Djokovič rozdával servisy, set však v úvodním zápase neztratil

6. 5. 2010, 23:23
Aktuality 8
ATP BĚLEHRAD - Těžko byste v Bělehradu hledali jiného favorita. Novak Djokovič loni premiérový ročník turnaje, jenž vlastní jeho rodina, vyhrál. A ani letos by srbský tenista na domácí antuce neměl mít konkurenci. Vstup do soutěže ale rozhodně bezproblémový nebyl.
Novak Djokovič

Novak Djokovič od Australian Open podával nejisté výkony. Trápil se herně i s vlastní psychikou. Minulý měsíc na antukových kláních Masters v Monte Carlu a Římě ale oproti předchozím turnajům ožil a nyní v Bělehradě je jednoznačným favoritem na obhájení titulu.

Jeho papírově největšími konkurenty jsou Američané Querrey s Isnerem, ti by však na antuce dvaadvacetiletého Srba ohrozit neměli. Bát by se tak domácí tenista měl hlavně Stanislase Wawrinky, který je letos na antuce ve skvělé formě.

Loni Djokovič na cestě za triumfem ztratil dva sety ve čtyřech utkáních a byť letos zahájil dvou setovou výhrou 6-4 6-4 nad Italem Fabiem Fogninim, postup se snadno nerodil.

Druhý hráč světa začal obě dějství lépe, ale pokaždé vedení dlouho neudržel. Ve druhém setu dokonce prohrál čtyři hry v řadě, nicméně soupeři stejnou mincí oplatil a i přes celkem čtyři ztracené servisy divákům třetí sadu nenabídl.

"Za stavu 2-4 jsem si říkal, že by zápas mohl být ještě dlouhý. Tak jsem rád, že jsem to takhle ukončil," řekl Djokovič. V dalším kole ho čeká talentovaný krajan Filip Krajinovič. Osmnáctiletý Srb si v Bělehradu připsal první výhru na okruhu ATP a poté, co dnes zdolal Argentince Horacia Zeballose, se může těšit nad prestižní setkání s Djokovičem.

Je to skvělé, že jsou ve čtvrtfinále dva Srbové (tři - už ve středu postoupil Troicki)," těší Djokoviče. "Bylo zajímavé vidět Krajinoviče jak bojuje. Vyrůstá z něj výborný tenista."

Dál jde také Francouz Richard Gasquet. Bývalý sedmý hráč světa otočil utkání s Italem Andreasem Seppim a vyhrál 4-6 6-2 7-5. "Jsem rád, že jsem vyhrál 7-5. V tie-breaku nikdy nevíte, co se může stát."

O semifinále si zahraje s druhým nasazeným Johnem Isnerem, jenž nezaváhal v souboji s Francouzem Josellinem Ouannou.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 424.950 eur) -
čtvrteční výsledky (06. 05. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Fognini (It.) 6-4 6-4
Gasquet (Fr.) - Seppi (8-It.) 4-6 6-2 7-5
Isner (USA) - Ouanna (Fr.) 6-2 6-4
Krajinovič (Srb.) - Zeballos (Arg.) 6-3 1-6 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nazdar, elegánovci. To jsem se dneska zase pobavil, když jsem si přečetl reakce elegánovců na můj příspěvek v článku o Andrejevovi. Mezi ubožáky, co zareagovali na komentář se objevil i náš starý přítel vapet, co věčně bojuje s gramatickými chybami.

--------------------------------------------------------------------

06.05.2010 15:53Od: v@pet

Re: Petr
Zas jeden ubožák který se špatně vysral a léčí si mindrák . Podívej se kaj si ty a kde je Roger , ty žiješ ve špíně on v luxusu ty budeš makat celý život a Roger se bude opalovat na pláží v Karibiku a cucat džus brčkem !

Když čtu nějakej vapetův příspěvek, musím si jej pokaždé přečíst aspoň třikrát, protože ty nesmysly, co píše, neobsahují správnou interpunkci a slovosled a často obsahují i nejhorší pravopisné chyby.

Proto ti milý vapete radím, aby ses místo měnění nicků a psaní nesmyslů zaměřil více na mluvnici.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja bych ti mily Petre radil, aby ses misto urazeni ostatnich a psani nesmyslu vice zameril na tenis kdyz uz jsme na tom tenisovem portale.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nazdárek, blbečku. Chceš-li někoho poučovat o gramatice, nesmíš sám dělat hrubky v interpunkci. Nemluvě o stylistice na úrovni pomocné školy. Ale ty to ještě v osmičce a devítce doženeš, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
A můžeš mi říct, kde vidíš ty hrubky?!! Je sice pravda, že ve větě ''Mezi ubožáky, co.....se'' by měla být před se čárka, neboť se jednalo o větu vedlejší přívlastkovou, která bývá do věty hlavní vložena tak, aby stála hned za jménem, a aby byla oddělena z obou stran čárkou, jenže v mém případě se jednalo o překlep. A pokud sis nevšiml, že to, co napsal Vapet, jsem jenom okopíroval, tak bych ti radil, aby sis ten můj příspěvek znovu přečetl, protože jinak se nepřesvědčíš o jeho blbosti.

Jo, a pro tvoji informaci nejsem osmák ani deváťák, ale sedmák.
Reagovat
Mercury
inteligenci máš na urovni petileteho ditete, ktere nepozna hranici mezi vtipnou provokací a naprosto trapnym a ubohym urazenim souperu...to te pak ani zadna vedlejsi veta privlastkova nezachrani
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je vidět, kdo je blbej, protože Stan_Borowitz vůbec nepsal, že jsi osmák nebo deváťák, ale ža to vše se tam teprve doučíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jednu hrubku už jsi odhalil, výborně. Zbývají ještě dvě. Ale abych tě příliš netrápil, budu ti je počítat za jednu. To je snad dostatečná nápověda...
Reagovat
smazaný uživatel
že by oslovení v poslední větě?:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist