Djokovič přehrál Federera a překonal ho v počtu titulů z turnajů Masters

17. 5. 2015, 18:18
Aktuality 150
ATP ŘÍM - Novak Djokovič po vynechání jedné akce kvůli únavě válí dál. Ve finále turnaje v Římě porazil bez ztráty podání Rogera Federera, svou neporazitelnost prodloužil na 22 zápasů a vyhrál čtvrtý turnaj po sobě. Z podniků Masters 1000 vybojoval 24 titul, čímž překonal právě Švýcara.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič letos vyhrál Australian Open a jako první v historii ovládl úvodní tři turnaje série Masters 1000 sezony v Indian Wells, Miami a Monte Carlu. Z další akce v Madridu se kvůli únavě odhlásil, tento týden v Římě však svou vítěznou sérii prodloužil a vyhrál už čtvrtý turnaj po sobě.

Po výhrách nad Almagrem, Belluccim, Nišikorim a Ferrerem si dnes nejlepší tenista světa poradil i se světovou dvojkou Rogerem Federerem. Švýcara porazil bez větších problémů 6-4 6-3, když za celý zápas ztratil po svém podání pouhých jedenáct míčků. Vzájemnou bilanci s o šest let starším Švýcarem snížil na 19-20.

Statistiky zápasu
Djokovič - Federer
5 esa 7
1 dvojchyby 1
70 % 1. podání 'in' 65 %
86 % úsp. 1. podání 75 %
19 winnery 24
10 nevyn. chyby 23
4/6 hra na síti 13/20
2/5 brejkboly 0/1
čas: 1:15

Srbský tenista natáhl svou neporazitelnost už na 22 zápasů. Z 37 letošních utkání prohrál pouze dvě - v úvodu sezony v Dauhá s Ivem Karlovičem a koncem února ve finále v Dubaji s Federerem. Proti hráčům Top 10 má parádní bilanci 14-1.

Djokovič, který v pátek oslaví 28. narozeniny, od narození syna Stefana (22. října 2014) na turnajích nejvyšší úrovně - grandslamech, turnajích Masters a Turnaji mistrů - ještě neprohrál. Dnes svou vítěznou šňůru prodloužil už na 37 utkání a získal sedm titulů (Paříž, Turnaj mistrů, Australian Open, Indian Wells, Miami, Monte Carlo a Řím).

"Skutečnost, že jsem dokázal vyhrát tolik zápasů v řadě mi dává důvod se domnívat, že to dokážu znovu," uvedl Djokovič. "Chci v tom pokračovat tak dlouho, jak jen to bude možné. Nechci teď přemýšlet o strachu nebo o překážkách, které by mohla tu sérii přerušit."

V Římě Djokovič navázal na své triumfy z let 2008, 2011 a 2014 a získal celkově 24. titul z turnajů série Masters 1000. Tím se odpoutal druhého od Federera, lepší je v této statistice pouze Rafael Nadal se 27 trofejemi.



Nyní má Djokovič týden volno a pak už zaútočí na premiérový triumf z Roland Garros, který mu chybí ke zkompletování sbírky grandslamových titulů.

"Nemyslím, že budu potřebovat zařadit na vyšší rychlostní stupeň nebo budu muset udělat něco speciálního, abych byl na Roland Garros úspěšný. Už několikrát jsem tam byl blízko titulu, několikrát jsem hrál ve finále. Jen teď budu pokračovat v přípravě na tuto velkou událost, budu se snažit udržovat své zvyklosti a doufám, že se udržím tam, kde chci být," řekl Djokovič.

Třiatřicetiletý Federer, který dnes hrál ve svém 129. finále, v Římě nedokázal triumfovat ani na patnáctý pokus. Ve finále v hlavním městě Itálie neuspěl už počtvrté; v roce 2003 prohrál s Felixem Mantillou a v letech 2006 a 2012 s Nadalem. Z devítidílné série turnajů Masters 1000 nevyhrál pouze v Římě a v Monte Carlu.

"Vím, že dokážu hrát lépe, ale Novak byl dnes pevný jako skála. Hrál opravdu skvěle, udělal velmi málo nevynucených chyb. Ale já jsem šťastný, že se cítím dobře a jsem zdravý," řekl Federer.

 

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3.830.295 eur
nedělní výsledky (17. 05. 2015)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Federer (2-Švýc.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Cuevas/Marrero (Urug./Šp.) - Granollers/M. López (5-Šp.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

150
Přidat komentář
panzer.dragon
řešili ste tady tohle? http://www.dailymail.co.uk/news/article-3086033/A-lesson-NOT-open-champagne-moment-Novak-Djokovic-hits-face-cork-winning-Italian-Open.html

docela funny :-)
Reagovat
panzer.dragon
to snad nemyslí vážně ten djoker, otevírat šampus směrem do SVÝHO facu :-), rafa trenky opačně, djoker otevírá šampus směrem do obličeje.. je s nima sranda
Reagovat
steve79
Ještě ke včerejšímu zápasu. Do stavu 4:4 hrál Roger vyrovnaně s Djokovičem, ale od doby kdy nevyužil brek ball, tak šel s výkonem dolů. Druhý set skončil pro Fedexe z hlediska skore vyrovnaně. Kvalita dvorce byla v hrozném stavu.
Reagovat
ipko
definitívne na Slovensku.. už treba začať šetriť.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tavares chtěl dojet, ale oni ho odmítli, protože už pro něj neměli místo. NEskutečné. Není to ale tak, že by tak dominovali světovému hokeji, podle mě si toto mužstvo neskutečně sedlo a předvedlo parádní jízdu, řekl bych, že síla tohoto mužstva byla na úplně stejné úrovni jako síla zlatého olympijského výběru v Soči. Co na tom, že do ifeálního kádru chybělo zvláště v obraně spousta jmen. Další věc, co mě na tomto kádru zaujalo byla vášeň s jakou slavili zisk mistrovského titulu. Měl jsem za to, že je to pro ně jn takový pouťák a dovolené a teď vidí člověk tu klučičí radost po závěrečném hvizdu turnaje. KDyž to porovnáte s tou vlažnou radosti po olympijské výhře v Soči, která byla tak trochu kritizována, je to velký rozdíl.
Reagovat
Mayo
John mal smolu pretoze isiel Sid...a boli skveli, len ide o to, ze na oh by isli hraci ako Toews, Stamkos, Tavares, Benn, Nash, Doughty, Weber, Pietrangelo, Price, Subban atd miesto vela hracov, co hrali na tychto ms...kazdopadne luxus
Reagovat
smazaný uživatel
Šli by, ale těžko by hráli lepší hokej. Rusové hráli v takřka ideální sestavě, do které jim chyběli jen Dacjuk a Radulov a stejně se vůbec nechytali. JSem přesvědčen, že olympijský výběr Kanady z 2014 byl líp nezahrál...
Reagovat
Mayo
Ja ta chapem ja len tvrdim, ze to je skutocny top vyber, mne sa tiez tento vyber herne pacil viac...ale rusko na kanadu nema...svedi usa su pre nich horsi super ak su vsetci v plnej sile...rusko je podla mna precenovane...vyhravaju ms kde ostatne timy vodia priemer, potom pride po dlhej dobe lepsie vyskladana kanada a je tam pripastny rozdiel...a to nehovorim ani o pravidelnom kolapse ruska na olympiadach
Reagovat
Mayo
Vlastne aj Cesko s nimi odohrali fajn zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to máš pravdu. Podle jmen je ten útok objektivně druhý nejlepší na světě, i gólman je špičkový, Bobrovskij a Varlamov jsou TOP kvalita NHL, jenomže problémem je obrana (žádný TOP obránce) a herní pojetí. Rusové neumí hrát pořádně jako tým, když se jim sjede tolik hvězd. S nejlepšíma se vůbec nechytají, jediný rok, kdy by se mohli měřit s těmi nejlepšími byl rok 2012, kdy fakt na MS dominovali, ale tam těch hvězd nebylo zdaleka tolik a celé to stálo na Malkinovi, který měl životní formu. Když se vezmou TOP týmy všech zemí, tak je podle mě Rusko na čtvrtém místě za Kanadou, Švédskem a USA.
Reagovat
Cico93
Rusi hrali od začiatku biedne, určite hrali horšie ako min. rok resp na MS 12....Len Malkin total z formy.
Mňa veľmi prekvapilo, že sa do finále dostalo Rusko a nie Švedsko. Švédi mali jeden slabší zápas a hneď ten najdôležitejší na ich smolu.
Som si istý, že Švédi by Kanadu potrápili viac....ale asi by tiež prehrali.
Reagovat
smazaný uživatel
První třetina se Švédskem byla taky jediná část turnaje, kdy Kanada nestačila...

Jinak si myslím, že Kanada měla velkou motivaci uspět, protože pětkrát za sebou vypadli na MS ve čtvrtfinále. Navíc letos měli opravdu silný výběr a svou roli v tom určitě taky sehrál Crosby, který usiloval o Triple Gold Club.
Reagovat
Cico93
To áno
A ako prvý kapitán je v tom clube.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus, větší kvalitu už ten hokej mít může obecně. To kanadské bruslení, přihrávky, střelba, blokování střel, bylo jak z jiné planety. Na tohle se bude dlouho vzpomínat, úroveň závěrečná fáze play off NHL, fakt, že jo.
Reagovat
smazaný uživatel
nemůže pochopitelně. :D
Reagovat
ipko
ževraj Crosby sám zavolal že chce ísť hned po vypadnutí a tým definitívne odpísal Tavaresa.. včera opäť v dôležitých chvíľach zapol, dal gol a asistoval.. u Kanady sa ukázal talent mladých hráčov napr. Hall, Eakin alebo Eberle..
Reagovat
Cico93
O tom Tavaresovi som niečo začul. V čase keď vypadli Islanders už bol Kanadský útok plný a už asi nechceli niekoho poslať preč.
Ale ako píšeš NEskutečné.
Ako píšeš Kanada neskutočný turnaj.
Bezchybný hokej.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím..Toto mužstvo by netvorilo ani 50% toho olympíjskeho, no dám ruku do ohňa za to, že OH výber by MS vyhral s menšou suverenitou a možno by v pomyseľnom zápase medzi oboma Kanadami zvíťazila tá z Prahy...

Naozaj, skvelá forma skvelých hráčov načasovaná na rovnaký čas, skvelá chémia, všetko sa stretlo a slavilo úspech..
Reagovat
Fandina
OT ... na Eurosportu dávají Ženevu. Právě live Souza Sousa.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Cico93
A kto bude teraz hrať v O2 aréne?, si neviem predstaviť žeby sa tam hrala len 2 najvyššia liga.
Reagovat
smazaný uživatel
Řikalo se, že se do o2 arény přestěhuje Sparta.. Ale teď se to nějak přestalo řešit, takže nevím.. Byla by celkem škoda mít takovou halu jen na kulturní akce.. :D
Reagovat
George_Renel
Sparta má vlastní halu s dostatečnou kapaciou tak tomu moc nevěřím. Leda v případě nějaké rekonstrukce.
Reagovat
smazaný uživatel
Sparta se z Tipsport areny asi stěhovat nebude... Blbý je, že už není Lev Praha. Hned bych vyrazil se svou novou výbavou (šála a čepice), až by přijelo Dynamo Moskva. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stěhování do o2 arény by bylo jen v případě rekonstrukce Tisport arény.. :-)) A ta rekonstrukci potřebuje jak sůl.. :D

Jo no, Lva je škoda.. :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsport arena je podle mě strašně hnusná hala. Taky už má svoje roky... Byl jsem tam loni na basketu žen (ČR - USA) a stačilo mi to. :D
Reagovat
panzer.dragon
neměl byste pls někdo odkaz na graf jak jsou rozvrstvený úspěšnosti (tituly, finále, semi..) během roku pro rf, rn, nd a am?
Reagovat
woody
To nevím jestli existuje,ale v Excelu to mas za pul hodiny hotové sám ;-)
Reagovat
panzer.dragon
znamenalo by to udělat si kalendář turnajů, doplnit kdy se turnaje hrajou, dopsat tam kdy to který hráč vyhrál a následně z toho udělat graf, rád bych se na takovou informaci kouknul, protože mi přijde že Rogerův peak je až od wimblasu dál, ale ty grafy nedam :-( leda by mi někdo půjčil svojí asistentku na den a (noc)
Reagovat
panzer.dragon
gigine, spojnicovej graf by odkryl vše co teď potřebujeme vědět, jestli končí novakova část a začíná fedexova.. nenapadá tě kde ho sehnat?
Reagovat
woody
Nemyslím si,že by tam byla úplná pravidelnost výsledků....
Reagovat
spaniel
U Nadala a Federera zadny graf nepotrebujes, tam je to docela jasne. Staci vychazet z GS a TM.
4-1-7-5-6
1-9-2-2-0
Reagovat
panzer.dragon
djok 5-2-2-1-4
Reagovat
spaniel
Djok ma 2x RG?
Reagovat
spaniel
Jinak tady mas aspon neco s grafem. Porovnani RF a RN co se tyka bodu v rankingu. Nenech se odradit začátkem. Zacina to po par vteřinách.

http://youtu.be/HoHGEwapmeo
Reagovat
panzer.dragon
teda 5-0-2-1-4
Reagovat
Fandina
Nějaké grafy, konkrétně rankingový jsou i na těhle stránkách.

http://www.coretennis.net/majic/pageServer/110100008h/en/ATP-Mens-Ranking-Points-Graph.html
Reagovat
Pe3k
Je opravdu škoda, že Roger konečně nevyhrál Řím. Už v minulosti měl několik solidních šancí, ale nikdy se to nepovedlo, podobně jako v Monte Carlu. Je to škoda, protože to mohl mít komplet už před lety a Novak to pravděpodobně zkompletuje již velice brzy, navíc se s velkou pravděpodobností stane držitelem rekordu v absolutním počtu vítězství na masters 1000.

I tak je finále na takovém turnaji velký úspěch. Roger bude mít za nedlouho 34 let a přesto se dostává do finále pro něj nejtěžších turnajů na pomalé antuce. Těžko si představit, že by se takový Nadal dostal do finále travnatých turnajů v sezoně 2020, to by pravděpodobně neprošel ani kvalifikací...

Během sezony se před něj Andy dost pravděpodobně dostane v žebříčku, ale doufám, že se Roger udrží v top 4. Ve Wimbledonu a vlastně v celé zbývající části sezony po RG má Roger solidní šanci něco velkého vyhrát. Novak pravděpodobně půjde dolů, protože tohle tempo nevydrží po celou sezonu (podobně jako v roce 2011). Jediný kdo dokázal vyhrávat od začátku až do konce sezony byl právě Federer. Je docela možné, že se začne více prosazovat Andy a bude to on, kdo bude dělat problémy Novakovi.

V race je Roger na 5. fleku a to nás čeká už jen 1 turnaj antukové sezony. Snad Roger uhraje na RG alespoň čtvrt/semifinále, aby posbíral nějaké body.
Reagovat
Stan_Borowitz
Loňské MC bylo opravdová škoda, to měl vyhrát, byl tuším dva míče od titulu a nechal si ho proklouznout mezi prsty.

Takhle vidím tituly z obou turnajů bych viděl tak za 2-3 roky, až odpadne Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic za 2-3 roky odpadne a nastupi Federer?,:))
Reagovat
SwissMaestro
Jojo osobně doufám, že do konce kariéry udělá ještě jednou velkou jízdu a udělá ještě jedno finále na GS
Reagovat
smazaný uživatel
to vsak moze urobit hocikedy,napr.na tohtorocnom Wimbledone,za 2-3roky to uz bude labutia piesen,ale fandim mu aby hral este dlhsie,jeho tenisovy styl a priprava su na to idealne
Reagovat
Pavol
V krcme som sa stavil s jednym rusofilom ze Canada vyhra. A s druhym fanusikom Federera ze ho Djokovic da 2 : 0 . Takze dnes sa budu vyplacat vyhry. Aky pekny pondelok. Ten Putin na Jalte to isto nepozeral ako tvrdili v STV1 .
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo síce jasne,že Federer Djokoviča neporazi,ale aspoň trochu lepši finalový vykon som od neho očavával.čo sa týka Nadala na RG podla mňa stále patrí k naj favoritom,lebo poraziť ho na 3 vítazné....
Reagovat
panzer.dragon
Roger je prostě legenda, parádní turnaj
Reagovat
PH94
Legenda legend. Snad ještě pár sezon obkrouží
Reagovat
smazaný uživatel
po dnesku by sme uz vo vzajomnych zapasoch mali ist do plusu,Roger je vsak niekolko rokov za zenitom a je v pohode druhy na svete,za rok to bude v top10 snad samy tridsiatnik,uz aby tam nabehli Kyrgios a Kokkinakis:)
Reagovat
PH94
Už brzy naběhnou a pozor na Hyeona Chunga :D
Reagovat
Mayo
Kanada asi najdominantnejší výkon na MS aký bol, neskutočný valec...a Sid the Kid triple gold club, legenda, som neskutočne rád (:
Reagovat
smazaný uživatel
Já Crosbyho moc nemusím, ale Kanada to vyhrála zaslouženě, ukázala, že když postaví takhle silný tým (dá se říct z 2/3 olympijský), tak nemá soupeře. Je teda fakt, že ostatním týmům do toho optima chybělo víc hráčů, takže na Světovém poháru to až tak dominantní asi nebude, ale i tak těžko někdo Kanadu porazí.
Reagovat
Mayo
Kanade do olympijskej zostavy chybalo vela hracov a aj tak valcovali...kanada ak zlozi A tim, tak nikto sa nechyta...a tu na ms po rokoch postavili aspon B tim a vidime vysledok
Reagovat
Cico93
Tak chýbali tam nejake stars ako Price, Doughty, Toews, Benn, .....ale Btímom by som to nenazval.
Reagovat
Cico93
tvl. Tavares je diskriminovaný nejde napísať jeho meno
Reagovat
Cico93
tak už ide.-)
Reagovat
George_Renel
Souhlas. Jenom jména tým nedělá. Za příklad v obou pólech může v tom kladném složit. USA a v zápornem Rusko.
Reagovat
Mayo
Tak ja to nazyvam b tim :)
Reagovat
Mayo
Z tejto zostavy boli len 4 mena, ktore vyhrali Soci...je to deprimujuce pre ostatnych
Reagovat
babolat.cz
Spíše je smutné koukat na naše mužstvo, které bylo složeno z těch nejlepších a hráli jsme doma a ze špičky jsme dokázali porazit jen Finsko. Nevypadá to růžově do budoucna.
Reagovat
darek.vrana
Ale jediní jsme alespoň trochu vzdorovali Kanadě.
Reagovat
Cico93
to ano, franťaci ale najviac.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak když musíš na to, aby tvého syna postavili na led, zaplatit půl mega, tak se líheň talentů dost zužuje...
Reagovat
ipko
úplne zaslúžené zlato.. na šampionáte dali dohromady 66 gólov.. v play-off majú skóre 17:1.. konečne po 8 rokoch ide zlato do kolísky hokeju.. vybudovali neuveriteľne ofenzívne mužstvo s mladými hráčmi, ktoré môže byť v podobnom zložení aj budúce roky.. dúfam že už medaily budú zbierať pravidelne.. a komunistov mi ľúto nie je :D
Reagovat
a.magerova
A přitom Putin dal 8 gólů.... proč ho nedali do soupisky pro MS ?!!!
https://www.youtube.com/watch?v=EN2FMGRTvoc
Reagovat
smazaný uživatel
Asi má moc povinností, tak poslal do týmu aspoň Medveděva.
Reagovat
rod_laver
:-D to je neskutečný šašek..si tam odskočil potom, co zápasil s medvědem a poté se potápěl a lovil poklady?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu moc nevěřím, v celém Rusku není jediný medvěd, který by se odvážil pustit do křížku s Vladimirem Vladimirovičem. Co v Rusku, na celém světě.
Reagovat
spaniel
Z jedne diskuse

Očakávam že v poslednej minúte Ruský tréner povolá Putina, ten tam priletí polonahý na rogale, nastrieľa 10 gólov rovno z bully, po zápase vyloví nejaké zabudnuté staroslovanské hrnce Vltavy a s vychádzajúcim slnkom pred sebou odcvála na tygroch domov. :)
Reagovat
Cico93
Sidneyyy!!! To je moj chlapec toto;)
úplne zaslúžene zlato.

Tak za rok v Rusku.....
Reagovat
Mayo
krása Sid (: Rusko dokonale ponížené
Reagovat
rod_laver
Jsem rád, že ruská svoloč dostala naloženo. Ruští mužíci ovšem prohru těžce neunesli a nesportovně odešli před ukončením ceremoniálu.. co dodat
Reagovat
blixa
To nejsou mužíci, to jsou mužici :D ;-)
Reagovat
blixa
https://www.google.cz/search?q=rusk%C3%BD+mu%C5%BEik&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-BVZVdKtNcm3UaTWgMAK&ved=0CEUQ7Ak&biw=1280&bih=897
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/hvozdecky/status/600065048019652608
Reagovat
Stan_Borowitz
http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/139970/Ruska-zpupnost-nebo-jen-zklamani-Slava-vitezum-cest-porazenym.html
Reagovat
Stan_Borowitz
Ještě vzpomínám, jak neunesli finálovou prohru s námi před pár lety a sundávali si ty stříbrné medaile z krku, hned jak jim je nasadili, někdo ji tam dokonce odhodil na led... Ovečkin byl snad jediný, kdo se zachoval sportovně.

Tehdy měli aspoň jakýs takýs důvod, protože hokejově byli lepší, ale letos?
Reagovat
smazaný uživatel
2010
Kolín nad Rýnem
Reagovat
smazaný uživatel
Ovečkin je velká osobnost na ledě i mimo něj. V Americe je populárnější jak mnozí domácí hráči, včera ještě s hrstkou dalších lidí chtěl zůstat na ledě na hymnu, ale jelikož většina mančaftu odjela, následoval je po chvíli.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ledě chtěli zůstat Ovečkin, Malkin, Mironov, Dadonov, Tichonov a ještě jeden, kterému jsem ale neviděl na číslo... Odchod podle všeho inicioval Kovalčuk (kapitán mužstva).
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10426528_1005832066101530_5174133889490171664_n.jpg?oh=f5aa45dc86848a467c50a45b8dc78b19&oe=5608437E&__gda__=1438617153_a4b1e14a49ae0ec930496cc6a350c90f
Tady je průkazní materiál, ještě Panarin a Kulikov k tomu výčtu, cos dal. A taky jsem četl, že to uspořádal Kovalčuk. Nedivím se, úplně mi to zapadá do obrazu o něm. Zklamali mě Tarasenko a Mozjakin v této situaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, díky za upřesnění. Tak nebyl jeden, ale dva. :)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, jasný, moc ti závidím, žes viděl Kanadu naživo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to jsem si taky říkal, že jsem aspoň naživo viděl mistry světa. Ale po tom zápase jsem teda moc nadšený nebyl. :D Včera jsem víc přál Rusku, ale hlavně jsem si přál vyrovnanější finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem přál Rusku, ale nedá se nic dělat. No ty jsi neviděl jenom mistry, ale jeden z nejlepších týmů za poslední desetiletí na MS. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to určitě. Je sice fakt, že Rusko v letech 2012 a 2014 taky vyhrálo MS bez porážky, ale Kanada letos kromě 1. třetiny se Švédskem jela jako parní válec.
Reagovat
Cico93
Akurát čítam, že za tým bol Kovalchuk, noo sklamal ma troška.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to u něj nepřekvapuje. :D
Reagovat
a.magerova
No.... Kovalčuk byl kapitán a proto pokud dostal příkaz vyhnat hráče z ledu na popud z vyšších míst, tak co měl dělat?
Reagovat
smazaný uživatel
rusi si potrpia aby sa k nim ostatny spravali s respektom,avsak netusia co to je
Reagovat
Frick
takhle bys asi kanára Maše nedala, co? :o)
Reagovat
Frick
Nebo to bude ještě tiebreak kanárek?
Reagovat
Frick
Tak ne... 1:6
Reagovat
Frick
ještě 5, moloďci!
Reagovat
zpilat
nevíte, jestli bude berdych 4. nasazený na RG, nevím, ke kterému datu se to nasazení bere
Reagovat
mahycek
Ale, tak neodepisujte úplně Federera z R. G. Uvidíme, už v lednu jsem řikal, že Nadal to nevyhrá a Djokovič ? Nemusí se mu to podařit ani letos, protože turnaj to bude dlouhý. Řekl bych, nikdo jiný, než Murray, Djokovič, Federer, Nadal, Nishi a Berdych nemá nárok. Myslím na titul.
Reagovat
spaniel
Tomáši, nedělej si srandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer by si to taky zasloužil, určitě víc než Berdych nebo Nišhikori a Murray snad ne!
Reagovat
Roger_Federer
Stim souhlasim David by si ten Gr.titul zaslouzil, ale ten jak uvidi Rafu na druhe strane kurtu uz prohrava 2:0.
Novaka neporazi a Federer je pro neho taky velky problem.
Reagovat
dappe
Federer nehrál vyloženě špatně, ale nebylo to ono a když se k tomu přidá hodně dobrý výkon Djokoviče, tak z toho na tomhle povrchu musí být poměrně hladké vítězství. Škoda bp za stavu 4:4, asi měl být Federer odvážnější, ale stejně dnes to na výhru nebylo. Turnaj odehrál nad očekávání dobře, dnes jsem ale čekal lepší výkon.
Reagovat
gigin
https://v.cdn.vine.co/r/videos/B75C442F3512117 62604821946368_3499f357095.3.1.6905867299085131832.mp4? versionId=0kAxy_H38W_38TFwK0uiA2gkK0qCI0fA
Reagovat
gigin
https://vine.co/v/eAZtjqXM5Dz
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/TrollTennis/videos/746407562144575/
Reagovat
rod_laver
Nick valí obouruč i u ping pongu :D
Reagovat
gigin
Jj, ale vůbec celkově hrajou tenisově :DDD
Reagovat
ipko
čakal som, čakal som, ale nedočkal som sa.. Česko prehralo, Arsenal len bod, už to môže zachrániť len Kanada.. aj tak ma ale tento turnaj naplnil dôverou dobrý výkon na RG.. naozaj ma veľmi zaskočilo že sa Roger trápil na rýchlej antuke viz.Madrid a Istanbul.. ale v Ríme kde už sú tie podmienky skoro identické ako na RG naozaj zlepšil svoju hru.. no na Djokoviča to dnes bolo bez šance.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo nad slunce jasné, že Federer nemá nárok. Při jeho hře na antuce je finále moc dobrý výsledek. Osobně jsem čekal, že ho klepne už Stan..
Reagovat
gigin
Od pondělí 18. května vysílá Eurosport tenisový turnaj ATP v Ženevě a od středy 20. května turnaj WTA v Norimberku. Rozsah vysílání bude ovlivněn přenosy z druhého nejvýznamnějšího cyklistického závodu Giro d´Italia, které bude na Eurosportu International začínat vždy od 14:15 magazínem Giro Extra.

A Nice bude myslím od čtvrtku vysílat NS.
Reagovat
Bob
Výborně Nole!!
Reagovat
gigin
Jediní letos neporažení na cihle.
Reagovat
Davor1
big2 :-))
Reagovat
Kozoroh
Možná se právě ti dva o tři týdny později utkají ve finále RG...
Reagovat
VlS
Ani to dneska moc nebolelo, celkem hladce ve dvou.
Reagovat
Kozoroh
Z 5 finále, které letos vyhrál, je to dnešní římské první bez ztráty sady.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, podle předchozích výsledku Rogera v Římě mi ten výsledek příjde více, než překvapivý. Ani set...

Může mi někdo ve stručnosti popsat co tam dneska Federer dělal? :)
Reagovat
spaniel
Hral tenis si představ.
Reagovat
Kozoroh
No vidíš a pak že Djoki Řím nedá :-)
Reagovat
Mayo
Rogi si musí počkať na trávu a na rýchlejšie hardy, tá antuka to neni vončo proste.
Reagovat
smazaný uživatel
Musim si dohladat info o J.M.Del Potrovi...!
Reagovat
Kozoroh
Del Potrovi dávám rok tenisové kariéry, max. dva!
Reagovat
Mayo
Del Potro je bohužiaľ taký tenisový Derrick Rose... obaja sympoši ale ničia ich zranenia :(
Reagovat
smazaný uživatel
Aj mna potesil prave Kokkinakis,tiez sledujem A.Zvereva!Trochu som smutna z dlhej absencie J.Martina Del Potra!Zelam dobre zdravie!
Reagovat
PH94
Dnes krásný den. Gratulka Nole :) A potěšil i Kokkinakis
Reagovat
Mayo
Krásny deň bude až keď vyhrá Kénedá. Ináč to bude celé v phyčy.
Reagovat
smazaný uživatel
Na papieri to vyzerá tak, že šanca, že Nole nevyhrá RG je asi taká, ako že Bayern nevyhrá nemeckú ligu..Uvidíme, aká bude realita..Všetci sme nejak viac menej pripravení, že ten turnaj Nole vyhrá a to mu može práve uškodiť..

Dnes v podstate jednoduchý zápas, na antuke je rozdieľ medzi nimi vačší, než kdekoľvek inde..Roger fans sa modlia k piatkovému žrebu a dúfajú v priaznivú kombináciu, ale v globále to majú ozaj jedno..
Reagovat
rod_laver
Nevím, proč bychom se měli modlit. Soudný fanoušek Rogera ví, že na RG je bez šance, tady není o čem diskutovat. Věk nezastavíš a zhoršený Rogerův pohyb a hra od základní čáry ho na antuce staví mimo hru. V případě nejpříznivějšího losu (semi s Berdychem, který by měl ve ČF Raonice a Roger Ferrera), by se v nejlepším možném případě mohl dostat do finále. Myslím, že SF bude velký úspěch.
Reagovat
r.Fever
Tak u FH platí podľa seba súdim teba, myslím, že to je práve on čo tu po takmer každom lose Nadala teoretizuje a analyzuje čo zase nebude Rafovi sedieť..

Už dávnejšie som napísal, Rogerove šance na víťazstvo RG sú asi také vysoké ako Nadalove že vyhrá Wimbledon. A keď tak nad tým uvažujem, platí to aj obrátene = Rafove na RG sú asi také isté ako Rogerove na Wimblasi.

Ja ako fanúšik tenisu si plánujem Paríž užiť hlavne tenisovo, celá "fandovská" pozornosť sa upiera na Wimbledon - čokoľvek na RG nad štvrťfinále je pekný úspech.
Reagovat
Roger_Federer
Naprosty souhlas..To finale masters na antuce je dobre, porazil dva hrace top 10.Resit ze prohral z Novakem na antuce je zbytecne.Nepochybuje ze stat tam kdokoliv jiny nez Novak, ten titul by bral.
Reagovat
gigin
Můra by ho taky klepla.
Reagovat
spaniel
To je možné, ale na jisté. Andy ma mnohem slabší servis nez Nole, Roger by mel daleko vic sanci na returnu.
Reagovat
gigin
Pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
No možno teba sa to netýka..Ale magerka, spaniel a Stan tu neraz o ňom diskutovali..
Reagovat
spaniel
O cem jsme diskutovali?
Reagovat
Stan_Borowitz
Na to, že se jedná o rivalitu nejlepšího hráče nejsilnější tenisové éry ve svém nejlepším období s nejlepším hráčem tenisové doby temna, kdy hráli vlastně jen samí nýmandi, na sklonku jeho kariéry a deset let po jeho vrcholném období, jsou herně i ve vzájemných zápasech až překvapivě vyrovnaní. Že zápas na jednom z nejpomalejších povrchů na světě vyhraje Federer, nemohl nikdo při smyslech očekávat.

Co se týká losu, tak jsem se vyjadřoval jen k Rafovi. Že bych mu přál, ať si v prvních kolech zahraje s Cuevasem a Kyrgiosem, že už si Roger těchhle hráčů užil dost. Pro nejlepšího antukáře (a podle některých snílků i nejlepšího hráče) všech dob bude jistě hračka je zvládnout. Roger je navíc stejně odsouzený vypadnout v podstatě s kýmkoli, protože dnešní prohrou s Djokovičem (mimochodem stejnou, jakou utrpěl Rafa v MC) ukázal, jaký je na antuce nýmand, když projde jen do finále. Tak to snad není nic proti ničemu.
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš co já?!!!
Reagovat
dappe
1) Federer má minimální šanci vyhrát RG, spíš bude dobré uhrát, co nejlepší výsledek pro sebevědomí...pro Federera s trochou nadsázky začíná sezona až po RG

2) Proč by se měli modlit? Jako nasazená dvojka může Djokoviče potkat až ve finále a se zbytkem hráčů se dá v pohodě hrát. To spíš ty se po losu dozvíš, kdy tvůj oblíbenec nejpozději končí (kdy potká Djokoviče).
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som v pohode..Myslím, že "Nadalovci"i sa prípadnemú štrťfinále potešia viac ako "Djokovicovci"..No a viem samozrejme predpokladať aj reakciu FFF v prípade štvrťfinále s Rafom..
Reagovat
Roger_Federer
pripadne 1/8 Federer- Nadal na RG, je pro me rozhodne porad favoryt Nadal..A kdo bude tvrdizt opak je mimo.
Reagovat
turista
Noleho by dnes v Římě neporazil nikdo. Tak bych to neřešil.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novaku! :-))

Otvírání šampaňského ti ale moc nejde.. :DD
Reagovat
spaniel
Nole zatim válcuje. Jsem moc zvědavý jak dlouho mu to vydrží. Ma našlápnuto k nej sezóně a ve hře je porad kalendářní GS. Za jeho největší překážky bych viděl Rafu (RG), Andyho (RG, W, USO), RF (W) a pak uz jen nejaky momentální zázrak jako Nishi, Dolgo, Stan. Jeho servis se stal obrovskou zbrani a v tom ma před konkurenty s dobrou mezihru náskok s výhodu. Jedine Roger ma servis na takove úrovni, bohužel ale ne return, fyzičku a mezihru.
Reagovat
Kozoroh
Byl bych spokojený, kdyby mu to vydrželo aspoň na RG.
Reagovat
spaniel
Určitě nejdůležitější turnaj roku pro Noleho.
Reagovat
Davor1
Na kalendárny GS to nevidím, podľa mňa Andy vyladí formu na Wimbledon a v prípadnom zápase (semi alebo finále) na tráve ho porazí. Djoker pravdepodobne vyhrá FO a to ho bude stáť veľa fyzických a predovšetkým psychických síl. Na tráve s Andym ešte neuhral ani set, veril by som v tom prípade Murraymu.

Podľa mňa ale môže urobiť nejaký rekord, čo sa počtu získaných Masters v jednom roku týka, v Číne a Paríži bude zase topfavorit a v Amerike to tiež vidím na aspoň jeden zárez.
Reagovat
Mayo
tiež si myslím, že Andy urve tento rok GS a samozrejme najviac to vidím na Wimbledon alebo potom USO
Reagovat
Mayo
Djokovič najlepší všetkých čias, hľadá súpera.
Reagovat
spaniel
Přeháníš...
Reagovat
Nola
super Nole, dnes asi najlepsi zapas po tom trapeni na turnaji, fungoval dokonca aj return, snad sa zadari....
Reagovat
smazaný uživatel
Ako Nolemu ako vitazovi,tak R.Federerovi ako "porazenemu",blahozelam a ctim si vykony tychto tennisovych velikanov!
Reagovat
a.magerova
Tak aspoň, že tu divošku 2025 máme jistou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Nole, jen tak dál :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist