Djokovič se před Wimbledonem rozehraje ve čtyřhře na Mallorce

15. 6. 2021, 21:46
Aktuality 17
Světová jednička a čerstvý vítěz French Open Novak Djokovič zvolil neobvyklý způsob přípravy na obhajobu wimbledonského titulu. Srbský tenista se přihlásil do čtyřhry na novém travnatém turnaji ATP na Mallorce, který se bude hrát od 20. června. Slavný travnatý grandslam v All England Clubu začne o týden později 28. června.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Djokovičův start ve čtyřhře potvrdili pořadatelé turnaje na sociálních sítích. 34letý Srb se letos ve čtyřhře představil pouze v úvodu sezony na ATP Cupu, v Austráli odehrál dva zápasy. Jediný deblový titul získal v roce 2010 na trávě v Queen's Clubu po boku Izraelce Jonathana Erlicha

Mallorca Championships, první turnaj ATP na travnatém povrchu ve Španělsku, měl původně slavit premiéru už vloni, kvůli pandemii koronaviru se ale neuskutečnil.

Na trávě se v loňském roce nehrálo ani ve Wimbledonu, Djokovič tak bude svůj pátý titul z londýnského grandslamu z roku 2019 obhajovat až letos. V neděli vybojoval na antuce na Roland Garros celkově 19. grandslamový titul. Pokud v All England Clubu uspěje, dotáhne se na Rogera Federera a Rafaela Nadala, kteří rekordním tabulkám mužů vévodí s 20 trofejemi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Mayo
Bol vôbec nejaký tenista čo vyhral GS spôsobom, ze otočil z 0-2 v priebehu turnaja dvakrat? Ibra_dj vam bude vďačný za odpoved smile
Reagovat
Kozoroh
V Open éře nikdo před Novakem a v amatérské epoše Ted Schroeder (1921-2006) ve Wimbledonu 1949 a Henri Cochet (1901-1987) ve Wimbledonu 1927 zvládl dokonce tři obraty z 0:2 na sety.
Reagovat
Mayo
To je skvelý počin zvládnuť takéto otočky opakovane. Ďakujem za info.
Reagovat
svetova.dvojka
No přijde mi to hodně divné, logicky snad měl hrát singla ne...smile
Reagovat
gigin
dostal divočáka na Majorku.
Reagovat
Mayo
Chalan si ide vlastnú ligu ako KD v nba smile
Reagovat
Carmelo
KD je v poho, ale Harden má větší impact na hru Brooklynu, je-li zdravý.
Reagovat
Kozoroh
Skvělé rozhodnutí, vyladí formu na Wimbledon, ale zároveň se nebude zatěžovat hraním singlové soutěže. Zápasová praxe v deblu mu dá víc než trénink.
Reagovat
NoletheBest
Souhlas, lepší počasí než na ostrovech, debl je refresh a fun, postupně si zvyknout na trávu.
S delší pauzou by myslím hrál opět Queens clubu, nyní je toto lepší řešení. smile
Reagovat
gigin
O koho se bude opírat? Nenad?
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
turista
Asi máš pravdu. Potřebuje před Wimbledonem v praxi něco na trávě odehrát, zvládnout adaptaci na trávu. V deblu bude muset častěji smečovat, což mu může pomoci ke zvýšení jistoty při hře nad hlavou.
Reagovat
paddy
Především asi půjde o to se na trávě rozpohybovat a zároveň příliš nezatavit proces fyzického zotavení během zkrácené, žaboužroutské 2 týdenní pauzy mezi GS. Jinak ten debl pro stylově singlového baselinera nedává smysl. smile

kariérní bilance v deblu
RN 65% 137/74
RF 59% 131/92
Kiks Netovič 43% 60/78

===

Že se letos daří na všech frontách prokazuje i Djokovičova nominace na Zlatý glóbus v kategorii Nejlepší herec v komediální roli za film "Djokovič na síti" smile

Eidamos! smile
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic standardne nehrava travnaty turnaj pred W.

Z tohto je vidiet ako je focusovany na kalendárny GS, za ktorym kráča a ktoremu podriaduje vsetko.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Mallorce je teraz velmi populárny. Urcite sa bude citit ako doma.
Reagovat
NoletheBest
Tak Rafa ho určitě pozve na kafe a můžou pak spolu zasurfovat.
Reagovat
peRFect
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist