Djokovič se po dvou letech vrátí do Austrálie, sezonu zahájí na menším podniku v Adelaide

7. 12. 2022, 11:05
Aktuality 22
Novak Djokovič odstartuje novou sezonu a přípravu na Australian Open, kde bude usilovat o zisk jubilejního desátého titulu a posunutí vlastního rekordu, na turnaji nejnižší kategorie ATP 250 v Adelaide.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Loni na úvodním grandslamu sezony pětatřicetiletý Srb chyběl, protože kvůli odmítání očkování proti koronaviru nedostal víza. Bývalá světová jednička proto byla z Austrálie vyhoštěna.

Navíc za to vítězi 21 grandslamů hrozil tříletý zákaz vstupu do země. Nedávno ale úřady potvrdily, že i díky uvolnění opatření Djokovič víza obdržel a jeho startu na Australian Open nic nebrání.

Turnaj v Adelaide začne 1. ledna a představí se na něm mimo jiné i někdejší první hráč světa Rus Daniil Medveděv. Mezi ženami bude startovat světová dvojka Ons Džabúrová z Tuniska nebo Karolína Plíšková.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
kolapse
AO - Nole
RG - Alcaraz
W - Nole
USO - Rune
Reagovat
Nola
Novak Djokovic finds himself at the top of the list of most searched athletes around the world on Google in 2022, followed by Serena Williams and Rafael Nadal. Carlos Alcaraz, meanwhile, rounded out the Top-10, ensuring the presence of four tennis players in the category.

https://www.sportskeeda.com/tennis/news-novak-djokovic-serena-williams-rafael-nadal-searched-athletes-2022
Reagovat
paddy
je logické, že zprávy o uvěznění lidi zajímají více než zápasy smile
Reagovat
Nola
jeej, cakala som, kedy dorazis smile, bez teba by to nemalo tie spravne grady smile vsak aj Amputka vlastne pisal, ze Novak vytazil maximum zo svojho postoja....

maly dotaz : si zena? Amputka ta oslovuje ako zenu a verim, ze budete bore synchronizovani cez sukromne spravy smile
Reagovat
Pe3k
Amputka ho oslovuje jako ženu? To si Amputka asi spletl s Trollhandem, který se nedokázal ukrýt ani pod jednom ze svých 5 nicků a tak se vydával za ženu...paddy bude muž.
Reagovat
Nola
Od: Amputace
No, paddy podle mě spíš chtěla naznačit, že těžko se dá za hlavní kritérium GOATA (z historického hlediska) považovat zrovna kalendářní GS, když podmínky k jeho zisku jsou diametrálně jiné dnes a byly dříve a oproti dřívějšku přibyl na GS další povrch, takže ze zisku kalendářního GS je úplně jiná disciplína.
[ Reagovat ]

preco by nemohla byt paddy zenou? Rafu miluju prave viac zeny ako pani, to video so Shakirou bolo cool
Reagovat
Pe3k
Amputak se buď spletl nebo zase neví co píše (to se mu stává často). Jestli Rafu milují více muži nebo ženy to nedokážu posoudit (to co mají společné je, že nerozumí tenisu). Shakira je sice sexy, ale asi půjde sedět za daňové podvody...
Co se týče paddyho on podle mě není fanda Nadala, za to je čistý hejtr Djokovice.
Reagovat
Ondrej2280
Pe3k,co je to s tebou?:) Nastvali ta ostravske rybicky?:)
Reagovat
wojtop
Tento clanocek prevzal slovensky sportovy server Sport.sk: https://sport.aktuality.sk/c/CvXTOZ1/djokovic-na-uvod-sezony-absolvuje-hned-dva-australske-turnaje/
Samozrejme, bez uvedenia zdroja, skor ma ale zaraza, ze tie nepresnosti - ktore slovensky web iba poctivo skopiroval - su v tomto clanku.
AK "loni chybel" - teda hovorime o roku 2021, ako to, ze ho vyhral? Nedostal viza? Dostal, co nasledovalo potom, je iny pribeh. Hrozil mu zakaz vstupu? Nehrozil, realne existoval a bol zruseny... No nic, pekny den vsetkym.
Reagovat
Krisboy
Příští sezónu Ježíš definitivně rozhodne o GOATovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze najblizsie 2 v decembri 2024 budeme vediet, kto ziskal najvyssi pocet GS, a stal sa definitivne Goatom.

Nadal má pred sebou posledných 8 GS, alebo 4, ak si bude drzat percento vynechaných kvoli zraneniu..:)
Reagovat
turista
8 GS? Hmm.
Reagovat
Patik
myslel som že o tom je už dávno rozhodnuté..ale dobre no niektorí fans sa zrejme ešte držia zubami nechtami jednej z padesiatich štatistík.
Reagovat
Pe3k
Myslet si můžou co chtějí, ale faktem zůstává, že jejich názor je irelevantní...smile
Reagovat
Patik
smile no asi tak by som to zhodnotil..
Reagovat
Krisboy
Nevím, čeho se drží něktorí fans, ale pro mě Ježíšek GOATem ještě není. Ale jsem přesvědčen, že se jím stane.
Reagovat
Vlk-v-trave
No, abychom se vsichni... pristi sezonu nedivili...

AO - Alcaraz
RG - Alcaraz
W - Alcaraz
USO - Alcaraz

A o GOATovi bude rozhodnuto...asap, a jinak nez by nekdo cekal:D

Titul Carlosovi na AO uz slusne zajistil Kozoroh, stacilo napsat, ze to je nemozne, aby tam vyhral, ze nikdy...atd:) To bude bohate stacit...:)
Reagovat
Krisboy
Tak tomu bych se divil teda hodně :) Ale proč ne, mě by to nevadilo, ale to goatství by se zacyklilo na věky věkův.
Reagovat
Patik
aj by som mu to želal keby mal trošku pokory a chronicky nezatínal päste po každom získanom fiftíne jedného večného vamosovatela tu už máme.
Reagovat
Marduch
Djoko
FAA
Medved
Rubl
RUNE
Sinner
Shapo
Khača
RBA
Kecman
Korda
Cressy
...
Murray
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladam, ze velkým tlačeným si zvýraznil koncoročnú jednotku 2023 :)
Reagovat
Patik
RUNE veľkým lebo vyhral jeden Masters..fuuu..medzitým GS víťazi s niekoľkými masters len tak skromne potichu s malým písmom čo..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist