Djokovič prodloužil v Pekingu vítěznou sérii, vyhrál 25. zápas v řadě

6. 10. 2015, 13:22
Aktuality 135
Hladkým vítězstvím nad Simonem Bolellim vstoupil do turnaje v Pekingu jeho největší favorit Novak Djokovič. Srbský tenista, který startuje poprvé od vítězného US Open, dnes deklasoval Itala dvakrát 6-1 a protáhl svou sérii výher v čínské metropoli už na 25 zápasů.
Novak Djokovič

Novak Djokovič si první úspěch v Pekingu připsal v roce 2009 hned při svém premiérovém startu a od té doby si z čínské metropole odvezl ještě čtyři tituly. Za šestým triumfem vykročil obhájce hladkou výhrou nad Simonem Bolellim, který favoritovi vzdoroval 71 minut. V úvodním setu vyhrál Ital jediný game a další vybojoval v úvodu další sady. Od stavu 0-1 získal Djokovič šest her v řadě a připsal si pětadvacátou výhru na China Open v řadě. Vítězství s pořadovým číslem 26 může vybojovat ve druhém kole proti domácímu Ze Zhangovi.


Djokovič si dnes v Pekingu poprvé na turnaji ATP zahrál také čtyřhru se svým nejmladším bratrem Djordjem a uspěli. V prvním kole zdolali čínsko-novozélandský pár Mao-Sin Kung a Michael Venus 7-6 6-7 10-5.

"Bylo to vzrušující. Užili jsme si to a navzájem se dotlačili k výhře," uvedl Novak Djokovič, který
tráví už 167. týden v čele světového žebříčku, Naopak dvacetiletý Djordje figuruje v pořadí ATP až na 1502. místě. Po boku slavného bratra si však vedl lépe než další ze sourozenců čtyřiadvacetiletý Marko, který s Novakem nastoupil k pěti deblovým zápasům a všechny prohrál. 

Ve druhém kole se bratři Djokovičové střetnou s favorizovanou kanadsko-americkou dvojicí Vasek Pospisil a Jack Sock.

V Pekingu, kde tenisty od začátku týdne trápí smog, odehrál svůj první turnajový zápas od US Open také Rafael Nadal. Jeho úvodním soupeřem byl domácí Di Wu, který se na jednom kurtu nepotkal se Španělem poprvé - před lety na Turnaji mistrů v Šanghaji mu dělal sběrače míčků a později s ním Nadal trénoval.

Přestože rodák z Mallorky strávil na kurtu jen o čtvrt hodiny déle než Djokovič, měl s 230. hráčem světa nečekané problémy. Po vyhraném prvním setu ztratil třikrát po sobě servis a prohrával 2-4, třísetové drama ale nepřipustil. Poslední čtyři hry získal pro sebe a zvítězil dvakrát 6-4.

"Není důvod mluvit znovu o sebedůvěře nebo rytmu. Takhle teď hraju a budu makat na tom, abych úroveň své hry zlepšil," řekl po utkání Nadal, který se na žádném z posledních tří turnajů nedostal přes čtvrtfinále. "Během tréninků hraju dobře, takže dřív nebo později se to vrátí zpátky. Dělám pro to hodně a myslím, že jsem tomu zase o něco blíž. Vím, že potřebuju uhrát nějaké výsledky, aby se to potvrdilo. Sezona je ale skoro u konce a já mám čas na těch posledních pár turnajích vyzkoušet věci, které budu potřebovat příští rok. Mým cílem je dostat se zpátky na svou úroveň, abych příští rok hlavně na antuce předváděl to nejlepší," dodal.

Až ve středu vstoupí do turnaje v Pekingu druhý nasazený Tomáš Berdych, který včera triumfoval v odloženém finále předchozího turnaje v Šen-čenu. Jeho soupeřem bude Uruguayec Pablo Cuevas.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 3.944.715 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Bolelli (It.) 6:1, 6:1
Nadal (3-Šp.) - Wu (Čína) 6:4, 6:4
Pospisil (Kan.) - Estrella (Dom. rep.) 4:6, 7:5, 6:0
Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:2
Millman (Austr.) - Robredo (Šp.) 4:6, 6:1, 6:0
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

135
Přidat komentář
smazaný uživatel
má další titul z Pekingu. :) To jsou takové turnaje kde může prohrát jenom chabou náhodou. Něco jako když Roger jezdí do Halle. Musí se sejít spousta náhod aby tohle prohráli. Na rozdíl od některých tihle borci umí potvrzovat role jednoznačných favoritů, bez větších problémů.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
gigin
http://www.rippa.com/category/tennis/lleyton-hewitt-set-to-captain-australia-in-davis-cup-after-wally-masur-stands-down-201510070001/
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bolo tolko prekvapení..Millhan, Bautista, Pairé, Johnson, Muller + sčasti Ivanovic, Errani...Netrafit, ani jedno a mat 4 pokusy, to je umenie..:)..

Menej je niekedy viac a preto zajtra Wozniacky a keďže vo mne drieme aj kus gambllera, tak Fognini :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Odpoledne a večer snad ale nešlo prohrát..fotbal, hokej, tenis i basket "tutovky" vyšly..jenom já jsem se rozhodl špatně a dal jsem zrovna jeden zápas, co nevyšel..Arevalo v Medellinu a pokazil jsem si krásnou akovku za drobné. :) Váhal jsem mezi tím a De Schepperem v Monsu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nešlo, napriek tomu som to dokázal..Ako solo zápasy som si vybral Youzhneho a Thiema :)..A zo zien Cibulku a Duque :)..Jedine Davos mi vysiel v hokejovej LM...Zajtra este isto vyhrá Radwanska so solidnym kurzom...
Reagovat
Herbert_Hoover
z hokejové LM jsem měl pouze Tapparu a +4.5 gólů na Mannheim..5. gol padl 59:59 do prázdné brány při power play Němců :D asi mě chtěli naštvat, abych měl na akovce jen tu jednu chybu :D chtěl jsem zahrát spíš Keys, ale dopadnout to může jakkoliv, minule vyhrála Američanka, teď pro změnu zase může Aga..vyšší kurz mě zlákal :)
Reagovat
tommr
výhra Erraniový rozhodně nebyla žádný překvapení a výhra Ivanovicový nad unavenou Venus se taky dala čekat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurzovo neboli favoritky..Ak si o ich vyhrach vedel, dufam, ze si patrične zbohatol :)

Čakal som, že vyhrá jedna z nich a druhá rupne..
Reagovat
tommr
nikdy nesázím. Jen mě zaujalo, že zkušenej sázkář může věřit nevyrovnaný Garciový proti houževnatý Erraniový nebo utahaný a zraněný Venus o který se ani nevědělo jestli bude vůbec schopná po finále ve Wuhanu v Pekingu nastoupit ... :)
Reagovat
janek_da
Zkušenej sázkař se taky podívá, že s tou houževnatou Errani má/měla Garcia 3:1 a ta jedna prohra je z antuky v Itálii z Fedu. A že před týdnem ji celkem snadno porazila, kromě 1.setu,co skončil v TB.

Já Garciu, ale nedával. Měl jsem jenom cukání, trochu dát livko za stavu 0:3 ve 2.setu. No, škoda.
Reagovat
tommr
Petra měla s Erraniovou bilanci 6:0 a jak ted dopadla. To by měl zkušenej sázkař taky brát v úvahu ... :)
Reagovat
janek_da
zkusenej sazkar vi, kdy je h2h dulezite a kdy ne. jestli Garcia minuly tyden na velmi podobnem pobrchu celkem snadno po pocatecnich problemech porazila Errani, tak muze byt predpoklad, ze se s jeji hrou G. srovnala.
U Petry h2h nehraje moc velkou roli v temer zadnem zapase.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vedle pod článkem se rozhořela diskuze na téma nejslabší povrch top hráče. :) Jak to tedy vnímáte? Je pro Rogera antuka nejslabším povrchem nebo ten fakt zkresluje nadvláda Nadala na antuce + výhoda v herním stylu, která Rogera dlouhodobě ničí? :) Opravdu má Roger na antuce největší problémy? A co Novak? Je pro něj taky antuka největším nepřítelem? Je Novak Djokovic horší antukář než travař? :) A co zbylí členové top 10?

Andy Murray, Tomáš Berdych, Kei Nishikori, David Ferrer, Rafa Nadal, Stan Wawrinka, Milos Raonic a Gilles Simon? Jaký povrch je pro ně tím nejslabším? :)
Reagovat
gigin
Pro Noleho je podle mne nejhorší tráva, než si to tam na BL vyšlapou. To samé Býk.
Reagovat
gigin
Můra antuka, ale už to vymazluje.
Reagovat
Tornes
Ale problém je ta věta "než si to tam za BL vyšlapou". Když to je nevyšlapané, tak se zcela určitě dá souhlasit, že je pro ně tráva nejhorší povrch. Ovšem ve chvíli, kdy to již je vyšlapané (a to je vlastně ta chvíle, o kterou jde nejvíc, tj. řekněme od QF výše, a zároveň jediná chvíle, kdy se ti tři potkávají (potkávají se obecně od SF výš)) tak to již není jejich nejhorší, ale druhý nejlepší povrch. U Nadala hned za antukou, u Djokera za hardem. Podívejte se na jejich bilance od QF výš na Wimbledonu. Hlavně Nadalova je krásně vypovídající.
Reagovat
Herbert_Hoover
Boha dělit trávu na vyšlapanou a nevyšlapanou. :))) I nevyšlapaná tráva je pro Novaka stále nejslabším povrchem, totéž pro Rafu, pokud nebereme v potaz halu. Jsem zvědav na tvé desetinné indikátory. :)
Reagovat
gigin
Tak jako rozdíl to je.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rozdíl to je ale ne tak velký, aby nejslabší povrch Rafy byl náhle beton a Novakův antuka. :) Jde taky o styl hry, zbraně a naopak rezervní údery a s tím porovnat kde kdo asi bude nejslabší. Vyšlapaná tráva je pro Novaka lepší než antuka, to už ve své podstatě zní zvláštně. ;) Nehledě na to, že je to docela jedno, protože Rafa se tolikrát ani k vyšlapané trávě nedostal. :) Možná by to byla inspirace pro pořadatele, mohli by jeden turnaj udělat na nevyšlapané trávě a druhý na vyšlapané. :)
Reagovat
gigin
To by museli hrát pokaždé na jiném dvorci, anebo tam dát nějakou zázračnou trávu, která vyroste za noc :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nebo by mohli nechat pár dní na té trávě hrát challengeristy co se neprobojovali do MD, podavače míčků apod. :) Aby to pořádně vyšlapali. :)))
Reagovat
Tornes
A schválně se podívej na Rafovy výsledky, když se dostal na vyšlapanou trávu (řekněme QF?). Vždy se dostal do finále a tam buď vyhrál (včetně vítězství nad Federerem), nebo prohrál s Djokerem v roce 11 (netřeba dokazovat kvalitu této jeho sezony, ne?) a dvakrát s Federerem (jeho kvality na trávě snad taky netřeba zdůrazňovat, ne?). Ve skutečnosti je Wimbl jeho druhý nejúspěšnější GS. To je ale divný, co?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, antuka je pro Novaka nejslabší povrch, proto na něm několikrát porazil nejlepšího antukáře všech dob. :) Rafa si uměl z Rogera udělat dobrý den na všech površích díky hernímu stylu a paradoxně na trávě mu to vyšlo až napotřetí a vůbec ne přesvědčivě. To asi nebude tím, že je a byla tráva pro Rafu druhý nejoblíbenější povrch, že ne? :) 2010 finále s Berdychem, no tak to štěstí, že byl Rafa na trávě, jinak by s Berdychem mohl prohrát. :) Z Andyho si často dělal v SF dobrý den Rafa na GS a zrovna v té sezoně 2011 jak jsi hezky vzpomenul ho lehce porazil i na US Open. Když si rozebereš jednotlivé zápasy Rafy na vítězných Wimbledonech, tak to není pro něho až tak zázračný povrch. To samé se dá říct o Novakovi. Taky vyložených travařů ubývá a ubývá.
Reagovat
Tornes
A samozřejmě vůbec nezáleží na tom, že Federer je pravděpodobně nejlepší trávař historie, stejně jako to, že (byť ho Nadal porážel) měl s Nadalem mimo antuku (a to jak na hardu tak na trávě) až do svého nejhoršího roku kariéry (od 03) aktivní bilanci - proč si z něj nedělal dobrý den pořád?

Takže zhazuješ kvality Federera na trávě. Fakt nevím, koho by už měl Nadal na trávě porazit, aby dokázal, že mu to tam celkem jde...

Ne, diskutovat s tebou opravdu nemá smysl. Za chvíli začneš tvrdit, že Rafa je na trávě challengerový hráč a druhé nejlepší výsledky ze všech GS tam má pouhou náhodou a naprostou neschopností všech jeho protivníků včetně nejlepšího trávaře historie nebo dalšího třínásobného Wimbledonského vítěze.
Reagovat
gigin
Prej aj tu trávu zpomalili.
Reagovat
Herbert_Hoover
Moc čerpáš ze statistik a podle mě nemáš zdaleka tak nasledovány zápasy samotné a rozebranou hru jednotlivých členů BIG Four jako máš nasledovány ty statistiky. Jen mi tu chybí ty desetinné indikátory formy obou dle povrchů. :) Kdepak jsou? Takový statistik jako ty by s nimi měl přijít i nyní. :) Jak je na tom tedy Rafa co do procent na trávě a na betonu? :)
Rafa není na trávě challengerový hráč, ale je to jeho nejslabší povrch, pokud nebudeme brát v potaz koberec. Ale i tak je to slušný travař, protože je nejlepší antukář všech dob a na betonu schopen porážet lepší hardaře než on sám. Takže v porovnání s těmito dvěma povrchy na tom vychází na trávě hůř, ale pořád dobře. Nakolik ve své pravděpodobně nejlepší sezoně v kariéře prohrál ve Wimbledonu s Darcisem.

Bilanci s Rogerem mu kazí vydatně hala. Ostatně Roger porazil Rafu třeba i na antuce. :) Ale to uzná asi každý fanoušek Rogera, že byť je Roger nejúspěšnějším a dost možná i nejlepším hráčem všech dob, tak na Rafu prostě uměl jen v té hale.

Novak vyhrál třikrát Wimbledon, ano, to je právě ten paradox. Ale v těch finále proti Rogerovi nehrál zdaleka nikterak oslnivě. A už vůbec nemá zbraně na trávu. Novakovu porážku Rafy letos na RG bych si nedovolil brát v potaz, spíše jsem měl na mysli několik porážek nejlepšího antukáře všech dob v jeho lepší formě na Masters. No a třeba roku 2013 měl Rafa na RG celkem kliku, Novak ho měl na lopatě. Zkrátka to je ten faktor Rafa, který mnohé nutí k tomu si myslet, že je pro top hráče nejslabším povrchem antuka. Přesto ale Novak ho byl schopný porážet na antuce, kdo si to může říct? Ani typičtí antukáři. :) A jsem si docela jistý, že kdyby Roger neodstavil Novaka na RG 2011 tak by Novak Rafu ve finále porazil.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mimochodem Rafa je na betonu na GS úspěšnější než na trávě. Ve Wimbledonu 2x W, 3x F...USO + AO = 3x W + 3x F :) A dlouhodoběji tam prokazuje stabilnější výsledky.
Reagovat
Tornes
Stabilnější výsledky tam má, ano, ale jen tak náhodou, já nevím, jestli sis toho všimnul, ale pro tvoje info - na hardu jsou dva GS, na trávě jen jeden. A tedy hardové GS musíš vydělit dvěma, tj. 1,5 GS i finále proti 2, resp. 3 na trávě. Podle tvé argumentace by byl i Federer úspěšnější hráč na hardu, než na trávě, Sampras stejně úspěšný...

A nestabilní výsledky vychází z jeho špatného pohybu na trávě, která je nevyšlapaná (tj. prvních několik kol), to už jsem tu zdůvodňoval a argumentoval několikrát. Můžeš argumentovat proti, ale prosil bych, ať argumentuješ něčím jiným než "kdyby neprohrál, tak by ho porazil".

"Snad jen Roger byl méně konkurenceschpný." Snad? O tom pochybuješ?

Hru všech tří mám nasledovanou solidně, byť nejvíce hru Federera. Novaka mám nasledovaného nejméně, jelikož jeho hra mě většinově nebaví a sleduji ho pouze vzhledem k jeho soupeřům.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zase vymezuješ neoddělitelný celek a na základě toho argumentuješ? Beton je beton a že jsou na něm 2 GS ročně je prostě fakt. Je to stejná pitomina jako dělit trávu na nevyšlapanou a vyšlapanou protože hráč znalý hry na trávě to až tak neřeší. Stejná blbost jako vymezit hru na trávě od QF a do QF. Když má Rafa podobnou úspěšnost na betonu jako na trávě, tak to beru jako veleúspěch když si uvědomíš, že se potkával na betonu se třemi top hráči pro které je to nejepší nebo velmi dobrý povrch. A to nepočítám další kvalitní hráče, kteří byli schopni všechny porážet (Del Potro třeba). Bylo by vážně s podivem, kdyby pro Rafu byl beton nejslabším povrchem a přesto tam měl takovou úspěšnost vzhledem k tomu, že se drtivou část kariéry potkával s předními hardaři v jejich nejlepších formách, v době obrovské dominance v historii tenisu (Novak, Roger). Jak na betonu konkurence rostla, tak naopak na trávě klesala. Pro Soderlinga, Del Potra, Berdycha a další byla tráva taky nejslabším povrchem. S žádným typickým travařem se Rafa nemusel utkat. Imho i Berdych ve finále Wimbledonu je sranda spíš. Jenom Rogera porazil jednou ve finále, nakolik hrál významnou roli herní styl. U debaty o Tsongovi jsi měl k dispozici jeden Masters, nevadilo ti jím argumentovat, teď máš k dispozici jeden GS ale už ti to vadí..a z něho ještě dál vymezuješ, to je fascinující. :)
Reagovat
spaniel
Tvl, co na tom nechápeš? Tvůj přístup je absolutně nelogický, založený na tvém přání a ne na faktech. Takový jeden tu už byl, vítej zpět.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, můj přístup je nelogický, pokud je logika založena na vytrhávání částí z celku, popírání spojitostí a argumentování na základě povrchních statistik, udávání vlastního filtru podmínek, aby bylo dosaženo jakože zdánlivé pravdy. :) Jaké je mé přání? :) To by mne zajímalo.
Reagovat
spaniel
Kdyz nekdo tvrdi, ze Roddick s Federerem prohraval kvuli hlave, tak se s nim nemam o cem bavit. To je pomalu na vraceni obcanky.
Reagovat
Herbert_Hoover
A kvůli čemu ty inteligente? :) Samozřejmě ne každý zápas, byly zápasy, kdy prostě Roddick nehrál dobře, ale byly zápasy a nebylo jich málo, kdy hrá Roddick hodně dobře, ale momenty, ve kterých měl Rogera zlomit, nezvládl. :) A to je zkrátka psychického rázu. Asi jsi neviděl finále Wimbledonu 2009, nevadí. Zkus někdy mrknout. Nebo na turnaj mistrů 2006. Atd. ;) Někdo by měl občanku vracet, ale ty si pro ni teprve tak za dva roky půjdeš. ;)
Reagovat
spaniel
Tenisu rozumis jak koza petrzeli. Roddick mel hlavu na svem miste, s RF prohraval protoze na nej nemel zadnou zbran. Obcas byl den, kdy hral Fed hur a Andy svuj top a tehdy to bylo vyrovnane. Cim by ho mel Roddick porazet? S delovym servisem si Roger umi poradit jako malokdo, vetsinou mel naopak vic es a bodu z podani on. Forehand mel lepsi, backhand taky. O pohybu a obrane ani nemluvim. A takticky to byla hra kocky s mysi. Slajs s prostredni delkou, Roddick v puli kurtu a nevedel co ma delat. Zahral slaby nabehovy uder a nasledne byl prohozen. Takovych vymen meli kvanta. Kdyz ma nekdo slabou hlavu, projevuje se to ve vsech zapasech. Roddick s timto problem nemel.
Reagovat
Herbert_Hoover
Je zajímavé, že někdy problémy s nevyšlapanou trávou měl a jindy ne? A jak je to s ostatními hráči, pro které je tráva taky nejslabším povrchem? Taky prohrávají až na nevyšlapané trávě? :) Máš v tomto přehled? Já věřím že ano, že jsi odborník přes nevyšlapané a vyšlapané turnaje. :) Řekl bych že jsi právě otevřel bránu zcela nové statistické dimenze.

Nepochybuji o tom, že byl Roger méně konkurenceschopný, snad tam nebylo kvlůli Rogerovi. Ale jestli jsem třeba na někoho dalšího nezapomněl. Jak je ten český jazyk bohatý a jak dokáže zmást ve smyslu věty. :) Jak už jsem ale psal, s Nadalem prohrával i ve své top formě.

No, o Novaka tu právě jde a ještě o Rafu, toho máš nejspíše taky o dost méně nasledovaného než Rogera. :)
Reagovat
Tornes
A btw, i přes ty neúspěchy na trávě v posledních letech jsou jeho celková procenta na hardu a trávě naprosto totožná (0,773).

Btw2, ty moje "čísílka" jsou winning percentage, což jsem očekával, že každý člověk znalý tenisu pochopí...
Reagovat
Herbert_Hoover
To jsme samozřejmě pochopili, oč jde, jenom ty tomu dáváš nový rozměr a já to beru spíš jako doplňkové info, protože je třeba jít předně do hloubky a do pozadí statistik. ;)
Reagovat
Kozoroh
V těch wimbledonských finále proti Rogerovi sice Djoker nehrál oslnivě, ale předváděl výborný tenis, min. roku 14, tehdy jsem to finále sledoval. Fedex v tom finále hrál dobře, ale Novak až na ten kolaps v 4. setu předvedl nejlepší výkon během celého Wimbledonu 14.
Dále tvrdíš, že nemá zbraně na trávu. Během letošního Wimbledonu si šlo všimnout, že se Djoker hodně zlepšil na podání, zvlášť při BP.

Co se týče Nadala - nesouhlasím s tím, že jeho nejlepší sezónou byl rok 2013. Na vyšší stupeň řadím sezónu 2010, kdy poprvé (a naposled) vyhrál 3 GS turnaje, každý na jiném povrchu. RG ovládl bez ztráty sady a v New Yorku prohrál jediný set - s Djokem ve finále.

Souhlasím s tím, že pro Djokoviče a Nadala je tráva nejslabší povrch. Fakt, že oba jsou vícenásobnými šampiony londýnského grandslamu je dokladem toho, jak jsou oba silnými hráči. Djoker i Rafan dokázali wimbledonský triumf zopakovat, tudíž ani jednoho nemůžeme obvinit z toho, že Wimbledon "uhaluzili".
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak kvalitně určitě hrát musel, ale třeba některé zápasy na antuce s Nadalem stavím výkonnostně výš. Jo, servis je součást toho balíčku, který doprovázel zlepšení Novaka, ale pořád ten servis není tak silná zbraň jako u nejlepších travařů + voleje potažmo smeče jsou u Novaka stále dost rezervní, což je neoddělitelná část výbavy travaře.

Já osobně stavím sezonu 2013 výše než sezonu 2010. Roku 2013 třeba Rafa vynechal Australian Open a ve Wimbledonu začala jeho skutečná mizérie, ze které se dosud nedostal v Londýně, protože prohru s Rosolem neberu za vyloženou tragédii. Ale musel vzdorovat a významně vzdoroval Novakovi, který byl toho času roku 2010 ještě slabším odvarem + čelil Andymu, už GS šampionovi. Takže přímá konkurence byla vyšší. Vyhrával Masters na betonu. Z tohoto pohledu byla pro mě sezona 2013 více oslnivá. Snad jen Roger byl méně konkurenceschopný, ale tak na toho Rafa stejně umí tak či tak. :) Ale tak je to otázka názoru.
Reagovat
Pe3k
Obě sezony tedy 2010 a 2013 byly jedny z nejslabších co se konkurence týče v historii. Celé špička hrála tragikcy a Nadal z toho těžil.
Reagovat
Herbert_Hoover
Samozřejmě, co taky od tebe čekat. :) Ale když měl Roger famózní sezonu tak celá špička hrála fantasticky. :) Sezona 2010 byla slabší, jelikož jak Andy tak ani Novak ještě v pravém slova smyslu neprorazili, ale sezonu 2013 nemůže snižovat ani takový troll Nadala jako jsi ty a přitom ho brát někdo vážně. :)
Reagovat
Pe3k
Jde vidět, že o tom nic nevíš. Navíc já jsem nepsal, že sezony kdy dominoval Federer byly nejsilnější. Ty mi podsouváš něco co jsem sám nepsal, protože nemáš žádné argumenty, že ty jsi zase nějaký vybanovaný nick z minulosti? Tvoje zbabělost tomu zcela nasvědčuje...
Reagovat
Herbert_Hoover
"Jde vidět, že o tom nic nevíš"

Tak takový lacinný a trapný argument jsme užívali na prvním stupni základní školy, ale u tebe jsem na něj už zvyklý. ;) No v tom duchu píšeš skoro v každém příspěvku :) A slavná konkurence Rogera v jeho nejlepších sezonách se tu skloňuje pořád, přitom reálně ho mohl ohrozit tak jeden hráč v té době. To se vůbec nedá srovnat s konkurencí v poslední době, ať už konkurencí Novaka, Rafy, Andyho nebo i Rogera. Teď je zlatý věk, ty joudo. :) Logicky každá taková dominance bude ceněna. To, že jí není teď schopen Roger je zcela logické vzhledem k jeho etapě kariéry a věku. Neber to tragicky. A zpochybňovat dominanci Nadala může jen takový bezmozek a fanatik jako jsi ty. Vždyť ty už jsi tak zaslepen jeho jménem, že ani nevnímáš když někdo vysekne poklonu Rogerovi, reaguješ jen na Nadala. :)
Reagovat
Pe3k
Myslíš ještě minulý rok, když si opouštěl základku? :D
Slavná konkurence Rogera se tu skloňuje pořád? To se zde naopak nestalo nikdy, jsi ještě více mimo než jsem myslel. Navíc jsi tu pár týdnů a píšeš jak kdybys tu chodil roky...Zlatý věk jo? Federerovi je 34, sice stále hraje super, ale je už 8 let za svým vrcholem. Nadal hraje tragicky, to jsi snad poznal i ty a Murray taky zrovna není na vrcholu, takže je maximálně zlatý věk pro Djokovice, který naprosto dominuje. Nechápu jak vůbec někdo může být tak mimo. Ty jsi jako kopie Forehanda, bohužel.
Btw. kolikrát už si zde dostal ban? Jaké nicky jsi měl předtím? Napíšeš, že nefandíš Nadalovi, ale v každém komentu ho vynášíš...Že by schizofrenie?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, opouštěl jsem základku a mával na tebe z chodníku do okna ústavu, ve kterém tě drží pod zámkem. Jinak totiž nechápu, jak můžeš být tak zaslepený a už ani nevnímat, když někdo vysekne Federerovi poklonu nebo zkritizuje Nadala. To je solidní obscese už. Vídáš často, že někdo vynáší Nadala a na každm rohu kritizuje Federera? Protože tomu tak není. Kdybych chtěl vynášet Nadala, tak se tu asi nesnažím dokázat, že proti Rogerovi nemá na TM šanci, v hale je slabý a tráva je jeho nejslabší povrch. Snažil bych se dokázat opak. Smutné, že to nechceš vidět a vkrádají se ti do mysli neustále domněnky, že má někdo potřebu kritizovat Rogera.

No, ne, jsem tu asi deset dní a i kdyby tu byl člověk den tak neminul téma Roger a konkurence. Řešilo se to tu včera nebo předevčírem večer. :) A myslím si, že se to tu neřešilo prvně.

Zlatý věk konkrétně v sezoně 2013 byl, byl i před tou sezonou i po ní. Jde o reálnou šanci top hráčů reálně si konkurovat. A když se podíváš na vzájemnou bilanci všech, tak nemůžeš pochybovat o zlatém věku. A tuto vzájemnou konkurenci 4 hráčů do toho občas naruší někdo zvenku. Cilic, Wawrinka..na menších turnajích než GS se to určitě taky sem tam někomu povede. Dřív to bylo prakticky jen o Rogerovi a Rafovi. Časem se profiloval Andy s Novakem kteří byli schopni porazit/porážet ty dva. A teď je to zase o nich akorát na vyšší úrovni než tehdy.
Reagovat
Pe3k
Proč bych měl reagovat, že někdo vysekne poklonu Federerovi? To je snad normální, mám pokaždé napsat souhlasím, nebo myslím si to samé?Sezona 2013 byla naprosto tragická. Dobře hrál jen Nadal. Naopak špičkové sezony byly 2011 a 2012. Vzájemná bilanci nijak nesouvisí se zlatým věkem. Zlatý věk je, když je tenis na vrcholné úrovni díky tomu, že se sešlo více špičkových hráčů v jedné éře, což se sice stalo, ale určitě to není letos ani v roce 2013. Chápeš alespoň, že zlatý věk nemůže být jedna sezona, ne? A už vůbec ne ta 2013...Přečti si o tom někdy něco, když sám nedokážeš posoudit kvalitu tenisu. Tornes tomu alespoň rozumí a má to podložené argumenty. Ty mi napíšeš, že špičkoví antukáři byli Almagro, Ferrer a spol. ROFL
Reagovat
Herbert_Hoover
Nemusíš na to reagovat ale aspoň se dle toho chovat a pořád nebrečet, že tu někdo Rogerovi pořád křivdí. ;) Podle mě je úplně jedno, když tu někdo pochválí Rogera, stačí že pochválil předtím nebo potom Rafu. :) A to jsi ty, pacient už. Nerespektuješ Nadala, jsi vůči němu zaměřený natolik, že už v podstatě nevnímáš, co se tu reálně napíše.
Sezona 2011? Nadal hrál tragicky, Murray taky..taky bych tak mohl argumentovat primitivně. :) Imho Nadal měl horší bilanci 2011 než Novak 2013. :) Murray vynechal docela dost zápasů 2013, ale vyhrál Wimbledon, což bylo pro něj obzvlášť přínosné a v roce 2011 ještě neměl titul GS vítěz. Víš jaká je moje teorie ohledně posuzování těch sezon? Že Roger byl 2013 mimo, tak co nejrychleji zapomenout na tu sezonu a hodnotit ji jako špatnou. Naopak v roce 2011 ani jednou neporazil Nadal Novaka, takže parádní sezona. :) Jsi průhledný jako sklo. Imho nehodnotím jednu sezonu jako zlatý věk, těch sezon je více..je to určitě období, nejsem Tornes abych vytrhával z celku. Mluvme tedy o období 2011-2014 hlavně. Ale o zlatém věku se dá mluvit i houbš do minulosti, protože Andy i Novak se vyprofilovali už dřív. Ale určitě období kolem Novaka, Rafy, Rogera a Andyho hodnotím jako kvalitněji než období s Rogerem a Rafou. :) Jo, Tornes rozumí hlavně vytrhávání části z celku a na základě toho opírá svou argumentaci a navenek to působí fajn pro některé, věřím. :) Hehe, nepovažuješ Almagra s Ferrerem za nadprůměrné antukáře? Ani ten zbytek? Ferrero, Coria atd.? Tak to jsi blázen hochu. :) Nabízelo by se x významnějších antukářů, jenže s nimi se Rafa nestřetával a když už tak ve velmi mladém věku. Filtr zněl jasně - kvalitní antukář který neporazil, neporážel Rafu. Kdo je tedy kvalitnější antukář v tvých očích než mnou zmínění kromě Novaka a Rogera? :)
Reagovat
Pe3k
Já myslím, že je lepší opírat se o statistiky než teorie založené na slovíčku kdyby...Rogerovi kazí bilanci s Nadalem antuke, ne Nadalovi kazí bilanci s Federerem hala.
Novak, že porážel Nadala na antuce, což nemohou říct ani klasičtí antukáři? :D Kteří klasičtí antukáři? Myslíš Monaca, nebo koho? Velmi by mě zajímalo, které máš na mysli...Novak, že nemá na trávě žádné zbraně? Zbraně má stejné jako na kterémkoliv jiném povrchu, sice nejsou typické pro hru na trávě, ale zbraně to jsou.
Reagovat
Herbert_Hoover
Popíráš, že Nadalovi kazí bilanci s Rogerem hala? No možná se chtělo vyjádřit konkrétně ve smyslu, že mu ji kazí TM, zapomněl jsem, že ne vždy se hrál v hale. :) A to už nemůžeš popřít, protože porážky na TM dělají prakticky polovinu porážek Rafy s Rogerem. Zbytek je roztříštěn do dalších povrchů (antuka 2x, tráva 2x a 2x beton mimo TM) :) A pokud by se potkávali v hale vícekrát, což jen dokazuje to, jak byl Rafa v hale slabší, tak mu tu bilanci kazí ještě víc. Kteří antukáři? Ty neznáš žádného antukáře kromě Monaca? To jsi na tom docela špatně. Já myslím že člověk, který ze sebe dělá tak fundovaného odborníka a barona Prášila, by měl vytáhnout z fleku alespoň pět antukářů, které Rafa porazil/porážel. :) Ano, právě..hraje na trávě úplně stejně jako jinde. :)
Reagovat
Pe3k
Jo vyhýbání se přímé otázky. Zbabělost v přímém přenosu. Jmenuj ty klasické antukáře.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já myslím, že jsi natolik osvícený, že by sis je určitě našel sám. :) Btw klasický neznamená, že byl na ostatních površích zcela levý, ale že antuka byla jeho hlavní povrch a o dost převyšovala ty další. :)

Takže třeba Almagro, Ferrer, Ferrero, Coria, Puerta, Moya, Caňas, Robredo atd.. :) U Tornese si zjisti číselný indikátor, od kterého se bere antukář jako kvalitní antukář :)
Reagovat
Herbert_Hoover
No a jinak papírové statistiky jsou někdy k ničemu..potom udělají z Djokoviče fantastického travaře a z Rafy taky. :) Pokud člověk nevidí skrz ně.
Reagovat
Pe3k
Nadal má úspěšnost na trávě 77%, stejně jako na hardu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, to jsou právě ty statistiky, které neodrážejí úplně realitu. Počkám si, jestli se někdy budeš smát Nadalovi na trávě, že třeba zopakuje prohry s Brownem nebo s Darcisem. Imho s Darcisem ve své nejlepší/2. nejlepší sezoně v kariéře. Pak ti připomenu ta tvoje procenta. :)
Reagovat
Pe3k
Právě ty procenta moc neodpovídají...Nadal má 77%, ale výkonost má jako by měl tak 40.
Reagovat
Herbert_Hoover
No, vidíš. :) O tom to celé je.
Reagovat
Pe3k
No...Už jdu spát, zítra vstávám do ústavu :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Pozdravuj, nezapomeň jim sdělit jaký je Rafa parádní travař a jaká nula na antuce jsou Ferrer a Coria :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aktívnu bilanciu...

Myslis tych 2:1, resp. 6:5?...

Opat..Ohýbať si turnaj na "od QF" a po "QF" je sialené...Na jednej strane vravis, ze ak sa Rafa dostal do QF vzdy hral aspon finále..No to je prirodzené, keďže do roku 2011 mal Nadal na W. celkovo úplne inú výkonnosť ako potom..To isté platí v podstate aj o ostatných GS..

Apropos, zaujímavé, že Novak má na tej vyšľapanej tráve skoro vsetky výsledky 3:0 a vypadáva až na tej nevyšľapanej..Ak chceš tento ukazovatel pouzivat pri Rafovi, treba si to vsimat aj pri Novakovi, o ktorého v podstate ide..Každopádne tvrdiť, že Novakov najslabší povrch je antuka, to je vopred prehraný boj a určite si si všimol, že si v ňom uplne sám..
Reagovat
Kozoroh
To že Nadal vyhrál Wimbledon 2x a Djokovič dokonce 3x ukazuje, jak jsou oba dva silnými hráči, že dokázali zvítězit i na svém nejslabším povrchu, a to opakovaně! Ani jeden z nich však není typický travař, ale to ostatně ani Borg, kterému se povedlo vyhrát Wimbledon 5x za sebou, tento počin v open éře zopakoval jen Federer...
Reagovat
Tornes
btw, tráva je Novakův nejslabší povrch, proto na ní, a to dokonce ve finále GS, DVAKRÁT po sobě porazil nejlepšího trávaře všech dob (byť ne v nejlepších letech - ovšem Nadala na RG porazil v mnohem větším úpadku než Rogera na Wimblu)? Dá se to dost jednoduše obrátit...
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepší travar vsetkých dob je predsa Sampras...

Ak si to podložíš tvojou obľúbenou metódou štarty/výhry, výjde ti jednoznačný víťaz..
Reagovat
Pe3k
Toto už si nemyslí ani samotný Sampras a ty taky ne. Píšeš to jen proto, že jsi hejtr Federera :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ak chce Tornes písať o najlepšom trávarovi všetkých čias, tak minimálne slušnosť káže spomenúť Samprasa, keďže je spoludržiteľom tohto primátu...

Navyše Tornes rád používa čísla a percentá a v tomto vyjadrení, čo sa W. týka má Sampras určite lepšiu bilanciu..
Reagovat
Pe3k
Omg. Federer má více titulů na trávě. Více finále na W a vyhrál jediný vzájemný zápas na W. Není prakticky nic co mluví pro Samprase...Je prostě až druhý :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Však o tom nikdo nepochybuje, ale Tornes rád vytrhává část z celku a tím argumentuje. Nechápeš vůbec, co tím bylo myšleno a že to nebylo proti Federerovi ale proti tomuto stylu argumentace. Dělej něco s tou posedlostí vůči Nadalovi. Co může jedna nepříznivá bilance udělat s člověkem. Doufám, že nikdy nebude mezi top hráči taková propast v bilanci, aby to z člověka udělalo blázna.
Reagovat
Pe3k
Ani nejsi schopen poznat, že já reaguji na Forehanda. Napíšeš to si nikdo nemyslí, ale Forehand si to myslí a napsal to jen o 2 komenty výše. Je mi úplně jedno kdo má s kým jakou bilanci a blázen jsi ty...
Reagovat
Herbert_Hoover
To jen dokazuje jak jsi vůči Forehandovi zaujatý, jak jsi alergický na cokoliv se šustne kolem Rogera, stačí když to napíše on nebo já (i když nevím proč když nejsem fanoušek Rafy)..a taky nechápu, proč jsi tak alergický na Forehanda, když má dle mě dost dobré názory, které ty jen můžeš závidět :) Kdybys u toho čtení a psaní trošku víc přemýšlel, poznal bys o co šlo :) Stačilo by přemýšlet o trošku víc než Panda u pojídání bambusu, zase tak složité na pochopení to snad není :)
Reagovat
Tornes
To není moje oblíbená metoda, pouze jedna z metod, které používám.

A i podle téhle metody je mimochodem Federer o poznání lepší trávař, než Sampras... 0,84 u Samprase proti 0,88 u Federera. Zase argumentuješ něčím, co je čistá nepravda (facepalm).

Ale jinak jo, Sampras si samozřejmě zaslouží zmínit, tahle dvojka spolu ještě asi s Borgem jsou na trávě celkem daleko před kýmkoli jiným. Ale stejně považuji Federera za nejlepšího trávaře z nich všech. Ty ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Žiadny Facepalm...To, kto je lepší trávar snáď ukazuje úspešnosť účastí premenená v tituly a nie nejake percento vyhraných zápasov s no name hráčmi..;)

Pre mňa je určite lepším travarom Sampras, už len pre ten servis, volley...Navyše musel tam porážať hráčov ako Agassi, Ivanisevic, Becker, Rafter...Proti Rogerovi stál len mladý Rafa a bezradný Roddick, čo v porovnaní s konkurenciou Federera vyznieva skoro smiešne..
Reagovat
smazaný uživatel
* S konkurenciou Samprasa
Reagovat
Tornes
Servis-volej má Federer také mimořádně kvalitní. Ne nadarmo je posledním hráčem, který tímto stylem vyhrál Wimbledon.

Poměr účastí/vítězství - takže v roce 12 pro tebe byl Federer na stejné úrovni na trávě jako Sampras (měl stejný poměr účastí/výher), ale po dalších třech letech a dosažení dvou finále už je horší? Jo, to zní logicky...

Konkurenci - to ti nevyvrátím, o tom už jsme se bavili dostkrát...

Pro Federera a jeho trávařskou kvalitu mluví 3 finále W navíc, lepší výsledky na trávě obecně i jejich jediný vzájemný zápas. Proti může mluvit konkurence, ale to je pro mne tak vše. Lepší konversi neberu, lepší servis-volej měl, to ano, ale ne až o tolik.

Ale beru, že je to těsné a můžeš za lepšího trávaře bez problému považovat i Peta. Pro mě je to ovšem Fed.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak lepší na tráve, než na antuke?..S jeho hrou?...To musí byť vtip :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Taky nesouhlasím, zahlédl jsem to ještě dodatečně v té diskuzi vedle. :) Novak měl vždycky pro trávu nejméně zbraní ze všech povrchů a zatímco pro ostatní povrchy ty zbraně vyladil, tak na trávě to pořád není ono. :) Paradox je ten, že už třikrát vyhrál Wimbledon no. :) Jinak souhlas možná až na toho Raoniče, možná ho vidím na antuce dlouhodobě schopnějšího než na trávě, o ždibet. :) A u Rafy bych možná hlasoval pro halu, pokud bychom byli natolik pečliví co do dělení povrchů. :) Wawrinka, Simon, Ferrer, Nishi jednoznační.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu vidíme celú teóriu relativity v praxi...Je to príklad, že čísla nemožeme vždy intepretovať sucho, bez hlbšieho poznania situácie..

Tenis nie je atletika, kde je jasné, že ten, kto zabehne stovku pod 9,5 vyhráva..Každá generácia, každý povrch, každý turnaj vytvára odlišné podmienky a pre hráčov odlišnú konkurenciu..Výkonnosť, ktorá stačí na výhru na jednom turnaji nemusí stačiť na výhru inde..
Reagovat
smazaný uživatel
Najslabšia tráva-Nadal, Ferrer, Berdych, Nishikori, Wawrinka, Simon, Djokovic..

Najslabšia antuka-Federer, Murray, Raonic..
Reagovat
janek_da
U Simona jsi vedle. On má v podstatě výbornou halu. Jinak je to +- stejne. A zrovna letos hrál na trávě dost dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Povrchy som delil podľa GS, teda hard-antuka-tráva..A Simon mi príde naozaj najslabší na tráve..
Reagovat
janek_da
Simon má úspěšnost 60% a na indoor hard kousek přes 70%. Letos měl přes 70% i na trávě a zbytek kousek přes 60%.

Tráva mate tím, že je málo turnajů a hodně tenistů. Třeba byl i ve finále Eastbourne 2013. Kdysi měl i menší úspěchy na antuce, ale už není antukář. Ale názor ti vyvracet nebudu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Simonova hra se imho hodí víc na antuku a i tam dlouhodobě prokazoval větší výkonnost + několik titulů a hlavně jeho velký úspěch (finále Masters), druhé má nedávné v Šanghaji. Simon je jinak podle mě hráč naprosto nevhodný pro debl, na síti ho válet, si nějak neumím představit. Ta tráva je u něho podobný paradox jako u Novaka, ale ten alespoň na ní slavil velké úspěchy. Simon se proslavil jenom tím, že porazil Berdycha, které může porazit naprosto kdekoliv nakolik se mu na něj daří. Jinak ti jeho soupeři třeba letos ve Wimbledonu..
Nevím, za mě tráva nejhorší povrch pro Simona a k hernímu stylu, k jeho zbraním sedí nejméně. Ale určitě věc názorů.
Reagovat
janek_da
Ono se říká, a já s tím souhlasím, že. Murray je lepší Mečíř a Simon zase horší.

Pohyb má parádní, se sítí souhlas, ale prostě u těhle týpků i když trochu obranářů, je lepší rychlejší povrch včetně trávy.

Na jeho antukové tituly už dost sedá prach, pro mě je v dnešní době jenom mírně nadprůměrný antukář.
Reagovat
Herbert_Hoover
Až tak teda Mečíře zmapovaného nemám, prakticky vůbec teda. :) Simon mi přijde teda obranář festovní. Ten, když nepřehodí míček alespoň 20krát přes síť, tak mi nepřijde spokojený a kdyby mohl, tak se do ničeho nepouští sám od sebe do konce kariéry. :D Útočí prakticky až když není jiného zbytí. Nejblíže k Simonovi má Monfils asi. Ten ale když má den, tak umí bavit alespoň těmi svými dunky u sítě a podobnými blbostmi, kterými si často zadělává v zápasech zbytečně na problém. :) Jo, poslední antukový titul získal tak tři roky zpátky, ale od té doby vyhrál jen dva tituly v hale..plus to zachránil lehce tím finále na Masters a jako výraznější úspěch možná lze brát i pět setů proti fantomovi US Open 2014. :D
Reagovat
janek_da
tak se podívej. jako by hráli berdych-simon

https://www.youtube.com/watch?v=D_f7iTnLR5E
Reagovat
smazaný uživatel
Keď sa pýtali Matsa Wilandera, ze proti komu sa mu hralo najtazsie tak povedal nieco v tom zmysle, ze mal kopu rivalov, ale najmenej rád mal Mečířa, s ktorým nevedel, čo má hrať a často s nim prehraval...Miloš mal prezývku mačka tuším :)
Reagovat
Herbert_Hoover
K dokonalosti už chybí tedy Berdychovi jen jednoručák. :)
Reagovat
Tornes
Nejslabší tráva u Berdycha? Ostatní nemá až tak nasledované, ale Berdych tam má nejlepší výsledky, nejlepší winning percentage... Ale je to jeho nejhorší povrch (facepalm).
Reagovat
smazaný uživatel
Djoković ani Federer nemají povrch, na kterém by byli vyloženě slabí. Ale když už jmenovat nejslabší, tak u Djokoviće je to tráva, u Federera antuka, přestože na svém vrcholu oba patří (patřili) na svém nejslabším povrchu do top 3.

Ale teda pokud jde o tu debatu o konkurenci - můžem to rozdělit tak, že Nadal by měl být král antuky (bez téhle sezóny), Djoković hardu (zhruba od toho roku 2011), Federer trávy (dřív i hardu) a teď řešit, kdo má na "svém" povrchu větší konkurenci. Detaily nechám statistikům, pro které to bude určitě větší zábava :) Obecně se asi dá říct, že největší konkurence je na hardu, ale i tam se hráči, kteří by měli být pro Novaka na velkých turnajích hrozbou, dají spočítat na prstech jedné ruky (Wawrinka, Murray ve formě, Federer, možná Nišikori, ale ten letos není tak přesvědčivý jako loni, totéž Raonic, kterého hodně srazil zdravotní výpadek + divoká karta Karlović - no reálně jsme aktuálně u 3 jmen). Pro Rafu byl na antuce jediný vážný konkurent v posledních letech Novak - teď je ale otázka, jestli je to tím, že jsou ostatní na antuce tak slabí, nebo jsou prostě oni dva tak dobří? :) Tráva je hodně specifická kvůli tomu, jak je sezóna na ní krátká. Paradoxně Novak, který má ve srovnání s Rogerem a Andym asi jasně nejhorší hru na trávu, tak vyhrál poslední 2 Wimbledony (s přispěním Rogerovy slabší psychiky, což pak ještě vyvrcholilo na USO).
Reagovat
Herbert_Hoover
Konkurence Novaka na antuce a na betonu je prakticky stejná...reálně ho má šanci ohrozit Roger, Nadal, Wawrinka..Andy pokud by si udržel letošní antukovou fazonu. :) Ti stejní hráči ho jsou schopni porazit i na betonu s tím, že Nadal bude mít menší šanci než na antuce a Andy větší šanci než na antuce. :) Jinak to bude pořád prakticky jen o nich. Možná i ten Nishikori, ale ten by mohl mít při dobré konstelaci hvězd šanci i na antuce.
Jinak ale taková konkurence jakou byl Nadal pro Rogera už na okruhu není. Tím nepopírám, že Roger nebyl Rafovi konkurencí, stoprocentně byl. Jenže Rafa měl takovou výhodu, kterou nabízel kontrast herních stylů, že mu byl Roger menší konkurencí než jakou mu poskytl v posledních letech Novak. :) Naopak s Novakem umí držet Roger krok, i když ve finále GS s ním teď hoří psychikou jako papír. To se ale může změnit ještě, pokud Novak nezlepší výkony ve finále GS. Novak a Rafa jsou si natolik herně podobní, že zkrátka jakékoliv papírové výhody se setřely Novakovou průlomovou sezonou 2011. Ale nakonec přesto Rafa dokázal ukočírovat v rámci antuky i Novaka. Nikterak mu v bilanci neodskočil a pořád ho nebyl na GS schopen porazit. Asi se nikdo nebude divit, když tu letošní sranda výhru Novaka nebudu brát moc v potaz. Ale v prvním setu jsme viděli, že i 30% Rafa umí dělat divy s Novakem, když ztratil vedení 4:0. Duch Rafy v Paříži je hot mocný. Je famózní, že Nadal s top Djokovičem dokáže držet krok v rámci GS. Totéž ale dokázal Roger, i když ne zrovna moc na GS. Zkrátka golden tennis age right now! :) Dřív sice papírově byla taky konkurence, byla spousta kvalitních antukářů i "betonářů"..ale ty bilance vypadaly v konečném důsledku úplně jinak. :) Viz Roddick x Roger, Safin x Roger, Davyděnko x Roger atd.
Reagovat
Pe3k
Federer nemá slabinu, je to nejkomplexnější hráč co kdy vstoupil na kurt. FO nevyhrával jen k vůli Nadalovi. Ve finále byl 5x stejně jako na AO. Pokud by neměl tu smůlu a nehrál proti Nadalovi měl by několik kalendářních grandslamů. Ale i tak je to jeho nejslabší povrch, hlavně proto, že na zbylých je tak extrémně dobrý.
To samé lze prakticky říci o Djokovicovi. Když si odmyslíme hru na síti a smeče, tak je taky komplexní tenista. U něj je tráva nejslabší povrch, přestože vyhrál 3x Wimbledon, na FO měl několikrát smůlu, ale ta nebude trvat věčně. Ale Nole by si zasloužil podrobnjší rozbor.
Nadal ten je tragický hlavně v hale a od roku 2012 už se nechytá ani na trávě, kde pravidelně prohrává s hráči mimo top 100. Prakticky všude, kde míče neodskakují vysoko, neví co hrát.
Můra ten má jasnou antuku, i když poslední sezona ukázala, že i tam může hrát skvěle. Nisi a Ferrer tráva. Wawrinka snad nic, asi tráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Federar má slabinu..Stačí liftovaný FH do jeho BH, kľudne aj 100krát za sebou, kým nepovolí :)
Reagovat
slacker
jo a 100x to budes obyhat na BH strane, co? :-DDDD
Reagovat
Pe3k
To není slabina, protože toho dokázal využívat jen jediný hráč na okruhu, který má navíc neortodoxní styl. A ze všech jednoručáků Nadala porazil nejvícekrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič vyhrál poslední 2 Wimbledony a 1 US Open hlavně kvůli Fedexové psychiky. Kdyby Roger hrál to samé co celý turnaj, tak to vypadá jinak. Nicméně Nole umí zapnout v pravou chvíli a zároveň soupeře vypnout z rytmu. Tu svojí H2H bilanci tihle dva ještě navýší. Ale Roger sám musí přijít na to, jak Noleho změnit. Herně na to určité má, ale problém nastane tehdy, kdy začne prohrávat, neumí to s Nolem otočit pokud není na koni hned o prvního gemu. Nole je takové jeho Nemesis :))
Reagovat
janek_da
Poslední USO ti moc nesedí do teorie, že Fedex musí hrát od prvního gemu.

1.set prohrál s velmi slabou hrou.
2.set přesvědčivě vyhrál
3.set na koni hrál parádně do momentu, kdy měl jeden z tisíce BP
4. prohrával 5:1 a za chvilku měl BP na 5:5, zase nedal

A to ty odvrácené BP byly spíš o chybách RF než nějakých parádních úderech Noleho.
Reagovat
Herbert_Hoover
To ale nemění nic na tom, že má Roger největší šanci, když zapne od začátku hned. :) To, že to teď bylo jinak, je vcelku jedno. Teď se zrovna třeba Roger přes ten 1. prohraný set přenesl dobře, ale pořád je jistější mlít Novaka od začátku, i když je to velmi těžké. I když v opačném gardu to nemusí platit, jak jsme se přesvědčili letos ve finále Roland Garros. Novak vyhrál první set, a přesto nakonec prohrál 1:3. Tam měl podobný psychický handicap jako Roger ve Wimbledonu a na US Open, s tím, že Stan zvládal naprosto všechno, takže to bylo o něco těžší ještě.
Reagovat
janek_da
Kde to loni bylo, v Torontu? Novak 1:0 na sety + brejk ve druhém setu. Pak komfortní náskok v TB a šlo se do 3.setu.

To že zapnout s Novakem od začátku je nejlepší s tím souhlasím. To je ale založeno čistě na pravděpodobnosti a ne na tom, že se Roger za špatného stavu složí.

S Novakem se obecně musí proměňovat šance za vyrovnaného stavu. Tam má obrovskou sílu. To platí pro Andyho (AO), Wawrinku (AO nezvládl, FO ano), RF a kupodivu i Berdycha
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasně, z hlediska pravděpodobnosti. :) I když psychický efekt to mít taky může..teď to u Rogera třeba neplatilo, ale..víš jak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera hodně blokuje potenciální zisk 18 GS. Ani největší hater nemůže říct, že na to herně nemá. Má všechno pro 18 GS, akorát mu stojí v cestě výborný Djokovič a psychický blok. Teďka otázka co je horší, každopadné společně je to problém. Kdyby proměnil alespoň každý druhý BP, tak Noleho na US porazí, ale kdyby byly....
Reagovat
smazaný uživatel
Když se podíváme na Cinncinnati, tak tam to byla jízda od první minuty do poslední. Roger Noleho na konci prvního setu prostě psychicky přejel. Akorát to nedokázal zopakovat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Protože to nebylo finále GS a byl to zcela jednoznačně nejneoblíbenější turnaj Novaka. :) Cincinnati a Novak, to zkrátka nejde k sobě (zatím). Naopak pro Rogera to byl jeden z nejoblíbenějších turnajů a co se týče Masters bych řekl zcela nejoblíbenější (nejvíce vyhovující). Jak přijde GS a finále, tak je zkrátka Roger paralyzován. Myslím si, že recept na 18. GS je jasný..buď mu někdo odstaví Novaka z cesty nebo Roger odstaví Novaka před finále. :)
Reagovat
janek_da
Já bych zrovna ten zápas na USO klidně omezil jenom na psychický blok.

2. a 3. set hrál Djoker hodně podprůměrně. Pár míčů bych u RF bych omluvil tou zvýšenou agresivní hrou. Ale jiné byly opravdu dost minely, respektive ve výměně si vynutil tlak a pak z nalitého míče přihrál Djokerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Herne :)

Ľudia naučte sa už neoddeľovať hernú stránku a psychickú...To je rovnaká blbosť ako by som povedal, že Rafa na to má okrem servisu a BH..

Psychika je neoddeliteľná súčasť celkovej výbaby tenistu..Aj Roddick mohol Federera xkrat poratit, ale zlyhal psychicky..Holt, ten kto nemá silnú psychiku, ten si nemal vyberať tenis ako svoj šport..
Reagovat
Pe3k
Psychika a herní stránka spolu sice souvisí, přesto je lze velmi jednoduše oddělit. Můžeš být na tom např. dobře herně a špatně psychicky nebo naopak, i když většinou to jde ruku v ruce. Uvést Rodika jako příklad slabé psychiky je tvá klasická demence. Grandslamový vítěz a světová jednička si raději měla najít jiný sport, protože prohrávala s nejlepší hráčem všech dob? Sem tam přemýšlej než zase napíšeš ty své trotl-teorie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak si alibista, tak to samozrejme oddeliť ide, to áno :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Andy zrovna není nejlepší příklad hráče, co si měl raději vybrat jiný sport, ale na druhou stranu má Forehand pravdu. Pokud by měl silnější psychiku, tak zcela jistě připraví Rogera o pár velkých titulů. Herně na něho měl i v Rogerově nejlepší sezoně, tedy papírově nejlepší, ale kupříkladu na TM selhal právě ve chvíli, kdy měl zápas doklepnout. Podobně ve finále posledního Wimbledonu, kdy nezvládl TB druhého setu, tam dokonce stačilo zahrát jeden míček ze 4 pokusů. Tehdy se ještě víc promítlo, co že Andyho brzdilo od vyhrání vícero GS, Masters atd. :) Ale leckdo mu může závidět, jelikož Andy i přes tento mentální handicap toho vyhrál docela dost.
Reagovat
spaniel
Je mne jedno, jestli si tady tyden nebo 5 let a mas dvacátý nick, ale toto je jedna z největších kravin, co jsem tu kdy cetl. Zrovna Roddick je asi nejukazkovejsi priklad hrace, ktery prohrával kvuli herní nevýhodě a ne hlave. Ale co cekat od nekoho, kdo tvrdi, abychom ignorovali cisla a statistiky a dali radeji na pocity.
Reagovat
Pe3k
Valkyria: Jasně, Roger selhal psychicky, možná i trochu herně, ale to neznamená, že je slabý psychicky, jen jsou jedinci ještě silnější než on (Novak a Rafa). Připadámi, že všichni zapomínají kolik Rogerovi je a kolik už toho má za sebou. Není nikdo kdo by v historii hrál v jeho věku tak dobře. Vyhrát může vždy jen jeden a teď je prostě řada na Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, teďka přichází Novaková éra. Jediné co mě ještě těší na duši je fakt, že Roger tady stále je a stále Noleho dokáže potrápit a někdy i porazit. Až jednou odejde, tak s ohledem na dnešní mládež to vidím z pohledu diváckého zájmu velmi zle. Snad se psychicky ještě trošku vyšperkuje a přidá alespoň 1 GS. Ten by si hráč jeho kalibru určitě do tenisového důchodu zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vše půjde tak, jak to zatím letos vypadá, tak se Nole s Rogerem potkají ještě v Shangaji, možná Paříži a na 90% ve finále TM. Vzhledem k tomu jak Murray preferuje Davis Cup a jak má Roger již několik let silné koncovky sezón v hale, tak je to velmi pravděpodobný scénář.
Reagovat
gigin
Tož s takový přístupem, se nedivím :DDD

http://imgur.com/vt5aPye
Reagovat
smazaný uživatel
uffff, sila...
jak nejake posarapovske herni delirium...;)
Reagovat
tommr
chce trumfnout Gulbise? :)
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2015/10/06/B4.jpg
Reagovat
slacker
Kterej je Sokol a kterej Genzer?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je to;) Ani to v tom druhem moc nebolelo...;)
Reagovat
gigin
Poslední gem první setu a celý druhý set - Eine grose Katastrophe :DDD

Nic no, snad Dlúhý Jencek vyžduchá Djokoland aspoń.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim, nevim;D) By musel byt Djoko asi trochu unaven...ale trebas to vyjde...kdo vi...ja mu verim furt;D)
Reagovat
gigin
co sa mu?

http://polski-tenis.pl/aktualnosci/urazjj/
Reagovat
gigin
Prej aj na tom DC hrál už s tímto problémem.
Reagovat
smazaný uživatel
jo...blozen;D)
podle mne konec sezony...tedy nevim jak si Jura predstavuje, ze da rychle do kupy natrzeny kolenni vazy ((hlavne kdyz s tim furt nekde smejdi))...tady muze byt klidne i konec jednoho tenisoveho pribehu. Takze opet takovy smutny pribeh...;/
Reagovat
gigin
To by mne moc mrzelo, chyběl by mi. Tím jak je poťápaný jsem mu přišel na chuť. A mimochodem jeho zkracování hry a vůbec celkový herní projev když je v pohodě je náhodou fajny.
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/video-bol-to-najdivnejsi-mecbal-v-historii-tenisu--9451cz/

http://www.tennis-arena.cz/melzerova-kariera-visi-na-vlasku-9447cz/
Reagovat
Mayo
To mu mozu dat rovno tu findzu.
Reagovat
smazaný uživatel
V kapse to ještě nemá, dokud je ve hře obávaná zbraň IK vzor 79.
Reagovat
gigin
tvl :)))
Reagovat
Roger_Federer
Co je?
Reagovat
gigin
Ale hezký tweener a tak :))

A teď v posledním gemu 2 DF, první servis nic a 5:7 :((
Reagovat
Roger_Federer
To je hnup, ja ho tak tlacim.
Reagovat
gigin
A je to v čudu..
Reagovat
Kozoroh
Super! 25. výhra v řadě a pomsta za bráchu.
Reagovat
gigin
Jaká pomsta, tvl. Snad si někdo nemyslel, že by mladý smyk klepl Bolelliho..

Tak teď ti snad vyhrajou v kvartetu aspoň...
Reagovat
gigin
Tak ti vyhráli. Můžeš stříkat.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CQpJ0zRUkAUeZvb.jpg
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist