Djokovič prolétl do třetího kola, set neztratil ani obhájce Wawrinka

22. 1. 2015, 11:49
Aktuality 27
Ve velkém stylu prošel do třetího kola Australian Open jeho největší favorit Novak Djokovič. Srbský tenista prohrál v duelu s Rusem Kuzněcovem pouhých pět gamů a postoupil za necelou hodinu a půl. Víc práce měl se svým druhým soupeřem v Melbourne Stan Wawrinka, ani loňský vítěz ale v duelu s Rumunem Copilem nezaváhal a je ve třetím kole bez ztráty setu.
Novak Djokovič (© Tennis Australia)

Čtyřnásobný vítěz Australian Open Novak Djokovič měl sice krátce před prvním grandslamem sezony zdravotní problémy, v Melbourne ale ukazuje, že už jsou za ním. Nejvýše nasazený hráč turnaje přesvědčivě vyhrál už své první utkání a svou formu potvrdil i v souboji s Andrejem Kuzněcovem. Djokovič nechal v prvních dvou setech soupeře uhrát jedinou hru a získal je pro sebe za pouhých 51 minut.

Ve třetí sadě ztratil nejlepší tenista světa rychle podání, hned si ho ale vzal zpět a díky dalšímu brejku se dostal do vedení, které už bez potíží udržel.

"Tohle bylo o moc lepší. Když jsem před dvěma dny postoupil z prvního kola, přál jsem si, abych dneska zahrál takhle," netajil se spokojeností Srb. "První dva sety byly skvělé, dařilo se mi všechno skoro stoprocentně - servis, hra od základní čáry, agresivní údery, agresivní returny. Ve druhém setu mu dost klesla úspěšnost prvního podání, díky čemuž jsem měl možnost hrát agresivněji přes jeho druhý servis," dodal.

Djokoviče, který v Melbourne bojuje o svůj pátý titul, čeká v dalším kole Fernando Verdasco.

Set ještě na Australian Open neztratil ani Stan Wawrinka, byť měl se svým dnešním soupeřem plné ruce práce. Úřadující šampion sice v úvodní sadě neztratil podání, podobně dobře si ale vedl i rumunský kvalifikant Marius Copil. Aktuálně až 194. hráč světa měl dokonce tři brejkboly, ani jeden však nevyužil a favorit ho za to potrestal ve zkrácené hře, kterou vyhrál 7-4.

Ve druhém setu se Švýcar konečně dostal k prvním dvěma brejkbolům a ten druhý využil, ovšem za stavu 4-3 sám neudržel podání a bylo srovnáno. Závěr setu ale znovu patřil Wawrinkovi, který v tie-breaku získal od stavu 3-4 čtyři výměny v řadě. Následující dějství pak rozhodla osmá hra; Copil v ní odvrátil čtyři brejkboly, pátý už Wawrinka využil a v dalším gamu zápas ukončil.

"Byl to docela těžký zápas. Jsem rád, že jsem prošel dál, a o to víc, že to bylo ve třech setech," přiznal Wawrinka, který dnes vyhrál 108 výměn, jen o čtyři víc než jeho soupeř. "Podmínky dnes nebyly jednoduché. Je dost horko, kurty jsou rychlé a (Copil) hrál skvěle. Dneska jsem neměl úplně nejlepší den, ale jsem spokojený s tím, jak jsem zabojoval," uvedl Švýcar, který si o osmifinále zahraje s Jarkkem Nieminenem z Finska.

Snadnou práci se svým dnešním soupeřem neměl ani pátý nasazený Kei Nišikori. Japonský tenista přišel v úvodní sadě dvakrát po sobě o podání a Ivan Dodig se dostal do překvapivého vedení 1:0 na sety. Chorvatský tenista, který loni odstoupil ze zdravotních problémů ze všech tří grandslamových turnajů, na nichž hrál, se ale nakonec musel před favoritem sklonit.

Nišikori si už ve druhém setu dokázal uhlídat servisy, těsně před zkrácenou hrou vyrovnal na 1:1 a díky dvěma brejkům ve třetím dějství se dostal do vedení. Ani tehdy se Dodig nevzdal a ve čtvrté sadě měl dobrou šanci poslat zápas do rozhodujícího setu. Za stavu 5-4 ale nedokázal set dopodávat; o tři gamy později ještě odvrátil při svém servisu mečbol a vybojoval tie-break, v něm už však neuhrál ani bod a s Melbourne se rozloučil porážkou 6-4 5-7 2-6 a 6-7.

"Hrál výborně, hlavně v prvních dvou setech," ocenil svého protivníka Nišikori. "Možná jsem tu v prvních zápasech nezahrál stoprocentně dobře, ale nakonec jsem vyhrál, ve třech a ve čtyřech setech. Myslím, že už se do toho dostávám, a tenhle zápas mi před tím dalším rozhodně pomůže," dodal Japonec, kterého v příštím kole čeká Američan Steve Johnson.

Druhou pětisetovou bitvu v řadě odehrál v Melbourne 17. nasazený Gael Monfils, který tentokrát odešel z kurtu jako poražený. Francouz, jenž v úvodním kole otočil utkání s krajanem Pouillem, dnes ztratil vedení 2:1 v souboji s Jerzym Janowiczem z Polska a prohrál 4-6 6-1 7-6 3-6 a 3-6.

"Jsem šťastný, hodně to pro mě znamená," radoval se předloňský semifinalista Wimbledonu, který od svého zatím největšího úspěchu příliš nezáří. "Během mé kariéry mě potkala spousta problémů, ale vždycky jsem se v takových chvílích snažil tvrdě makat. Obvykle mám potíže se svým tělem a také nějaké osobní problémy, takže dnešek byla odměna za všechnu tu snahu," dodal Polák, jehož průměrné první podání dnes létalo rychlostí 197 kilometrů v hodině.

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch, dotace 40 mil. australských dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Kuzněcov (Rus.) 6:0, 6:1, 6:4
Wawrinka (4-Švýc.) - Copil (Rum.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), 6:3
Nišikori (5-Jap.) - Dodig (Chorv.) 4:6, 7:5, 6:2, 7:6 (7:0)
Raonic (8-Kan.) - Young (USA) 6:4, 7:6 (7:3), 6:3
Ferrer (9-Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 5:7, 6:3, 6:4, 6:2
F. López (12-Šp.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 6:4, 7:6 (7:3), 4:0 skreč
Müller (Luc.) - Bautista (13-Šp.) 7:6 (7:5), 1:6, 7:5, 6:1
Janowicz (Pol.) - Monfils (17-Fr.) 6:4, 1:6, 6:7 (3:7), 6:3, 6:3
Simon (18-Fr.) - Granollers (Šp.) 7:6 (7:5), 6:2, 6:4
Isner (19-USA) - Haider-Maurer (Rak.) 6:4, 7:6, 4:6, 6:4
Johnson (USA) - Giraldo (30-Kol.) 6:3, 6:4, 6:2
Verdasco (31-Šp.) - Soeda (Jap.) 6:3, 6:2, 7:6 (7:3)
Becker (Něm.) - Hewitt (Austr.) 2:6, 1:6, 6:3, 6:4, 6:2
Nieminen (Fin.) - Bachinger (Něm.) 7:6 (7:4), 7:5, 7:5
García-López (Šp.) - González (Kol.) 6:1, 6:3, 6:3
Pospisil (Kan.) - Lorenzi (It.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:3, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Marach/Venus (Rak./N. Zél.) - Rosol/Gojowczyk (ČR/Něm.) 6:3, 7:6 (7:4)

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Marduch
Andy má fazonu. Černej kůň turnaje.
Reagovat
Kozoroh
S tímto tvrzením bych byl opatrný. Skvěle hrál i v 1. kolech WCH a skončil debaklem. Zatím "povinně" vyhrál. Až střet s hráčem podobné úrovně ukáže, jestli má fazónu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sousu dá ve třech, zajímavý bude až případný zápas s Dimitrovem, ale já bych radši postup Marcose.
Reagovat
steve79
Jak je na tom Rafa? Nemáte někdo info?
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/Nadal/photos/a.456161351025.251362.64822581025/10152778823561026/?type=1&theater
Reagovat
Roger_Federer
Nevis, jestli je tam snim jeste jeho?
Reagovat
Cico93
kto?
Reagovat
Roger_Federer
partner/ka
Reagovat
Cico93
neviem prečo? Zase narážaš?
Reagovat
carolyn
:-))
Reagovat
Cico93
Sa mu páči Nadalova priateľka, toje evidentné.
Reagovat
carolyn
proč ne? Přece nezůstane sama na ocet, dokud má o ní někdo zájem, měla by toho využít at je to třeba R_F :-P
Reagovat
Roger_Federer
A je tam nebo neni?.
Reagovat
Cico93
neviem.
Reagovat
Roger_Federer
No ja jsem mel choutky na Ester, Berdych mi vypalil rybnik..Takze ted asi vezmu za vdek pani Colombovou.;)
Reagovat
Cico93
aký Columbo, Ved v Dohe bola.
Reagovat
carolyn
no myslím že Francis je mnohem lepší než Estera.
Reagovat
tito
Cico, už by jsi se měl naučit používat ignor list, nebo na tyto prvoplánové provokace nereagovat.
Reagovat
tito
pochopitelně nemyslím steve79 ale R_F
Reagovat
Roger_Federer
:(.
Reagovat
Cico93
Ja ho mám aj rád. No pravdupovediac už ma stým se*e.
Reagovat
gigin
Dominik je cyp, ale je s ním sranda. On to stejně ani tak nemyslí a Rafy si váží. Fakt ale...
Reagovat
spaniel
Tak Nole zatím skvěle, bezchybný výkon. Ale více hráčů hraje velmi dobře (Fed, Andy, Stan, Nishi, Raonic) a jsem zvědavý jak daleko dojdou, případně na jejich vzájemné zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Super! :)
Reagovat
Cico93
Venco
máš to tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna se na to dívám - super, aspoň něco. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist