Djokovič na cestě za olympijským zlatem přidal 20. výhru v řadě. V osmifinále jsou i Medveděv a Zverev

26. 7. 2021, 14:41
Aktuality 7
OH TOKIO - Na olympiádě se dnes rozhodlo o polovině osmifinalistů ve dvouhře mužů. Druhý ze šesti kroků na cestě za olympijským zlatem udělal Srb Novak Djokovič, který si i pošesté poradil s Němcem Janem-Lennardem Struffem a připsal si již 20. výhru v řadě. V osmifinále nebudou chybět ani Rus Daniil Medveděv či Němec Alexander Zverev.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič letos vyhrál Australian Open, French Open i Wimbledon a má tak šanci získat nejen Grandslam, ale i Golden Slam. Dosud ho dokázala zkompletovat jen Steffi Grafová v roce 1988.

V Tokiu už bez potíží postoupil přes dva soupeře. Po Bolívijci Hugu Dellienovi si poradil i s Němcem Janem-Lennardem Struffem, kterého porazil 6-4 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-0.

Čtyřiatřicetiletý Srb si tak připsal si již 20. výhru v řadě a letošní bilanci vylepšil na 37-3. V osmifinále Djokovič narazí na o dvanáct let mladšího Španěla Alejandra Davidoviche (h2h 1-0), kterého smetl letos na antuce v Římě.

Bez problémů proplouvá svou první olympiádou také Daniil Medveděv. Dnes druhý nasazený Rus smetl 6-2 6-1 Inda Sumita Nagala a postoupil do osmifinále. V něm se střetne s Italem Fabiem Fogninim (h2h 3-1).

Nejméně gamů na cestě mezi šestnáctku nejlepších ztratil Alexander Zverev. Německý tenista povolil pouhé čtyři hry také s Kolumbijci Danielu Galánovi, s nímž si poradil dvakrát 6-2. O čtvrtfinále se s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim.

Pablo Carreño v Tokiu zdolal 5-7 6-4 6-4 Chorvata Marina Čiliče a na pátý pokus si připsal jeho premiérový skalp. O čtvrtfinále si šestý nasazený Španěl zahraje s německým outsiderem Dominicem Köpferem.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
pondělní výsledky (26. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Struff (Něm.) 6-4 6-3
Medveděv (2-Rus.) - Nagal (Indie) 6-2 6-1
A. Zverev (4-Něm.) - Galán (Kol.) 6-2 6-2
Carreňo (6-Šp.) - Čilič (Chorv.) 5-7 6-4 6-4
Basilašvili (Gruz.) - Sonego (13-It.) 6-4 3-6 6-4
Fognini (15-It.) - Gerasimov (Běl.) 6-4 7-6(4)
Davidovich (16-Šp.) - Millman (Austr.) 6-4 6-7(4) 6-3
Koepfer (Něm.) - Purcell (Austr.) 6-3 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Teo
Medvedev to urve podle mě smile
Reagovat
ipko
poprosím o zhodnotenie Kozoroha
Reagovat
Kozoroh
No1e působí, že je ve skvělé formě. Všechny části hry fungují - FH, BH, na servis se může spolehnout, na síti je úspěšný v zisku bodů. Včera proti Struffovi trefil 14 es, mnohem víc než soupeř, který je přitom označován za servismana.
No1e hraje ve velké pohodě a jediný, kdo mu může zkomplikovat cestu do finále, je Zverev.
Reagovat
aligo
Zní jako by měl Nole to Zlato už na krku smilesmilesmile
Reagovat
turista
Nemá. Ale 21.GS by mu neměl uniknout.
Reagovat
Frick
Maj se sportovci napříč sportama jen tak pokávat?

https://www.instagram.com/ivona.dadic/

P.S.: Ano, je to strašně sexy baba.
Reagovat
Teo
Až na ty břišáky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist