Djokovič i Murray začali třísetovými výhrami. Po půl roce se vrátil Fish

11. 3. 2013, 08:46
Aktuality 72
ATP INDIAN WELLS - Jedni z velkých favoritů prvního letošního turnaje Masters 1000 v Indian Wells do soutěže vstoupili třísetovými výhrami. Světovou jedničku Novaka Djokoviče trochu potrápil Ital Fognini, Andy Murray musel obracet vývoj utkání proti Rusu Donskému.
Novak Djokovič

Novak Djokovič letos na turnajích ještě neprohrál a rozhodně to nebude chtít měnit ani v Indian Wells. Vítěz Australian Open a čerstvý šampion z Dubaje v Kalifornii triumfoval v letech 2008 a 2011 a za letošním titulem vykročil výhrou nad Fabiem Fogninim

V prvním setu byl srbský favorit jediným hráčem na kurtu. Ztratil pouhých sedm fiftýnů a už po 19 minutách hry Itala sestřelil 'kanárem'. Jenže ve druhé sadě Djokovič začal chybovat, nedokázal najít rytmus úderů a jednoduchá výhra se najednou komplikovala. Když nejlepší tenista světa neudržel vedení 4-2, v 10. gamu neproměnil první mečbol a prohrál pět ze šesti her, musel o postup zabojovat ve třetím setu. Hned v jeho úvodu musel dlouho bojovat o své podání, to si ale udržel, zbytek zápasu už kontroloval a zvítězil 6-0 5-7 6-2. 

"Za stavu 4-2 jsem odehrál špatný game. Udělal jsem několik nevynucených chyb a dostal ho zpátky do zápasu. Ale takové okamžiky se stávají, zejména v úvodních zápasech, v nichž se vždy snažíte zvyknout na kurt a na podmínky," komentoval Djokovič. "Fabio je navíc na tomto povrchu velmi dobrý hráč, pomalé kurty miluje. Ale vyhrál jsem a to je to nejdůležitější," dodal pětadvacetiletý rodák z Bělehradu, který letos včetně Davis Cupu vyhrál i 14. zápas a postoupil do 3. kola, v němž ho čeká nebezpečný Bulhar Grigor Dimitrov.

Andy MurrayTo Andy Murray v prvním zápase od prohraného finále Australian Open měl pomalejší začátek. S Rusem Jevgenijem Donským, až 83. hráčem světa, v úvodu prohrával už 1-5 a první set se zdál být ztracený. Třetí nasazený Brit ho ale nevzdal, vyrovnal na 5-5 a měl celkem šest brejkbolů. Jenže žádný neproměnil a vzápětí byl potrestán; již potřetí ztratil podání a dějství tak prohrál. V dalším průběhu už ovšem na podání - vyjma posledního gamu - problémy neměl a zvítězil 5-7 6-2 6-2.

"Ve chvíli, kdy jsem se konečně dostal do rytmu, tak jsem už byl schopný diktovat tempo většiny výměn. Ale soupeř hrál dobře, k ničemu vás nenutí. Myslím, že hraje velmi chytře," komentoval britský tenista svůj vstup do turnaje, na němž hrál dvakrát ve finále. O postup do osmifinále si třetí hráč světa zahraje s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu.



Po dlouhé půlroční pauze zaviněné obnovenými problémy se srdcem se na kurty vrátil Mardy Fish. V prvním zápase od loňského US Open zdolal na domácí půdě 6-3 3-6 6-4 krajana Bobbyho Reynoldse, přestože ve třetím setu prohrával 2-4.

Mardy Fish

"Tak brzy jsem výhru nečekal. Pro mě je prostě příjemné být tady na sluníčku a hrát," liboval si Fish, který prožil velmi těžké období.

"První tři měsíce po US Open snad nebyl den, kdy bych neuvažoval od odchodu do tenisového důchodu," přiznal Fish, který kvůli vadě na srdci musel loni na jaře i na malý operativní zákrok. "Bylo to těžké dostat z hlavy, ale teď se zase snažím žít normální život," říká finalista z roku 2008.

"Je mnoho důvodů, proč jsem si pro svůj návrat vybral právě tento turnaj; hraje se ve stejném časovém pásmu, ve stejných klimatických podmínkách, nemusím nikam letět, v minulosti jsem tu hrál dobře a je to jedna z nejoblíbenějších událostí roku," uvedl jednatřicetiletý Američan. "Navíc tu máte mezi zápasy den volna. Existuje moho pozitiv," dodal.

Fish ale zároveň přiznal, že psychiky zcela v pohodě stále není. "Pořád jsou tady démoni, se kterými se snažíte bojovat."

Ve 3. kole Fish narazí na Jo-Wilfrieda Tsongu, se kterým prohrál všechny tři vzájemné duely. Francouz se v Kalifornii na výhru v prvním zápase proti Jamesi Blakeovi nadřel. V prvním setu musel dohánět manko brejku a zlikvidovat i tři setboly, aby nakonec po hodině a 44 minutách zvítězil 7-6 6-4.

Juan Martín Del Potro sice v souboji s Nikolajem Davyděnkem v úvodu každě sady ztratil podání a prohrával 0-2, respektive 0-3, nebezpečného Rusa však přesto porazil ve dvou setech 6-3 6-4 a s Němcem Bjornem Phauem si tak zahraje o osmifinále.

Ani ve čtvrtém letošním zápase nevyhrál a navíc znovu nezískal alespoň set 14. hráč světa Juan Mónaco. Argentinský tenista, který měl v úvodu sezony zdravotní problémy s rukou, v Indian Wells prohrál 5-7 0-6 s Australanem Marinkem Matosevicem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
nedělní výsledky (10. 03. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Fognini (It.) 6:0, 5:7, 6:2, Murray (3-Brit.) - Donskoj (Rus.) 5:7, 6:2, 6:2, Del Potro (7-Arg.) - Davyděnko (Rus.) 6:3, 6:4, Tsonga (8-Fr.) - Blake (USA) 7:6 (8:6), 6:4, Almagro (11-Šp.) - Gimeno (Šp.) 7:5, 6:1, Čilič (12-Chorv.) - Ramos (Šp.) 7:6 (9:7), 6:2, Nišikori (16-Jap.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 6:2, Haas (19-Něm.) - Andújar (Šp.) 6:3, 7:6 (7:0), Berlocq (Arg.) - Dolgopolov (22-Ukr.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, Querrey (23-USA) - Karlovič (Chorv.) 6:3, 6:4, Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Kližan (26-SR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Dimitrov (31-Bulh.) - Ebden (Austr.) 6:4, 6:4. Matosevic (Austr.) - Mónaco (14-Arg.) 7:5, 6:0, Raonic (17-Kan.) - Llodra (Fr.) bez boje, Phau (Něm.) - Chardy (25-Fr.) 6:2, 2:6, 6:4, Fish (32-USA) - Reynolds (USA) 6:3, 3:6, 6:4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
tommr
trochu se zapotil jen na začátcích obou setů. V závěru zápasu to už připomínalo spíš exhibici ... :)
V dalším kole Tomáše čeká nejspíš Gasquet, kterej zatím jasně přehrává Janowicze a to už bude trochu jiný kafe ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
23,5 stupňů východně: Astra 3B
Slovak Sport - frekvence 12109 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mám Gulbisa celkom rád, ale dnes sa choval ako namachrovaný spratek a mal prehrať..
Reagovat
smazaný uživatel
Skôr si myslím, že mal vyhrať všetky 3 sety ktoré hrali. Seppi mohol byť vďačný za tie výbuchy, lebo keby hral Gulbis s chladnejšou hlavou rozmetie ho v dvoch setoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Keby, keby..Akoby sme nevedeli, ze tenis je práve o tej chladnej hlave..
Reagovat
Roger_Federer
"ale dnes
sa choval ako namachrovaný spratek"
To by jste si rozumeli ne??:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je AJ o chladnej hlave. Nie je to jediná potrebná vec. Kvalita dnes zvíťazila, čo viac si priať ?
Reagovat
J.M.
Gulbis je opravdu zajímavý. Snad všichni ostatní hráči se po vítězství radují, zdraví diváky, hopsají oslavná kolečka, Gulbis po výhře nereaguje ani na vyhlášení svého jména hlasatelem, ani na potlesk, místo toho se zajímá jen o láhev s pitím a celkově se tváří, jako kdyby skončil rutinní trénink.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, taky jsem si toho všiml, asi je pravda, že ho tenis vůbec nebere. Jak je to nespravedlivé, že aj takovýto lidi mají tolik talentu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba je to jen taková jeho póza.
Reagovat
J.M.
No ale myslím, že kdyby porazil i Rafu, tak už by se asi neudržel. Možná by i ruku trochu zvedl. :-)
Reagovat
Fandina
Nevím, že by zase všichni slavili a dělali oslavná kolečka. Ernie se asi na sebe zlobil, že nehrál, jak si představoval, ale soupeře poplácal a vypadal normálně. Párkrát se zavztekal ve hře a teď už byl vyrovnán.
Reagovat
J.M.
Někdo slaví, někdo dělá kolečka (míněno otáčí se na místě a postupně děkuje všem stranám publika), možností je mnoho (nepsal jsem o tom, že všichni dělají všechno, každý si vybere něco). Jako minimum aspoň zamávají, zatleskají divákům, obzvlášť poté, co hlasatel slavnostně zakřičí jejich vítězné jméno. Gulbis na nic z toho nezareagoval ani pohnutím očí. To se opravdu nevidí.
Reagovat
Fandina
Aha tak toho jsem si nevšimla, že by Gulba nešelo po vítězství ještě na kurt a pozdravil diváky na všechny strany. Myslela jsem, že to dělají všichni po podání si rukou a pak první opouští kurt poražený.
Reagovat
Fandina
Držela jsem palce Andreasovi, ale evidentně má Gulbis štěstí ve hře. Andreas podcenil tilgenův game. Gulba jede. Tak gratulace Gulbo a jsem zvědavá na mač s Rafou.
Reagovat
pepin
Tak uvidíme jak dopadne první jeho velká zkouška proti Rafovi. Jsem na to docela dost zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud bude hrát Rafa stejně nepřesvědčivě jako proti Harrisonovi, tak by ho měl rozjetý Gulbis porazit a první velká zkouška to bude až s Federerem.
Reagovat
Fandina
Jak jsem dneska Gulbu viděla, tak udělá všechno pro to, aby Rafu porazil. A Rafa zase všechno proto, aby vyhrál. Bude to hodně zajímavý zápas. Máme se na co těšit. Gulba bude řádit ... úsměv
Reagovat
Fandina
V zápase s Rafou tlačím Gulbu go Ernie go!
Reagovat
smazaný uživatel
Napriek tomu, ze to bude pre Rafu iba druhý zápas na harde, tak mu v zápase s Gulbisom verím..Bude to určite vyrovnané s otvoreným koncom..Ziadny z vitazov nebude prekvapením..Priklanam sa vsak k Rafovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
A samozřejmě před tímto gemem musí být stav 3-3. Vzpomněl jsem si na jeden legrační Basíkův výrok z Istanbulu. Tam za stavu 2-4 Azarenka snížila na 3-4 a prý tedy Tildenův gem zvládla. Podle té logiky se hraje i za stavu 1-5? :-))) Přece kdo vyhraje tento gem, má velkou šanci na výhru celého setu.
Reagovat
Fandina
Ano tady to bylo za stavu 3:3 v rozhodujícím setu. Tildenův game je to asi po nějakém tenistovi. Díky za opravu.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně ovšem tenhle pojem z dávné tenisové historie nechápu. Pokud vznikne stav 4-3 bez brejku, pak výhoda takového vedení je výrazně menší. Většinou pak podávající srovná na 4-4. Pokud je to 4-3 s brejkem, jde o úplně jinou situaci, tady už stačí dopodávat.
Reagovat
J.M.
Klíč je právě v tom "z dávné tenisové historie". V Tildenově době (20.-30. léta minulého století) nebyl servis tak zásadní jako v posledních pár desetiletích. (I když zrovna Tilden byl docela servisman, prý v roce 1931 dal servis o rychlosti 263 km/h, ale tehdejší měřící metody nebyly spolehlivé, tak se to do historických statistik nepočítá.)
Reagovat
Fandina
Broz ... tak v tomto případě mě ten Tildenův game napadl právě proto, že Andreas v sedmém gamu rozhodujícího setu za stavu 3
:3 přišel o svůj servis a Gulbovi jen stačilo aby oba dopodávali a to se také stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak na tento zápas se těším, Ernests je podle mě přesně ten typ hráče, který se umí namotivovat na velké zápasy proti velkým soupeřům a kdy jindy porazit Rafu než teď, když je tak zranitelný.
Reagovat
spaniel
Jj, Seppi by prohral uz v satne, dobre ze postoupil Gulbis, ten nema respekt k nikomu.
Reagovat
tommr
je mi srdečně jedno jestli vyhraje Gulbis nebo Seppi, ale už by to mohli ukončit. Já chci vidět Tomáše s Mayerem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
violeeeeence!!
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že by si Rosol s Gulbisem mohli podat ruce.
Reagovat
hatatytla
Starej dobrej Ernie, už jsem se bál, že mu přeskočilo a bude vyhrávat Granslamy. Celej set hraje o dvě třídy líp než lazar kterej to jenom vrací a pak to začne, totální mentální kolaps.
Reagovat
spaniel
A Gulbis se uz hrouti, nema to v hlave v poradku. Nejdriv rozmlati raketu, prijde o brejk, pak vyhaze vsechno, pohada se s rozhodcim a necha se brejknout. Set je asi v haji.
Reagovat
spaniel
Gulbis uz idepsal prvni raketu :D Stareho psa novym kouskum nenaucis?
Reagovat
smazaný uživatel
gulbis je psycho!
Reagovat
smazaný uživatel
Ojojoj, tak Rafa rovnou postupuje do boje proti (nejspíš) Gulbisovi...
Reagovat
tito
Spíše škoda. Takto nebude moc rozehraný...
Reagovat
Amputace
Také to tak vidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Však mně to taky přijde pro Rafu zlý.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, tento zápas by mu iba prospel..Navyse sa mu narusi rytmus, nastupovat po 4dnoch nie je vzdy vyhodou..Djokovic by vedel rozpravat..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně:-D:-(
Reagovat
smazaný uživatel
se nějak zasekl.. Od ledna nevyhrál jediný zápas a dnes na futures v Turecku schytal debakl 1:6 a 2:6 od Andrea Ciumace(27 let, 576 v žebříčku)..
Reagovat
smazaný uživatel
inu, špatná forma. Veselý na tom byl před rokem úplně stejně. V jeho věku to není žádná tragédie, snad se z toho vyhrabe a vrátí se silnější, stejně jako Veselý.
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se na tu bilanci. Od začátku roku je to 5/6 únor březen čtyři prohry. Tak snad nebude tak zle a Adamovi se začne dařit. V lednu byl jednou v SF a jednou ve QF na futures a vždycky prohrál s příštím vítězem. Jednou Jirkou Veselým. Tak držme palce a Adame pojď!
Reagovat
Pe3k
Můra hrál otřesně. Ten forehand zas jak v roce 2008, navíc pasivně, což mě nejvíc irituje. Ale to on ty první kola asi takhle už prostě má a později se rozehraje k lepším výkonům...Nechci nijak rozladit všechny jeho zdejší fandy, teda oba fandy :D

http://www.youtube.com/watch?v=xB1oEu-9bdA
Reagovat
spaniel
Ja ti nevim, mne se prave v roce 2007 a 2008 libil daleko vic nez ted. Daval vsem pekne zabrat, furt na siti, hral agresivne. Ted se k tomu spis snazi vratit.
Reagovat
Pe3k
Já myslel čistě, že ten forehand hraje jak v roce 2008...
Reagovat
Ananas
A můžete mi prosím někdo řict v čem se Murrayho forehand od roku 2008 změnil? Přijde mi, že to hraje furt stejně. :)
Reagovat
Pe3k
Tohle hlavně neříkej v přítomnosti Lendla :D
Reagovat
Ananas
Ale je to tak. :D
Reagovat
spaniel
Hral ho rychleji po odskoku a nebal se ho tlacit k lajnam. Treba US Open s Nadalem:
http://www.youtube.com/watch?v=QbTDNCE1ORA
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasy s Nadalem nemůžeš brát jako měřítko, v těch hrál vždy agresivně, nehledě na to, jak ve všech jiných zápasech pinkal. Posun tam je naprostý evidentní. Včera samozřejmě nebyl, ale 3. set už byl lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky dobrý... http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/459776-capriatiove-hrozi-zatceni-clenka-tenisove-sine-slavy-napadla-byvaleho-pritele.html#hp-artcl
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovi sa nepáči pravidlo o prestávke medzi fiftínmi: Je to katastrofa

Read more: http://sportky.topky.sk/c/104246/nadalovi-sa-nepaci-pravidlo-o-prestavke-medzi-fiftinmi-je-to-katastrofa#ixzz2NEvxQvpt
Reagovat
smazaný uživatel
Bych zavedl na kazdem kurtu elektronicke merice na 25sek. s dobrym bzucakem:) a potom, co by to hrac nestihl a zabzucelo driv, tak ztrata fiftynu:)
Aspon by byla prca...to by bylo teprve atraktivni:)))

Treba takove ty meditativni vylety Marusky...
...to by jsme uz asi nevideli...:)
Reagovat
Fandina
Faktem je, že na síti je také elektronika a když se při podání dotkneš je to slyšet. Takže práce pro elektroniky. A oni by se všichni brzy přizpůsobili. Jako s tím řvaním. Pořád není jasné jestli to protihráčky ruší nebo ne.
Reagovat
spaniel
Reagovat
Fandina
spaniel čas 2:50 je u konce a chlapci se tam utírají. To myslíš?
Reagovat
Amputace
Ne, myslí: "We get 20 seconds, Nadal gets 45 seconds."
Reagovat
Fandina
Amputace ... unikátní ukázka ... díky
Reagovat
smazaný uživatel
To bych čekal trochu důstojnější kulisu pro Fishův návrat na kurty než těch pár lidí, co tam podle videa bylo. Ve všední dny se dá pochopit, že kolem poledne tam nikdo nebude, ale v neděli? No, zkrátka to není superstar typu Aggasiho a Samprase, ale i tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak 1.set s přehledem, Fabio kazil, vztekal se, brblal-dělal všechno možný, jen nehrál:-D
Fabio v 2.setu začal líp, uhrál game, nakoplo ho to...Novak dělal chyby, klouzaly se mu cvičky-už zas!!, přesto dokázal brejknout a vypadalo to, že by zápas mohl do hodiny skončit...ale kdeže, Novak se hned vzápětí nechá rebrejknout a pak Fabiovi svými chybami vnutí i brejk navíc a Fabio doservíruje...
3.set už naštěstí moc dramatický nebyl...
Beztak jsem si tyhle menší nervíky přivolala sama, když jsem si stěžovala po 1.setu, že je ten zápas nuda:-/:-D
Reagovat
horska.kraslice
Hodně zdraví, Mardy!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se Kližan urychleně nevzpamatuje, z té první třicítky, respektive za magické číslo 32, vyletí dříve, než se naděje.
Reagovat
Fandina
Tak ta hádka snad souvisí s tím, když hrají spolu, nebo DC. Kližan se snad vzpamatuje. Je začátek roku.
Reagovat
smazaný uživatel
co má hádka s Lackem společného s tím, že Kližan jako číslo 26 posledního vydání žebříčku ATP vyhučel na obou velkých turnajích v prvním kole, i když byl v obou nasazený a jeho soupeři byli na žebříčku 120. a 79., navíc se mu oba tyto turnaje budou počítat celý rok? Nebo že má Kližan zápasovou bilanci letos 3-7, přičemž kromě Simona na kurtu nepotkal jediného hráče světové čtyřičítky? Teď přišel o body z challengeru z Rabatu, příští týden mu vypadne 80 bodů z Marakéše.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že toto sú klasické Kližanove výsledky. Odohral pár neobvyklých mesiacov, no už sa dostáva opat do svojej obvyklej fazónky..Za pár mesiacov ho znova uvidíme brázdiť challengre.
Reagovat
smazaný uživatel
já ho vidím někde okolo 50. místa žebříčku.
Reagovat
Mayo
Kližan je slabý
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraje od začátku roku zase tak bídně, v Rotterdamu uhrál čtvrtfinále a to není tak málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak keď si uvedomíme, že prehral tesne s Haasem, so Simonom s kŕčami, s Tomicom v tajbrejku 3.setu a teraz s Luom v dvoch tajbrejkoch ... Neobraňujem ho, ale nie som hlúpy a súdy nad ním začnem vynášať až po antukovej sezóne.
Reagovat
smazaný uživatel
a taky dostal výprask od Istomina nebo Brandse, v Rotterdamu tak tak v prvním kole přelezl přes Mathieho, v Záhřebu ho v prvním kole měl na lopatě Viola
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist