Djokovič porazil Tsitsipase a v Madridu získal rekordní 33. titul z Masters!

12. 5. 2019, 18:00
Aktuality 316
ATP MADRID - Novak Djokovič ve finále antukového turnaje v Madridu porazil ve dvou setech Řeka Stefanose Tsitsipase a oplatil mu porážku z loňského Toronta. Jednatřicetiletý Srb ve španělské metropoli navázal na triumfy z let 2011 a 2016 a celkově získal 33. titul z turnajů Masters 1000, čímž vyrovnal rekordní počin Rafaela Nadala.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič v lednu na Australian Open vyhrál třetí grandslam v řadě, ale další tři akce se mu nepovedly. Z osmi zápasů vyhrál jen pět, když v Indian Wells prohrál s Kohlschreiberem, v Miami s Bautistou a v Monte Carlu s Medveděvem.

Tento týden se však znovu vrátil na vítěznou vlnu a 14 dní před startem Roland Garros, na kterém bude útočit na nekalendářní Grandslam, nabral sebevědomí. Na antukovém Masters Římě si po čtyřech měsících zahrál semifinále, v něm zastavil velmi dobře hrajícího Dominica Thiema a v dnešním finále si poradil i s Řekem Stefanosem Tsitsipasem

Djokovič ve finálovém duelu nečelil brejkbolu, sám v každém setu jednu šanci na brejk využil a po hodině a půl zvítězil 6-4 6-4. O jedenáct let mladšímu Tsitsipasovi tak oplatil porážku z jediného vzájemného střetnutí, které loni odehráli na tvrdém povrchu v Torontu. 

"Jak jsem říkal už po semifinále, tohle je velice, velice důležité pro moje sebevědomí. Po Austrálii jsem nehrál zrovna nejlépe, takže jsem se tento týden potřeboval dostat na vlnu. Za celý turnaj jsem neztratil set, takže mám radost," řekl Djokovič na kurtu.

V Madridu Djokovič navázal na triumfy z let 2011 a 2016 a ve svém 48. finále na turnajích Masters 1000 vybojoval 33. titul. Tím se v historické tabulce dotáhl  na prvního Rafaela Nadala. Celkovou bilanci ve finále má 74-33.

"Tohle jsou ty nejlepší turnaje, ty největší, jaké v našem sportu existují, samozřejmě vedle grandslamů," ocenil Djokovič rekordní počin, díky němuž se dočkal prvního antukového triumfu po titulu z Roland Garros 2016.



Dvacetiletý Tsitsipas v Madridu nedokázal navázat na skalpy z předchozích dvou dnů, kdy vyřadil světovou trojku a obhájce titulu Alexandera Zvereva i světovou dvojku a pětinásobného šampiona Rafaela Nadala, a prohrál poprvé po sérii osmi výher.

Řecký talent marně usiloval o premiérový skalp světové jedničky a nejcennější titul. Finále turnaje Masters prohrál i podruhé, loni v Torontu podlehl Nadalovi. Celkově má ve finálových duelech bilanci 3-4, když všechny tři tituly slavil na podnicích ATP Tour 250 - loni ve Stockholmu a letos v Marseille a Estorilu. V Madridu si zajistil posun na 7. místo žebříčku, čímž vylepší své maximum. 

Oba finalisté se nyní přesunou na další Masters do Říma, který je generálkou na French Open. Čtyřnásobný šampion Djokovič začne proti vítězi kanadsko-španělského duelu Shapovalov-Carreño, Tsitsipase vyzve domácí sedmnáctiletý mladík Jannik Sinner.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.279.270 dolarů
nedělní výsledky (12. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (8-Řek.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Tecau (Niz./Rum.) - Schwartzman/Thiem (Arg./Rak.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

316
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zacina mi to vychazat tak, ze Rafa tento rok nevyhra RG.

V rokoch kedy Slovensko vyhralo MS v hokeji, totiz vzdy bral titul niekto druhy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, uz som spat na zemi :)
Reagovat
FulnekUltras
aj my ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na zemi som bol za stavu 4:4...

Teraz som uz pod zemou. Dostat gol sekundu pred koncom a doma, to je také slovenské :)

Tragikomické, naozaj.
Reagovat
smazaný uživatel
majstrovstvam by prospelo ak by sa konali kazde dva roky,na to vsak treba okrem trocha odvahy,mnoho studii,rozborov,stalo by TO cele "zrealizovat" velmi vela penazi,zaplatit odbornikov,ktory by zvazovali celkovy dopad na europsky ci celosvetovy hokej atd.,mna ta saskaren aby sa par ludi nabalilo ani uz velmi nebavi,ale take derby vo futbale,nasej dediny so susednou to je celkom o inom:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to podobne. Dvojročný interval by bol zaujimavejsi aj pre hracov z NHL...

Alebo aspon minimálne vynechat MS v olympijskom roku.
Reagovat
Marduch
Podle toho, co řikal Fasel asi před 10 lety, by hokejová federace změnou na dvouletou periodu přišla o prachy.
Reagovat
panzer.dragon
Pokud djoker letos vyhraje RG a cinci.. meni se neco na tom kdo bude uznavany jako goat?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě ne. Pro mě bude lakmusem kozlovství vždycky hlavně celkový počet GS titulů ve dvouhře. A myslím, že ani Djok, ani Rafa už Rogera nechytí. Rafa takřka určitě ne. Novakovi ještě určitou šanci dávám.

Kdyby ale, čistě toreticky, Novak urval kalendářní GS, tím pádem vyhrál 6 GS v řadě, ta debata by možná získala zajímavý impuls. Pro mě už je tak jako tak nejneporazitelnějším hráčem všech dob (na svém vrcholu).
Reagovat
Roger_Federer
Pokud urve cisty granslem, neni se ocem bavit.
Jestly bude mit o 1-2 min nez Roger, je úplně sumak.
Djokovic bude koza.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky by tu bylo dost lidí, kteří řeknou, že Nadal a Federer už mají dávno prošlou lhůtu a mladí stojí za starou belu. Pořád by se to dalo znevážit.
Reagovat
spaniel
To je blbost. Kalendarni GS je zajimavy a vyjimecny, ale svedci jen o dominanci v jednom roce. Kde by byla pak hranice, o kolik GS min muzes mit celkove, aby ti kalendarni GS pomohl na prvni misto? Nekdo bude mit 10GS, prida kalendarni a je pred tema co maji 15+?

Cim je to specialnejsi nez treba 4 v rade ale v poradi W-US-AO-RG? Vzdyt ten je tezsi, protoze je tam pauza... nekteri kalendarni GS az moc precenuji v ramci celkove kariery.

Dalsi vec, ja bych ho urcite znevazoval momentalne, protoze Nadal neni na antuce co byval. A kdyz si s nim neporadil po 2011, predpokladam ze by dopadl jako Roger.
Reagovat
Kozoroh
"Kalendarni GS je zajimavy a vyjimecny, ale svedci jen o dominanci v jednom roce."
Kalendářní GS je tou nejvyšší formou dominance v rámci jednoho roku a je dokladem železné psychické síly.

"Kde by byla pak hranice, o kolik GS min muzes mit celkove, aby ti kalendarni GS pomohl na prvni misto? Nekdo bude mit 10GS, prida kalendarni a je pred tema co maji 15+?"
Pokud by No1e letos teoreticky dosáhl na kalendářní GS, byl by dva GS tituly od Rogera. Váha kalendářního GS je natolik velká, že je schopna překlopit deficit dvou GS titulů. Ve prospěch No1eho i šňůra 6 titulů od Wimbledonu 2018 a Djoker Slam z let 2015-16. Pro velkou část tenisového světa by se Djoker stal největším tenistou historie. Povšimni si, že tvůj spolufanda Dominik je stejného názoru.

"Cim je to specialnejsi nez treba 4 v rade ale v poradi W-US-AO-RG? Vzdyt ten je tezsi, protoze je tam pauza..."
Pro zisk NCYGS existují tři varianty: FO-W-USO-AO, W-USO-AO-FO, USO-AO-FO-W. Pokud by tenista v půlce snažení neuspěl, může novou sérii nastartovat na dalším GS turnaji. Pro dosažení CYGS však existuje jen jedna varianta: AO-FO-W-USO, první až poslední. Pokud tenista neuspěje na AO, musí si na další šanci počkat do následujícího roku! S CYGS je spojen vzrůstající tlak, vnitřní (nervozita z možnosti gigantického triumfu) i vnější (očekávání fanoušků a médií). Proto je tak těžké ho dosáhnout.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hezky jsi to napsal a v zásadě souhlasím, že tento rok je v rámci boje o titul kozla zlomový. Pokud Novak udělá kalendářní GS, postaví se do čela pelotonu a bude skoro nemožné ho předehnat...
Reagovat
spaniel
Jen tvuj nazor, nepis to jako fakt. Je mne uplne jedno, s cim souhlasi Dominik. Taky to neni fakt. 20GS je vic nez 18, byt s CYGS.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak skoro vždycky jde jen názor, rozdíl 2 GS titulů už by byl minimální a ten kalendářní GS by byl silný argument, plus další, už by to prostě nebylo tak jasné jako dnes.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud mam byt objektivni, muj pocit, za predpokladu ze Djokovic ma 18-19 granslemu a čistý slam, plus vic tydnu na no1..
Asi se uz tezko bude rozporovat kdo je ciselne koza.
Reagovat
Stan_Borowitz
Věru těžko se mi to říká po tom, co jsem tady napsal v diskusi s Pekáčem, ale i ta H2H statistika by pak hrála určitou roli...
Reagovat
spaniel
Kazda statistika hraje roli...ale jdou postupne. Kazda ma jinou vahu. Pro me osobne je CYGS pusobivy, vzdy by se o nemi zminilo v diskusi o tom hraci, o rekordech, o dominanci, nejlepsi sezone...ale ne zas tolik abych za nej dal GS navic, nebo dokonce vic... a taky se da posuzovat z ruznych hledisk. Hodne lidi (portalu, casopisu, expertu i fanousku) ma velice podrobne zpracovane zebricky. Vsechny body, prepocty, koeficienty. Je mne jasne ze Kozoroh by ho pasoval za goata uz pri 10 s CYGS.
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Tak Kozoroh zase nemá až takový Forehand...
Reagovat
Roger_Federer
:):), možná by si potahl trenky.. a mel by Forehend.
Reagovat
smazaný uživatel
Najneporazitelnejsim hracom vsech dob na svojom povrchu?..

V com konkrétne je neporazitelnejsi na harde, nez Rafa na antuke a RG?
Reagovat
Stan_Borowitz
Při svém orgasmu, píše Brutvan, ne na svém povrchu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zle som to prečítal.
Reagovat
smazaný uživatel
Na svém vrcholu, na jakémkoli povrchu. Nadal byl v roce 2011 bez debat ještě furt ve vrcholné formě. Djok ho přesvědčivě porazil v Madridu i v Římě.

V tom období porazil Nadala (ve vrcholné formě) v 7 finálových zápasech za sebou. Ano, nikdy jedinému povrchu nedominoval tak dlouho jako Nadal antuce, ale v tom konkrétním období hrál jak ufoun.

Kdyby osud lidstva závisel na jednom tenistovi, který se musí utkat s nějakým mimozemským šmejdem prskajícím kyselinu, tak Nadal roku 2010-11 není špatná volba, protože je bojovník. Federer v roce 2006 je určitě taky představitelný zachránce, ovšem nikdo nikdy sám neměl tak blízko k mimozemšťanovi jako Djokovič v roce 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhral RG 2011, ale ani zdaleka tam nehral najlepsí antukový tenis ako trebars. 08, 10, ci 17 napr...Vyhrával RG viackrát aj so svojim standardom..

Jedna vec je príprava a dalsia RG. Pozri sa kolkokrát porazil Djokovic Nadala v príprave a o par tyzdnov na RG pohorel. Napada ma trebars RG13 a RG14.
Reagovat
smazaný uživatel
RG už je ale hodně specifická záležitost. Navíc v roce 2011 mu Novaka odstranil Roger.

Jo, kdyby se to hrálo na RG, pak Rafa. Kdyby se to hrálo ve Wimblu, pak Roger nebo Pete.

Ale kdyby se to mohlo hrát kdekoli, pak Novak. A kdybych si mohl vybrat jakoukoli verzi jakéhokoli jednoho hráče, je to furt Novak 2011 mezi AO a FO, i kdyby se to mělo hrát ve Wimblu nebo na RG.
Reagovat
Roger_Federer
:), kdyby nezastavil Djokovice Federer, nevyhral by Nadal RG 11, ani omylem.
Protoze Nadal ma stejny problem z Djokovicem, jako Federer z Nadalem..
Reagovat
smazaný uživatel
To je jeden z hypotetických scénářů, který by mě hodně zajímal.

Jestli měl Nadal v Rogerově hlavě v té době soukromou pláž s motorovým člunem, barem se stříškou vyvedenou á la kokosový ořech a partičkou ke všemu svolných otrokyň -- a navíc s permanentně příznivým počasím, Novak měl už na jaře 2011 v Rafově hlavě přinejmenším vířivku, komfortní sofa a televizi s uhlopříčkou 250 cm.

Taky si myslím, že by to s ním měl Nadal hodně, hodně těžké.
Reagovat
annah
:-)))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Problem stejný, Akurat na tych cislach to neni vidiet :)
Reagovat
Roger_Federer
Ještě neni konec...a to jsou oba stejně starý..
Reagovat
smazaný uživatel
Moze Djokovic este vyhrat 10x za sebou a nikdy nebude mat taký pomer ako Rafa s Rogerom.
Reagovat
Roger_Federer
:), ano ukazuje to co?
Ze Rafa byl v mládí Rogeruv velmi oblíbený soupeř, který v minulosti na neho umel zahrát..nemam problem si to priznat.

Paradoxem je, ze to h2h hodne ovlivnili slabsi Rogerovi roky 13,14(5-6 proher v rade) kdy i pres slabe sezony se dostaval v pavoucich k Rafovi do zaverecnych kol, kdezto 15,16,17,18, roky se Rafa k nemu ani nedostane, protoze vyleti davno predtim..
Jinak by to h2h bylo už na pulce tak o 2-3pro Rafu.
Za poslednich 4,5 roku, Nadal nepřidal jejinou vyhru nad starym Federerem, naopak zaznamenal 5 proher v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne, ze si si to sám pred sebou nejako hypoteticky omotal. Bude ti lepsie :)
Reagovat
Roger_Federer
Mam dobreho ucitele tady..inspiruje me..
Reagovat
panzer.dragon
se divim, že to H2H u rafy nějak bráníš, u Rogera se situace s H2H vs Rafa několik let zpátky otočila v jednostranou akci a u djoka to asi neni třeba ani komentovat, myslim že sám cítíš jak je rafa důstojný soupeř pro djoka..

takže se bavíme o stavu hodně let nazpět, kdy rafa budil respekt a už to zas pominulo, u obou hlavních soupeřů
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, Nadal ty výhry, které vévodí jeho H2H s Rogerem nabral hlavně na antuce, kde možná neměl mnohdy ani lepší tenis, než Federer (v některých zápasech), ale měl výhodu obrovského psychického převýšení, které se poté převalilo i na trávu, nebo hardy. Od od AO 2014 se nepotkali a další zápas byla až Basilej 2015 a tam to začalo, totální zlom přišel po AO17, protože ta výhra Federera vyboostovala daleko nad Rafu a následné debakly Nadala bez zisku setu to jenom potvrzovaly. Nicméně teď spolu zase nějaký ten pátek nehráli a je otázkou, jak by ten zápas dopadl. Ale když si porovnám jejich aktuální formu, tak bude určitě favorit starší Švýcar a moc nezáleží na povrchu.
Reagovat
Stan_Borowitz
H2H statistiky nikoho nezajímají, počítají se tituly, hlavně z GS. Ví snad někdo dnes z hlavy, jakou měl H2H Borg s Connorsem? Sampras s Agassim? Laver s Rosewallem?

H2H slouží jen jako chabá berlička, když jiné statistiky nejsou dost dobré. Je to taková štatistika neúspešných.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě teda H2H zajímá, a velmi :)

Když to vezmu z hlavy, Sampras vede nad Agassim cca 20:14. Oba vedou i nad Changem, který má perfektně vyrovnanou bilanci s Courierem (nejsem si jistý, kolik to je), a Courier vede nad Agassim, ale poměrně jasně zaostává proti Petovi.

Borg vede nad Connorsem (z hlavy nevím o kolik, ale vím, že vede).

Rozhodně to není žádná "berlička". V podstatě v těchhle hejnech skvělých hráčů tak nějak platí, že ten, který vede nad všemi, z nich bývá nejlepší.
Reagovat
Pe3k
nejlepší ve vzájemných zápasech
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi uzrál čas připomenout, že tenis jsou vzájemné zápasy :)
Reagovat
spaniel
Takze Hrbaty je lepsi nez big 3? Uplne vynechavas matchup. Povrchy na kterych se souboje uskutecnili. Jestli se potkali oba na vrcholu. Tenis je o titulech a porazeni celeho startovniho pole. Co z toho, ze Nadal porazel Rogera, kdyz mimo antuky vypadaval s horsimi hraci?
Reagovat
smazaný uživatel
Hrbatý někdy patřil do špičky? :)

Nikde jsem nenapsal, že H2H je jediný faktor. Každý Sampras má svého Krajička.

Pokud ale porovnáváš nejlepší vrstevníky, jednoznačně je H2H jedno ze zásadních vodítek.
Reagovat
spaniel
Nerikam, ze neni vubec dulezite, ale je podruzne...za mozna 5 jinymi ukazateli. A co je vrstevnik?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak co z toho? Pokud porážel Rogera, logicky vyhrával tituly, když byl jeden jednička, druhý dvojka, a potkávali se ve finále.

Samotný fakt, že Rafa jako náctiletý nebyl tak konzistentní a byl schopný vyhučet s kdekým (ačkoli ono to období netrvalo taaak dlouho) vůbec nic nemění na tom, že jejich H2H je autentickým ukazatelem relativní úspěšnosti.

To, že H2H bez kontextu je zavádějící, absolutně neznamená, že H2H je na nic. Je prostě zavádějící bez kontextu, toť vše.
Reagovat
spaniel
Jak co z toho? No ze tituly neziskaval, kdyz vypadl. Takze si sice vylepsil h2h na antuce, ale pak na 3GS vyhucel s nekym a Roger bral tituly. A to je to, co rozhoduje, tituly ne h2h...
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná je na čase připomenout, že profesionální tenis jsou turnaje, nikoli vzájemné zápasy. Na vzájemné zápasy se poměřují maximálně amatéři...

Neznám žádný relevantní zdroj, který by hodnotil historickou úspěšnost hráčů podle toho, jaké měli vzájemné skóre. To by bylo dost absurdní, pak by hráč s 0 GS tituly mohl být teoreticky "lepší" než ten s 20.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je tím pádem potřeba podotknout, že pokud srovnáváš H2H u absolutní a dlouhodobé špičky, z podstaty věci se jedná vesměs o semi a finálové matche, které tak nějak předpokládají, že oba porazili většinu nebo rovnou celé pavouky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viz níže, podle této logiky kdyby Roger byl na antuce hráčem zhruba mé úrovně, byl by "lepším" tenistou než je teď, protože by se s Rafaelem nikdy nepotkal a měl by s ním výrazně lepší H2H. Nechce se mi to dohledávat, ale patrně pozitivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostá demagogie.

Kdyby byl Roger na antuce tak dobrý, jako jsi ty, byl by na jiných površích lepší o chloupek, který by rozhodně nestačil na to, aby na nich porážel Nadala a nahonil lepší bilanci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nedramatizuj, je to jen drobná nadsázka. Nemusel by být na antuce úplný dřevák, stačilo by, kdyby jako světová jednička nebo dvojka v době, kdy se střídali s Rafou, vypadával na antuce v semifinále, tedy nebyl druhý nejlepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer prohrává s Nadalem i Djokovicem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to odpovídá realitě. Pokud počítáš bilanci Federer - Nadal od chvíle, kdy Rafa vyhrál první GS, Nadal posbíral 17 GS titulů, Federer 16. Mimochodem Federerova GS resuscitace jasně koreluje s nápravou bilance proti Nadalovi.

Pokud to počítáš od roku, kdy vyhrál první GS Djokovič, pak zní bilance Novak: 15 GS
Rafa: 14 GS
Roger: 8 GS

Ona to není zrovna jaderná fyzika. H2H mezi vrstevníky (jsou v absolutní špičce) tak nějak logicky naznačuje, kdo z nich byl v kterém období lepší a úspěšnější.
Reagovat
spaniel
A zase nic o povrsich, veku, zranenich atd. Je to trochu komplexnejsi. Mohlo by to vypadat jinak kdybys jejich vely prohodil, kdyby se Roger nedostaval k Rafovi na antuce, stejne jako se Rafa nedostaval k nemu na hardech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proč?

Ty, jak automaticky zaujímáš těžkou defenzivu, vůbec nevnímáš, že nepíšu, že pokud Rafa ve vzájemné bilanci > Roger, je automaticky lepší.

Aspekty, které do toho zahrnuješ, jsou užitečné pro úplně jinou debatu.

Já jen pracně a upoceně hájím relevanci H2H pro posuzování úspěšnosti vrstevníků z absolutní špičky v konkrétním období. To, že Roger a Rafa tak úplně vrstevníci nejsou, zase nic nemění na tom, že jejich H2H poměrně věrně odráží jejich relativní úspěšnost v období, kdy oba hráli.
Reagovat
Stan_Borowitz
Odráží akorát to, že Rafa byl výrazně lepší na jednom povrchu, ale Roger byl tak dobrý, že se k němu ke své smůle (v rámci H2H) na tomto povrchu velmi často probojoval. To je vše, co odráží.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na tom povrchu se hraje tenis, všiml sis? Vy jste si hoši vytvořili takovou kolektivní halucinaci, že na antuce nějak méně sejde :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Někde něco takového tvrdím? A kde?
Reagovat
spaniel
h2h je tak pokrouceno ruznymi vlivy, ze v podstate ze samotneho pomeru se nic nedozvis, pokud nejdes do hloubky.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže kdyby Federer na antuce vypadával v prvních kolech a nikdy se tedy na ní s Rafaelem nesetkal, byl by rázem lepší tenista, protože by s ním měl výrazně lepší H2H, patrně pozitivní?

To je spíš kvantová mechanika...
Reagovat
smazaný uživatel
Argumentovat kondicionálem = neargumentovat.

Kdyby byl Roger na antuce tak špatný tenista, byl by podobně špatný tenista na VŠECH površích, Stane, a s Nadalem by dostával výprask úplně všude.

Navíc by to poměrně negativně ovlivnilo jeho pozici vůči celému tenisovému poli, protože by si na něj pak na jiných površích věřilo mnohem víc hráčů.

Ano, je to kvantová mechanika a taky efekt motýlích křídel. Argumentuješ Federerem, který nebyl, není a nebude. Na to čas nemám.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen na konkrétním příkladu ukazuji nesmyslnost tvrzení, že H2H má nějakou zásadní vypovídací hodnotu o úspěšnosti nebo kvalitě tenistů. Toť vše, ostatní mi podsouváš a záměrně se vyhýbáš podstatě mého argumentu. Takže ještě jednou, nemusel prohrávat ve finále s Rafou, stačilo by v semi s někým z Top5. To by jeho pozicí na jiných površích vůbec neotřáslo, stejně jako neotřáslo se Samprasovou pozicí to, že na antuce ve své době bnepatřil ani mezi těch top5
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě poznámka k argumentační metodice - myšlenkový experiment je ve fyzice poměrně obvyklá metoda práce sloužící k falzifikaci předkládaných teorií, zejména v situacích, kdy nelze provést experiment skutečný,...
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu co chceš říct. Federer hrál svůj top tenis v dobách, kdy Nadal s Djokovicem hráli na ITF. Byl prakticky před zenitem v dobách, kdy Djokovic s Nadalem začali zářit. Je tři nejde moc srovnávat i kdy to má hodně lidi rado. Federer nastoupil do velkých turnajů začátkem milenia. Nadal o několik let později a Djokovic ještě po tom. Djodal byli na absolutním vrcholu někde v letech 2008-2010 a to byl Federer už 8-10 let na okruhu. Jde srovnávat Noleho s Rafou a naopak, ale srovnávání s Federerem je už jiná káva, která nemá úplně vypovídající hodnotu. Federer je výjimečný, tak dlouho na tour už těžko bude někdo hrát (v takové kvalitě). Když pomines dvě vynucené pauzy, tak je Federer v top3 už skoro dvě dekády. Neobhajil AO ale i tak se vrátil do trojky zpět za par tydnu, tohle je neskutečné samo o sobě a dost pochybuji o tom, ze se to podaří jeho rivalum.
Reagovat
Kozoroh
Bilanci Peta s Andrem si pamatuji přesně 20-14. U Borga a Connorse jsem odhadoval 17-8 pro Borga, skutečnost je 15-8. ZrovnA já si část H2H mezi slavnými tenisty pamatuji :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty jsi ale expert, ne obecná tenisová veřejnost.
Reagovat
panzer.dragon
hm, na tom něco je :-(, ikdyž sem Federer fan, proti mimozemšťanovi bych asi vyslal djoka, pokud by se hrálo na antuce ještě jednou bych se zamyslel, ale stejně bych asi vyslal djoka
Reagovat
smazaný uživatel
Tak od pozemsťanov by velké ocakavania mimozemstania nemali, takze by tvoj vyber neprekvapil :)
Reagovat
smazaný uživatel
*
Novak by byl jednoznačná volba, pokud by se povrch té osudové přestřelky losoval až PO výběru hráče.

Beru, že kdyby byl předem dohodnutý hard, antuka nebo tráva, sílil by argument pro Nadala 08, Federera 04, 05, 06 a na trávu bych určitě zvážil poslat i Pistol Peta.

Kdyby se ovšem dotyčný měl utkat s oním monstrem postupně na všech površích, je to zase Novak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to je jedno, nejspíš by se stejně hrálo na žhavých lávových polích u Tannhauserovy brány...
Reagovat
Pe3k
dokud nebude mít 21 gs, tak se nic nemění, ale tak obecně koho slovo má váhu o tom kdo je goat?Pokud RF a ND skončí s podobným resume, nebude možné určit kdo je goat, jeden musí být o úroveň výše než zbytek. Roger je goat, Novak je boat a Rafa je king of clay.
Reagovat
brixner
Plně souhlasím s názorem, že porovnávat různé éry a výkony v nich, lze jen a pouze pomocí čísel! Je ale potřebné vycházet i z faktu, že ve všech těch dobách a érách, měli zúčastnění stejné tehdejší podmínky, tzn. stejné tréningové podmínky, stejné materiály, stejný přístup ke stravě...Rozhodujícím faktorem mohl být rozdílný přístup ke všemu uvedenému - Gerulaitis pařil s děvkama, chlastal a kam to dotáhl, Borg byl věčně zavřený v tréningovém centru a kam to dotáhl. Vězte, že i v érách Connorse nebo Samprase, tito měli své kvalitní soupeře, kteří jim nikdy nedali míč zadarmo a i oni museli vyhrávat na GS turnajích zápasy na tři sety! Roger nebo i Srb se prosadili v éře Rafy a Andyho(a naopak), ale i Connors měl "svého" Ashe, Borga, McEnroa nebo Lendla, Pete zase Andreho nebo Borise a Gorana s Patrickem a přesto tito dokázali často vítězit. Takže tyto éry mohou fakt konfrontovat jen čísla, nic víc. Connors hrával s duralkou, to ano, ale kdyby hrál v této době "raketových materiálů a iontů", je vyloučeno, že by neměl třeba i dva-tři Roland Garrosy? Mám na tohle všechno jednu svou teorii - jsem prostě rád, že hráči, jako Connors, McEnroe, bratři Mayerové, Gerulaitis, Lendl, Borg, Becker, Stich, Sampras, Agassi, Ivaniševič, Guga, Roger, Rafa, Srb i Andy, existovali! Kdyby tu totiž byli samí Moyové nebo Costové(nic proti nim!!!), byla by to prostě jen nuda. A co na tom, že jsem nesnášel Borise nebo Srba...
Reagovat
Kozoroh
Ty stejné tréninkové podmínky platí jen za posledních 51 let. Před začátkem otevřené éry buď tenistu dotovala jeho bohatá rodina, nebo si musel přivydělávat konvenčním zaměstáním a neměl na tréninky tolik času. Část tenistů jako Laver či Rosewall přešli ke Kramerově skupině profesionálů, ale nemohli se účastnit GS turnajů až do roku 1968.
Díky Open éře je konkurence v tenise silnější.
Reagovat
sojka1
zapominas ale na jeden zasadne rozdilny historicky faktor - na pocet hracu, kteri tenis hraji... at uz na jednotlivych turnajich (prave pocet zapasu potrebnych k celkovemu vitezstvi jsem myslela, kdyz jsem zminila jejich odlisnou uroven drive-nyni, nejde o GS), at uz v jednotlivych zemich, at uz celosvetove.... podminky jsou dneska sice pohadkove, ale konkurence rovnez nesrovnatelna a cesta nahoru je dnes na vsech urovnich nepomerne tezsi..;-)
Reagovat
sojka1
ale samozrejme, jak tu nekdo hezky napsal - talent se prosadi vzdy.. :-)
Reagovat
Kozoroh
https://youtu.be/wq7-KUIe5LM
Reagovat
smazaný uživatel
Hahahaha!

Předposlední otázka a odpověď je skvost... Mezi řádky vlastně říká... "Pokud se já a Rafa potkáme ve finále v Paříži, doufám, že bude hrát líp než v Austrálii, protože to nebavilo ani mě."
Reagovat
smazaný uživatel
Ale oni se v Paříži ve finále nepotkají. :D
Reagovat
Roger_Federer
Ano, Rafa tam nedojde.:)
Reagovat
turista
To myslel z legrace.
Reagovat
brixner
Srba taky rád nemám, nikdy jsem neměl a myslím, že ani mít nebudu. Úplně přesně ty důvody popsat neumím, prostě to je tak, že ho vidím a nemám rád(i s vědomím toho, že ho nikdy nepotkám in natura a tudíž ani nebude možnost, aby se ono "nerad" změnilo)

A teď mi řekněte - jsem taky hejtr?
Jak se vlastně pozná hejtr?
Reagovat
Pe3k
nemít rád je ok, nesnášet/nenávidět to jsi pak hejtr
Reagovat
janek_da
Pro me ani to neni hejtr, i kdyz "hate" je nenavidet. Hejtr v internetovem prostoru je pro me treba Forehand. Vic sleduje nenavideny objekt nez ten, ktery obdivuje. V kazdem prispevku ho chce ponizit, a chce vytocit jeho fanousky.
Reagovat
Roger_Federer
Slnuje oznaceni hater do puntiku, nenavidi, nepritele sve modly a nestiti se niceho.
Reagovat
sojka1
na TP ale jde, bohuzel, uz jen o ty fanousky... :-((( Pred lety jsem, kdyz me presly mrakoty a srovnal se mi tlak.. :-))) Forehanda cetla docela rada, protoze me obohatil cisly, informacemi, zajimavym srovnanim, jinym uhlem pohledu a zpracovanim. (Predem varovan, lepe vyzbrojen.) ;-) Pozdeji jsem sice zjistila, ze vetsinou trousi moudra ze zahranicnich portalu a pod., ale byla jsem mu i tak moc vdecna, protoze na podobne nemam cas ani energii. Ted uz se ale jen toci v kruhu a vytvoril parodii sebe samotneho... pro me je uz nepouzitelny... :-))
Reagovat
janek_da
ajaj, sojka ma seznam nepouzitelnych nicku. Ani se nemuzu zlobit, jestli jsem uz taky Nepouzitelny.
Reagovat
sojka1
:-)))

...... ale Janecku, vazne (na to ja si potrpim) :-)) tobe ty debaty pripadaji nejak pouzitelny? ;-)
Reagovat
janek_da
jj, ohromuji jimi spoluzaka Dufka
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Pe3k
já v minulosti četl Forehanda hodně, ale nemůžu říct že by mě někdy obohatil jak jsi uvedla informacemi, čísly apod, právě naopak. Jiným úhlem pohledu to ano, ale zatím se jen skrývá jeho nenávist/adorace k RF. On sice částečně splňuje označení hejtr, ale zároveň jde i mimo tuto škatulku. Třena Frantz jr čistý a neskrývaný hejtr.
Reagovat
sojka1
ale pro me bylo vsechno nove, ja jsem se takto cisly, fanousky a dalsim nezabyvala, ja jsem jen bouchala do mice.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zahraničných portálov..

Ved ja sa pohybujem len tu..:)

No a zvyšok tvojho obsahu sa nesie v podobnom duchu..
Reagovat
smazaný uživatel
No to je samozrejme nezmysel a len tvoja utkvelá predstava..:)
Reagovat
George_Renel
Prostě ti není sympatický. Normální věc.
Mně není třba Karolína Plíšková také sympatická, ovšem hraje-li proti jakékoli cizince, vždy jí budu přát. V duelu s českou tenistkou pak jejím soupeřkám.
Reagovat
turista
Má holt smůlu, že pochází ze země, kterou Češi moc nemají rádi a občas rozmlátí raketu což taky nemají rádi. Češi vesměs preferují poker face u sportovců.
Reagovat
janek_da
A kdyz se nekomu libi Borg i McEnroe, ale Novak ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě "hejtra" nedělá samotná emoce nebo pudová reakce (všichni někoho nesnášíme), ale až výstup, který většinou naznačuje, že konkrétního jedince negativní emoce totálně pohltily. Prostě se pro mě to hejtování musí stát charakteristickým nebo aspoň převládajícím rysem dotyčného jedince.

Proto pro mě ani Forehand není vyložený hejtr. Sice se k Rogerovi vyjadřuje četně a často s despektem, ale je v tom jasně čitelná nadsázka. Prostě to kontroluje a negativní emoci se snaží přetavit ve více nebo méně zábavný štengrovací tyjátr.

Frantz sice hejtr je, ale podle mě to přehrává a dělá to fakt jen pro zábavu. Necítím v tom vyložený jed ani žluč. On se prostě přichází pobavit na účet přehnaně fixovaných fanoušků. Mě tím naopak rozveseluje a vždycky mi připomene, že to mám brát s nadhledem a humorem.

Zatím jsem neviděl, že bys tady po Novakových úspěších předváděl nějaký nenávistný shitstorm. Takže z mého pohledu "hejtr" nejsi.
Reagovat
turista
Forehand není hater. Je pouze obrovský fanda Rafy Nadala a nemá moc rád Federera. Zatímco Frantz, Andrew89 a kaďák jsou typičtí hateři.
Reagovat
spaniel
lol
Reagovat
Pe3k
turista, další pacient a takoví nám tady dělají doktory...
Reagovat
smazaný uživatel
Sametového Ondřeje jsem prvně zaregistroval až včera, když vylítl, jaký je Novak hnusák :))) KaduToma zatím nevím.

Ale Frantz je srandovní, to musíš uznat. Prostě jen tím, jak se úplně tetelí blahem :)
Reagovat
turista
Forehand má smysl pro legraci. Občas Federerovi doporučí fájku. Občas někomu doporučí aby se podíval do Bangkoku. Nic proti němu. Ta humorná nadsázka tam často je takže by tady vlastně docela chyběl.
Reagovat
Roger_Federer
Rozhodně..větší saso tady neni.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Pe3k
lol Brutvan, ta jeho nadsázka se projevuje tak, že po každém RF zápase tady do 2 rána sedí a píše desítky komentářu a to posledních 10 let, ne li více. Osobně nic proti tobě, ale jsi mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, este ze to zo svojho pohladu nevies úplne celkom objektívne posúdit, ze ano. Kedze tu si celkom priamo zaujatý, skoro az emočne :)

Ale +1 za to, ze si si ma medzičasom opat "záhadne" odblokoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Je možné, že je to tím, že to nečtu, protože když mi připadá, že se to vlákno zaroluje do takové té klasiky, tak to pak už nečtu.
Reagovat
Pe3k
a kolik let sem chodíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nárazově už přes dekádu, ale dlouhé roky jsem diskuze úplně ignoroval, nebo jsem si na konci článků přečetl jen prvních (posledních) pár příspěvků. A hlavně, když jsem se registroval, tak mi nikdy nepřišel potvrzovací email, tak jsem byl několik let uražený. A protože se vyplkávám i jinde, tak jsem na to kašlal. Sám se účastním jen několik měsíců. U minulého Wimblu jsem něco prvně utrousil.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále som nevidel, nedelu som strávil pohodovým sposobom, a to nechodim ani do kostola..

Vidim, ze sa tu ale niektorí bezomna nezaobisli..Ked skonci táto éra, pán Zabloudil by mi mal na titulnu stranu TP vytesat pomyselnú sochu. Hip, hip. Nech zijem!..Holá!..

Kazdopadne; o nic som neprisiel. Po vcerajsom semi nebolo naročné zrátat si 2+2 ako to dnes dopadne. Úplne vsetko islo proti Stefanovi...Konecny vysledok je este lichotivý..

Rím bude pred RG absolútnou generálkou. Nečakám; ze sa za 2-3 dni stane zázrak a Rafa sa vyrazne zlepší...Otazkou je, ci by mu tie zápasy nepomohlo vyhrávat; ak by sa zlepšil iba trocha, a to vtedy keď má..Potrebuje vyhrat tazký zápas.
Reagovat
turista
Ano. I kdyby ani v Římě Rafa neuspěl tak bude pořád přetěžké ho porazit v té Paříži na 3 vítězné sety, protože tam funguje fenomén "genius loci" s bilancí 86:2. Ale nic není nemožné.
Reagovat
panzer.dragon
djok se zas chystá uhnízdit se na number one.. nevim kdo by ho měl sesadit, kdyby se zbejčil tak asi nejblíž by k sesazení djoka mohl mít fedex nějak po us open, kdyby djok moc nehrál a naopak roger uhrál pěkný výsledky.. nikdo jinej mě nenapadá, kdo by mohl sesadit djoka z trůnu
Reagovat
Pe3k
přesně, není nikdo kdo by ho mohl sesadit, takže rekord v počtu týdnů jako svět 1 bude patřit jemu a kdoví co ještě...právě proto jsem psal, že RF ohrožuje Djoko, ale ne nedal, byť je nyní v počtu gs blíže.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Nextgen nezajistí nějaký ten GS v průběhu této, nebo příští sezóny, tak Nole může překonat Federerovy rekordy skoro všechny. Pokud hraje svůj top, tak prakticky nemá konkurenci. Nadal je na odchodu, Federer ho na GS asi nedá, Thiem po antuce klasicky skončí.
Reagovat
Ondra979
NOle ma dobrou sanci, ale bude mu ted 32 a je otazka, kdy mu zacne padat vykonnost dolu. Muze to byt uz letos, nebo behem pristi sezony. Je potreba, aby ho nekdo z next gen sundal na GS..ale tu sanci urcite ma, jen je to vrtkave jako vsechno v tenise. Treba bude pristi rok nr 1 Tsitsi :)
Reagovat
turista
Novak v celkovém počtu týdnů na No1 ztrácí na Rogera 59 týdnů, v počtu titulů ještě 27ks.,v počtu GS 5ks. Na Rafu ztrácí ještě 6 titulů. Stále má co dohánět, i když tenisově je o hodně lepší než např.legendární rekordman Connors.
Reagovat
sojka1
tenisove.... neni to prilis odvazne tvrzeni? :-)) Mne ovsem tohle cestovani v case prijde znacne nefer, Djokovic nehraje v podminkach Connorse (materialnich, turnajovych ani zivotnich) takze podle me neni o cem. Zdanlive nejspravedlivejsi jsou sice ty pocty, ale zase na rovinu, jakou uroven turnaju pri pocitani smesujeme, ze, tady zase jsem za toho Djokovice.... at nezeru.. :-))
Reagovat
Pe3k
éry se moc srovnávat nedají, ale i tak si myslím, že by Connors proti Nolemu neuhrál ani gem.
Reagovat
sojka1
tak radeji nesrovnavej, Djokovic by, podle me, v dobach Connorse dnesni level nemel.. :-)
Reagovat
Pe3k
to je asi pravda, ale já to beru čistě tak, jak hrál JC prostě uroven jeho hry vs tu jakou hraje Nole, ale tak je to zbytečné řešit, vše šlo hodně ku předu.
Reagovat
sojka1
hlavne ber v uvahu, v cem je nejvetsi sila Djokovicovy hry a zasad si tenhle typ hrace do doby rychlych povrchu a stylu S-V.. drevenou raketu radeji ani nepripominam... :-)
Reagovat
Pe3k
no shodneme se, že by RF dominoval v každé éře :)
Reagovat
sojka1
samozrejme.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Éry se nedají srovnávat vůbec. Reálně můžeš vycházet z té takzvané moderní éry. Nějaké roky Lavera, Connorse a dalších nelze vůbec vytahovat. To máš jako v NHL, tam zůstal na vrcholu Gretzky, kterého nemůže nikdo reálně překonat. V NHL je za posledních 10 let průměr 4,5 branky na zápas a za éru Gretzkého to bylo 10 gólů na zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Éry se srovnávají blbě, ale čísla z NHL jsi vycucal špatně.

https://www.hockey-reference.com/leagues/stats.html
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ano, myslel jsem to spíše obrazně. Že Wayne bude na vrcholu už asi navždy. Není téměř možné ho překonat.
Reagovat
spaniel
Neni to tim...jinak by prvnich 10 mist v bodovani byli hraci z gretzkeho ery s velkym prehledem a naskokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oni popravdě jsou.

https://www.hockey-reference.com/leaders/points_career.html

V první desítce najdeš jen 3 hráče, kteří nezobali body v 80. letech. 2 z nich (Gordie a Jarin) drží nebo skoro drží absolutní rekord v počtu odehraných utkání. Ten třetí (Phil Esposito) hrál několik let s Bobby Orrem.

V první dvacítce jich máš hned 13. Když vykopneme Sakica a Recchiho (kteří zažili už jen konec osmdesátek -- i když zase hojně zobali začátkem devadesátek), je jich pořád 11. V první třicítce je 22 hráčů, kteří to mydlili v osmdesátých a/nebo divokých raných devadesátkách.

Všichni obránci v první padesátce posbírali většinu bodů v 80. letech.
Reagovat
spaniel
Ok...ale i tak. Porad ma 2x vic nez ostatni, byt hrali i o 5 let vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky nemyslím, že je to JEN tím. Protože když si vezmeme nejlepší bodové finiše v sezoně, Gretzkyho kumšt vyniká tím jednoznačněji:

https://www.quanthockey.com/nhl/records/most-points-in-one-season-by-nhl-players.html

Kamil má ale pravdu v tom, že tehdy bylo objektivně snazší skórovat (gólmani byli menší a pomalejší, takže se brána trefovala líp). A tím jsou současní hráči v těch historických tabulkách hodně znevýhodnění. Kdyby navíc Lemieux neměl zdravotní problémy, které mu bránily s Gretzkym více držet krok, teď by tam asi trůnili dva. A zase by pak záleželo na motivaci těch, kteří to interpretují.

Co už se kalkuluje blbě, jsou jemnější nuance a podíly toho, nakolik ta divokost 80. a raných 90. let souvisela právě s tím, že to Gretzky otevřel. Je to podobné dilema jako "slabá éra -- nebo je demotivoval tím, že jim ujel o parník?" -- u Federera.
Reagovat
spaniel
jj, souhlas. Pamatuji si z dokumentu o něm, jak jak dorostenec hrál za 2 týmy. Hrál někdě první zápas a na druhý dojel na poslední třetinu. Prohrávali a lidi si šeptali, že už jede. Dojel a otočil. Takové věci dokládají, že byl výjimečný.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Dominoval už jako dítě. Však ho v podstatě vyštvali z toho jeho městečka :) To bylo jak tenisportal.cz, ale v reálu. Buď mu rozvinovali červené koberce, nebo na něj flusali jak na mutanta.
Reagovat
smazaný uživatel
90.roky v NHL boli mimoriadne bohaté na osobnosti. Kanadské, americké, svedske, ceské, slovenské, fínske. A naozaj kultové osobnosti, menoslov ani netreba pisat..

Dnesný moderný hokej ich podla mna celkom postráda. Crosby, Kane, MvDavid, Oveckin a kto dalsi?..Je Laine lepsi ako Koivu, Selane?..Tazko..Svedi maju v NHL 96 hokejistov, ale nikto kto by sa ani z polovice chytal na Forberga so Sundinom. Cesi a Slováci tiez nič. Kucherov sa teraz chytá, ale opat Fedorov a Bure mali pre mna vacsiu charizmu..

Slabú éru tenisovú by som sem neplietol, lebo sa zas dostaneme do bludiska :)
Reagovat
spaniel
Jen jestli v tvém porovnání spíš nehraje roli nostalgie... Kontrola výsledků a bodů na teletextu/mobilu, hraní různých verzí NHL atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, určite som to v tom čase aj viac prežíval, vedel sa preto nadchnút...

Ale aj tak to pre mňa boli charizmatickejší hráči...A taktiež škoda, ze tie hromadné bitky a krvilačné rivality, kde sa márovali na ľade pomaly uz aj fyzioterapeuti muzstviev su uz minulostou. Ubralo to z emócii, celé je to dnes také v rukavičkovskom prevedení.
Reagovat
Mayo
Kde si nechal Malkinga?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale takto to máš téměř všude. Tou modernou utrpěl asi nejméně fotbal. Tam se prakticky kromě VARU a oblečení za 50 let nic nezměnilo. U hokeje je jasné, že góly budou ubývat, když je brankář o 100% objemovější, než před 30ti a více lety, kdy chytal skoro v teplácích.

Další věc, která ten sport mění je vývoj vědy a technologii. Když si vezmeš v potaz, že si borci v osmdesátkách před zápasem dali dva párky a rohlík a pak šli na pivo (samozřejmě trošku nadsázka) a dneska jsou moderní sportovci napíchnutí 5x týdně na diagnostiku, jí přesně odměřenou a kombinovanou stravu, která podporuje regeneraci a rozvoj - udržení svalové hmoty, kterou přesně potřebují na daný sport + máš stovky doplňků stravy, tým lékařů, fyzioterapeutů. I ten fotbal je jako formule jedna. Jeden jezdec a šroubuje do něj několik lidí.

Ta touha po penězích a úspěchu je teďka obrovská. Peníze jsou podle mě další z mnoha faktorů, který ten sport mění. Laver dostal za svoje GS turnaje max novou raketu a menší všimné, dneska dostaneš za první kolo Masters více, než on vydělal za celou kariéru.

Takže srovnávat realitu s minulostí je téměř nemožné v každém sportu. Tenis to udělal dobře a rozsekli dvě éry na půl a z toho jde už trošku vycházet. Můžeš srovnávat Nadala s Moyou, nebo Federera se Samprasem,ale už nejde srovnávat Djokoviče s Connorsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že to je z každého rožku trošku, inými slovami mix viacerých faktorov. Nedá sa popriet progres, ktorý v hokeji nastal, defenzíva sa stáva sofistikovanejšou, čo má za nasledok úbytok gólov. V 80. rokoch to bolo naozaj viac rybníkové a určite menej fyzické.

Na druhú stranu, som si istý, ze Gretzky by robil 100b sezóny aj dnes. Nie však 150-200b, a to je ten rozdiel..Skutočný talent sa ale presadí v každej dobe, ked je výnimočný. McDavid urobil v svojej premiérovej sezóne cez 100b, a to som si myslel, ze uz v dnesnej dobe nie je možné pre nováčika.
Reagovat
smazaný uživatel
Už len dodám, pre zaujimavost. Ze v 80.rokoch bol druhy najproduktivnejsi hokejista dekády v NHL Peter Stastný. Práve on bol akýmsi odrazovým mostíkom pre príchod dalsich Europanov do NHL.
Reagovat
smazaný uživatel
Peter, Anton a Marian jsou legendy, to, že Peter byl po Gretzkym druhý nejproduktivnější hráč 80. let, je fakt, ale nejsem si úplně jistý tím, že právě oni odemkli NHL evropanům. Přece jen už před nimi tam válel Big Nedo Nedomanský a taky Ulf a Kent Nilssonové. Čímž netvrdím, že nepomohli. Ale historický primát mají spíš v tom, že jako první vytvořili takovou evropskou mikrokolonii. Ještě se tam kolem nich motal Miro Fryčer.
Reagovat
smazaný uživatel
Odomkli, alebo mozno skor inspirovali, stali sa vzormi. Peter sa naozaj výrazne presadil a prave tí, sú často na očiach najviac a pripisujú sa im zásluhy.
Reagovat
FulnekUltras
Peto Stastny je a vždy bol iba priemerná emigrantská špina, nič viac. Kebyže nebolo ŠTB, nemá tento vnútorne amerikanizovaný chujko dnes o čom rozprávať. Na Staromák by teraz parádne zapadol.

https://www.youtube.com/watch?v=oq2oXMsdhZc
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze ja a ty ho mozeme súdit tak maximálne ako hokejistu.

Vsetko ostatné je subjektívne a v tvojom prípade navyše velmi tendenčné.
Reagovat
FulnekUltras
Zaujímavé, že Maňo s Tónom - hoci v súčasnom ponímaní tiež s "morálnym kreditom" "tých, čo vtedy neostali" - sa k podobným veciam radšej moc nevyjadrujú. Ale samozrejmá vec, ako hokejista vysoký nadpriemer. Presne pred 40 rokmi v Moskve dostali i s inžinierom Bukovinským a Sakáčom za ČSSR od ZSSR tak na prdel, že možno práve to urýchlilo rozhodnutie pakovať sa za Atlantik. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zostat pre dobro rodiny a obetovat sa na svoj úkor v ich prospech alebo emigrovat a vystavit ich šikane?..

Je morálne ako rodina pozadovat od člena, aby zostal doma, zabil svoj potenciál, len pre moje dobro a klud?..

Čo je vlastne morálne čisté a etické?..

Kazdé jedno rozhodnutie prináša obety. Len či vinník nebol vlastne ten samotný systém, ktorý ponukal dve zlé moznosti a ziadnu dobru.
Reagovat
FulnekUltras
dnešný systém núka zlých možností násobne viacej - a dobrú len možnosť praktického overenia, aký že ten predchádzajúci bol vlastne dobrý ;-)
Reagovat
FulnekUltras
jen na porovnání

https://www.hokej.cz/silak-rudolf-tajcnar-prozil-slavu-i-zatraceni-jeho-navrat-z-emigrace-byl-jako-akcni-film/26475
Reagovat
George_Renel
Pivoňka ve Washingtonu....
Reagovat
turista
Souhlasím. Ale zrovna ten Connors hrál už asi od svých 16 let s kovovou raketou a ne se dřevem. Podmínky byly tehdy celkově opravdu jiné. Budiž.
Reagovat
sojka1
ale vyrostl se drevenkou a ta kovovka byla koneckoncu taky uplne jina, kdeze tenkrat byly dnesni "kosmicke" materialy... ;-)
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
No-le
Někde máte výsledek 2x 6:4, ale správně je 6:3,6:4...(((:
Reagovat
panzer.dragon
Novak by letos mohl udělat dvojitej kariérní GS (výhrou na RG) a taky dvojitej golden master (kdyby vyhrál cinci), to by šlo ne?
Reagovat
steve79
Stefonos nemel sily. Ani se mu nedivim, kdyz zapas s Rafou skoncil v pul jedne rano. Do postele sw mohl dostat tak ve tri. To je trošku nefer
Reagovat
Patik
Nerozumiem keď sa hrajú napríklad dnes začal turnaj v Ríme..ale prečo nezačnú poriadne naplno prvokolové zápasy..no dajú len tri štyri zápasy napríklad..ten turnaj by prebiehal hladšie a tie posledné zápasy by sa netlačili na sebe..v piatok večer by trebárs skončili posledné semifinálové zápasy a hráči by mali vkľude aj deň volna pred nedelným finále..lebo takto niektoré tie finále sú len formalita lebo jeden z hráčov skončí zápas o polnoci čaká ho ešte trebárs tlačová konferencia cesta do hotela sprcha a podobne a na druhý deň skoro vstávať a dať si ľahký tréning a na zápase už nemá síl podať výkon..koľko finálových zápasov už skončilo tak že jeden z hráčov odpadol a ten čo mal viac volna vyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť je mu dvacet! Regeneruje nesrovnatelně rychleji než (prakticky) dvaatřicetiletý borec.
Reagovat
turista
Samozřejmě že takový mlaďas regeneruje rychle. Tak jaképak nefér.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta nálož jde znát. Tsitsipas ještě není úplně na tom levelu, že by objížděl jenom Masters a GS. Musí do toho sem tam vložit nějaký menší turnaj a ten tě fyzicky unaví. Jít ve dvou turnajích po sobě do dvou finále je záhul i pro tak mladé tělo. V Římě mu dávám tak dvě kola.
Reagovat
No-le
Je, ale i tak to ve sportu chodí a musí se s tím počítat. Kolik takových zápasů bylo, přerušení či odložení kvůli dešti, tmě apod.
Reagovat
Pe3k
Prý nejsem hejtr, ale Novak je špína a z duše ho nesnáším ;D
Reagovat
Andrew89
poprvé se k němu vyjadřuju dneska takže, ne nepovažuju se za něj. nemám rád téměř nikoho z chlapu
Reagovat
Pe3k
Já zas nemám rád wta, hlavně Serenu, ale když někoho hejtuješ, jsi hejtr... věř mi, něco o tom vím ;)
Reagovat
Nola
wau, nevidela som semi, finale iba uvodny set, aj to nie cely, aj to iba vdaka krajanom..... vyhra o tom viac tesi, poklona Nole
Reagovat
annah
Ten Roger má pech. V Římě může potkat Tsitsiho zase ve čtvrtfinále.
Reagovat
turista
Pokud ho potká tak ho klidně porazí jako v Dubaji. Dominica Thiema měl v Madridu na lopatě i když na konec prohrál a ten je na antuce lepší než Tsitsipas.
Reagovat
Patik
Stefanos unavený..Estoril ubral z dlhodobej energie a psychických síl..odohral skvelý turnaj..Djokovič ukazuje že problém je len v hlave a keď chce vyhrať tak proste len vyhrá a nič mu v tom nezabráni..premňa rozhodne dôstojnejšie finále ako s Nadalom.
Reagovat
Franky
to ano, finalove zapasy medzi Nadalom a Djokovicom posledne roky pripominaju zapasy MS v hokeji medzi Kanadou a Norskom/Danskom a a pod...
Reagovat
Andrew89
Nadala porazil na na antuce asi jen 2 nebo klikrát. a to ještě v Římě. Dostal by a šel by brečet mámě pod sukni i když je Nadal jalovej jak de*il. Srb by to dostal a šel se kát
Reagovat
Patik
keby si mi to povedal niekedy pred 5-6 rokmi tak s tebou súhlasím.
Reagovat
Nola
iste, iste..... ma najviac vyhier na antuke so vsetkych hracov, porazil ho na vsetkych turnajoch..... ale naco vysvetlovat haterovi historiu....
Reagovat
Patik
No však to že história..aktuálny tenis medzi Nadalom a Djokovičom je ďaleko od toho čo písala história.
Reagovat
Andrew89
nejsem hater. Novak je špína a je mi uplně jedno kolik toho dokázal, kolik toho ještě dokáže a co všechno vyhraje. Tohohle pána z duše nesnášim. Něco takhle podlého a vzlezlého jsem dlouho neviděl. Je to herečka, trapák, zahybač a to je asi tak vše co k tomu chci říct. Mužský tenis mě vesměs nezajímá, ale k téhle nechutnosti jsem se vyjádřit musel.
Reagovat
FulnekUltras
a kurwa... však peníze začnou chodit zas až zítra ;-)))
Reagovat
Marduch
Dnes jen jeden pure hater? Podezřele málo :p
Reagovat
Patik
tým hejterom naráža asi na mňa.
Reagovat
Nola
snad si sa nepozvracal..... smutne, citat podobne komenty od fanusika Petry..... nenavist, plodi este vacsiu nenavist, tiez nefandim niektorym hracom, je to prirodzene, ale nemam potrebu ich tu os..rat, v zivote, tom realnom ,vyznavam ine hodnoty a to mi pomaha aby som sa neznizila k podobnym zvratkom...
Reagovat
Kozoroh
Holt fanoušci Federera mají Frantze a my zas Andrewa89. Komentáře obou páchnou jak ze žumpy.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Fandina
Nepřeháníš to trochu? Nedavno jsi vyváděl kvůli Káje, teď zase Nole. Nechci radit, ale neber to tak vážně. Bavíme se o tenistech, tenisu, nikdo není dokonalý, každý má svoje chyby, ale dělat z druhých lháře a já nevím co ještě, to je přehnané. Zbytečně se čílíš. Svět je pestrý, není to tak, že na jedné straně je dobro a na druhé zlo. Každý má něco.
Reagovat
Andrew89
Konstatování bych tak nenazýval.

co se týče srba...já si to nevymyslel. já manželku nepodváděl..a nepodváděl jsem ani třeba ve Dc, když jsem prohrával a bral si MTO abych vyvedl soupeře s míry. Je to šasek, trapák a tohel mu vzdy zůstane
Reagovat
Fandina
Přeháníš to. Není jediný člověk na světě, který zahnul. A to samé s tím, že si něco bere neoprávněně. Nevíš to jistě.
Reagovat
Patik
a potom pozeráš zápas uvidíš výmenu turnaja a a určite si povieš že hmm čo z toho keď zahol manželke. (čo samozrejme nemusí byť vôbec pravda ani)
Reagovat
Fandina
Tak to určitě ne. Dívám se na výměnu zápasu a líbí se mi to. Zahnout, není to to, na co by měl být člověk pyšný, ale jsem lidi. Chybující, milující. A to je podstatné.
Reagovat
Patik
No však to som nemyslel na teba..mne osobne to je jedno aj keby ju Nole podviedol niekoľkokrát..ale pozerám tenis a nie telenovelu..jeho súkromie nieje moja vec.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, jde o to, kdo hraje nejlíp tenis. A jestli ten nebo ten má tu a nebo tu, mi je ukradené.
Reagovat
Kozoroh
Jsi hater a ještě k tomu blbě informovaný. Djoker zdolal Nadala na antuce 7x a na všech velkých antukových turnajích!
Reagovat
Andrew89
a víš,že je mi to uplně jedno kolikát?:D ? nefandim ani Nadalovi. i kdyby vyhrál 100 tak to nebude nic měnit
Reagovat
Nola
tak sleduj WTA, Petre, ktorej velmi fandim, akurat robis medvediu sluzbu....
Reagovat
Andrew89
díky za doporučení
Reagovat
Patik
Ber to z čisto tenisového hladiska..a ak teda fandíš ženskému tenisu..možno by sa aj čudoval čoho všetkého boli tvoje tenistky schopné v živote..len to narozdiel od Noleho nemuseli zaznamenať média.
Reagovat
Andrew89
rozhodně nepíchali masérku... ;)
Reagovat
Fandina
jseš si jistý :D
Reagovat
Andrew89
Petra si ne:))))))
Reagovat
Fandina
Nevíš nic. Pouštět se do těhle řečí, že někdo zahnul, to je taky o ničem. Bohužel se to děje. Jsme lidi. Jednou to pochopíš.
Reagovat
Andrew89
ty jsi zažila všechno..to víme všichni. Všude jsi byla, všemu rozumíš nejlíp, jsi nejlepší, nejchytřejší a vždy máš pravdu. To tu víme Fandino
Reagovat
Fandina
Jsem stará bába. Ale nejchytřejší určitě ne. Zbytečně se čílíš.
Reagovat
Patik
o tejto veci nemám informácie ale všeobecne viem čo dokážu urobiť média..vedia spraviť z mamuta komármuta..klebety ľudia média to je klasika..na jednej strane mesta si prdneš na druhej si sa posral..a aj keby.. tenistky z pravidla nepodvádzajú svojích mužov..sú to svätice.
Reagovat
Andrew89
mužu ti odpřísahout, ze z medii to neni. A je mi fakt jedno jestli mi budeš/budete věřit nebo ne
Reagovat
Patik
Pokiaľ mi to nepovie samotný Nole úprimne s rukou na srdci tak tomu neuverím.
Reagovat
smazaný uživatel
Podvedl ženu, každý to viděl. Nebo snad myslíš, ze normálně ve volnu jezdí autem s hereckama? Ze by se třeba složili na taxik? Nebuď naivní. Nole je proste Nole. Tenisový fenomén; ale sám neví, co od života chce. Jednou to jsou herečky, pak zase rodina, pak bůh, pak dieta, pak zase rodina a srdíčka všem živým bytostem. Nemá srovnané hodnoty, nikdy neměl. Nadal třeba jede na výhry a tenis, umřel by za titul z RG. Federer hraje, má rodinu a je v klidu, ale Nole chce všechno a nic.
Reagovat
Pe3k
Nevím, ale že si chce trochu užít, za to bych ho nehanil a že byl s nějakou v autě, ještě neznamená, že s ní něco měl. Většinou jsou to jen bulvární kecy. Být s jednou ženou celý život je pro chlapa nepřirozené, někomu to může vyhovovat (RF), ale jsme od přírody lovci a rozsévači semene a když je chlap bohatý, úspěšný a pro ženy přitažlivý, co má dělat? Dokud není ženatý je to ok.
Reagovat
smazaný uživatel
To je na úhlu pohledu. Já měl žen několik, pak jsem se oženil, mám dítě a konec. Nemám potřebu sahat jinam. Rodina je pro mě cely svět. Proto odjakživa sdílím své názory s Federerem. Má úplně stejný pohled na svět. To, ze se někdo kurvi je otázka charakteru.
Reagovat
Patik
Tak keby niekto pošle a zaplatí reportéra a odfotí ťa s manželkou a potom ťa odfotí ako vezieš inú ženu v aute tak daj mu jeden deň a vyjde taký článok že si najväčší striedač žien v krajine..to je úloha médii..chytia sa príležitosti hocijakej blbosti a vykreslia ju tak aby bola zaujímava pre čitatelov..ideš do nemocnice pozrieť kamoša a v novinách sa dozvieš o sebe že sa chodíš liečiť na rakovinu..a obzvlášť keď sa jedná o populárnu osobu tenisovú hviezdu..ale súhlasím s tebou Nole vystupuje a pôsobí že nemá zrovnané hodnoty v živote..tým ho samozrejme nechcem urputne brániť možno je to pekný kvietok.
Reagovat
turista
Sám jsi špína.
Reagovat
turista
Porazil ho na antuce celkem 7x tak tady neplácej hovadiny.
Reagovat
Kozoroh
Výborný výkon od Novaka - přesný i důrazný od základní čáry, BH DTL dneska Djokerovi šlapal, jak se patří, servis spolehlivý (žádný BP neodvracel), returnem úspěšně dostával Tsitsiho pod tlak. Mám velkou radost, že potřetí zvítězil v Madridu a pozitivně se tak ladí na blížící se RG :-)
Reagovat
Marduch
Turnajové vítězství před RG je super. I ty body byly potřeba jako sůl:) Vypadá to, že příprava po neúspěšném MC byla funkční.. Na druhou stranu nelze nevidět, že se mu ty zápasy z pohledu náročnosti poskládali tak, že protivníci vždy nastupovali unavenější po náročných tříseťákách. Každopádně do Říma tak může jet Djoker celkem v klidu... Cíl antukové sezóny je pořád ještě před námi.. Idemo:)
Reagovat
Kozoroh
No1e dnes do své sbírky přidal 74. ATP titul a 33. titulem Masters vyrovnal Nadalův rekord.

Všechny turnaje Masters krom Cincinnati vyhrál No1e aspoň 3x.
Reagovat
Kozoroh
Dnešní výhra nad Tsitsim je pro Novaka jubilejní 200. nad hráčem TOP 10.
Reagovat
turista
To potěší.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný ceremoniál a Djok dojatě mává špičku vánočního stromečku.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď promlouvá k lidu jako zkušený funkcionář :)
Reagovat
mahycek
Měl to skoro zadarmo. Vůbec to nevypovídá o formě Srba.
Toť vše .
Reagovat
Andrew89
na fo dostane
Reagovat
turista
Hurá! Novak má další titul z antuky, 33.tisícovku a dělené prvenství s Rafou a srovnání účtů s Tsitsipasem. Gratulka. Velký den pro Djokoland.
Reagovat
aape
No mě přijde, že to měl tentokrát Djokovič tak nějak zadarmo,
Fritz, Chardy, volno a pak dva soupeři po těžkých zápasech,
Tsitsi končil až po půlnoci, nevím, nšjak mě to nevtáhlo..
Reagovat
smazaný uživatel
Nole měl šílený walkover. Ale bohužel, využil toho a má titul.
Reagovat
turista
Bohudík a ne bohužel.
Reagovat
Ondra979
no zas tak silene to nebylo. Musel si to v SF a F uhrat sam, ale je pravda, ze mel vic casu na regeneraci, ale tak to nekdy byva, naprosto zaslouzeny titul
Reagovat
Andrew89
bitch please?:D naprosto klíšový WO. Ten titul není zasloužeý..je uhaluzený na ukor jiných .
Reagovat
turista
Neplácej tady bejkárny. Musel porazit skvělého antukáře Thiema což byla těžká práce a dnes ambiciózního Tsitsipase. Titul je zasloužený. Ale vysvětlovat něco haterovi to je jako házet hrách na zeď. Navíc tenhle pure hater je tady snad poprvé nebo podruhé na TP a o tenisu ví velký kulový.
Reagovat
Andrew89
konečně normální názor. Los nemohl mít lehcí. v SF a F? to se hraje když jsou po mega zápasech a ještě k domu měl WO.
Reagovat
turista
Zalez!
Reagovat
marsden
Gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas má Pech. Byl ve dvou finále Masters, jednou porazil Djokovice a prohrál s Nadalem, podruhé porazil Nadala a prohrál s Djokovicem.
Reagovat
Patik
Každý mladý hráč má v zásobniku energiu len na jeden životný alebo poriadny zápas počas celého turnaja..čo potvrdzuje tiež aj zápas s Federerom na AO a následnú porážku s Nadalom.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hodně o losu. Srovnej si soupeře Noleho a Tsitsipase cestou do finále. Stefan hrál Masters a Djokovic antukovy Challenger v Žilině.
Reagovat
Kojinho
Tak až v Žilině bude hrát Thiem, tak mi prosím řekni.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ale Thiem se řezal s Rogerem ve třech setech přes dvě hodiny, totéž Stefan. Nole prošel ve dvou setech a ještě mu Cilic skrecoval. Nicméně titul má, gratuluji Djokolandu to je bez diskuze
Reagovat
Andrew89
možná spíš challanger někde na ukrajině
Reagovat
Patik
ale ono to takto funguje stále..nikto z mladých neporazí napríklad Djokoviča Federera na jednom turnaji..aj keby bol úplne oddýchnutý to sa proste nedá..či jeden alebo druhý ti uberú kusisko psychických a fyzických síl..a nenecháš telo aj dušu na kurte dva zápasy po sebe..porazíš jedného a teraz si unavený povieš že ešte máš na druhý deň ešte ťažší zápas s ešte ťažším súperom a ťa to odrovná v hlave..to sa stane raz za sto rokov niekomu že to zvládne a nikdy sa to nezopakuje.
Reagovat
Roger_Federer
A co ma potom rikat Berdych ve svém jedinem finale granslemu??
2010..
Porazil Federera, Djokovicea ve finale ho cekal Nadal..nejtezsi mozna 3jka.
Reagovat
FulnekUltras
Dnes to bylo lehčí jen zdánlivě. Cipískovi patří budoucnost. Vivat Serbija !!!
Reagovat
Pe3k
Finále nuda, ale turnaj to byl pěkný. Těším se na Řím.
Reagovat
annah
Obě semifinále famózní. Zážitek!
Reagovat
aape
to jo, ty semifinále to zachránily..
Reagovat
Andrew89
je nejtrapnější hráč celé historie, nechutný, hnus a na blatí. Upinkal si titil a v čt WO....to je příšernost. Zlatý holky.
Reagovat
Andrew89
*Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
*blití
*titul
Reagovat
Andrew89
jsem rozrušenej:D
Reagovat
spaniel
Bueeee
Reagovat
smazaný uživatel
A ano, Novak je až trapně dobrý.
Reagovat
FulnekUltras
kdyby byl ušákem, hodně póvlu ho bude vidět úplně jinak ;-)
Reagovat
Kojinho
Kdybych před Tebe postavil dva naprosto stejný Djokovice a o jednom Ti řekl, že je ze Srbska ten druhý z USA... Kterýho by sis vybral?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
FulnekUltras
počet příspěvků pod tímto článkem mluví sám za sebe ;-)
Reagovat
Fandina
A jak souvisí tenhle článek s ušáky, fakt ti zakomplexovanost z USA kouká i z bot.
Reagovat
FulnekUltras
nerozumíš tomu ;-)
Reagovat
Fandina
Jiná možnost je, že jsi nastrčený. To by potom objasňovalo vše. Jinak si myslím, že jestli to myslíš vážně, tak jsi případ pro psychiatra.

Normální člověk se takhle nechová.

PS: averze vůči USA ti kouká ne z bot, ale z uší ... je to úsměvné, antizušákovi z uší
Reagovat
FulnekUltras
trojitý úsměv... ;-)
Reagovat
Fandina
Jsi zábavný. Kolik ti platí?
Reagovat
FulnekUltras
nula nula cmrnd ;-)
Reagovat
Fandina
To se ani nedivím. Děláš to moc průhledně.
Reagovat
annah
S třídním bojem souvisí všechno. I tenis. To bys měla vědět...:-)))
Reagovat
Fandina
Obávám se, že nejde o třídní boj, ale o lidskou blbost. :-))
Reagovat
Fandina
Nicméně, FU je zábavný.
Reagovat
turista
Ha,ha,ha.
Reagovat
sojka1
turisto, po cervene snad dnes radeji ne... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
pořád lepší než dávno zašlé a ještě hodně řídké modré šipky po Klausovi, Mackovi, Topolovi a Blažkovi s Veseckou
Reagovat
sojka1
hesla na transparentech, ktere se tu tak uporne snazis rozbalovat, jsou mnohem zaslejsi a ridci... samozrejme, ze "tridni boj" souvisel s tenisem, pocinas si, jako bychom my, kterym jste nicili nejen sportovni kariery, ale i cele zivoty, uz snad vymreli ci jak.... Myslela jsem to s turistou dobre - at se tise raduje z uspechu Djokovice a nemaci se v takovy hezky den do spiny. (Jeden soudruh, ktery se zivil praskanim lidi a odposlechy, mi kdysi rekl, ze moje nejvetsi chyba je, ze beru vse moc vazne. Takze to myslim smrtelne vazne!) Nic vic, nic min.
Reagovat
rybicka
Pěkná analogie o transparentech :-)
Reagovat
turista
Neboj. Jen jsem se zásmál tomu, že i na tenisový portál zase proklouzla ta všudypřítomná a dost otravná politika.
Reagovat
FulnekUltras
nic překvapivého z modropražského Krakonošova - tuhle fakty posledních třiceti let dokonale vyvátou názorovou bublinu zaslepených obdivovatelů tisíckrát větších grázlů než kdy byli komunisti, už nikdy nepochopím - a většina republiky na východ od Průhonic naštěstí taky ne
Reagovat
Stan_Borowitz
Tož běž, běž, val, val, až to KLDR a už sa nevracaj, ty první východní většino...
Reagovat
FulnekUltras
Tady jsem doma - a tady taky budu vždycky říkat pravdu, dokud nechcípnu. Pokrytci a paraziti ať si migrují podle libosti. Realitě stejně neutečou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jediná pravda, se kterou ty můžeš mít něco společného, je Pravda, bývalý přední sovětský novinový deník, vydávaný Ústředním výborem Komunistické strany Sovětského svazu, mezi lety 1912 až 1991...
Reagovat
Fandina
Jsi naiva a žiješ v nějakém prapodivném světě. Pravdu říká každý, nejsme za totáče, kde se člověk bál cokoli říci.
Reagovat
FulnekUltras
Když vidím na Staromáku už potřetí tu zfanatizovanou bandu usoplenců "demonstrovat" proti jedné z mála charakterních ženských v naší politice i justici, je to vlastně ještě mnohem trapnější než Dražskou zpovykané davy v roce 1989 a Krausovo tv "memento" ve společnosti "všech slušných lidí" ;-))) v divadle Ponec za práva strejdy Bradyho dohromady. Jestli si ale někdo myslí, že tady vyvolá občanskou válku a starší generace nakonec uhne nebo se zhroutí, je na omylu. První se poserou právě holátka, která před 15 lety sotva tahala kačery, a hned po nich "intelektuální" póvl drahošovského typu, který se přizpůsobí čemukoliv, pokud zůstane v teple a při penězích. Takže jen ať se Praha ještě chvíli ztrapňuje - na víc už dnes nemá, fakta posledních 30 let nikdo z ušáky placených "aktivistů" a "neziskovek" pod Husem neokecá.
Reagovat
Fandina
Za komunismu by takhle nikdo stávkovat nemohl. Jsi naiva. Nevím, za co na Staromáku někdo stávkuje a kdo, ale je mi to jedno.
Reagovat
Fandina
Jinak jsi usměvný s tím, jak nemůžeš prijít na jméno Drahošovi a Bradymu. Kdyby člověk nevěděl o koho se jedná, tak by si musel myslet, že jsou to nějací zloději, ale ono jde jen o politický názor, který nemůžeš překousnout. Fakt trapné.
Reagovat
Fandina
A už naposledy, nejvíc mě baví, jak za vším vidíš ušáky a neziskovky. Opravdu jsi případ pro psychiatra.
Reagovat
FulnekUltras
Do šaškecu je zralá akorát pražská sociální bublina.
Reagovat
Fandina
Všichni jsou blázni, je ty jsi letadlo.
Reagovat
Fandina
Naivní představa, že když někdo kritizuje komunisty, tak obdivuje současný režim. Evidentně máš zkreslený pohled na svět.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nehledě na to, že dnešní režim vykazuje s režimem před rokem 1989 čím dál víc společných rysů. Ne nadarmo se letos i Milouš Jakeš postavil na stranu EU a začíná ji chválit...
Reagovat
Fandina
Já myslím, že komouši byli vždycky pro EU, zlé bylo NATO, ale společné EU, kde se dá čerpat od bohatších, to jim nevadilo.
Reagovat
Kojinho
Jasně... upinkal ho winnerama.
Reagovat
Andrew89
ten srá* nic jinýho ani neumí :D
Reagovat
Andrew89
doufám, že co nejdřív už odtáhne. Tohohle ochotníka trapnýho rozhodně škoda nebude.
Reagovat
annah
Já Djokera taky nemusím, ale zase má tady sympatické fans, na rozdíl od Rafy. Tam ji přeju, že se radují.
Reagovat
annah
oprava: Tak...
Reagovat
turista
Taková nenávist! Ale máš smolíka. Djoki bude štvát hatery ještě dlouho.
Reagovat
turista
Praskni vzteky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že jsem odolal gamblerskému pokušení a kurzu 3,25 na vítězství Stefa.
Reagovat
smazaný uživatel
Šlape vám Google?
Reagovat
spaniel
Predkozka ticho po pesine...
Reagovat
Captain_Morgan89
Ta krysa zas vyleze až náhodou roger prohraje
Reagovat
Kojinho
Tyhle lidi je lepší neřešit. Stejně se vždy ztrapní sami.
Reagovat
Roger_Federer
myslum si ze je zamilovany do Mirky Federer, proto ta nevrazivost a zavist k Rogerovi.
Reagovat
Fandina
4:3 ideální by bylo, zkusit teď brejk. Tsitsi, teď to zkus!!
Reagovat
com
si ten brejk privolala :/
Reagovat
Fandina
škoda
Reagovat
Fandina
Je to nějak moc klidné, proti včerejšku. Madrid se otřásal.
Nole si zatím Tsitsiho vodí. Je to těžké.
Reagovat
Kojinho
To teda nevím, na kterej zápas koukáš.
Reagovat
Fandina
Hvězdné války?
Reagovat
turista
Novaku doraž ho už v tomhle setu.
Reagovat
dappe
V Římě právě Sinner vyřadil Johnsona a zahraje si s Tsitsipasem, to bude zajímavé srovnání, i když Sinner asi ještě nebude mít šanci.
Reagovat
dappe
A Zverev koukám vyfasoval Berrettiniho, to možná zase rychle skončí.
Reagovat
Mayo
Jediný, kto môže držať krok s Novakom Djokovicom je Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer na něj taky celkem umí.
Reagovat
Mayo
Federer je za zenitom.
Reagovat
Ondra979
no jen skoda, ze uz ho pres tri roky neporazil. Loni v Parizi byl docela blizko, tam ho mel dat, ale na antuce by ho uz nedal
Reagovat
FerrariF50
No jelikož Thiem hrál vyrovnaně s Novakem a Roger byl míček od vítězství proti Thiemovi, tak bych řekl, že na Novaka může mít i na antuce.
Reagovat
Ondra979
mozna ano, ale tezko se to da odvodit z toho, ze Roger malem porazil Thiema a Thiem potrapil Novaka. Tak to uplne nefunguje a podle me tato Novakova hra by byla na Roga na antuce velmi tezko prekonatelna. Ale treba se jeste potkaji a Roger me presvedci o opaku..
Reagovat
smazaný uživatel
Přihlížejí tomu i Figo a Raúl.
Reagovat
Pe3k
Nadal může být rád, že se vyhl výprasku od Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera jsem postřehl, že zahrát ležérně do Tsitsiho FH znamená dobrovolně se vzdát iniciativy, protože on se s tím necrcá a okamžitě přebírá opratě výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve chvíli, kdy přestane chybovat, se bude porážet velice těžko. Na lajně s tím svým dosahem má pokrytí jak pavouk. Pohyb skvělý. Razance jak prase. Už jen zbývá doladit detaily.
Reagovat
annah
Jako třeba zbytečné outy. Prohrál si jimi svůj první servis.
Reagovat
LukH
Pokud Nole uplatní stejnou taktiku jako proti Dominikovi, tj. téměř vše do backhendu, vyjde mu to i proti Řekovi.
Reagovat
spaniel
Tak to je snad zaklad dnesniho tenisu. Okamzite prebrat iniciativu, kdyz to souper dovoli kratkym nebo slabsim uderem. Bez toho se v podstate neda vyhravat.
Reagovat
smazaný uživatel
No to rozhodně!
Reagovat
LukH
Máte stream?
Reagovat
smazaný uživatel
http://strims.world/live/tennistv.php
Reagovat
Kojinho
sport365.net
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist