Djokovič je v Tokiu bez ztráty setu ve finále. O 76. titul se utká s Millmanem

5. 10. 2019, 09:52
Aktuality 28
ATP TOKIO - Novak Djokovič v Tokiu porazil 6-3 6-4 Belgičana Davida Goffina, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci na 7-1, a při své premiéře v aponské metropoli postoupil bez ztráty setu do finále. O 76. titul si srbský tenista zahraje s Australanem Millmanem (h2h 2-0).
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič si debut na turnaji ATP 500 v Tokiu odbývá měsíc poté, co kvůli přetrvávajícím bolestem ramena nedohrál osmifinále na US Open proti Stanu Wawrinkovi a hrozila mu operaci.

Dvaatřicetiletý Srb ale vsadil na konzervativní léčbu a ta očividně zabrala. V japonské metropoli vyhrál čtyři zápasy během pěti dnů a neztratil v nich ani set. Po Australanu Popyrinovi, domácím Soedovi a Francouzi Pouillem si poradil i s Belgičanem Davidem Goffinem.

První hráč světa Djokovič porazil světovou patnáctku za hodinu a půl hry 6-3 6-4, když odvrátil všechny čtyři brejkboly, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1.

Šestnáctinásobný grandslamový šampion Djokovič v zemi 'vycházejícího slunce' útočí na celkově 76. titul, aktuálně ztrácí pouhé dvě trofeje na historicky páté nejlepšího Johna McEnroea. Letos triumfoval zatím třikrát - na Australian Open, ve Wimbledonu a na Masters v Madridu.



V pátém letošním a celkově 110. finále se Djokovič utká s Johnem Millmanem, s nímž bez potíží vyhrál oba vzájemné duely. Třicetiletý Australan, který už v prvním kole kvalifikace přežil mečbol, dnes porazil 6-3 7-6 Američana Reillyho Opelku a do finále turnaje ATP postoupil teprve podruhé v kariéře. Loni na antuce v Budapešti na titul nedosáhl.

Djokovič v pondělí zahájil svůj celkově už 271. týden na postu světové jedničky, čímž se na třetím místě historické tabulky odpoutal od Ivana Lendla. Ani zdaleka však nemá jistotu, že sezonu na prvním místě světového žebříčku zakončí, neboť na aktuálně vedoucího, nicméně zraněného Rafaela Nadala, ztrácí 1650 bodů.

Zakončit rok jako jednička může Djokovič už pošesté v kariéře, čímž by vyrovnal rekord Peta Samprase. Legendární Američan kraloval nepřetržitě v letech 1993 až 1998.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 2.046.340 dolarů
sobotní výsledky (05. 10. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Goffin (3-Belg.) 6-3 6-4
Millman (Austr.) - Opelka (USA) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
kada.tom
článek o mužské části turnaje v Pekingu nikde ... tak tedy jsem rád, že složení finále je takové jaké je :-)

na finále Doma se Stefanosem se těším :-)
a samozřejmě Domovi gratulace k letence do Londýna!
Reagovat
Kozoroh
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/10426--fenomen-djokovic-japonec-se-kvuli-setkani-s-tenisovou-hvezdou-naucil-plynule-srbsky
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic sa stretol s oddaným fanúšikom, ktorý sa kvoli nemu naučil plynule srbsky :)

Tvl, titulok ako vystrihnutý z nejakej béčkovej melodrámy.
Reagovat
Cico93
Tak toto nie je ani mickey mouse turnaj. Možno hello kitty turnaj...
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Rolex_Shanghai_Masters_-_Singles#Draw

2. kolo - Shapovalov/Tiafoe
3. kolo - Isner/Pouille/de Minaur
ČF - Cicipas/Monfils/FAA/Hurkacz
SF - Medveděv/Chačanov/Schwartzman/Fognini/Murray
F - Federer/Thiem/A. Zverev/Bautista/Berretini/Čorič/...

Fajn los krom Medvěda v SF, ale jeho šňůra finálových účastí nemůže trvat donekonečna. Úspěšná obhajoba titulu by hodně zvýšila No1eho šance na zisk YE1.
Reagovat
Marduch
Tak asi bude zalezet na tom, jestli k Sanghaji pristoupi jako k tisicovce nebo spis jako ke GS..coz by mel, nebot mlady pušky mozna nestrileji pravidelne, ale zato rtutoviteji..
Reagovat
Patik
pozri ako pristupuje k Tokiu čo je 500ka..teda nevidel som ani jeden jeho zápas možno polovicu zápasu s Puilom a zbytok zápasov len highlighty a príde mi nezastavitelný...keď nastúpi na 500kovi turnaj Federer alebo Nadal tak človek nevie či turnaj vyhrajú či nepohoria na niekom niekde v semi..ale pri Djokovičovi mi príde tá 500ka pod jeho úroveň turnaj bez konkurencie a náznaku problémov..zajtra pozdvihne trofej a celý turnaj v podstate v suchom tričku.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn los mal Djokovic v Londýne, toto má od neho na míle daleko..

Shapovalov, de Minaur, Tsitsipas, Medvedev, a Boh vie kto ešte. To znamená, ze uz v prvom zápase bude hrat Novak s lepším súperom, nez proti ktorým stál v Tokiu.
Reagovat
turista
To je úplně šumák. Tady potřebuje zítra jakkoliv vyhrát a získat 76.titul. Okolnosti jsou vedlejší. Navíc Mlynář je tak dobrý, že to může být těžká práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked chce vyhrávat velké pocty titulov, nech vyhráva 250 ako Federer..

Ale myslim, ze má vacsie ambície..
Reagovat
turista
Jistěže má. Ale je to cesta jak se dotáhnout na Nadala v počtu trofejí.
Reagovat
Kozoroh
Novak je v Tokiu působivý. Skvěle podává, údery mají precizní přesnost, se zápasy je No1e rychle hotov. Snad to v Tokiu dotáhne zdárně do konce a získá 76. ATP titul. Bylo by to vítané potěšení v tomto jinak smutném týdnu.
Reagovat
turista
Poslední 2 zápasy v Tokiu je Novak hodě přesvědčivý a téměř nechybuje.
Reagovat
turista
Poslední 2 zápasy v Tokiu je Novak hodě přesvědčivý a téměř nechybuje.
Reagovat
safi1313
Fedal, kteří by ho oba rozprášili, na turnaji nejsou, tak Djoki zázračně vyléčil zranění, které alibisticky zdůrazňoval celé US Open.. takže hurá - Nole ustráží tenisový trůn - je to prostě bůh :))
Reagovat
No-le
Tohle je,myslím, zbytečný koment. Nikdo neví, co s tím měl...
Reagovat
safi1313
Já to nezpochybňoval. Vypíchl jsem jeho zázračný metabolismus a regenraci
Reagovat
Patik
s jeho peniazmi lekármi a možnosťami liečby by si regeneroval rovnako dobre.
Reagovat
Marduch
Kdo ze by koho rozprasil Safinko? Sledujes tenis a vysledky Djoker vs Fedal nejak vic nez tyden? :D
Reagovat
turista
Nerozprášili by ho ani náhodou. Prohráli by oba s Novakem.
Reagovat
Krisboy
Neuhráli by ani game.
Reagovat
paddy
Bude to obtížné...

https://youtu.be/wcinzmfZeCc
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
z toho vyplývá, že Novak bude muset finále otáčet

https://www.youtube.com/watch?v=W2U-hndLNRQ
Reagovat
turista
To možná těžký bude. Ale Nole tuhle šanci nepustí. Pochopil, že aby přečíslil Fedal dvojici tak k tomu nestačí pouze vyhrávat GS, ale že je nutný zabrat i na tisícovkách a je-li to nutné tak i na pětistovkách. Idemo Novak a udělej z Mlynáře mouku!
Reagovat
smazaný uživatel
Nole v Asii klasicky nehratelny.
Reagovat
No-le
Jj, velmi slušný výkon...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist