Djokovič potvrdil účast na olympijském turnaji v Tokiu

15. 7. 2021, 23:41
Aktuality 60
Novak Djokovič na sociálních sítích potvrdil, že se zúčastní blížících se olympijských her v Tokiu. Vedoucí muž žebříčku bude největším favoritem a stále má šanci na tzv. Golden Slam (triumf na všech grandslamech a zlatá medaile v jedné sezoně).
Profily hráčů
Novak Djokovič

Vítěz všech tří dosavadních letošních grandslamů start v Tokiu zvažoval po nedávném zpřísnění opatření proti šíření koronaviru, kvůli kterým nebudou v hledištích ani domácí fanoušci, a dalším omezení počtu doprovodu. Nakonec ale do Tokia vyrazí.

Pod pěti kruhy se Djokovič představí počtvrté, jeho nejlepším výsledkem je bronz z Pekingu 2008. Před pěti roky v Riu de Janeiro ho překvapivě hned v prvním kole vyřadil Argentinec Juan Martín del Potro.

Do Tokia se Djokovič vydá jako čerstvý šestinásobný vítěz Wimbledonu, kde se 20. grandslamovým titulem dotáhl na Švýcara Rogera Federera a Španěla Rafaela Nadala. Oba jeho velcí rivalové olympijské hry vynechají, stejně jako například Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Serena Williamsová, Simona Halepová nebo Bianca Andreescuová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

60
Přidat komentář
JaguarSFD
Psal jsem o možných 50 soupeřích pro Djokoviče.... velká síla bude v Ruský(ROC) ekipě Medvedev, Rublev, Khachanov, Karatsev... Tsipatsis si určitě šetří formu do Tokia, domácí duo N+N určitě půjde na Medaili, Poláci jsou velcí vlastenci, takže podle mne černý kůň Hurkacz(v deblu s Kubotem, a možná v Mixu s Swiatek).... nedůvěra Zverev, Berettini, a Djoker !
Reagovat
JaguarSFD
a novomanžel MONFILS, je taky "srdcař", tak pokud vydrží zdraví může překvapit... na OH 2016 v Riu ON jediný se rval za Francii, ostatní se na to po hádce s Francouzským tenisovým svazem vykašlali, a v 1.kolech(překvapivě) prohráli !!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kei se nechal slyšet, že tak daleko nepojedesmile
Reagovat
JaguarSFD
Možná vyhraje dalšich 10 GS, ale Olympijský Zlato mu není asi daný, je to specifická soutěž jen na 2sety... a není to jen o tenise, ale o olympijský disciplíně, na kterou se zaměří dalších 50 kvalitních tenistů....
Reagovat
JaguarSFD
.... snad by mohl zkusit Debla, ale Srbové nejsou v mužským Pavouku, možná překvapí a nastoupí v MIXU s nějakou Srbkou v ženským Deblu mají 2 páry
Reagovat
Hypertac
Novak Djokovič největší komediant a pokrytec všech dob. To sedí. A i kdyby vyhrál 100 GS tak to bude až ten třetí tam vzadu. Lidí vy fakt nevidíte, co je to za charakter?
Reagovat
street4
zatím tady vidíme jen tvůj charakter..smile
Reagovat
Pe3k
smile

Největší pokrytec všech dob rozhodně není.
Reagovat
pockerface
Komediant. Před Wimbledonem prohlásil, že jakmile nebudou na OH diváci, tak na 90% nepojede. Ale když se odhlásil Rafa a Roger, tak mu najednou nevadí, že bude žít v bublině a hrát před prázdným hledištěm. Asi takhle i kdyby vyhrál 10x OH a 50x GS a stavěl se třeba na hlavu stejně budou vždycky lidi víc fandit Rogerovi a Rafovi. Prostě u fanoušků bude vždy až ten třetí, marná sláva. No a pokud bude mít chuť hrát Medvěděv, tak on možná jako jediný by mohl Novaka na OH porazit. Jinak moc dalších kandidátů tam nevidím. Bohužel.
Reagovat
Marduch
?Vždy jsem měl v plánu na hry jet, ale teď trochu váhám. Po tom, co jsem se dozvěděl v posledních dnech, je to 50 na 50,?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
proč si chceš nafackovat?smile Někdo Jokerovi fandit musísmile Nebo ne?
Reagovat
turista
Proč bohužel? My mv Djokolandu máme Novaka rádi.
Reagovat
panzer.dragon
Držím palec!
Reagovat
TOPtennis
Trošku mi to připomíná Wimbledon 1973 smile
Reagovat
paddy
už je to za nimi smile smile smile

https://www.instagram.com/p/CRZeNxaB3GW
Reagovat
TOPtennis
Super zprava ! Doufám že to vyhraje smile přeji mu to. Je to fenomenální hráč všech tenisových dob smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Mantra
4x GS
1x OH
1x TM

takže na to bych dal kurz tak 1.95 smile a to ho nemám rád
Reagovat
svetova.dvojka
To nemůže zvládnout...smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Patik
teoreticky by mohol..ak to dobre naplánuje..na turnaji majstrov naposledy prehral s Federerom a Thiemom..tí sú momentálne mimo hru myslím si..
Reagovat
Marduch
TM, si myslim, že Novak už několik sezon bere spíše jako společenskou událost k příležitosti zakončení sezony a rozdává tam radost ostatním, jako správný ambasador tenisu smile
Reagovat
Patik
môže byť smile koniec koncov má ich tuším 5 či koľko..motivácia sa hladá ťažko..keby sa mu podarili tie 4 slamy s olympiádou ten TM by tomu dodal ešte lesk..
Reagovat
Marduch
nevim, kdyby letos ovládl prostě jen USO a už nic dalšího, tak to bude naprostá, ale naprostá fantazie a lesk oslňující svářeče.. pro mě..
Reagovat
turista
Ano. A ještě by mohl dolepit Rafovych 88 titulů už tuhle sezonu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
slušný oxymóronsmile
Reagovat
Marduch
Když mlaďochy nepustí k lizu, všem jim to znechutí a jak bude ta tour potom vypadat?smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Noooo tak ta jeho zebrickova mise skoncila dost neslavne...
Reagovat
EllNino
Z Hamburku se stává srbské panství :)) jsem zvědav, jestli Lasla a Filipa doplní ještě Duško :))
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic hľadá súpera.
Reagovat
Kozoroh
Myslím, že kdyby v minulosti No1e vyhrál olympiádu, tak by do Tokia neletěl. Už na AO si stěžoval na karantenní opatření, omezení a nyní v Tokiu to bude ještě o něco přísnější. No1e ale moc chce získat zlatou olympijskou medaili, jediný velký titul, který mu v jeho bohaté sbírce trofejí chybí, takže se rozhodl "zatnout zuby" a letět do Japonska.

Turnaje ve východní Asii má Djoker v oblibě, takže doufám, že pohodu, kterou má s těmito turnaji spojenou, si přenese i na OH v Tokiu. Ikdyž je herní pole oslabené o Nadala, Federera, Thiema či Shapovalova, nebude lehké se probít k zlaté medaili, Medveděv, Zverev či Tsitsipas budou pravděpodobně v Tokiu hrát a budou chtít No1emu pomstít se za prohry na letošních grandslamech. Ať už olympiáda dopadne jakkoliv, budu to pozorně sledovat. smile
Reagovat
Marduch
To zlato chce i pro Srbsko.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Pe3k
Ne jen pro Turistu a Kozoroha smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
třeba mají nějaké srbské genysmile
Reagovat
Patik
Som zvedavý ako to celé vezme..a ako veľmi bude pod tlakom..predsa len zmráka sa tu na historický počin..všetky oči a uši naňom..nechcel by som byť ani na opačnej strane kurtu..mieri na najvyššiu métu no skúste ho zastaviť..aj keby..tri GS v sezóne..ďalšiu sezónu to môžu byť vkľude ďalšie tri..nemusí ho nič mrzieť
Reagovat
Patik
Mimochodom strýko Toni uviedol v rozhovore že verí že Rafa mu v Amerike prekazí získať US Open a Calendar slam .....strýko snílek..smile
Reagovat
Marduch
Stryko je vizionar, pozor na něj.. A nechápu, proč Rafu odepisujes, na USO je pokaždé maximálně nebezpečný. A teď do nej půjde z dostatecne dlouhé a kvalitni přípravy..
Reagovat
Patik
To teda je a veľakrát s ním aj súhlasím..

lebo nato nemá hru a ani fyzičku..nemáme rok 2013.

tak on nastúpi na desať hardových turnajov a nebezpečný je na každom jednom..ale titul berie možno na jednom..aj to len za priaznivych okolností po ťažkom finále..
Reagovat
Marduch
Bude se hrát o hodně. 21, resp. zkompletování GS. Tzn. defakto o 2 GS, u Djokoviče vlastně i víc. Bude to mimořádně exponovaný turnaj a v tomhle kontextu se na to Rafa i připavuje, tím jsem si jist. V 35 letech tam prostě pojede skoro umřít, když to přeženu:)
Reagovat
Kozoroh
Smůla pro Rafu ale je, že na USO už není Deco Turf, který mu na tvrdý povrch vysokými odskoky míčů dokonale vyhovoval. Nyní tam je Laykold, stejný typ hardu se využívá v Miami, kde Nadal nikdy nezískal titul. Čím nižší jsou odskoky míčů, tím víc je Rafa zranitelnější. Naopak No1emu by měl Laykold hrát do karet.
Reagovat
Patik
jedno s druhým..klúčová bude aj príprava ako mu pôjdu prípravné turnaje a čo si odnesie na US Open..sebavedomie fyzickú psychickú energiu a podobne..no najviac práve žreb..neporovnával by som to s rokom 2019..budú to dva roky..za tie dve sezóny Nadal klesol aj výkonovo aj psychickou odolnosťou.
Reagovat
zfloyd
no jo chce všechny GS + olympiádu jestli se mu to podaří bude nesmrtelný
Reagovat
Tweener
a turnaj mistrů, to myslím nemá ani Stefi z 88'
Reagovat
Titan
Přessně tak, chce Golden Slam, kdyby letos neměl šanci ho získat, jsem si jistý, že tam nepojede ani omylem...
Reagovat
smazaný uživatel
To mi odlahlo, bolo to na vlásku.
Reagovat
woody
Jaká je pauza mezi olympijským finále a začátkem US open?
Reagovat
Vlk-v-trave
mesic
Reagovat
woody
tak to je celkem dobrý... i když si myslím,že pokud by dokázal vyhrát OH, bude následný tlak na US OPEN opravdu obrovský.

Ani nevím jestli si přeju, aby to dopadlo. Ten slavný Golden Slam... Bojím se o ztrátu motivace po tak velkém úspěchu..
Reagovat
Vlk-v-trave
Da se rict, ze termin OH je pro tenisty idealni, jednak je to hard, a hraje se presne tyden, kdy se hraje Isner Cup - v Atlante, a Kitzbuhel...

Predpokladam, ze ti co vyhuci v prvnich kolech jeste stihnou Washington na nejakou WC. Je mozne, ze nekteri si nechaji na turnaj prihlasku...

USOpen - tam bude zalezet v jake fyzicke kondici budou hraci, ostatne jako vzdy... je to takovy Skrec Slam... ale asi by si mel pro 4 GS v tomto roce dojit...

OH je jina soutez. Take to bude bez divaku, takze si myslim, ze o prekvapeni nebude nouze.
Reagovat
woody
Na tvrdém povrchu je daleko vétší konkurence, Tsisi, Zverev a Medvěd jsou velmi nebezpeční. Takže to US open bude boj. Nevidím to jako néjaký snadný úkol.
Reagovat
Usm
jistě, že to nebude jednoduchý. Záleží i taky na tom, zda bude Djokovic formou na svým "best mode". Pak bude ve 3 setech s jeho fyzičkou a minimem UE jen těžko k poražení.
Reagovat
smazaný uživatel
Opat raz bude klucovy zreb. Novak sa v tomto kontexte vezie na stastnej vlne, takze opat ocakavam Garina, Fucovica, Karatseva do zaverecnych kol.
Reagovat
turista
Bude to v Japonsku mít Novak těžký. I únava se může projevit.
Reagovat
turista
Nebude to mít jednoduchý. Ztráty motivace se u něj nebojím. Nebude chtít pustit dosažené pozice zpátky Nadalovi.
Reagovat
paddy
Oznámil to 6-letému Japonci, který určitě rozumí anglicky smile smile

https://twitter.com/DjokerNole/status/1415769633777410062?s=20

OH jsou nejtěžší překážka za Golden Slamem, kterou asi nezvládne
https://www.youtube.com/watch?v=Nfx0ypeukHo&t=43s
Reagovat
svetova.dvojka
Všechny hvězdy jedou...
Djokovič,Medvedev,Tsisipas,Zverev,Berrettini i Rublev, Hurkacz, FAA, Cilič...
Reagovat
Pe3k
Tak nakonec tam někdo jede? Fajn. Na 2 sety Djokovice může porazit i takový FAA. US open, kde bude nabitější pole má jistější než OH, kde se mu historicky až tak nedaří (což nemusí nic znamenat).
Reagovat
Jan
On to chce vyhrát smile Macháč je v tom případě bez šance smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To by byl stejně, vyhraje to totiž J1rkasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist