Djokovič bude oporou Srbů v Davis Cupu, Španělé budou bez Nadala

16. 8. 2022, 09:44
Aktuality 17
Bývalá světová jednička Novak Djokovič bude oporou srbského týmu ve skupinové fázi Davis Cupu, jež se odehraje ve čtyřech městech 13. až 18. září. Němci mají v nominaci olympijského vítěze Alexandera Zvereva, ve španělském výběru bude chybět Rafael Nadal.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Španělsko a Srbsko se utkají ve Valencii ve skupině B o dvě postupová místa ještě s Kanadou a Koreou. Nadal by se měl teprve tento týden v Cincinnati vrátit na kurty po zranění břišních svalů, kvůli nimž nedohrál Wimbledon. Při absenci dvaadvacetinásobného grandslamového šampiona povede španělský tým světová čtyřka Carlos Alcaraz.

Největší hvězdou zápasů ve skupině C v Hamburku by měl být místní rodák Zverev. Druhý muž světového žebříčku nechybí v nominaci navzdory tomu, že se v červnu podrobil operaci přetržených vazů v pravém kotníku a možná nestihne US Open. Soupeři Německa budou Francie, Belgie a Austrálie, která bude postrádat wimbledonského finalistu Nicka Kyrgiose, jenž se nominace vzdal.

Skupinu A v Boloni tvoří Chorvatsko, Itálie, Argentina a Švédsko, ve skupině D v Glasgow budou hrát domácí Británie s bývalou světovou jedničkou Andym Murraym, USA, Kazachstán a Nizozemsko.

Nejlepších osm týmů postoupí do finálového vyřazovacího turnaje, jenž se bude hrát 22. až 27. listopadu v Málaze. Čeští tenisté prohráli začátkem března v kvalifikaci v Argentině a mezi šestnáctku finalistů nepostoupili, obhájci trofeje Rusové byli vyloučeni kvůli invazi na Ukrajinu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Vlk-v-trave
uz neni, skoncil, finito, ted je to ITF Rakuten Pique Kosmos Coruption Cup...
Kyrgios se nastesti akce vzdal... a spravne, nevim, proc by mela mit Evropa, potazmo na zacatku jen Spanelsko (coz byl drsny zarez, ted to rozsirili na 4 mesta) pravo na vylucne hostovani, a Jizni Amerika, nebo Australie ostrouhali. Je az divne, no az sokujici, ze se Djokovic ucastni, ktery je takovym bojovnikem proti prohnilemu estashblimentu:)))
Reagovat
woody
no on už nemá moc na výběr, kde hrát :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:-) Mu se jeste plany zmeni, na USO podle mne bude.
Reagovat
woody
ono se něco v US změnilo?
Reagovat
Krisboy
Trump se svojí lůzou chystají nový, tentokrát rozhodující útok na Capitol.
Reagovat
turista
Trump je magor, o tom žádná. Ale Joe Biden a jeho demokrati za rok a půl u moci zaklinčovali USA s Ruskem na jedné straně a s Čínou na druhé straně. Stačí nějaké nedopatření, chyba a lidstvo se v nukleárním konfliktu odporoučí do historie. Tohle si naše děti nezaslouží a my taky ne.
Reagovat
wojtop
Uvolnili sa opatrenia, ockovanie sa pre vstup cudzincov na uzemie USA nebude vyzadovat, otazka je, ci to oficialne zacne platit pred zaciatkom USOpen.
Reagovat
No-le
Co ta CDC? Uvolní to?
Reagovat
Vlk-v-trave
Nize pise wojtop...
...myslim, zeby nemel byt problem mu na to dat vyjimku. Myslim, ze to USTA zkusi. Tlak je velky, argument, ze zdravotni komise ve statech potvrdila uvolneni je celkem pruchodny.
Reagovat
Vlk-v-trave
z tveho pohledu nize, z meho vyse:)))
Reagovat
woody
smile
Reagovat
woody
Bylo by to fajn, otázkou je jak by na tom byl, vzhledem k tomu, že nemá žádnou zápasovou přípravu.

Jestli se bude snažit znova o vyjimku, po tom co se stalo v Austrálii. Tam dostal dost naloženo, já být Djoker a slyšet slovo vyjimka, tak jsem opocenej až na pr....
Reagovat
Marduch
Souhlas, Nole není Nadal trénující takrka v zapasove intenzite, aby po návratu hned chytil tempo GS zapasu. Navíc na hardu mimo AO uz Nole není, co býval, a naopak konkurence je tam největší, intenzita hardoveho tenisu Medvedeva, Alcaraze a dalších mladsich je dnes už vyssi. A USO není Noleho úplně šťastný GS turnaj, i přes ty mraky finále.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1559593964663197698

Ospalý Joe plánuje prodloužení nouzového stavu v Americe o 3 měsíce. Nezdá se, že by No1emu mohl vyhovět a pustit ho na USO. smile
Reagovat
Pe3k
Ten nerozhoduje ani o svém močovém měchýři
Reagovat
turista
Aspoň si někde bude moci Novak zahrát.
Reagovat
Krisboy
Hlavně aby se měl on o koho opřít v deblu smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist