Djokovič doufá, že si ještě jednou zahraje proti Nadalovi. Tělo mi to teď nedovolí, lituje Španěl

8. 4., 09:48
Aktuality 6
Novak Djokovič (36) věří, že si alespoň ještě jednou zahraje proti svému dlouholetému rivalovi Rafaelu Nadalovi (37). A nejlépe už na blížícím se Roland Garros. Zraněními sužovaný Španěl se odhlásil z antukového Masters v Monte Carlu, které začíná v neděli, a není jasné, kdy a zda vůbec se na kurty vrátí.
Profily hráčů
Novak Djokovič a Rafael Nadal (© Profimedia)

"Jako tenisový fanoušek chci, aby si zahrál alespoň ještě jeden turnaj, než ukončí kariéru," řekl Djokovič v rozhovoru pro Eurosport. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Nadal se v lednu vrátil k tenisu po téměř roční pauze na turnaji v Brisbane, ale opět se zranil a od té doby se na ATP Tour neobjevil. Už před časem naznačil, že letošní sezona bude jeho poslední.

"Všichni víme, co během kariéry dokázal na antuce, zvlášť na Roland Garros. V zájmu tenisu a turnaje doufáme, že si tam zahraje. A bylo by skvělé, kdybychom tam absolvovali ještě jednu velkou bitvu," uvedl Djokovič, jenž s Nadalem odehrál 59 zápasů a bilanci vede nejtěsnějším rozdílem 30:29.

Hvězdný srbský tenista vstoupí do turnaje v Monte Carlu v úterý už bez chorvatského trenéra Gorana Ivaniševiče, s nímž ukončil spolupráci po pěti letech na konci března. Místo bývalého wimbledonského šampiona spolupracuje s bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře Nenadem Zimonjičem. "Známe se přes 20 let. Byl vždycky jako můj straší bratr. Mentor, přítel, stále ochotný mi pomoci jako člověku i jako hráči," řekl vítěz rekordních 24 grandslamových turnajů Djokovič o bývalém kapitánovi srbského daviscupového týmu.

"Když jsem skončil s Goranem, začal jsem trénovat na antuce v Bělehradě a on tam byl. Zašel za mnou na kurt, byla s ním příjemná spolupráce, takže jsem ho požádal, aby přijel na pár týdnů za mnou," řekla světová jednička. "Snažíme se z toho dostat maximum. Dává mi cenné rady, abych si našel správnou pozici při přechodu na síť. V tom nejsem moc dobrý, protože nehraju tak často čtyřhru," dodal Djokovič, jenž stále čeká na první letošní titul.

Nadal: Barcelona? Možná

Nadal od Austrálie laboruje se zraněním břišních svalů, které komplikují jeho návrat na turnaje během oblíbeného antukového jara.

"Moje tělo mi nedovolí hrát. Je to pro mě čím dál těžší. Byl to pro mě náročný rok a půl. Snažím se každý den, ale realita je taková, že nejsem v pozici, která by mi dovolila hrát na soutěžní úrovni," prohlásil Nadal. "Zatím nevylučuju start v Barceloně a Madridu, ale teď bych nebyl schopný hrát," dodal s minimem naděje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
frenkie57
Já se Rafovi divím, že se na to prostě už nevykašle. Chápu, že svůj sport miluje, že ho nesmírně naplňuje být na kurtu a hrát soutěžní utkání a případně zdvihat nad hlavu trofeje(a málo jich nebylo).
Jenže na toto všechno potřebuje fungující tělo, aby bylo schopno snášet tu zátěž. A tím on už nedisponuje a nikdy už nebude. Všichni kolem něj to vědí, jenom on si pořád něco namlouvá, že se dá do pořádku a pár rozlučkových turnajů odehraje.
Kdybych byl na jeho místě, tak bych se s tím smířil jako chlap, uspořádal bych nějakou rozlučkovou akci a la Štěpánek a odešel bych středem do tenisové historie.
Reagovat
Patik
Nemôže len tak skončiť.. Lebo Djokovic stále drží rekord..
Reagovat
Krisboy
"Tělo mi to teď nedovolí", děkuje Španěl.
Reagovat
srnecek
Ak sa ešte stretnú na oficiálnom turnaji, bude to sviatok. Najmä teda pre fanúšikov BIG3, resp.tenisu ako takého. Bez ohľadu na fázu turnaja, bez ohľadu na výsledok, a tak trochu aj bez ohľadu na kvalitu hry. Nostalgia proste nepustí a užiť si ešte aspoň raz rivalitu legiend - to by bolo....
Reagovat
Mistic
Reagovat
Patik
Dúfam že sa stretnú ešte aspoň raz na harde..aj keď vieme ako to je posledne roky..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist