Djokovič se skamarádil s veverkou, na kurtech je s Federerem suverénní

24. 6. 2011, 07:49
Aktuality 15
WIMBLEDON MUŽI - Bez ztráty setu a po jistých vystoupeních postoupili do 3. kola Wimbledonu dva velcí favorité Novak Djokovič a Roger Federer. Ani jeden z nich neměl ve svém druhém zápase sebemenší problémy: Srb porazil Andersona, Švýcar si pohrál s Francouzem Mannarinem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič začal zápas s Kevinem Andersonem ve velkém stylu a po patnácti minutách vedl 5-0, ale nakonec přece jen musel zabojovat a Jihoafričana porazil 6-3 6-4 6-2.

Srb v duelu s 36. hráčem žebříčku Andersonem předvedl velkou jistotu. Soupeři nedal šanci, nastřílel 31 vítězných úderů a udělal jen 14 nevynucených chyb. "Mám za sebou dva zápasy a neztratil jsem set, to je ideální," usmál se tenista.

"V půlce třetího setu se zvedl vítr, v tu chvíli je důležité hrát účinně. Preciznost je lepší než rychlost," poznamenal po své druhé výhře na turnaji bez ztráty setu Djokovič, který se může stát světovou jedničkou, pokud Španěl Rafael Nadal neobhájí titul, nebo sám postoupí do finále. "Letos do turnaje vstupuju s jiným očekáváním než v předchozích letech. Díky sérii vítězství, co jsem měl, si hodně věřím," dodal.

Novak Djokovič si vyfotil veverku na zahradě pronajatého domu v LondýněRodák z Bělehradu byl po utkání v evidentně dobré náladě a na tiskové konferenci se rozpovídal o veverce. Malá šedohnědá potvůrka totiž každý den navštěvuje tenistu na zahradě jeho pronajatého domu ve Wimbledonu. Její fotku si hned vyvěsil na sociální síť Twitter. "Je to teď v Londýně moje nejlepší přítelkyně. Každý den chodí a víc a víc se přibližuje. Snažím se ji krmit z ruky," řekl Djokovič.

"Letos jsem přijel do Londýna psychicky silnější než jindy, ale to je jasné. Je to dané tou vítěznou sérií, která mi dodává sílu a jistotu," řekl čtyřiadvacetiletý Srb. "Chodí se mi na kurt lépe, protože vím, že jsem jedním z nejlepších a dokážu každého porazit."

Pokud se Djokovič s veverkou skamarádí a malý hlodavec vítěze letošního Australian Open nepokouše, pak by mohl Srb zaútočit i na výhru ve Wimbledonu. Vždyť jeho sérii 43 vítězných zápasů v řadě utnul až v Paříži Federer. Švýcar mu stojí v cestě i tentokrát a znovu se případně střetnou v boji o postup do finále.

Ve třetím kole se Djokovič utká s Marcosem Baghdatisem, se kterým před čtyřmi lety právě na trávě v All England Clubu svedl pětisetovou bitvu. Ve všech čtyřech vzájemných zápasech se z výhry radoval Srb, pouze v prvním souboji na antuce ale postoupil bez ztráty setu.

I Roger Federer se zatím ve Wimbledonu prezentuje sebejistými výkony. Ve večerním duelu, jenž se kvůli neustálým dešťovým přeháňkám hrál pod zateženou střechou, doslova zametl s Francouzem Adrianem Mannarinem.

Devětadvacetiletý rodák z Basileje, jenž v případě vítězství vyrovná sedmým titulem historicky nejúspěšnějšího hráče Wimbledonu Peta Samprase, zaznamenal 38 'winnerů' a pouhých 10 nevynucených chyb.

V dalším zápase ale na Federera čeká nepříjemný David Nalbandian, se kterým má bilanci 10 výher a 8 porážek. Na trávě se ale utkají vůbec poprvé.

Blízko postupu přes světovou pětku Robina Söderlinga byl bývalý vítěz Wimbledonu Lleyton Hewitt. Australan vedl 2-0 na sety a dlouho Švédovi nenabízel brejkboly. Jenže když už mu ve třetím setu za stavu 5-6 čelil, odvrátit ho nedokázal a Söderling se vrátil zpět do hry.

Podobný vývoj měla i čtvrtá sada: Hewitt ve čtyřech gamech na servisu ztratil jen tři fiftýny, jenže sám se na returnu také neprosazoval a v 10. hře podruhé v zápase přišel o podání.

V rozhodující sadě s zkušený Australan ujal vedení 2-1, brejk ale nepotvrdil a stejně jako v předchozích dvou sadách nevydžel tlak, kdy podával na udržení v setu/zápase. V posledním gamu neuhrál jedinou výměnu a po nevynucené chybě z forhendu padl 7-6 6-3 5-7 4-6 4-6. 

Söderling v zápase předvedl 75 vítězných úderů oproti 39 nevynuceným chybám. Ve třetím kole narazí na vítěze duelu Andrejev - Tomič, jejichž souboj byl za stavu 2-1 na sety z pohledu Rusa přerušen.

- WIMBLEDON muži (Velká Británie, tráva, 6.631,000 liber) -
čtvrteční výsledky (23. 06. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Anderson (JAR) 6:3, 6:4, 6:2, Federer (3-Švýc.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:3, 6:2, Söderling (5-Švéd.) - Hewitt (Austr.) 6:7 (5:7), 3:6, 7:5, 6:4, 6:4, Tsonga (12-Fr.) - Dimitrov (Bul.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 7:6 (10:8), Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Troicki (13-Srb.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:4, Almagro (16-Šp.) - Isner (USA) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 6:3, Južnyj (18-Rus.) - Devvarman (Indie) 6:2, 6:4, 6:4, Llodra (19-Fr.) - Mello (Braz.) 6:2, 4:6, 6:2, 6:3, Malisse (Belg.) - Mayer (20-Něm.) 1:6, 6:3, 6:2, 6:2, Del Potro (24-Arg.) - O. Rochus (Belg.) 6:7 (7:9), 6:1, 6:0, 6:4, Beck (SR) - García-López (26-Šp.) 7:6 (7:5), 6:4, 3:6, 6:4, Nalbandian (28-Arg.) - Haider-Maurer (Rak.) 6:3, 3:6, 6:4, 6:4, Baghdatis (32-Kypr) - Seppi (It.) 6:4, 7:6 (7:4), 7:5, Gonzalez (Chile) - De Voest (JAR) 6:4, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Clément, Dlouhý (Fr./ČR) - Haase, Skupski (Niz./Brit.) 6:4, 6:2, Benneteau, Mahut (Fr.) - Lacko, Rosol (SR/ČR) 7:6 (7:5), 6:2, Fisher, Huss (Austr.) - Damm, Wassen (ČR/Niz.) 6:7 (1:7), 7:5, 9:7, Anderson, Knowle (JAR/Rak.) - Beck, Škoch (SR/ČR) 7:5, 6:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
snad ho nepokouše veverka:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi bych vítězství na turnaji moc přál, ale škoda že ho Novak v semi dá :( Ale tak aspoň že pak ve finále zastaví Andyho M.
No a co se týče finále Marie s Viktorií - aspoň bude na co koukat a snad vyhraje ta mladší ;)
Reagovat
Matti
nevím nevím, jestli Novak Rogera v případném semi porazí. Spíše bych věřil švýcarovi. Ale je to ještě daleko, hodně tšžkých zápasu před nimi.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nemyslíš, že by Azarenka měla nějakou šanci na finále? Je naprosto nemyslitelné, aby se tam dostala. Má sice celkem lehký los, ale do finále neprojde v žádném případě.
Reagovat
smazaný uživatel
Když jí nezastaví Daniela dneska, tak Petrovu i Petkovič suše dá...v semi Venus SNAD (nesnášim jí) porazí a ve finále se uvidí..neni to tak nepřekonatelný :))
Reagovat
smazaný uživatel
Vensu tam s takovou ani projde. Azarenka neprošla ještě nikdy čtvrtfinále, jak poznamenal při RG skott. Nevím, i Petrova i Petkovic by jí klidně porazit mohly a i když ne, v semifinále se to někdo postará.
Reagovat
dorons
Tak Djokovic neda Rogera na trave ani omylem. Kdyz ho nedal na antuce,coz je pro Djokovice v souboji s RF prijatelnejsi povrch,tak na trave,kde nedochazi k tolika vymenam a kde je mensi sance dobehnout,co dobehl Djokovic na antuce, urcite neda. Kdyz bude hrat RF jako do ted,tak s prehledem Djokovice porazi, maximalne muze uhrat Djoker 1 set i to pochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Bych nebyl tak kategorický. Antuka Rogerovi dává více času, aby si oběhl úder na forhend anebo se na úder řádně připravil + navíc na RG to byl zpravidla spíš Roger, kdo se od základní čáry bránil (ovšem výtečným způsobem).

Z tohoto pohledu to lze úplně otočit: na trávě bude mít Roger menší šanci "doběhnout (a vrátit) to, co doběhl (a vrátil) na RG".

Klíčové spíš bude, jak bude Roger servírovat. Pokud jako na RG, bude to mít Nole extrémně těžké.
Reagovat
Stan_Borowitz
má dnes nesmírně těžkého soupeře. Jednoho z mála tenistů světa, s nímž nemá aktivní bilanci - na trávě dokonce pasivní! Navrhuji vsadit milion eur na Mullera. Pokud vám to tak rychle stihnou převést v bance, protože hotově nelze skládat vít než 25000 eur, a to je fakt málo.
Reagovat
Tenista
škoda skreče Raonice, upřímně jsem byl hodně zvědavej na jeho konfrontaci s Nadalem, to by imo byla velká bitva
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, něco jako s Isnerem na FO. Možná.
Reagovat
Tenista
Podle mě je Raonič ještě o něco vejš než Isner...jak na servisu tak v mezihře
Reagovat
Pe3k
Nemá aktivní bilanci? A na to jsi přišel jak? Bilance je 2:1 pro Nadala a navíc Nadal vyhraje 3:0. Jediná výhra Mullera je 6 let stará.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to myslel jako legraci, ale stejně:

http://www.atpworldtour.com/Players/Head-To-Head.aspx?pId=N409&oId=MA30

Oficiálně tedy 1:1, a ta výhra Nadala je taky 6 let stará :-)
Reagovat
Pe3k
Tak to promiň. Myslel jsem, že to myslíš vážně :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist