Djokovič měl namále, na antuce začal vydřenou výhrou nad Simonem

18. 4. 2017, 17:46
Aktuality 45
ATP MONTE CARLO - Novak Djokovič málem druhý rok po sobě nezvládl vstup do antukové sezony. Letos v Monte Carlu udolal Gillesa Simona až po dvou a půl hodinách boje, přestože Francouz ve třetím setu podával na vítězství. Dvojnásobný srbský šampion tak zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 11-1.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič začíná antukovou sezonu pravidelně v Monte Carlu a pouze loni svůj první zápas na antuce nezvládl, když překvapivě prohrál s Jiřím Veselým. Letos se situace málem opakovala, devětadvacetiletý Srb však brzké vyřazení na poslední chvíli odvrátil.

Statistiky zápasu
Simon - Djokovič
0 esa 2
1 dvojchyby 1
56 %
1. podání 'in' 61 %
60 %
úsp. 1. podání 63 %
49 %
úsp. 2. podání 59 %
21 winnery 23
26 nevyn. chyby 43
11/19 hra na síti 10/19
5/6 brejkboly 6/16
čas: 2:30

Djokovič se dnes nadřel na výhru nad Gillesem Simonem. Sice vyhrál první set a vedl 6-3 a 2-1 s brejkem v zádech, jenže proti skvěle se bránícímu Francouzi musel o výhru ještě hodně bojovat.

Druhou sadu ztratil vinou čtyř prohraných gamů v řadě a v problémech se ocitl i v rozhodujícím dějství. Dvakrát přišel o servis, ale pokaždé si ho dokázal vzít zpět. Naposledy za kritického stavu 4-5, kdy Simon podával na vítězství. Djokovič ale závěr ustál, po dvou a půlhodinách zvítězil 6-3 3-6 7-5 a vyhrál jedenáctý vzájemný duel v řadě.

"Musím přiznat, že ideální začátek to nebyl. Ale byl to můj první zápas na antuce po dlouhé době, takže musím být pokorný a vzít si z toho jen to pozitivní," řekl Djokovič, jenž udělal téměř dvojnásobek nevynucených chyb než soupeř (43-23).



Druhý hráč světa hraje na prvním turnaji od poloviny března, kdy prohrál v osmifinále turnaje Masters v Indian Wells s Nickem Kyrgiosem. Pak pár týdnů léčil zraněný loket, než se minulý víkend vrátil vítězným zápasem v Davis Cupu.

V osmifinále se šampion z let 2013 a 2015 Djokovič, který na svém předchozím antukovém turnaji Roland Garros 2016 zkompletoval sbírku grandslamových titulů, utká buď s ruským mladíkem Karenem Chačanovem, nebo se Španělem Pablem Carreñem-Bustou.

Dvousetovou výhrou dnes v Monaku začal český tenista Jiří Veselý, který si v utkání 1. kola poradil s Němcem Mischou Zverevem.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
úterní výsledky (18. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Veselý (ČR) - M. Zverevem (Něm.) 7-6(3) 6-3
Pouille (11-Fr.) - R. Harrison (USA) 6-2 6-4
Haas (Něm.) - Paire (Fr.) 6-2 6-3
Müller (Luc.) - Robredo (Šp.) 6-2 6-2
Haase (Niz.) - Džumhur (Bos.) 6-3 6-2
Struff (Něm.) - Ruud (Nor.) 6-4 6-4
Lorenzi (It.) - Granollers (Šp.) 6-2 6-4
Chačanov (Rus.) - Mahut (Fr.) 6-2 6-4
Berlocq (Arg.) - Herbert (Fr.) 3-6 6-2 6-1
F. López (Šp.) - Medveděv (Rus.) 7-6(6) 7-5
Chardy (Fr.) - Čorič (Chorv.) 7-6(3) 3-6 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (2-Srb.) - Simon (Fr.) 6-3 3-6 7-5
Mannarino (Fr.) - Tsonga (7-Fr.) 6-7(3) 6-2 6-3
Goffin (10-Belg.) - Almagro (Šp.) 7-5 6-1
Cuevas (16-Urug.) - Sousa (Portug.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Bob
Aspon to neni srac, co vynechava pulku sezony a maka celej rok. Je to kvalitni hrac jiz nekolik let, z lonskeho roku obhajuje nekolik bodu. Ne jako naprosto trapnej Federer, kterej loni uhral h*vno! A letos Fedex hodla delat to same. Ubozak :D :D. Chudinka.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, pán je trochu jednodušší :)
Reagovat
a.magerova
Ale tak... mějme pochopení... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=0OKN71EmSsw
Reagovat
Fandina
Roger ale v MC nebydli, proto tam nehraje, Nole tam hraje rad, kdyz to ma par kroku.
Reagovat
smazaný uživatel
Simon je nepríjemný, ale zas čeliť servisu na ukončenie zápasu je trochu za hranou. Djokovic nie je úplne v pohode, takéto tesné zápasy mu vsak psychicky mozu pomoct. Dufam, ze príde k zápasu Djokovic Nadal, obaja ho potrebujú ako sol, tak povediac...
Reagovat
Kozoroh
Nechybělo málo a mohl se opakovat loňský hugh-krach s Veselkou. Blesk však dvakrát do stejného místa neudeří a Gillesovi byla odepřena možnost po dlouhé době zdolat Djokera.
Jako problémový faktor se opět ukazuje servis - když Novak servíroval proti BP v rozhodující sadě, šel přes druhé podání. Pak bývá ve výměnách zranitelný a musí zapojit svůj veškerý defenzivní um, aby hrozbu ztráty servisu odvrátil.
Dostat Simona na startu antukové sezóny není žádný med. Další zápasy v 3. kole a ČF by měl Djoker zvládnout v klidu, poté bude záležet na tom, jestli se do SF probojuje Rafan.
Reagovat
Stan_Borowitz
Srovnáváš hrušky s jabkama, Simon a J1rka - to je (při vší úctě ke Gillesovi) úplně jinej level.

A ten příměr s bleskem není na místě. Spíš by se hodilo něco jako "místo sežehnuté na uhel po úderu blesku zápalkou nespálíš".
Reagovat
spaniel
Simon má snad ještě horší smeče než Novak. Každopádně z tohoto zápasu těžko vyvozovat závěry, Simon není žádný nazdárek.
Reagovat
Kytka
První zápas na antuce, to je vždycky horor a pokud vím, Nole ji také nemá moc v lásce. Simon už hrál první kolo. A Nole už dopadl líp než vloni. Asi to hoši letos v jeho restauraci netáhli.
Reagovat
Fandina
Simon nedopodaval zapas, byl dva fiftyny od vitezstvi, to vypovida o vsem. Mozna mel i trochu smulu. Jinak jsem si koupila dva napuje, ktere Nole prodava v te jeho restauraci a jeden mi pripadal jak ze zelenych ras a druhy z cervene repy. Myslim ze po tom se opit neda :)).
Reagovat
Kytka
Já si jen vzpomněla, že skoro všichni, až na Murrayho, co u něj byli vloni na otevření té jeho restaurace, vypadli hned v prvním kole co hráli. A na ten zápas jsem koukala, dost chyb, oba. Jen mně zajímá, zítra hraje současně Jirka na centru a Berďulka na kurtu princů, to budeš mít těžké.
Reagovat
Fandina
Ja se zitra vracim domu, takze neuvidim ani jednoho, bohuzel ani v telce :(. Ale moc byh si prala, aby oba vyhrali. Ja mam rada tommyho Haase, je to i pekny chlap a videla jsem ho tady vcera pri treninku a pak debla proti Benetkovi s Poulliem, hral super a s Hueem nakonec vyhrali. Dneska porazil Peera, takze se mu dari, ale doufam, že ho Berdulka porazi. Veselka to bude mit tezke, ale byla by to bomba, kdyby vyhral. Podle me ma na to, ale nesmi se tak bat, musi si věřit a vic se odvazat.
Reagovat
Kytka
Viděla jsem dnes druhý set s Pairem, ale Paire hrál dost hrozně. No uvidíme. Palce držím oběma našim.
Reagovat
Torn
Tak on to umí wawrinka i potento..občas se dost pere se servisem a jsou dny, kdy ho porazí fakt kdokoliva proti Zverevovi se mu třeba nedaří...je to taky takovej čahoun, tak třeba i Veselka něco ukáže....
Reagovat
Fandina
Sasa je utocnejsi typ nez J1rka a dava prudsi rany, je to trochu typ Berdych, maji taky spolecneho trenera. Veselka hraje pestreji a tim by mohl soupere zmast.
Reagovat
spaniel
Co má první zápas na antuce spolešné se smečováním?
Reagovat
Kytka
Tak to mám tedy radost. Zítra Jirka Veselý se Stanem na centru v 11:00 a současně Tomáš s Tommym na kurtu princů. Asi dám přednost Tomášovi a na Jirku Občas Juknu. Uvidím, jak se to bude vyvíjet.
Reagovat
Fandina
Nole je tedy pripad. Priznam se, ze jsem ho dneska videla hrat na zivo po druhe nebo po treti v zivote, ale zas me dostal. Je to proto, ze jeho uspech vidim v tom, ze hraje s kdekym a vzdycky se umi prizpusobit. Pred par lety to byl DC finale s nasima klukama v hale a Berdu i Radka prehral, aniz jsem se stacila potesit z hry nasich kluku. Dneska Simon, vymeny vymeny a zas byl o ten chlup napred. Nebyly to rychlovky jako tenkrat s Berdou, ale zase dovedl vymenovace Gila prehrat. Akorad me nastval s tim povzbuzovanim tedy vyzadovanim rukama na vsechny strany, kdyz udelal na konci mace dulezity fiftyn. Myslim ze to je necitlive k souperi. Ale jinak super zajimavy treti set od Simona a Noleho adtud z Monte Carla.
Reagovat
Torn
Tak jeho sebeprezentace je občas stejně na facku jako Andyho nebo Báry. :)
Reagovat
Kytka
Musím říct, že Andy mi jde na nervy nejvíc, Bára a Nole mi připadají spíš srandovní.
Reagovat
Torn
Hele, v Bielu třeba byla Bára chvílema komická a chvílemi jsem si říkal, zda je tohle chování hráčky TOP20. Já chápu, že nervy jsou nervy, ale tak prostě ta sláva sebou něco nese. Holt ztráta soukromí a neustále přitomná média...neříkám, že já bych to zvládnul lépe, ale tak já nejsem naštěstí tenista TOP10 (vlastně ani top1000) :D.
Reagovat
Kytka
V tomhle ohledu mám taky štěstí. Protože když fandím, co ze mně někdy vyjede není mnohdy pěkné.
Reagovat
Torn
Dokud to neděláš veřejně, asi o ani nevadí. :D Doma si nadávej na koho chceš. :D
Reagovat
Krisboy
Almagro - Goffin 5:1 > 5:7
Reagovat
Krisboy
5:1 + 1:12 = 5:7, 1:6
Reagovat
Kytka
Tak Almagro byl vždycky nervák, ale tohle co předvedl od stavu 1:5 byla tedy hrůza. Skoro jako Tomáš vloni v Římě. Ale Almagro měl aspoň něco v prvním setu nahráno a pak ze 13 gamů uhrál aspoň ten jeden.
Reagovat
Torn
U Tomáše i tady napsáno "vydřena" hra. Nemyslím si, že hra Tomáše byla vydřená, ten zápas mohl odehrát mnohem lépe, kdyby se absolutně nevyhazoval. A dnešní zápas se Simonem měl Djokovič prostě větší štěstí. Myslím si, že i Gilles by si to zasloužil víc, i zajímavější zápasy bych viděl. Ne, že bych Novakovi nepřál, ale tak možná bych radši viděl v dalších zápasech méně ohrané tváře.
Reagovat
Nola
skoda, ze si podobne uvahy neviedol, ked Tom nepremenil MP na minulom turnaji, tam ti obohrane tvare evidentne nevadili....
mam Simona rada, ale Novaka o maly kusocek radsej, tuto sezonu sa mu nedari, takze tvrdenie o obohranej tvari je mimo misu :D
Reagovat
Torn
Mimo mísu je celý tvůj příspěvek. :) Tvrdit tu, že mi evidentně ohrané tváře v Miami nevadily, je trochu střílení od boku. Já jsem to Tomášovi přál víc než Rogerovi (patrně jako jeden z mála tady). A ano, přál jsem to dnes Gillovi, protože prostě Novakovi nefandim, jeho styl hry mne nezaujal a nemám rád ta jeho gesta. Nejdříve po lidech střílí mičky a pak jim div neposílá pusinky. Je to prostě věc názoru, takže nechápu, co má přesně znamenat tvůj příspěvek, zda je to nějaký způsob rýpání nebo co...
Reagovat
Nola
stacilo napisat: "Novaka nemusim, nefandim mu, jeho hra mi nereze, Simonova ano" omacku okolo s obohranymi tvarami nabuduce vynechaj....

strielanie do divakov ma dostalo :D aspon nestriela do vlastnych -domacich.... pochadza z chudobnej krajiny divochov, kde sa neorganizuje ziadny turnaj, takze o spravani na kurte nema ani ponatia.....
Reagovat
Torn
A proč bych to dělal? Každý si tu píše své názory, jak ho napadne, často je to mimo jako mimoběžky a já bych měl, protože mi to tu napíšeš? :D Kdyby to mělo alespoň návaznost nebo bych pak přál Rogerovi nebo nějaké ohrané tváři ve finále turnaje, tak na to neřeknu popel. Tohle bylo silně vedle. Pokud se ti moje omáčka nelíbí, budiž já to beru, každopádně jako ty a zbytek uživatelů tenis portálu, mohu si psát co chci, pokud to neporušuje pravidla. Nebyl jsem vulgární nebo tak, napsal jsem svůj názor slušně. Holt jsem zarytý fanda "outsideru" a smolařů jako je třeba Tomáš :).
Reagovat
Jabadu
Není on líný se občas najíst?
Reagovat
Kytka
Kdo? Nole nebo Gilles?
Reagovat
Fandina
Treba oba, ale Gil asi vic :))
Reagovat
janek_da
Nojo, Gill není George
Reagovat
Mayo
Kks trosku haluzak Noje ale na tomto turnaji mu predpovedam triumf.
Reagovat
svetova.dvojka
Novak je out, vše jde proti němu, smůla na losy, častá zranění, a definitivní ztráta vítězné aury, teď už si na něho věří opravdu každý...
Reagovat
Nola
zmen si konecne nick, fandis Mure, ci? vylezes z nory, iba, ked sa Novakovi nedari, prospesna cinnost :D
Reagovat
svetova.dvojka
Za to vy jste zde od rána do večera, já taky chodím do práce.
Reagovat
Nola
:D prospesna cinnost, zbytku uzivatelov prispieva na zivobytie ich idol....
Reagovat
VlS
Když vy si lidi myslíte, že někdo může ( musí )! mít top formu 5 let v tahu. A tomje pěkná pitomost.
Reagovat
Nola
svetova.dvojka je hater Novaka, neplytvaj zbytocne energiou....
Reagovat
Krisboy
Co si ho tak pamatuju z dob, kdy jsem ho ještě četl, byl to hejtr prakticky všeho.
Reagovat
turista
Novak Djokovič není out. Zranění měl za svoji kariéru minimum. Jeho výkon půjde nahoru s tím jak přijdou další kvalitní soupeři. Giles Simon je na začátek přetěžký soupeř pro kohokoliv. Nikdo by ho tady snadno nezdolal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist