Djokovič trénoval na Wimbledon na betonových kurtech v Bělehradu

26. 6. 2019, 11:37
Aktuality 19
Srbský tenista Novak Djokovič letos zvolil netradiční přípravu na obhajobu titulu ve Wimbledonu. Namísto tréninku na trávě se spokojil s laděním formy na betonových kurtech doma v Bělehradu a těsně před grandslamovým turnajem v All England Clubu se momentálně účastní pouze travnaté exhibice Boodles Challenge.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Najděte mi v Bělehradu travnatý kurt a já budu trénovat na něm," odpověděl Djokovič na otázku novinářů, proč si k přípravě vybral betonové kurty v centru Bělehradu. "V Srbsku žádný nemáme, že ne? Vážně doufám, že brzy nějaký vznikne, ale prozatím mi tenhle beton stačí. Je to povrch nejvíc podobný trávě, co se týče rychlosti míčů a pohybu po kurtu," dodal.

První hráč světového žebříčku se po neúspěšném tažení za titulem na Roland Garros rozhodl strávit čas s rodinou v Srbsku a na rozdíl od minulých let vynechal tradiční přípravu v londýnském Queen's Clubu. "Letos je situace trochu jiná, protože před loňským Wimbledonem jsem kvůli zranění a operaci lokte odehrál jen minimum zápasů," dodal.

Djokoviče čeká boj o pátý wimbledonský a celkově 16. grandslamový titul, do Londýna ale přijel v klidu. "Před French Open jsem sám sebe dostal hodně pod tlak, když jsem chtěl znovu získat čtyři grandslamové tituly v řadě. A teď, když to nevyšlo, pojedu do Wimbledonu s menší zátěží, je to začátek nového cyklu," věřil.

Rozhodně to ale neznamená, že by neměl ty nejvyšší ambice. "Jsem v čele žebříčku, obhajuju wimbledonský titul, takže doufám, že to dotáhnu až do konce. Realita ale může být jiná, vedle obvyklých podezřelých je tu hromada dalších hráčů, kteří budou silnými soupeři," naznačil, že vedle tradičních rivalů Rogera Federera a Rafaela Nadala může překvapit někdo z nastupující generace.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Kozoroh
https://twitter.com/rakutenopen/status/1143431189002219520

Trochu překvapivý krok od No1eho, očekával jsem, že bude hrát Pekingu, kde by útočil na 7. titul. Je evidentní, že do Tokia zamíří kvůli LOH v příštím roce, chce si "osahat kurt".
Reagovat
Nola
skor snaha podporit sponzora - SEIKO
Reagovat
smazaný uživatel
Kozoroh, naivný :)
Reagovat
Kozoroh
Ale to se přeci nevylučuje. Seiko je No1eho sponzorem řádku let, proč se až letos Djoker rozhodl hrát v Tokiu? Proč v Tokiu nehrál, když ho oblékalo Uniqlo?
Reagovat
Nola
Nishi tam hra kazdym rokom, mali spolocneho sponzora, mozno kvoli tomu
Reagovat
Ereinion
podle mě má pravdu spíš Kozoroh, Djokovic nechce ponechat nic náhodě...Olympiáda je snad jediná věc, kterou ještě nevyhrál a když ho v Riu 2016 vyřadil DelPo v prvním kole, tak ho to hodně vzalo...
https://www.youtube.com/watch?v=Nfx0ypeukHo
Reagovat
ipko
ja si myslím, že to viacej vzalo Delpa :D
Reagovat
turista
Je to překvapivé rozhodnutí. Ale pokud z toho bude titul pro Novaka tak to bude fajn.
Reagovat
Mayo
Musí naháňať Rafu Nadala.
Reagovat
Marduch
Mysli si Mayo, turista a stryko Toni:)
Reagovat
Kozoroh
https://www.instagram.com/p/BzKZBgjpc2h/?utm_source=ig_embed
Reagovat
Patik
Mám pocit že ak teda už trénuje v areáli Wimbledonu..tak nedávno absolvoval nejakú menšiu prípravu aj v akadémii Janka Tipsareviča.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kvído opravdu válí báječně...:) Jediný servis gem, který se povedl, byl hned ten první...pak bych se už raději nezmiňoval. Nadšení z něho prýští všemi směry, to musí cítit i sensitivní Djokovič až v Londýně...
Ve výměnách je to horror...délka úderu je tak špatná, že jediné štěstí které má, že to Fritzek nedokáže lépe využít, neboť by asi Kvído neměl ani ty 4 gemy.
Nedaří se...
...no teď koukám, že se podařila dvojchyba...tak nějaká ta první vlašťovka.
Tak snad se z toho nějak dostane,,,Kvído má štěstí, že měl minulý rok na trávě skvělý a může být nasazený v Londýně.
Ikdzyž mám slušné pochybnosti, jestli je to opravdu dobrý nápad, abychom na tom Wimblu byli mezi nasazenými:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Set získaný hlavně díky soupeři...turnajová jednička venku...a máme o čem nejen přemýšlet, ale i pracovat...nejen servis v lese...což není dobrá zpráva před W. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Skvělá příprava.
Reagovat
Marduch
těžko na cvičišti, lehko na bojišti... nebo v tomhle případě naopak? :-O
Reagovat
Marduch
"Před French Open jsem sám sebe dostal hodně pod tlak, když jsem chtěl znovu získat čtyři grandslamové tituly v řadě."
Dodal bych možná až zbytečně hodně.. ta vyhlášení na tiskovkách chvíli po AO, že letous už jde jen o RG, ultimate challenge, že jen GS se počítají.. Jasně, je to šampion, co se neschovává za alibistické fráze, ale přece jen, nebylo asi úplně zapotřebí ten hype ještě přifukovat..
Reagovat
woody
Vždyť už je dávno v Londýně...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za info, nenapadlo mě, že by ČTK udělala takovou chybu. upraveno k momentální situaci :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist