Djokovič na US Open titul neobhájí. Kvůli zranění ramene vzdal Wawrinkovi

2. 9. 2019, 04:53
Aktuality 258
US OPEN - Novak Djokovič na US Open loňský triumf nezopakuje. Trojnásobný šampion a světová jednička v repríze finále ročníku 2016 za stavu 0-2 na sety kvůli zranění levého ramene vzdal Stanovi Wawrinkovi, se kterým před třemi roky prohrál finále. Wawrinka na své první grandslamové semifinále od French Open 2017 zaútočí proti Daniilovi Medveděvovi.
N. Djokovič a S. Wawrinka

Novak Djokovič vyhrál čtyři z pěti posledních grandslamů a ve Flushing Meadows byl letos naprosto zaslouženě největším favoritem. Majitel 16 grandslamových trofejí vykročil za obhajobou loňského triumfu hladkým vítězstvím nad Robertem Carballésem a připsal si jubilejní 70. newyorskou výhru.

Jenže už ve druhém kole začal mít 32letý Srb problémy s levým ramenem, přesto do osmifinále prošel bez ztráty setu. V něm se mu však bolesti znovu ozvaly a tentokrát nebyl schopný zápas vyhrát, natož dohrát.

Proti Stanovi Wawrinkovi v repríze prohraného finále ročníku 2016 od začátku nejevil žádné emoce a proti velmi dobře hrajícímu Švýcarovi kupil na své poměry velké množství nevynucených chyb. Jediný světlý moment přišel na začátku druhé sady, kdy vedl 3-0 a následně 4-1, přičemž náskok si vypracoval částečně i díky chybám Wawrinky.

Po prohraném druhém setu si nechal Djokovič problémové levé rameno namasírovat. Pauza na ošetření mu ale nepomohla, světová jednička se na kurtu už zdržela jen tři gamy a za stavu 4-6 5-7 1-2 vzdala.

"Nechci o svých zraněních mluvit. Už jsme to probírali dříve. Nechci se v tom pořád dokola šťourat," řekl na tiskové konferenci po vyřazení Djokovič, který v nedohraném utkání spáchal 35 nevynucených chyb. Po třetím kole říkal, že bolest skoro necítí, ale odmítl specifikovat, co přesně s ramenem má.

Při odchodu Djokoviče z centrkurtu se ozýval z hlediště i pískot. Srbský tenista zareagoval zvednutým palcem. "Chápu diváky. Přišli se podívat na celý zápas, ale ten se nekonal. Hodně lidí ale neví, co se děje, takže jim to nevyčítám. Bral jsem léky proti bolesti, kterou mám dva týdny, a někdy to fungovalo a jindy ne," řekl Djokovič.

Dvaatřicetiletý vítěz 16 grandslamů nedohrál utkání na okruhu ATP potřinácté v kariéře a pošesté na grandslamech. Předloni ve čtvrtfinále Wimbledonu vzdal Tomáši Berdychovi. Jako obhájce trofeje skončil po skreči i v Austrálii před deseti lety.

Letos už sbírku šestnácti grandslamových trofejí nerozšíří a rivalové Roger Federer i Rafael Nadal se mu mohou vzdálit, neboť jsou v New Yorku stále ve hře. Rekordman Federer jich má zatím 20, Nadal 18. "Doufám, že mám před sebou ještě hodně let. Určitě necítím, že by se měl blížit konec," uvedl Djokovič.

Na US Open bude ve čtvrtfinále chybět poprvé od roku 2006, kdy mu bylo devatenáct let. Po příčině potíží s ramenem bude společně s lékaři pátrat, nicméně s podzimními turnaji v Asii počítá. A věří, že uhájí světový trůn a jako jednička zakončí sezonu již pošesté. Náskok má ohromný.

"Takhle vyhrát nechcete. Je mi Novaka líto. Je to kamarád a šampion," řekl Wawrinka na kurtu. "Rád bych hrál podobný tenis jako dnes večer i dál," dodal vítěz US Open z roku 2016, kdy ve finále porazil právě Djokoviče.

Wawrinka se stejně jako Djokovič loni v lednu po půlroční pauze vrátil na kurty, ale na rozdíl od svého dnešního soupeře svou nejlepší formu ještě nepředvedl a žádný titul neslavil. Do druhého týdne na grandslamu se po zranění dostal až na letošním French Open, kde ve čtvrtfinále nestačil na slavnějšího krajana Rogera Federera.

Tomu může v New Yorku porážku oplatit. Federer však nejprve musí zvládnout čtvrtfinálový souboj s Grigorem Dimitrovem a Wawrinka si bude muset poradit s rozjetým Daniilem Medveděvem.

Medveděv po setech 3-6 6-3 6-2 7-6(2) zastavil kvalifikanta Dominika Köpfera a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále grandslamu. V něm se nejlepší hráč letošní US Open Series a vítěz Masters v Cincinnati, který v létě na amerických betonech vyhrál 18 z 20 zápasů, pokusí proti Wawrinkovi navázat na dva roky staré wimbledonské vítězství.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
nedělní výsledky (1. 9. 2019)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Wawrinka (23-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 7-5 2-1 / skreč
Federer (3-Švýc.) - Goffin (15-Belg.) 6-2 6-2 6-0
Medveděv (5-Rus.) - Köpfer (Něm.) 3-6 6-3 6-2 7-6(2)
Dimitrov (Bulh.) - de Minaur (Austr.) 7-5 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

258
Přidat komentář
baggik
Tohle bylo jasné, otázka byla jen kdy. Čím dřív vypadl, tím dřív bude fit. Už před turnajem byly spekulace, že Novak neni 100% ok a když pak ve druhém kole řekli, že vyhrál přes několikeré ošetřování ramena, věděl jsem, že USO nevyhraje. Není první v této sezoně, kdo to zkusil se zraněním na GS (Kvítí opakovaně) a vždy to dopadlo stejně, prolezení úvodních kol a pak konec. To se nedá 2 týdny vydržet.
Reagovat
smazaný uživatel
tak,precital som si to viacmenej az dokonca,môj nazor je,ze Novak je simulant a mal by dostat dvojnasobny klystir
Reagovat
baggik
Simuloval tři kola, tož zarputilý simulant.
Reagovat
spaniel
Jsem zvedavy kolik dvouchyb Zverev predvede...
Reagovat
NoletheBest
Ač se mnohým hodí, že LA dostal ban, tak přes jeho jízlivost a výrazovou peprnost byl zrovna ten, který nešel bezdůvodně do žádných osobních urážek. Naopak, jeho racionální postoj, přímý tak na bránu a možnost tvrdě pojmenovat kriplácké příspěvky či nesrozumitelné bláboly pravými jmény tu bude chybět, že FFs.
Reagovat
Krisboy
Zřejmě jsi nečetl zdaleka vše od něj (což je pochopitelné a logické), jinak bys tohle nemohl napsat.
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
spaniel
Pff :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nedostal Ban.

Zmazal si účet. To je zas somarina rozšírená tajtrlíkom Petríčkom..
Reagovat
smazaný uživatel
No a samozrejme, hned prišla úderka troch králov, ku ktorým bol LI nekompromisný :)

Je vidiet, ze sa ich to stále dotýka..
Reagovat
spaniel
Myslis ty jeho psychoticke zachvaty? Kdy nenapsal k tematu a jen urazel ve smesici blabolu jak pomatenec? Udelal to tady za tyden hodne lidem, ale ty to samozrejme nevidis. Haf!
Reagovat
Marduch
'Udelal to tady hodne lidem'..no, no, tak si na tobe trosku zatrolil, nevic kdyz si furt reagoval:) slovni zasobu a kreativitu perverzaka intelektuala na to ale mel luxusni:) Ze zrovna tobe, mistnimu zaslouzilymu cynikovi, to bude pusobit takovou ujmu.. :p
Reagovat
spaniel
To nepopiram, ze neco umel. Nevadily mne ani jeho prispevky k big 3, kdy si z nich delal prdel, byly zabavne. Ale ke konci uz hodne ulitaval a psal uz pate pres devate.
Reagovat
misa
Tak určitě.
Reagovat
tito
Souhlas. Musím říct, že některé příspěvky mne vyloženě pobavily. Takový verbal tenisportálu.
Reagovat
Pe3k
Jasně, jebal do lidí co ty nemusiš (fandové RF) a tím pádem se jeho nechutné až psychotické chování tady vlastně bere (facepalm).
Ty a ostatní fandové Rafy jste bezpáteřní trash.
Reagovat
sojka1
mirni se v tech soudech, tito je objektivni, kultivovany a slusny fanousek, to myslim smrtelne vazne!!! Jinak uz nevazne.... taky nechapu, jak muze fandit Rafovi.... :-)))
Reagovat
Pe3k
Některé věci se nedají říct slušně...tita znám už dlouho, snad 10 let a nepopírám, že on sám se chová slušně, ale podporuje ty největší žumpy tady, proto má reakce.
Reagovat
sojka1
a nepodporuje nahodou predevsim Rafu? Ja jsem od tita nikdy zadnou zumpu necetla! Ze mame treba jiny nazor, na veci nic nemeni... :-)
Reagovat
sojka1
tito, vypustil tu ale spoustu oplzlych nechutnosti, kdyz se rozjel, bylo to ciste psycho... :-(
Reagovat
a.magerova
A já zas nic nevím... nebýt dnes toho, že se o tom někom bavíte a já mám náladu to tu kapku počíst, tak ani nevím, že tu někdo takový byl... ;-)
Reagovat
tito
Já taky tvrdím, že některé, nikoliv všechny. Jednou jsem zaregistroval (nesleduji všechno), že se rozjel nad rámec, ale komu se to nestalo. Nicméně většinou to nebyly jen prvoplánové vulgarity, ale vtipný mix sarkasmu a jízlivosti. Souhlasím s úvodním příspěvkem. Každopádně díky za zastání :)
A jinak co říkáš na Medvedeva? Ten ručník byl pro mne hodně přes čáru, na druhou stranu mne pobavil svými reakcemi. Je velmi osobitý. Ale tato obrana (jak jsi to pojmenovala) musí být hodně vyčerpávající. Bude se muset do budoucna srovnat, toto by ho zničilo, ale jsem rád, že na sebe momentálně nevysypal uhlák. Taky kontroverzní téma :-)
Reagovat
sojka1
copak tema, samotny Medvedev je rozhodne kontroverzni typek. Rucnik nebyl zdaleka prvni extempore. Cloveku to sice neprida, ale nemyslim, ze prilis trpi, je hooodne oprskly... :-) Jeho "dekovacky" mi sice "berou barvu", ale jsou rozhodne inteligentnejsi nez nejaky fakac, to nesporne. Uvidime, co s tim udela dal... i jeho hra je celkem podivna, vcera (dneska) jsem ho vlastne poprve videla poradne a jeste nemam skatulku.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou to byly prvoplánové vulgarity...
Reagovat
a.magerova
Teda FUJ !!!
Opravdu se našel někdo, komu se tyto prasárny líbily ?!
Jen v rychlosti jsem projela náhodně toto a nelituji své dosavadní nevědomosti:

https://www.tenisportal.cz/zpravy/rozjety-medvedev-si-v-cincinnati-dosel-pro-prvni-titul-z-masters-26736/
Reagovat
annah
Lepsi to necist. Fakt nechutné.
Reagovat
Marduch
Sodoma Gomora zakryjte si oci velebnosti :D
Reagovat
Pe3k
Ano jmenovitě to byli: Forehand, Marduch, Tito, NoletheBest a možná i někdo další...a pak se sojka ještě diví, proč vyjíždím na tita, že podporuje takového úchyla...
Reagovat
NoletheBest
Gratulace Stanovi a doufejme, že to není s Novákem nic vážného. Upřímně, nevím jak to je vážné. Vím, že v tak těžkém zápase hrají roli velkou roli emoce a frustrace a pokud cítil, že něco s rukou ho limituje, tak se sekl a skrečnul. Možná nemusel, ale už není nejmladší, tak na to nárok trochu má. Pomohlo tomu i hrozné draw a mentální únava. Myslím, že i Stan takto něco ušetřil na Medvěda. Nemusí to být nic vážného, ale je fakt, že těch letošních zápasů, kdy působil křehce a nepřesvědčivý na servise je víc. Je otázka, zda je za tím tento zdravotní problém nebo ne zcela ideální herní přístup nebo mentální rozpoložení. Novak není zrovna těžká váha a tažené údery mohou nést svou daň. Jen z HL, Stanovi Noleho hra sedí a dokáže se na takto těžký match mentálně super připravit. Pokud takto hraje, je radost ho sledovat a přál bych mu, aby to celé vyhrál. Ale to by musel přehrát Feda, což za předpokladu, že Fed zahraje jako v posledním zápase nearly zero chance a nesměl by pak mít ve finále Nadala. Takže Stan z toho bohužel mít nic nebude a je to škoda.
Reagovat
turista
Levé rameno Novaka limituje při nadhozu během podání a bohužel taky při obouručném BH na němž je jeho herní systém založený. Přes velmi kvalitní FH to nedokáže všechno uhrát forhendem i kdyby chtěl. No ale Kermodeho koně Federer, Nadal a Wawrinka jsou ve hře takže velká tenisová party pokračuje dál bez nezvaného hosta.
Reagovat
spaniel
To bude ten jeho novy servis od Gorana.
Reagovat
Mayo
Je to teraz na Egoistovej rakete, keďže je favorit číslo 1. Čo sa týka Stana, tak myslím, že neprejde cez Medvedeva.
Reagovat
Ondra979
tak cislo jedna neni, je to minimalne vyrovnane s NAdalem, ale tomu se tady objektivne dari vic v poslednich letech. Pro me mirny favorit NAdal, pak Roger
Reagovat
spaniel
Ja nebyt favorit, no? Kdyz ja hrat dobra tenis, nemit zraneni a souper se nezblaznit, ja mohla vyhrat, no?
Reagovat
soloo
prečo ho voláš egoistom?
Reagovat
annah
Je to místní letity folklór. Roger sobecky sbíral léta jeden titul za druhým a nechal málo ostatním klukům. To sice už dávno neplatí, ale tradice je tradice.:-)
Reagovat
a.magerova
Ale hlavně je to Egoista a někdy také Arogant, protože nebere ohled na nikoho, ani fanoušky ani na ostatní tenisty... prostě čím víc ocenění od fanoušků a od ostatních tenistů má, tím větší je to, pro některé tady na TP, Egoista a Arogant... prostě tady na TP neplatí zákony nás normálních smrtelníků.... :-))))
Reagovat
annah
No a ještě k tomu hodně dobře vypadá, což se taky neodpouští. To už je prostě moc. :-)
https://pbs.twimg.com/media/EB2GiIBWsAAT71C?format=jpg&name=small
https://pbs.twimg.com/media/ECCuim8WsAIm1s8?format=jpg&name=small
Reagovat
turista
No tak Nadal sbíral ty poháry spolu s Federerem takže na ostatní tenisty kromě Djokiho zbyly jen paběrky. Sir Andy měl dobře našlápnuto, ale zastavila ho ta kyčel.
Reagovat
Kojinho
OT: Laponec dostal BAN?
Reagovat
Pe3k
Ne, plánované harakiri.
Reagovat
spaniel
Zachvili se tady objevi novy nick...
Reagovat
Pe3k
Dávám tomu pár dní.
Reagovat
Krisboy
Ode mě už dávno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Celý jeho fanklub, pekne pokope :)

Mal by z vas radost chlapci.
Reagovat
Pe3k
Když se vymažeš i ty, bude se tu oslavovat ještě mnohem více...
Reagovat
Marduch
Jako protoze tim padem uz ani ty nebudes mit duvod sem chodit? :p
Reagovat
Pe3k
Nechodím sem k vůli němu, ale navzdory němu...a co ty, taky uvazujes že to tady zabalis? :p
Reagovat
Marduch
Kdyz se vylitne v GS OF opet a znovu se Stanislasem, tak nemuzes vyloucit ani tu nejkrajnejsi variantu..
Reagovat
spaniel
Pockej, jeho fanklub jsi ty. Napsal nejakou uchylarnu a ty si hned prispechal, haf haf.
Reagovat
smazaný uživatel
Stalo sa to dvakrát vo vašich početných škriepkach.

To ale naznačuje, ze vies napočítat do dvoch. A to ľudia ocenia.
Reagovat
spaniel
Ale ale...tusim vcera si tady nekomu vycital, ze po tobe opakuje a ted to delas sam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co konkrétne?..

Naozaj som nezachytil ziadnu takúto narázku na teba od iného.

Ak sa tak stalo, je to uz nezavisle od druheho cloveka a mal by si sa nad tym zamysliet :)
Reagovat
Kojinho
Škoda, že ty napočítat do dvou neumíš viz. Wawrinka a počet hardových GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím Honinho :)

Na teba som skoro zabudol, ale Roger vstáva z popola a s nim aj vyhasnutí hrdinovia :)
Reagovat
Kojinho
Bystrý chlapec, při druhé reakci na můj příspěvek rozpoznal, na koho reaguje.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom som reagoval na skupinu ľudí, čo bystrí chlapci pochopia už z úvodu..

Ušiel ti vlak chalanko :)
Reagovat
Pe3k
Připadá ti, že ses tady dneska ještě dost nezesměšnil a hodlas v tom pokračovat dále? Ok. Rád se zase pobavím ;)
Reagovat
Kojinho
Třeba od něho pochytíme tipy, jak správně vsadit a neudělat ze sebe troubu před celým TP.
Reagovat
a.magerova
Toto je nepřenosné, buď TO máš od narození nebo ne... naučit TO nelze... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, ty si trosečník :)

USO19 mi to uz dávno vrátil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naozaj si myslis, ze ty, karikatúra ludskej osobnosti a tajtrlík TP máš mandát na posudzovanie tohto aspektu?...:)
Reagovat
Pe3k
Jsi tu všem jen pro smích.
Reagovat
Kozoroh
Hořký konec letošního US Open pro Djokera a nás, jeho fanoušky. Toto je podruhé v jeho kariéře, co vzdal zápas, když byl obhájcem titulu na GS turnaji, poprvé se tak stalo na AO 2009, kde obhajoval svůj první GS titul a vzdal zápas proti Roddickovi. Po dnešku má skrečnutý zápas na všech čtyřech GS turnajích :-(

Novak nebyl krom začátku druhého setu lepším hráčem, produkoval hodně chyb. Když Djoker ztratil brejk v druhém setu, začalo být zle, Stan se stal pro No1eho ve výměnách nehratelný, gem na 5:4 uhrál Djoker díky přímým bodům z podání, v dalším servírovacím gemu ho pak už ani servis nepodržel. Po ztrátě druhé sady si nechával masírovat levé rameno a když ztratil servis i v třetím setu, tak si evidentně řekl, že už nemá cenu se dál trápit a vzdal to...

Stan v prvním setu nebyl nehratelný, No1e v lepším fyzickém a psychickém rozpoložení by býval získal první set, v druhé sadě po rebrejku Stan připomínal Stanimala z let 2014-16.

Prohrou se též Djokerovi komplikuje úsilí o dosažení YE1. Doufejme, že levé rameno se podaří vyléčit do plánovaných asijských turnajů.

Djokoland je teď zklamaný z neúspěšného USO, ale až uplyne čas, tak budeme letošní rok na GS hodnotit jako úspěšný, Djoker získal 2 GS trofeje, AO bravurními výkony v posledních dvou kolech, Wimbledon v dechberoucí finálové bitvě, ve které Novak odvrátil dva mečboly. Na čem je třeba zapracovat do zbytku roku je získat tituly mimo GS, hlavně kvůli YE1, samozřejmě za předpokladu, že rameno bude v pořádku.

No1eho tiskovka:
https://youtu.be/No_9yT_EZP0
Reagovat
turista
Hořké pondělí pro Djokoland.
Reagovat
annah
My ve FF jsme to zažili loni. Tak teď vy v Djokolandu. Je to zklamání, ale i tak je to pro Djokera skvělý rok. Rameno vyléčí a bude zpatky.
Reagovat
turista
Taky si myslím že v Asii Novak nějaký titul a body přidá. Přesně za týden vyrovná 268 týdnů Jimmy Connorse na pozici světové jedničky.
Reagovat
turista
No nelze se zaměřit pouze na GS. Novak musí zase vyhrávat tisícovky a pětistovky aby se udržel na No1.
Reagovat
MarcelPersch
Tak to je bomba, viděl jsem první ser a pak jsem šel spát. myslel jsem si, že to Novak otočí. Ten je jistě rad, že nakonec doklepl ten Wimblas, takhle by měl už 3 grandslamového porážky v radě.

Tenhle vývoj události nasvědčuje, že by Federer mohl udělat po 11 letech vítězný comeback, mám pocit, že Rafa do toho finále ani nedojde, aby nebylo finále Federer - Rublev.
Reagovat
Vlk-v-trave
GS bych pral Matteovi nebo Diegovi...ale to je spis prani, ktere muze vyjit tak,... no spis dost po silene haluzi:)

Zatim mne prijde hodne zajimavy Rublev, hraje dost neskutecny tenis... pokud se toho nelekne, mohl by vypalit rybnik vsem...hru na to ma. Servis hodne dobry, FH masakr...jedine co ho muze vic dostavat, jsou ty jeho cholericke chvilky...
..takze po tech nahore, bych to pral prave jemu:) A tady se mne to zda i realnejsi...no uvidime:)
Reagovat
janek_da
Myslim, ze ten Diego je celkem realisticky tip.
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ze nie je na opacnej strane pavuka :D
Reagovat
Vlk-v-trave
bud rada, aspon budes mit komu fandit ve finale:)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic vyzeral na tlačovke mimoriadne frustrovane a nasrat0..Prípomínal mi Rafu, ktory odstupil s Cilicom z Austrálie, z turnaja, ktory mal fantasticky rozohraty..Je to vzdy mrzuté..Sám Nadal ma skrečov 5-6 a k tomu dalsich 4-5 absencií.

Djokovic plánuje hrat uz v Tokiu a na GS rekord stále mysli, kedze sám seba vidí ako hráča, ktorý ma mnoho rokov pred sebou..

Reci o Nadalovom smiešnom zrebe (Cilic, Zverev, Monfils) su pri zrebe Goffin/Dimitrov/Wawrinka júplne mimo. Nadal moze v pohode zakopnut v kazdom kole, hoci z pozicie favorita.
Reagovat
Ondra979
hm tak to je videt, ze mu o ten GS rekord hodne jde. bude to jeste zajimave, ale pristi sezonu potrebuje vyhrat aspon 2 GS, a byt zdravy a FEd nesmi vyhrat, doufam v opak a je to jeste daleko
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdý GS mení situáciu, celkom drasticky..

Po kazdom GS, ktorý vyhrá Djokovic sa to už zdá byť jasné. Počty sa javia jednoducho, ale realita býva odlišná. Najbližsia je Austrália, je jasné, ze ju Djokovic musi vyhrat, aby sa priblizil..Vyhrat dva GS ročne nie je jednoduché a ak aj on vyhrá dva, ale jeho konkurenti jeden, pomer sa zmení len kozmeticky.

Zároven musí dúfat, aby NY nevyhral Federer, prípadne Nadal..Pre nich dvoch je tento turnaj samozrejme kľúčovy, Federer moze opat odskocit na tradičné 3GS rozdiel, a Nadal?..Ten po roookoch a rokoch doťahovania, kedy sa Federer kdesi v dialke pýšil 15GS a Nadal postupne ukrajoval z velkého náskoku 9GS, ten musí cítit ohromnú šancu na kontakt. Navyše RG je skor, nez Wimbledon, sezóna 2020 by mohla byť definitivna...

Ale nic z toho sa nestane, ak NY vyhrá Federer.
Reagovat
turista
Nezapomeň ale, že se tvůj kůň bude 19.10. ženit. Tenis půjde trochu do pozadí na několik měsíců.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze ked Nadal zvládol mnohopočetné zranenia a absencie z majorov, tak jedna svadba ho nerozhádže..
Reagovat
turista
To ne. Ale bude muset aspoň do vánoc dát tenis stranou. To ale nevylučuje možnost, že na AO 2020 už bude v plné palbě.
Reagovat
annah
Proc by mel dávat tenis stranou? Svatba může být tak max 14denni výpadek v tréninku.
Reagovat
turista
No ale asi nebude objíždět podzimní turnaje jako zběsilý. Kromě Laver Cupu, DC a Londýna asi pojede na nějakou svatební cestu.
Reagovat
Mr.Pink
Proc by svatba mela neco zmenit? Ziji spolu uz nekolik let. Na svatebni cestu muzou jet az po sezone. Rafa je buldok a svatba ho urcite neovlivni
Reagovat
turista
Definitivní je pouze smrt. Jinak nic není nemožné.
Reagovat
baggik
Federera nikdo nedožene, protože prostě hraje ve 40ti letech poslední kola GS. S tím žádný normální člověk z masa a kostí nepočítal. Novakovi s Rafou už je taky 32, 33 a v tomhle věku už ta rekonvalescence trvá dýl, častěji se něco ozve. A Federer stále čeká za nimi jako sup, v době, kdy je měl nechat si to rozdat jen spolu. Je to trochu nefér, jako mladý si Federer udělal náskok a ten teď díky lektvaru mládí hlídá.
Reagovat
turista
Federer holt hraje smart tenis, který tolik neopotřebovává klouby. Ale všelijakých možností už promarnil taky dost.
Reagovat
Grape
Losy Člič/Zverev/Monfils a Goffin/Dimitrov/Wawrinka(Medveděv) mi přijdou docela srovnatelné...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Tak preto by sa jeden nemal povyšovať nad druhý..

Najvacsie úspechy z hardu však z tejto šestice zaznamenal Cilic a Zverev.
Reagovat
ttopi
Jenže aktuálně jsou Wawrinka s Medvěděvem mnohem více obávaným soupeřem, než tragický Zverem, dohořívající Čilič a lehce nadprůměrný Monfils. A ten Dimitrov je teď taky slušně rozjetý, potrápit určitě může.
Reagovat
Ondra979
a Wawrinka s 2GS z hardu se nepocita?
Reagovat
Kojinho
A Dimitrov jeden TM.
Reagovat
Pe3k
Trolhandko počítá jen co se mu hodí a nebo ten šášek ani neví, že Wawrinka vyhrál 2 hardove gs, srandu z něj má už i místní redaktor...
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k, rybár a bohém, ktorý ma dokaze citat bez ohladu na fakt, ze si ma zablokoval..:)
Reagovat
ttopi
Trollhand :D
Reagovat
Pe3k
...
Reagovat
smazaný uživatel
Ospravedlnujem sa, Wawrinku som si vobec neuvedomil..

Tá jeho tristná H2H hard bilancia to vsak stavia do inej roviny.
Reagovat
Marduch
"Wawrinka uhra set a Medvedev se tam ani nedostane" :p
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uhral dva sety..:)
Reagovat
dappe
Když vymažeme Wawrinkovi ty dva GS z hardu, tak asi souhlas.
Reagovat
Pe3k
Až na to že Wawrinka vyhrál 3 gs, čili 3x tolik co ten zbytek dohromady...
Reagovat
turista
Djokovič byl na tiskovce pochopitelně namíchnutý protože mu enormně šlo o to ten titul z US Open obhájit a přiblížit se těm dvěma před ním.
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že byl rád, že nevyhraje titul.
Reagovat
paddy
Nadalovci musí mít radost, že Djokovič se snaží napodobovat mistra Rafu. Tenis jde zkrátka dopředu a špičkoví hráči již v hojné míře používají strategii odstoupení během či před zápasem, pokud tuší, že nevyhrají. Operativně je nutné zranění připravovat několik týdnů dopředu, příp. v nouzi zareagovat rovnou kurtu.

Novak je soutěživý a bude se snažit Rafu v této statistice dohnat. Rogera vedle toho nahání v počtu GS titulů. Možná, až příliš boje na více frontách. Nemyslím si, že Rafu dožene. Rafa má totiž velký náskok (odstoupení během GS zápasu AO10 a 18, UO18, před zápasem FO16).

Serena nejenže sleduje moderní trendy (odstoupeni před zápasem na FO18), ale dokáže ještě přidat další inovace. Slzičky po skreči v letošním Torontu byly fenomenální a naprosto uvěřitelné. Je to jako v pohádce, když člověk spatří siluetu křehké víly.

Zpět k turnaji. První Fedal na UO vypadá dost reálně, ale již několikrát se stalo, že to nakonec těsně nevyšlo. Hraje se na hardu, favorit je Federer. Ano, Rafa letos Rogera zničil na FO, ale ani v New Yorku se skutečně nehraje na antuce. To se už ukázalo ve Wimbledonu.

Na závěr již tradiční motto: "Ať Courtová odolá!"
Reagovat
smazaný uživatel
Jablká a hrušky..

Neviem, či máš toto za potreby Paddy. Ale tak je to tvoja vizitka.

Nadal v Melbourne bol trochu iný príbeh, servoval 150-160km, od druhého setu bol viac na zemi na lôžku s pokrúteným výrazom tváre, než na kurte..A samozrejme nebehal, vsetko to hral z kroku..
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsi si jisty, ze jsi ten prispevek dobre pobral?:)
Reagovat
Pe3k
Ten toho nepobral viac...
Reagovat
Amputace
"Nadalovci musí mít radost, že Djokovič se snaží napodobovat mistra Rafu. Tenis jde zkrátka dopředu a špičkoví hráči již v hojné míře používají strategii odstoupení během či před zápasem, pokud tuší, že nevyhrají."

Rafa - French Open 2016:
1st Round 6:1, 6:1, 6:1
2st Round 6:3, 6:0, 6:3

Ve třetím kole na něj čekal Granollers, ovšem Rafa chytře predikoval, že by neměl šanci, proto z turnaje odstoupil. Lišák.
Reagovat
Krisboy
Není hloupej, tendlencten Nadal.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... navíc pokud z turnaje v jeho průběhu Rafa odstoupí (i po odehrání několika zápasů), tak zde "jeden" napíše, že se tohoto turnaje Rafa vůbec nezúčastnil... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dámi a páni,

Pani Magerova opat v plnej párade..Lady of the word..Nie nie, nechcem napisat world, ty si len word :)..Takze ziadny preklep.

Ano, RG16 schuti počítam do turnajov, kde Rafa de facto absentoval a teda ho vynechal...To, ze ty opat neriesiš podstatu, ale slovíčka, to je tvoja dimenzia svetu. Gratulujem
Reagovat
a.magerova
Takže podle této tvé teorie Roger vlastně vynechal celý tenisový rok 2016... tak to potom jo, svinský rok 2016... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Vynechal USO, áno?..

Co tam mas dalej, pani magistra?..
Reagovat
turista
Na RG 2016 Rafa neabsentoval stejně jako na Indian Wells 2019. Pouze se omluvil před dalším zápasem pro zranění. Roger tohle udělal taky párkrát a tak se vyhnul možné skreči během zápasu.
Reagovat
turista
Přestože Serenu nemusím tak Courtovou pro její rasismus už vůbec ne.
Reagovat
Kozoroh
Především je rekord Courtové nafouknutý. Většinu titulů získala před začátkem otevřené éry a AO, což byl její nejúspěšnější GS turnaj, mělo v její době slabá herní pole.
Reagovat
janek_da
jj, je nafouknuty protoze vyhravala GS i po navratech z porodnice :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Djokovic nam rupl,
a ma to sve dopady...

intelektualista se nam odstrelil,
kozoroh se nam nekde v koutku s litrem rakije uz pripravuje na svatou valku aby odstrelit Wawrinku
a turistovi... tam to jeste asi nedokleplo, bude ted v komatu, ale az to doklepne, tak nam urcite neco naklepne do klavesnice.
Murovci pod tlakem, a jeste jim hrozi, ze budou muset tlacit Fedexe v SF:) Aby jejich existencni otazka tlaceni Mury davala smysl.

*
Bych to zesumiroval...
Spatne to skoncilo.
Nejde o postup Standy, z toho bych byl i nadsen, ale ne timhle zpusobem. (diky tomu konci)
Zapas o nicem. ...nastesti jsem se koukl rano na playeru a previjel...

#GSCirkusSkrec:)
Reagovat
turista
Djokovič nerupl. Bohužel odstoupil skrečí.
Reagovat
Krisboy
Za to tobě z něj rupl rozum. Už dávno.
Reagovat
Ondra979
no tak je to zase zajimavejsi, ale porad neverim, ze to vyhraje Roger..nejvetsi favorit NAdal, ale snad bude k porazeni..tak Rogere hlavne at ti to hraje jako v poslednich dvou kolech. Ale jeto jeste dost daleko a tezcisouperi cekaji
Reagovat
Krisboy
Podle čeho soudíš, že je největší favorit Nadal?
Reagovat
Ondra979
hraje tady ve velmi dobre forme a uz pred vypadnutim Djokera byl cislo 2, navic je to jeho nejuspesnejsi GS po FO, a je o vice nez ctzri roky mladsi nez Roger - ten je faovrit c. 2. I kurzy tomu odpovidaji, proste NAdal c1, Roger o kousek c2, ale jiste to nema ani jeden, je to tenis
Reagovat
Krisboy
Já jsem Nadala sice hrát neviděl, ale při pohledu na soupeře v prvních třech kolech zatím ani nic předvádět nemusel. V druhém kole doslova :)

Za to Roger se zdá být v dobré formě. S Džumhurem i Goffinem to chvílema byla jízda jako v jeho nejlepších letech. Navíc na hardu s Rafou neprohrál leta.

Oba dva může někdo nachytat a vyřadit, ale ve vzájemným souboji favorizuju Federera.
Reagovat
Ondra979
ok, pokud bude finale FEdal, tak snad ano, ale i tak bych to videl spis 50:50, ale Roger je prece jen starsi a muze mit vypadke, ac si hrozne preju, aby ho nemel. Tak uvidime
Reagovat
marco22
Ja mu tiež prajem,ale po w mu už žial neverim.
Reagovat
Krisboy
Djokoviče neporazí už nikdy, Nadala ano.
Reagovat
Ondra979
tak neveril bych mu proti "zdravemu" Djokovicovi, na vsechny ostatni urcite ma, vcetne NAdala, takze ted je sance vetsi, ale porad je to daleko a je to vrtkave. Ale kdyz bude hrat jako ted, tak sance urcite je.
Reagovat
spaniel
Kurzy aktualni? Protoze predtim urcite zohlednovaly ze ma Fed v SF Novaka.
Reagovat
Denis92
Ale toho mal aj Nadal vo finale. Akurat Roger musel porazit oboch.
Reagovat
spaniel
Proto byl druhy...
Reagovat
Ondra979
aktualni kursy na tipaci na vitezstvi - Nadal 2,05, Federer 3,30 a to ma Nadal o zapas vic pred sebou. Cekal bych o neco mensi rozdil ale je to fuk, hlavne at to Fedovi jde dal a uvidme
Reagovat
spaniel
Kurzy nesleduju ale tipl bych, ze byl favorit i v minulych zapasech, ktere pak prohral.
Reagovat
Ondra979
tak zajimve je jak to vidi bookies, nejsou to amateri. Ale je pravde, ze na W byl mirny favorit NAdal a prohral. ASi je zohledneno, ze se mu tady celkem dari a nikdy spolu nehrali, no v pripadnem Fedal finale by podle me jasny favorit nebyl, ale je to jeste daleko
Reagovat
spaniel
Tak oni nenastavuji kurzy dle toho, kdo vyhraje.
Reagovat
Ondra979
no dobre, ty muzes mit sveho favorita, ale oni vypocitaji nejakou pravdepodobnost, kdo ma nejvetsi sanci vyhrat, a vychazi jim 1. Nadal 2. Federer. Ja i souhlasim s tim, ze ten rozdil neni velky, ale muzes nalozit na Federer a vytrit jim zrak
Reagovat
spaniel
Tak se kurzy nenastavuji...
Reagovat
Ondra979
a jak teda? reciprocni hodnota kurzu je pravdepodobnost vyhry dle SZ, samozrejme lehce ponizena. JAk k ni doujdou presne nevim, ale predpokladam, ze maji nejaky matematicky model, aby zohlednili co nejvic faktoru..ale treba se pletu
Reagovat
spaniel
Velkou roli tam hraji ocekavane vklady...kurzy pak dle toho jeste meni, proste aby vydelali pri vyhre obou.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, favorit bol pokazde :D
Reagovat
Denis92
Lahky zreb a tento povrch mu sedi najviac mimo antuky. Pomalsi s vyssim odskokom. Koniec koncov, ma tu aj najviac titulov mimo RG. V pripadnom finale by som ho favorizoval. Ale kludne moze byt finale Wawrinka - Nadal.
Reagovat
marco22
Písal som,že finale bude Nadal Wawrinka a Spaniel ma vysmial,tak uvidime ako to dopadne.
Reagovat
Ondra979
muze byt, ja doufam v Fedal, ale tady proste nevim, spis to nedopadne. Treba vyhraje MEdvedev naoknec
Reagovat
dappe
Semifinále bude Federer - Medvedev.
Reagovat
smazaný uživatel
aj ja si myslim
Reagovat
spaniel
Ale no tak, vysmati vypada jinak.
Reagovat
marco22
Tak prepac možno som si to zle vysvetlil.
Reagovat
Krisboy
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1138650-vypiskany-djokovic-provokoval-fanousky-nic-vam-nevycitam-nevite-co-se-deje.html#hp-sez

Tak co ten zdviženej palec, když jim nic nevyčítá? Zase faleš. Djok by byl dobrej politik.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... i když Federera v GS překoná... nikdy se mu nevyrovná... ;-)
Reagovat
Ondra979
no to si mohl odpustit, muze byt zraneny, ale budi to jiste pochybnosti, nemusel k zapasu nastupovat, ale treba to chtel zkusit. Ale je to zbytecne z jeho strany
Reagovat
Denis92
Viem si predstavit, aky boost musela dodat Stanova vyhra dvojici Federer, Nadal. Obom sa otvorila velka sanca na dalsi GS a mozno sa konecne dockame suboju Fedal aj v NYC. Zaroven sa vsak na oboch zvysuje tlak a neprekvapilo by ma, keby k tomu nepride.
Reagovat
marco22
A pod akým tlakom má byť Nadal?Však ma uplne smiešny žreb až do finale.
Reagovat
Denis92
To je pravda, ale prave preto sa ten tlak zvysuje, lebo zrazu si najvacsi favorit na titul a ocakava sa to od teba. Takto boli obaja v tieni Djokovica.
Reagovat
Mayo
Federera nemá kto ohroziť. Nadal môže vyletieť už s Cilicom, ktorého považujem za najväčšiu hrozbu.
Reagovat
Denis92
To urcite nie. Ked si proti nemu Isner vytvoril 14BB, kolko si ich asi vytvori Nadal? 3-0 na sety.
Reagovat
Pe3k
Lol Mayko, že já to vůbec čtu :D
Reagovat
Mayo
Robíš chybu, mal by si ma hodiť do ignoru.
Reagovat
Pe3k
V ignoru jsi celou dobu...
Reagovat
Pe3k
Včera nejprve Roger zničil Goféna, pak Grigor přejel Démona a nakonec Stan rozdrtil Djokovice ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, pro nás, co ho hrajeme, je to vždycky vzpruha a motivace do další tvrdé práce. I když se nám třeba někdy nepodaří ho zahrát tak dobře jako ti tři...
Reagovat
ipko
na prívlastku, že Djokovič je Wawrinkov fackovací panák sa podľa mňa do konca kariéry oboch hráčov už nič nezmení :)
Reagovat
Denis92
Ta ich bilancia 19:6 je haluz, ale Stan si nanho naozaj veri. Porazil ho 4x na GS z toho 2x vo finale.
Reagovat
dappe
A hlavně z posledních 7 GS zápasů je to 4:3 pro Wawrinku a k tomu všechny ty tři výhry Djokoviče jsou 3:2 na sety :) Je to až zvláštní.
Reagovat
steve79
Boj o svetovou jednicku je razem otevřeny.
Reagovat
turista
Není otevřený. Djoker neodepíše ani těch 2000 bodů. Náskok má stále velký.
Reagovat
steve79
Taky jsem rad. V semifinale bude Wawrinka nebo Medvedev hodne tezky souper. ROGER posledni dva zapady asi nejlepsi vykon za posledni roky na US Open,
Reagovat
dappe
Upřímně, jsem velmi rád, že Djokovič vypadl. Samozřejmě způsob nebyl ideální, ale to se nedá nic dělat. Po tom krutém Wimbledonu by se mohlo vše zase na chvíli otočit a Federer by si ještě jeden titul zasloužil. Přes Djokoviče už by ta cesta byla strašně těžká, takto to vypadá nadějně.
Reagovat
turista
Já jsem zase velmi nerad, že je Djokovič venku.
Reagovat
SwissMaestro
Myslím, že teprve teď udělal radost onomu "fanouškovi".

Wawrinka je velká legenda. Je však blbost si myslet, že Djokovič skrečoval aby náhodou neprohrál. Tento chlap se nikdy nevzdává, bojuje do poslední chvíle. Zranění bude vážné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemusí nutně být vážné, ale jestli to začalo najednou bolet víc a bylo mu jasné, že šance to otočit jsou stejně mizivé, tak rozumně vzdal, aby si to ještě nějak zcela zbytečně nezhoršil. Je nesmysl Novakovi za to nadávat, ale může si za tu nedůvěru tak trochu sám díky některým svým teatrálním představením v rané fázi kariéry.
Reagovat
Cico93
Asi si ŤA zvýrazním:)*
Reagovat
No-le
Ano, souhlasím, myslím, ze věděl, že zápas prakticky nemůže vyhrát, i kdyby zvládl ten druhý set. Proto hrál tak bez emocí a působil odvzdaně.
Reagovat
Stopball
K tomu zranění: Novak si zničil levé rameno svým nekonečným pinkáním tenisákem o zem. Takový nápor nemůže normální rameno vydržet!
Reagovat
turista
Vážné zranění to být nemusí, ale nepříjemné ano. Je to k vzteku. Bude potřebovat body z Číny.
Reagovat
peggy
To je moc smutné,přeji rychle uzdravení.
Reagovat
smazaný uživatel
^^^ classy
Reagovat
Pe3k
Po vypadnutí Djokovice další dobrá zpráva, vypadnul i Brutvan alias Laponský intelektuál ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:O
Reagovat
Krisboy
Pohled na žebříček říká, že pokud by turnaj vyhrál Nadal, stáhle Djokův náskok na nějakých 600 bodíků. Kdo by to ještě před měsícem řekl? Aspoň se něco děje a zbytek sezóny bude mít správnej náboj.
Reagovat
Marduch
V Race uz je Nadal prvni asi mesic, takze pokud nezabali sezonu predcasne, tak je letosni no.1 pro Nadala velmi pravdepodobna..
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázka, jak moc tenhle závod ovlivní jeho svatba a zda mu o jedničku vůbec jde.

Za mě je nějaká jednička na konci roku asi desátá statistika v GOAT debatě. Jde primárně o tituly z Masters a GS. Vše ostatní podle mého big3 neresi
Reagovat
dappe
Podle mě zase vůbec neřeší tituly z Masters. Možná jen, když mohl Djokovič zkompletovat tu sbírku, tak tomu přikládal v tu chvíli důležitost. Ale osobně si myslím, že Nadalovi je úplně jedno, že nevyhrál například Paříž, to samé u Federera.
Reagovat
Marduch
souhlas, váhu mají především GS tituly a týdny no.1.
Reagovat
turista
Jistěže po Nadalově svatbě půjde tenis do konce roku stranou.
Reagovat
turista
Těch možných 600 bodů náskoku bude Djokimu stačit. V Asii hrát bude a nemá před sebou veselku jako Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je herec jako víno.

On by ten zapas prohrál i zdravý. Ale radši to skrecne, nemá čest aby to dohral cele. Pak se nemůže divit, ze mu ve finálových zápasech proti Fedalu nikdo nefandi. Nejdříve nadávky fanouskovi, pak tahle šaškárna. Moc se na USO nepredvedl - teda vůbec
Reagovat
annah
Zápas jsem neviděla (ani žádný jiný Djokovičův tady na USO), ale nechce se mi věřit, že by hlavním faktorem prohry nebylo to bolavé rameno.Leda by Djoker zažil den blbec a blackout jako loni Roger v OF.
Reagovat
Cico93
Jasne, že ho to limitovalo. Nechápem čo sa tu niekto snaží spraviť z Djokovica úplného blbca.
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně jedno.

Nadal na AO 2014 umíral při každém kroku a co? Dohral to, čestně, Federer se v Montrealu proti Zverevovi nemohl ani ohnout a co? Dohral to.

Djokovic nemá koule to čestně dohrát. Je to šašek.
Reagovat
Cico93
To už nebudem súdiť...
Chcel som len reagovať na vývoj zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. Respektuji tvůj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle není věc Djokovičovy bezectnosti, jak se to marně snažíš prezentovat. To je záležitost tvé pondělní žluči, kterou se snažíš chladit.
Reagovat
peRFect
Být blbec, anebo bezpáteřák je rozdíl. To první z něj nikdo nedělá. To druhý ze sebe dělá on sám. Už mnoho let. Takže mě ten včerejšek neudivuje.
Reagovat
Cico93
Pokiaľ niekto dokáže vyplodiť, že ho to vôbec nelimitovalo a potom to začal simulovať.
No ok, blbec je ten kto to píše.
Reagovat
Krisboy
Problém je, že Djokovi se nedá věřit ani slovo. Takže jestli ho něco limitovalo nebo ne, se v životě nedozvíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Důvěra je pocit, takže zcela subjektivní záležitost. To, jestli mu (nebo komukoli jinému, kdo přímo nekrvácí nebo nezkolabuje) něco bylo, by ses s jistotou nedozvěděl, ani kdybys mu věřil.

A důkazní břemeno je spíš na vaší straně.

Takže z těch vašich nactiutrhačných keců mi vychází, že jste chátra, která si na něm chladí žluč, protože vyklepal kožich vaší gorilce víckrát, než by lahodilo důstojnosti vyšinutých .
Reagovat
smazaný uživatel
...fedišistů.
Reagovat
Blondie
Taky mám takový smutný pocit.
Reagovat
Ondra979
souhlasim s tim, ze jeho herecke etudy jsou dobre znamy i z drivejska, tedy obecne to nebudi duveru. Ale treba to tak nebylo, ale bohuzel svym chovanim v minulosti se pochybnosti uz asi nezbavi
Reagovat
Krisboy
Ano, o tom mluvím. Třeba ho to opravdu bolelo, ale kdo se v něm má vyznat? Je jako Neymar - zkrátka podváděl už tolikrát, že už rozhodčí radši neodpískají jasnej faul na něho, než by se zase ztrapnili.
Reagovat
turista
To se ale nedozvíte přesně u nikoho z tenisové špičky proč kdo kde skrečoval nebo proč zdravotní přestávka. Djokovič mockrát na okruhu neskrečoval. Pokud se mu pouze nedařilo tak to většinou dohrál až do hořkého konce.
Reagovat
Krisboy
Ty jsi fakt nenapravitelnej, zfanatizovanej, zamilovanej blb :)
Reagovat
turista
Poslední skreč Djokera byla proti Berdychovi - WB 2017 - pak marodění a operace a pak až dnes s Wawrinkou. To není tak moc. Na okruhu jsou hráči a to i megahvězdy, které skrečují daleko častěji. A mohl bys být slušný.
Reagovat
spaniel
Kteri?
Reagovat
Pe3k
Napadá mě jen Nadal, to množné číslo smysl nedává.
Reagovat
Krisboy
A ty bys mohl více přemýšlet hlavou a méně rozkrokem. Píšeš, že pokud se mu "pouze nedařilo" a nebyl zraněný, "většinou" to dohrál. Znamená to, že občas zapasy vypouští nebo rovnou skrečuje, když se mu "jen nedaří"?
Jen řečnická otázka, odpověď nechci. Ty tvoje slinty mají hodnotu ejakulátu na monitoru při Djokovych zápasech.
Reagovat
turista
Zápasy Novak nevypouští. Pokud se mu nedaří a je zdravotně OK tak vždycky zápas dohrál.
Reagovat
spaniel
Djokovic 12
Nadal 9
Federer 0

Ale aspon ma Novak dalsi rekord. Skrecovy karierni GS.
Reagovat
Pe3k
V tomto ohledu Djokovic i Nadal Rogera mohutně překonávají.
Reagovat
Elip13
Myslim si, ze GS by neskrecoval jen tak i kdyby prohraval.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak tenhle rekord uz Fedex asi neprekona...:)
Reagovat
Krisboy
Hele, tohle je jedna z kategorií, kde mu pokročilý věk hraje do karet :D
Reagovat
Vlk-v-trave
tezko..., ikdyby hral do 50ti, tak porad bude mit tendenci hrat spis kl. tenis, a ne sprintovat od lajny do lajny...nebo delat nejaka prostna cviceni na kurtu...(pochopitelne to myslim v nadsazce:)
Reagovat
Krisboy
No dobře, ale s přibývajícími léty bude pro něj čím dál náročnější i úsporný tenis...myslím, že s pěti křížky na krku už nějaká ta skreč přijde.
Kozel není Terminátor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo nepochybuje o tom, ze jej to limitovalo.

Frajer to dohraje a na tiskovce řekne, ze si soupeř zasloužil vyhrát.

Djokovic to skrecne aby cely svět věděl, ze měl bebinko a proto prohrál.

To je kur-va rozdíl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi prostě diagnostikovaný pičinkin.

Kdyby to dohrál, riskuje, že si to rameno ještě víc domrví. A to proč?

Mimochodem nejsi náhodou ten, který tady vyčítal Nadalovi, že neskrečoval loni proti Thiemovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem.

Jde o čest. Tu Djokovic nemá. Když byl zraněny tak neměl vůbec hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže hráči, které nemáš rád, mají morální povinnost skrečovat, pokud mají šanci vyhrát (Nadal vloni) a naopak hrát až do hořkého konce, pokud vyhrát nemůžou (Djokovič letos).

A jde o čest. Proto se v tomhle bahýnku zase chvilku nebudu plácat.
Reagovat
woody
No jo Kamilos standartne nejvetsi chytrak. A ted jeste chytrak na koni...
Reagovat
Mayo
O čom točíš? Veď Stan ho už viackrát vyfackal ty blackout.
Reagovat
turista
Tak ještě aby to dokázal taky zužitkovat.
Reagovat
Krisboy
Standa skvěle. Jestli tenhle turnaj nevyhraje Roger, tak už nikdy GS nedá. Jedinej jeho soupeř je out. Howgh :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl bych opatrný.

Jestli má mimo antuku Nadal šanci Federera poslední roky porazit, tak je to tady. Rafovi USO poslední roky hodně sedí a pokud je zdravý, tak hraje dobrý, tvrdý tenis, dobře podává.

Finále Fedal by bylo fenomenální, ale USO aura tomu nepřeje celou historii, tak uvidíme.
Reagovat
Marduch
Souhlas, ze to ma paradne otevreny. Za ten krutej W bych mu to i pral.
Reagovat
Krisboy
Jj, po 11 (!!!!) letech by to mohl znovu vyhrát a pak už jít na zasloužený odpočínek. Klidně ať si na cestu ještě vezme Tour Finals :)
Reagovat
turista
Ten ještě plánuje Tokyo 2020. Upsal se i na Basilej 2020. Možná skončí stejně s Nadalem. Pak zbydou volné hrozinky pro next gen a pro stárnoucího Djokera.
Reagovat
ipko
čo sa stalo s odplatou za FO 15 a USO 16?
Reagovat
Krisboy
Nechal si to na jindy :)
Reagovat
ipko
tak cesta pre Rogera do finále je celkom otvorená, ale zároveň je to ešte veľmi ďaleko.. treba sa sústrediť na ďalšieho súpera, ktorým je Grigor..
Reagovat
smazaný uživatel
Ony kouzelné oříšky nejsou úplně špatná věc. Mnohdy z nich vyleze i vítězný set. A občas ani nejsou potřeba tři.
Reagovat
safi1313
Djokovic dostal brutálně na pr.el!.. takže žádný ?kvůli zranění vzdal Wawrinkovi?!... takový titulek by si Wawrinka ?zasloužil? v případě stavu 1:1 na sety.. takhle je to vůči Stanoví dost nefér. Byl jednoznačně lepší, Djokovi začal simulovat až když se mu to hodilo, když viděl, že na Stana nemá, tak tam začal hrat svoje divadylko. Kdyby 2:0 na sety vedl Djokovic tak si na rameno ani nevzpomene! .. To , co tam předvedl, je vůči Wawrinkovi nesportovní a opět ukázal svoji falešnou povahu. Doufám , ze hrstka ovcí , co mu ještě fandí, konečně taky změní názor ..
Reagovat
No-le
Jak jsem psal jinde. Waw byl skvělý až od chvíle, kdy se mu podařil rebrake na 4:3 v 2. setu. Tam se všechno zlomilo. Pak šel Novak do kytek. 1.set vyhrál Stan jen díky třem esům na bb za stavu 15:40. Každopádně asi nejhorší vystoupení za hodně, hodně dlouhou dobu. Pozoruhodné jak hrál celý zápas bez energie a jakoby víry ve vítězství. Docela smutek...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je taká, ze Djokovic má od Austrálie herné rezervy, nie je to úplne ono, nemá dominantný prejav, vyhrána len obranou a tym, ze ma vysoky herný štandard..Wimbledon vyhral, lebo sa tam vsetko zišlo do ideálneho scenára, ale rozhodne porazitelný bol..Alebo aspon taký som mal dojem.

Dnes tahal za kratší koniec, súper ho herne prehrával, len on sám vie, do akej miery ho limitovalo zranenie a do akej miery samotný súper. Na číslach pri servise sa to neprejavilo a po zápase s Kudlom šli na Noleho stranu len superlatívy..

Finále Nadal-Federer?...Tu hrá proti nim mágia, takze som zvedavý, čo alebo kto tomu zas zabráni. Naposledy ked Djokovic z turnaja odstupil, Nadal tesne vypadol v 4. kole a Federer si došiel pre easy titul.
Reagovat
No-le
Ano, ten první odstavec podepisuju. Tak jest.
Reagovat
Elip13
I já s prvním odstavcem souhlasím, ale další Fedal fakt nechci.. :D
Reagovat
marco22
Finale Nadal Federer nebude neboj sa..
Reagovat
marco22
Federer vyteli a Nadal s Wawrinkom bude vo fin.
Reagovat
spaniel
Jedine ve Finsku.
Reagovat
marco22
Je uplne jedno s kym nadal v tom fin bude.S tym jeho smienym zrebom to aj tak vyhra cele.
Reagovat
spaniel
Kolik to ma Roger se Stanem na hardu? Nerikam ze motyka nevystreli, ale postup do finale vypada vic nez realne.
Reagovat
smazaný uživatel
FYI

17:0
Reagovat
ttopi
Hustá statistika. A stejně je pokaždé obava, že zrovna to Stan dokáže. A pak to bude 18:0 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Blbe je, ze stan má Rogera tak rad a respektuje ho, ze není schopny vyhrát.
Reagovat
ttopi
Tak mít s někým 0:17, to už fakt člověk neví co zkusit. Musí to být frustrující.
Reagovat
Denis92
Ale to je mimo antuke. Na antuke ho zdolal 3x vratane RG.
Reagovat
Denis92
Na druhej strane, vsetko je raz po prvykrat. Stan tu hra naozaj dobre a uvolnene, bez akehokolvek tlaku.
Reagovat
Mayo
Stan je zviera, on to na Djokoviča fakt vie. Až by som povedal, že sa v tých zápasoch vyziva. Azda porazí aj Rusa ale kto vie to predsa neni jeho otloukanek (:
Reagovat
smazaný uživatel
Stanimal je ako domáce zvieratko vychovávané a hýčkané Nadalovcami s Federerovcami, vypúšťané z reťaze, podla potreby majitelov :)
Reagovat
Franky
Nadalovcami s Federerovcami (facepalm)
Reagovat
Pe3k
Trolhandko neunáší...
Reagovat
dorons
Simulant.
Reagovat
Mantra
zase ukázal svou tvář, slušnej hráč by to dohrál, kdyby měl špetku úct k soupeři, kdyby si nechtěl udělat alibi a shodit Wavrochovi výru
Reagovat
Franky
Vid finale AO14
Reagovat
Pe3k
To byla pěkná herecká etuda...
Reagovat
Cico93
Sám tomu neveríš...
Ale keďže si zaliaty nenávisťou k Nadalovi, tak sa o tom nasilu presvedčuješ.
Reagovat
Pe3k
Nevěřím tomu, kolik lidí mu to jeho herecké vystoupení sežralo, inu ovce no.
Reagovat
turista
Ale howno.
Reagovat
Krisboy
...máš ty v hlavě.
Reagovat
turista
Směřuješ k banu za laponským intelektuálem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist