Djokovič odstoupil z voleb do hráčské rady ATP

22. 12. 2020, 11:02
Aktuality 15
Novak Djokovič nebude kandidovat ve volbách do hráčské rady ATP, z jejíhož čela v srpnu odstoupil, když založil nezávislou hráčskou organizaci PTPA. Světová jednička svou nominaci stáhla, aby se vyhnula konfliktu zájmů.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Podle nových pravidel ATP nesmí být aktivní hráč členem rady a zároveň jiné tenisové organizace. Djokoviče ale přesto do prosincových voleb kolegové tenisti v listopadu nominovali a on výzvu přijal.

"Vzhledem k poslednímu vývoji je nyní bohužel nutné, abych se stáhl z listiny kandidátů," uvedl Djokovič v oficiálním prohlášení na twitteru.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion znovu zopakoval, že nově založená Asociace profesionálních hráčů tenisu (PTPA) není pro ATP konkurenční organizací a má pouze lépe chránit zájmy tenistů. S velkým pochopením se zatím ale nesetkala.

Založení nové hráčské organizace kritizovali mimo jiné jeho největší rivalové na kurtu Roger Federer a Rafael Nadal, kteří jsou stejně jako například Andy Murray členy hráčské rady ATP. Podle nich by se měl tenis v těžké koronavirové době spíše sjednotit a ne tříštit síly.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dokud se bude hrát bez fanoušků, tak Djokovic nevyhraje nic.

Jeho ten tenis pak nebaví.
Reagovat
Patik
z toho by mohol trošku ťažiť lebo trebárs proti takému Fedexovi ho len málokto podporí..
Reagovat
turista
Bez diváků Nole vyhrál dvě tisícovky - Cincinnati hrané v NY a Řím. To není málo.
Reagovat
Marduch
Pro hrace jeho formátu a především ambic to je málo. Jednoznačně. Troufnu si tvrdit, že sezónu koncil rozladěný a do značné míry demotivovany.
Reagovat
Patik
hlavne by potreboval trošku viac srbského publika a podpory..vtedy je nezastavitelný..
Reagovat
turista
Byl otrávený z té diskvalifikace a pak z té porážky ve finále RG.
Reagovat
Mayo
Radšej keby sem dajú článok o neskutočnej 300 v podaní Novaka Djokoviča.
Reagovat
SwissMaestro
V době prakticky zmraženého žebříčku tohle nikdo nebere vážněsmilesmilesmile
Reagovat
Nola
:D, tak toto moze napisat iba fanatik, bo inak bez zmrazeneho rankingu by sa tvoj konik prepadol niekam velmi nizko a Novak by bol stale NO1... mas velke medzery v poctoch / rocnik 1 - 5 zakladnej skoly/ , nie v matematike, ta je pre vyssi je urcena pre vyssi level :DDD
Reagovat
Patik
je dobré že sa stráni veciam..ľudia do neho kopú viac než kedykoľvek predtým..hráč ktorý mal potenciál získavať grandslamy do 40tky a mal motiváciu pokoriť všetky rekordy tohoto športu..odchádza predčasne so sklonenou hlavou..porazili ho ľudia..pokrytecké a závistlivé alebo neprajné hlavy..bravo ..tlieskam im..smile
Reagovat
Marduch
Zatím snad nikam neodchazi:) Rekl bych, že to není nic proti ničemu, každý z velkých hráčů je něčím specifický.. Djokovic z podstaty svy osobnosti nikdy nepůjde ve šlépějích mainstreamu, zrozen pro rozruch, v dobrym i ve špatným. Ten chlapík prostě nedá pokoj. Ani Big2 a jejím fans, ani sám sobě, ani ATP s jejími zabehnutymi, tu a tam smradnoucimi, poradky. Simply Djoker smile
Reagovat
Patik
myslím si že ten hráč je vo veľkej miere len produktom rôznych skupín ľudí..ľudia mu dávajú vyžrať veci ktoré by pri iných Top hráčoch prehliadali..všetko by bolo v poriadku keby len častejšie prehrával s hráčmi ktorý získavajú ocenenia za popularitu a dobré srdiečko..aj to by ešte ľudia chodili a ukazovali prstom a kričali tak ti treba..pretože ľudia neberú veci športovo ale príliš osobne..
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
turista
Novak udělal dobré rozhodnutí.
Reagovat
giovani
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist