Djokovič může po uvolnění opatření ve Francii hrát na Roland Garros

16. 3. 2022, 13:30
Aktuality 150
Srbský tenista Novak Djokovič bude moci i bez očkování proti koronaviru obhajovat titul na Roland Garros. Vzhledem k současnému uvolnění covidových omezení ve Francii to očekává ředitelka turnaje Amélie Mauresmová. O start nepřijdou ani ruští a běloruští tenisté v čele s Daniilem Medveděvem, kteří budou moci hrát jako neutrální sportovci. Antukový grandslamový turnaj začne v Paříži 22. května.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

"Jak to teď je, nic nestojí Novaku Djokovičovi v cestě k účasti na French Open," řekla Mauresmová na tiskové konferenci k přípravám na letošní ročník pařížského grandslamu. Podle pořadatelů bude prvním bez jakýchkoliv koronavirových omezení od vypuknutí pandemie před dvěma lety.

Francie od pondělí zrušila omezení takřka ve všech veřejných prostorách s výjimkou nemocnic, domů s pečovatelskou službou a hromadné dopravy. V areálu Roland Garros se tak bude moci hrát před plnou kapacitou hledišť a Djokovič bude smět i bez vakcinace na kurty.

Dvacetinásobný grandslamový šampion přišel kvůli svému odporu k očkování o start na Australian Open, kde pak Rafael Nadal získal rekordní 21. grandslamový titul. V současnosti nemůže čtyřiatřicetiletý Srb hrát ani na prestižních turnajích v Indian Wells a v Miami, protože bez očkování nedostal povolení ke vstupu do USA.

Šéf francouzské tenisové federace Gilles Moretton je sice optimistou, ale varoval, že do květnového začátku Roland Garros se ještě mohou podmínky změnit. "Virus tu pořád cirkuluje a musíme být opatrní. Pokud se to zase stane a vláda přijme nová opatření, nebudeme z nich vyjmuti," konstatoval.

V otázce ruských a běloruských hráčů se budou pořadatelé řídit postojem mezinárodních tenisových organizací, které po invazi na Ukrajinu vyloučily ze svých soutěží týmy obou zemí, jednotlivci ale mohou jako neutrální sportovci na turnajích hrát. "Budeme se držet této linie," potvrdila generální ředitelka francouzské federace Amélie Oudeaová-Casteraová.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

150
Přidat komentář
Amputace
Patiku, ty jsi hrozný trotl. Nejsmutnější na tom ovšem je, že to jenom předstíráš. Pamatuji tě jako vcelku ucházejícího diskutéra, slušného, nekonfliktního, to, co v posledních týdnech předvádíš je devalvace haterského odkazu, o nějž se zasloužil Petřík. Kouříš mu péro nebo co? Jinak si tvoje nynější úlety neumím vysvětlit. Spíš ti to nežeru - jenom děláš, takový mentál nejsi.

Že devalvuješ Rafův obrat ve finále AO mě v tom utvrzuje. I kdybych byl sebevětší hater a Roger či Novak tohle předvedli, po dvou setech úplně hotoví, zpocení a zralí na ručník, smeknu a budu držet hubu, ty jsi ale i tohle schopen zpochybnit. Nikdo se tě nezastane. Meleš prostě hrozné pič.oviny a přeháníš to. Úplně zbytečně. Ten zápas jsi pravděpodobně ani neviděl. Ještě týden zpátky jsi tady psal, že Medvěděv během něj protestoval proti Nadalově zdržování, což není pravda. Nevíš vůbec která bije. Ani jsi to pravděpodobně neviděl. Kydej si na Nadala jak chceš, ale fakt nezpochybňuj tohle. Byl to příklad, ukázka toho, co sport může představovat, byla to inspirace a hodnota. Týpek dávno za zenitem obrátí zápas ze 2:0 na svém totálně nejhorším a nejnešťastnějším GS, proti týpkovi v nejlepších letech, který na posledním GS ve třech setech vykotil nejlepšího hardaře ever, kterého navíc diváci nedehonestovali, ale tlačili za výhrou a stejně dostal totální čočku. Co tam chceš jako hledat a zpochybňovat? Prostě uznej, že to byl obrovský sportovní výkon a zážitek a klidně si dále hejti Nadala, ale rýt do tohoto obratu je už vážně dno.
Reagovat
smazaný uživatel
smile Základ je pořadové vystupování.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Rublev konečně velká stabilita, finále by mu asi nemělo uniknout.
Reagovat
Rafaeoli25
Docela bych si dal finále nebo sf mezi Rafou a Nolem hned při první příležitosti v Monte Carlu. Souboje titanů člověku prostě chybí. A Rogere ty se vrať taky, chybíš smile
Reagovat
smazaný uživatel
no, jo, no. Přijde Veselý, ale na antuce by propotil tričko.
Reagovat
Dobry-den
Super. smile
Reagovat
bardunek666
Za ty jeho podvody a lži bych mu dal roční distanc.
Reagovat
Dobry-den
Tak dej. smile
Reagovat
turista
Jdi do háje!
Reagovat
Fandina
Nechte ho být, vždyť není žádný důkaz, že by lhal. Není očkovaný a to je jediná věc, kvůli které nemůže hrát.
Reagovat
Marduch
Nejvyšší čas zatnout Nadalovi tipec smile
Reagovat
Krisboy
Jestli Ježíš porazí ve finále letošního French Open Nadala, stane se pro mě GOATem smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdyby vyhrál každý GS třikrát a porazil Nadal třikrát na FO, tak v tu chvíli by GOATem bezpochyby byl, v danou chvíli. Pokud ale naopak vyhraje Nadal, tak budou misky vah na jeho straně, pokud bude Novak v turnaji.
Reagovat
Patik
Fakt by ma zaujímalo podľa čoho akože usudzujes ze je Nadal lepším hráčom než Djokovic len mi nenapíš prosím ta ze kvôli tohtoročnej výhre v Austrálii a teda ze ma jeden GS navyše..smile tu niesu žiadne misky váh možno len tak v GS racesmile
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to ale mluvíš? Já jsem napsal, že pokud vyhraje FO Djokovic, bude GOATem určitě on, pokud ale vyhraje Nadal a bude o dva GS před Novakem, tak bude GOATem asi on. Nic víc nepíšu, nevím, co tam čteš, strohé konstatování faktu.
Reagovat
Patik
Aha takže o tomto to je.. kto ma viac GS je lepší hráč .. Nezáleží natom ze Djokovic výhra 9 z 10 zápasov.. Z toho 8 bez straty setu..keby to bolo tak 20 verzus 10 na grandslamy tak sa môžme baviť.. Ale takto?
Reagovat
smazaný uživatel
Lenze Djokovic nevyhral 9 z 10 zapasov, ty teliatko.

Momentálne ma Djokovic menej Grandslamov, ma mensie percento vyhranych zapasov, ma menej vyhranych turnajov. Bude oslavovat 35 rokov a ani jeden den nebol v tych statistikách pred Nadalom, ktory navyse odohral toho o 10% menej ako samotný Djokovic.
Reagovat
Rafaeoli25
Nezlob se, ale jejich rivalita začala až v roce 2015? Jejich h2h je i teď téměř vyrovnané, jak můžeš počítat statistiky až od data, které vyhovuje Nolemu?
Reagovat
Patik
No viacmenej väčšinou začínam od obdobia kedy naposledy Rafa porazil Novaka na harde to bolo ešte niekedy pred naším letopočtom.. Odvtedy vedú rivalitu už len na antuke dalo by sa povedať..chcem vedieť ako zareaguje Nadal na poslednú prehru na FO proti Nolemu.
Reagovat
Rafaeoli25
Rivalitu je nutné brát komplexně, nelze z ní vybírat jen některá období, prostě je to celkově vyrovnané a tak je to nutné brát. Co se týče reakce na porážku na FO, tak Nadal reagovat nemusí, loni nebyl schopen hrát na sto procent kvůli stavu, v němž byl. Pokud bude zdravý a předvede svůj top, bude vždy hlavním favoritem na kterýkoli z antukových titulů. Ví, jak na Novaka, ne že ne a nepochybuji, že to potvrdí. Na hardu ještě uvidíme, jak se to mezi nimi dál vyvine, nikde není psáno, že Djoker bude takhle dominovat dál a že vůbec bude jakkoli dominovat, to se ukáže až na kurtu, nikdy nelze předpovědět co a jak bude, po Wimbledonu vypadal, že nemůže az do konce roku prohrát a jak to dopadlo? Nevyhrál až na jeden turnaj už nic, vše se může dynamicky měnit, to už jsme zažili mnohokrát, jejich jednotlivé vlny, stát se prostě může cokoli.
Reagovat
Patik
No teraz ano lebo do tenisu zasiahli iné veci ktoré dosť ovplyvnili Djokovica.. Ich rivalitu ale komplexne nevnímam to sú dlhé roky počas ktorých sa veľa zmenilo.. snazim sa to vnímať viac z pohľadu hráča.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale ty bys ji měl vnímat komplexně, jejich h2h je zkrátka takřka vyrovnané, nelze říct, že co bylo před nějakým rokem to neplatí. Celé jejich kariéry je nutné brát celistvě, ne z nich vykousávat některé části, které mají dle někoho větší hodnotu a důležitost a které menší. Tak to nejde, jako nejde rozlišovat a říkat tamhleten GS má vyšší hodnotu než tento a tamten zase menší než jiný. Ne, za mě tedy ne.
Reagovat
Patik
Nejde o hodnotu teraz.. Ide o to co ten turnaj dá tomu hráčovi..myslis ze Rafa bude čerpať z US Open 2013 keď stretne tento rok Noleho na US Open? Myslím ze nebude ale bude čerpať z toho ze ho už roky neporazil na harde..z toho sa bude odvíjať sebavedomie a nie zo starých zápasov..krom iného.
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle to určitě nebere. Snaží se zkvalitňovat neustále svou hru, proto je od roku 2017 zase tak úspěšný. A také jistě neustale pracuje na taktice i proti Nolemu a nikde není psáno, že ho na hardu opět nemůže porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic neporazil Nadala na antuke 5 rokov, ale pre Patika to bola rivalita :)

Hardovu rivalitu začína rátať od poslednej Nadalovej výhry. Pri rovesníkoch..

Ty si král :)..Ja neverím, že ty nie si sociálny experiment nejakého šialeného profesora. Že si, že že?..:)
Reagovat
Rafaeoli25
Jak jsem napsal, vykousávat jen to, co se člověku hodí to lze těžko akceptovat, pak lze opravdu realitu upravit na přání, pak ale nemá s realitou nic společného.
Reagovat
Amputace
Mně přijde neskutečně směšné to neustálé se ohánění číslem deset - deset let, co Nadal neporazil Djokoviče na hardu. Přitom více než polovina těch proher spadá do let, kdy byl Nadal herně na úrovni druhé desítky. Vážně škoda, že v roce 2017, kdy si Djokovič létal ve sluníčkovém ráji, se také s Nadalem nepotkal třeba v osmi zápasech - na hardu, trávě, antuce, v hale, na čemkoli. To je fakt škoda. Neměli by vůbec nic. Takhle mají jakýchsi 10 let, z nichž reálně se hrálo tři roky a z těch tří let dva, kdy Nadal zažíval největší kariérní krizi a vypadalo to na konec kariéry. Federer Nadala neporazil na antuce 14 let a nikdo to nevytahuje, protože se z těch 14ti let na antuce potkali nanejvýš 5x. Ale hateři Nadala jsou holt deb.ilové. Nemají nic. 21-20-20. Nazdar. Diskuze zbytečná, jsou to kriplové, kteří jsou schopni dehonestovat i ten obrat ve finále AO. Patik se snaží napodobit Petříka, ale nemá na to, Petřík má - přece jen - alespoň nějakou minulost a něco si tady odhejtoval. Ale přijde mi vážně smutné, když se degraduje i tak velký sportovní výkon, jaký se stal ve finále AO. To už jde prostě mimo fanouškovskou rivalitu, to je prostě sportovní odkaz, inspirace, symbol hodný obdivu, a vážně mě se.re, když nějaký krypl typu Patika tohle zpochybňuje. To už je prostě moc. Hejt Nadala je v pohodě, beru, někdo ho nemá rád, tak ho hejtuje, vymýšlí proti němu nejrůznější nesmysly a podobně, ale tohle přece musel vidět každý, jak to bylo velké a inspirující. Vždyť o tom je do pr.dele ten život, nikdy se nevzdávat a Nadal to zhmotnil ve sportu. A pak přijde nějaký eman... Ne, zbytečné se rozčilovat, vážně.
Reagovat
Patik
Vy ste stratení úplne.. Čisti fanatici.. A prosím nehovor ze nie.. Djokovic porazil Nadala na French open dvakrát zatiaľ čo Nadal si cez Djokovica ani neusere.. Nevie s nim na harde uhrať ani set a ty napíšeš ze je to na vazkach .. Vy potrebujete odbornú pomoc..
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím o čem mluvíš, nikde nezpochybňuji, že Nadala dvakrát porazil na FO, Nadal zase jeho dvakrát na USO. A co? Každopádně pokud Nadal vyhraje FO, povede v tu chvíli 22-20 a nalož si s tím pak jak chceš, klidně to zpochybňuj, bagatelizuj, znehodnocuj, ale budeš v menšině smile
Reagovat
Rafaeoli25
Klidné to znehodnucuj i když to bude třeba i 25-20, tvoje výsostné právo, když si ho tak fanaticky nevážíš smile
Reagovat
Patik
Mne to bude fuk ci Nadal vyhra to alebo to..to už je passe odkedy sa kvôli vakcinacii banuju hráči..premna osobne to už nemá žiadnu váhu..zaujíma ma už len ich vzájomná konfrontácia a nakoľko ho naposledy Djokovic porazil na French Open len ma to utvrdzuje v tom co si myslím a nebudem tu vyťahovať ani veci ako dvojitý golden masters alebo turnaj majstrov ci týždne na poste Jednotky..
Reagovat
Rafaeoli25
A co mám dělat s tím, že je ti to jedno? Pokud Nadal skončí kariéru s více GS tituly, tak to tak prostě bude a na to se bude vzpomínat, ne v první řadě na vzájemné zápasy na hardu. Že je to jedno tobě neznamená, že je to jedno všem, z tvého pohledu Nadal nikdy nejlepší nebude, ok. Ale analytici, osobnosti tohoto sportu a další to ale uznají v případě, že bude číselně nejlepší. A to je myslím podstatnější. Já ale tak jak ty znehodnocuješ Nadala, Djokerovi oplácet nebudu, i kdyby nakonec skončil i o 5 GS za Rafou. Právě proto, že nejsem fanatik. Ty jsi fanaticky zaměřený proti Nadalovi, nechceš uznat skoro nic z toho, co dokázal a dokazuje, fakt ok, tvoje právo, je to smutné, ale nehodlám se s tebou přetahovat.
Reagovat
Patik
To ti nikto z odborníkov alebo obzvlášť z analytikov neuzná a keď aj tak to skôr ohodnotia diplomaticky pretože pre nich je tenis obsiahly šport a nieje to len GS race a gloryhunting ako to vnímajú Nadal fanúšikovia..ale je to každého osobná vec ako to všetko vníma.. mne to kedysi napríklad vadilo keď hrával este Federer a mal sezónu snov 2017/18 vyhrával turnaj za turnajom stále mi tam ale chýbal ten skalp Djokovica..akonáhle sa Djokovic vrátil do formy tak zase všetci Federerovci spadli z oblakov..vam to asi teda nechýba dôležité je sa vyhnúť silnejším pripadne ich stretnúť len na vhodnom mieste vhodný cas predovšetkým ale treba naháňať čísla..dobre nechajme to už taksmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nadal má celou řadu podporovatelů mezi odborníky a tenisovými osobnostmi, takže mnoho z nich ho na první místo dá, pokud si to vyslouží. Ty tu mluvíš o nutnosti skalpů Djokovice, no ale je to tak, že i on má svá slabší období a za to mu nikdo nemůže, ty měl i Nadal, i Federer, nelze držet formu neustále, rozhodne to, kdo bude mít ve zbytku kariéry slabých míst více a kdo méně. Jsou to bezpochyby všichni tři titáni, kteří se přetahují o to, kdo je nejlepší, každý chvilku tahal pilku, teď to vypadá dobře pro Nadala. Co bych každopádně očekával při tvém hodnocení to by měl být respekt. Nadal se vrátil po těžkém zranění a dlouhé pauze a vyhrál už 18 zápasů a je bez jediné porážky. To je úctyhodný výkon a každý by mu měl vyseknout poklonu, ne nad tím mávnout rukou a říct mě to nezajímá. Já bych za takový vstup Novakovi nebo Rogerovi zatleskal a řekl bych bravo, jste borci. Ty to nedokážeš. Tak mě prosím nenazývej fantikem, já mám pro jeho soupeře obrovský respekt a dokážu jim bez problémů vysekávat opakovaně poklony.
Reagovat
Patik
Teraz čisto vážne bez hejtov diskutujem.. Mne ani tak nejde o to koľko má výhier bez prehry ale o celý ten priebeh a ako sa to všetko dialo..zalezi ako si to podas všetko.. Môžeš povedať ze porazil Medvedeva vo finále AO to znie hneď jak parádny úspech ale ponor sa do toho vidíš porazil ho až po 6 hodinách a musel otáčať z 0 2 na sety s tým ze diváci navyše dehonestovali jeho súpera..a hneď to inak vyzerá..dalsi turnaj vyhral vo finále s Cressym potom Norrie..to nieje zázrak vyhrať to je povinnosť podľa mňa.
Reagovat
smazaný uživatel
Zazrakom je, ze si ty uzrel svetlo sveta, to bol ten biblicky Bing Bang. Pre teba len krompáč a lopatu, ty neborák.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale to právě obdivuhodné je. Vrací se po zranění a půlroční pauze, přesto ve finále dokázal otočit v 35 letech z 0:2, což se mu nepovedlo patnáct let, naposledy když mu bylo 21, navíc se soupeřem, který na hardu podává už skoro tři roky špičkové výkony. V 35 dokázal vydržet takový maraton a nezlob se, Medvěd je hráč, který se chová popudlivě, takže si myslím ani on sám nediví, když mu to někde diváci vrací. Tvrdit ale, že ze stavu 2:0, 3:2 a 40:0 mu to prohráli hlavně diváci je nezlob se až směšné. Měl zápas jasně rozehraný, ale nedokázal ho dotáhnout, což ukazuje na jeho malost, ale i Nadalovu velikost. Navíc to nebyl jediný zápas, za který zasluhuje absolutorium, i s Šapem si musel sáhnout na dno svých sil a přes zdravotní trable to také uhrál, kdo by to dokázal? 250ka předtím byla samozřejmě zahřívací, za takové se ale snad Roger nebo Nole někdy styděli? Nestyděli, navíc to byly úplně prvni zápasy po návratu a zvládl je. No a v Acapulcu to prostě byla jízda už naplno rozehraného a sebevědomého Nadala, který vyučoval. Za tento úvod sezóny si prostě zaslouží maximální respekt a to, že se mu ho od některých nedostává, považuji za politováníhodné.
Reagovat
Patik
To ze to Medvedev prehral z takého stavu premna nieje Rafova veľkosť.. Je to niečo ako pár dní dozadu Korda.. A že to taky hardar ako Medvedev neustál je poľutovania hodne Mlady chalan top tenista nedokáže poraziť o desať rokov staršieho športovca ktorý je navyše po operácii ešte mal aj horšiu fyzicku než starý chlap po operácii to je na zamyslenie... Záleží z ktorej perspektívy sa nato pozeráš.. Ty ako fanúšik Nadala to vidíš ako najväčší comeback v dejinách tenisu ja to chápem..pre mňa je to slabosť mladej generácie.
Reagovat
Rafaeoli25
No to je právě ten problém, že ty nevidíš jeho velikost, to, jak na sobě neustále pracuje a jak svou hru zkvalitnil počínaje rokem 2017, ve všech aspektech hry. Jeho kvalita je prostě stále obrovská a mladí hráči jen dál a dál ukazují, že až na výjimky nejsou schopni převzít otěže. Nadal je opravdu jinde, i co se kondice týče, je to prostě titán, navzdory věku, i tréninku dává víc než mladí, plus samozřejmě má to vrozené, sílu, kterou má, s tím se musí člověk i narodit, to nelze získat, stejně jako obrovskou urputnost a odhodlání bojovat. Je po zásluze stále velkým šampiónem a bude jím i nadále, Djoker to samé, oba jsou dokonalí, prototypy nezničitelnosti, proti kterým jsou mladí malé pivo. Jinak říkáš starý chlap, použil bys to samé označení i v případě Novaka? Přijde mi, že o něm mluvíš, jakoby se ho stáří narozdíl od Nadala netýkalo a nemělo týkat, zvláštní.
Reagovat
Patik
Hej celá big3 už sú starí páni.. Federer nevraviac..
Reagovat
Rafaeoli25
Jsou, ale Djoker a Nadal jsou pořád v plné polní s maximálními silami, ty dva bych moc nerozlišoval, rozdíl je jen v tom, že Rafa je víc zraněný než Novak.
Reagovat
Patik
som zabudol že ten najviac zranený hráč z celej big4 a pomaly z celej tour snáď najväčšia obeť zdravotných problémov v historii tenisu si tu paradoxne prekonáva rekordy jeden za druhým..také paradoxy sa dejú asi len v tenise..jedine že by tu niečo nesedelo alebo že by mal niekto veľmi dobrú medicínu alebo máva len "zranenia" smile taký Delpo keď plakal že musí ukončiť kariéru tomu to aspoň všetci uverili.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale tak mu nevěř, říkám, můžeš ho totálně znectít, jak je libo. Mě by nenapadlo tohle dělat ostatním, protože já mám ale Rogera i Novaka rád a vážím si jich, nemám důvod na ně útočit a vylévat si na nich vztek, žádný totiž necítím.
Reagovat
Patik
No to ti nikto neberie veď sú to šampióni ich úspechy sú jedna vec ale taktiež sú to chalani ako my a serú rovnaké houno ako my..charakter a človečina je druhá vec.
Reagovat
Rafaeoli25
To ano, ale jen proto není důvod je lacině napadat, nezaslouží si to ani jeden z nich, opravdu obyčejní nejsou, jsou neobyčejní ve svém oboru.
Reagovat
Pe3k
Djoker je v plné polní, ale že vlastně nehrál AO ani teď IW to vynecháš...smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
V plné polní bylo myšleno plný sil proboha, tos nepochopil? smile
Reagovat
turista
Rozumím tomu jak je to míněno. Ale do toho všeho zasáhla koronavirová vakcinační byrokracie a neochota Djokera ke včeličkám což se projevuje v první fázi této sezóny víc než dost. Nevěřil jsem tomu, že Novak vyhodí oknem ven svoji tenisovou kariéru kvůli nechuti k očkování. Bohužel to udělal.
Reagovat
gigin
Panebože... to myslíš vážně tyhle kecy? Má jedno zdraví, nevyhrál ho v loterii jako. Věří, že mu dvojité až trojité až nevím kolikáté vstříkování neprospěje, tak co se furt divíš???????????????
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas jen s tím, že co se týče týdnů na No1 tak tento souboj Nole vyhraje, to ano, takže v jednom ukazateli bude nejlepší, v GS zase snad bude Nadal, v Masters možná taky. Těch ukazatelů je samozřejmě víc a nebude asi tak snadné GOATa určit, každopádně já jsem rád za to, co je, když si vzpomenu na roky 2015-16, tak je mi dobře a jsem rád, že ti, co ho posílali do věčných lovišť se tak šeredně spletli, to je sladké ani nevíš jak smile
Reagovat
Patik
Není to len u fanúšikov ved Nadal sám robí divadlo podchvíľou sa zdôveruje ako ma chuť ukončiť kariéru potom ho osvieti nejaká medicína a zas získava tituly za radom.. Co by zato dal taky delpotro..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak prošel si těžkými obdobími, určitě to zvažoval, ale dal se zase dohromady, jde přes bolest jak to jde a tím se pravda asi odlišuje od ostatních. Každopádně měl zatím štěstí, že nemusel na nějaké reoperace jako Roger a Juan Martín, mohl dopadnout samozřejmě stejně. Každopádně je to velké, co se mu po návratu povedlo a i jeho nejzarytější odpůrci by to měli uznat, bylo by to fér.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli, prosim ta. Nenechaj sa tym retardom dostat tam, kde ta dostat chce :)

Ake ukazovatele?..Pocet Masters, pocet tyzdnov?..Ved to je vsetko vysoko podriadene poctu GS..Kolko sledujes tenis, dva tyzdne?

Retard nezvláda Nadalovu dominanciu, zbytočne diskutuješ, začni sa na tom rehotať. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já se snažil být vždycky maximálně korektní a slušný, takový už jsem. Máš pravdu, i já považuji za hlavní ukazatel GS, ostatní jsou méně důležité, ale také tu jsou. Co mně vadí je ta absence respektu a úcty, které by se Nadalovi mělo dostávat, tady vůbec nejde jen o nějaká čísla, o rekordy, ale o to, jak se dokázal vrátit a jak zase ukázal, jakým je šampiónem. Že tohle nedokáže někdo uznat a ocenit to je věc, se kterou se mohu jen těžko smířit, je to nepochopitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak možno je najvyssi cas zobrat absenciu respektu voci Nadalovi ako fakt. Ta absencia respektu ale prichádza od individuí typu Patik, takze s tým bezny clovek musi byt v pohode. Jeho malomocné argumenty, ako pri rovesníkoch preferuje 10-15 rok rivality a aj to len na harde a zabúda na roky 0-9 a 16 a viac ho jednoznačne zaraďujú do kategorii retardov. Tam konstruktivny dialog nema miesto.
Reagovat
Rafaeoli25
Respekt tu ale obecně chybí, což je smutné. Ano, lze se bavit, kdo z nich je lepší, ale tady dochází k dehonestacím, které jsou zcela absurdní, místo, aby se tu jen smekaly klobouky, tak tu člověk vidí často jen to nejhorší a říká si, jak může vůbec někdo takhle mluvit o takových legendách, co opravdu zasluhují jen úctu.
Reagovat
Patik
Teda mi je jedno ze Nadal teraz vyhra desať turnajov po sebe s hráčmi ako Norrie..A keď pôjdu čeliť Djokovicovi niekde na harde alebo aj na antuke vzhľadom na posledné French Open.. tak bilancie a tituly idú bokom s celým tímom hjuston mame obrovský problém..je tu náš kryptonit a môžme sa teraz postaviť na hlavu keď nevieme ako ho poraziť.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak k čemu bude Djokovičovi, že umí na Nadala, když více GS bude vyhrávat Nadal, teď se ptám hypoteticky? To je sice pěkné, že bude mít lepší h2h, ale pokud to nepromění i v odpovídající počet GS a Masters titulů, tak to bude jaksi pro kočku smile. A věř, že generace po nás se za 50 nebo 100 let nebudou ptát jako ty, ale uvidí hlavně ten konečný počet GS titulů, tak to prostě bude smile
Reagovat
Patik
Ako to bude s GS nikto nevie..samozrejme verím ze Novak okrem lepšej H2h bude naďalej získavať GS..A pokiaľ okolností dovolia moze hrať vklude top tenis aj za 5-7 rokov a získavať stále grandslamy..nebojim sa ze keď by aj Nadal vyhral teraz 22 23 GS za 5 7 rokov hrania môže mať Novak ešte 5 7 grandslamov keď vyhrá aj jeden GS za sezónu..ved len minulú sezónu mohol získať 4 GS.. A to ma takmer 35 rokov
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je to zatím ve hvězdách samozřejmě, i Nadal může nakonec vydržet až do čtyřiceti. Věřím, že oba mají v sobě ještě mnoho GS titulů, které mohou získat, záleží jen na zdraví. Asi to bude ještě dlouhý a tuhý souboj, který ale jen potvrdí, jak jsou oba vyjímeční, pokud by se zastavili třeba na stavu 27-26, bylo by to něco fascinujícího, takže jen houšť a větší kapky, nejsem proti, ať si to na férovku rozdají a nás jako fanoušky ať to baví smile
Reagovat
Patik
To áno ved víťazi budeme Vzdy len my ja to beriem a nemám nič proti..vyhráva tenis.. Ale v poslednej dobe sa do toho pletie politika pandémia teraz vojna a bohužiaľ premna jednotlivé úspechy ostávajú len na zamyslenie a nejaké rekordy strácajú relevantnost.. Celá big 3 mala kadejaké vzostupy a pády a blížime sa pomaly ku koncu chcel som vedieť kto na staré kolená už ako vyformovany hráč to celé nakoniec opanuje ale pred cieľom zrušili cely ten závod..toto co sa deje už je len také.. Také ani to neviem pomenovať..uz to neberiem vážne
Reagovat
smazaný uživatel
Neberieš to vážne a preto sa tu opúšťaš ty fanusikovská troska smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale o jak velký zásah se jedná? Noleho covid zasáhl jen zčásti, letos v Austrálii, jsem přesvědčený, že na další už bude vpuštěn. Loni vyhrál 3 GS, jeden po zásluze ztratil, v roce 2020 si za to, že nevyhrál USO může jen on sám svým chováním, na FO byl Nadalem v tom roce převálcován. Takže covidové období rovná se 3:2 pro Djokera, brečet nad ním nemůže. Je před nimi dalších několik let jejich kariér, možná i nějakých 15 GS, takže je to zcela férové a rozdají si to, jak se patří.
Reagovat
Rafaeoli25
Říct neberu kvůli covidu už tour vážně to opravdu není fér, zase tolik tenis neovlivnil, neublížil nikomu přespříliš, to rozhodně ne. Já beru vážně Nadalovy úspěchy, jako jsem bral vážně ty Noleho loni, kdy také neměl drtivou konkurenci, přesto by mě nenapadlo jeho kterýkoli titul zpochybňovat, zpochybňování si nezaslouží ani jeden.
Reagovat
Patik
Covid zmenil toho dosť ci už ohľadom turnajov alebo hráčov a ich problémy aj v súkromí co sa odzrkadlilo aj na kurte..rôzne štatistiky a víťazstva..ze trebárs Djokovic mohol vyhrať ďalší Wimbledon ale namiesto toho ho zrušili napríklad.
Reagovat
Rafaeoli25
Mohl mohl, Nadal taky mohl vyhrát něco víc kdyby neměl od zimy 2020 problémy s nohou. A jak jsem řekl, Djokerovi nikdo nemůže za to, co vyvedl na USO 20, kde zbytečně přišel o šanci na grandslam nebo za jeho angažmá slavného Pepeho, kdy hledal skoro dva roky duševní rovnováhu. Tam ztratil mnohem víc času než ho stál nějaký covid.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Nadal přišel kvůli zraněním o tolik minimálně šancí na GS tituly, že je zbytečné o tom mluvit. A není to na místě, prostě se to stalo, nedá se to odestát a pitvat každý grandslam, co by bývalo mohlo být a nebylo. Prostě jsou tam kde jsou a tak je to nutné přijmout, kdo to nedokáže, lže si do kapsy.
Reagovat
Patik
Škoda hovoriť.. Porovnávať Nadalove zranenia a rušenie turnajov kvôli pandémii.. Na dneska to balím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie dve hardove finále na majoroch teda opomenieme :)

Patik, ze teba radsej mama neprehltla. Mohla usetrit nasu krasnu planétu od takeho znecistenia :)
Reagovat
gigin
Ještě se taky může stát, že mu zakážou start, pže Srbsko nemá úplně jasný postoj vůči Rusku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to se asi může stát těžko.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to ale na FO stále primárně o Nadalovi, pokud ten zahraje svůj top na antuce, je to v jeho rukou, Novak pak musí předvést intergalaktický výkon, to je prostě fakt.
Reagovat
Krisboy
Dobrá zpráva pro tenis a hlavně pro J1rku! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že Djoker už si ho fakt nebude přát nikdy potkat ať už kdekoli smile
Reagovat
Patik
Nemá v končatinách zápasy..nemá rytmus nemá kondíciu nemá nič..teraz potrebuje hocijaký podpriemerný turnaj Montecarlo Barcelona Belehrad ideálne aj Rím čokoľvek sa naskytne..
Reagovat
Mantra
bude prča až vyhučí třeba ze skřítkem Schwrzmanemsmile ve druhém kole třebasmile
Reagovat
Patik
také chyby si nemôže dovoliť. smile
Reagovat
turista
Potřebuje zápasovou praxi z které vypadl. Kondici má. To pro něj není problém.
Reagovat
Patik
Myslím ze trénovať alebo mat nejaké kardio mimo kurt nieje dostatočný tréning nie lepší ako poriadnych 5 setov pripadne mat Kazdy deň zápas po celý týždeň..
Reagovat
Rafaeoli25
Jo potřebuje herní praxi, aby to na RG bylo v souboji s Rafou zajímavější, snad se pořádně rozehraje smile
Reagovat
bIbec
Já momentálně s covidem marodímsmile
Reagovat
kolapse
já 2 týdny zpět, týden jsem neskutečně soplil a kašlal, nic hroznýho ale znova to fakt nechci smilesmile
Reagovat
bIbec
Já naštěstí skoro vůbec nekašlu. Celkově už je to dobrý, ale tři dny byly nepříjemný. Zimnice, horečky, únava, bolely klouby a svaly. I se mi jeden den celkem blbě dýchalo.
Teď už můžu říct, že to mám snad z krku snad a na nějakou dobu pokoj :-)
Reagovat
kolapse
Hm hm, to já měl jen první den teplotu pak dobrý. Jooo a 5. a 6.den jsem polykal žiletky,to byl hroznej shit. Jako starší lidi to asi dokáže odrovnat. Je to úlet no, každej to má jinak, hlavně to chytneš ani nevíš. Přeji brzo fitsmile
Reagovat
Krisboy
Hlavně, že nenastal kolaps smile
Reagovat
Paixx
Jsem rád, že Novak bude moct hrát.
Jako fanda Rafy bych fakt nerad viděl po turnaji stejný zprávy jako po Austrálii, že si ten titul nezaslouží, ikdyz na FO by to snad takhle nebylo.

Snad si zahrají velký finále a Rafa si vezme titul zpátky. Když bude zdravej a nebudou hrát nějaký půlnoční semi pod střechou, tak mu 100% věřím na 22GS
Reagovat
Rafaeoli25
Já taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole uz na hardoch dosiahol vsetko, co chcel.

A najblizsie roky teda bude hrávat spravidla len RG+W.
Reagovat
FulnekUltras
záleží na dalších plánech kovidistů
Reagovat
smazaný uživatel
Plán je a vzdy bol jednoduchý. Kolektívna ochrana obyvatelstva.
Reagovat
Rafaeoli25
V Evropě ale přece jen panuje nějaký rozum, narozdíl od Austrálie a Ameriky. Ještěže tak. Navíc válka na Ukrajině tu covid zcela upozadila, jakoby najednou ani neexistoval.
Reagovat
FulnekUltras
na Donbase bych to pochopil spíš
Reagovat
Fandina
To blbcům těžko vysvětlíš. Oni budou za tím vidět omezení svobody, píchání jedu do těla, vydělávání farmaceutických firem a zapomenou přitom myslet hlavou.
Reagovat
gigin
Ano ano, a ty, s jedinou pravdou, ta nejchytřejší tady, může ostatním, kteří mají odlišný pohled na věc, nadávat a urážet je...
Reagovat
Pe3k
nerozumíš tomu smile
Reagovat
Fandina
Nadávat a urážet druhé je špatné. Ale na mém názoru to nic nezmění.
Reagovat
Patik
No čo ? včera som čítal že už dávajú štvrté dávky už si objednaná..? mala by si pohnúť zachvíľu budú dávať piatu smilesmile
Reagovat
Fandina
I kdyby dávali desátou, tak tobě to musí být jedno.
Reagovat
Patik
tomu ver..ale čo ty ? pôjdeš aj na desiatu ?
Reagovat
Fandina
Třicet let se nechávám očkovat proti chřipce. Nikdo mě k tomu nenutil. Takže až usoudím, že očkování má smysl, je k něčemu, tak se nechám očkovat na cokoli.
Reagovat
Pe3k
I na blbost?
Reagovat
Fandina
Samozřejmě. Když mi to pomůže. smile
Reagovat
Pe3k
Musíš jít stejně jako na kovid více krát...
Reagovat
Fandina
Já bych řekla, že nemusíš nic. A co se týká covidu, tak si v podstatě také nemusel. Pak si nemohl třeba dělat různé věci, ale povinné to nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
ale málem jó. Stranická linie je nade vše.
Reagovat
elsky
Tahle epidemie ze mě udělala nepřítele režimu.
Reagovat
Fandina
Očkování ale není až tak věc režimu. Ve své podstatě se dá říci, že je to otázka vědy, jak je daleko a jestli se té dá věřit. Ale režimy po celém světě očkování podporovaly. V každé zemi.
Reagovat
elsky
O očko ani tak nešlo. Ale tolik režimních lží a manipulace že ještě někdy uslyším, to jsem netušil.
Reagovat
annah
Aha. Ale zase: ačkoliv bych Andreje i s tou jeho povedenou partou poslala někam hodně daleko a bez návratu a i když dělali velké zmatky, musí se jim přiznat, že řešili něco, co taky sto let nebylo, umírali na to lidi a nikdo netušil, co bude a jak se to vyvine. Všude na světě opatření dělali, nejen Bureš u nás.
Reagovat
Fandina
Jj, to jsem tak nějak myslela s tím režimem. Opatření se dělaly všude na světě. Podobné.
Reagovat
turista
Dej pokoj s tím Burešem. Tahle vláda na lidi kašle. V zahraniční politice je naopak horlivá až moc.
Reagovat
Fandina
Já se přiznám, že jsem to tak nesledovala. Já se v tomhle fakt řídila vědou, co říkali lékaři atd..

Já v tomhle považuji politiku za zbytečnou.
Reagovat
Fandina
Já se pár let politikou živila, tak některé věci neřeším, neberu vážně a vypouštím.
Reagovat
annah
On asi tím režimem myslí, že neplatí žádná pravidla a každý si ve všem dělá, co chce. :-)
Reagovat
elsky
smilesmile není režim jako režim. Ale škoda na tohle téma ještě diskutovat, co člověk to názor a naštestí už máme jinej šlágr.
Reagovat
RFanousek
Mám to úplně stejně. Tato epidemie způsobila že jsem začal volit stranu Svobodných, začal jsem se víc zajímat o politické směry jako libertariánství, minarchismus, anarchokapitalismus atd. Vlastně je to nakonec dobře, protože mi covid otevřel oči a teď už vidím co za zlo může stát být. Jaké pravomoce má, jak moc zasahuje do životů lidí, všechny nesmyslné daně a regulace.
Zrovna jsem si objednal knihu Nepřátelé státu. smile
Reagovat
Rafaeoli25
No to je fakt cesta anarchokapitalismus, bože. Víš, co by znamenal rozpad veřejných systémů, kdyby se platilo všechno? Podívej do Ameriky jak vypadá zdravotnictví a školství, touží po tom, aby měli standardy jako máme v Evropě. Svobodní, no to bychom to vytrhli, pravicových pohrom už bylo dost i tak, i s ODS..
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
gigin
Kolotoč vším, točí se dokola,
do klece zahnat a ostříhat dohola,
cukrátko slaďoučké ukrývá falešný tón.
Korporát bez tváře, lež všema deseti,
moc hezkej odkaz necháme pro děti,
továrnu strachu se jménem Pharmageddon.
Už na tebe čeká Pharmageddon,
už na tebe čeká Pharmageddon.
Ty uvnitř cejtíš něco je špatně, na lidech nezáleží,
zvrácenej film na stříbrnym plátně,
o zdraví tu neběží.
Hippokratova přísaha do kšeftu se netahá,
tohle je byznys, svlíkne tě do naha.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
gigin
Tady to je všechno:

https://www.bontonland.cz/dymytry-pharmageddon/
Reagovat
Krisboy
Dymytry??? Ty vole kolik ti je??? smile
Reagovat
gigin
54. A co jako?
Reagovat
gigin
Mám poslúchat Vaška a Evu, či?
Reagovat
Krisboy
Poslouchej si co chceš. Třeba infantilní Dymytry, co je mi do toho?

Eva a Vašek jsou rozhodně uvěřitelnější než tahle banda patetických kašparů.
Reagovat
gigin
A jéje... jasně no.. co o nich víš? Třeba, že zpěvák je učitelem na fakultě? Nebo vidíš masky a máš názor?
Reagovat
Krisboy
Četl jsem jejich texty (úroveň tak max. patnáctiletých dětí) a stupidní, zoufale neoriginální a podbízivá komerce...masky ani dokonalá produkce a velké koncerty tu vnitřní prázdnotu nezamaskují.
Co s tím má co společného zaměstnání zpěváka, opravdu netuším. S tebou ten covid fakt zamával jako s nikým tady.

Zrovna dnes ráno jsem četl recenzi, která mi mluvila s duše, ale nemohu to najít.
Reagovat
gigin
Tož jako já su jednoduchý, mi to stačí. Hudbou se bavím. Moc velké koncerty nemají, když teď jedou turné po jakýchsi kulturácích, nebo co to je.
Reagovat
Krisboy
No tak hráli třeba ve Wackenu, větších akcí v metalu už moc není.
Hele mě je úplně u řitě, co posloucháš. Já se tomu prostě jenom divím, že dospělej chlap poslouchá takovou píčovinu pro puberťáky. Ale lidi poslouchají i horší věci, to je pravda.

Co třeba moji noví "oblíbenci" Traktor. Taky cajk? smile
Reagovat
gigin
Traktor se mi nelíbí vůbec. Nevím no, když obrážím ty rockové festivaly, tak tam jsou většinou mí vrstevníci. Mladých smyků tam moc nevidím. Ten Wacken jsem nevěděl. Tož to jo, to je strop. Aj tu u nás na MoRu bývají často, pravda.
Reagovat
Krisboy
Tak to máš jediný štěstí, letěl bys do ignoru smile Dymytry zkousnu, fanouška Traktoru bych na monitoru nesnesl smile

Je ti doufám jasný, že si dělám prdel a rejpu. Jenom ty Dymytry mě přijdou fakt stupidní, úplně ve všem. V sedmý třídě bych z toho ale byl hotovej, to zas jo.
Reagovat
gigin
Jako já v tom fakt nehledám žádnou vědu. Prostě to šlape, zpívám si, Revolt v ajině s tím A.L. je pro mne třeba strop. Je to pro mne odreagování, to je pro mne hudba. Relax. Sám jsem hrál 6 let na housle a prostě se to asi na mne podepsalo :)))
Reagovat
gigin
Anebo, že naskákali do dodávek a dovezli z UA hranic 19 matek a dětí? A navíc muzika super. Ale dobré no, však Vašek a Eva cajk.
Reagovat
Krisboy
Jseš fakt hroznej demagog smile
Reagovat
gigin
Jas ;) Co posloucháš prosím tě ty?
Reagovat
Krisboy
Uf...to by bylo na dlouho...
Převážně rockovou muziku, od oldschoolu přes hardrockové klasiky 70 let až po extrémy typu grindcore/death metal/thrash metal. Ale asi taky stárnu, protože ty extrémy poslouchám stále míň a spíše už jedu klidnější věci. Kromě toho thrashe teda, to můžu pořád. Ale třeba Napalm Death jsem nedávno v půlce alba vypnul a pustil si starý ZZ Top smile
Reagovat
gigin
Jo tohle. Tak děkuju za odpověď. Jako ZZ Top bych si asi nikdy nepustil, ale když to hraje někde, neva. Já samozřejmě taky staré pardály, na tom jsem vyrůstal, Judas, Metlla, Ejsíci, když chci zvolnit tak Def Leppard, Kiss někdy něco, spíš úplně staré věci Unmasked a tak. Sto roků jsem jel na domácí scéně Kabát, ale už mne to neba. Teď prostě jedu DM3 :)))) A je mi úplně u řiti kolik mám roků. Sojka mne odhlalila dobře, jsem prostě věčné děcko. Proto fandím Gulbovi, Nickovi a dalším dětem....
Reagovat
Krisboy
Jinak ty housle ti trochu závidím. Já hraju na kytaru, ale jsem naprostý samouk a často (čím dál častěji:) narážím na limity, které mi chybějící hudební vzdělání dává.
Reagovat
gigin
Musí tě to bavit. Mne to absolutně nebavilo, musel jsem tam chodit. Ostatní kluci chodili hrát fotbal, já s futrálem šmidlat. Dnes toho lituju, že jsem to ojebával...
Reagovat
Krisboy
Chápu přesně, jak to myslíš. Taky si moc nedovedu představit, jak třeba ve čtvrté třídě místo fotbálku na hřišti doma fidlám.
To já se pro kejtru rozhodl zcela dobrovolně a láskami vydržela dodnes. Teda vlastně úplně dobrovolně to taky nebylo, dost do mě hučel kámoš, kterej drtil na basu. Říkal kup si kejtru vole, budeme hrát hardcore jako Našrotsmile
Reagovat
gigin
Taky chápu :)))
Reagovat
turista
Byl jsem na tom stejně jako ty. Jako dítě jsem bohužel musel šmidlat na housle protože si to táta přál. Bylo to v letech 1969-1975. Dodnes na to vzpomínám jako na hrozné utrpení. Housle nemám a 47 let jsem na ně nesáhl a nikdy nesáhnu, přestože vážnou hudbu považuji za hodnotnou věc. Chtěl jsem sportovat a ne dělat aktivně muziku.
Reagovat
gigin
Já hraju, když sú všeci ožralí Dínom dánom...
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
soloo
kludne sa to moze v zime vratit a na AO sa nedostane
Reagovat
Rafaeoli25
Tak snad už ta komedie a hysterie mizí, alespoň v Evropě. Kdo by to byl ještě v lednu řekl.
Reagovat
elsky
Jedině díky válce a přesunu mediální pozornosti. Jinak by nás nechali dusit minimálně do léta.
Reagovat
Rafaeoli25
To je asi bohužel pravda.
Reagovat
FulnekUltras
tak snad to dobře dopadne - i když celkově a dlouhodobě zatím s ohledem na "vyšší zájmy" (osnovatelů globálních krizí) příliš velký optimista nejsem
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile asi tak. Bohužel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist