Djokovič se na kurty vrátil vítězně. V Tokiu si poradil s Popyrinem

1. 10. 2019, 11:04
Aktuality 7
ATP TOKIO - Novak Djokovič svůj první zápas od skreče v osmifinále US Open zvládl. Vedoucí muž žebříčku si v japonském Tokiu, kde startuje poprvé v kariéře, na úvod poradil s kvalifikantem Alexejem Popyrinem. O čtvrtfinále bude největší favorit bojovat s domácí divokou kartou Go Soedou.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič na US Open útočil na třetí letošní a celkově 17. grandslamovový vavřín, ale v osmifinále musel kvůli bolestem levého ramene vzdát Stanovi Wawrinkovi. Světové jedničce původně hrozilo, že bude muset na operaci, ovšem konzervativní léčba zřejmě také zabrala a 32letý Srb se po měsíci vrátil na kurty v Tokiu.

V japonském hlavním městě je nasazenou jedničkou a jasným favoritem na letošní triumf. Letos však mimo grandslamy slavil titul pouze na antukovém Masters v Madridu.

V úvodním kole si bez ztráty podání poradil s kvalifikantem Alexejem Popyrinem. Djokovič sice soupeři nenabídl jediný brejkbol, nicméně australský mladík skvělou hrou odvracel brejkboly srbského favorita jak na běžícím páse. Djokovič však nakonec tři z 12 šancí využil a i s pomocí sedmi es po necelé hodině a půl zvítězil 6-4 6-2.

Dalším soupeřem rodáka z Bělehradu bude domácí divoká karta Go Soeda. Japonský tenista v prvním kole překvapil vítězstvím nad Janem-Lennardem Struffem.

Djokovič v pondělí zahájil svůj celkově už 271. týden na postu světové jedničky, čímž se na třetím místě historické tabulky odpoutal od Ivana Lendla. Déle byli v čele žebříčku jen Američan Pete Sampras (286 týdnů) a švýcarský rekordman Roger Federer (310).

Jeho krajan Jasatuka Učijama smetl 6-2 6-2 čtvrtého nasazeného Francouze Benoita Paireho a poprvé od lednového Brisbane si připsal výhru na okruhu ATP. O druhé kariérní čtvrtfinále, které si zahrál právě v Brisbane, bude 27letý domácí hráč usilovat proti Radu Albotovi.

Další Japonec Taro Daniel se také postaral o vyřazení nasazeného favorita, když po více než dvou a půl hodinách boje udolal 6-4 4-6 7-6(5) turnajovou dvojku Bornu Čoriče. Z nasazených prvním kolem neprošel ani Taylor Fritz, jenž prohrál 3-6 4-6 s krajanem Reillym Opelkou.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 2,046.340 dolarů
úterní výsledky (1. 10. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Popyrin (Austr.) 6-4 6-2
Daniel (Jap.) - Čorič (2-Chorv.) 6-4 4-6 7-6(5)
Učijama (Jap.) - Paire (4-Fr.) 6-2 6-2
Opelka (USA) - Fritz (7-USA) 6-3 6-4
Simon (Fr.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-0
Albot (Mol.) - Krajinovič (Srb.) 6-3 7-5
Thompson (Austr.) - Lóndero (Arg.) 6-3 3-6 6-3
Shapovalov (Kan.) - Kecmanovič (Srb.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Patik
Naozaj ma zaujíma ako je Novak natom s ramenom a Roger s tým chrbtom..toto je tá časť sezóny ktora obom hráčom sedí a prial by som si aby ju odohrali a zakončili v zdraví a pokoji..obaja síce povedia že sú v pohode a hrajú nejaký ten čas bez bolesti a mali pauzu na zregenerovanie ale ono stačí jeden zápas a sme tam kde sme aj boli..fakt by som sa teraz najradšej videl v ich tíme a diskutoval o problémoch a plánoch do budúcna tejto sezóny..
Reagovat
Marduch
Tipnul bych si, ze Fedex je ok, po USO mluvil o horni casti zad, pod krkem, tzn. jina vec nez v ty chronicke potize v minulosti. U Djokera tam to bude podle me hadanka hlavne smerem k vetsi porci tezsich zapasu za sebou..
Reagovat
Kozoroh
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1148260-jeste-pribrat-a-muze-zmenit-profesi-djokovic-se-pochlubil-jak-mu-jde-sumo.html#section-artcl
Reagovat
turista
Idemo Novak!
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že Felix konečně vyhrál zápas. Od Wimbledonu je v krizi (která je zapříčiněna nvm cim). Další kolo má Zvereva, který se pomalu vrací do formy a tak čekám jeho výhru, snad to Felix dostane do 3.setu a udělá dobrý zápas pro oba i diváky.
Reagovat
Mayo
Djoki v tomto roku už neprehrá.
Reagovat
Ereinion
pochybuju, mimo GS už není tak stabilní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist