Djokovič nestačil na Karloviče! Berdych do semifinále bez potíží postoupil

8. 1. 2015, 17:32
Aktuality 283
ATP DAUHÁ - Novak Djokovič končí při své premiéře na turnaji v Dauhá už ve čtvrtfinále. První hráč světa v něm dnes nestačil na Chorvata Iva Karloviče, proti kterému se nedostal k jedinému brejkbolu. Naopak v suverénních výkonec i nadále pokračuje Tomáš Berdych, který nedal šanci ani Gasquetovi.
Novak Djokovič

Úvod sezony přináší nečekané porážky nejlepších tenistů světa. Dva dny poté, co Rafael Nadal ve druhém kole turnaje v Dauhá prohrál s Němcem Michaelem Berrerem, skončil na stejném turnaji - jen o kolo později - i Novak Djokovič.

Přitom sedmadvacetiletý Srb v prvních třech zápasech sezony ztratil dohromady jen devět gamů. Minulý týden na exhibici v Abú Dhabí smetl Wawrinku, a i když pak kvůli nemoci nenastoupil do sobotního finále, pár dní na to už zase dominoval při své premiéře v katarském Dauhá.

Ivo KarlovičOvšem po hladkých výhrách nad krajanem Lajovičem a Ukrajincem Stachovským tvrdě narazil. V dnešním čtvrtfinále se Djokovičovi postavil více než dvoumetrový Ivo Karlovič, který světové jedničce nenabídl jediný brejkbol a po 2 hodinách a 18 minutách zvítězil 6-7 7-6 6-4.

Přitom Djokovič nastřílel 46 vítězných úderů a udělal jen 20 nevynucených chyb, jenže klíčové okamžiky zvládal lépe pětatřicetiletý Chorvat. O osm let starší Karlovič při svém podání zaváhal jen ve zkrácené hře úvodní sady, v níž na servisu nezískal ani bod. Koncovku tie-breaku druhé sady ale zvládl výborně a jediný a zároveň rozhodující brejk zápasu se mu pak povedl v sedmé hře třetího setu.

"Bylo to neuvěřitelné. Tohle jsem vůbec nečekal. On (Djokovič) dnes nebyl schopný předvést svou plnou sílu, protože foukalo. Já se navzdory větru cítil dobře. Byl jsem uvolněný, jen jsem se soustředil na svou hru a nakonec jsem byl ten šťastnější," řekl Karlovič po své druhé výhře nad světovou jedničkou. Poprvé získal skalp nejlepšího hráče světa v roce 2008 v Cincinnati proti Rogeru Federerovi.



statistika zápasu Djokovič - KarlovičDjokovič tak prohrál už třetí ze čtyř vzájemných zápasů. Poprvé na Chorvata nestačil před devíti lety v kvalifikaci halového turnaje Masters v Madridu, kde o dva roky později prohrál i souboj v osmifinále. Jedinou výhru proti Karlovičovi zaznamenal v roce 2008 na antuce v Hamburku.

Karlovič, který v prvním kole vyřadil Lukáše Rosola a jako třetí tenista v historii překonal hranici 9000 es, se v semifinále utká s Davidem Ferrerem. Čtvrý nasazený Španěl dnes smetl dvakrát 6-2 Němce Dustina Browna.

Berdych je i nadále suverénní
Tomáš BerdychNejlepší formu má v úvodu sezony Tomáš Berdych, který má na kontě už pět výher. Poté, co minulý týden na exhibici v Thajsku porazil dva hráče Top 10 Davida Ferrera a Milose Raonice, předvedl už tři jednoznačné postupy v Dauhá. Po Uzbeku Istominovi a Slovinci Kavčičovi dnes smetl 6-2 6-1 i Francouze Richarda Gasqueta a se ztrátou pouhých 11 gamů postoupil do semifinále.

V utkání s šestadvacátým hráčem žebříčku Gasquetem nebylo od začátku pochyb, kdo je pánem na kurtu. Berdych diktoval tempo výměn, ve větrném večeru dominoval díky svému forhendu a dobře se pohyboval. "Podmínky zápas dost ztěžovaly, ale já to zvládl výborně. Moje taktika a herní plán fungovaly," pochvaloval si.

Berdych, který si zvyká na hru bez kšiltovky, vyhrál nad Gasquetem rozdílem třídy druhý vzájemný zápas po sobě poté, co ho loni na podzim přejel v Šanghaji. V celkové bilanci (bez Hopman Cupu) ale stále ještě prohrává 5-6.



statistika zápasu Gasquet - BerdychNejlepší český tenista, stabilní hráč elitní desítky, letos touží po grandslamovém úspěchu a v žebříčku by rád do Top 4. I proto se po loňské sezoně rozhodl pro změnu trenéra a spolupráce s bývalým koučem Andyho Murrayho Venezuelanem Danielem Vallverduem, který nahradil Tomáše Krupu, zatím funguje velmi dobře. 

"Máte za sebou jeden z nejlepších startů sezony?" zeptal se českého hráče moderátor na kurtu. "Ano, pravděpodobně ano," odvětil Berdych a dodal: "Vždy se snažím o něco zlepšit a přenést tvrdou práci z tréninku na kurt a zatím to funguje."

O postup do finále se devětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí utká s Andreasem Seppim. Ital dnes porazil Chorvata Ivana Dodiga 7-5 6-4 a s českým tenistou si zahraje podeváté v kariéře. Berdych z dosavadních osmi zápasů vyhrál šest, naposledy vloni v Rotterdamu.

- ATP 250 DAUHÁ -
(Katar, tv. povrch, 1,221.320 dolarů)
čtvrteční výsledky (08. 01. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Berdych (3-ČR) - Gasquet (6-Fr.) 6-2 6-1
Karlovič (7-Chorv.) - Djokovič (1-Srb.) 6-7(2) 7-6(6) 6-4
Ferrer (4-Šp.) - Brown (Něm.) 6-2 6-2
Seppi (It.) - Dodig (Chorv.) 7-5 6-4
Semifinálové dvojice: Karlovič - Ferrer, Berdych - Seppi
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

283
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
janek_da
Budeš se už letos opalovat všude?
Reagovat
a.magerova
Neslibuju....
Reagovat
janek_da
čím dřív, tím líp :)
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2015/01/09/rf.jpg
Reagovat
jb007
Poprvé jsem viděl Novaka si před servisem jen třikrát ťuknout míčkem. Pokud by chtěl svoji předservisovou přípravu takto zkrátit trvale, stane se mým oblíbeným hráčem :)
Reagovat
gigin
To už dělá tak dva roky skoro...
Reagovat
Pe3k
To byl výkon hodný mistra. V semičku bude Grigor lahůdka, ale Nisiho ve finále se teda dost bojím...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tam postavili hadrového panáka, zahrál by stejně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hadrový panák by neuhrál při svém podání game, protože nemá čím podávat. Musel by spoléhat na to, že Roger udělá při svém podání čtyři dvojchyby.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale ještě mi nespadla obočí nad tím, co předváděl ten mladík.. ve čtvrtfinále.. :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Zajímavé - jak mohl porazit Simona a Nieminena, že...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si popravdě absolutně nedokážu představit.. :D
Reagovat
Stan_Borowitz
teď jsem se koukl na highlights na https://www.youtube.com/watch?v=E2_C4O9UpG0, a vůbec mi z toho nepřipadá, že by to Duckworth nějak odchodil.

Spíše mi přišlo, že jsou jeho údery nějak nedůrazné, pomalé nebo co a dávají Rogerovi spoustu času na přípravu a dobré provedení. Taky ten jeho servis byl pro Rogera nějak strašně čitelný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zase jednou vyřízený důchodce zachraňuje čest nejužší světové špičky...
Reagovat
Pe3k
:D ale tak nějak máš pravdu...
Reagovat
panzer.dragon
by měly rafa a novak rogerovi líbat nohy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mám reagovat na tvoji gramatiku nebo na obsah? :)
Reagovat
panzer.dragon
:-), měli..

raděi obsah
Reagovat
smazaný uživatel
Stane se ;)

Chtěl bych jen sdělit, že pokud elitní hráč, jeden z nejlepších odehraje zápas, jako byl tento. A ruku na srdce, díval jsem se, protože mi tenis chyběl a Novak vypadl. Viděl jsem Fedexovu hru, proti žádné hře. Ale mistrem a kecy o líbání nohou to může nazvat jen Pe3k a ty.

Nevím, nenapadlo by mě, nazývat Novaka mistrem po utkání s hráčem, který se ani nehýbal. A nemůžu si pomoci, na servisu mi to nepřišlo jako by to bylo opravdu tím, že si netušil, kam že ten míč poletí.. :)
Reagovat
Pe3k
Tak já jen doufám, že už ses vybrečel... :D
Reagovat
smazaný uživatel
tohle používá má 14 letá sestřenka, když neví, jak reagovat. Upřímně, kdybych brečel, jen nad viděným tenisem (z mladíkovi strany). Nikoli nad výhrou Fedexe. Čekal jsem jí. jen jsem chtěl vidět tenis. Ale tvůj mistr mě dostal.. :))
Reagovat
Pe3k
Jsem sice upřímně rád, že si rozumíš se svou 14 letou sestřenkou a taky jí někdy dokážeš slovně dostat do kouta, ale Federer za to opravdu nemůže...

Btw. neboj, třeba Nole ještě někdy Iva porazí...
Reagovat
smazaný uživatel
znáš to, puberťáci argumentují a málo kdy ví o čem. Jen bych ti rád připomněl, že nehodnotím výkon Fedexe, ale toho druhého. Prostě mi to přišlo smutné. a..

Já Novaka nazval mistrem ve Wimbledonu, po vítězství. Ty ohodnotíš mistrem dnešní výkon. Asi máme oba jinou laťku.
Reagovat
Pe3k
No a já ohodnotil výkon Fedexe...A že je mistr to snad ví každý...A platilo by to i po finále FO 2008 :)

Btw. Duck je nějaký 125. v žebříčku a vzhledem k tomu, že Fedex dává kanáry i hráčům jako je Murray, tak bych to na nějaký velký propadák neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže mi trošku přijde, že plýtváš slovem mistr.. já bych si ho schoval na jiné příležitosti..

Jinak minulý rok jsem posílal odkaz na fotku, kde se karikatury Nadala a Djokovice snaží strhnout sochu Federera. Nedělá mi to problém. Jen jsem kritický. A po dnešním výkonu mi tohle slovo přišlo prostě vyhozené do vzduchu..
Reagovat
panzer.dragon
vstoupim do diskuze, mistr je jen jeden a ten to potvrdil i na začátku sezóny 2015
Reagovat
Stan_Borowitz
No hlavně aby to potvrdil na konci ledna a pak ještě několikrát v průběhu sezóny...
Reagovat
Roger_Federer
Novak je vynikajici, ale v meritku z Rogerem , druha liga. ;)
Reagovat
Cico93
To ale nieje pravda.
Reagovat
rod_laver
no, já ti nevím, Novak je v současnosti nejkomplexnějším hráčem současnosti, vyrovnaný na všech površích, zatímco Roger díky věku už na antuce ztrácí.
Reagovat
Roger_Federer
to samozdrejme nebylo mysleno vazne..
Reagovat
Kozoroh
Ještěže tak ;)
Reagovat
Pe3k
No i když bych tedy opravdu plýtval slovem mistr, tak stejně, při všem co se tu psalo a píše, se vůbec nic neděje...Jde spíše o to, že jsi zklamaný z výkonu Novaka a chceš to tady nějak našemu mistrovi osolit ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Náhodou, já jsem si kdysi taky dobře rozuměl se čtrnáctiletou sestřenkou a musím říct, že to vůbec nebylo k zahození. Byl jsem o rok mladší a spoustu jsem se toho od ní naučil... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Musim rict, ze ja jsem si se sestrenkou 4street rozumel taky.:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, nebýt sestřenek, tak bychom se anatomii museli učit jako ti zoufalci, co chodí okukovat stažené mrtvoly na Badíz Rivíld.
Reagovat
Pe3k
No to já si vždy více rozuměl s bratranci, hlavně s tím, který s Baníkem v roce 2004 vyhrál ligu :)
Reagovat
smazaný uživatel
So sesternicou?..

Kľudne s kamoškou na tábore, so susedovou dcérou u nás, či u nich, s pionierkou pod stanom..Ale so sesternicou mi to príde divné :)
Reagovat
Pe3k
No Forehand, teď, když už všichni ví, že chodíš za prostitutkami, tak to už nějakou sousedkou či kamarádem nezachráníš...
Reagovat
smazaný uživatel
No keď dám sľapke kilo, tak ma aspoň vyfajčí, ty mi tú fajku len sľúbiš..Toto pravé šľapky nerobia, polepši sa :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čtrnáctiletá sestřenka. Takže na motivy příběhu Stana Borowitze vznikl seriál The Big Bang theory, konkrétně postava Howarda Wolowitze. Stanislave, jsi Žid? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Howard byl ta sestřenka.
Reagovat
Pe3k
No bude to pro tebe asi neuvěřitelné zjištění, ale jsou lidé, kteří se za peníze koupit nedají a zároveň ani nechodí za prostitutkami...Ale k vám Nadalovcům ty prostitutky tak nějak patří...
Reagovat
Roger_Federer
To bych tu slapku chtel za to kilo videt, pokud nemluvis o eurech, ale zo uz je zase za ten ukon moc.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je fakt, v korunách je to podezřele levný. A v eurech to na takový částky vyjde leda tak u manželky, která ale neinkasuje přímo.
Reagovat
Roger_Federer
tak to si ale zase nekde jinde...U manzelky prvni prijde platba v naturalich(kabelecka), nebo hotove, posleze vecere, kavicka, vinecko a potom ji vecer stejne boly hlava..;)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je všeobecně známá věc, že s manželkou je sex zdaleka nejnákladnější...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tedy s vlastní manželkou.
Reagovat
a.magerova
Ale tak chlapci.... jsou i tolerantní manželky, které neslídí a nekontrolují každou korunu či minutu manželova života, pokud se TO nedozvím v aktuálním čase, tak je vše OK, zpětně "uklouznutí" neřeším ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvůj příspěvek sice není k tématu, ale stejně, klobouk dolů. Kdyby bylo více takových žen, byl by svět daleko lepším místem k žití. Aneb tolerancí k nevěře může každá žena přispět k trvale udržitelnému rozvoji.
Reagovat
a.magerova
Ha ha... tušila jsem TO !!!
Proč jsi nenapsal: "Aneb tolerancí k nevěře může každý člověk přispět k trvale udržitelnému rozvoji." ?????

https://www.youtube.com/watch?v=rEQ5yQaxK_A
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, tak jo.
Reagovat
a.magerova
Co, no jo, tak jo....... jakože JO mělo tam být slovo člověk nebo přiznáváš, žes ten, co káže vodu a pije víno?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo jako člověk. Já to posuzoval ze svého pohledu, a tam to je pro starého kandaulistu jasná věc.
Reagovat
a.magerova
Aha.... takže již chápu i tu Tvou dávnou poznámku, že s Felicianem roky v jedné cele, si dovedeš představit :-))))

http://cs.wikipedia.org/wiki/Kandaulismus
Reagovat
Stan_Borowitz
Je tam sice spousta nesmyslů, ale toto zhruba platí: "Kandaulistický muž partnerku velmi rád sdílí s cizím mužem, jedná se tedy o dobrovolné sdílení partnerky za souhlasu kandaulistického muže a souhlasu jeho partnerky."
Reagovat
a.magerova
OK, dík za vysvětlení, toto "odvětví" mi až dodnes bylo utajeno. Aspoň už vím, co můj manžel rozhodně není :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Celý život se máme co učit...
Reagovat
rod_laver
pokud není, můžeš začít z opačného konce, takových nabídek je plný internet :))
Reagovat
a.magerova
No..... je pravda, že jsem začla nad tím tématem přemýšlet a..... nejeden manželův kamarád by nebyl k zahození..... no uvidíme :-))
Reagovat
rod_laver
svatá pravda
Reagovat
Roger_Federer
A kdyz je tech uklouznuti 52?
Reagovat
a.magerova
Tak i já mám své meze, tohle by Ti už ani u mě neprošlo !!!!
Reagovat
Roger_Federer
jj, takze zapirat, zapirat a zapirat.
Reagovat
a.magerova
No to v KAŽDÉM případě !!!!
Není nic horšího, než se nesmyslně přiznávat. Nechápu co lidi k tomuto kroku nutí, nějaká falešná představa očištění se nebo co?!!!!
Reagovat
a.magerova
Jo a samozřejmě taky: "Nevyptávat se, nevyptávat se a nepátrat !!!"

Pak je rodinná pohoda zaručena ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to relatívne páni..Niekto zaplatí 100 eur a chce sa len porozprávať :)
Reagovat
Roger_Federer
Chtel bych videt, kde tys stihl nejakou pionyrku pod Stanem. ;)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
No ale zase..... Stan je exhibicionista, klidně se TO stát mohlo :-P
Reagovat
Roger_Federer
No me to nestimuje vzhledem k veku Forehenda a pionyrce..
Reagovat
smazaný uživatel
18GS je prakticky formalitou :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No to záleží hlavně na zdravotním stavu Rafy. Když bude špatný a on vypadne s nějakým hráčem z druhé světové stovky, pak Novak ztratí motivaci a vypadne taky. To by mohl mít Roger cestu k 18. GS titulu otevřenou.

Zdravého Rafu ale neporazí nikdo. Takže v podstatě mohou pohár předat na základě Rafova zdravotního posudku.
Reagovat
smazaný uživatel
:)..Tak nejak..
Reagovat
Roger_Federer
i psichyckeho posudku?, protoze to by potom mojl byt problem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl smutný tenis.
Reagovat
steve79
Jaktože to zase nevysílá???
Reagovat
steve79
To je rekord!!! Set za 16 minut 6:0 !
Reagovat
Stan_Borowitz
Protože to jsou debiIové. Klidně to mohli vecpat do reklamní pauzy.
Reagovat
Fandina
Bylo to tak rychlé, že to Nova ani nestačila zařadit do vysílání!
Reagovat
Pe3k
Tak dneska to bude jen formalita. Kolik vítězství mu zbývá do 1000?
Reagovat
Kozoroh
2
Reagovat
smazaný uživatel
Ach ten servis.. bylo tu to psáno 10000000x. Kdyby ta servisní hra za něco stála, už by nějaký ten servisman něco pořádného vyhrál. Tohle není tenis, který není jak hezký na koukání ani nevede k velkému vítězství.

Ještě, že to byla jen 250 :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mať taký servis ako Karlovič..To ak ti výjde zápas, tak je víťazstvo ako lotéria, možeš vyhrať a nemusíš..A to aj proti najlepším..Problém je v tom, že to platí aj proti najhorším, preto nemajú spičkové výsledky, lebo pri tomto systéme je málo pravdepodobné, že sa na nich šťastie usmeje 7krát za sebou.
Reagovat
Stan_Borowitz
to dokázal. Ale to bylo v jiných dobách, na jiných površích.
Reagovat
Fandina
OT ... ještě k focení s dětmi pro charitu viz včerejší magazín MF DNES s titulní stránkou Petry, tak v minulosti podle tohohle přehledu vynesla nejvíc fotka Berďi.

http://revue.idnes.cz/foto.aspx?r=lidicky&c=A150107_153427_lidicky_nh&foto=JB509529__MG_3153_flat03.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
Karloviče bych chtěl umět... hraje ho vůbec někdy jinak?

Mimochodem, je celkem překvapivé, že se utkali teprve potřetí.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel raz napísal, že dá ruku do ohňa za to, že má lepší BH ako Karlovic..Tak ho skontaktuj a naučí ťa ešte lepší :)
Reagovat
Davor1
je jasné, že to myslel s nadsázkou, ale tiež si to pamätám, ako to písal, neviem či nie v Bazileji... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Totéž si říkám pokaždé, když Iva vidím. A to jsem teniusový loser :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Vy si z toho děláte legraci, ale to je vážná věc!

Připadalo mi, že v kombinaci s náběhy na síť Karlovič tím slajzem Djokovičovi docela zatápěl. A i když mne Fandina chtěla vyhlásit nejlepším tenistou historie, neumím si představit, že bych jakoukoli kombinací svých úderů, s výjimkou úderu rámem, který by ještě výrazně změnil směr a délku letu po kontaktu míčku s páskou sítě, dokázal Djokoviče zahnat do úzkých.
Reagovat
Pe3k
Record vs Isner/Karlovic/Raonic/Groth/Muller/Roddick:

Federer 50-6
Nadal 23-4
Murray 20-7
Ferrer 15-8
Djokovic 13-9
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick nebol servisman.
Reagovat
Nola
jej, jedno stastie ze Novak nikdy neabsolvoval zapas s Grothom, ci Mullerom, inak by mal urcite negativnu bilanciu :D:D.D
Reagovat
Pe3k
Není všem dnům konec... :)
Reagovat
Nola
suhlasim, kto si pocka, ten sa docka...
aby bola statistika uplna, poprosim pre objektivitu danej temy rozsirit statistiky o najlepsich esovicov v roku 2014 , sucastnost porovnavaj :D:
http://www.atpworldtour.com/Matchfacts/Matchfacts-List.aspx?c=0&s=0&y=2014
t.j. chyba mi tam trebars Cilic, Gulbis, Berdych, napr. Cilic figuruje na 4. priecke, nejak si na neho pozabudol :D
Groth, Muller je kto?
Reagovat
kada.tom
Groth je australský tenistka, Muller je lucemburský tenista ... poměrně známí servismani
Reagovat
Nola
OK :D
Reagovat
Pe3k
Nebyl no, on byl antukář s jednoručním backhandem.

btw. kdy jsi dostal ban na svůj nick s malým f?
Reagovat
smazaný uživatel
Odjakživa som s veľkým F..

Kľudne sa pýtaj, na tom nie je nič neobvyklé..Podivným to nastáva, až vtedy, keď ti to musím opakovať viackrát..Dislexia, či alzheimer?
Reagovat
Pe3k
A odjakživa jsi i dmnt s velkým D?
Reagovat
smazaný uživatel
Nie..Až od dňa, kedy sa ľudia predajú za stovku jak sľapka :)
Reagovat
Pe3k
No se šlapkama máš zkušenosti jenom ty... :D
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou mám veru svoje skúsenosti, to bez debaty..Stačilo :)
Reagovat
Roger_Federer
Tady se musim Forehenda zastat, ja mam se slapkama dobre zkusenosti..:)
Reagovat
janek_da
To je pocta, žes tam nedal Querryho
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom zapase ve Wimbledone letos s Tsongouby to snad nikoho nemohlo ani napadnout. Pro me Top3 zapas na GS v muzsky casti :-)
Reagovat
janek_da
Tak to myslím.
Reagovat
Nola
Cilic, Berdych tam chybaju... trebas Tom je na 18. miesto v kariernych statistikach
http://www.atpworldtour.com/Matchfacts/Matchfacts-List.aspx?c=0&s=0&y=0
Reagovat
Davor1
nie sú to ale servismani, tzn. hráči, ktorých hra je založená predovšetkým na servise. Vďaka svojej výške majú výborný servis, ale ťažia predovšetkým z výbornej medzihry, ten servis je len bonus. U Raoniča by som to dal naopak, ten ťaží predovšetkým zo servisu, ale ako bonus má aj kvalitnú medzihru.
Aj Federer má výborný servis a dáva množstvo es a nikomu by ani len nenapadlo nazývať ho servismanom...
Reagovat
Nola
OK, ak bol Roddick iba servisman, tak je nutne porovnat vsetkych hracov s TOP servisom ci?
Reagovat
Davor1
Roddick určite nebol len servisman, toho by som tam vôbec nedával...neviem, podľa čoho vyberal ťých hráčov, ale ak by som ja robil to porovnanie, tak by som tam dal len Isnera, Karloviča a Raoniča. Groth s Mullerom nie sú dobrá vzorka, kvalitou sú ďaleko vzdadu a naozaj si neviem predstaviť situáciu, aby niekto z týchto top hráčov dokázal prehrať s Grothom. Je to síce servisman, ale na challengerovej úrovni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru..Ak Roddick, tak potom aj Safin, Berdych, Cilic či Tsonga..
Reagovat
Mayo
Ferrer si štatistiku zajtra vylepší
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas - hraje zkusene a moc dobre.

A gratulace i Andreasovi, at jejich zapas dopadne jakkoliv, tak ve finale budu mit sveho favorita :-) Kazdpadne Andreasovi moc nedavam, s Tomem vubec neumi...
Dobre moji hosi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dauhá vyhraje Berdych ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To už ale všichni vědí :P :)
Reagovat
kada.tom
přesně - Ferrer vyhraje ve 3. setech nad Karlovičem a Tomáš přejede i Seppiho ve 2. setech ... Ferrer pak nebude stačit na Tomáše ve dvou vyrovnanějších setech :-)
Reagovat
janek_da
SMutný pohled na Ivana. Nicméně absolutně jsem nechápal, že byl mírný favorit. Už jenom H2H 1:5
Reagovat
janek_da
A hele.
Reagovat
smazaný uživatel
jako by tě slyšel, krásnej return a pěkná výměna u sítě. Že by ještě zabojoval?
Reagovat
janek_da
Tak on bojuje pořád. Vo to strah nemam.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdu na kafe.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach Ivane Ivane.. cink.
Reagovat
VlS
Smiř se s tím, že Ivan je Béčko
Reagovat
smazaný uživatel
Ale hezký béčko.
Reagovat
smazaný uživatel
V Doha maji zítra volno? Nebylo by lepší sobotní finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha tak je to jinak, super.
Reagovat
lars
Proc se nehraje nejaky ATP 500 pred AO ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale myslím, že je to dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
neštvi...
Reagovat
janek_da
Ivan má zoufalý return. Andreas se mi, ale taky hodně líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem si jistej, kdo je pro Berdu lepší, asi je to jedno. Takže nefandim ani jednomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Andreas hraje hodně dobře, aktivně. Ale nelíbí se mi to vůbec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo Andreas už stál u BL a ani se nesnažil a Ivan má dá smeč na raketu, to nechápu. :)
Reagovat
janek_da
Pořádná šlupa - winner speed 31km/h
Reagovat
VlS
Koukám na Ivana s Andreasem a podle mě je pouhým okem vidět, že ty rány jsou daleko menší, než u Toma s Ríšou.
Reagovat
gigin
Dnešní podmínky na jednom ITF turnaji..

https://twitter.com/Carretero77/status/553234179924983809/photo/1
Reagovat
Davor1
hralo sa na pláži ? :D
Reagovat
VlS
A měly holky holiny, nebo brusle (0stupňů teplota)
Reagovat
janek_da
Super Berďo. Takovou demolici jsem nečekal. Richarda mi líto nebylo. Jak si vzpomenu na frustrovaného Berďu ze vzájemných zápasů.

Co se mi líbilo:
* hrál výborně i když bylo větrno
* v důležitých momentech vytáhl eso, bekendový winner
* hodně jistý bekend
* parádní úhly, nejen rány dozadu. Právě ty úhly doufám budou platit na Djokera, Rafu
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je starý deblista :)
Reagovat
Davor1
hlavne vidno tú chémiu s partnerom... :-))
Reagovat
Fandina
a hlavně byl jeho partner o hodně zkušenější ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Spojenie Rafa a Monaco to ide k sebe..

To akoby hral Federer štvorhru s Wimbledonom.
Reagovat
gigin
No hlavně, že dnes prohráli debla Cry baby & Spoiled princess. Byl jsem z tohoto uskupení poněkud nervozní :DDDDDD
Reagovat
Davor1
pozeral som pár gemov, dobrá dvojka :DD
Reagovat
Davor1
to je fakt :-DD
Reagovat
Roger_Federer
Uz se to konecne provalilo ofiko?, nebo jak to myslis.
Reagovat
Roger_Federer
to mezi Rafou a Monacem.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba jsou ze silně katolických zemí, oficiálně to nikdy nezveřejní.
Reagovat
smazaný uživatel
Zeptám se tu než to půjdu vsadit... Je Nishikori zdravý nic Samuraje netrápí jak každý druhý turnaj? :D
Reagovat
lars
To se musis zeptat primo Kei :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori je protiklad zdraví.
Reagovat
gigin
Ráno měl stolici v pořádku, teplota 36,4, pulz normální, tlak v normě.
Reagovat
Davor1
:-DDD
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tohle jsem potřeboval vědět! Tak jdu na to :-D
Reagovat
Davor1
S Johnsonom vyzeral byť OK, hral celkom dobre, ale nepretrhol sa. Podľa mňa to dá v pohode...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
George_Renel
mi dnes připadl, jak Petra ve finále Wimbledonu.
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu do SF. Hraje výborně. Když mu forma vydrží i na AO, tak to bude super. Tomáši pojď ! :)
Reagovat
sosna
Nový Berdych! S lepším pohybem a přesností. A ty BH odpaloval úžasně:-)
Reagovat
VlS
22:9 pro Toma - paráda
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to od Berdi moc pekne, takove ciste.. a Risa mi nejak belmondovati.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je ono, Belmondo. Toho mi připomínal ten rozhodci celou dobu :)
Reagovat
VlS
Mě připadalo, že to Ríšu ke konci přestalo bavit. Asi mu tam chyběly ty holjy, které si šňupnou a pak se s ním líbají a on z toho má hoňku s lovci dopungu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dobrý výkon, na konci s naprostou lehkosti zahrané winnery. Jinak už chápu proč se dani moc neusmival, musí zůstat i na zápas seppiho a dodiga.
Reagovat
VlS
Jojo, má přísnýho šéfa. :-))
Reagovat
Fandina
:-)))))))))
Reagovat
kada.tom
juchůů, Rafa s Juanem vyhráli 1. set nad Srbama :-))
Reagovat
tommr
a Tomáš doservíroval čistou hrou. To bylo místama až neskutečný co tam dneska na kurtu předváděl. Gasqueta mi chvílema bylo až líto - on nehrál až tak špatně, ale proti dnešnímu Tomášovi prostě neměl žádnou šanci ... :)
Reagovat
kada.tom
Absolutně parádní výkon!
Že Tomáš Richarda porazí jsem předpovídal a věřil jsem v to, ale že ho rozmetá takovým způsobem, co právě předvedl - to jsem fakt nečekal!
Fakt parádní výkon, úžasný :-)
Reagovat
VlS
tak dneska bys s Tomášem mohl bejt spokojenej i ty
Reagovat
dadaft
viděl jsem jen závěr zápasu, ale byla to teda palba.
Reagovat
VlS
Strašná palba, stát tam, tak si vezmu brnění :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkně se na něj kouká, zdá se mi, že má ještě o něco lepší pohyb, ale hlavně z něho čiší sebedůvěra. JO !! :)
Reagovat
VlS
Pohyb má na jeho vejšku hodně dobrej. Jen když si představím, co je zatím dřiny, tak si jdu nalejt dvojitýho wizoura :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dej si trojitýho, i za mě :D Přesně, Tomáš na sobě hodně maká, nejen on, ale někdo to prostě nechce vidět. Tak na zdraví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáše jsem neviděla, ale to je najednou radosti, Lunejko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak najednou? Já se pořád raduju :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak reaguju na vaše reakce tady :D
Reagovat
Fandina
výkon od Berdi! Nádhera a gratulka a jen tak dál Berďo pojď!!!
Reagovat
Mayo
Berdych neskutočný tenis :O , má nato vyhrať Aussie
Reagovat
smazaný uživatel
Ty winnery které vytahuje, mazec.
Reagovat
Davor1
zase to nepreháňaj :-))
Reagovat
Nola
urcite vyhra, Tom je evidentne rozbehnuty, ak bude takto slapat, bude patrit medzi favoritov na AO
Reagovat
smazaný uživatel
Dani, Dani :-(((
Reagovat
Davor1
škoda ho, ale ani Andy momentálne nevyzerá vôbec zle...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, ale tomasinho se proste rozhodl mit z Amelie pupinky..
Reagovat
Davor1
ani ja ňou nie som nadšený, ale treba tomu nechať čas, súdy budeme vynášať až po Wimbledone :-))
Reagovat
smazaný uživatel
po sezone, chtel jsi napsat.. :-)
Reagovat
Davor1
ak zase rupne vo Wimbledone v QF s podobným šašom ako teraz, tak ju budem hnať už vtedy :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
a Strasburk te nemine! ;-) Uprimne, ja to nijak neprozivam, jen me oba zajimaji, povazuju je za unikatni seskupeni.. :-)
Reagovat
Davor1
unikátne je určite, už stačí len aby bolo aj účinné :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Musím se přidat, nevím co s Tomem Danni dělá ale hraje jak poletej živou vodou.
Čiší z něj energie, skvělej pohyb a sebevědomí že je škody toho Noleho a Rafy venku..
No jsem moc zvědav na Melbourne..
Reagovat
smazaný uživatel
zatim prvek novosti.. :-)
Reagovat
tommr
a je tu druhej brejk a Tomáš bude podávat na zápas ... :)
Reagovat
lars
Nevim preco, ste meli Gasqueta strach ?
Reagovat
tommr
Tomáš se při vlastním servisu dostal do nepříjemný situace 0:30, ale nenechal se tím rozhodit a udržuje si náskok brejku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, Tomáš moc pěkně, gratulka, připadá mi jako když naskočil v r. 2013 na AO, sebejistě a šel si za vítězstvím. A navíc mu to moc sluší, ňam. :)
Reagovat
Davor1
Tak z Gasqueta nič :/(
Škoda, po prvých dvoch zápasoch som myslel, že sa začína vracať do formy, lenže prišiel prvý ťažší súper a je rovnako jalový ako celý minulý rok :(
Ťažko sa bude prebíjať z tretej desiatky vyššie, keď už vo štvrťfinále aj menších turnajov ho bude čakať ťažký súper...

Berdych ale viditeľne ožil, myslím, že za tým bude práve Valverdu, uvidíme, či mu to vydrží dlhšie, alebo je to len taký "hurá efekt"...
Reagovat
PetaM
Stačí, když "hurá efekt" vydrží do AO :D Pak ať si klidně odejde :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, at nedochází.
Reagovat
kada.tom
tyjo, kdyby takhle Tomáš hrál delší dobu, tak by to bylo úplně fantastický!! :-)
Reagovat
Davor1
S touto hrou by mohol pokojne zase urobiť semifinále, na Noleho a Andyho v súčasnej forme by som mu už ale neveril...
Reagovat
Nola
Noleho vo forme ?:D po dnesnom vykone?
Reagovat
Davor1
Noleho som myslel všeobecne, vo forme som myslel Andyho, videl som všetky jeho tohtoročné zápasy a hrá super !!
A z Novakovej dnešnej prehry by som si nič nerobil, obzvlášť s Karlovičom a na takomto miniturnaji, na trojsetovom AO to bude úplne iná káva...
Reagovat
lars
To by bylo dobry, kdyby hura efekt vydrzel do AO 2020 :))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam ze Dani si asi pres zápasy vydrzi jen s jedním výrazem.
Reagovat
tommr
to asi odkoukal od Lendla? :)
Reagovat
sosna
Impressive, amazing, lovely ball :-)
Krásně se ten komentář Berdycha poslouchá...
Reagovat
tommr
snad komentář na Berdycha? Tomáš je skromnej a sám sebe by takhle určitě nechválil ... :)
Reagovat
tommr
Tomáš začal i druhej set skvěle a má dobře našlápnuto k vítězství ... :)
Reagovat
kada.tom
Zatím to vypadá, že Tomáš Gasqueta z kurtu vystřílí!
Reagovat
George_Renel
Zatím nevěřím svým očím....
Reagovat
smazaný uživatel
Ten rozhodci je takový zvláštní, nemůžu si pomoct. Ale hlavně Tom break, super
Reagovat
kada.tom
co je na něm divnýho? :-D
rozhodcuje celkem pravidelně, docela je známej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To neber vážně :D nic proti němu, jen mi připadá takový záludný...
Reagovat
smazaný uživatel
Sú zápasy, kedy má lepší hráč tempo vo vlastných rukách a potom sú zápasy, kedy to ani tí najlepší v rukách nemajú a za celý zápas sa nedostanú do rytmu, lebo nemajú ako..

Teraz samozrejme nenarážam na Noleho, ten prehral preto, lebo Rafa z turnaja vypadol a on nemal motiváciu :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne zasnu, jak mohl prohrat s Vajdou..
Reagovat
Pe3k
Tak to bude Nole prohrávat asi dost často...
Reagovat
Nola
:D to si zaklincoval
Reagovat
Fandina
:-))))))))))
Reagovat
tommr
nečekanej závěr prvního setu. Tomáš udeřil v okamžiku když už se zdálo, že se Gasquet rozehrává a bude zlobit. Nejdřív si Tom krásným returnem vybojoval setbol a ten mu vzápětí Gasquet daroval dvojchybou ... :)
Reagovat
kada.tom
vida, 1. set by byl :-)
jsem rád, že Tomáš bude podávat ve 2. setu jako první :-))
Reagovat
tommr
Gasquetovi začíná všechno padat na lajny, ale Tomáš si zatím výhodu brejku pořád drží ...
Reagovat
kada.tom
ani bych neřekl, Gasquet dělá docela dost chyb + Tomáš dává pěkný winnery :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, Tomáš působí opravdu hodně dobře na tomto turnaji. Ale asi je brzo říkat, že možná díky novému trenérovi že jo? :)
Reagovat
lars
to je tim , ze nema ksiltovku :))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě to napadlo, škoda, že jsem nevěděla, že se hlasuje :D
Reagovat
lars
Jak bysi hlasovala ??
Reagovat
smazaný uživatel
No aby ji nenosil, přece.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyb je tam od obou docela dost, ale tom je jistější. 6:2, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Berda ted pasivní, Gasquet při chuti. Ale podání drží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká škoda ty?
Reagovat
VlS
komentuje na Eurosportu? To jsou zase kolikrát voloviny. BH je prej Ríšova slabina.
Reagovat
Davor1
Richard hrá zatiaľ tiež dobre, škoda toho prvého gemu na servise :/ Tiež ho poškodil empajr keď mu zobral fifteen po Berďovom oute...celkovo to vyzerá na výborný zápas, prial by som si 3 sety, z kraja sezóny vyzerajú byť obaja v dobrej forme, za čo som rád hlavne u Gasqueta...
Reagovat
kada.tom
dej pokoj s třema setama, tvl
Reagovat
smazaný uživatel
Včera hrál Richard jak za mlada uvidíme jak dlouho mu to vydrží.
Reagovat
tommr
ted měl Tomáš při svým servisu trochu potíže, ale náskok brejku nakonec udržel. Gasquet se ovšem nebezpečně rozehrává ...
Reagovat
tommr
ovšem jen v deblu kde proti sobě právě hrajou na vedlejším kurtu C1. Trochu zvláštní ... :)
Reagovat
kada.tom
jojo, já bych čekal, že na C šoupnou Dodiga se Seppim a Novaka s Rafou dají na Center po Tomášovi :-)
myslím, že i diváci by to uvítali (nejen u televizí)
Reagovat
kada.tom
mělo být na C1 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš se zatím na tomto turnaji prezentuje nejlepším tenisem za poslední dobu. Mrzí mě že není možno vidět tento týden jeho výkon proti Nolemu. Tam by se ukázalo víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes začal paradne, ale chybicky se začínají pomalé kupit.
Reagovat
Mayo
ja neviem ale ten kulistinson sa mi "podobá" na jedného nicka tu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tomu mám rozumět? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor ma blbe kecy.
Reagovat
Grape
Dost zajímavý začátek sezony, Rafa i Novak nečekané porážky, Roger taky nevypadá zrovna ve formě... Naopak Tomáš vypadá dost dobře!
Reagovat
tommr
skvělej začátek pro Tomáše. Gasquet se zdá být trochu mimo ... :)
Reagovat
Mayo
Ináč stal sa zázrak tuším ale Berďa hrá bez šiltovky...:O teraz sa mi podobá na Pospíšila
Reagovat
smazaný uživatel
To už hraje delší dobu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už dyl tak hraje, chce si na to zvyknout, mimochodem o tom nechal hlasovat i fanoušky na Twitteru.
Reagovat
PetaM
Na FB taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo? to jsem teda prošvihla :D
Reagovat
PetaM
Chápu ... Dává tam toho tolik, že to nejde stíhat :D
Reagovat
gigin
Začaly mu padat vlasy, Esterka mu okamžitě zatrhla pokrývku hlavy..
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Tom.
Reagovat
kada.tom
Tomáš začíná velmi příjemně, hned vzal Gasquetovi podání :-)
Reagovat
tommr
no ještě to bude muset potvrdit ... :)
Reagovat
Nola
kde si? ha, ha, ha..... to nam to ten rok pekne zacina, Noleho intergalakticky return proti Esovicovi :D
Nole stoji prilis blizko BL, verim, ze zajtra mu David ukaze, ako treba returnovat proti servismanom a posle ho domov....
Reagovat
Davor1
David ho zajtra dá, presne ako hovoríš, na tieto typy má lepší return, nemá problém s Karlovičom, ani s Isnerom...
Reagovat
Kozoroh
Češi do finále Hopman Cupu nepostoupili, ačkoliv Lucka to měla na raketě a byla jen dva míčky od stavu, zajišťující postup. A teď No1e!! S Karlovičem, co umí podávat a nic víc! To je hrůza, co se dneska stalo! :-((
Reagovat
Davor1
Keby vedel len podávať a nič viac, tak ho ani nebrejkne a už vôbec takým spôsobom, akým to spravil :-))
Reagovat
Nola
to nevysvetlis.... Ivo hral dnes solidne, neviem ci cely zapas, sledovala som iba treti set, oproti zapasu s Rosolom, kde hrali obaja v prvom sete otrasne /druhy som nesledovala/ sa neuveritelne zdvihol
Reagovat
gigin
Jaká hrůza, tvl.. rozpinkávačka na AO, usoplená 250ka... uklidni se. Jinak, co se týče Karloviče, souhlas s Davorem1...
Reagovat
smazaný uživatel
Kozorohu, blbec jsi především ty.
Reagovat
Mayo
ani jeho megareturn nepomohol...0 brejkbolov, ako je to možné ?
Reagovat
smazaný uživatel
toto je snad Djouk na úvod sezony neboco, po Rafovi to nezvládl ani Nolda, ještě že jsem RF fan :D
Reagovat
Bob
Na Karloviče.....
Reagovat
smazaný uživatel
at slouzi.. :-)
Reagovat
panzer.dragon
olé
Reagovat
gigin
To je partička zase.. tady :DDDDDD

soječko, sleduješ Happy Valley? AK drť!! Potkáme sa ve finále? ;))
Reagovat
panzer.dragon
dneska až dorazim domu tak si dam panáčka 16letý na oslavu
Reagovat
gigin
Na oslavu čeho? Roger dnes taky žádná hitpoška se 153. hráčem světa.. Já nevím, že to všichni tak prožíváte, přípavku na první letošní GS...
Reagovat
panzer.dragon
velkou trojku beru po dnešku jako triple win
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, ovsem videla jsem jen Ryana s Rolou, houpacka, ale oba se vzorne tlacili na sako a doufam, ze se konecne blizi soumrak pinkacu.. ;-)
Reagovat
gigin
soječka - tak to by bylo super :)
Reagovat
Roger_Federer
to by bylo krasne..takovy soumrak pinkacu.
Reagovat
gigin
Jinak, aby ti to bylo úplně jasné, tak:

http://imgup.cz/images/2015/01/08/eg5f3a94.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
necht tak.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist