Djokovič poražen a jedničkou zatím nebude! Finále s Nadalem čeká Federera

3. 6. 2011, 21:38
Aktuality 347
FRENCH OPEN - Novak Djokovič vyhrál 43 zápasů v řadě, ale když ho dělila jediná výhra od posunu do čela světového žebříčku, padl. Srbský tenista našel svého prvního přemožitele v letošní sezoně v semifinále French Open, kde jeho suverenitu uťal Roger Federer. Švýcara tak na Roland Garros čeká páté finále, počtvrté proti Nadalovi.
Profily hráčů
Novak Djokovič a Roger Federer

Novak Djokovič od začátku sezony vyhrál 41 zápasů v řadě, s loňským Davis Cupem dokonce ještě o dva více. Letos ovládl sedm turnajů a po French Open už mohl sesadit světovou jedničku Rafaela Nadala. Čtyřiadvacetiletý Srb potřeboval postoupit do finále, do něj ho ale nepustil Roger Federer.

Porazit Djokoviče se letos čtyřikrát marně pokoušel Nadal, Federerův čtvrtý pokus byl ale již úspěšný. Švýcarský tenista v pohledné bitvě vysoké kvality zvítězil 7-6 6-3 3-6 7-6 a postaral se o odložení korunovace nové světové jedničky. Ale paradoxně možná jen o dva dny.

Pátek v Paříži:

Oslavenec Nadal je ve finále. Murray proti němu neuhrál set

Pokud totiž devětadvacetiletý Švýcar uspěje i v nedělním finále proti Nadalovi, který si dnes ve třech setech  poradil s Murraym, sesadí španělského rivala z trůnu pro krále Paříže i současného tenisu a Djokovič se poprvé v kariéře posune do čela světového žebříčku.

Zápas se hrál ve vysokém tempu a Federer od začátku dokazoval, že je ve výborné formě a mohl by Djokoviče zastavit. Po sérii dramatických zápletek měl jako první dva setboly Srb, Švýcar ale na nic nečekal a po nátlakové hře získal první sadu v tie-breaku. Federer hrál i nadále aktivněji, a i když nevyužil spoustu brejkbolů, nad nejistým soupeřem se ujal vedení už 2-0.

Djokovič se ale nevzdával a po několika povedených 'winnerech' se chytil. Federer se naopak dostával pod tlak a míčky často trefoval rámem. Ve třetím dějství se nedostal k jedinému brejkbolu a duel se začal dramatizovat. Nad Paříži se začalo stmívat a bylo jisté, že pokud Srb vyrovná, zápas dnes neskončí. 

A nebylo k tomu daleko, neboť Djokovič byl ve čtvrté sadě za stavu 5-4 na servisu. Jenže Federer, který dnes nevyužil celkem 21 brejkbolů, znovu přitlačil na pilu a páté dějství odmítl. I když pak čelil další hrozbě ztráty podání, situaci zvládl a ve zkrácené hře 18. esem proměnil třetí mečbol.

"Celý život jsem tvrdé trénoval právě pro takové zápasy. Na Novaka byl nesmírný tlak a on hrál opravdu dobře," uvedl Federer. "Výhra nad Novakem byla pro Nadala dobrý narozeninový dárek, protože s ním předchozí čtyři zápasy prohrál. Teď mě ale čeká zápas s Nadalem, mým hlavním rivalem, v dalším grandslamovém finále. Pro tyhle okamžiky žijeme," uvedl Švýcar, jenž má s Nadalem negativní zápasovou bilanci 8-16 a na grandslamech dokonce 2-6.  

Federer se na French Open dostal do finále již popáté, v letech 2006 až 2008 ale pokaždé nestačil na Nadala. Titul získal pouze v sezoně, kdy Španěl na Roland Garros našel dosud svého jediného přemožitele - Robina Söderlinga. A právě Švéda Federer porazil v pozdějším finále.

Djokovič dnes mohl vyrovnat nejlepší vstup do sezony z roku 1984, který s 42 výhrami v řadě stále drží John McErnoe. V historickém pořadí vítězství bez porážky se usadil na třetí místo za Lendla a Villase, který v roce 1977 vydržel bez porážky ještě o tři zápasy déle (46).

Djokovičovu mimořádnou vítěznou sérii symbolicky orámovaly porážky od nejúspěšnějšího hráče historie. Naposledy ho Federer zdolal v semifinále loňského Turnaje mistrů. 

"Porážka bolí. Prožil jsem nejkrásnější momenty svého života. Muselo to jednou skončit, ale bohužel se to stalo v nevhodnou dobu," uvedl poražený Djokovič. "Roger odehrál neskutečný zápas, zaslouží si gratulaci. Získal každý důležitý bod, který potřeboval. To je sport, nebudu se ohlížet a budu pracovat dál," dodal bělehradský rodák. 

Třetí hráč žebříčku Federer ve svém prvním grandslamovém finále od loňského Australian Open bude usilovat o celkově 17. titul. V Paříži se s Nadalem, jenž bude útočit na rekordních šest titulů z Roland Garros Švéda Björna Borga, utkal již čtyřikrát a dosud ho na Roland Garros neporazil.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
páteční výsledky (03. 06. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Murray (4-Brit.) 6-4 7-5 6-4
Federer (3-Švýc.) - Djokovič (2-Srb.) 7-6(5) 6-3 3-6 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

347
Přidat komentář
smazaný uživatel
Plácal Soob dnes v 12:00 a 12:08:
ve 30ti letech
ve 4rech setech
do 3tiho kola

:-))))))))))))))))) Bez těch nesmyslů za čísly by to nikdo správně nepřečetl?
Reagovat
smazaný uživatel
Docela se divim, že z kanálu nevylez ta špína abudabi. Po takovýchto zápasech obyčejně vylejzá a blije tady. No nic rozhodně mi tu nechybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten vandrak muze byt jakysi - rfever
Reagovat
smazaný uživatel
Postradam tady nekolik fanatiku.... ( hrajou si na hodny, jako že to nemaj zapotřebí....to sem je učil já....žebraky
Reagovat
smazaný uživatel
1) Jsem momentálně v Polsku a je zajímavé pročítat místní tisk a jeho tenisové komentáře. Těch není mnoho, pač Poláci nejsou zrovna tenisový národ (půlka polského Sportu je o Formuli 1, druhá o kvaldě na fotbalové Euro).
2) Upozorňuji, že ty komentáře NEJSOU MOJE, jen přeložené útržky z novin (i když uznávám, že se to dobře čte :-))

Polský Sport halasně hlásí: "Federer zatrzymał Djokovicia!" (Federer zastavil Djokoviče) a píše (přeložený citát): "Švýcar v pátek začaroval kurt ? výborně podával (18 es!), geniálně útočil, zdatně se držel ve výměnách a ubránil se kontraatakům Srba." A přidává komentář Nicka Bollettieriho (bývalého kouče Andre Agassiho): "Byl to pravděpodobně jeden z nejlepších zápasů Rogera v kariéře".

Deník Rzeczpospolita se rozplývá nad úrovni zápasu: "Przez cztery godziny w kosmosie" (Přes čtyři hodiny v kosmu), čímž poukazuje na vysokou úroveň zápasu: "Rychlost některých výměn byla kosmická, oba se vydali ze svých sil a vypadalo to, že už musí být konec, že ten úder už musí být vítězný, ale oni hráli a hráli... Když taková výměna skončila, diváci vstávali ze sedaček." Deník si taky všímá diváků: "A propos pařížští diváci ? milují Federera a nestydí se to dát najevo. Někdy to opravdu vypadá tak, že Švýcar hraje v Ženevě."

Gazeta Wyborcza jen stručně komentuje: "Mozart wrócił!" (Mozart se vrátil). "Ti, kteří si mysleli, že už odešel, viděli jeho úsměšek. Federer tak dobře už dlouho nehrál, na antuce nehrál líp nikdy, dokonce ani před dvěma lety, když tady vyhrál."

A já jen dodávám: "Legends are forever!" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
1)Jsem momentálně v Polsku a je zajímavé pročítat místní tisk a jeho tenisové komentáře. Těch není mnoho, pač Poláci nejsou zrovna tenisový národ.

2)Upozorňuji, že ty komentáře NEJSOU MOJE, jen přeložené útržky z novin (i když uznávám, že se to dobře čte :-))

Polský Sport halasně hlásí: ?Federer zatrzymał Djokovicia!? (Federer zastavil Djokoviče) a píše (přeložený citát): ?Švýcar v pátek začaroval kurt ? výborně podával (18 es!), geniálně útočil, zdatně se držel ve výměnách a ubránil se kontraatakům Srba. A přidává komentář Nicka Bollettieri (bývalého kouče Andre Agassiho): ?Byl to pravděpodobně jeden z nejlepších zápasů Rogera v kariéře?.

Deník Rzeczpospolita se rozplývá nad úrovni zápasu: ?Przez cztery godziny w kosmosie? (Přes čtyři hodiny v kosmu), čímž poukazuje na vysokou úroveň zápasu: ?Rychlost některých výměn byla kosmická, oba se vydali ze svých sil a vypadalo to, že už musí být konec, že ten úder už musí být vítězný, ale oni hráli a hráli... Když taková výměna skončila, diváci vstávali ze sedaček.? Deník si taky všímá diváků: ?A propos pařížští diváci ? milují Federera a nestydí se to dát najevo. Někdy to opravdu vypadá tak, že Švýcar hraje v Ženevě.?

Gazeta Wyborcza jen stručně komentuje: ?Mozart wrócił!? (Mozart se vrátil). ?Ti, kteří si mysleli, že už odešel, viděli jeho úsměšek. Federer tak dobře už dlouho nehrál, na antuce nehrál líp nikdy, dokonce ani před dvěma lety, když tady vyhrál.?

A já jen dodávám: ?Legends are forever!? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Místní textový editor si očividně neví rady s uvozovkama. Ty ? mají být ". Sorry! :-)
Reagovat
tito
"Upozorňuji, že ty komentáře NEJSOU MOJE, jen přeložené útržky z novin (i když uznávám, že se to dobře čte :-)"

- Přeji Ti to :)
Reagovat
BooOoo
všimli jste si té až příliš zajímavé fotky na začátku článku ??
Reagovat
smazaný uživatel
lýsají se k sobě jak buzny
Reagovat
BooOoo
úplně to vypadá tak, že se začnou cucat
Reagovat
smazaný uživatel
No tak sláva, Na Li vyhrála 6:4, 7:6 a udělal to, co měla už udělat Jankovičová nebo Pavljučenkovová. Akorát to skóre mělo být spíš 6:4, 6:2 -- ten forhend do sítě, když měla otevřený kurt, od Na Li při breakbolu za stavu 4:2, ten byl odst :help: :help: :help:
Reagovat
smazaný uživatel
DOUFAM ZE ROGER SFOUKNE ZITRA TOHO NEANDRTALCE A PAK SE MU VYSMEJE DO KXICHTU VOE!!!!UZ ME NEBAVI SE KOUKAT NA TY KOPECKY OD NADALA!!!!TEN JEDEN OPICAK HNUSNEJ JE MI TAK NESIMPATICKEJ ZE SE MY CHCE ZVRACET!!!A VY OSTATNI SE TU NEHADEJTE!!!SME PRECE CEŠI...A CEŠI MUSI STAT PRI SOBE KDYBY NA NAS NEKDO ZAUTOCIL!!!ČESKO!!!!A NECHCEM TU ŽADNY IMIGRANTY!!!!!
Reagovat
nando
A mě se chce zvracet z těch tvých sr.... co tady píšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš smůlu. Tvůj kámoš armstrong tu zrovna neni, aby ste si zase hezky pokecali.
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, mistr Armstrong si hraje ne taktiku - vyčkava a poté udeří
Reagovat
smazaný uživatel
na taktiku
Reagovat
smazaný uživatel
Ježkovy voči, co je tohle zase za vola?!? Koukám, že i mezi přiznívci Federera je blbců nepočítaně.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesněji řečeno, nejvíce blbců je mezi fanoušky Federera, ale to není nutně dáno tím, že by měl nejhorší fanoušky, nýbrž tím, že jich je zde tenisportalu zdaleka nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
No, když myslíš. Možná to je tím, že tady píše více fanoušků Rogera než ostatních hráčů. To se pak ten blbec snáze najde. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi jen jinými slovy řekl totéž, co já.

Nadal tu má dva, tři nechutné fanatiky, ale jinak jsou jeho fanoušči rozumní. Federer tu má pár nechutných fanatiků, dále několik málo rozumných lidí a pak je tady velká skupina jeho fanoušků, kteří evidentně příliš rozumu atd. od Pánaboha nepobrali.
Reagovat
smazaný uživatel
Nad všechny fanoušky však druhdy vysoko čněl dr. olfess. Sebestředný všeználek, bezmezně milující sám sebe a své analýzy. Hodnotil všechno a všechny. Napomínal, káral, známkoval. Musel mít vždy poslední slovo a převelice toužil býti mozkem tohoto portálu. Pro smích všem, vypařil se. Dlouho, velmi dlouho jsem si myslel, že druhý takový není. A vida.
Reagovat
tito
Záleží na úhlu pohledu. Chodím na tento portál a rád si přečtu názory Skotta, Matěje, VISe, Romismáka, Armstronga / pokud zrovna nešije do Rafy/ a dalších, kteří tenisu rozumějí a vyjadřují se věcně. Dávám jim přednost před infantilními výroky a dogmaty "kultařů".
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně jsem se vás, madam, nesnažil urazit, ale myslím si, že vážně nestojí za to, abyste mě bezdůvodně urážela( viz bo Baník pi.o Baník). Místo třetího písmena jste použila tečku, a tudíž soudím, že se muselo jednat o vulgární výraz, protože administrátor tohoto serveru naštěstí blokuje všechna sprostá slova, jež by pouze kazila diskuzi.

Chcete-li mě vážně urazit, užijte jiný výraz. Toto slovo se spíše hodí pro osobu ženského pohlaví, dokonce i pro transsexuály či hermafrodity, u kterých místy nelze určit pohlaví.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak či Onak její nik je velice rajcovní
Reagovat
smazaný uživatel
bez si ho vyhonit blbecku :)
Reagovat
a.magerova
Opravdu TO neznáte?! To se divím!!! Takže důkaz:
http://www.chachari.cz/teplice-banik-0-1-8222-438-chacharu-rekord-quot-rn963
Reagovat
smazaný uživatel
lanciku ty prujme!!!!bez si vypit denni davku curanicka a vypadni odsud!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar ty špíňáčku

A prosim tě, už se nikdy nehlaš k Radimu Urbánkovi ( od takového dobytka co si ty , ani z jeho okolí o tvojí jakousi lítost nestojí !
Reagovat
smazaný uživatel
uz ses udelal?jeste mas v sobre trosku agresivity tak si vem sulinka jeste jednou do rkuy a udelej se :)
Reagovat
nando
Včerejší zápas jsem neviděl, nicméně Roger mě teda opravdu překvapil, navíc jak všude čtu hrál skvěle, dokázal tedy, že pořád patří do Top špičky společně s Nadalem a Djokovičem. I přesto jsem přesvědčen, že ve finále nebude mít nárok, Rafa se rozjel a pochybuju o tom, že ho Roger zastaví. Podle mě je to jasný, Rafa si taky na Federera bude věřit, je to pro něj rozhodně přijatelnější soupeř než Djokovič.
Reagovat
Teo
Myslím, že sejmout Novaka byl težší úkol, než sejmout Rafu ve finále RG. Podle mě to Roger dá, protože cítí sílu toho historickýho okamžiku, kdy přeakazil Novakovi super sérii a pak poprvé porazil Rafu ve finále jeho grandslamu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že bylo těžší porazit Novaka. Rafa ještě nikdy ve finále RG neprohrál, i když letos na turnaji nehrál absolutně svojí nejlepší hru. Roger určitě šanci má a budu mu taky fandit :) Ale Rafa ve finále RG to je síla :D
Reagovat
Frantz
No rozhodne,Rafu sfoukne jako svicku...asi tak jako naposledy na RG,kdy odlezl vypraskanej s kanarem :-D
Reagovat
smazaný uživatel
mam pocity smišené, i když trochu jistější než před Novakem...tušil jsem jeho prohru. Kdyz si přemítam Semi znovu ("jinyma očima)tak mi dochazí, ze Federer byl lepší opravdu jen v bigpojntech ! a Novak bojoval trochu sam se sebou. U Rafaela mam starost o jeho bekhend - bojí se ho a obíhá. Ale snad to dopadne, protože jeho povaha je nekompromisní a ve Final v Paris vždy Exceloval....!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A zejtra v Paris ma byt take Hnus počasí !!!! Bouřky, větrno. Mozna vyhoda pro Fedr. I kdyz Nadal hraje za větru skvěle, přecejenom sluníčko pro jeho hru je optimalnejsi. Kuuurva jedna Švycarska štěsťácká
Reagovat
Teo
Neříkám, že ho sfoukne jak svíčku, říkám, že vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Připadáte mi tu jako malý děti :) Myslím, že někdo kdo si do svého niku napíše, že je Mgr. zůstane malým děckem asi napořád. Je snad naprosto pochopitelné, že každý fandíme někomu jinému. Ač už je to Rafa, Roger, Novak nebo třeba Tomáš Berdych. Jen nevím proč bych měl urážet ty ostatní tesnisty a ještě se tu do krve hádat s ostatníma. Včerejší semifinále, byl skvělý zápas plný krásných tenisových momentů i slabých chvilek obou hráčů. A pro ty kdo tu píšou, že byl někdo naprůměrný a podprůměrný, tak se zamyslete, jak byste se asi cítili sami v semifinále RG :) Já seám fandím Rogerovi už pěkně dlouho a nebudu v tom polevovat ani kdyby byl třeba špatný celý rok. Co se týče zítřejšího finále, myslím, že to bude skvělá podívaná a pokud by měl vyhrát Roger bude se muset hodně snažit. Protože finále RG s nadalem je asi to nejhorší co v tenise může být ;).
Reagovat
Teo
Já hlavně nechápu, že ti lidi mají potřebu řešit to, že tady někdo někomu nadává. Já fandím Rogerovi taky pěkně dlouho, i když od začátku roku až do včerejška jsem na něj byl pěkně naštvanej, neboť jsem veděl, že ten chlapec má na víc, ale fakt se nebudu vzrušovat někým, kdo Rogerovi nedává nebo považuje jeho fanoušky za fanatiky...
Reagovat
baggik
Nezbývá než pogratulovat Federerovi, byl holt lepší. On je prostě jedním z nejlepších tenistů všech dob a na grandslamech téměř neporazitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážený pane Šakale,
je příjemné na vlastní oči vidět, jak vyznáváte lásku pí Magerové, jež o tom jistě ani neví.

''Tak se hádejte dál, děláte tomuto serveru báječnou reklamu... Jinak zdravím slečnu Magerovou a děkuji jí za vzorné fandění, přesně jak slíbila. :-)''

Podle vašeho příspěvku soudím, že oba fandíte jednak Federerovi( v tenise), jednak Spartě( ve fotbale). Až zítra potká Švýcara těžký debakl, budete se moct s Magerkou navzájem utěšovat. Třeba i v posteli...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jeden dotaz. Nepracujete náhodou jako zpravodaj České televize v Polsku?
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že sám sebe titulujete Mgr., máte prachbídnou úroveň. S váma diskutovat nehodlám, nestojíte za to. Btw pro ČT nepracuju a jsem baníkovec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, potvzuji, Sakal psal, ze je z Ostravi
Reagovat
smazaný uživatel
Ostravy
Reagovat
a.magerova
No tak to je vrchol... urazit mě, že fandím Spartě?!!!! No co je moc to je moc !!! Bo Baník pi.o Baník!!!

Šakale :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Obvykle píšeš naprosto i*iotské příspěvky, ale taď jsi mě příjemně překvapil a celkem i pobavil(v dobrém slova smyslu).
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím rozumné diskutery tohoto fóra (není jich pohříchu mnoho). Chtěl jsem vám poreferovat o tom, jak semifinále komentuje polský tisk, ale po přečtení části této "diskuze" by to byla škoda klávesnice. Tak se hádejte dál, děláte tomuto serveru báječnou reklamu... Jinak zdravím slečnu Magerovou a děkuji jí za vzorné fandění, přesně jak slíbila. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím rozumné diskutery tohoto fóra (není jich pohříchu mnoho). Chtěl jsem vám poreferovat o tom, jak semifinále komentuje polský tisk, ale po přečtení části této "diskuze" by to byla škoda klávesnice. Tak se hádejte dál, děláte tomuto serveru báječnou reklamu... Jinak zdravím slečnu Magerovou a děkuji jí za vzorné fandění, přesně jak slíbila. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakale, nenapinej! Dik :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak po dalsim prispevku (13:56) chapu, ze se nedockame, ale fakt by me ti Polaci zajimali......
Reagovat
smazaný uživatel
Až vychladnu, poreferuju.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Po delší době celkem cenný úspěch na "pětadvacítce" v Přerově; dnes v semifinále porazila ukrajinskou hvězdičku Elinu Svitolinu 6:4, 6:3 (Svitolina loni vyhrála juniorku na RG; v Přerově ve čtvrtfinále porazila Voráčovou 6:2, 7:5). Bylo by pěkné, kdyby Kája vyhrála i zítřejší finále.
Reagovat
smazaný uživatel
kdepak Prerov, my jen nervozne dupem, frkame a chceme, aby uz bylo zitra :-)
Mimochodem, bud nebyla nebo mi zapadla tipovacka na dnes, tak co??? Ja rikam Fran!
Reagovat
smazaný uživatel
Já říkám (resp. doufám) Na Li.
Reagovat
Mercury
Co to tady sakra řešíte za sračky? Celá diskuze zaplácaná nesmyslnýma hádkama..a to tady před pár lety bývaly dost konstruktivní debaty. Achjo. Come on Roger :)
Reagovat
smazaný uživatel
pssssst nebo si je Matej vyhleda, statisticky zpracuje a hodi sem jejich podrobnou anylyzu :-) ....jen mam pripominku: smysl statistik a anylyz je v jejich naslednem praktickem vyuziti a tu miru at si kazdy uzivatel zvazi sam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
analyz, preklep
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen Djokovičovu vítěznou sérii přerušil Federer. Britský sázkař vsadil na Srbovo vítězství 120 tisíc liber, i když nevyhrál, stal se světovým rekordmanem. Devět měsíců mu jeho tikety vycházely, a navíc vsadil nejvyšší částku na tenis. Celkem si vydělal 41 tisíc liber. .... No Fedexe asi nemá moc v lásce :D
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Černohorcem jsem to přehnal uznávám a už to říkat nebudu.
Chtěl bych, ale říct, že to nebylo namířeno proti Novakovi. Proti němu absolutně nic nemám jen jsem chtěl( jak už tu opakuju asi po stý), aby někdo zastavil jeho úžasnou sérii. Jen jsem se tím prostě bavil. Líbí se mi jak se na to krásně chytáte. Toť vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz nedavno jsem ti naznačoval, ze tve prispevky jsou az přesycené !! Wilander uz takovou popularitu take nema - protože z tisice nazorů a analyz, se čast stavá bezcena až hloupá...! Je pěkné, že zachovavaš velikou uroveň vyjadrovani a slošnosti( Ja to treba nedokazu s mistnim extremizmem )

Ja osobně s tebou problem nemam, protože samozřejmě si AntiFederer !
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hloupe individuum!! Pravdepodobne elegos fanaticke!!

Tak takhle jsem se už dlouho nezasmál.:-D
Já jsem elegoš fanatik?
Dovol abych ti řek, že já jsem asi jeden z největších odpůrců Federera na tomto webu a v minulosti jsem se tu o něm dost nepěkně vyjadřoval, ale nevyčítám ti to. Pravděpodobně jsi tu krátkou dobu.
Jen jsem prostě chtěl, aby už někdo toho Černohorce porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale zdrž se prosím trapných nadávek typu "Černohorec".
Reagovat
smazaný uživatel
Drz pysk a bez se ucit zemepis!! Cerna Hora hraje dnes proti Bulharsku!! A rozhodne jim Nole nebude fandit!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde_Novak je pro vas težkej soupeř !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo doufám pro mě?
Reagovat
spaniel
Možná by nebylo na škodu uvědomit si, že tvé analýzy jsou maximálně opsané statistiky utkání z webu. Taky jsi pěkne ukázal, že jdeš na web RG, přečteš si co si o utkání myslí jiní a pak jdeš sebavědomě rozdávat rozumy sem ;o) O objektivitě se dá mluvit max, když píšeš o utkání někoho z 50tého místa. Jak jde o RF tak jsou hodně zaujaté ;o)

Z tvých příspěvků čiší jak si o sobě myslíš. Až moc si zakládáš na ujišťování se o své pravdě, inteligenci atd....je to trapné. Vždy musíš mít poslední slovo, na každé vlákno reaguješ donekonečna.

A to tvoje věčné KDYBY, to je úplně směšné a jen to ukazuje, že vlastně sportu nerozumíš. Na kdyby se totiž nehraje, snad ti to taky jednou dojde. A s tím (nad/pod)PRŮMĚRNĚ jseš úplně trapný. Novak mohl zahrát lépe a Federer hůře, nebo Federer ještě lépe atd. Jsou to totální kraviny...stejně jako většina tvých analýz.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mohl hrat jeste lepe!! :-D :-D :-D :-D :-D Jsem pod stolem!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Matěj asi raketu v životě v ruce nedržel, proto tyhle bullshity :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ty jsi přímo zářný vzor objektivity. :-)

Na tvůj příspěvek se skoro nedá reagovat, protože úplně postrádá věcný obsah. Leda snad kromě tvrzení "na kdyby se nehraje". To je velmi "pěkný" banální výrok, který mají z nějakého důvodu ve velké oblibě lidé, kteří neradi přemýšlejí. Tvrdil jsem někde, že "na kdyby se hraje"? :-) Nikoliv.

Akorát jsem si dovolil vypustit z úst výrok typu, že kdyby Djokovič v prvním setu hrál o něco málo lépe, musel by ho vyhrát. Prostože se nedá říci, že by v tom první setu Federer hrál nějak fantasticky. Dtto na konto srovnání včerejšího zápasu se zápasem s Del Potrem.

Ale je mi jasný, že tě mé příspěvky velmi vytáčejí. Každého fanouška vytáčí to, co nechce slyšet, bez ohledu na to, zda je to pravda, nebo nikoliv. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jendou provždy: to, kdo kdy drželk raketu, je zcela irelevantní a samo o sobě to neí žádný argument. A co se týče mě, naposledy jsem hrál tenis ve čtvrtek večer (remíza: 4:6, 6:4 nedokončeno pro tmu).
Reagovat
smazaný uživatel
Neee Roger nehral fantasticky, von hral vlastne jeden z nejhorsis zapasu svyho zivota. To akorad Nole byl pod tlakem kterej proste neustal a vyhazel si to absolutne sam, protoze se mu klepaly ruce, Roger hrat takhle porad, tak se nedostane do 3tiho kola:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi laskavě ukázat, kde jsem něco takového tvrdil? To je problém s vámi fanatiky, že nedokáže ani pořádně číst a furt reagujete na něco, co druhý nikdy netvrdil (naopak, explicitně tvrdil opak, totiž že Federer hrál na své poměry z poslední tří, čtyř let velmi nadstandardně).
Reagovat
tito
Co se týče utkání nevidím nic špatného na tom, co Matěj napsal. Byl jsem na straně Federera ale že bych si byl jistý jeho vítězstvím? Možná až v tiebreaku 4. setu za stavu 6:3 pro Rogera. Když jej Nole brejknul na 5:4 a podával na vítězství, tak mi pěkně zatrnulo.A kterému fandovi Rogera ne? A v případě, že by Nole srovnal, tak bych jej v dohrávce 5. setu viděl spíše jako favorita. A to, že Novak hrál v prvním hůře než např. s Gasquetem a ve druhém šel ještě o level níže je pravda. Ve třetím a čtvrtém se mi naopak zdálo, že měl ze hry více. Ale Roger měl větší vůli po vítězství a tibreak odehrál fantasticky. Matej nezpochybňuje vítězství Rogera,pouze hodnotí výkon Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
to byla nadsazka. Jak je to jednoduchy, Roger vyhral, tak udelame ze soupere lempa, aby si nahodou nekdo nemyslel, ze ve 30ti letech, ma na to hrat v absolutni spicce, ulevi se nam na dusicce a jedeme dal:DDD
Reagovat
spaniel
Nemáš tady příspěvek, ve kterém by nebylo 3x kdyby, tak proč to popíráš? A ty tvoje nekonečné teorie s průměrama? To je na chocholouška.

Těžko mě obviníš z fanatizmu, když půjdeš dole, píšu že Novak nehrál svůj top tenis, taky že bude jedničkou a že je to jeden z mých oblíbených tenistů, protože hraje útočně.

Ale prostě přiznám co je fakt, že v tomto zápase byl Federer lepší, ne o moc a chvílemi vůbec, ale celkově ano a proto vyhrál. A ty bys měl jen hledat důvody, proč hrál hůře, zda to byl tlak, psychika, Rogerova hra atd. A ne furt dokola omílat, jak hrál Novak blbě a že kdyby nehrál, tak by vyhrál atd.
Reagovat
smazaný uživatel
tvrzeni, ze Novak hral podprumerne, je blbost s kterou nesouhlasim a souhlasit nemuzu. Pokud chces srovnavat utkani s Gasquetem, dejme tomu, ze hral lip, ale bude to asi tim, ze Gasquet nejni Federer. Hral to co mu souper dovolil a muzes se spolehnout ze do toho dal uplne vsechno, co v nem bylo
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak to přece není.

Zrekapituluji svůj názor na utkání:

1/ Federer hrál na své poměry fantasticky, zejména se mu od závěru první setu většinou dařilo skvěle servírovat v klíčových okamžicích.

2/ Nole na začátku zápasu hrál -- opět na své poměry -- poměrně podprůměrně až špatně, po prvních řekněme 5 gamech se výrazně zlepšil, v tiebreaku za stavu 5:4 ve svůj prospěch ale učinil dvě dosti zbytečné chyby (plus při troše štěstí mohl returnovat do kurtu ten výtečný druhý servis Federera, kdy jeho return skončil na pásce). Jak uvedl ten, kdo napsal shrnutí na webu RG, byly to dvě "uncharacteristic" chyby Djokoviče v klíčových okamžicích.

3/ V druhým setu -- poté, co se Djokovičovi nepodařilo využít breakbol při úvodním Federerově podáí -- se na několik gamů jeho hra úplně rozpadla, hrál snad zatím nejhůř v tomto roce; ke konci druhého setu se opět zvedl.

4/ Od třetího setu hrál Nole velmi dobře, nicméně ve většině her při Federerově podání se moc nehrálo, protože Roger většinou fantasticky servíroval. Ale od třetího setu začal Novak dominovat velké většině výměn od základní čáry (z nichž se ovšem, pravda, drtivá většina hrála při jeho vlastním servisu).

5/ Leč na obrat to nakonec už nestačilo, protože v tiebreku Federer opět výtečně servíroval a Djokovič holt udělal o jednu chybu víc.

Suma sumárum, Djokovič nehrál špatně, v posledních dvou setech hrál dokonce velmi dobře, ale pravdou zůstává, že v prvních dvou setech měl a mohl hrát podstatně lépe. Ale jak se říká, každý den holt není posvícení. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co utkání s Del Potrem? Del Po servíroval skoro jako Roger + od základní čáry dával v prvních dvou setech větší bomby + vracel skoro všechno, co na něj Novak zahrál. Del Po je podle mě zhruba stejně kvalitní hráč jako Fedex.
Reagovat
spaniel
No, takže vlastně píšeš, že Federere hrál lépe ;oú

Jo a jinak jak píšeš, že Federer hrál na své poměry fantasticky = souhlas! Ale na své poměry 2010/2011. Federer ze Šangaje 2006 by porazil Novaka v top formě kdykoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto vláknu mimochodem nanajdeš jediný můj příspěvek, který by byl v rozporu s tvrzením, že Federer hrál v tomto zápase lépe než Novak (zejména v prvních dvou setech a závěrečném tiebreaku).

A ty Federerovy "poměry" bych možná rozšířil minimálně na období 2008-2011, možná s výjimkou loňského TM. Přičemž ani na UO 07 nehrál Federer nějak vyloženě fantasticky, finále tehdy vyhrál spíš díky větší zkušenosti.
Reagovat
Labi
jseš frajer !!! konečně někdo kdo tomu Matejovi, ktery doted nevydychal včerejšek řekl vše narovinu...ale kašli na něho on si udělá ještě 15 analýz a dojde k závěru že Djokovic svým způsobem vlastně vyhrál :D

Matej: zalez už jsi trapný!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A co moje shrnutí / rekapitulace zápasu z 12:35? I ta ti přijde "trapná"? :-)

Už se těším, až tento primitivní atavismus, jakým je fanouškovský fenomén např. v Tvém podání, vymizí z povrchu zemského. Je to zřejmě pozůstatek náboženské idolatrie z dřívějších dob, kdy lidé fanaticky vzhlíželi k všelijakým modlám a ochotně se vzdávali rozumového uvažování.
Reagovat
smazaný uživatel
Je nutné, abychom považovali za pozitivní, že může dojít k jednomu z nejzábavnějších finálových zápasů tohoto francouzského grandslamu všech dob. Suverénní Djokovič nebyl schopen returnovat Federerovy dělové servisy, jež byly zhruba stejně tvrdé jako ty Karlovičovy, když se snaží ubít do zoufalství svého soupeře.

Nad Paříží nyní visí otazník, zda-li švýcarský perfekcionista dokáže nedělat Nadalovi tréninkovou zeď.
Reagovat
Teo
Ubít k zoufalství? A Federerova dokonalá defenziva nic? Na jaké škole jsi získal ten titul? Že bych se tam skočil přeptat, jestli by mi taky jeden nedali?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty hloupe individuum!! Pravdepodobne elegos fanaticke!! Proc bych mel chodit kanalama?!! Novak nehral zcela podprumerny tenis!! Dokonce podaval na zisk ctvrteho setu!! Po peti mesicich absolutni nadvlady (mimochodem trikrat znemoznil elegose) prohra prijit musela!! Velka skoda ze prave na grandslamu neda se vsak nic delat!! Jak rekl Nole jedeme dal!! Budeme dal makat a dokazeme ze uplynula snura nebyla ojedinelou zalezitosti!! Nadalova era pomalu konci a nastoupi srbsky kral Nole!! Kdyz jsme u tech kanalu tak jsi jimi musel chodit posledni rok a pul ty!! Protoze presne tak dlouho hral elegos bidu!! S vyjimkou tydne na turnaji mistru!!
Reagovat
Teo
Už je ti líp? Tlak v rozkroku polevil? Necítíš tam teď vlhko? Stává se ti často, že samovolně vyvrcholíš, bez ženy?
Reagovat
smazaný uživatel
Lepsi vyvrcholit bez zeny nez nad elegosovym zdvizenym prstem!!
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Nejtrapnější na tomhle celém fanouškovském fenoménu je to, že mnozí se tváří jednají, jako kdyby vítězství tenisty, kterému fandí, bylo jejich vlastní osobní vítězství. Přitom v nich ve čtvrtém setu za stavu 5:4, když Novak podával na vítězství v setu, jistě byla malá dušiška. :-) Ale pak sem vtrhnou se svými -- Brožovou terminologií -- "blitky" typu "Kdo neskáče, není Čech" a tváří se, jako kdyby sami vyhráli nejméně Wimbledon. :-)))
Reagovat
Teo
Vy jste zoufalci! Spousta lidí se tu jen raduje z výhry Rogera, ani slovem se neotře od Novaka a vy se v tom šťouráte jak prstem v zadku.
Reagovat
spaniel
Pomalu ale jistě se zařazuješ do skupiny individuí, které jsou tady pro smích. Trvalo ti to trochu déle a šel si jinou cestou ale nakonec nejsi jiný.
Reagovat
Teo
Říká člověk, který má Novaka v nicku:o) Ale jsem rád, že jsi potvrdil moji domněnku o tvých samovolných orgasmech. Pravý čas odejít, neb to vypadá, že spousta lidí se sem chodí jen uspokojit.
Reagovat
smazaný uživatel
Neotre o Noleho?! Kdybych vyznacil slova jako albanec nebo cernohorec byly by jich tu mraky ty troubo!! Nejde se radovat z vyhry aroganta a neotrit se o jeho soupere!! Na to jste prilis fanaticti!!
Reagovat
Teo
Můj případ to sice není, ale co ti na tom tak vadí? Plánuješ s ním snad svadbu? Fandím Federerovi, leckdo mu tady nadává a mě je to úplně jedno... Nechápu, jak se tím vůbec můžeš zabývat...
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze mam Noleho rad a fandim mu!! Jak by se ti libilo kdyby nadaval nekdo nekomu koho mas rad?!! Ty jsi vsak asi jen povrchni fanda elegose!! Tady jde o vsechno chapes?!! Nejde jen o nejakou prohru!! Nole je sympatak, soumen, hecir a v neposledni rade nejlepsi hrac sveta!! Kdyz mu neznali zemepisu zkazi tuhle vizitku otevira se mi kudla v kapse.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, pro všechny ty, co mu nadávají do nadutých Jugošů, jeho výrok z tiskovky:

"Roger odehrál neskutečný zápas, zaslouží si gratulaci. Získal každý důležitý bod, který potřeboval. To je sport, nebudu se ohlížet a budu pracovat dál," dodal bělehradský rodák.

V životě jsem neslyšel, že by Federer po nějaké své prohře měl podobná slova uznání pro soupeře. Nehledě na to, že Novak na rodzíl od většiny ostatních hráčů ze špičky běžně aplauduje soupeři, když zahraje nějaký opravdu skvělý míč.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda, osobne ho nemam rad pre to, co predviedol v DC proti Berdychovi, ale toto mi je na nom naozaj sympaticke, Novak dokaze supera ocenit aj vo chvilach, ked ide o vela, ako pri rogerovom longline vcera. Dalsia vec je, ze Federerove vyroky su casto prekrucane, zle prekladane, asi by sa mal jednoduchsie a jasnejsie vyjadrovat, pretoze potom je do voda na mlyn pre sfanatizovanu demenciu, ktora dokaze z federervho vtipu na adresu rafovych narodenin urobit arogantnu a povysenecku myslienku, ach....
Reagovat
weak
Mateji, delas taky neco jineho, nez ze sedis u kompu a pises na tenisportal? :-) kdykoliv otevru nejakou zdejsi diskuzi, tak kazdy treti prispevek je od tebe a jeste se slovy "No, vzhledem k tomu, že něco, co by se aspoň vzdáleně přibližuje "detailní analýze" zápasů, tu píšu hlavně já..." :DD ...vypada to, ze jsi skromny chlapec... :) a jeste jsem si vsiml jedne tve vety, ktera se tykala vcerejsiho druheho semi... "Protože to, že Djokovič v prvních dvou setech hrál dost podprůměrně, vidí každej, kdo nemá slepé oči." ...jestli podle tebe hral vcera DJOKOVIC PODPRUMERNE, tak by me zajimala tvoje detailni analyza na tema PRUMER a NADPRUMER... :-) ...vcerejsi zapas FEDERER-DJOKOVIC byl brutalni reklamou na tenis a napsat, ze jeden z nich hral podprumerne, muze jen pablb... v takovem zapase totiz "NEVYNUCENA CHYBA" je dost relativni pojem, protoze udelat "chybu" v takhle brutalnim tenise, ktery chvilema popira fyzikalni zakony, se neda pocitat za chybu, ale za dusledek hry soupere...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen Vás chci všechny uklidnit... RF vs. ND 14:9.To
´d vše....
Reagovat
smazaný uživatel
Na názoru, že v prvních dvou setech hrál Novak dost podprůměrně, stále trvám. Podprůměrně = v porovnání s výkony, které předváděl třeba zde s Gasquetem a Del Potrem anebo v porovnání s výkony ve finle v Římě a Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
"No, vzhledem k tomu, že něco, co by se aspoň vzdáleně přibližuje "detailní analýze" zápasů, tu píšu hlavně já..." -- co je na tom neskromného? Neříkám tam ani, že ty analýzy jsou "kvalitní", jenom konstatuji holou pravdu, že takové analýzy tu píšu především já. Kdo jiný je píše? Možná VIS + sem tam někdo další. Moc jich tady každopádně není. Zejména v porovnání s příspěvky typu "mám orgasmus, protože Roger (Nole, Rafa ...) vyhrál", nebo ještě horších ("smeť toho odpornýho Jugoše" apod.).
Reagovat
smazaný uživatel
Doporučuji si přemitnout treba tajbrejk prvniho setu a nevim nevim, jestli se odehral v celku "brutalni tenis. Djokovic mel opakovane problem s technikou bekhendu ! Ano, Federer byl jen težko porazitelny ( neskutečně zvladnute tzv Bigpojnty ). Porovnej třeba kreativitu a napětí jejich střetu třeba na US open. Sportovněinteligentní fanoušek uz očekaval jaksi padnutí Novaka !
Reagovat
smazaný uživatel
ale je o 5 let starší....ten naskok zvnikl kdyz Novak byl ještě cucakem....
Reagovat
smazaný uživatel
komentatoři...."Djokovič jasně hraje nejhorší zápas své serie...!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
weaku, naprostý souhlas, je tu "přematějováno".
Reagovat
Teo
Milí chlapci, včera to byl jeden z nejlepších tenisových zážitků mého života! Absolutně nechápu, co tady kdo řeší. Fandím Federerovi už nějakých sedm nebo osm let, protože proč? Protože hraje nejhezčí tenis na planetě! Říkám to pořád. 16 GS je fajn, ale pro mě bylo vždycky důležitější, jak vypadá jeho hra. A proti té nejsou žádné argumenty, protože jednoruční backhand po lajně, jak byly k vidění včera, nezahraje nikdo z celýho žebříčku. Nechápu, že jsou tady lidi, který z toho mají mindráky. Ale holt když se to spojí s malým přirozením, je těžké si tu nezvednou sebevědomí, že?:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom podotýkám, že ten jednoručný bekhend po lajně byl včera vidět všehovšudy tak třikrát. :-)
Reagovat
Labi
baví Tě to? :D v každém příspěvku psát jak se Djokovicovi nedařilo?...pořád píšeš že hrál první dva sety špatně a myslíš že z ničeho nic hrál špatně? a co třeba to že ho Federer dokázal dostat pod tlak?ptž to se pak nedá hrát dobře údery když Tě protihráč donutí hrát údery z pozic které nejsou ideální....jinak počítá se vítěz na nic jineho se historie neptá ....tak to už překousni a nelez Djokovicovi pořád do zadku!:)
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tak si přečti shrnutí zápasu na webu RG:
http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-06-03/201106031307130288570.html

"Whether it was the five-day break between matches (due to Fabio Fognini withdrawing from their quarter-final tie) or the fact that he stood one win away from becoming world no.1 and equalling John McEnroe's record of 42 wins to start a season in the process, Djokovic TOOK TWO SETS TO REDISCOVER HIS FORM and paid the price."

(...)

4-2 down at the change-over, Djokovic was in trouble. A stunning cross-court winner and two misses from Roger brought him back into the reckoning, but some big services and UNCHARACTERISTIC ERRORS from Djokovic handed three straight points to Federer, who duly took the set 7-6(5).

(...)

Novak's game dipped noticeably in the first half of the second set, errors handing Federer a 4-1 lead in the space of 20 minutes. A shadow of the player who had unceremoniously dumped Richard Gasquet out of the tournament last Sunday, Djokovic was also unrecognisable from the man who has blazed a trail through every tournament he has played this year."

---------

Máš holt smůlu v tom, že (pod)průměrný výon Novaka v prvních dvou setech byl tak očividném faktem, že si toho všimnul nejen fanoušek Djokoviče, ale i každý nezaujatý, objektivní divák. Plus zde na foru jsou podobného názor i rozumní fanoušci Nadala (Tito, Matti).

Takže asi takhle: můžeš s tím nesouhlasit, můžeš proti tomu protestovat, ale to je asi tak jediné, co s tím můžeš dělat. :-)
Reagovat
Labi
je sice pěkné jak všechno dokážeš shrnout..ale vždycky se ty tvé "analýzy" ubírají tím směrem aby bud před zápasem favorizovaly Djokovice popřípadě po zápase ho zase omlouvaly....prostě dělal, kdyby nedělal chyby tak vyhraje třikrát 6:0 a je po zápase jenže sport je o chybách a k ty on udělal jelikož i Federer ho dokázal zahnat svými udery do obrany....nemusím číst všechny ty rozbory co tady píšeš ja ten zápas viděl od prvního do posledního míčku...a ano udělal Djokovic nějakove nevynucene chyby ale podívej se do jakých pozici míčky dostával....i Federer dělal chyby především těmi kratasy nebo sem tam trefil míč rámem rakety....ale už dlouho jsem ho neviděl takhle servírovat,běhat a že mu fungoval celkem spolehlivě bechkhend
Reagovat
smazaný uživatel
Polož si sám otázku: jak by dopadly první dva sety s Del Potrem, kdyby Djokovič hrál tak, jako včera s Djokovičem první set (o druhém ani nemluvě)? Prohrál by je tak 4:6, 2:6.

Federer hrál velmi dobře, ale ne výrazněji líp než Del Po v prvních dvou setech.
Reagovat
Labi
a polož si ty otázku: kdo si za dva roky vzpomene kdo udělal kolik chyb? počítá se vítěz....sám Djokovic uznal jaky odehrál Federer zápas ...tak proč to nedokážeš ty?:))
Reagovat
smazaný uživatel
... jako včera s Federerem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ech, no a co? Na Federera si za třicet let taky vzpomene jen malá hrstka tenisových znalců (podobně jako dnes na Lavera). To je přece úplně mimoběžný argument, kdo si na co kdy vzpomene.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tu uznal několikrát, že Federer hrál na své poměry -- řekněme z posledních tří - čtyř let -- naprosto fantasticky (až na to jeho občasné oblíbené lemplování při stopbolech). Ale je tu i druhá strana mince, a sice že Novakův výkon v prvním a zejména v druhém setu zaostal poměrně daleko za očekáváním.
Reagovat
Labi
no jestli si na Federera za 30 let vzpomene jen hrstka ...tak potom na Djokovice si nevzpomene vůbec nikdo
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jen malá hrstka si vzpomene na federera, Nadla či Djokoviče, stejně jako dnes málokterý fanoušek zná Lavera, Emersona, Newcombe, Stana Smithe. Such is life.
Reagovat
smazaný uživatel
ňaky ty děvčata třeba jóó
Reagovat
smazaný uživatel
ty tady chces jako rict, ze Novak hral tuzku?:DDD To uz je vrchol, ja nevim co uz by jste chtel za tenis. Bez (ne)vynucejch chyb? To snad ani nejde. Nebo snad chces rict, ze do toho Novak nedal vsechno? Ja jako nevim, me prislo, ze oba hrali svoje maximum na ktery v ty chvili meli a udelali proto uplne vsechno. Ty jenom nemuzes uverit tomu, ze tam Roger vydrzel behat 3 hodiny pomalu ve 30ti letech ve 4rech setech. Tak si nechej svoje rozbory, protoze kazdej kazdej kdo ten zapas videl, vi, ze to byl, tenisovej svatek s krasnejma vymenama a absolutne vyrovnanej boj se stastnejsim koncem pro Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
Bože můj, tady zase nastoupila armáda lidí mdlého rozumu. Říkám jen, že v prvních dvou setech nehrál Djokovič -- na své poměry a vzhledem k vysokému standardu z posledního půl roku -- moc dobře, resp. hrál podprůměrně. Nikdo neříká, že hrál tužku. Plus jeho podprůměr je stále ještě lepší, než co hrají např. Monfils a wawrinka.
Reagovat
steve79
No koukám, že se docela dost tenistů odhlašuje z přípravných turnajů na trávě. Vůbec se jim nedivím, protože přejít z antuky na trávu během pár dní není vůbec lehký. V budoucnu by se měl podle mě Wimbledon miminálně o týden posunout. Tipuji, že se z Quensu odhlasí i Nadal a z Halle Federer.
Reagovat
Mistr
Roger se z Halle neodhlásí
Reagovat
Teo
Roger jim loni uspal na pár let duši. Ale při té konkurenci tam to pro něj bude příjemná rehailitace.
Reagovat
smazaný uživatel
Držte hubu a buďte rádi, že Černohorec konečně prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Bych radeji polibil zachodove prkynko ty nymand!! Mel by ses zdokonalit v zemepise!!
Reagovat
smazaný uživatel
Být na tvém místě tak chodím kanálama a vůbec sem nelezu. Ale to ty ne. Ty se budeš pořád víc a víc ztrapňovat. Ale ty už máš stejně z ostudy kabát viď?
Reagovat
smazaný uživatel
uzasny zapas malo kedy pozrem zapas aj zo zaznamu ked nehral rafa ale to co roger predviedol bolo uzasne, jeden z naj zapasov od zapasu rafy s verdascom na AO u mna za posledne 2roky .Jedine co roger potrebuje v kariere dosiahnut je porazit rafu vo finale RG a bude spokojny a nikto mu nebude moct povedat este si mohlol toto alebo ono je pravom naj tenistom vsetkych cias poraza uz tak trochu 3generaciu hracov zacalo to agassim cez safina roddicka hewitta a pokracuje to aj rafom djokovicom ci murraym,finale snov a 1x mi je jedno kto vyhra snad ten co prehra vyhra W
Reagovat
Frantz
Kolikrat vyhral maestro egoista Olympiadu v singlu??
Reagovat
smazaný uživatel
tolikrát, kolik si ty měl sexuálních partnerek. jde to na tobě hodně vidět..
Reagovat
Frantz
"Vyhra nad Novakem byla pro Nadala dobry darek,protoze s nim predchozi ctyri zapasy prohral" Boze muj,jak nekdo muze byt takovy arogantni hovado,co prdi z huby... Co tim chtel jako maestro egoista rict? Ze jen on ho mohl porazit? Vzdyt on s nim prohral predchozi 3 zapasy,tak co mele jako kdyby ho mel v kazdym zapase na lopate,magor posahanej....
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle opravdu pronesl?! To je arogantni fanatik!! Nechapu jak takovemu individuu co se vystupovani tyce muze fandit tolik lidi!! Ted mu budu prat porazku jeste vice!! VAMOS RAFA!!
Reagovat
smazaný uživatel
zavist, frustracia, fanatizmus!!!
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě si to nepochopil. evidentně si tu tiskovku neviděl. měl to být žert ve vztahu k rafovým narozkám..
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mel ale pravdu nadal by na nej zase nemel a tohle RG hraje nadal pekny nnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiccccccccc
Reagovat
tito
Přes veškerá slova uznání na adresu Federera včera mnou pronesená jsem přesvědčen, že s tím 10xnic Rafa vyhraje.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No,na Novinkách se diskuse zvrhla v nadávání do "jugošů"apod...hnus!
Viděl jsem celý tento zápas,vlastně jsem Novaka dlouho hrát neviděl,konstatuji tedy jedno-byl jsem až překvapený,jak moc se zlepšil! !Pravdou je,že mým oblíbencem je Roger(bez fanatismu!!),ale myslím,že pomalu nastává éra Novaka,aspoň do té míry,že bude u titulů jeho jméno častěji a častěji-herně na to opravdu má!Nemyslím,že Roger byl herně lepší,mnohdy už začíná být u míčků o zlomky vteřin později...Umí ale zahrát své nejlepší údery v těch nejdůležitějších momentech a to ho stále ještě odlišuje od zbytku tenisového světa-proto je ve finále!A zítra?Ač budu Rogerovi moc fandit,myslím,že Rafu nezdolá,ono zbořit zeď tenisákem prostě nelze...
V dnešním finále žen budu fandit Francesce,její tenis se mi opravdu líbí a navíc-ona je velice sympatická žena! Jiří
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby, kdyby.......kdyby Jágr hrál za doby 99 jak by to vypadalo ve statistikách ted??? Pořád se bavíme o moderní éře.....slaba konkurence?? Roddick, Nalbaldian, Verdasco, Hewitt, Ljubicic atd... všichni hráči kteří měli na to být potecialně a nebo byly N.1. v řebříčku!! S tím se člověk musí narodit jako Tiger, Jordan, Jágr a 99, Federer, Leob, Rossi a Schumi.....naprostí vládci ve svých sportovních kariérách!! Bud to máš a nebo.....??? Kdo ví jak dlouho by se Mr. Djokovic udržel nebo udrží na postu svět. 1??
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian možná herně, ale nikoliv mentálně a nikdy neměl tu disciplinu, aby na sobě tvrdě pracoval (zejm. na své kondici) a daleko víc využil svého talentu. Hewitt měl nejlepší výkonnost v letech 2001 až 2002; 2004-7 jej lze připodobnit k Changoviz let 1992-5. Roddick, to je v mých očích takový horí Todd Martin (akorát se mu -- v porovnání se smolařem Toddem -- celkem vyhýbala zranění).

Ljubičič, Verdasco -- to myslíš vážně? Naprosto průměrní hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: "Roddick, to je v mých očích takový horší Todd Martin".
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci se pouštět do dlouhých ranních debat na adresu hráču ikdyž by mi to nedelalo problém :-) ale jedno vím....Verdasco má jeden z nejlepších forhendu na světě jen ho neumí prodat zkrs své problémy se zdravím apod...ale zase to kdyby :-( Jedno vím jistě a těším se už ted a to je??? Kdo se za 2, 3 možná 4 roky oběví na kurtech a všem vytře zrak??? Jak dlouho budeme čekat až někdo překoná hranici 16 GS?? To bude naprostý génius.....
Reagovat
smazaný uživatel
Buď to bude naprostý génius, anebo může být, že z nějakého důvodu mužská špička bude delší dobu slabá a pak by stačil jeden tenista typu Murrayho, aby za sedm let posbíral třeba 19 GS titulů. :-) Něco jako situace Roya Emersona, který měl na svém kontě nejvíc GS titulů (12), akoliv zdaleka nebyl nejlepší tenista všech dob ani své doby.
Reagovat
smazaný uživatel
Tě docela obdivuju za to, že máš pořád zájem reagovat na zdejší tuponě. Kolik se tady před SF i teď po SF naplácalo pitomostí o ničem!
Jiná sebranka pomatenců (Ajde Hajde a jemu podobní) zase místo sledování pěkného a napínavého tenisu v TV blila od začátku do konce v žumpě zvané Diskuze. Neskutečný!
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ve své snaze povýšit úroveň diskuse hned tak nevzdám. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Jinak na té žumpě mě fascinovala poznámka čtenáře QPR o tom, že "tady je tma jak v prdeli a tam stále světlo?" :-D

Viděl někdy mapu Evropy? Vždyť Paříž je skoro na stejném poledníku jako Londýn a tedy výrazně víc na západ než cokoli v našem středoevropském Cechrepu. No asi ho nějak zmátlo, že podle hodinek mají frantíci stejný čas jako my :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tam byl osobně minulí týden a čas je stejný jen tma tam je cca 21:40.... Mimo jiné, nejlepší zápas co jsem videl....Harrison vs Soderling!! Palec nahoru tomu 19letému amíkovy!!!
Reagovat
tito
Jojo, Ryan Harrison je velká naděje. Koneckonců on ukončil tažení Raonice. Měl sice mentální výpadek na jedné exhibici, ale to se s věkem srovná...
Reagovat
smazaný uživatel
jak vidiš final ? Ja se v celku bojim....
Reagovat
tito
Já ne:). Jinak už v pohodě? Neboj, Novak toho vyhraje ještě více než dost a No1 má jisté.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si me uklidnil ! Strašně mě mrzí odflaknutej tajbrejk 1 setu ( 5:4...a dvě školacke chyby !!!! . A servis na 2:2 na sety ....
Reagovat
tito
Ten tiebreak v prvním byl možná nejdůležitější. Nole měl zase štěstí s tou páskou v brejku ve třetím setu. O rebreaku ve čtvrtém setu se tu psalo taky. Ale už to nechci rozebírat, počkám si na neděli. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud mě někdo zařadil do oné skupiny třech, pak děkuji. Holt, snažil jsem se trochu pozvednout tuto diskuzi...;-)
Reagovat
taffer
Proboha proč tu pořád řešíte (zejména Matej) jestli hrál Novak průměr nebo podprůměr apod. Prostě dneska byl Roger lepší a tečka.
Omlouvat výkon svého oblíbence tím, že hrál podprůměr, to vypadá jako kdyby jindy (až se mu bude chtít) bude hrát zase super tenis. Tak proč ho nehrál dneska, he?
Trochu respektu k vítězi by to chtělo, díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to, že Djokovič v prvních dvou setech hrál dost podprůměrně, vidí každej, kdo nemá slepé oči. ;-)

Konstatování tohoto faktu nikterak neznevažuje Federerův výkon, který byl až na pár škobrtnutí výtečný.
Reagovat
smazaný uživatel
PŘESNĚ TAK!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hurá!!! Ted jsi fair-play!!! Perfekt :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hrál zkrátka dobře - více než dobře. Nemám rád, když tady nějací ,,hlupáci" upřednostňují jednoho, či druhého tenistu. Faktem zústavá, že Novak hrál skvěle. Snad by i vyhrál, avšak rozhodující byl (podle mě) náskok dvou setů. Kdyby Djoko vyrovnal na 2:2, páty set by byl loterií to je potřeba si přiznat.

Federer: Kašlu na vyplody typu KALENDÁŘNÍ GRAND SLAM. Každý ví, že Roger má na kontě nespočet rekordů a jediný člověk, komu ,,musí" stále ještě něco dokazovat je on sám. na ROLAND GARROS hráje tak dobře právě proto, že se od něj de facto nic nečeká, jako světová trojka není pod takovým tlakem a může si naplno užívat hru.

Djokovic: Je dlé mého názoru stále ještě nevybouřený (co se chování na kurtu týče) klučina, i když za poslední dobu prošel radikální změnou. Světovou jedničkou bude, to bezesporu, ale pochybuji, zda unese její tlak.

Nadal: Ve finále bude jistě mnohem více namotivovany, jde o JEHO antuku. Otázkou je: ,,Kdo z těch dvou bude v neděli pod větším tlakem?"
Reagovat
taffer
Přesně. Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělí komentář posledních 3borcu!!! Dík chlapy!!
Reagovat
smazaný uživatel
Blbci!!!! Kdo to někdy držel v ruce a ví co znamená tenis na vrcholné urovni, nikdy nemůže napsat takové hovna na adresu RF!!! Sedíte u televize a pak píšete o něčem čemu vůbec nerozumíte!!! Zvedněte své líné prdele a běžte něco dělat!!!! Humus číst vase komentáře......
Reagovat
smazaný uživatel
A čemu prosím pěkně rozumíš ty? Soudě dle kvality příspěvku, moc věcí do té mnnožiny asi nepatří. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
na druhe strane ma pravdu, pochybuju o tom ze by majoritní část zdejsiho osazenstva opravdu nekdy hrala aktivne, zavodne tenis... jejich detailni analyzy nekterych zapasu jsou tudiz docela k smichu:D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi jen další chytrák z mnoha na téhle diskuzi!!! Pamatuj si jednu věc a to je číslo 16!!!! Nic není víc a dlouho nebude!!! Tohle číslo mluví za vše a všichni co tomu aspon trochu rozumí musí sportovně smeknout at to proběhlo jak to proběhlo!!! Jde o uctu k hráči a né o diskuzi na tomhle vebu Mr. Matej!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dík!! Jeden z mála co mi rozumí!!! Smekám!!!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, vyhrat 16 GS, to je proste neskutecny. A velky respekt Rogerovi. Ted ikdyby prohral vsechno, tak 16 GS mu nikdo neveme a je to jeden z nejlepsi hracu historie. Tak se prestante hadat a mejte radost z kvality soucasneho tenisu. Tesim se na finale :) At vyhraje lepsi, ale vice preju Rogerovi a zkusim ho i na tiket, stejne jako proti Novakovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, vzhledem k tomu, že něco, co by se aspoň vzdáleně přibližuje "detailní analýze" zápasů, tu píšu hlavně já, tak bych chtěl uvést:

1/ Podobně jako člověk nemusí být výtečné hudební skladatel k tomu, aby psal kvalitní recenze hudby, nemusí být ani výborný aktivní hráč k tomu, aby psal kvalitní analýzy zápasů (občas je to dokonce úplně naopak, páč třeba Mats Wilander nebo Bohdan Ulihrach coby televizní komentátor žádné super analýzy rozhodně nepředvádějí).

2/ Já osobně jsem kdysi tenis "závodně" hrál, ale poměrně nízké úrovni (slovy zesnulého klasika Miroslava Šimka: "nejlepším výsledkem jsem dosáhl na turnaji, kterého jsem se nezúčastnil". :-). Plus jsem asi 7 let hrál závodně florbal.

Ale každopádně v tomto vláknu na adresu Federera vlastně nic špatného ani napsáno nebylo, takže úplně netuším, na co konkrétně dany reaguje.
Reagovat
smazaný uživatel
Šestnáct je úctyhodné číslo, ale zdaleka ne nepřekonatelné. Plus Rod Laver klidně mohl přes 20 GS titulů, kdyby mohl v letech 1963 až 1967 hrát coby profesionál GS turnaje.

Plus samozřejmě stále trvám na tom, že v letech 2004-2007 byla poměrně slabá konkurence. Například si myslím, že kdyby Djokovič a Federer byli stejný ročník, rozdělí si grandslamy mezi sebou podobným poměrem, jako Sampras s Agassim.
Reagovat
dorons
Pitomost,pane mistr!
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to myšleno spis mnohem obecne, tvoje analyzy (ikdyz s nema nekdy nesouhlasim treba:D) vetsinou mivaji hlavu a patu.
Tenis není hudba, navic ja sem nikde nepsal, ze by to museli byt ATP hráči, ale aby tenis aspon nejaky ten rok trenovali zavodne (sam jsem hral 8 let, ale zadnou top uroven jsem nehral:))... protože psát do hloubky o něčem co sám z praxe neznám neni moc dobrý styl abych tak řekl
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, je to bohužel pro tebe je to čistá pravda. :-)

Abys mohl kohokoliv přesvědčit o opaku, musel bys přinejmenším vyvinout daleko větší intelektuální úsilí, než jen napsat "bludy" + doprovodit to kvazi-nadávkou. :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja se vas nebojim, byl jsem na tom v Kině 3D a prave to konecne otevrel

Federer: neskutečne konzistentní vykon, ktery lze jen težko zopakovat ! samá Lajna v momentě bigpojtů. Servis dokonaly.
zasloužené vitezství !!!

Djokovič: střízlivý a sportovně inteligentní fanda cítil pravdepodobností brzký konec mimořadne serie. Snad jen možna precejenom se podepsal turnajovy vypadek....problem s technikou bekhendu a celkovy dojem nenadrženosti.

FansFanatic: Ješte nemate vyhrano ! případna prohra s Rafaelem, myslim ze bude o dost bolestivejší.... ! Jsem take jeho velky Fanda - Takže ještě Žiju !!!!!! dalšiho třetího nemam.

A momichodem, docela realnou bližicí se katastrofu ( uspech Švycara ) jsem již už v unoru jasně předpovídal !!!! a před Paris připominal, takže jaksi sem na tu hrůzu připraven.

nazdar
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, tak ani tuto kladnou stránku Djokovičova prohra nepřinesla. :-( I když tedy musím uznat, že tento tvůj příspěvek je daleko smysluplnější a střízlivější než 99,9 % tvých ostatních příspěvků. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem psal níže....

Hele ty pisálku ! Psal jsem, že zmizím po vítězství Federera. Ja myslim, ze o titul se teprve bude hrat ŽE ??? !!!!!
Reagovat
taffer
No a Federer nad Novakem zvítězil a tys' tu pořád ... Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Psal sem po celkovem vitezství....je to uz srozumitelné ????!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to davaj?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim ten tenis v 3D kine. Pokud jsem teda spravne pochopil, zes na tom nekde byl... Dik
Reagovat
smazaný uživatel
v zahraničí...promin, upřesnit nemohu - místní sekta se me snaží pronasledovat....byla by to Stopa....
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně nechápu jednu věc. Proč nám proboha Lopata neřekl , že je to tutová sázka?
Reagovat
smazaný uživatel
protože to nebylo tutový bylo to 50na50. valuebet to byl ale žádná tutovka.
Reagovat
Stan_Borowitz
na té fotce to vypadá, jako by se chystali dát si francouzáka, že?
Reagovat
smazaný uživatel
vsak si ho dali, ale vsichni se zrovna divali na me jak zongluju s mickama na empajru
Reagovat
smazaný uživatel
v tej spolocnej satni az:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
a.magerova instalovat ty kamery v šatnách :-)
Reagovat
a.magerova
No no....
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak pravda je, co tam mají celou tu dobu dělat, když čekali až dopinkají Nadal s Murrayem...
Reagovat
majjkaa
tiez som si to vsimla....vyzera to miminalne na francuzak .)
Reagovat
freeteepek
Chlapci, odborníci! Ať už jste pod práškama nebo bez:-) Já fandím Rogerovi. A víte proč? Protože je to nejlepší hráč historie. Ale nějak se mu přestalo před časem dařit (každý nemůže být nejlepší věčně) a mnozí už ho odepisovali. Kdo jiný měl utnout Novakovu vítěznou sérii, než on? Teď ještě porazit Rafu ve finále a Roger is back!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Noleho viteznou serii mel davno utnout Nadal a ne zadny Federer!! Jenze Nole na antuce ukazal jaky je hrac!! Dnes se bohuzel spojil cely vesmir s Federerem!! Na dlouho dobu posledni velky vykon v kariere!! Nejlepsi hrac historie?! Ohrane klise!! To nelze porovnat! Jen vy fanatici si to radi namlouvate a ohanite se tim pred jinymi fanousky!
Reagovat
a.magerova
Víš co říkával o takovém časovém úseku Tomáš Dvořák (český desetibojař, trojnásobný mistr světa): "Né že by se nedařilo, ale dařilo se hůř." A s tím já 100 procentně souhlasím, co by jiní tenisté dali za to, aby byli na každém GS ve čtvrtfinále, ale Roger si nás rozmazlil a nám to je pak málo!
Reagovat
freeteepek
Hele, já nejsem žádnej fanatik. Jenom umím počítat do 16ti - právě tolik má Roger grandslamových titulů. A co je v tenise víc, než vyhrát grandslam?
Reagovat
smazaný uživatel
Zeptej se Murrayho co je v tenise vic!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Vyhrát kalendářní Grand Slam. V moderní historii tenisu se to podařilo jen jednomu tenistovi, a to hned dvakrát. A to ještě nesměl na grandslamových turnajích mezi těmito dvěma kalendářními Grand Slamy vůbec hrát... Pravdou ovšem je, že nebýt Nadala, Federer by ho nejmíň jednou udělal taky.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebyt nahody tak by ho nejmin jednou udelal Nole!!
Reagovat
Stan_Borowitz
podle mne má dobrou šanci za rok nebo dva, jestli se bude pořád zlepšovat. Což jistě může.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole se porazil sam!! Bohuzel!! Sledoval jsem diskuzi a spousta jindy sebevedomych elegos fanatiku mela stahnute pulky!! Mysleli si ze jejich milacek po prohranem ctvrtem setu konci!! Skoda!! Vyhra Noleho a zaroven porazka elegose by byly nepopsatelnou satisfakci!! Federerovi bohuzel fungoval servis kdyz mel!! Take dobre branil a Noleho kladiva se mijela obcas ucinkem!! Tento vykon byl zase na dlouhou dobu posledni!! Jasna vec!! Prichazi zhruba co pul rok!! Naposledy na turnaji mistru!! Novak bude jednickou tak ci tak uz brzy a prida dalsi tituly!! Tisicovky v Americe a US Open jsou jeho!! Hajde Nole svi te vole!!
Reagovat
smazaný uživatel
asi jsi sledoval jiny zapas :) Roger mel zapas pod kontrolou v podstate porad. Krome prvniho setu, kde mel stesti to je fakt. A servis mu fungoval, to je ukazka velkyho hrace. Ale pokud tady nechces diskutovat a jen provokovat, tak bych nereagoval. Roger byl lepsi a zaslouzil si vyhrat
Reagovat
Labi
ajéééje blbeček si přišel si přišel léčit mindráky....jediny fanatik tady jsi ty ..... tak si raději příště přečti po sobě ty kraviny co píšeš než to tady vložiš
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Nevdecnici!! Zarputily odpurce elegos fanatiku pochvali jejich idola a jeste je bit?! Tak to ne fanatici!! Podepsali jste si ortel!! Elegos mel zapas pod kontrolou hlavne kdyz ztratil servis na 4:5!! :-D :-D :-D Vtipalci!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dovoluji si nesouhllasit s tím, že by měl s výjimkou pprvního setu zápas pod kntrolou, tedy pokud to myslíš doslovně. Třetí set pod kontrolou neměl a čtvrtý de facto taky ne (vzhledem k tomu, že Novak vedl 5:4 a podával na vítězství v setu).

Ledaže bys to bral jaksi globálně a chtěl tím říci, že každý, kdo vede 2:0 na sety, má pak zbytek zápasu, ale zejména třetí a čtvrtý set, pod kontrolou.
Reagovat
freeteepek
Vole, se z tvýho miláčka nepo.er! Už bylo na čase mu utnout tipec. A když Nadal, světová jednička, na to neměl, Roger už se na to nemoh dívat a řek si, je na čase zase trochu zabrat. A tak vytáhnul z rukávu starý dobrý federerovský triky jako např. eso z druhého podání, k tomu přidal nějakej ten prohoz backhand jednoruč a bylo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že zápas pod kontrolou měl. Od poloviny prvního setu bylo jasný, kdo vyhraje. Federer si to sice mohl prohrát sám, ale Djokovič na skutečný obrat neměl (proti Del Potrovi se mu to podařilo)
Reagovat
smazaný uživatel
Od poloviny prvního setu jistě ne; nehledě na to, že v polovině prvního setu Novak vedl 4:2, měl pak ještě za stavu 5:4 dva breakboly za setboly při při Federerově podání (40:15). V tiebreaku vedl 5:4 a měl minimálně jednou slušnou šanci získat další bod při těch dvou Federerových podáních. Od začátku druhého setu se zdálo být naopak jasné, že Federer vyhraje, ale průběh třetího setu zápas opět poněkud vyrovnal. Ve čtvrtém setu to nejdřív vypadalo, že jej Novak těžko může vyhrát, když stěží byl schopen uhrát fiftýn při Federerově podání, ale pak jej najednou breaknul za stavu 4:4 a měl slušnou šanci jej breaknout i za stavu 5:5.

Suma sumárum: navzdory tomu, že Novak nepodal úplně optimální výkon, moc nechybělo, aby to šlo do pěti setů, popř. aby vyhrál třeba ve čtyřech setech (kdyby vyhrál první set, což reálně mohl). Bůhví, jak by na prohru prvního setu Federer reagoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska by to i na Nadala stacilo. Kterej nehraje nic moc letos na RG. Teda nic moc jako na nej :) Verim Rogerovi letos nejak :) Ikdyz zname Nadala :D
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že v neděli to bude mít proti Rafovi opět velice těžký...
Reagovat
smazaný uživatel
Seš normální? Jaký výkony? 1.semifinále byla neskutečná nuda, Nadal je pasivní, celej turnaj hraje na svý poměry slabě. Ty seš jeho fanoušek a nevidíš to? Federer má jednoznačně lepší formu a velkou šanci ho porazit. 2.semifinále bylo úplně někde jinde, v takový rychlosti hraný, neskutečný. Samozřejmě, že tam může hrát roli to, že RF na Nadala neumí a na antuce je Nadal prostě Nadal, ale tady se můžeš hodně divit v neděli...
Reagovat
smazaný uživatel
No, já myslím, že první semifinále byla celkem nuda hlavně proto, že přes veškerou Murrayovu snahu člověk nikdy neměl pochybnosti o tom, kdo nakonec vyhraje.

Naproti tomu v tom druhém zápase to bylo napínavé do samotného konce (i když já teda moc nevěřil tomu, že Nole ten tiebreak uhraje, vzhledem k tomu, jak Federer podával, což je v tiebreaku obrovská výhoda -- však taky jediný bod, kt. Nole uhrál v tiebreaku při Federerově podání, byl dost se štěstím / kuriozní).
Reagovat
smazaný uživatel
Ty prostě spojíš radost z Djo prohry a zároven zpochybnuješ výkony. Jediná Nadalova šance je, že to RF nezvládne, čemuž nevěřim ale. Djokovic by tomuhle Nadalovi nedal šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná šance, za předpokladů, že bude Nadal pokračovat, v tomhle stylu, samozřejmě může zahrát výborně
Reagovat
smazaný uživatel
To je reakce na mě? Pokud ano, tak větě: "Ty prostě spojíš radost z Djo prohry a zároven zpochybnuješ výkony.", pokud se má týkat mé osoby, moc nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, na Mattiho

Jinak ty máš na finále jaký názor?
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím, Nadal nehraje moc oslnivě, ale to v madridu s Federerem taky nehrál, a porazil ho. Samozřejmě, kdyby Federer většinu zápasu podával tak, jako s Djokovičem ve druhém, třetím (s výjimkou toho gamu, kdy přišel o servis) a čtvrtém setu, tak má Nadal velký problém.

Ale celkově bych spíš očekával, že Federer tento výkon (zejm. na podání) nezopakuje. Plus Nadal asi bude v tomto zápase silně sebevědomý.

Takže to vidím tak 60:40 ve prospěch Nadala.
Reagovat
tito
Souhlas. Taky si myslím, že uvidíme " starého" Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc mám takový subjektivní pocit, že Federer se tak upnul a koncentroval na to, aby porazil Djokoviče, že je otázkou, kolik mentální energie a koncentrace mu zbyde pro finálový souboj s Nadalem.

Každopádně karty jsou jasně rozdány: Djokovič ve formě je velmi špatný matchup pro Nadala; Nadal ve formě je velmi špatný matchup pro Federera; Djokovič ve formě vs. Federer ve formě = rozhodují relativní maličkosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, jak si to ted napsal, tak to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu asi ublížila zápasová pauza,ale Roger zahrál výborně, takticky a poměrně málo chyboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhé straně je třeba ocenit, že se onen "nový Nole" dnes projevil aspoň v tom, že to po prohraných prvních dvou setech nezabili, jako by to nejspíš udělal v minulosti, nýbrž bojoval dál, vydřel třetí set a málem i čtvrtý.
Reagovat
smazaný uživatel
"nezabalil", ne "nezabili" -- už ani nevím, co píšu, jdu se projít na čerstvý vzduch. :-)
Reagovat
spaniel
nezablil :D
Reagovat
Labi
Jinak nechápu proč se tady někdo dělí na "Federovce, Nadalovce apod"....myslím si že všichni 4 (Nadal, Federer, Djokovic, Murray) popřípadě 5 (+ Del Potro) jsou hráči kteří dělají tenis tak atraktivním a myslím že absence kookoli z nich by tento sport hodně poškodila...tak raději fanděte tenisu než aby tady někdo doufal že soupeř nebude mít svůj den
Reagovat
spaniel
No, máš pravdu, ale to se asi nikdy nestane, páč je to hodně emotivní... Bude škoda, až kdokoliv z nich skončí...a bohuželmto asi bude jako první ten můj :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis sleduju od loňského Roland Garros a prostě začal jsem fadnit Rogerovi v době, kdy se mu nedařilo, proto mám teď neskutečnou radost!! Konečně ve finále grandslamu, neskutečný výkon Rogera zvláště v prvním setu, poté hra upadla co si budem a až s koncem zápasu se z prvního setu alespoň trochu vrátila, v každém případě věřím, že jestli má Rogeer někdy šanci Rafu porazit na French tak je to právě letos, Roger je back a myslím, že o vítězi Wimbledonu a posléze možná i US open je rozhodnuto :)
Reagovat
Matti
přesně tak. Jen 1 set za něco stál. A to o vítězi Wimbledonu a Us open ...je hodně k smíchu.
Reagovat
Karolko2
ty asi nehraješ tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
bych to zase nepredcenoval. Bylo to vyrovany, priste muze takovy zapas zase prohrat. US a wimbledon, rozhodne rozhodnuty neni :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já doufám, že Novakovi touto prohrou spadlo velké břemeno ze zad + na hardu je asi (stále ještě) podstatně silnější než na antuce. Zejména se na hardu líp pohybuje. Třeba dneska v prvních dvou setech, jak tam neustále podkluzoval, to jsem si říkal, že by potřeboval takové ty horolezecké boty s hřebíky. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jojo tak bylo to trochu v nadsázce to US open, ale ten Wimbledon není vůbec nereálný, dnes se ukázalo, že u Federera je klíčový faktor motivace, dlouho ji neměl teď ji našel (přerušit šnůru výher Noleho, oplatit mu 2 nedávné grandslamové porážky v semi) menší nevýhodou bude, že asi opět bude pod tlakem jako favorit přece jen tak jako byl teď outsider po dnešku nepřichází v úvahu, ale myslím že na trávu se dokáže namotivovat, páč lonské vyřazení ve čtvrt bylo ostudné, a navíc Nolemu to na trávě příliš nesvědčí a jednou prostě Rafu porazit mosí (v neděli to zřejmě nebude) ale všecko je možné, dokonce i výhra Roddicka i když to je teda jen na "pobavení"
Reagovat
smazaný uživatel
Matti, a zaco stal dnesny zapas Rafu s Andym?Ja som osobne pri tom zaspaval a tento zapas nedosahoval ani zdaleka uroven druheho semifinale a urcite by som to nevidel tak kriticky ako ty, podla mna 1,3 a 4 set boli vyborne!
Reagovat
smazaný uživatel
Není to žádné překvapení. Bylo to 50na50. Stejně jako bude finale. Snad Federer vyhraje nejen RG ale i Wimbledon. A rázem bude atakovat post 1 a bude nadostřel
Reagovat
spaniel
Kéžby, ale je to sport...
Reagovat
smazaný uživatel
Krasný zápas :) Bylo to vyrovnaný, ale Roger byl agresivnějsí a vyzarovala z nej presnost a byl vice soustredeny. Duvod je podle me ten, ze Novak měl vetsi bremeno na zadech co se tyce psychiky. Ve hre mel post 1 + jeho serie. Roger vyuzil svého postaveni. Nebyl favorit a hral vyborne. Dneska si to zaslouzil. A mam dvoji radost, mel jsem to i na tiketu. Kurz 2,9 no nedejte to :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale třeba bude mít ta dnešní Djokovičova prohra s Federerem aspoň jeden kladný efekt, a sice že uživatel 99.9 si ze zoufalství hodí mašli a/nebo sem přestane přispívat. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt on ráno psal, jak je pod práškama během zápasů, snad se probudí...
Reagovat
Stan_Borowitz
Aby se nám chlapec nepředávkoval...
Reagovat
Matti
nebojte se. Rafaelova výhra ho zahojí v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele ty pisálku ! Psal jsem, že zmizím po vítězství Federera. Ja myslim, ze o titul se teprve bude hrat ŽE ??? !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal jsem že Roger Novaka porazí.Ale nedělní finále vidim tak: Rafa-70%
Roger- 30%
kdyby bylo finále rafa vs. nole videl bych to tak: Rafa-40%
Novak-60%
Ale i tak se těšim na nefalšovonou bitvu "titánů".
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel bude v pondělí novak č.1. ale jen do wimblasu. pak se tam zase usadí KRÁL,
Reagovat
smazaný uživatel
Páni, co to je za vola ten madsyl... :D? Nikdy sem nic nenapíše, a pak když jednou má Roger den tak tohle? Jdi se léčit.. Teď se ti to kecá, ale to jak doteď rok dostával na prdel to nic není!? Jak slávisti, taky tyhle fanatický federerovci teď vylejzal z kanálů.. Jen klid, on vás tam Rafa nakope zpátky ;).
Reagovat
smazaný uživatel
on ti este Roger ukaze si myslis ze ses vostra nebo co co bych taky chtel od fandy novaka
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, dneska se fakt všechno sere.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jdi, do tenisove klenotnice pribyl drahokam! Ja vim, videla jsem i Andyho s Rafou i tvuj tiket......
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a teď ať se předvedou všechny ty kafky co Rogera odepisovali, že dostane příděl. Už jenom kvůli nim sem rád že to Roger dotáhnul ikdyž to nemusel tak dramatizovat.
Ale Djokovič nebude moc zklamanej, protože prohrál s nejlepšim hráčem
Reagovat
Matti
bude zklamaný. Ví, že nepodal ani 80% výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
To Federer ho eliminoval, ale to by si niečo o tenise musel vedieť :)
Reagovat
Stan_Borowitz
v neděli prohraje a příjde o 800 bodů, nebude Djokovič jednička?
Reagovat
spaniel
Když vyhraje Roger, je Novak jednička.
Reagovat
tito
Bude. Ale přesto, že dnes Rogera oslavujem, doufám, že v neděli vyhraje Rafa..:))
Reagovat
Matti
neblázni. V neděli slavíme my. Chápeš chlape? Viděl jsi ty dnešní výkony? ...... :-))
Reagovat
tito
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kromě toho začátku druhýho setu hrál dobře, ale vždycky záleží kdo je na druhý straně. A Roger ho prostě přehrál a byl lepší
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš bych použil výraz "udolal" než "přehrál" nebo tak něco. Docela by mě zajímala statsistika, kdo více vyhrával výměny nad tři údery; řekl bych, že to byl nakonec přece jen Novak.
Reagovat
steve79
Fedex Hraje podle me nejlépe na antuce co kdy hral.za stavu 4:4" co si rohral svuj servis,tak jsem prestavao trochu verit.doufam,ze v nedeli vyhraje a ziska 17. titul,ktery by mu hodne slusel.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je ten Magistr? Ty ubohej, vylizanej debi__, co si da pred jmeno Mgr. Roger ti to ukazal!! Ty ceska nulo!!
Reagovat
Labi
na co hledáš chyby? zápas byl krásny se smutným koncem pro Djokovice ...co takhle se s tím smířit co?.....nemyslím si že tu musíš rozebírat kdo pokazil více míčku komu nešly udery atd...není to jedno?
Reagovat
tito
Klid, takhle Matěj komentuje většinu zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože to neumí uznat. Se podívej na jeho prognozu/statistiku před zápasem. Samozřejmě to nemohlo platit, protože kdyby Djokovic dneska hrál podprůměrně až příšerně, jak psal(prý jediná RF šance na úspěch), tak by dostal 3x 6:2. To co předvedl Federer dneska, bylo něco neskutečnýho. 25 Breakpointů proti ND? aha...
Reagovat
spaniel
Matěj to tak má rád. Když Roger vyhraje, tak vyhrál proto, že hrál nadprůměrně a soupeř podprůměrně a doloží to počtem lajn trefených zvenku a pozicí slunce při chybách...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :-)

Subjektivní pocity jsou hezká věc, ale statistika je statistika. :-)

A navíc člověk je málokdy ochoten připustit, že to byl hezký zápas, když ten, komu víc přeje, prohraje. Z mého hlediska to byl slušný zápas, za hezký zápúas bych to označil, kdyby Novak v prvních dvou setech (obzvláště ve druhém) hrál přece jen lépe.

Něco jiného bylo, když Sampras (kterému jsem fandil nesrovnatelně více než Djokovičovi, který mi spíš tak nějak zbyl "vylučovací metodou" :D) prohrál v SF AO 2000 v krásném pětisetovém souboji s Agassim. To si člověk aspoň říkal: "nakonec o pár míčů prohrál (byl myslím dva míče od vítězství), ale odvedl své aktuální maximum". U Novaka hlavně v prvních dvu setech takový pocit nemám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono taky v prvních dvou setech hrál Federer o hodně agresivněji a Djokoviče myslím svou hrou zaskočil. Vzpamatoval se z toho až ve třetím setu a hru jakžtakž srovnal, ale to už bylo pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
V kontextu jeho výkonů v letošním roce podle mě Novak hrál sotva průměrně; řekl bych, že hrál lehce podprůměrně. A hafo breakbolů měl Federer přdevším v prvních dvou setech, kdy Novak hrál opravdu silně podprůměrně (opět -- vzhlledem k jeho letošnímu vysokému standardu). V posledních dvou setech měl Federer tři breakboly (z nichž jeden proměnil) akorát v té jediné nešťastné hře, když Novak podával na vítězství ve 4. setu.

Tož tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možný, ale hned první prohrané podání v zápase, to nebylo Federerovou agresivitou, nýbrž tam byly tři nevynucené chyby Novaka.
Reagovat
Stan_Borowitz
jestli to nebude tím, že mu nevyšla taktika, kterou jsi mu naordinoval. Federerův backhand se dnes ukázal lepší, než se čekalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasim prostě, ale nevadí. Máš tady dobré komentáře, ale když píšeš o někom, koho nemusíš, tak je to strašně neobjektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
No ... ale ono nestačí jen bombardovat bekhend, ale také útočit do forhendu třeba tím mnou již několikráte zmíněným bekhendem po lajně.

Ale je pravda, že Federerův bekhend dnes celkem obstál --- holt zase jednou nebyl Pánbůh doma. :-)
Reagovat
tito
Máš pravdu s prvními dvěma sety, bekhendem po lajně, což je opravdu destruktivní zbraň i s podáním. Ale na druhou stranu opravdu hodně nervozity tam bylo jak to u takových velkých utkání bývá. Koneckonců i Roger mě několikrát dostal svým zkrácením do sítě, vypadnutím prvního podání v závěru 4. setu....Ale byl to skvělý zápas, boj až do konce a všechna čest Rogerovi, že to ustál...
Reagovat
Labi
Záleží co znamená tvuj výrok "podprůměrně" když tak jako dnes by Djokovic zahrál v lednu nebo třeba březnu...možná bych souhlasil ..ale co se týče letošního Roland Garros myslím že hrál v normě....ptž je docela možné že to "podprůměrně" může taky znamenat standart v budoucích dnech a zápasech ale to ukaže až čas
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. Každopádně v zájmu všech je, aby velká čtyřka hrála co nejlépe a popř. se k nim přidali i další hráči.
Reagovat
Matti
Nole byl dnes hodně vzdálen svým výkonům z minulých kol. Kdo ten zápas viděl, by měl souhlasit.
Reagovat
Matti
i vzhledem k tomu co jsi dnes viděl, těšíš se na neděli? já moc a myslím, že i ty.:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
no, ona je nevynucená chyba a nevynucená chyba, že. Trochu mi to připomíná dohady po TM v Londýně, kdy polovina tvrdila, že Federer ostatní přehrál o třídu a druhá polovina tvrdila, že Federer hrál celkem dobře a ostatní průměrně až podprůměrně. Pak přišel Nadal a řekl, že Federer byl "nehratelný". A ten tomu - řekl bych - rozumí poměrně dost. Tak uvidíme, jak v neděli. Jestli Federer to první místo, co Nadalovi dnes zachránil, mu zase nesebere. Nebo jestli to zase nebude ostuda jako v roce 2008, tuším.
Reagovat
smazaný uživatel
No co se týče TM, já nevím, ale opravdu mi nepřišlo, že by Novak v semifnále, Rafael ve finále natožpak Murray ve skupině, hráli dobře (vzhledem ke svým normálním výkonům). I když je asi fakt, že v hale proti Federerovi asi ani jeden z nich favoritem není.
Reagovat
tito
Rafovi věřím. Ale nutno přiznat, že dneska měl Roger velký den a toho, co Rafa nezvládl Roger dosáhl. A Rafovi tím významně pomohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy jsem si nebyl tak jistej jako dnes, ze Roger vyhraje. Kdo jinej ho mohl porazit nez Roger, nejlepsi hrac historie. Zase napsal kus historie. Nadhernej zazitek!
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu krasny tenisovy zazitek. Bylo tam vse, svetove udery, samozrejme i chyby.Tak se stalo to,co Novak chtel, pokud porazka,tak od Nadala nebo Federera. Opet stary Roger, symbolicky eso na zaver. Oba diky. bylo to uzasne a dobre,ze se to stihlo v jedno dni, dohravka v sobotu by zapasu vzalo to krasne kouzlo.Uvidime, jestli finale predci dnesni vykon, latka je hodne vysoko.
Reagovat
Matti
no právě, že trochu mrzí způsob jakým Nole prohrál, nepředvedl zdaleka výkon, kterého je schopen. Kdyby prohrál po kvalitní bitvě, tak ok, ale hrál hodně průměrně.
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS ROGER, díky za RAFU. http://www.atpworldtour.cz
Reagovat
tito
Souhlas, dnes jsem mu fandil stejně jak Rafovi a z výsledku mám upřímnou radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer už moc dlouho dostával na prdel od těch dvou, jednou to už musel prolomit. Stejně jako šňůru Noleho. Tak se to sešlo a federerovci mají pré :D.. Největší otázkou je jak ta porážka zapůsobí na Noleho, zda bude těžit, že už není pod tlakem tý rozmazávaný série nebo se vrátí do dřívějších kolejí.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný zápas s nečekaným výsledkem (alespoň pro mě). No, tak to ve sportu chodí ...
Reagovat
smazaný uživatel
krásný zápas, fandil jsem Nolemu jako vždy, ale Roger byl o chlup lepší a ten postup si zaslouží, hraje parádně celý turnaj a dneska to potvrdil, myslel jsem si, že Djokovičovu neporazitelnost může ukončit jen jeden muž, ale Roger mě překvapil... nicméně po Wimbledonu se vše může změnit, na první pokus to nevyšlo, Djoker to dotáhne příště na no. 1 :-) tak tu máme zas staré známé ve finále, stereotyp:-) myslím, že to ale Rafa nepustí....
Reagovat
smazaný uživatel
VSEM TEM CURA... , CO ROGERA TADY ODEPISUJETE A HODNOTITE, ROGER UKAZAL JAKEJ KRAL TENISU!!! VY CESKY NULY Z PANELAKU!!!
JAK SE VUBEC OPOVAZUJETE HO HODNOTIT A KRITIZOVAT, POTOM CO VSE DOKAZAL!
Reagovat
taffer
Kdepak jsou 99.9 a podobní, proč nezajdou na fiestu, která tu vládne? :-)
Jsem zvědav, jestli projeví trochu pokory a alespoň utrousí slova uznání Feďovi ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál velmi dobře (nejlíp já nevím za jakou dobu, ale hodně dlouhou), ale přesto byl k poražení. Škoda, že Novak neuhrál ten čtvrtej set, to by teprve bylo drama. :-) Když podával na vítězství v setě, docela slušně to zvoral, zejména takticky.
Reagovat
smazaný uživatel
.. ta série už vypadala zajívavě. Mohl to být nový rekord. To první místo si taky letos zaslouží zaslouží....
Reagovat
VlS
Na tom bylo jasně vidět, že ani superhráči nejsou bez nervů a psychika rozhoduje o výsledku - jasnej příklad set 2 po prohraným TB.
Fakt je, že Federer hrál nejlíp od masters a naopak Novak nejhůř od AO (což neznamená, že by to na většinu jinejch hráčů nestačilo, takže to ne nejlíp je hodně relativní a nijak to nesnižuje výkon Federera.
Reagovat
Vojtaakk
Supr zápas, viděl jsem jen 2 sety, ale byvilo mě to 100x víc než předtim Rafa s Andym. Dneska hrál Roger skvěle, jde mu to celej turnaj, tak snad to vydrží i do neděle... Řekl bych, že mu celkem sedělo tom, že už není top favorit na titul.
A vf neděliv budu fandit jako nikdy, v letech 2006-8 sem to odfláknul, 2009 ne a jak to dopadlo, tak snad zase!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní výkon Rogera,škoda jen že jsem neměl kvalitní přenos.Určitě na Nadala něco vymyslí a posadí na zadek ty blbečky,kteří ho před French Open s oblibou špinili.Král se vrátil ve velkém stylu!
Reagovat
majjkaa
Bravooo!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neměl si s Rogerem zahrávat :-)
Reagovat
a.magerova
No za ty nervy mi to stáááálo !!!!
Reagovat
majjkaa
bolo to skvele...Rogera som uz dlho takto nevidela, sikovny to chlapec!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejšikovnější chlapec na světě :-D
Reagovat
majjkaa
poznam este jedneho sikovneho chlapca :)))
Reagovat
smazaný uživatel
ale ten není tak šikovnej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak keby teraz porazil nadala vo finale tak zasnem....mozno by to bol aj moment na ukoncenie kariery :))))
Reagovat
dorons
Od Rogera to zacalo u Rogera to i skoncilo. Kto iny ho mohol porazit,ak nie Roger!? Bol to famozny zapas,skoro som dostal infarkt v prvom a poslednom sete. V nedelu to vyhraj Roger!!! The best of best!
Reagovat
Matti
zápas hezký, ale famozní? z obou stran tam bylo chyb jak máku.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyz rogera nemam rada, musim rict, ze dneska hral skvele, takhle dobre sem ho nevidela hrat hodne dlouho a vyhrat si zaslouzil, ale doufam, ze Novak se na brzo stane nr 1!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bezvadné utkání je dobře, že Federer konečně Djokovice porazil byl to jeden z nejlepších zápasů co jsem kdy viděl
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm a mě se zdálo, že to bylo jedno z nejhorších semifinále, co se týče chyb :(
Reagovat
spaniel
Zhruba 10 na set není taková hrůza... Asi záleží komu fandíš ;o)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to se ti fakt jenom zdálo, Miros..:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalita podle mě kolísala, ale řekl bych, že dva poslední sety byly velmi dobré. Možná i první set. Třetí set, tam byla pasáž, kdy Novak hrál hrozně, vůbec nic se mu dařilo.
Reagovat
spaniel
Poslední 2 sety, tedy dobré, mají v sobě i třetí, tedy špatný?
Reagovat
tito
No bylo to hodně nervozní a není se čemu divit, vzhledem k tomu o co šlo. Ale bylo to opravdu jedno z nejnapínavějších a nejkrásnějších utkání za poslední rok.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Navíc nechápu jak tam mohl Novak hrát hrozně, když ho jako jedinej vyhrál :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, překlep: v druhém setu byla pasáž, kdy Djokovič hrál hrozně. OK?
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm nezdá se mi, že tam byly nějaké úžasné míče...občas byly napínavé výměny, nějaké vítězné míče, ale to je tak všechno...jinak tam bylo dost nepochopitelných chyb...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to:DDD Skvělej výkon
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasnej!! Doufám, že jsem si na to fandění mu nezvykl. Vše je možný. Já rok co rok mám nového oblíbeného hráče. Aktuálně jich mám 6. Tak uvidíme. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, škoda. :-) Škoda, že Nole nehrál zejména v prvním setu aspoň tak, jako v posledních dvou setech, to by ten první určitě býval vyhrál (v podstatě jej málem vyhrál i s tím výkonem, který tam předvedl a který nebyl zrovna ideální). Federer od začátku druhého setu výborně servíroval, ale i tak podle mě klíčovým Djokovičovým problémem bylo, že si z nějakého důvodu nevěřil na bekhend po lajně.

Jinak se potvrdila má slova, že Federer má šanci vyhrát, pokud bude výborně servírovat (úspěšnost prvního servisu kolem 65 %) a Nole nebude (pod)průměrně -- což minimálně v prvních dvou setech opravdu hrál, jak jistě uznají i fanoušci Federera.

Co se týče finále, bude zajímavé, jestli to tentokrát budu jiný příběh, než na jaký jsme na antuce zvyklí. Tipoval bych ale, že Federer opět najde způsob, jak s Nadalem prohrát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: "a Nole bude hrát (pod)průměrně".
Reagovat
spaniel
Nole servíroval hůře jen ve 2.setu, jinak v každém lépe (úspěšnost 1.servisu). Jinak Nole nehrál svůj top tenis, ale to ani Federer (to bys musel do roku 2006).

A máš pravdu ;o) Taky se bojím, že to s Rafou zas projede... Kurňa, ale když ne letos, tak kdy???
Reagovat
smazaný uživatel
Nole dělal chyby, protože musel. Rogerovi se dařilo, hodně útočil, skvěle bránil a Novak musel na limit. Úžasný zápas. Soulasím, že podání bylo pro Rogera klíčové. Ale prostě rozhodlo to, že zahrál víc winnrů. Výkon Novaka bych neshazoval, naopak, taky byl skvělý.
Reagovat
dorons
Tak neviem,ci si sa nedival na iny zapas. V prvom sete viedol ND 4:2 a spat do setu sa dostal RF dobrym vykonom. Obaja hrali velmi dobre v prvom sete, v druhom trochu Djokovic odisiel,to je pravda. Nemaj strach,v nedelu RF vyhra.
Reagovat
smazaný uživatel
Mateji prvni set hrali oba pomerne spatne do stavu 4-4.. potom to byl asi nejlepsi tenis sezony do konce prvniho setu.. ve druhem novak odesel absolutne, nehral brutalne nic, ve 3tim federer odpodaval spatne jeden game a ten rozhodl o setu... a ve 4tem to bylo dost o servise, potom uz o nervech hodne:)
Reagovat
spaniel
Souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale v prvních dvou setech Novakův výkon fakt skvělý nebyl. Nehledě již na začátek zápasu, např. v tiebreaku vedl 5:4 a pak si to v relativně nadějných pizicích vyházel třemi nevynucenými chybami v řadě. Plus prakticky celý zápas mu chyběl bekhend po lajně, který je jinak dle jeho slov jeho nejoblíbenějším úderem.

Co se týče úspěšnosti prvního servisu, Federer měl 65 % a Djokovič 67 %, jenž efekt je dost jiný -- vzhledem k tomu, že Federer má nepochybně lepší první servis než Djokovič.

Mimochodem, Nole vyhrál větší procento míčů po druhém servisu -- 34 z 56 = 61 %, než po prvním servisu -- 67 z 112 = 60 %.

Federer:

první servis -- 70 z 91 = 77 %

druhý servis -- 25 z 50 = 50 %

Domnívám se tedy, že lze uzavřít, že zápas de facto rozhodlo Federerovo první podání + to, že Djokovič nebyl schopen častěji hrát bekhend po lajně.

Co se týče winnerů: 48 Federer vs. 40 Djokovič, ale odečteš-li od toho esa z podání, je to 30 Federer vs. 33 Djokovič. Tedy minimální rozdíl.

http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day18/1602ms.html
Reagovat
smazaný uživatel
vies preco prehral nole?Lebo vyhral o 2 sety menej ako roger...ostatne je kosher...
Reagovat
smazaný uživatel
S tím by se dalo souhlasit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu říkám analýza. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak...tie statistiky co vytahujes su sice pravdive ale .... to ako ked niekto povie nasi hrali skvele, dali 4 tycky a 2 brvna, len prehrali 3:0....o tom to je ze taketo bitky rozhoduju najmensie detaily no a teraz to bolo podanie...ked uz mas chut analyzovat pozri si pocet vyhranych fiftinov ked ti sety nesedia ;-)neboj nole bude king, o tom niet pochyb
Reagovat
Karolko2
hraješ,co ti soupeř dovolí...
Reagovat
smazaný uživatel
Já neříkám, že Nole byl lepší, nebyl (resp. možná byl mírně lepší v posledních dvou setech, ale na to se nehraje).

A na konto tvrzení "hraješ tak, jak tio soupeř dovolí": to je sice hezké, ale Novak měl hodněkrát příležitost jít tvrdým bekhendem po lajně a místo toho v drtivé většině případů chodil stereotypně křížem.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlas matej...kazdopadne dufam ze sa roger nerozpadne pred finale s rafou....celkom by mu slusilo keby to vyhral si myslim....
Reagovat
Karolko2
bál se a pokud hraješ tenis,tak víš,že to k tomu patří,ale začne to tím,že ti na soupeře nevychází to,co vycházelo.V každém případě to byl pěkný tenis... :-)
Reagovat
Matti
prý Novák byl skvělý :-)) tys chlape ten zápas neviděl, nebo jsi neviděl minule zápasy Noleho. Jinak bys něco takového nemohl napsat.
Reagovat
misoSK
Skvely zapas, skoda len ze Nole nezvladol koncovku stvrteho setu, mohol byt este zajtra elektrizujuci zaver v piatom sete, a plus ma mrzi, ze to Nole nedal, ale pre mna je aj tak momentalne najlepsim hracom a kedy sa stane jednotkou je len otazka casu
Reagovat
spaniel
Jeho čas dojde, ale my si ještě chcem užit Rogera ;o) Pak ať si Novak bačuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Božsky Roger! Naprosto famózně, Epicky! Díky!
Reagovat
spaniel
Paráda, návrat ve velké stylu v nejlepší čas. Roger je šťastný jak blecha, podle mě sám moc nevěřil ;o) Ideální by bylo nazastavit na půl cesty a porazit i Rafu, který není zrovna v top formě. Takže šance je. Každopádně Nole nehrál svůj top tenis, těch chyb v druhém setu bylo příliš i na průměrného hráče. Jsem teď zvědavý jak to Novaka poznačí, co se týká sebevědomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba v nadpisu. Djokovič už je poražen, takže to ,,zatím proažen nebude", prosím opravte. Jinak podle mě nejlepší zápas za celou sezónu, možná i za poslední rok (od Wimbledonu). Federerovi jinak absolutně nefandím, ale dneska jsem mu to opravdu od srdce přál. GHrál neuvěřitelně. Rafa to bude mít víc než těžké. Ale co je dobrá zpráva, ak konečně finále GS Nadal vs Federer! Game on!
Reagovat
smazaný uživatel
Já tam vidím '' jedničkou zatím nebude ''
Reagovat
smazaný uživatel
Už to asi opravili. Předtím tam bylo ,,Djokovič jedničkou a poražen zatím nebude."
Reagovat
tito
Gratuluji fandům RF!!! Respekt k výkonu a ferovému chování obou hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere jsi král! Strašně moc gratuluju a děkuju !!! Smekám a odvolávám vše špatné o jsem o tobě kdy řekl.

P.S.:Doufám, že ten Albánec zase nerozjede další sérii.
Reagovat
smazaný uživatel
screenuju :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš vždy to rád, když si vzpomenu na tenhle zápas přiznám a zopakuju.
Reagovat
smazaný uživatel
:) +bod
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný zápas! Roger je zpátky, hrál opět ze srdce a uvolněně, vše si užíval!!! Všem zavřel pusu a ukázal, že kdo ho odpisoval, tak se pořádně mýlil. A k výhře přidal i naštvaný výraz Djoka :o)
Reagovat
Ananas
Skvělě ty lišáku, konečně si zas všem ukázal že nepatříš do starého železa. Jen tak dál!! A ty Hajde Novak radši ani nevylejzej a šoupej v koutě nohama! :)
Reagovat
spaniel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
What o match....absolutely fantastic
Reagovat
smazaný uživatel
Velice pěkný zápas. Myslím, že každý tenisový fanda si musel přijít na své...už se těším na neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle byl nejlepší zápas Federera za poslední cca rok a půl. Kdyby z toho udělal standard, klidně ta jednička bude. Ale obávám se, že hned v neděli bude hrát neporovnatelně hůř. Každopádně tradičně nejhezčí tenisový pojetí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist