym favoritom na GOATA Nadal. Djokovic absoluvuje do svojich 34 len 3 GS a musel by vyhrat vsetky, aby mal viac ako Nadal v súčasnosti. Federer pocas 34 karty nemiešal.

Rovnako stojí za zmienku, ze Nadal vyhral 18GS asi 3-4 dni po svojich 33 narodeninách, takže tabulka zobrala ako bernu mincu čas, ktorý bol k Rafovi neuprosný.
Reagovat
Marduch
Jenže vítěz první stovky při čtvrtce většinou nevyhrává závod, jak už jsme si probrali :P
Až bude Djokovičovi 34, bude tabulka 34, jsi nějaký netrpělivý, zřejmě je zapotřebí tradičně přizdobit, rozumím:)
Když už jsi ale načal, tak "je treba povedat", že úřaduje Covid, viz letošní W, díky čemuž má Djoker o příležitost méně (tak jako Rafa pro srovnání "35"), a jestli se vůbec uskuteční RG a USO, bude to za dost specifických, bezprecedentních okolností (nutná omezení, rychlý sled dvou GS s odlišnými povrchy. Takže si klidně dovolím zapochybovat o regulérnosti příštích dvou tabulek:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vobec nie netrpezlivý, ja som úplne v pohodicke kamosko, to ty mi prides od poslednej diskusie akýsi podráždený...:)

S tym Wimbledonom sa tváriš akoby o Wimbledon prišiel iba Djokovic :)...Čo je samozrejme nezmysel, je to Djokovicov najslabsi povrch, vyhral tam dvakrat vyslovene so stastím a je to turnaj, ktory nikdy nevyhral 3krat v serii, takze mozes byt v klude. Naopak Djokovic mal 2020 stastie, ze stihol Melbourne, Nadal take stastie s tradičným RG mat nebude. Akakolvek zmena rytmusu domáceho dominantného turnaja pomoze slabsiemu, takze opat dobrá správa do tábora Djokovicovcov...

Zajace sa rátaju po hone samozrejme. Ja som tu tabulku nevymyslel, takze zbytocna vycitka, len som reagoval. Kazdopádne Novak ma 33r a este ani v jednom momente kariery nebol Nadalovi ani len o GS nadosah, takze by sa mal poponahlat..
Reagovat
turista
V přepočtu na věk jsou Djokovič a Nadal ve všech statistikách zhruba nastejno.
Reagovat
panzer.dragon
máš nějakou lepší tabulku než ta co jsem dával odkaz? v tý mojí je nadal výrazně horší
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti nevim Karle, ale nemam pocit, ze by mal Djokovic vyrazne viac GS, Masters, a podobne :)

Ostatné sú omrvinky a dobre to vies..
Reagovat
panzer.dragon
a ani ty turnaje mistrů nebo počty na čele žebříčku nepočítáš?
Reagovat
smazaný uživatel
TM se nepočítá. Kdyby jich měl Nadal 10, tak je to hlavní faktor je GOATStví, ale tím, že má 0, tak se to nebere v potaz.

Základní pilíř Forehandova myšlení. Co máme řešíme, co nemáme zapomeneme.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal má koncorocných 5 jednotiek s tým, ze v priemere odohra kazdu sezónu skoro o Grandslam menej, ako jeho súperi...

Si si nabehol...

K TM majstrov ti gratulujem, urcite by ich Roger nemenil za vyhru nad Nadalom na RG, resp OH vitazstvom :)

Si si nabehol, opatovne :)
Reagovat
panzer.dragon
jako myslíš všechny ty tituly z turnaje mistrů (nadal má 0) vyměnit vítězství nad nadalem na rg nebo zlato ze singlu oh? tak to si rozhodně nemyslím, byl by to velmi nevýhodný obchod pro rogera
Reagovat
sojka1
Reagovat
sojka1
vcerejsi vykrik nesouvisi s USO ale s TP... zvedl se mi zaludek, ale uz je to dobry.... :-))
Reagovat
annah
Myslím, že to každý pochopil. Já teda jo - a plný souhlas. :-)
Reagovat
gigin
Sojči pamatuješ na ten pustý ostrov. Tak teď ti to vymazlím. ND nebo FU?
Reagovat
Nola
odpoviem ti za sojku, radsej sa utopi v oceane.....
Reagovat
gigin
Je hravá, ona odpoví.
Reagovat
sojka1
tak v tomhle pripade je Nolda uplne v pohode.... budeme vam posilat srdicka... :-)))
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
gigin
:DDDD

No, já to totiž věděl, jen jsem chtěl udělat Nole radost, přijde mi poslední dobou nějaká ustaraná..
Reagovat
gigin
No ale stejně.. kdoví jestli byste za pár dnů, neposílali místo srdíček jiné obrazce. Jako první mne napadl kosočtverec.
Reagovat
FulnekUltras
vždycky budu věřit spíš Tobě jako relativně nezávislé odbornici, nežli dlouhodobě zaprodaným mainstreamovým presstitutům, kterým nejde o nic jiného, než za svůj uslintaný jidášský pidigroš mozkomasážně podpořit hlavní cíl globálního filantropa Gatese: "Mám rád lidi - ovšem hlavně ty pořádně zadlužené."

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/pekova-druha-vlna-nebude-za-pul-roku-covid-zmizi-40326320#seq_no=2&source=hp&dop_ab_variant=1&dop_req_id=oSvFskxLo1M-202006031511&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Reagovat
misa
Profesor doktor Prymula o Pekové v nedávném rozhovoru řekl že je magor :)

Ale jinak Soničku netrpělivě vyhlížím už tři měsíce. Snad vyjdou ty americké turnaje.
Reagovat
Titan
Plukovník a zelený mozek Prymula už tolikrát vařil z vody, že je nanejvýš pravděpodobné, že magor je on, nikoli molekulární genetička Peková.
Prymula se, na rozdíl od ní, výzkumu vůbec nevěnuje. Je to typický úředník kariérista....
Reagovat
Ondra979
jj, pan superodbornik Prymule uz se naplacal takovejch blbosti, ale presto v buresove vlade by jako ministr asi nebyl nejvetsi nymand, coz je dost paradoxni.ted ma ovsem hezkou trafiku, jen co je pravda..profikorupcni hnuti jede - Stoka atd..jj my s tou korpuci jednou zatocime :)
Reagovat
paddy
info z více zdrojů nikdy není na škodu

delší dobu jsem tě tu neviděl, tak jsem si říkal, jestli už nejsi náhodou po kremaci ;-)

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/pravda-o-koronaviru-vyroky-pekove-jsou-neoverene-a-manipulat/r~142d96a0a6b311eab115ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=videobox&utm_content=default&utm_term=position-0&utm_campaign=Video
Reagovat
FulnekUltras
je jasné, že jidášský mainstream ihned tasil vyčpělého pravičáka - Gates nebo Pačes, to už dneska vyjde nastejno - Jelly Drahoš by se svým přirozeným páteřním zakřivením v případě potřeby hbitě vklouzl do prdele oběma ;-)))
Reagovat
Titan
Pačes zřejmě nečetl zprávu MI6 - britské tajné služby, že vir je uměle vytvořený. Pačes by u MI6 ani nedostal audienci - zjevně lže, protože říká něco úplně jiného, než Britové...
Jinak Aktuálně, iDnes (Lidovky), Seznam Správy atp. čte jen jednoduchý člověk, kterému se po pracovním dni nechce dívat na Ordinaci v růžové zahradě...
Reagovat
tommr
na jednu stranu s Djokovicem souhlasím. Musím nevěřícně kroutit hlavou co si tamní hlavouni vymýšlejí za buzerace vůči sportovcům když vidím jakej tam všude dělají bordel tzv. ochránci lidskej práv a bojovníci proti rasismu. Proti týhle verbeži si nikdo zasáhnout netroufá, ale na sportovce si vyskakovat umí ...
Na druhou stranu se ale pěkně odkopal i Djokovic. Jeho pláč nad tím, že by jednou musel hrát jen s 1 trenérem je opravdu ubohej. Co mají říkat normální tenisti, kteří s 1 trenérem musí vystačit i celou kariéru?
Reagovat
sojka1
neprehanej ani ty, on tam neni do poctu, on chce vyhrat, podat spickovy vykon bez spickoveho a predevsim uplneho tymu je dneska prece uplne nemyslitelne....
Reagovat
sojka1
ted jsem nasla, ze se zlobis i jinde, nejde jen o nejake moudre rady, ale i o zraneni a bez komplexni pece o telo je pri velke zatezi to nebezpeci vetsi...
Reagovat
tommr
přehání Djokovic a ne já. On totiž k tý svý stížnosti jaksi zapomněl dodat, že fyzioterapeuty a další nezbytně potřebný pracovníky pro všechny účastníky zajistí USO. Jemu se prostě nelíbí, že pro jednou budou mít všichni stejný podmínky ...
Reagovat
sojka1
asi ano, netusim, co maji za specialni a tajne figle... :-))
Reagovat
tommr
není to nic tajnýho a psalo se o tom už i tady na TP: pořadatelé USO plánují zajistit veškerej zdravotní a rehabilitační servis všem hráčům místníma lidma. A myslím si, že Djokovic, Nadal a další podobní bolestínkové se nemusí obávat, že zrovna na ně by se nedostalo ...
Reagovat
sojka1
to jsme si nerozumeli, myslela jsem Djokovicuv tym a jejich fyziocarymary....
Reagovat
misa
Přehnané opatření. V zemi "neomezených možností" snad můžou udělat testů kolik chtějí, takže by si každý mohl vzít do areálu třeba 5 lidí.
Reagovat
paddy
test je pouze pohled do minulosti a slouží k rychlé izolaci nakažených
chtějí omezit počet kontaktů, takže co nejméně lidí

============
to, že si jednotlivec udělá test, nemá vliv, jestli se nakazí, ani na průběh nemoci. směšně, jak lidé jsou klidnější, že si mohou udělat test

myslím, že homo sapiens (rozumný) pomalu vymírá a začíná dominovat homo de.bilis

jsem zvědav, jestli někdo bude tak intenzívně velebit vědce, kteří objeví vakcínu, jako se oslavují celebrity či kriminálníci :)
Reagovat
tommr
testy zdravých lidí jsou k ničemu a jen z toho dělají ještě větší bramboračku. Stačí se podívat třeba na takovej Darkov kde je několik set pozitivních a nemocnej není nikdo ...
Reagovat
Fandina
Kdyby se nedělal test, tak nezjistíš, jestli virus máš nebo ne. Rozumbrado.
Reagovat
tommr
když mi nic není tak mi může bejt úplně ukradený jestli nějakej virus mám nebo ne. Testy nejsou stoprocentní a neukazujou spolehlivě jestli je člověk skutečně nakaženej a nebezpečnej svýmu okolí ...
Reagovat
Fandina
Přeháníš to. Nikomu neubyde, když si nechá udělat tisíc testů. Že to není stoprocentní neznamená, že to není 50 nebo 60 nebo x procentní.
Reagovat
sojka1
ta nejednoznacnost je urcite spatna, ale jinak prece testy maji rozumne opodstatneni - i pri zadnych priznacich muzes nakazit nejakoho rizikoveho...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, píšu to dole. Rodina v sousedství to chytla celá, kromě dědečka. A příznaky neměli. Přinesl to otec ze zaměstnání. Už jsou všichni vpořádku.
Reagovat
Fandina
Příznaky neměli, kromě babičky, která byla v nemocnici a už je zdravá.
Reagovat
sojka1
tak hlavne, ze to dopadlo, pro nekoho to opravdu muze znamenat konec a ja teda mam uctu k lidskemu zivotu...
Reagovat
Fandina
Byla dlouho v nemocnici, ale už je OK.
Reagovat
Fandina
A jinak já bych to tak nezlehčovala, protože mému obsousedu také nic nebylo, až když se nakazila jeho máma, tak zjistili, že to má pět lidí z šestičlenné rodiny. On, jeho žena, dvě děti a matka. Naštěstí se z toho dostala, i když byla v nemocnici.
Reagovat
FulnekUltras
Máš pravdu, Fandi. Díky náčelníkovi a socialistickému očkování jsme však nakonec zase jednou v něčem alespoň evropská špička. Tak si to užívejme, než přijde vyúčtování za elektřinu. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
velmi dobře ;-)))))
Reagovat
misa
Po všech těch opatřeních (která byla správná) ztratil už vir na síle. Dával jsem tady tento týden odkaz na článek s italskými lékaři, kteří tvrdili, že vir je už jiný než březnu, mnohem slabší. Samozřejmě v zemích kde nic nedělali, jako je třeba Brazílie, jsou na tom špatně.
Reagovat
misa
Možnost vstupu do některých zemí je podmíněna negativním testem, stejně tak možnost vstupu do areálu tenisového turnaje má být podmíněna stejně. Nevidím v tom rozdíl.

Vědce nebudou velebit, protože až bude vakcína, tak z dnešního koronaviru Covid-19 bude neškodná viróza. A lékaři budou přemlouvat seniory, aby se dali očkovat, tak jako během zimy u chřipky.
Reagovat
Kozoroh
Ty též tomu rozumíš jak koza petrželi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist