Djokovič podruhé padl, ve finále ho přemohl Murray a zranění

21. 8. 2011, 20:39
Aktuality 18
ATP CINCINNATI - Novak Djokovič poznal teprve podruhé v této sezoně hořkost porážky a 10. titul v sezoně nezískal. První hráč světa v Cincinnati vzdal za stavu 4-6 a 0-3 finále s Andym Murraym kvůli problémům s pravým ramenem.
Profily hráčů
Andy Murray

Včera Novak Djokovič postoupil přes Tomáše Berdycha, který kvůli zranění pravého ramena vzdal semifinálový zápas po prvním prohraném setu. Stejné problémy dnes potkaly srbského tenistu, který nedohrál finále turnaje Masters 1000 v Cincinnati proti Andymu Murraymu

Zraněný Novak DjokovičPrvní hráč světa v Ohiu útočil na desátý letošní titul, ale po prvním setu si nechal rameno ošetřit a nakonec kvůli zdravotním potížím souboj za stavu 4-6 a 0-3 skrečoval.

"Pozitivní je, že do začátku US Open zbývá osm dní. Věřím, že se do té doby zotavím a budu připravený," uvedl Djokovič. Rameno ho zlobilo asi deset dní, ale až do finále s tím dokázal hrát. Proti Murraymu ho však výrazně omezovalo při podání a forhendu. 

Krátce po jeho skreči se na tenisový areál spustil prudký déšť, takže kdyby vydržel na kurtu o něco déle, získal by delší čas na ošetření. Djokovič však uvedl, že by stejně ze zápasu odstoupil. "Možná bych ještě zvládl pár gamů, ale co pak? Hráče jako Murrayho s jedním úderem neporazím," prohlásil Srb, jenž zdolal v lednu Murrayho ve finále Australian Open.

"Jsem unavený z toho množství zápasů, co jsem odehrál, ale únava není ten důvod. Tím je bolavé rameno. Nemohl jsem prostě podávat," uvedl Djokovič.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Bělehradu letos prohrál už jen v semifinále Roland Garros se Švýcarem Rogerem Federerem. Od té doby zvítězil v 16 zápasech za sebou, v tomto roce má famózní bilanci 57-2.

"Když mu podání začalo odcházet, měl to těžké. Někdy se takové věci během hry rozejdou, jindy se zhorší. Snažil jsem se zůstat soustředěný," řekl Murray.

Rovněž čtyřiadvacetiletý Skot navázal na zdejší triumf z roku 2008 a celkem získal sedmé prvenství na turnaji série Masters. "Tady se mi vždycky hrálo dobře," řekl po svém osmnáctém vítězství na okruhu ATP.   

V letošní sezoně vybojoval čtvrtý hráč světa druhý titul, za který obdržel prémii 496.000 dolarů (8,4 milionu korun). V Cincinnati se vzpamatoval z neúspěšného vystoupení v Montrealu, kde před týdnem prohrál hned úvodní zápas s Andersonem. "Měl jsem díky tomu pět šest dní na to, abych se připravil," dodal.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.592.000 dolarů) -
nedělní výsledky (21. 08. 2011)

Dvouhra - finále:
Murray (4-Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 3-0 skreč D.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Vojtaakk
V Cincinati byl velkej počet skrečí, myslim že to s tim trochu souvisí...
Reagovat
Vojtaakk
Mě přijde trochu na hlavu, že je měsíc pauza a pak jsou hned dva 1000 turnaje za sebou. Myslim že by ničemu neuškodilo, aby byl mezi nima týden rozestupu. Stejně tak Miami a IW...
Reagovat
steve79
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/109128/nadal-vydal-zivotopis-zurivy-byk-se-boji-tmy-blesku-a-hluboke-vody.html zajímavý čtení o rafovi
Reagovat
Pe3k
Opravdu zajímavé čtení. Nejsem fanda Rafy, ale mám ho mnohem raději než jeho místní fanoušky. Říkají, že je Federer uplakánek, ale nechápou, že on se nebojí projevit emoce před lidmi, kdežto Nadal raději brečí ve sprše viz: - ?hlavně prohra z roku 2007 mě zničila. ?Hodinu a půl jsem brečel v šatně, zklamání bylo strašné.

Škoda, že v knize nebude současné zklamání z toho jak ho Djokovič válcuje. Knihu bych si rád přečetl.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude se rikat, ze Andy vyhral, protoze byl Novak zraneny, ale myslim si, ze Andy na neho mel i kdyby byl zdravy.Kdyz se na svou hru koncentruje,tak na Novaka plati. Urcite je to hodne fyzicky i psychicky narocne stale hrat az do finale. Oddech mu urcite pomuze. Doufam, ze se oba Novak i Tom daji dohromady a treba bude odveta na US open. Andy gratulace, uz sis titul zaslouzil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal bych, že zrovna tady Andy vyhraje, protože v prvních zápasech nehrál nic moc. Je škoda, že Djokovič skrečoval, protože jsem si přál aby ho porazil ''normálně'', ale to je fuk. Andy zopakoval svůj triumf z roku 2008, kdy porazil ve finále právě Djokoviče. Djokovič už měl problémy v minulých zápasech, ale soupeř buď hrál velmi špatně (Štěpánek), nebo měl ještě větší zdravotní problémy než on (Monfils,Berdych) dnes už narazil. I když přiznávám, že to Andymu hodně usnadnil kvantem chyb. Těším se na UO a doufám, že se konečně tito dva utkají v semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Dúfam v to isté, chcem konečne vidieť possible SF draw Djokovic-Murray & Federer-Nadal.
Reagovat
baggik
Mělo by to tak být, dokud byl Djokovič dvojka tak chodil na trojku Federere, teď když je jednička měl by dostat Murraye. Moc nevěřím že by se to nějak losovalo, když zatím vždy to letos bylo v pavouku 1-4,2-3.
Reagovat
lasseklus
omyl, to ze to tak ve vetsine pripadu vychazi je pouha nahoda, vzdy se losuje...
Reagovat
smazaný uživatel
No Já si naopak myslím, že prvních 8 se nasazuje tak aby to vyšlo 1-4 2-3.
Reagovat
Vojtiik
No to si myslis spatne ježku, jedine dve jasne veci jsou že jednička ja nahoře, dvojka dole v pavouku.. cely zbytek se opravdu losuje:)
Reagovat
misoSK
Skoda ze to skoncilo skrecom, ale pre Novaka nemalo vyznam odohrat dalsie tri hry a riskovat zhorsenie stavu...paradox ze to iste vcera postihlo Berdycha a dnes to zastavilo Djokovica
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, karma je s***ě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
"I just could not serve. I served an average 90 miles per hour the first serve, and I could not play forehands," said Djokovic. "I could have maybe played another couple of games, but what for? I cannot beat a player like Murray today with one stroke."

Prohlášení Novaka, kterému rozumím. Ukázal, že je to jen člověk a že mu více záleží na zdraví a připravenosti na US Open než na jednom turnaji Masters. Přesto jsem za Andyho rád, i když radost není taková, jaká by bal, kdyby si to uhrál sám. Sedm Masters je ale pěkný počin, od rouk 2008 získal vždy 2 Masters za rok, uvidíme, jestli letos ještě jeden přidá.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže...Ak by vyhral prvý set, žiadny skreč by sa nekonal...Nehovoriac o tom, že iné zápasy zvládol aj s boľavým ramenom..Murray ho prehrával, psychika išla dole s fyzickou stránkou...Djoker nič moc nehral ani v ostatných zápasoch, dnes narazil na najlepšieho súpera a prehra je logickým vyústením..Teším sa na US Open..Som zvedavý na semifinálový žreb, ak sa budú organizátori riadiť rebríčkom, malo by to byť Novak vs. Andy, Rafa vs. Roger..
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne Baran Ryšavý len nie že ďalší turnaj vypadneš s Kamilom Čapkovičom
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Jiri
Andy hral skvele svoji hru, velka skoda zraneni Novaka, jinak by se tam "prali" jeste ted :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist