Djokovič si po 800. výhře zahraje v Queensu o první letošní finále

22. 6. 2018, 22:38
Aktuality 23
ATP QUEEN'S CLUB - Novak Djokovič dnes jako desátý tenista za posledních padesát let dosáhl na 800 výher v kariéře. Jednatřicetiletý Srb na turnaji v Queen's Clubu porazil 7-5 6-1 Francouze Adriana Mannarina a postoupil na londýnské trávě do semifinále.
Novak Djokovič

Novak Djokovič o hladkých výhrách nad Australanem Millmanem a Bulharem Dimitrovem nezaváhal ani proti Adrianu Mannarinovi. Francouzského soka porazil 7-5 6-1 a ani ve třetím vzájemném duelu neztratil set. Loni a předloni ho přehrál 3-0 na sety ve Wimbledonu.

Svým 800. vítězstvím kariéry se jednatřicetiletý Srb zařadil do elitního klubu, v němž jsou z aktivních hráčů už jen Švýcar Roger Federer (1156) a Španěl Rafael Nadal (903). Absolutním rekordmanem je s 1256 vítěznými zápasy Američan Jimmy Connors, Čech Ivan Lendl je třetí (1068).

"Být ve společnosti takových tenistů je skvělé. Je za tím spousta úsilí a odříkávání, ale stojí to za to. Snad se mi ještě podaří nějakou tu stovku přidat," řekl Djokovič.

Dvanáctinásobný grandslamový šampion Djokovič se po problémech s loktem začíná vracet do bývalé formy. Aktuálně 22. hráč světa hrál v minulých týdnech semifinále v Římě a čtvrtfinále na Roland Garros. V Queen's Clubu, kde startuje poprvé po osmi letech, finalista z roku 2008 útočí na první finále od začátku loňského července.

"Cítím se tady být v dobré formě. Úroveň mé hry se zvyšuje a s tím souvisí i sebedůvěru a psychická pohoda. Dostávám se do zápasového tempa a to je jen dobře," pochvaluje si srbský tenista.

V semifinále se střetne s Jérémym Chardym. Dalším Francouzem, se kterým dokonce v deseti střetnutích neprohrál ještě ani set. Chardy má však parádní formu, dnes porazil 6-4 6-4 Američana Francise Tiafoea a za poslední tři týdny vyhrála na trávě 12 z 13 zápasů. Po triumfu na challengeru v Surbitonu a finále v Hertogenboschi útočí na třetí finále v řadě.

"Hraju teď svůj nejlepší tenis v životě. Věřím si a vím, že můžu porazit kohokoliv," uvedl odhodlaný Chardy.

Loňský titul v Londýně neobhájí Španěl Feliciano López, jenž doplatil na současnou formu Nicka Kyrgiose. Australan zasypal ve čtvrtek 32 esy Brita Kylea Edmunda ve třísetovém zápase a dnes si připsal stejný počet nechytatelných servisů v duelu, který vyhrál 7-6 7-6.

"Nepamatuju si, že bych někdy podával takhle dobře dva zápasy po sobě," uvedl Kyrgios, jenž v prvním kole vyřadil po třísetové bitvě navrátilce Andyho Murrayho.

V semifinále Kyrgiose čeká turnajová jednička Marin Čilič (h2h 1-1). Chorvatský obhájce loňského finále dnes v souboji bývalých šampionů porazil 7-6 6-2 Američana Sama Querreyho a zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 6-0. Už popáté uspěl na trávě.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie, tráva, 2.116.915 eur
páteční výsledky (22. 06. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Čilič (1-Chorv.) - Querrey (5-USA) 7-6(3) 6-2
Kyrgios (Austr.) - F. López (Šp.) 7-6(5) 7-6(3)
Djokovič (Srb.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-1
Chardy (Fr.) - Tiafoe (USA) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Cilic zatial ovela lepsi, höavne teda na returne :/
Reagovat
Krisboy
Jinak samozřejmě taky gratuluju k osmikilu, to už je pěkný číslo.
Reagovat
Krisboy
Čilič s Gyrosem, to bude pěkná řežba, na to se kouknu. Vítěze si netroufám tipovat. No tak dobře - Čilič. A ve finále dostane na prdel od Novaka. Snad se konečně vyhrabe z tý mizérie. Už vyhodil toho éterickýho blba?
Reagovat
smazaný uživatel
ako je na tom Ciic s returnom? Nick tam vcera v dvoch setoch nasazel 32 es. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel oproti jemu a divákmi je iba ten, ze Cilic drží raketu.

Tak je na tom s returnom.
Reagovat
Krisboy
To nevím, neviděl vjsem ani loptičku :) 32ks je teda dost, jestli to dnes zopakuje,do finále půjde on. Což ale není vdobré pro Djoka :)
Reagovat
Kozoroh
Byl bych rád, aby dnes postoupil Čilič. Na něho Novak umí zahrát.
Reagovat
Kozoroh
https://www.atpworldtour.com/-/media/images/news/2018/06/22/09/38/djokovic_800mw_1920x1080.jpg?la=en&hash=4FB089F88BE3BBC8C6878F67C7E20017B6741269
Reagovat
woody
Novak zlepsil podani,porad tam jsou rezervy ale uz to obcas i leti jak ma ;-) Vice ukazou dalsi zapasy ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pán Nadal od pondelka trénuje na tráve, tak to s tou účasťou na medzinárodnom trepaní kobercov a MS jedného úderu aka kto silnejšie trafí do loptičky vyhráva, myslí vážne.

Pán Djokovic už na antuke ukázal, že je plnohodnotne spat. Žreb bude zaujímavý, lopta ju guľatá, vobec by som sa nečudoval, keby to Nolemu vyšlo práve v Londýne. Práve tam pred dvoma rokmi začala jeho skaza, kruh by sa pomyselne uzavrel.
Reagovat
Marduch
Plnohodnotn?? To semicko na RG přece neklaplo:(
Reagovat
panzer.dragon
Mě včera přišlo upozornění z nějakýho webu, že si Rafa snad zvrtnul kotník při tréningu na trávě (beze srandy) neslyšeli jste o tom něco?
Reagovat
panzer.dragon
https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Rafael_Nadal/56706/scary-rafael-nadal-twisted-his-ankle-in-mallorca/
Reagovat
Labi
uplně na pohodu ja měl před pul rokem zvrtnutý kotník a nasazování boty, zkoušení došlápnutí znamená že si nic neudělal jinak by se toho nemohl ani dotknout
Reagovat
Pe3k
Tak fandové Nadala jako vždy o ničem neví, přínosnější diskuzi můžeš vést se skleničkou vody.
Reagovat
.vorlik.
Ty už jsi se s tim Nadalem úplně zbláznil. Jdi si nechat opravit mozek na psychiatrii.
Reagovat
Mayo
Djoki beast mode. Týmto turnajom začal valec.
Reagovat
turista
Idemo Novak!
Reagovat
a.magerova
:-))))
Reagovat
turista
Rozdvojit se nemůže. V Queensu má šanci na 69.titul.
Reagovat
a.magerova
Tož to je fajn... bo my si zas brousíme zuby na 99... ;-)
Reagovat
dorons
Proti Cilicovi nebo Gyrosovi si ani neskrtne.
Reagovat
Kozoroh
Čilič má proti Djokovi mindrák - až předloni v Bercy ho poprvé porazil po 14 prohrách. Čiličova hra Novakovi sedí, Gyros by byl těžší oříšek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist