Djokovič udolal Federera a ve Wimbledonu slaví 7. grandslamový titul!

6. 7. 2014, 15:10
Aktuality 941
Novak Djokovič si měsíc po neúspěchu ve finále Roland Garros spravil chuť svým druhým triumfem ve Wimbledonu. Srbský tenista v dnešním čtyřhodinovém finále zdolal 3-2 na sety sedminásobného šampiona Švýcara Rogera Federera a zaznamenal svůj celkově 7. grandslamový titul. Díky němu se zítra vrátí na post světové jedničky.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AELTC)

Roger Federer před dnešním soubojem vedl ve vzájemné bilanci nad Novakem Djokovičem 18-16 a v duelech na grandslamových turnajích 6-5. Švýcar vyhrál jediné střetnutí v grandslamovém finále (US Open 2007) i jediný zápas na trávě (v semifinále Wimbledonu 2012). Přesto byl mírným favoritem sedmadvacetiletý Srb, který v letošní sezoně 36 zápasů vyhrál a pouze 4 prohrál - s Wawrinkou, Nadalem a dvakrát právě s Federerem.

Novak DjokovičFederer odvrátil mečbol a sahal po obratu
35. vzájemný zápas začali oba tenisté velmi dobře a divákům předváděli tenis plný vítězných úderů s minimem chyb. Finalisté si v průběhu úvodní sady nedarovali jediný brejkbol a tak musel rozhodnout tie-break. V něm se Federer ujal vedení 4-2, Djokovič však otočil na 6-5. Švýcar první setbol odvrátil vítězným forhendem přesně na lajnu, a i když pak Srbovi nabídl ještě jednu šanci, zlikvidoval ji esem a naopak sám hned svou první příležitost využil.

Djokoviče ale nevyužité šance psychicky nepoznamenaly. Naopak hned v úvodu druhého setu se dostal jako první k brejkbolům, využít je však ještě nedokázal. Ve třetím gamu sice podklouzl a s bolestivou grimasou se sbíral z prořídlého trávníku za základní čarou, ovšem už za pár desítek vteřin se postaral o první brejk zápasu. Následně si nechal ošetřit kotník, výrazné problémy s ním ale v dalším průběhu neměl. Náskok brejku si Djokovič hlídal až do stavu 5-4, kdy se k prvnímu brejkbolu dostal i Federer, Srb ale vytáhl eso a vývoj vyrovnal na 1-1 na sety.

Roger FedererV třetím dějství byly k vidění podobně jako v úvodu zápasu rychlé gamy na podání. Ten nejrychlejší předvedl v deváté hře Federer, který nastřílel čtyři esa v řadě. Páté přidal v úvodu gamu za stavu 5-5, ale nakonec musel o servis bojovat. Sice se už radoval z proměněného gamebolu, Djokovič se ale do hry vrátil úspěšně zvoleným jestřábím okem a dokonce se dostal k dvěma brejkbolům. Potvrdil však špatnou úspěšnost v jejich proměňování a už podruhé se tak šlo do tie-breaku. V něm se Srb ujal vedení 4-2 a rozhodčí Federerovi zahlásil aut, ovšem i Švýcarovi pomohla technika, která ukázala míček s těsným dopadem na lajnu. Rozhodčí navíc nečekaně připsal bod Federerovi, ten pak ale udělal lacinou chybu a Djokovič proměnil hned první setbol.

Až ve čtvrtém setu se diváci dočkali hned několika zápletek. Federer v jeho úvodu ztratil koncentraci a postupně ztrácel tempo i jistotu. A když přišel o podání, vypadalo to, že Djokovič se už o vítězství připravit nenechá. Jenže Srb brejk nepotvrdil, poprvé v utkání přišel o podání a Švýcar byl zpět ve hře. Tím ale fáze zápasu plná zvratů nekončila. Federer podruhé v řadě neudržel servis a Djokovič vedl už 5-2, nejvýše nasazený Srb ale náskok neudržel. Federer v desáté hře odvrátil esem mečbol, získal pět her v řadě a vynutil si rozhodující pátý set.

V jeho průběhu si při druhé výměně stran nechal Djokovič znovu ošetřit kotník a lýtko, byť neměl viditelné zdravotní potíže. První šanci na brejk měl v rozhodujícím setu Federer, za stavu 3-3 ji ale nevyužil a sám v následné hře musel odvracet tři soupeřovy brejkboly. Srb sice opět doplatil na mizernou úspěšnost při jejich proměňování, za stavu 5-4 se však dostal ke svému druhému mečbolu, který už díky soupeřově chybě využil. Djokovič po 3 hodinách a 56 minutách zvítězil 6-7 6-4 7-5 5-7 6-4.





"Chci pogratulovat Rogerovi, odehrál skvělý turnaj i finále. Je fajn být součástí takhle skvělého zápasu. Ve čtvrtém setu jsem při mečbolu doufal, že Roger netrefí první servis, ale to se nestalo. Nebylo pro mě snadné se pak zkoncentrovat. Ani nevím, kde jsem v pátém setu našel energii," komentoval Djokovič finálovou bitvu.

"Bylo to výborné finále. Už jsem nevěřil tomu, ze to dotáhnu do pěti setů. Novak je skvělý soupeř, je to proti němu vždy velmi těžké. Musím mu pogratulovat ke skvělému turnaji a zaslouženému vítězství.



Djokovič věnoval 7. grandslamový titul budoucí manželce a dítěti
Z posledních 16 grandslamů od US Open 2010 chyběl sedmadvacetiletý Djokovič ve finále pouze čtyřikrát. Dnes si v něm zahrál počtrnácté v kariéře a vybojoval svůj celkově 7. grandslamový titul.

Novak Djokovič a Roger Federer"Chci ho věnovat mé budoucí manželce a mému dítěti, které přijde na svět. Brzy se stanu otcem, takže se na to stále připravuju. Tohle je skvělá část mého života. Titul musím věnovat i rodičům a celému týmu, který mě stále podporuje," řekl Djokovič, který se už ve středu ožení se svou snoubenkou Jelenou Rističovou, s níž čeká narození prvního potomka.

Ve Wimbledonu Djokovič navázal na svůj triumf z roku 2011, čtyři trofeje má z Australian Open a jednu z US Open. Ve sbírce mu chybí pouze Pohár mušketýrů z Roland Garros, na kterém letos a předloni prohrál finále s Rafaelem Nadalem.

Právě před Španěla Nadala se Djokovič zítra vrátí na 1. místo světového žebříčku, na němž zahájí svůj celkově 102. týden. Ve středu se tak bude ženit coby čerstvý wimbledonský šampion a světová jednička.

Stejně jako při prvním wimbledonském vítězství před třemi lety si Djokovič zatančí na závěrečném plese šampionů s Petrou Kvitovou. I česká tenistka v Londýně triumfovala v letech 2011 a 2014.

Federer: Za rok se uvidíme znovu
Federerovi se dnes nepodařilo rozšířit svou rekordní sbírku 17. grandslamových titulů. Ve Wimbledonu mohl ve svých 32 letech zvítězit jako nejstarší hráč v open éře a celkově a celkově již poosmé, což se v open éře ještě žádnému tenistovi nepovedlo. O 'prvenství' se tak stále dělí s Petem Samprasem. 

"Tenhle turnaj si vždy moc užívám. Dnes to nevyšlo, ale nemám se za co stydět. Za rok se tu uvidíme znovu," slíbil svým fanouškům Federer, kterému dne snepomohlo ani 29 es. V londýnském finále byl Federer podeváté a podruhé prohrál, v roce 2008 podlehl v rovněž pětisetové bitvě Rafaelu Nadalovi.

Vítěz dvouhry mužů si stejně jako v případě tenistek vydělal 1,76 milionu liber, v přepočtu 60,9 milionu korun.

- WIMBLEDON 2014 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 25.000.000 liber)
nedělní výsledky mužů (06. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Djokvič (1-Srb.) - Federer (4-Švýc.) 6-7(7) 6-4 7-6(4) 5-7 6-4
Esa: 13 - 29
Dvojchyby: 3 - 5
Úspěšnost 1. podání: 62 - 69 %
Brejkboly: 4/15 - 3/5
Vítězné údery: 68 - 75
Nevynucené chyby: 27 - 29
Získané výměny: 186 - 180
Čas: 3 hodiny 56 minut
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

941
Přidat komentář
Roger_Federer
www.tenisportal.cz/zpravy/federer-porad-muzu-byt-svetovou-jednickou-11801/pridat-komentar/?id=185841

Kdyz si clovek precte celu tu diskuzi zjisti, ze Marty28 svou prognozou znicil Novakovi karieru na dlouhych 17 mesicu..
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdě,ale přece. Z této poražky jsem byl tak zdrcen ,že jsem tu nebyl cleý den a ještě mi není pořád odbře. Velká prohra ,ale né největší. Kdyby prohrál ve 4. setu 6:3 byl bych ještě víc naštvaný. Roger to otočil z 2:5 na 7:5 a byl lepší v 5. setů. Veliká škoda,že jej nebrejknul dřív než on jeho.Výborný return Djokoviče a neduraz Federera ve výměnách asi rozhodl . Stejně Jsi pro mě Rogere šampion a nikdo nebude lepší než ty tohle si myslím. Máš na to yvhrát ještě nějakej grandslama já tomu pořád věřím. Jsi nejlepší!

Jinak grtauluji vítězi. Bly jsi lepší.
Reagovat
Amputace
Tak lepší opravdu nebyl, trochu nadhledu, kolego. Jinak souhlasím. Opravdu se nechce věřit, co je ve dvaatřiceti schopen předvádět. Ten Wimbledon může klidně ještě v budoucnu vyhrát.
Reagovat
Amputace
Jo, promiň, špatně jsem to přečetl :) Myslel jsem, že píšeš, že byl lepší Roger :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Novak byl lepší bohužel. No uvidímě. US OPEN naposledy yvhrál v roce 2008 a dlouho tam nebyl ani v semifinále . Ale on sám řiká mužou přijít i lepší věci .Takže já to mu věřím a vyhraje US OPEN.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečetla jsem vše, tak nevím, jestli už to tu někdo nepsal.
Letošní tradice - poražený finalista z předešlého GS vyhrává na následujícím GS.....
AO 2014 výhra Stan, Rafa poražen
FO 2014 výhra Rafa, Nole poražen
W 2014 výhra Nole, Roger poražen
USO 2014 - buď se kruh uzavře a Roger porazí Stana vítěze AO 2014 nebo to půjde do spirály a Roger porazí budoucího vítěze AO 2015 :-))
Reagovat
Roger_Federer
Dejiny...co se tady delo minuly tyden kdyz zhodil tu lahev..prave Rosol..;),joj jak tady prskali Rafa fans..

19Od: jackiec
bych chtěl vidět nadala co by udělal kdyby při změně stran nechtěl projít jeho soupeř jako první:)
[ Reagovat ]
09.09.2013 20:24Od: castorpollux
pokud si pamatuji, tak třeba machýrek Rosol do něj vrazil.
[ Reagovat ]
09.09.2013 20:28Od: Forehand
Re: jack
Tiež ma to napadlo...Alebo, čo by robil, ak by mu nejaký tenista vtipálek pri vstupe na kurt tie fľašky otočil :)..ALe zrejme si to proti Rafovi nikto nedovolí. Správne.
[ Reagovat ]
09.09.2013 20:30Od: Fandina
castorpollux machýrek Rosol do Rafy nevrazil, to sis nějak popletl
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes si akýsi rozvášnený..Kam sa podel ten tvoj tebou deklarovaný nadhlad?..

Mimochodom, mna ta situácia s Rosolom pobavila, pousmial som sa a siel som dalej..Urcite som z toho nerobil haloo..Ak som diskutoval, tak o iných veciach..Nepamatam si, uprimne priznávam..Mozno ma poopravíš, kedže máš v tých miliónoch príspevkoch na TP taký prehlad :)
Reagovat
Roger_Federer
No dyt jo...delas si z toho prdel..a o 10 mesicu pozdeji za to chteli Rosola ukrizovat..; )
Reagovat
carolyn
?Mělo úžasnou kvalitu od obou hráčů. Myslím, že jsme nakonec mohli oba odejít z kurtu šťastní. I když samozřejmě Novak o něco více než já. Ale celkově jsem opravdu spokojený," ujišťoval Federer.

Nicméně zároveň přiznal, že bezprostředně po prohraném utkání prožíval ?neuvěřitelný smutek". Ani neměl náladu se dát do hovoru se slavným královským párem, britským princem Williamem a jeho ženou Kate, vévodkyní z Cambridge, kteří sledovali finále z lóže a podle všeho drželi palce právě Federerovi.

?Nebyl jsem zrovna v nejlepším stavu. Byl jsem neuvěřitelně smutný v okamžiku, kdy jsem opouštěl kurt a pro všechny tři to tak byla trochu obtížná situace. Oni ale byli velmi milí, utěšovali mě po porážce a popřáli mě hodně štěstí," vysvětloval poražený finalista okolnosti setkání s ostře sledovaným párem britské královské rodiny.
Reagovat
slacker
918 priaspevku a vetsina o takove kravine jako Nadal vs zbytek sveta a jeho ultrafan Rafaeolo
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že cyklistika a tenis sú tak odlišné športy, že by som v nich rozhodne nehladal pararelu. V cyklistike sa vsetko točí okolo dopingu, tento šport je s ňou dlhodobo historicky spätý, prehnitý..Celkom logicky, keďže pri 5hod. šľapaniach do kopca je výdrž na prvom mieste.

V tenise našťastie vždy rozhoduje najma technika úderu a psychická odolnosť..Neviem si predstaviť ako hracovi doping pomože na W., kde s ním, či bez neho inkasuje 30es a za dve hodky pojde domov..Takže cyklistika áno, nepochybujem o sofistikovaných metódach dopingu, ktoré boli zrejme v dokumente rozobraté, no to neznamená, ze su na tom podobne aj ostatné sporty..

Nemyslím si, že Rafa dopuje a dokonca si nemyslím, že tenis je poznačený dopingom..Nadal zanedbáva aj úplne základné veci, ktoré by mu mohli v kontexte výsledkov pomoct..Veď až po x rokoch na vrchole zistil, ze zmena výpletu mu moze pomoct a aj pomohla..Dovtedy tvrdil, ze mu je prakticky jedno s cím hrá..Sami komentatori sa na tom viackrat bavili..Navyse, v sporte, v ktorom sa dopuje, dopujú vacsinou hráči druhého, tretieho sledu, ktorí sa zubami nechtami snazia udrzat aspon v strede startového pola..Nič také sa v tenise nedeje..

Čo sa týka Ch. Rochusa, to je kapitola sama o sebe..Menej slávny brat menej známeho tenistu je naozaj tak trochu populista..Z dopingu obvinil nielen Rafu, ale aj celú špičku..Podnetom bolo podozrenie, ze nie je možné, aby hrac zvládol dva maratóny za sebou..(Rafa AO09, Nole AO12)..To je fakt velmi kratkozraký námet..Vo finále AO14 po Rafovom medical time dokonca pre francuzske media vyhlasil, ze Nadal simuluje a ked odisiel do satne, tak povedal, ze si siel zobrat dávku..Ako mozeme brat tohto cloveka vážne??..Za Nadala sa ihned postavilo viacero francuzskych tenisových osobností, počnúc Ascionem, Mahutom a Cornetovou..Nehovoriac o tom, ze Rochusa vysmial aj Andy Murray..Preco by to robil?..Má snád Rochus lepsie zakulisné informácie ako Murray?..Nemyslím..

Kratky clánok na túto tému..

http://www.espn.co.uk/tennis/sport/story/188951.html
Reagovat
spaniel
Pri vsi úctě, moc casu si studovanim teto temy nestravil. Je spousta látek, ktere pomůžou i tenistum a uz par skandalu bylo. Jsi naivní, jestli si myslis, ze by to ATP neututlalo. V tenise je asi nejsmesnejsi antidopingovy program ze vsech sportu. Je klidne mozne ze berou vsichni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepovedal som, ze také látky neexistujú..Konečný výsledok vsak nestojí za to riziko, kedze v konečnom dosledku o vitazovi rozhodnú tenisové a nie fyzické vlastnosti..
Reagovat
smazaný uživatel
kratkozrake je tak tvoje myslenie...mysliac si, ze tenis je cisty ako lalia...ved si len predstav, co by znamenala pre tenis sprava, ze nadal dopoval...cely system by padol, uz by tenis nebol tym sportom ako predtym...
Reagovat
Roger_Federer
Podle me je to velmi naivni nazor, ze "tenis je cisty"..Ale je tvuj..

Po nahlem ukonceni kariery Henin v roce 2008 si cely svet spital tu samou pisnicku, vsichni to vedeli, nikdo nerekl ani popel.
Reagovat
tito
Nedrž se pořád tak úzkostně toho Rafy, je to už opravdu velmi ohrané. Zkus si jednou, pokud ti to tvé podvědomí dovolí, představit třeba Rogera :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ale ja nemam problem to pripustit, rict, ze to muze byt zalezitost kohokoliv, i Federera, Djokovice, Del Potra..pratele..
Nicnene Djokovic ani Federer ZATIM nemeli za svou karieru 6 mesicni pauzu na leceni neceho co se vylecilo samo...
Reagovat
Amputace
A to mi právě připadá podezřelé, že Federer při tom neuvěřitelném množství zápasů, které odehrál, od roku 2004 nevynechal jediný GS (přičemž na většině z nich se dostával do pozdních fází turnaje), nikdy neměl žádný delší herní výpadek. Držel si konstantní formu téměř deset let, což je takřka nelidské.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si nepredstavujem, ja sa držím faktov a nepočujem trávu rásť..
Reagovat
tito
Souhlas s tím, co jsi napsal. Také na rozdíl od jiných sportů nevidím až takový důvod proč v tenise dopovat. Na slamech je dvoudenní (povětšinou) pauza dostatečná na regeneraci a max. 3 sety na běžných turnajích taky povětšinou nevyčerpávají tak, aby druhý den hráč padal únavou. Nebývá to k vidění a ponejvíce hráči prohrávají hlavou a hrou samotnou, než kondicí. Samosebou se najde spousta výjimek, na kterých se dá dokumentovat opak. Viz např. Izzy x Nicholas ve Wi, což byl extrém, ale třeba konkretně v případě Rafy Čennai 2008, kdy ho památný zápas s Carlosem Moyou vyčerpal natolik, že ho Michail následně sfoukl jak malinu. Podle očekávání. Nevšiml jsem si, že hráči špičky, kteří jsou ve formě a dlouhodobém tréninkovém a zápasovém zatížení, by měli tak rozdílnou kondici. Únava potká spíše LL, který se na větším turnaji dostane daleko. Tam je to logické a je to dáno více faktory.
Reagovat
spaniel
Souhlasim, ze tenis jakožto sport, kde je velmi dulezita technika a koordinace, je mene ovlivnitelná dopingem. Neverim, ze treba steroidy by byli nejak vyhledávané. Ale různé látky pro regeneraci, dynamiku a přecházení zraneni se primo nabízí.

Vemte si Novaka. Pokud bezlepkova dieta způsobila obrovské zlepšení v roce 2011, co by dokazali nejake speciální koktejly? Víme, ze ma speciální stroj na regeneraci (přezdívaný egg podle tvaru), urcite by si neporizoval stroj za desítky milionu, kdyby to nemelo vliv. Kdyz se vezmete dva hrace, kteri jsou na podobne urovni, každá maličkost hraje roli. Neztratit energii v patem setu a byt schopny hrat na stejne urovni jako v prvnim muze byt klíčový rozdil.
Reagovat
spaniel
Jeste se nabízí treba psychofarmatika, jako Beta blokatory, ktere umi zařídit treba maximalni klid ve stresové situaci. Hrac čelí mecbolu a neztuhne, neni nervózní, neda dvouchybu. Tato látka se treba odhalila u biatlonu, kde si pomáhali, aby se jim pri střelbě netrasli ruce.
Reagovat
spaniel
Pan M_M se nakonec provalil a byl odhalen, ze je Marty28. Zmizel z TP.

Po case se nam tady objevi nick Rafeoli25. Uplne stejne vyjadřování, stejne nazory, stejne myšlenky.

Jeden priklad:

09.09.2013 18:13Od: marty28
Re: To bys chtěl
od hnusáka moc, z tchoře se mýval taky nikdy nestane. Člověk nepředěláš, jak správně řekl Karel Čapek...
[ Reagovat ]

Diskuse dnes 00:56
07.07.2014 00:56Od: Rafaeoli25
je hnus chovat se k takové legendě tímhle způsobem, to samé platí i o haterech Roga a Noleho, je ale marné říkat zamyslete se nad sebou, člověka nepředěláš jak řekl Karel Čapek..
[ Reagovat ]
Reagovat
spaniel
Mozna bys uz ZASE mel zmizet doprdele. Je to nanejvýš trapne, co tady predvadis. Nebudu zevseobecnovat, tito, amputace a spol si to nezaslouží.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm a tenhle všeobecně známej Čapkův citát myslíš znám jenom já jo? Jinak já sem píšu někdy od ledna loňskýho roku a to sem marty ještě psal..
Reagovat
spaniel
Jasne. Snažíš se vykroutit, nic jine ti nezbývá, ale uz je pozde. Zase si to projel. Ty příspěvky jsou uplne stejne. Vsechny, kdybych smazal nicky a ukazal to nekomu, nepozná rozdil. Jste jedna osoba. Navic pokud se to stalo jednou, je skoro jiste, ze se to stane znovu.

Dalsi nick na smetiště dějin.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já ti říkám, že to tak není, mysli si co chceš a klidně si mě dej do filtru, je mi to jedno..
Reagovat
Mayo
Karel Čapek - R.U.R. ... pamätám ako som o tom robil referát v škole , to boli časy :D
Reagovat
Mayo
resp. odpovedal som z toho
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se na tuhle šaškárnu vysral :D
Reagovat
Roger_Federer
Joj, ted si me dostal, jsi vnimavejsi, tohle bych si nevsiml..
Reagovat
spaniel
Znam lidi s jiným čichem, ti kdyby se do toho pustili (ze carolyn?) :D
Fanatičtí Nadalovci mne mozna nekdy vadi, ale lháře nesnáším. Ale kombinace obojího? Brrrrr! Neco jak spojit hada s potkanem...hadopotkan!
Reagovat
carolyn
dotoho já se vám plést nebudu, mě je to vcelku fuck :-)
za mě jen nechápu co z toho lidi maj, že si mění nicky a vydávají se za někoho dalšího - ve většině případech je to poznat ihned o koho jde at se dotyčný snaží jak chce, viz: Okoun - kdo ho pamatujete. A jsou tu další a další kdo toto dělá.....
Otázka je, proč jiným stačí jeden nick na X let a jiní si ho mění, ok at si ho mění, ale proč pak dělají že jsou někdo jinej?? To už je asi otázka na odborníky
Reagovat
smazaný uživatel
Mne príde zvláštne, že máš niekde v archíve uložené Martiho, či Rafaeoliho príspevky..Ale naozaj zvlastne..

To si archivujes vsetky?
Reagovat
spaniel
Cože? Vzdy tady nize je odkaz na clanek, pod kterym Sonja tehdy odhalila Martyho. Tak jsem na to klikl, abych se podíval a pri skrolování dole jsem narazil na ten prispevek a jen si vzpomněl, ze to same mne napsal dnes v noci. Takze zadne archivovani. Pri troše objektivity by si mohl uznat, ze je to ten samy pisatel a ne odvádět pozornost fantasmagoriemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry..Nevsimol som si, ze to je vytiahnuté z linku..

Popravde tie vlákna o dvojitých nickoch neriesim, unikajú mi súvislosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je ten článek, na který asi R_F naráží. Sonja tam píše o alternicku M.M.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/15-den-na-us-open-finale-djokovic-nadal-12901/pridat-komentar/#add
Reagovat
Rafaeoli25
Díky, žes to našel, ale od R_F žádnou omluvu nečekám a vlastně o ní ani nestojim..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale třeba myslí ještě něco jiného. Do toho se vám vůbec nechci plést.

Já si tuhle diskuzi pamatoval, jak to tam Sonja psala, že se někdo nachytal. A utkvělo mi to, protože jsem si vzpomněl, jak tam toho člověka nazval spaniel Micky Mouse. Teď mi to rod_laver připomněl svým příspěvkem.
Reagovat
Roger_Federer
Muze byt,dle me ale shoda nahod..protoze ja si to pamatuju kvuli tomu co jsem popsal dole.
Reagovat
Rafaeoli25
No comment..
Reagovat
Roger_Federer
Pokud si nekdo precte tu diskuzi co sem hodil ted oskar, a precte si prizpevky Martyho28..tak nic blizsiho ke tvemu stylu "Rafaeoli25" vyjadrovani jsem tady necetl, krom az ted Nikkki :)..
Reagovat
Rafaeoli25
Z toho že si mě falešně obvinil se nevylžeš, jak ale řikám, je mi to lhostejný, škrábej si dál dle libosti, ať si o tobě každý udělá obrázek sám..
Reagovat
carolyn
Pokud máte nějaký problém kdo je kdo, nebo kdo byl kdo, stačí poprosit admina, ten vám to potvrdí nebo vyvrátí, aniž by vyzrazoval IP. Vedle v diskuzi tam byl podobný spor a takto se to vyřešilo.
Reagovat
Roger_Federer
Myslis ze nam rekne kolik nicku pouziva jeden uzivatel z jedne Ip?
Reagovat
carolyn
kdo ví, podle toho jak se mu bude chtít. ale třeba řekne zda ti dva nicky které se řeší jsou totožné či nikoli - jako to udělal vedle. V celku mě je to jedno, já jen že vidím že tu řešíte stejnou věc jako to řešili vedle
Reagovat
smazaný uživatel
Jen do toho, já jsem pro!!!! Je smutné a trapné ale tady těm ubozakum něco dokazovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To se nasmejem a někomu zavřeme ty páchnoucí tlamicky :-D
Reagovat
carolyn
já tu psala, že se vám dotoho plést nebudu, mě je to totiž úplně u zadku :-)
Psala jsem jen, že je možné si to ověřit.
To je váš boj. Pokud máte zájem, snažte se :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Jasan:-) ať mi to dokáží ti, co si to myslí, jinak ať na mě nereagují,já nic nikomu dokazovat nemusim. Každopádně se moc těším na odhalení :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jasně.
Jak říkám, já si na to vzpomněl díky komentu roda_lavera, kde zmiňuje, že si není jistý, zda to byl Rafaeoli25.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle mluví za vše
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/589506-video-na-balu-jsem-po-svem-boku-chtela-federera-ale-novakovi-jsem-to-radsi-nerekla-smala-se-kvitova.html#hp-sez
Reagovat
Mayo
Tak ja by som tiež chcel radšej podpis RF ako ND keby si mám vybrať
Reagovat
Rafaeoli25
Byla by sranda, kdyby to jednou vyhrála ona a Pavlásek..ale to je slušná utopie :)
Reagovat
Amputace
Tenhle Pavlásek? :D
http://morava-live.cz/akce/komici-s-r-o-nova-scena-vlast-frydek-mistek/
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že utopie je to v obou případech, spíš ale věřim tomu Pavláskovi, kterýhos nadhodil ty :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, že to měl vyhrát Roger, protože ho tam chtěla Kvitová?

....

:D
Reagovat
smazaný uživatel
jj
Reagovat
Amputace
Co to říká, za jaké "vše" to mluví? Já bych se vůbec nedivil, kdyby Novak chtěl po svém boku raději Bouchardovou.
Reagovat
smazaný uživatel
no že asi chtela aby vyhra lroger.
Reagovat
Amputace
Aha - to jsi mi to objasnil.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak o tom, že by raději Evžu asi není moc pochyb :)
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc je nadpis vytržený z kontextu, Federera tam chtěla, protože s Novakem si to už odbyla, takže chtěla jen změnu :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10492422_526828350755519_5930994872062895177_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/andyroddick/status/485822192878227456
Reagovat
Mayo
zrodila sa nám nová legenda
Reagovat
smazaný uživatel
pořád je v jeho moci odskočit mezi tu užší špičku :)
Reagovat
Mayo
koľko kusov cca ?
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že těch 10 by dát mohl :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jak už jsem psal včera, pět let by se klidně moh ve špičce udržet, pokud bude zdravej, takže takových 6-8 gs by udělat moh, třeba ale taky jen dva nebo tři, protože se bude opakovat poslední rok a půl, na to je těžká odpověď, můžeme jen tipovat..
Reagovat
smazaný uživatel
jen upřesním jak jsem to myslel, že by mohl dát na své konto celkem 10 kusů, ne že by měl přidat ještě dalších 10 k těm co už má :)))))))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak těch deset by měl dát určitě, min.12 gs na to ještě má, takže k tomuhle číslu by mu měl stačit každý čtvrtý..
Reagovat
Mayo
po 30-tke už nebude tak dobrý tomu neverím
Reagovat
Rafaeoli25
Tak u Rafy a Noleho je to hlavně o zdraví, když jim sloužit bude, mohou i oni vyhrávat po třicítce, uvidíme..
Reagovat
smazaný uživatel
clovek len zasne nad tym, co to za chory jedinec je ten rafaeoli...aj samotny nadal by sa urcite hanbil za takeho fanusika...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych prosila důkaz, že mám něco společného s nickem Rafaeoli25! (Kromě fandeni samozřejmě). Jinak žádám pány R_F a RF17GS ať na mě laskavě nereagují a neobtěžují mě. Děkuji:-)
Reagovat
Rafaeoli25
To máš marný, min.R_F už ti nedá pokoj, zvykej si..
Reagovat
smazaný uživatel
Že by nějaký skrytý touhy? Ten člověk musí být hrozně nešťastným,asi žije sám,bez přátel, rodiny, vlastně je mi ho líto, že vyhledává společnost na TP, chudáčik.
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle už bych nazval diskusnim stalkingem, fakt takový lidi nechápu..
Reagovat
Roger_Federer
Vážně se musím smát...
..tomu,když tady někdo tvrdí,že Rafa je jen talentovaný chlapec anic víc.Zaprvé házet slušného fair kluka jakým je Rafa a vzteklého drzouna Djokoviče do jednoho pytle je naprostá nehoráznost.Rafa se vždycky na kurtu i mimo něj choval maximálně fér,nikoho veřejně nepomlouval ani se nesnažil vyprovokovat vášně..to Federer ano vážení a milí,kteří tady na Rafu tak rádi útočíte.Ještě živě si vzpomínám jak se Federer smál do kamer když Rafa vypadl v r.2009 na Rolland Garros a říkal že je moc rád,že ve finále Rafu nepotká..neslyšel jsem že by to samé říkal Rafa před lonským finále Wimbledonu-to jsem rád že tam konečně nebude Federer..ne,takové věci tenlhe hodný a slušný kluk vážně neříká.lidé mají prostě krátkou paměť jak se bohužel ukazuje..stejně tak si vzpomínám jak loni v únoru,když to s Rafou vypadalo zle,Federer suverénně a bezostyšně řekl,že si myslí,že už se Rafa nikdy na první místo nevrátí,že nato nemá..Rafa opět dnes,když to s Federerem vypadá bledě na oplátku neříká.Rafa se tedy narozdíl Federera ničeho takového neférového nedopustil..takže Rafa by se měl v oné anketě umístit minimálně na té samé pozici jako Federer..a když jsme u té oblíbenosti-podívejte se na počet fanoušků na facebooku,tam je to asi 55 ku 45 pro Federera,takže víceméně vyrovnané..nevím kolik lidí odpovídalo v této anketě,ale to že se Rafa neumístil asi ani v první dvoustovce je vážně k smíchu..a co říct k Federerovu druhému místu?Myslím,že jsou desítky lidí,kteří nasazovali svoje zdraví a život za svobodu slova atd.Disidenti na celém světě,bojovníci za právo a svobodu z celého světa-ti měli být na prvních místech,ne sportovce když už jsme u toho..svět je dnes prostě podivně pokroucený a lidé se orientují podle hvězd které jim servírují média,bohužel..každopádně Federerova druhá příčka je naprosto neoprávněná-je mnoho férovějších a slušnějších sportovců a lidí než je Federer.Pro mě rozhodně sympatičtějším hráčem i člověkem Rafa-ten má pro mě skutečné charisma
[ Reagovat ]
Reagovat
Roger_Federer
Abych rozvedla doplnil..
..co jsem tu včera napsal.Ano,jsem příznivec Rafy,to nepopírám,ale do ničeho se slepě,zfanatizovaně nepokládám..jen říkám,že Rafa je minimálně stejně slušný a distingovaný sportovec i člověk jako Federer..stejně jako on nikdy neměl sebemenší skandál jak ve sportovním tak v osobním životě.Má již pěknou řádku let stálou partnerku se kterou se zná už od střední školy podobně jako to má Federer s Vavrinecovou.Vždy se ke všem svým soupeřům choval s maximální pokorou a myslím,že ještě o něco větší než Federer..myslím,že Rafa by určitě neřekl to co loni Federer po porážce s Berdychem.Když zápas prohraje,nikdy nenásleduje sebemenší výmluva..co se týče nabitého programu a jeho ohrazení se vůči tomu,to je věc trochu jiná..ale zpět k podstatě-Rafa si za svoje vystupování a za svůj přístup zaslouží stejný respekt a stejnou úctu jako Federer..i on mimochodem dává nemalé prostředky na charitu,u něj se o tom ale tolik nemluví a nedává se to na odiv..přijde mi,že tu někteří chtějí vytvořit dojem,že jedině Federer jen ten nejskvělejší a nejdokonalejší vzor sportovce a člověka na nějž nikdo nemá a už vůbec ne někdo jako Rafael Nadal,což navíc usilovně podporuje většina médií..tak to ale není,ale to zaslepení Federerovi fanoušci zřejmě nikdy neuznají.Jen nevím proč,protože i já Federera respektuji..jsem ale objektivní a objektivita spočívá v tom,že když se řekne A,mělo by se říct i B.Ne někoho vynášet do nebes jako málem boha a nad druhým mávnout rukou.Jinak když tu někteří tvrdí,že Federer charisma má a Rafa ne,tak i v tom oponuji-pro mě je rozvášněný býk plný života a bojujícího do posledního dechu mnohem charismatičtější..ale to už je samozřejmě věc osobního názoru
[ Reagovat ]
Reagovat
slacker
Kdo je horsi? on nebo ikona TP? :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Ty fakt nejsem normální, já tu ale nebudu donekonečna opakovat, že nejsem ani Nikki, ani marty ani nikdo další, piš a kopíruj si sem co chceš blázne..
Reagovat
Rafaeoli25
To cos sem zkopíroval se skutečně podobá tomu jak píšu já, fakt, takovýhle slitky bych nenapsal ani se čtyřma promilema v krvi ty mazale..
Reagovat
Amputace
Vždyť tenhle text je úplně jinak vystavěný (stylisticky) než způsob, jakým píše Rafaeoli :) Navíc kdyby to opravdu byl Rafaeoli, pochybuji, že by to dělal tak okatě. Já jsem si například téměř jistý, že kdybych si založil alternick, nikdy to nepoznáš.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele nemá cenu se s ním hádat, vidíš to sám, já mám tak čas a energii xkrát za rok měnit identitu, on je prostě nemocnej..
Reagovat
Roger_Federer
To ze si Marty28 neni vubec pochyb, Sonja te na totis jasne dostala, kdyz si neco komentoval, odpovidal pod timto nickem, zapomel se prelogovat..z toho se uz nevylzes.; )
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, je to chory clovek, potrebuje odbornu pomoc :)
Reagovat
Rafaeoli25
A ty abysis s tim lhářem nepřihrál polívčičku co..
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se...nemas pravdu.
Reagovat
Rafaeoli25
Lžeš, klidně si to najdi, já to nebyl a už se fakt nenechám urážet ty parchante..
Reagovat
Mayo
prečo sa urážate, keď sa môžete pobiť ? :D
Reagovat
Roger_Federer
00Od: marty28
Re: Tak
Djokoviče tam dávám už nyní a po uvážení. Zaprvé ač příznivec Rafy, musím říct, že nejlepší tenis co jsem od kohokoli viděl, byl ten Djokův ve finále USO 2011, to bylo něco neskutečnýho a dodnes na to nemůžu zapomenout, ten return byl prostě fantastický (a proto bych se taky hádal, kdo že měl nejlepší return v historii), no a zadruhé nepochybuji o tom, že on se svým zdravím minimálně 15 GS získá, pokud se mu bude dařit neustále, pak má šanci jít i na 17 nebo 18 titulů, bude jedním z toho mála, kteří první část své kariéry tolika tituly neozdobili, ale budou mít zlatý střed své kariéry a její konec, v jeho silách je vyhrát ještě klidně třikrát 3 grnaslamy v jedné sezoně, letos odhaduji napodobí rok 2011, takže to už bude třetí výborná sezona v řadě. Takže Djoka lze už dnes směle postavit na piedestal největších legend, třebaže má zatím jen 6 GS titulů, jeho potenciál je obrovský a věk naději na překonání rekordů dává taky, já mu věřím..
Reagovat
Mayo
18 titulov marty zabil :D:D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kde máš ten svůj slavnej důkaz, o kterym píšeš nahoře? Nemáš, protože žádnej takovej neexistuje, jsi jen sprostej lhář..
Reagovat
Roger_Federer
Jaky dukaz? O cem..Mas to cerne na bilem, cos psal pod nickem Marty28,..tim koncim.
Reagovat
Rafaeoli25
Mluvils tady o nějakym Sonjině odhalení, tak kde to máš? Tohle nedokazuje nic, nepsal jsem to, protože nejsem marty a nikdy jsem nebyl, tobě ale obviňování bez důkazů jde, to ukazuješ neustále, měl byses dát na politiku, tam patříš, fabuluješ a mystifikuješ mistrovsky..
Reagovat
rod_laver
Ono to bylo trochu jinak - Marty28 napsal nějaký komentář, který mě buď popudil nebo jsem si chtěl do něj rýpnout a on mi odepsal pod jiným nickem.. A Sonja reagovala tak, že se Marty přichytil při činu. Nejsem si ale jistý vůbec tím, že by odpovídal nickem Rafaoeli25, myslím, že to nebyl on. Už je to dost dávno.
Reagovat
Rafaeoli25
Vida, tak se přece jen našel někdo kdo tyhle lži zpochybní a dost rychle, díky..
Reagovat
Roger_Federer
Bylo to tak, ze nekdy v breznu, dubnu 2013, Marty28 napsal nejaky komenty k tematu Rafel, bezela dlouha diskuze a reagoval v ni i Rafaeoli25, ve prospech Rafy samozdrejme, Sonja snim neco rozporovala ohledne navazky do Novaka a dostala plynulou odpoved misto, od Rafaeoliho25 od Martyho 28...naces mu napsala ze by se aspon mel divat pod ktereho nicku pise a prestala se snim bavit.
Tehdy taky sem nick Marty28 prestal chodit..je to dost dlouho.
Reagovat
Roger_Federer
www.tenisportal.cz/zpravy/federer-porad-muzu-byt-svetovou-jednickou-11801/pridat-komentar/?id=185841
Reagovat
Rafaeoli25
Tak dáš sem ten Sonjin důkaz nebo ne? Opakuju, žádnej neexistuje, takže to tady můžeš oblepovat jak chceš..
Reagovat
Roger_Federer
Ja se rozhodne nebudubu procitat tisicema komentu za 2,5 roku abych to nasel, jak te Sonja "klepla pres prsty".., tvrdim ti to uz 2 roky a myslim ze si lidi udelaji obrazek sami..On si to urcite pamatuje i nekdo jiny nez jen ja..Takze v klidu.:)
Reagovat
Rafaeoli25
A já ti říkám, že jsi jen sprostej lhář a protože to tu sleduješ jako málokdo tak dobře víš, že mě Sonja ani nikdo jinej přes prsty neklep, samozřejmě, že nechceš hledat něco co se nestalo, co k tobě říct, radši už nic..
Reagovat
Amputace
Navzdory tomu, že tě - dle tvých vlastních slov - Rafaeoli vůbec nezajímá, poměrně vytrvale se mu věnuješ :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je zvláštní, že ho údajně nezajímám když je už tak půl roku jeho takřka každodenní náplní pitvat mě ze všech stran, očerňovat a přesvědčovat ostatní, že já jsem ten, tamten a ještě támhleten..a ten taky!
Reagovat
smazaný uživatel
bol som s Federerom pri jeho všetkých grandslamových finále a aj titulov...no toto finále je určtite najväčšie sklamanie zo všetkých prehier vo finále, aj ke´d kľudne to mohlo byť 3:0 pre Djokoviča ale to je jedno, ten 5. set mal Federer vyhrať po tom zmŕtvychvstaní vo 4. sete...za stavu 3:3 v poslednom sete mal Federer break ball, ktorý nepremenil a to bola podľa mňa rozhodujúca chvíľa zápasu pretože ak by ho premenil tak by to už určite dotiahol do víťazstva...všetci hovoria, že Federer je už starší a preto bude to pomaly už len zostupový tandem, s čím ja nesúhlasím pretože Federer sa po zlej minulej sezóne opäť zdvihol a myslím si, že kľudne môže vyhrať ešte aj viac ako jeden GradSlam...
Reagovat
smazaný uživatel
Další věc, která je úsměvná. Nedávno jsem viděl fotku Noleho s trofejí a pod ním mezi komenty jsem objevil koláž fotek, ze všech 7 let, kdy Fedex vyhrál.

Je to jako, kdyby Fedex na závěr řekl, gratuluju ale já to mám 7x a ty jen 2x.. Takhle blbě to zní.

Ještě, že to má Federer v hlavě v pořádku a dokáže to brát s větším nadhledem než někteří fanoušci, a přitom právě on by měl největší právo na to, vychloubat se.
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle se snad ani nedá brát vážně, Sampík to taky vyhrál sedmkrát a Agassi jen jednou, přesto to na velikosti Andreho nic nemění, to by se mělo brát s nadhledem automaticky, jakou koláž by pak museli dělat v případě RG :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě si myslím, že se nám to fanouškovství malinko zvrhlo. A proto třeba já jsem si dal od toho odstup. Ne na každý zápas se dívám. A když je dobrý důvod, nedokoukám ani finále. Dřív jsem nadával a dával pěstí do stolu. A právě tehdy se začnou klubat ty nepřátelské diskuze. Fandím Nolemu, rád se na některé zápasy podívám, a ještě radši si přečtu, že vyhrál. Ale jsou hezčí věci, které dělat v hezký den, než se nervovat a sedět u televize. Asi už nejsem ten správný fanoušek :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak takový problém já nemám, nervování jednou za čas nemůže škodit :). Prožívám jen grandslamy a na nich hlavně velký zápasy, tedy s Nolem, Rogem nebo DelPem a vždycky to dokoukám, i když to nevypadá dobře, u Rafy vím, že to stojí za to, protože on se nevzdá ani za stavu 0:2 na sety, to se to pak fandí o dost líp :). Každopádně jako fandu Noleho tě chápu, mně by z předchozích pěti gs, kdy měl pokaždý pech možná už kleplo, takže všem jeho fandům tuhle radost fakt moc přeju, rok a pů dlouhý čekání to muselo bejt strašný, mně stačilo když Rafa čekal "jen" rok..
Reagovat
Amputace
My jsme koneckonců něco podobného prožívali v sezoně 2011 a na začátku 2012 :) Tehdy jsem už skutečně přestával věřit, že Rafa na Novaka ještě kdy najde recept.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak po USO 11 jsem měl taky velký pochybnosti, myslel jsem, že Rafa prostě na Noleho recept nenajde a ten bude hrát tak vesmírně i nadále, no a AO 12 mě dorazilo, tam byl Rafa nakonec kousek od titulu, možná jedinej míček, po týhle porážce už jsem se o něj fakt obával, ale to je na něm fantastický, nesložil se psychicky, nikdy nepřestal věřit, že to může zase překlopit na svojí stranu, takovou mentální sílu a vůli má asi opravdu jen on..
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi nejtěžší věci, patří asi přiznat a skousnout porážku.

Útočit na někoho pro to, že si vzal MTO. Na to má každý hráč právo. Někdy prostě cítíte, že potřebujete oddych, potřebujete se zregenerovat. Ve finále GS, v pátém setu.. a proti Federerovi. Možná nebyl limitován na pohled, ale když jste v zápalu boji, je někdy snadné bolest přehlížet. Jenže ne na dlouho. A pokud cítíte, že by se to mohlo před koncem pokazit, radši se necháte ošetřit. Pauzu určitě uvítali oba, bylo to nerozhodné, nikdo nebyl nahoře ani dole. Navíc co čtu, Fedex měl po MTO šanci na break?.. tudíž vaše nadávky jsou naprosto zbytečné..

A co se týká toho nekonečného rýpaní a dohadovaní se o tom, kdo je lepší a kdo horší. Co kdybychom zůstali v přítomnosti. Nevytahujte, co bylo. To už nikdo nevymaže. Ale co takhle jednoduše uznat, že momentálně je nejlepším hráčem na světě Djokovic, protože je světovou jedničkou. A ten, kdo má na to být ještě lepším, ho prostě sesadí.

A věřte mi, že Federer ani Rafa z let minulých to nebude. Stroj času ještě neexistuje.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nole si bezpochyby první místo momentálně zaslouží, to je bez jakýkoli diskuse, každopádně Rafa ho ještě znovu sesadit může, toho odepisovali tolikrát, že to už nemá smysl počítat, Roger ten už na trůn šanci nemá, z dalších hráčů nikdo ještě min.tři roky, Dimitrov a Kyrgios ještě potřebují hodně času..
Reagovat
smazaný uživatel
Když budeme žít přítomností, je jasné, že to bude přetahovaná mezi Novakem a Rafou. ALE! Kde je napsáno, že Federer nezahraje pár dobrých turnajů, kde je napsáno, že se mu nepovede GS? A myslím si, že pokud se těm dvoum něco nepovede, může jim šlapat ještě pořádně na paty.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak teď ti lehce nerozumím, nahoře píšeš, že Rafa a Rog z let minulých to nebudou :), jinak já Roga nechci podceňovat, dívám se na to zcela objektivně a říkám, že na gs titul šanci ještě má, na první místo ale ne, to by se museli Rafa i Nole zranit a dlouho absentovat, jinak tam prostor fakt nevidim, to by musel Rog vyhrát celou halu jako v r.2011, pak aspoň dvě outdoorový Masters a pak aspoň jeden gs plus min.sf na všech dalších, odpověz si sám jestli je to reálný, podle mě už ne, třeba se ale pletu, s železnou jistotou to říct nemůžu po tom jak jsem viděl hrát Agassiho v pětatřiceti..
Reagovat
smazaný uživatel
Tím jsem chtěl napsat, že často se to točí o tom, kdo je lepší protože on v minulosti tohle a tamto a on tolikrát vyhrál atd. Ale záleží na přítomnosti. To je už prostě otravné tohle číst.

Ale znáš to, Rafa s Nolem občas mají výpadky, a třeba druhé místo není ještě tak vzdálené.. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já rozhodně nepatřím mezi ty co žijí minulostí, vůbec ne, já se dívám jen na další grandslam, co bylo bylo, navíc mě první místo tolik nezajímá, na prvním místě jsou pro mě grandslamy a obecně tituly, první místo beru jako bonus, proto říkám, že mě nebude nijak mrzet pokud bude Rafa třeba už navždy druhý, hlavně když bude vyhrávat aspoň dva gs ročně, to mi ke spokojenosti bude plně stačit :). Každopádně opakuju, že Nole si to teď jednoznačně zaslouží, zvládl nejlíp kombinaci antuka/tráva, takže plně zasloužený, pokud někdo takhle zvládne tuhle kombinaci, má můj nejvyšší respekt..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, proto podle mě je úžasný, co dokázal RF v roce 2009 a RN v letech 2008 a 2010.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kombinace RG a Wimbl je takový zlatý grál, kdo tuhle kombinaci vyhraje je opravdový král, dva klasický odlišný povrchy, nutnost adaptability, proto bychom měli maximálně obdivovat Borga, který to dokázal dokonce třikrát..
Reagovat
smazaný uživatel
V té starší éře se moc neorientuji. Ale v éře Nadala na antuce a Federera na trávě, je to prostě klenot :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Borg byl fakt unikátní, tuhle kombinaci on zvládal neskutečně, zase se mu moc nedařilo na hardu, každopádně je škoda, že skončil už v šestadvaceti, mohl toho ještě vyhrát mraky..
Reagovat
spaniel
@forehand: Věřím, že mezi lidmi, kteří nemají rádi Nadala, bude hodně Federerovců, stejně jako to platí naopak. Nejméně oblíbený byl už ale v 2006, kdy ještě zdaleka nic neohrožoval a tehdy počítám bylo složení trochu v jiném poměru. Spíš by jste se měli zamyslet, proč tomu tak je? I kdyby všichni jeho hateři byli Federerovci, znamenalo by to že Federer má suverénně nejvíc fanoušků. Zase proč? Nějaký důvod to asi má.

@Rafaeoli: ty máš stejný názor na Rogera? Tak mně prosím napiš, kdy a jak porušil pravidla. protože toto je největší důvod, proč nemám rád Nadala. Pořád dokola tvrdíš, že to samé si myslíš o něm, ale neútočíš na něj. Z čeho jako vycházíš? Já ho nemár rád z objektivních důvodů, které jsou prokázané, ne kvůli tomu, že se mně nelíbí jeho obočí.
Reagovat
Amputace
To, že byl nejméně oblíbený už v roce 2006 vyvozuješ z čeho, nebo čím to podkládáš? (Nepovažuj tuto otázku za útok.) Mně se tedy příliš nechce věřit tomu, že hráč, který byl v širším povědomí diváku teprve druhým rokem, už by stačil získat pověst nejméně oblíbeného hráče.
Reagovat
spaniel
Teď jsem to hledal a máš pravdu. Nejneoblíbenější byl až v 2007, v roce 2006 byl třetí (1. Hewitt, 2. Coria). I tak to bylo dost na počátku.
2007 - Nadal
2008 - Djokovic (v roce, kdy Nadal porazil Feda na Wimbledonu. Tehdy měl Nole ještě ty své manýry, které nejspíš zavážili)
2009 - Nadal
2010 - Murray (nevím proč tady vyhrál, ale vždy je vysoko)
2011 - Nadal
2012 - Nadal
2013 - Nadal

Jinak se jedná o anketu MTF Nejneoblíbenější hráč roku, kde každoročně probíhá hlasování. Těch anket je tam několik.
Reagovat
smazaný uživatel
to bude urcite nahoda, aj ked je to tak uz roky :D
Reagovat
Amputace
Hoď když tak nějaký odkaz - kdo tam hlasuje, fanoušci?
Reagovat
spaniel
JJ, je to neco jako TP, ale mezinárodní. Napisu ti zprávu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v první řadě nechápu, proč byl tak neoblíbený už na samym začátku jeho kariéry, kdy jak tu padlo, ani žádný rituály nedělal, nechápu kde se vzala ta nesmírná nenávist ke dvacetiletýmu klukovi, kterýho nikdo v tu dobu nemohl ještě ani pořádně znát, přečti si ten hnůj na idnesu z těch let, tolik nenávisti se jen tak nevidí, přitom on tehdy vyhrával jen RG a asi už to řadu fandů Roga přivedlo do stavu nepříčetnosti, fakt to nechápu a tehdy jsem to nechápal vůbec, takže ti nemůžu říct, proč to tak je, ta nenávist asi začala proto, že se Rogerovi objevil takovej soupeř a někteří to neunesli, jak říkám přečti si to, je to nepochopitelnej hnus. K Rogerovi jsem si cestu nikdy neudělal, před Rafou jsem fandil Agassimu, k němu jsem měl podobnej vztah jako k Rafovi, prostě sympatie, i s Andrem jsem to prožíval, dokázal mě vtáhnout, svou lidskostí hlavně na konci kariéry si mě neskutečně získal. U Federera mi vždycky chyběly emoce, člověčenství, když se usmál nevěděl jsem co si myslí, takový ten rybí chlad já prostě nemám rád, taky si vzpomínám na AO 05, kde se mi nelíbilo, že před zápasem s Andrem řekl dost necitlivě teď jsem jedničkou já, už to upevnilo můj chladný vztah k němu. Nikdy jsem ho z ničeho neobviňoval, jen si myslím, že nemluví otevřeně, on podle mě Rafu fakt nesnáší třebaže to nepřizná, současně si o sobě skutečně myslí, že je ten nej, jen tohle všechno otevřeně neřekne, cítím tam prostě faleš a neupřímnost jako jí vy cítíte u Rafy, každý to holt vidíme jinak..
Reagovat
spaniel
Jaká nenávist? Co to zase splétáš? Je to anketa popularity. Je nejneoblíbenějším hráčem, pochybuju, že ho každý kdo pro něj hlasoval nenáviděl. To je hodně silná emoce, pochybuju, že je mnoho lidí, kteří by skutečně nenáviděli. I já ho jen prostě fakt nemám rád, myslím, že s nenávistí se člověk při troše štěstí nepotká.

A ty se s tím smiř. nechápu toto tvé naplákání a bušení hlavou do zdi. Tak fandíš nejneoblíbenějšímu hráči. A co? Proč všechny přesvědčuješ? Mě třeba nikdy nepřesvědčíš, protože pokaždé, když se dívám na jeho zápas, tak vidím ty jeho špinavé podvody.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já nemluvil o anketách, to je jen strohý ano nebo ne, přečti si ty diskuse na idnesu, to už tehdy byla doslova vražedná nenávist, plná nejodpornějších vulgarit, jinak já tady hlavou nebušim a vim, že nikoho nepřesvědčim, jen říkám jak Rafu vidim já, proč mu fandim a proč naopak nemám v oblibě Rogera, to je vše, že je tak neoblíben s tím jsem smířen, může mě to maximálně mrzet. Jinak špinavý podvodník je to podle tebe,je to tvůj názor a máš na něj právo, ne všichni to naštěstí vidí stejně a o tom, jestli podvodník je nebo není rozhoduje jedině ATP nebo je to snad jinak?
Reagovat
spaniel
Jo, jenže ty nemas rad Federera na základě čeho?
Reagovat
Amputace
Dodatečně gratuluji Novakovi k titulu. Přál jsem sice Rogerovi, ale mám radost i za Novaka. Zajisté mu teď naroste sebevědomí a jeho vzájemné duely s Rafou se snad znovu přiblíží úrovni z roku 11 a 12, protože v poslední době je to takové nemastné neslané..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak třeba loni na RG to neslaný nemastný nebylo, stejně jako pak v Montrealu, letos zatim nic moc, to souhlas..
Reagovat
Amputace
Tak loni byl skvělý na RG pátý set, ten byl jinde a možná představoval to nejlepší, co spolu ti dva odehráli, ovšem předešlé čtyři sety byly podle mě sotva průměrné.
Reagovat
Rafaeoli25
Celkově ten zápas ale velkej náboj mě, nejlepší to ale bylo v tom Montrealu, to byly perfektní výkony z obou stran celej zápas..
Reagovat
Amputace
Ano, Montreal byl možná poslední jejich skutečně výborný zápas - z obou stran stoprocentní výkon. To se od té doby nezopakovalo.
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152302537123732&set=a.10152302536928732.1073741922.15690358731&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
"...jedine co me trapi je, ze nevim jestli pojedu kajtovat do Recka nebo Efypta..."
...a ze neumim cesky :-) coz se u me, kdyz sedim v tom KANCLU asi nepredpoklada...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A tací chtějí někoho poučovat, je to k smíchu.
Reagovat
Roger_Federer
:), klud hosani.
Reagovat
Roger_Federer
Privaz si na krk maso, vem Rafaeliho a bezte si hrat do utulku pro psy..;).

Rafaeoli25...najednou ses nejlepsi kamarad z nejvetsim haterem Fedexe, ktery ho pravidelne urazi..
Reagovat
Rafaeoli25
O čem to mluvíš? To už je fakt vrchol!
Reagovat
Rafaeoli25
Ty si přivaž kámen a běž skočit do Vltavy ty d.mente
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Karolína porazila němku Barthelovou 6:4 6:4 a postupuje do Osmifinále kde potká bud Tomljanovič nebo nějakou kvalifikanku
Reagovat
Cico93
Myslim, že táto správa sa sem nehodi:)))
Reagovat
peRFect
...vcelku jasný direct Rogera všem těm, co ho odepisovali. A že jich tu v diszkuích bylo mraky!! Včera chyběl opravdu jen kousek. Hrál se pětiseťák, žádný set nebyl o více než 2 gamy, 2x TB. Myslím, že Rog zcela jasně ukázal, že je fenomén a i ve svém věku může na turnajích dokráčet hodně daleko.
Za mě osobně celý zápas rozhodla chyba ve druhém TB, kdy na pohled jednoduchý FH Roger vyhodil a Novak šel na 5:3.
Comeback ve čtvrtém setu byl neuvěřitelný a v páté sadě mohl jít Rog několikrát do brejku. Holt je to sport a finále bylo úžasné, napínavé a pro mě, či jiné stejně smýšlející fanoušky škoda toho výsledku. Věřím Rogerovi v zisk GS v rozmezí 1-3. Masters 1000 ještě pár taky přidá a snad i tu zlatou OH. O konci kariéry zbytečné mluvit, sám ještě nechce končit, není tedy důvod proč by měl a to i kdyby se pohyboval do top 20. Prostě stále a skvěle umí :-)

mmch jako správný fan to já nevím, ale ví tu už někdo konkrétní typ rakety se kterou hraje? (zřejmě ji má i Raonic nie?) Díky
Reagovat
smazaný uživatel
jj labilek uz leta nedokaze dotahnout do konce vubec nic, ale urcite prida jeste min. 5 GS a 10 Masters a samozrejme i to zlato z OH!!!! :-D
Reagovat
peRFect
megalol...jak můžeš ty, největší opsedantně kompulzivní chorobo napsat o Rogerovi, že je labil? Radši se běž 3x podívat jestli jsi vypnul žehličku a 5x jestli jsi zamknul.
Reagovat
smazaný uživatel
ozaj ako to bolo v pripade jednorucaka a obojrucaka v tenisovej historii...predpokladam, ze bolo viac jednorucakov ako je tomu teraz, alebo sa mylim? ...po ocku sledujem mladych nadejnych hracov, tzn. komu by som mohol fandit az federer odide do tenisoveho dochodku a nie je velky vyber...jednorucak je podmienkou, tenista bez jednorucaka u mna nie je tenista...
Reagovat
smazaný uživatel
vsimate, ze rafaeoli ma zaujimavu uchylku, pise si sam so sebou ako rafaeoli a zaroven ako nikkki...dokonca aj meni pohlavie snaziac sa zakryt svoju uchylku... :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně a ty jsi R_F a vydáváš se za Slováka viď..:)
Reagovat
spaniel
Tak zrovna tento případ můžeme zcela vyloučit.
Reagovat
Rafaeoli25
Já to myslel jako vtip, už nevim jak na tuhle pitominu reagovat, s R_F se můžou vzít za ruce..
Reagovat
spaniel
Jedině, že by se RF17GS vydával za Čecha R_F, vzhledem k pravopisu :)
Ale jinak i já mám podezření, že se jedná o tvůj druhý účet. Až příliš podobné, navíc nevěřím, že se najdou dvě takové osoby v tak malé zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Najdou a já jsem na svůj názor pyšná a hrdá. S pravopisem u R_F bojuji už delší dobu. I když vlastně když to tak vezmu,mohl by být i ten slovák, když má takové mezery.
Reagovat
Roger_Federer
Kocicko, ja narozdil od Rafaeoliho nemam duvod menit nicky kvuli vynaseni Nadala do nebes a meneni kabatu, fandeni Nolemu loni v unoru a odepisovani Nadala...jak uz byl nekolikrat pristizen; )..Ten kdo cte tvoje a jeho komentare musi mu byt jasne ze je jste jedna osoba.

Rafaeoli25- opravdu padas az na dno a kdyz jsem si toho vsiml ja, vsimnou si i jiny ty komediante.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto nedává smysl. Tak buď pises mě "kocicce" nebo Rafaeolimu. Mám pocit,že nás jen chcete donutit, abysme to tady vzdali,ale to se vám alespoň u mě nepodaří!!!:-)
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli já padám na dno, tak ty jsi už dávno pod ním, prostě tebe štve, že ty tvoje bláboly tu podporuje jen pár lidí, tak to i zůstane neboj a klidně si mě do filtru dej, o další trapný diskuse s tebou fakt nestojim, je to únavný, ty jsi ale zjevně neunavitelnej jak ukazuješ..
Reagovat
Roger_Federer
Ja jsem uplne v klidu, sedim v kanclu nohy mam na stole, piju kafe a neuveritelne se bavim :)..Jedine co me trapi je, ze premyslim jestli pojedu kajtovat do Recka nebo Egypta...
Reagovat
Rafaeoli25
A ty myslíš, že já se z tebe nějak nervuju? Ne, já tě lituju, jinak já jedu v srpnu na Riviéru a jako co, nevim proč máš potřebu tady sdělovat kam se rozjedeš, jestli se nade mě chceš povýšit tak jsi na špatný adrese i v tomhle ohledu..
Reagovat
Roger_Federer
Ja se ti jen snazim vysvetlit ze nejsi stredobod meho vesmiru jak by sis mozna pral..:), vubec me nezajimas a kdyby ses tady uz 2 roky neprezentoval jako absolutni stupid ( muj nazor), nebyl bys pro me nicim zajimavy,..."Pindiky si stebou merit urcite nebudu", nejsi pro ne vubec zajimavy clovek , nazorove..
Za ty roky si udela clovek obrazek at chces nebo nechces se trochu odhalis..a muj nazor je ze ty a Fandina neco jineho pisete a neco jineho doopravdy myslite, jen se pretvarujes a chces ze sebe udelat "hezciho", tady..Duvodu nerozumim, ale je mi fuk.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to si o sobě navzájem myslíme to samý, řekni mi prosím tě, čím jsi jako zajímavý ty? Ať na tím vším co jsem tu od tebe čet přemýšlím sebevíc, nic mi na mysli nevytanulo, pokud si o sobě skutečně myslíš, že zajímavý seš, tak asi trpíš sebeklamem. Prý středobod vesmíru, takový patetický bláboly, to spíš ty si o sobě myslíš, že jsi středobodem, ale ubezpečuju tě, že pro mě jím nejsi, já se netřesu až na tebe budu moct zareagovat jako ty na mě, klidně sem nepáchnu i rok a bude mi to totálně jedno. Jinak říkáš, že se dělám lepším..nedělám, říkám přesně to co si myslím, nezakrývám, že jsem zapálený fanda Rafy, současně ale maximálně respektuju jeho největší soupeře, žádnou zášť necítim, nemám potřebu útočit na něčí slabá místa, to dělají jen ubozí zbabělci a tím já skutečně nejsem. Stejně tak se nebojím jít s kůží na trh, když říkám, že Rafovi věřim, tak si za tím stojím, za nic se neschovávám, nedělám si alibi před zápasy tak jako spousta lidí tady, takže ještě jednou, žádnou druhou, skrytou tvář nemám, věř si ale čemu chceš..
Reagovat
Roger_Federer
Bla bla bla...furt dokola.;)
Reagovat
Rafaeoli25
Nápodobně blábolile..
Reagovat
Rafaeoli25
Opravdu si myslíš, že mám náladu, nervy a energii na to minutu co minutu se přelogovávat a neustále přecházet do ženskýho rodu? Jestli jo tak jsi na tom špatně jako ti dva. Jasně a ještě se stíhám soustředit na takový detaily jako je čárka za dvojtečkou u smajlíků, na takový libůstky tak mám náladu, fakt směšný. Jinak nevim co je nepochopitelnýho na tom, že i v téhle zemi má Rafa víc zapálenejch fanoušků, děláš jakobysme byli Šalamounovy Ostrovy nebo Sv.Vincent s pár desítkami tisíc obyvatel..
Reagovat
smazaný uživatel
Máš ode mne vzkazik.
Reagovat
Rafaeoli25
Stejně tak bych se moh ptát já, jak je možný, že je v týhle zemi tolik h.vad jejichž největšim životnim hobby je urážet RN, já se ale ptát nemusim, protože mě to nijak nepřekvapuje..
Reagovat
Roger_Federer
a kolik lidi tady Nadala urazi? cim ho urazi..definuj?..kdyz to furt omylas dokola.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, pro tebe to urážky nejsou, holt kdo žije ve smradu tak už ho ani za smrad nepovažuje viď, chápu..
Reagovat
Roger_Federer
Tak jeste jednou..kdo krome Pe3ka Nadala stabilne urazi a cim??
Reagovat
Rafaeoli25
Přečti si zpětně všechny diskuse k němu a uvidíš, ale pokud ti přijde normální co tu na jeho adresu neustále padá tak není o čem diskutovat..
Reagovat
Roger_Federer
Takze nic, presne jak jsem cekal, jen otrepane klise...Pravda se spatne posloucha.. a neplet si porad urazky a pravdu kterou nechces slyset.
Reagovat
Rafaeoli25
Pravdu možná tak dle tebe, ty a tobě podobní snad určujete co je pravda?
Reagovat
Roger_Federer
Konkrerni argument cim tady Nadala urazime..chapes?
Reagovat
Cico93
Noo tým dopingom ho uražate všade sa to ťaha a nižšie je tam toho až až.
Reagovat
Roger_Federer
Jake urazeni? Precti si ve svete internetove diskuze z roku 2012.., vyjadreni nekterych tenistu.zadna urazka, spekulace..a nazor na vec.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže jako názory individuí typu Koellerera mají nějakou vypovídací hodnotu jo? Tak pro tebe asi ano, vůbec se tomu v tvém případě nedivím, pomluva nějakýho neumětelskýho násilnickýho d.bílka rovná se pro tebe pravda že (to samý Rochus a spol.)
Reagovat
Rafaeoli25
Doping, rituály, Toni, že je gay, autista, nevyzrálý děcko atd atd, řada z vás se předhání v tom jak se do něj co nejlíp strefí, i ve věcech, který s tenisem nemaj nic společnýho, sebemenší pitomost je pro vás katalyzátorem pro to, abyste se mu proběhli po hřbetu, absence jakýhokoli skutečnýho respektu, to jak ho někteří nenávidíte je cítit skoro z každý věty..
Reagovat
spaniel
V týhle zemi? Nebuď směšný. Běž na mezinárodní fóra, Nadal je nejneoblíbenější tenista na světě už dlouhé roky. Ne každý je slepý, hodně lidí vidí to jeho podvádění.
Reagovat
Cico93
vidí to jeho podvádění

To nemysliš vážne toto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten výsledok je celkom pochopitelný..Kedze Roger má najvacsí kus koláča a najvacsie percento Nadalových neprajníkov sú práve jeho fanuskovia..Vzhladom na ich historiu to je celkom očakávaný výsledok, Roddicka majú urcite radšej..

Mimochodom, ak by sa pýtali na najneoblubenejsie muzstvo v Madride, tiez im výjde Barcelona..
Reagovat
Roger_Federer
Opravdu je to jen tim? myslis, ze to nemuze byt nim a jeho chovanim, ze si za tech 10 let lidi neudelali obrazek a prokoukli tu pretvarku?
Reagovat
Rafaeoli25
Zajímavý je, že já mám o Rogovi podobný mínění, přesto nemám potřebu na něj nenávistně plivat a ani bych proti němu nehlasoval v nějakých anketách, nenávist je nebezpečná věc a já jsem rád, že jí netrpím..
Reagovat
smazaný uživatel
Akú pretvárku?..

Skus mi ju teraz racionálne podložiť, bez subjektívnych, predpojatých konšpirácií..A potom sa mozes vyjadrit na túto tému aj v kontexte Rogera..Prečo sa fanuskom podpisuje len pred kamerami?..
Reagovat
Roger_Federer
Nechapu do ceho me chces dotlacit? Muzu vzdy mluvit jen sam za sebe, svuj nazor..
Osobne jsem nemel z Nadalem do roku 2012 zadny problem a nikdy jsen se k nemu nevyjadroval..
Zmenil jsem ho..tot vse..
Reagovat
Rafaeoli25
Takže tobě stačí Koellererovy, Rochusovy a Kližanovy žblepty, abys na někoho změnil názor jo? Kdyby něco takovýho tyhle nuly řekly o Rogovi, tak si nad tím jen odplivnu, když ho ale obviňuješ z dopingu, tak to tak vidíš od začátku jeho kariéry, netvrď že až od r.2012, jasně, najednou tě ta trojice ozářila ty najednou víš jak se věci mají..
Reagovat
Roger_Federer
Mas asi velmi kratkou pamet..Uz jsme se o tom bavili minimalbe 3x, ale dobre.
Uz par dni po Wibledonu 2012 jsem sem psal ze ne vsechno muze byt tak jak se to prezentuje a ze se ke me dostalo info ze Spanelska ze Nadal ma problem ze vzorkem.., nu dostal jsem dobrou sodu..:), ano jsou to jen spekulace a vzdy zustanou.
Bylo to o nekolik tydnu drive nez to naznacil kdokoliv z tenistu..Proc nazivas ty hrace nulami, jen kvuli tomu ze rrkli nahlas co se v kuloarech spita?
Reagovat
Rafaeoli25
A můžeš ty říct, kdo ti to info dal? Jmenovitě, ne jedna paní povídala, takhle lze obvinit kohokoli..
Reagovat
Roger_Federer
Jiste kamarad, zijici ve Spanelsku, tenisovy trener ..Prome absolutne duverihodny zdroj.to nic nemeni na ton ze to nemusi byt pravda..jenze proc by si to nekdo vymyslrl?
Reagovat
Rafaeoli25
Řekni jméno, jinak si tohle info strč někam..
Reagovat
Amputace
Hodně jsem na tuto problematiku změnil názor poté, co jsem zhlédl dokument o Armstrongovi a té jeho aféře. Ten dokument vedle informace "Armstrong dopoval" říká něco mnohem důležitějšího: "dopovali všichni, Armstrong byl jen jedním z mnoha". Ani já bych nepodceňoval názor Rochuse a těchto tenistů, ostatně jeden argument hovoří jasně pro ně, sice otázka: Proč by lhali? Proč by si to vymýšleli? Protože se chtějí zviditelnit? To je podle mě hodně slabé vysvětlení. Osobně si neumím dost dobře vysvětlit, že by se našlo náhle několik tenistů, v jejichž zájmu by bylo ničení pověsti jiného tenisty. Je možné, že Rafa sype, stejně jako je to možné u Djokoviče (jeho náhlé zlepšení výkonnosti téměř o 100% jen na základě bezlepkové diety?) nebo Federera (jeho deset let neupadající výkonnost a plná porce zápasů - zdaleka největší ve srovnání s ostatními). Jak píšu, je to možné, připadá mi ovšem zvláštní (ve srovnání s tím dokumentem), že se to v médiích nepropírá, že se na to Nadala nikdo neptá, že nikde nejsou otravní novináři, kteří by ho nutili vyvracet nepříjemné hypotézy - jako tomu bylo v průběhu celé Armstrongovy kariéry. To je mi hodně divné. Žádná taková podezření veřejně prakticky neexistují, pouze čas od času se objeví nějaké spekulace na internetu - bez ověřených zdrojů, bez citací, bez ničeho.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, jsou to jen spekulace, nic ověřeného, R_F ti řekne, že mu to říkal důvěryhodný zdroj, když se zeptáš na jméno neřekne ho, tak co tohle sakra je? Myslim, že dopuje, to je bez důkazů jen pomluva, ale třeba ho opravdu řada jeho soupeřů zezdola nesnáší a tímhle způsobem to ventilují, podobně řada fanoušků, fakt nevim, taky je zvláštní, že za celá léta by se nenašel jediný zaručený zdroj v ATP, který by tohle obviňování potvrdil, když to prasklo v cyklistice, atletice a fotbalu, pochybuju, že by se tak nestalo i v tenisu, já tomu prostě nevěřim..
Reagovat
Amputace
Na druhou stranu je těžké uvěřit, že právě tenis by měl být "čistým" sportem..
Reagovat
Rafaeoli25
Kde to ale jsme, když může každý vykřikovat on dopuje i bez jakýchkoli důkazů? O to mi jde, je to jakobych o někom řekl, že je to zloděj, i když bych to neměl čím podložit, pokud by měly důkazy neřeknu ani popel, takhle je to jen pomluva, kterou ani nelze vyvrátit, protože když se nechá testovat teď, tak řeknou no jo teď už je čistej, to zas ale pak aspoň vyvrátí tvrzení o tom, že to nelze bez dopingu utáhnout, od návratu ukazuje jakou porci opětně vydržel, jak ale říkám, ti co ho očerňovat chtějí, ho budou očerňovat dál ať předloží sebelepší důkazy, je to zbytečný..
Reagovat
Roger_Federer
Ja stebou naprosto souhlasim, a jsem si jisty ze pokud by chytli Djokovice nebo Federera ututlali by to uplne stejne.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď klasika, R_F nebude mít argumenty, jen urážky. Nic kloudného z něj nevypadne.
Reagovat
Roger_Federer
Prosimte pis aspon z jednoho nicku, jak si rozcileny, pouzivas stejne vyrazi i slovosled..Vidi to i takovy analfabet jako ja :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jak už jsem řekl, o bláznech jen dobře, fakt tě lituju..
Reagovat
Amputace
No pozor, ono stejný slovosled ještě neznamená, že to je jedna a tatáž osoba. O Pynchonovi také jednu dobu kolovala spekulace, že je to ve skutečnosti J. D. Salinger :)
Reagovat
Rafaeoli25
Je to fakt směšný, doufám, že ty si to taky nemyslíš, já mám tak náladu se chvíli co chvíli přehlašovat, přecházet do ženskýho rodu a ještě měnit detaily jako jsou třeba znamínka u smajlíků, to určitě..:)
Reagovat
Amputace
Nemyslím, je to absurdní, co tady z tebe někteří dělají, ale nemíním se do toho plést.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně už to přijde skoro jako nemoc u dvou jedinců kteří to furt dokola škrábou, pak mi Nikki rezignovaně píše jestli si má kvůli těmhle blbcům měnit nick, fakt absurdní, co tu člověk zažívá, mám chuť s tim tady praštit, až tak to tu člověku někteří znechutí..:(
Reagovat
slacker
Pod jednim nickem pises v IE pod druhym v Chrome. nemusis si cintat masly ze se ti nechce prelogovavat kdyz se neprelogovas ale ses zalogovany rovnou 2x.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak takovýhle ubohosti fakt nevymejšlim..
Reagovat
Amputace
Nadal se - pokud vím - na rozdíl do Rogera moc přetvářet neumí. V tom je mezi nimi hlavní rozdíl a to je jeden z hlavních důvodů oblíbenosti jednoho a neoblíbenosti druhého. Už jsem to tady psal několikrát. Roger umí v tom světě médií chodit, Nadal ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, pak ať někdo mluví o pokřivenym charakteru, prostě jedna velká nechutná lež..
Reagovat
smazaný uživatel
Petra a Novak měli ve finále stejnou průměrnou rychlost druhého podání - 92 mph.
Reagovat
smazaný uživatel
700. pre vitazstvo Rogera na US open :)
Reagovat
a.magerova
Nečetla jsem vše, tak nevím, jestli už to tu někdo nepsal.
Letošní tradice - poražený finalista z předešlého GS vyhrává na následujícím GS.....
AO 2014 výhra Stan, Rafa poražen
FO 2014 výhra Rafa, Nole poražen
W 2014 výhra Nole, Roger poražen
USO 2014 - buď se kruh uzavře a Roger porazí Stana vítěze AO 2014 nebo to půjde do spirály a Roger porazí budoucího vítěze AO 2015 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to by bola pecka, ktora by sa isto zapisala do tenisovej historie, chceeeeem to velmi, nejde nedopriat rogerovi este aspon jeden GS na stare kolena, najviac si to zasluzi :)
Reagovat
smazaný uživatel
aj Rafaeoli a Nikki by mu to isto dopriali, ved viem, ze nemozu byt az take svine :)
Reagovat
smazaný uživatel
Člověče nějak ti nevím :-D nemůžu se rozhodnout:-):-)
Reagovat
smazaný uživatel
ked je tu rafaeoli je tu aj nikkki, zeby sa jednalo len o jednu svinu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Další pacient:-) léky mám, dodám, faakt!!!!
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli je někdo svině tak lidi jako ty, já Roga uznávám a nic špatnýho mu nepřeju narozdíl od tebe, kterej Rafu nenávidí a strašně si přeje, aby už byl konečně out..
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem kámo, ale bystrejší človek vcera musel pochopit, ze Federer GS už nikdy nevyhrá..Teda aspoň v prípade, že sa stretne s Rafom alebo Nolem..Samozrejme táto moznost existuje, má tak 10-15%..
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak, pokial mu budeme vsetci priat tak sa to podari :) ...ved Boh nie je zly a nedovoli, aby hrac ako federer si este aspon raz nevychutnal ten slastny pocit zdvihnut nad hlavu trofej za vitazstvo na GS...ale musime si to priat vsetci, aj nadalovci s Rafaeolim (Nikkki) na cele :)
Reagovat
spaniel
Když to budeš dostatečně často opakovat, jednou se to stane pravdou...
Souhlasím, že pomoc losu a jiných hráčů bude klíčový faktor, ale zrovna včera mně to nedošlo jak nedosažitelná meta. Ano, Nole byl lepší, ale stejně málem prohrál, protože v některých věcech ještě není tak dobrý. Navíc, kde je psané, že oni nebudou mít pokles formy, nebo zranění jak Murray?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pokud budou Rafa a Nole zranění nebo mu je někdo odklidí z cesty tak samozřejmě velkou šanci na titul pořád má, to je bez diskuse, pokud se tak ale nestane, tak nemyslím, že na hardu může titul získat, asi už fakt jen na trávě, pokud si podrží tihle formu i do další sezony..
Reagovat
smazaný uživatel
Vychádzam z toho, ze vcera hral Rog naozaj dobre..Hral doma na tráve, tam sa Nole cíti najmenej komfortne a nestačilo to..Ďalsia tráva je až za rok, Federer bude o rok starsi a mozno bude hrat horsie..Proste pravdepodobnost v kontexte veku a výkonnosti vedúcej dvojice nie sú na strane Rogera..

Stat sa to moze, Rafa moze vyletiet skoro, Nole s Andym a toho vo finále Roger moze porazit..Vzdy sa dá najst cestičky..Osobne som zvedavý na Rogerovu výkonnost na americkom harde, vcera si dost pomáhal servisom, na túto barličku tam spoliehat v takej miere nebude moct..Som zvedavý aj na Rafu, prirodzene..Od Noleho zhruba viem, čo mám cakat..
Reagovat
spaniel
Já právě myslím, že včera nehrál moc dobře. Držel ho servis, jako už dlouho, ale v mezihře umí hrát lépe. Jak píše JM, už nedokáže udržet stejný výkon v každém zápase. A velmi záleží na tom, v jakém zápase si vybere slabší výkon. Pokud proti někomu slabšímu, pořád to může stačit (musí to ale být výkon slabší, ne katastrofální). Věřím, že kdyby zahrál svůj lepší zápas, mohl včera vyhrát, bohužel, nestalo se. Otázka je, jak si napsal, zda si bude držet asoň takovou výkonnost, jak má teď. V tom případě tam šance je, i když malá. Pokud ne, už GS nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som hlavne zvedavý, dokedy bude Federer hrat..Samozrejme túto otázku si kladiem aj pri Nadalovi, Djokovicovi a spol..Ale tam sa to tazko predvída..Pretože, kedy tenista končí s kariérou?..Keď je starý alebo keď nemá výsledky??..95% končí keď nemá výsledky a zaznamenáva výrazný prepad..Niekedy je to spojené so zranením..Nepamatám si, že by niekto skoncil, keď je stále v TOP 10..Sampras je výnimka, ale to bol svojský človek a podla mna nebol do tenisu az taký blázon..Navyše mimo toho vyhratého USO fakt tie vysledky nemal..Chcem tým povedat to, ze uz ked nic iné, tak Federer naznačil, že najblizsie 2-3roky bude stále na okruhu a bude čakať na svoju šancu..
Reagovat
Roger_Federer
Ty jo je sveta 3jka...z top 10 nevypadl pres 10 let..jaky konec kariery.:)
Reagovat
Rafaeoli25
S tím Samprasem to mohlo být zajímavý kdyby ještě býval pokračoval, podle mě skončil, protože už neměl motivaci a současně si myslel, že se nenajde nikdo,kdo by jeho 14 gs překonal, to adi v r.2002 nečekal nikdo, že ho během deseti dvanácti let někdo překoná a dokonce hned dva, myslím, že kdyby to věděl, tak by ještě dva roky min.pokračoval. Stejnou otázku si člověk klade v případě Borga, který mohl hrát klidně dalších pět až sedm let, ten se asi připravil o spoustu titulů, jestlipak toho dnes lituje, já myslim že jo, i když to třeba nepřizná..
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslim, že šanci ve Wimblu ještě má, je to velkej hráč, podobně jako Agassi, ten byl ve finále gs v pětatřiceti a nebyl tehdy daleko od vítězství a taky to od něj už málokdo čekal, odeposovat tyhle velikány definitivně je nerozum, pokud jsou zdraví a mají formu, mohou vyhrávat i v pozdním věku..
Reagovat
Roger_Federer
Vis tvoje poznamky casem, co tady chodis straceji na originalite a smrncu..furt se opakujes..
Je pravdepodobne, ze Federer uz zadny Gr nevyhraje. nic divneho v jeho veku drzet krok z takovymi hraci jako Nadal na antuce a Djokovic na vsech povrsich, dalsimi proste nejde do nekonecna..Myslim ze vsichni to vnimame, jen ty to mas potrebu furt dokola opakovat..Po
lonske sezone, kdy to vypadalo vselijak je Roger velmi gut..Myslim ze normalnim lidem to dochazi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci sa opakujeme, ked si si nevsimol..Bohuzial aj o tom to z velkej casti je..
Reagovat
Rafaeoli25
R_F shazuje úplně každýho kdo fandí Rafovi, nemá smysl se s nim dohadovat, volá tady po originalitě, přitom málokdo je obehranější než on..
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně v tomhle případě se snim mimořádně shoduju, Rog letos hraje opravdu velmi dobře a neni mu moc co vytknout, to, že končí na raketě Rafy, Noleho nebo Stana opravdu není žádná ostuda, má můj velkej resoekt za to, co od ledna předvádí..
Reagovat
Roger_Federer
:)...blbe..Tito je panes ma moji uctu, fandi Nadalovi, Z Forhendem casto nesouhlasim, ale ten casto jen vyrypkava..ty si uplne, ale uplne mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra:
https://pbs.twimg.com/media/Br49-SSCQAAhlrz.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Br49vZICcAAA1ty.jpg
Novak:
https://pbs.twimg.com/media/Br5yWd4IUAE14od.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Br5MoEhCUAAkf5d.jpg

Petře to fakt sluší, nádherný šaty.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
NOVAK frajer!
Reagovat
rib
ty jo fakt, Petra jen zááááříííí :-)
Reagovat
a.magerova
https://twitter.com/DjokerNole/status/485898051689934848/photo/1
Reagovat
Roger_Federer
Odhadem 100 komentaru o Rafaelu Nadalovi pod clankem o vitestvi Novaka..
Nezkutecna porce se tim prokousat a precist si zajimave veci a komentare, ktere tam dole mezi temi srackami sou..
Vice a vice me to nuti pouzit ten filter.
Reagovat
Rafaeoli25
To píše o sračkách fakt ten pravej, jinak děláš jak kdybych tu o Rafovi psal den co den, hoď se do klidu..
Reagovat
steve79
Jinak Murray az 10. V zebricku. Pane jo.
Reagovat
Rafaeoli25
Na to bych se neohlížel, on nabere body na konci sezony a min.do osmičky se zase vrátí..
Reagovat
steve79
Potad me mrzi,jak to dopadlo. Nevim, kdy se Roger dodtane takto daleko na grandslamu. Hraje porad uzasny ted, ale trosku zacina ztracet na rychlosti. Nejvetsi sanci ma podle me na Wimbledonu a na US Open. Hodne taky bude zalezet, jestli nechytne Nadala.
Reagovat
rib
jj souhlas, Roger hrál v některých rozhodujících chvílích báječně, zejména když otáčel 4.set. Ale pak jako by zvolnil, vypadalo to jako by hrál ležérněji, ale to může TV zkreslovat. Nicméně v rozhodujících chvílích 5.setu jako by to nebyl Roger bojovník, ale Roger, který se nějak nemůže rozhodnout, zda chce nebo nechce vyhrát.
Na Novakovi bylo vidět, že chce hodně, a tak do všeho šel s velkým úsilím. I když jsem fandila Rogerovi, myslím, že pohár po zásluze dostal ten, který ho víc chtěl...
Reagovat
r.Fever
gratulácia hlavne giginovi za dnešok/včerajšok, po tých bolestných prehrách to musí byť slasť :)

objektívne povedané, po vyprchaní emócií, Djokovič bol lepším tenistom 4 sety z piatich a preto zaslúžene vyhral. Za stavu 2:5 v štvrtom som už bol zmierený s v podstate ľahkou prehrou, no vtedy mi RF pripomenul slávne roky a po 4.sete som si fakt nevedel predstaviť ako by toto mohol prehrať. Ale to isté som si vravel aj v roku 2008, jednoducho bolo to neskutočné déja vu, pri brejkbale za stavu 3:3 som si bleskovo spomenul na brejkbal v roku 2008 za stavu 4:3. A dúfal v opačný priebeh...no neúspešne :)

Prehra mrzí a ešte chvíľku bude, ale je to šport ktorý tu povačšina všetci milujeme, a už zajtra zase budem fandiť nejakému trpákovi v Stuttgarte na 250ke :)))

A som aj rád, že sa Nole vrátil tam kam patrí (na 1.miesto ATP), no naozaj tie mentálne lapsusy sú chvíľkami neodpustiteľné. Keby mal chlapec psychiku v lepšom poriadku, dovolím si tvrdiť že by neprehral svoje 2 posledné GS finále a nedovolil by Rogerovi dnes ísť do piateho setu. Aspoň má na čom pracovať, len či je Boris ten pravý...pre mňa absolútne nie. A medical time-out ? Pomôž si človeče, aj pánboh ti pomôže. Rogera to neovplyvnilo nijako (čistá hra v zápätí), pomohlo to len Nolemu, takže nič neférové. Videl som aj horšie (ahoj Janko Tipsarevič a iní expertádovia). howgh
Reagovat
Rafaeoli25
Poznámka, za konec minulý sezony, březen a teď Wimbl na první místo patří, za minulou sezonu na něj patřil Rafa, zní to jakoby tam Rafa byl nějakým omylem a že teď už je to zase tak jak má být, tak si to doufám nemyslel..
Reagovat
smazaný uživatel
Kamaráde, ty jsi nějaký přecitlivělý. Toho Nadala taháš i tam, kde o něm není ani ťuk a vkládáš druhým svém myšlenky do úst a pak jim za to spíláš. Trochu se uklidni.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě k Rogerovi, opravdu před ním smekám, až na Řím letos předvádí výborný výkony a pro tenis je to dobře stejně jako v případě Rafy a Noleho, tenis bez rivalit a velkých zápasů těhle tří by nebyl tím čím je, snad to tak bude pokračovat ještě aspoň dva roky a na každém gs zažijeme nějaký z jejich vzájemných zápasů. Těm co nenávidí Rafu a strašně se těší jak skvělý to bude až skončí bych připomněl těch sedm měsíců, kdy nemoh hrát a jak moc scházel, stejně jakoby scházeli Rog a Nole, je hnus chovat se k takové legendě tímhle způsobem, to samé platí i o haterech Roga a Noleho, je ale marné říkat zamyslete se nad sebou, člověka nepředěláš jak řekl Karel Čapek..
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba Nadala nemám ráda, ale nikdy mě ani nenapadlo, že bych si měla přát, aby skončil. Ani si to nepřeju. A ani mě nenapadlo shazovat, co dokázal. Vím, jak mě dokáže naštvat, když někdo shazuje výkony Tomáše. Jakoby 6. místo na světě, pravidelné účasti v ČF a SF byly pomalu hanba.
Jenže to je česká povaha. Nenávist. V souvislosti s Kvitovou mě napadlo, kolik lidí ji v uplynulých skoro dvou letech uráželo, že je k ničemu, že už nikdy nic nedokáže, že by snad měla radši skončit... Teď je zas národní hrdinka, ovšem jen do doby, než se jí něco nezadaří, to už zas bude labilní blbka. Je to strašná škoda. Mnoho Čechů umí fandit jen když se daří a cokoli hráč řekne nebo udělá, je okamžitě použito proti němu. Když Tomáš po zápase s Čiličem řekl, že už opravdu byla tma, tak se hned zvedla vlna, že hledá výmluvy. To, že k tomu dodal, že podmínky byly pro oba stejné a že Čilič vyhrál zaslouženě, protože byl lepší, to už jakoby půlka národa neslyšela :(
Reagovat
Rafaeoli25
Já nejsem proti kritice, pokud je slušná a objektivní, té se ale člověk moc nedočká ať se to týká kohokoli, jen nenávistný urážky a soutěze o to, kdo kopne nejlíp, v případě Rafy je to ale extrém, ničí jiný výkony nejsou snižovaný tak jako ty jeho, odehraje napínavej zajímavej zápas se supertalentem Kyrgiosem a člověk se tu jen dozví, že je to h.vado, který na trávě nic neumí a je pro smích, všechny jeho tituly jsou všemožně zrelativizovaný, že lze jen zakroutit hlavou, o dalších věcech ani nemluvě, ani na adresu vraha Fritzla nedopadlo takový tsunami hnoje jako na něj, jakoby byl veřejnej nepřítel č.1, člověk se jen ptá sám sebe jestli se mu to nezdá..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jako fanynka Tomáše Berdycha ti naprosto rozumím. Osobně teda taky tvrdím, že Nadal na trávě je velká hádanka, ale nikdy bych neshazovala jeho výkon. Zápas s Kyrgiosem jsem viděla. Rafan nehrál špatně, ale prostě... Nick neměl co ztratit, tak do toho bušil a ono mu to vycházelo. Prostě nedal Nadalovi skoro žádnou šanci.
Reagovat
Rafaeoli25
Za loňskej zápas s Darcisem si kritiku zasloužil, to hrál fakt bídně, ale letos to bylo hodně slušný a s Kyrgiosem to byl velmi kvalitní zápas, Rafa má i smůlu, že tam v posledních ročnících schytává takový bušiče, kteří to bohužel zahrajou jen proti němu, s Kyrgiosem mohl mít problémy i Nole nebo Rog, pokud by s nimi zahrál stejně, takže s vyjímkou loňska si zdrcující kritiku nezaslouží, já se taky neposmíval Rogovi, že ho vyklep Stachovský a v r.2010 málem i Falla, to se prostě stává, jen v případě Rafy se z toho ale udělá taková megabublina a všechny jeho úspěchy jakoby najednou neexistovaly, směšný..
Reagovat
r.Fever
Ja len toľko, keby tu nie je jeden z tých troch, alebo dokonca všetci boli by tu zase iní, pretože šport je väčší ako hráči. Takže netreba zase glorifikovať zakaždým, keď sa dá.

A doplním, mne Rafa počas tej svojej 7-mesačnej "kúry" nechýbal, pretože tenis ako taký fungoval ďalej, bez nejakých výkyvov či peripetií. V prípade Rogera by to možno bolo u mňa iné (uznávam), lebo mu fandím a jeho zápasy vyhľadávam a sledujem (na rozdiel od RN) ale je to v podstate väčšia ikona tohto športu, čím nechcem vyvolávať nejaké provokačné reakcie, proste suché konštatovanie faktu..
Reagovat
Rafaeoli25
Každý z těch tří hráčů by chyběl, protože mají laťku výkonnosti úplně jinde než ostatní, každý z nich má taky své vyjímečné charisma, jsou to po všech stránkách největší osobnosti tenisu posledních deseti let, takže citelně by scházel každý z nich, pokud tobě Rafa nescházel tak nevim co na to říct, rivality těchle hráčů udělaly z tenisu něco víc, to by se Ferrerovi s Berdychem nikdy nepovedlo kdyby byli oni těmi lídry, jen si to představ, oč by to bylo chudší, stačí, že chybí jeden z nich, kdyby byli out všichni tři tak to bude stát za prd..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mně třeba Rafan těch 7 měsíců taky nescházel. A to charisma... Djoko je bavič, Fedex je gentleman, Nadal je... co?
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa nemá charisma? Kdyby to tak bylo asi by neměl miliony fandů, jeho živočišnost, bezprostřední radost a energie se kterou hraje baví mraky lidí, upřímně kvůli němu hlavně sleduju tenis, když nehrál tak to pro mě byla velká nuda, ty to vidíš jinak ok..
Reagovat
smazaný uživatel
To píšeš z pohledu fanouška, mně připadá strašně jednotvárnej a nudnej. Umí hrát tenis, hodně dobře umí hrát tenis, to uznávám a za to ho respektuju, ale jinak je pro mě strašně nezajímavej.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak mě zas nudnej připadá Roger a proto mu nefandim, vždy je to jen fanouškovský pohled, věc sympatií, to co tobě přijde jednotvárný a nudný vidí druzí úplně jinak, mě baví jeho radost po každym velkym míči, výkřik, kdy působí jak indián :), prostě nezaměnitelná osobnost, která mě dokáže naplno vtáhnout do hry, to Roger při vší úctě nedokáže, ale to je můj pohled a nikomu ho vnucovat nechci, tyto věci jsou čistě subjektivní ať se týkají toho či onoho..
Reagovat
smazaný uživatel
S tou subjektivitou naprosto souhlasím. Já jsem třeba výpadek Rafi ani nějak moc nezaznamenala. To mi mnohem víc chyběl Murray a teď mi úplně strašně chybí Delpo.
Reagovat
Rafaeoli25
Vidíš a mně by Murray nechyběl vůbec, Berdych to samý, u nich je to zapříčiněný jak hrou tak i jejich osobnostmi, já mám prostě rád jiný temperament a ten nalézám jedině u Rafy, fakt sleduju tenis hlavně a jen kvůli němu, až skončí tak jen těžko budu hledat motivaci sledovat to dál, hráči jako Dimitrov a Raonič mě fakt neberou, možná ten Kyrgios, to se teprv uvidí, každopádně už nikdy to nebude stejný jako s Rafou, toho beru skoro jako bráchu, nikdy jsem žádnýmu sportovci nefandil tak jako jemu..
Reagovat
smazaný uživatel
Raonič je mi strašně nesympatickej. A od tý sítě s Delpáčem ho nemůžu ani cejtit, křivák jeden.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak když říkáš Nadal je co..třeba Sampras se něčím jasně vyznačoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, v tý době jsem tenis ještě nesledovala. Ale Samprase jsem uváděla v souvislosti s tenisovými legendami, nikoli s charismatem. To mi spíš s tím charismatem přišlo, že když se řekne Djoko, vybaví se mi šoumen a bavič, když se řekne Federer, vybaví se mi tenisová elegance a noblesa, když se řekne Nadal, nevybaví se mi nic. Ale takových hráčů, u kterých se mi nic nevybaví, je víc.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak říkám, mně se v souvislosti s Rafou vybaví energie, vášeň pro hru, klukovská radost, tak netypická v drsnym profi sportu, srdečnost atd.a všechny tyhle vlastnosti jsou pro mě důležitější než všechna elegance a šoumenství, samozřejmě, že mě mrzí, že to tak nevidí většina, s tím ale nic nenadělám, mě zas nebere z mého pohledu nudná noblesa, zkrocené emoce, taková "rybovost", to mě nikdy nebralo a proto bych Rogerpvi nikdy nemoh fandit i kdyby vyhrál padesát gs..
Reagovat
smazaný uživatel
A co se týče tý rivality... Ta tam je právě proto, že jsou lídry. Kdyby byl lídr někdo jinej, byla by tam zase ta rivalita mezi nimi. V tomhle musím souhlasit s Feverem. Jasně, chvíli by chyběli, pak by se na jejich místo dostal někdo jiný. Pete Sampras, Boris Becker, Ivan Lendl, John McEnroe... Myslíš, že byli ve své době jiní?
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že kdyby o trůn soupeřili Ferrer, Berdych a třeba Gasquet tak by to lidi tolik nebralo, možná se pletu, zkrátka ta vyjímečnost, kterou má top trojka je strašně znát, srovnávám to samozřejmě v rámci téhle generace, Borg, McEnroe, Sampras a Agassi byli vyjímečně podobně, jejich výkony jsou nezapomenutelný..
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, tak ještě jinak. Myslíš, že by tato trojka byla stejně výjimečná a zajímavá a fanoušky tak oblíbená, kdyby se pohybovala okolo 5. místa a před nimi byl třeba právě Berdych, Ferrer a Wawrinka? To si piš, že by lidi daleko víc zajímali oni a ne nějakej Nadal na 5. a Djokovič na 6. místě. Ta jejich výjimečnost a rivalita je dána právě tím postavením. Ty hráči z minulých let taky nebyli až na 5. místě.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak takhle to nemůžeš brát, oni před nimi být nemůžou, protože prostě nedosahují jejich kvalit, každopádně osobnostně jsou všichni tři zajímavější, kdyby byl jedničkou Berdych tak mě nijak brát nebude, ale to už jsme zase u sympatií..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím naprosto nemůžu souhlasit. Osobnostně jsou na okruhu zajímavější hráči než tahle trojka. Tahle trojka je tak populární, protože je tenisově nejlepší a je nejvíc vidět. Kdyby nejlepší byl Verdasco, mluvilo by se o něm mnohem víc a ukázalo by se, že má taky určitě pro mnoho fanoušků nepřehlédnutelné charisma. Jak jsem tady psala v jednom příspěvku. Nedávno jsem se probírala anketami o nejoblíbenějším a nejneoblíbenějším hráči na okruhu ATP. Nadal byl velmi výrazně vidět v obou skupinách. Velmi výrazně byl v obou skupinách vidět ještě Murray, překvapivě i Berdych (i když jsem čekala, že bude spíš v těch neoblíbených, byl v obou), Djokovič byl víc v těch oblíbených, ale v neoblíbených samozřejmě taky. Jediný, kdo byl výrazně v plusu, byl fakt ten Federer.
Reagovat
Rafaeoli25
Co na tohle říct, samozřejmě mě štve, jaký množství lidí je proti Rafovi zaměřeno, nijak mě to ale netrápí, většina se často mýlí a její vkus neberu jako určující, každopádně i z těhle anket vyplývá, že pro fandy Rafy neni Rog trnem v oku a nemaj potřebu tp neustále dávat najevo i když by mohli, já bych ho taky moh dát do neoblíbenejch, ale neudělám to, nemám ho rád, ale respektuju ho, opačně to tak nefunguje, vůči Rafovi cítí někteří až patologickou nenávist, což se ukazuje i tady, fakt nechápu proč jim tak leží v krku..už proto si ale přeju, aby aspoň výsledky byl ten nejlepší, na nižší popularitu se může s klidem vyprdnout :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ona právě i ta nenávist je důsledkem obrovské popularity. Čím víc jsi populární, tím víc budeš mít fanoušků, ale i odpůrců. A tím víc lidí tě bude nenávidět prostě jen kvůli nějakému postoji, z principu. Věřím tomu, že spousta z těch, kteří ho nenávidí, ho vlastně obdivuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak nemůžeš vyskakovat z podmiňovacího způsobu, jak se ti zachce. Nemůžeš půlku tvrzení napsat v podmínce a myšlenku dokončit v oznamovacím způsobu. Pokud napíšeš, že by Berdych byl na postu světové jedničky takovej a makovej, tak musíš přijmout, že by v takovém případě byl lepší než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre ráno:-) podepisuju vše, co napsal Rafaeoli, jako by mi mluvil z duše i to, že je Rafa jak jeho brácha. Taky sleduju tenis jen kvůli němu, mam až hrůzu z toho, co bude až skončí, asi to se mnou sekne:-) Vůbec se za to nestydím,ať si každý myslí co chce. Je asi velká ostuda nebo dokonce trapné až nedospele takto fanaticky fandit? Já říkám,že není. Toto mají i fandové jiných hráčů,jen Rafanovci jsou halt víc citlivější, stejně jako jejich idol, ale to je právě ta výjimečnost, která je jedinečná. Jsem hrozně happy, že jsem zkrátka Rafanovec :-D
Reagovat
woody
Já jsem zase vášnivý fanoušek Noleho, je to správně,že má každý svůj idol.Všechny jeho 3 největší soupeře uznávám a obdivuji, z ato co dokázali. Je to trochu smůla,že hraje Nole právě v takto silné generaci hráčů, ale zároveň i štěstí díky těm neuvěřitelným zápasům. Doufám,že Nolemu vyjde jednou i Cincineti a RG. Už je hráčem kterým dokázal porazit Nadala na všech antukových masters, v Římě dokonce dvakrát, tak snad vyjde i RG i když to bude velmi těžké, ale dokázal porazit Rogera ve finále Wimbledonu, což se taky povedlo jen Rafovi.
Reagovat
spaniel
"Těm co nenávidí Rafu a strašně se těší jak skvělý to bude až skončí bych připomněl těch sedm měsíců, kdy nemoh hrát a jak moc scházel,"

:D Těm, co ho nenávidí, určitě nescházel...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokere, gratulace a to podstatný - jste s Riskičkou bájo pár, ať to klape mj. s dětma. Moc fandím, stejně jako Feďovi.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Djoker zcela nesportovně hekal, pinkal tenisákama před podáním, prosím hybské zbojníky, aby Djokera očernili. Jo, a zavolal doktora, aby si Feďa dáchnul --- obzvlášť rafinované!!!!!!
Reagovat
Rafaeoli25
Nole je ztracenej, protože on je rafinovanej :D, nelze nevzpomenout na Švejka :)
Reagovat
Roger_Federer
Hralo se finale Nole- Federer, nikdo se tu ne hádal..Vsichni uznali ze byl Nole lepsi a Rogerovi to neslo..Doleze fanatik Rafaeoli25 a uz to jede, legenda o Rafovi a zacna se ohabet Fandinou....;);).
Reagovat
Rafaeoli25
Jaká legenda o Rafovi ty maniaku? O něm jsem prohodil pár vět, asi neumíš číst, pokud nevidíš, že ve většině příspěvků tu bránim Noleho v kauze MTO, no a plus musim komentovat výplody tvý chorý mysli..
Reagovat
smazaný uživatel
No neříkala jsem to, úplně po tobě R_F zahořel :-D
Reagovat
Rafaeoli25
Mně už to k smíchu neni, takováhle patologická fixace by se fakt měla léčit, i kdybych napsal hů, tak během chvíle přikluše s komentem, musí to být pro něj muka když mě tu pár dní v kuse nevidí, ne, tomu se nemůžu smát..
Reagovat
Roger_Federer
Tak me napada, vytvoril sis imaginarni pritelkyni?, aby sid na zdejsim portalu mel zkym povidat?..gratuluju, kdy bude svatba:):)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D xanax, diazepam, neurol??? Mohu předepsat, pošlu :-D
Reagovat
Rafaeoli25
O bláznech jen dobře..
Reagovat
smazaný uživatel
Pár fanatiků tu vidím, ale zrovna Rafaeoli tu žádnou legendu neplodí, pokud se dobře dívám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bacha jo, za chvilinku na tebe vytáhnou, že Rafaeoli má novej nick a ses to ty :-D ..když s ním budeš sympatizovat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud někomu dojdou argumenty a jeho jedinou obranou jsou urážky nebo podobná obviňování, pak je to jeho problém. S Rafaeolim sympatizuju právě proto, že tohle jako jeden z mála zde nedělá (nebo jsem ho tak aspoň nezažila).
Reagovat
woody
Byl jsem docela zaskocenej, kdyz rikal woytha na Fandovi,ze listky stoji skoro 150 tisic na finale, jsem se tam chtel jet podivat, nevite nekdo kolik stoji na prvni tyden listky?
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, mě ta cena taky šokovala. Se pak nedivím, že tam sedí samá celebrita, normální smrtelník si to nemůže dovolit.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Stan B.si to dovolit může a dokonce za ještě větší money říkal..
Reagovat
smazaný uživatel
Stan B není celebrita?
Reagovat
Rafaeoli25
Zdejší Stan B :)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě ;) :D
Reagovat
Rafaeoli25
Vím, že je bohat, ale že je celebrita to mi známo není. I když já už slovo celebrita doslova nesnášim, vždycky si představim Hanychovou a jí podobný kreatury..
Reagovat
smazaný uživatel
To byl pokus o vtip, jakože je zdejší celebrita. Nepovedlo se. Vidíš, já mám Agátu docela ráda.
Reagovat
rod_laver
Samozřejmě, že je. Na wimbledonském heliportu přistával okolo 13:30, kdy na něj čekali pořadatelé se šampaňským a jahodami v ruce. Dával si potom selfie na Instagram.
Reagovat
Roger_Federer
Zcela realnou nabydku na finale muzu jsem mel za 105t..
Reagovat
slacker
To mate v librach nebo v korunach ty castky?
Reagovat
smazaný uživatel
150 000????
15.000 lidi se vejde ns centr? To je silene cislo ten vysledek.
Reagovat
smazaný uživatel
150 tisíc v běžném prodeji, na černém trhu to prý šlo až k půl milionu.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze finale jim na vstupenkach hodilo min 2miliardy? o.O
Reagovat
woody
Fakt peklo ta cena,nevite jak se pohybuji listky na RG,taky takhle drahe?
Reagovat
woody
No me by zajimalo jestli se to nejak rozlisuje,nebo nejlevnejsi listek na finale za 150 tisic?To mi nerikej,kolik bylo price money?to vydelaji za jeden zapas?
Reagovat
rod_laver
Ceny jsou následující a dá se lístky sehnat mnoha způsoby:

1, oficiální cestou - na centru okolo 50-60 liber horní řady, na všechny kurty od trojky nahoru 20 liber. Potíž je v tom, že takhle se lístky nedají skoro vůbec sehnat.. Do prosince musíš poslat dopis se známkou, pošlou ti zpět formulář, ten zašleš do února zpátky a potom ti dají někdy v březnu/dubnu vědět, jestli tě vybrali. Poptávka drtivě převyšuje nabídku, 2x jsem to tak zkoušel a bez šance.

2, ticketmaster - na první den se prodávaly vstupenky na centr od 660 liber na nejlevnější místa. Ticketmaster je vlastně taky oficiální forma prodeje (viděl jsem tam lístky na finále od cca 4500 liber), přímo na něj odkazují stránky Wimbledonu. Potom ještě další překupnické servery typu stubhub atd..

3, The Queue - každý den se za standardní ceny z bodu 1 prodává cca 500 - 1000 vstupenek (nevím přesné číslo a ani kolik jich jde na centr, na jedničku atd.). Když jsem šel na pondělní zápasy, fronta byla děsivá, což mi potvrdil poté i článek v úterních tamních novinách - první zájemce o pondělní vstupenky vstoupil do fronty v sobotu v 7 ráno.

4, přes známost, tam záleží dle přirážky toho, kdo ti lístky sežene :)
Reagovat
rod_laver
ceny se týkají prvních kol.
Reagovat
spaniel
Sila. Uz se nedivím, ze Wimbledon je tenisovy grál.
Reagovat
rod_laver
Je, ale atmosféra je opravdu neskutečná a užil jsem si tenhle turnaj nejvíc ze všech, kde jsem byl, i když hlavně oficiální forma prodeje je opravdu úsměvná.. Na US Open není problém sehnat vstupenky prakticky na jakýkoliv den ještě teď. Ale US Open bude extrém, v US není moc o tenis zájem.. Nevím, jestli jdou na FO koupit vstupenky za standardní ceny v pohodě nebo ne..u AO očekávám, že se taky nerozeberou během dne díky poloze.

Gigin sice se předtím zmiňoval o tom, že vstupenky na Masters v Římě byly taky v pohodě, mi ale jejich procedura přišla neskutečně amatérská - možná už šly letos kupovat po netu, ale 2 roky zpátky jsi napsal mail, že máš zájem koupit vstupenky, oni ti poslali mailem Excel, kde bylo napsáno, na které dny je ještě volno, ty jsi v Excelu vyplnil řádek pro den, o který máš zájem a poslal jim zpátky..a mohl doufat, že mezitím se tvá sekce nevyprodala :D
Reagovat
spaniel
Na RG jsem byl loni, tam je to vpoho. Za nějakých 40k lístky na 3 dny prvni kolo, Chatrier + zbytek, i s hotelem a letenkami. Vse pres net.
Reagovat
spaniel
2 lístky, 2 letenky. A k tomu byl bonus 2 vstupenky na Paris Masters.
Reagovat
rod_laver
Tak to je fajn cena, čekal jsem víc. Známá právě měla lístky na semi FO do spodních řad a dostala k tomu lístky na Masters do Paříže. Nevěděl jsem, že je dávají i na dřívější dny, to je fajn. Osobně bych se raději koukl do haly než na FO, tenhle turnaj mě láká nejmíň ze všech GS.. Jinak na TM jsou pořád vstupenky, pohrávám si opět s tou myšlenkou, je to dobrá show, doporučuju a ne drahá.
Reagovat
spaniel
Jak to vychází? To by me zajímalo nejvic. Jinak ty lístky na Paris asi nebudou moc dobre, ja ani nemohl, tak mne propadli :( Celkove uz me vetsi kurty nelákají, pokud nema zapas zápletku, tak nestojí zazitek za nic. Jedine mit skvele misto. Strasne me mrzelo, kdyz jsem videl prázdné sponzorské mista, mohli by tam pouštět aspon deti. Za to malé kurty a prvni dny jsou super
Reagovat
rod_laver
Souhlas, daleko větší zážitek jsem měl z malého kurtu, kde jsem seděl v první řadě než na centru, kde byl nahoře a hrál např. Novak (mám ho jinak rád, ale Golubev je nezajímavý soupeř), tam jde opravdu o atmosféru.

Na TM jsem si vyzkoušel všechny tři sektory:

Nahoře jsem seděl předloni. Sekce (dvouhra a čtyřhra) stála 50 liber, spodní řady 100 liber. Byl jsem dvě sekce - odpoledne i večer, viděl zápasy Andy vs. Roger, Novak vs. Del Potro a super..ta místa nejsou úplně špatná, londýnská 02 je dobře projektovaná, ale lepší je si připlatit. Bylo to fajn, kdyby mi uletělo v pondělí letadlo a finále jsem sledoval na hotelu, kdy Roger vyhořel proti Nolemu :))

Prostřední řada - na skupinu stála sekce cca 35 liber, bohužel jsou místa v druhém patře a ten výhled je jen nepatrně lepší než nahoře.

Spodní řada - na skupinu 45 liber, výhled opravdu super (seděl jsem obě sekce jinde), doporučuju..Takže celodenní 90 liber a uvidíš 2 dvouhry a 2 čtyřhry, za 180 liber můžeš teoreticky vidět všech 8 top hráčů během dvou dní. Krom toho zdarma můžeš chodit na tréninky, kde se v pohodě dostaneš i na Rogera (kde mě loni vyfuckoval) atd..využíval jsem tréninky v době čtyřher, vůbec mě to obecně nebere.
Reagovat
Rafaeoli25
To už je lepší vzdát to a posadit se na Murray mount :)
Reagovat
rod_laver
na ten potřebuješ taky vstupenky, aby ses dostal do areálu, alespoň Grounds Admission.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pořád to vyjde nesrovnatelně levněji :)
Reagovat
rod_laver
To vyjde, protože sedíš na trávě a díváš se na velkoplošnou obrazovku :D to je trošku rozdíl mezi tím sedět na centr kurtu a dívat se na TV, byť v areálu. Tohle by mě vůbec nebralo.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak mě taky ne, ale vyhazovat takový prachy se člověku nechce, je smutný, že je Wimbl tak elitářskou záležitostí, zlatá Paříž a USO, tohle se mi nelíbí :(
Reagovat
rod_laver
Spíš bych řekl, že ceny se prostě odvíjí od poptávky. O Wimbledon je největší zájem a vždy bude považovaný za nejprestižnější turnaj.

US Open - v Americe je tenis tak pátý až šestý nejoblíbenější sport (jestli vůbec) a pro Evropany je NYC trochu z ruky. Pokud chceš jít naopak na NBA na play-off, tak cena vstupenek bude obdobná jako na Wimbledonu. Např. semifinále konference NBA, spodní řada od 4000 USD, na finálovou sérii to možná bude víc jak na Wimbledon.
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel, pak si to mohou dovolit jen elity všeho druhu, normální člověk skutečně nemá šanci, ale ani ten kdo si vydělává celkem solidně, představ si, že bereš čtyřicítku měsíčně a měl bys zaplatit čtvrt melounu za lístek na tenis, i kdybych měl deset milionů tak bych to asi neudělal, i kdyby tam hrál Rafa, sorry..
Reagovat
slacker
40 je dobre vydelavani? ehm ehm :-))
Reagovat
rod_laver
je to otázka preferencí - při 10 milionovém příjmu bych 250 tis za lístek byl ochotný dát. Samozřejmě se 40 to není na žádné vyskakování, natož si pořídit lístek na centr na finále, ale určitě jsou i takoví, co celý život na tuto událost šetří a koupí si ho. Jsem o tom přesvědčený.
Reagovat
Mayo
Ináč konečne skončila tá hnusná tráva :D a hlavne nemusím počúvať tých neskutočných amatérov z tv Dajto...dneska henten hovoril výsledok z Aussie 12 a v poslednom 5. sete, že 7-6 :D
Reagovat
Cico93
Ja kukal na Fandovi, hentych hlupakoch sa nedá počúvať.
Reagovat
McEnroe
Sláva vítězům čest poraženým.
Reagovat
smazaný uživatel
Není nikdo, kdo by mu byl podobný. Když se podíváte na diskuze o nejoblíbenějším a nejneoblíbenějším tenistovi, tak se v obou skupinách nachází stejná jména - převážně hráči top10. To je dáno popularitou. V obou skupinách najdete nesčetněkrát Nadala, Djokoviče, Murrayho, Berdycha, Ferrera..., ale prostě jen jednoho hráče najdete skoro stoprocentně jen ve skupině oblíbení - Rogera Federera. Mám v tom teď docela přehled, protože mě jako berdychovci nedávno jeden antifanoušek vpálil, že Berdych tyto ankety s přehledem vede (ani s přehldem, ani bez přehledu). Je celkem jasné proč tomu tak je. Federer bere tenis se vším, co k němu patří. Není příznivcem Jestřábího oka, nevynucuje si a neprotahuje pauzy, nehádá se s rozhodčím, s noblesou ustojí porážku... Ač obvykle fandím Djokovičovi, dneska jsem přála výhru o kousíček víc Federerovi, protože je otázkou, jak dlouho dokáže ještě hrát na této úrovni a jednou bude na okruhu hodně chybět.
Reagovat
woody
Souhlasim, ať hraje Roger skoro kdekoliv má v hledišti vždy převahu a jasnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mu ten 8 titul preju. Driv jsem nesledoval statistiky ale kdykoli jsem slysel slovo wimbledon, hned me napadl Roger Federer. Je to ikona travy a on musi urvat ten 8 titul a oddelit se od Samprase. At je ikonou se vsim vsudy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude Roger pokracovat timhle stylem tak v TOP 3 zustane do konce kariery. Nema ho kdo ohrozit zatim...
Reagovat
Mayo
A teraz dlhšie bez tenisu :D
Reagovat
Cico93
mesiac do Canady ;(((
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo by ty dvěstěpáďa sledoval viď, to je fakt :)
Reagovat
spaniel
Hruza, ale aspon bude vic casu na vlastní hru :)
Reagovat
Cico93
Zase prehraš s Vencom ;)))
Reagovat
spaniel
Tak obcas se stane. Neni to zadne nemehlo a bekhend ma jak Nole :)
Reagovat
Cico93
A ty servis jak Federer?,)
Reagovat
spaniel
Kezby :) Ale neni spatny, je to moje zbran, i kdyz Venca ma hodne dobry return. Moc es si nedavame.
Reagovat
Cico93
A na akom povrchu hrate ? U nás je tráva a antuka harde nikde ;(((
Reagovat
spaniel
Pres zimu uměla trava v hale, leto antuka a trava. Na hrade jsme byli jednou, ale urcite zopakujeme nekdy.
Reagovat
Mayo
ja hrám skoro ako Rafa len bez rituálov :D:D
Reagovat
Cico93
Ja mam len rituály bez tenisu ;)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo mi tady doporučoval změnit si nick na Rog18GS, že prý se Rafaeoli vydává za mě nebo má více nicku. Byl to myslim spaniel. No s blaznama nemá smysl se dohadovat... Spíš mě zajima ehm, kde je těch 18GS, neprosvihla jsem něco???? Chachachaaaaaa :-D
Reagovat
Roger_Federer
Jeste si nekdo mysli ze je to zena, jak se snazi presvedcit, s ne ten blb.?
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, jsem tak důmyslnej, že měnim i pohlaví, ty seš fakt zralej na Chocholoucha :)
Reagovat
smazaný uživatel
Precti si tu diskuzi pod finále Djoka a Rogera. Tam se píše, že jsi neuveritelne důmyslný a je to velmi chytré se vydávat za holku :-D kdyz to nemůže nikdo odhalit. Takže jsem napsala,že jsi geniální vlastně a je třeba tě obdivovat :-D
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt? :D. Jinak musim bejt fakt rychlej v tom přelogovávání, že ty reakce stíhám v jedný minutě :D. Ale víš že se tim začínám docela bavit, je sranda, když vidim, že maj takový utkvělý představy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konkrétně R_F tim zacina být doslova posedlej. Pokaždé na mě reaguje, fakt těžký případ.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když si myslí, že ty seš já tak musí, on je na mě prostě fixovanej, co s tim nadělám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nenamlouvej si fixaci, prostě tě miluje :-D nemůže bez tebe žít, jsi světlo jeho života :-):-):-):-)
Reagovat
Rafaeoli25
Panebože jen to nééé!!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevíš jak jsi smesnej :-D
Reagovat
Roger_Federer
V dnesnim finale Wimbledonu prohral 33 lety Fedex, aktualni svetova 3, R ze svetovou 1 Djokovicem velmi tesne v 5 setech, jednim z udajne 2 nejlepsich hracu poslednich poslednich let.
Reagovat
smazaný uživatel
R_F už to neber :-D
Reagovat
Rafaeoli25
Hm jeden turnaj hovoří za dva celý roky, tak to jo..
Reagovat
spaniel
Chvili to vypadalo, ze by Roger mohl vyhrat, i kdyz byl od zacatku horším hracem snad ve vsech herních činnostech (hlavne kdyz po skvele odpodavanem setu ziskal TB). Rikal jsem si, ze to bude jeden z tech zapasu, kdy lepsi hrac prohraje (sranda je ze Roger ma rekord i v teto statistice, prohral nejvic zapasu ve kterych ziskal vic bodu nez souper). Ve 2 a 3 setu me Novak vyvedl z omylu a byl jsem presvedceny ze vyhraje 3:1. Poté co se nechal ve čtvrté rebrejknout (vubec poprve v zapase) a zejmena po tom obratu jsem si byl jisty, ze to Roger vyhraje. Rikal jsem si, ze Novak na to mentálně nema. Ukázalo se ze mel :D Mel trochu výhodu v tom, ze podával v pátém prvni, tudíž případný brejk neznamenal hned konec, ale porad žila sance na rebrejk. Hrac muze byt o trochu uvolnenejsi. Hodne se probírá MTO, ktere si vzal. Na kotník to nevypadalo, spis křeč v lytku. Nemyslim si, ze to nakonec melo velky vliv, ale v ten moment jsem byl hodne naštvaný. Federer mel momentum na sve strane. Jako fanoušek Federera na to nejsem zvyklý a nevedel jsem co to s nim udela. Vzpomněl jsem si na zapas s Gulbisem, kde se pak Gulbis vratil jako vyměněny. Novak se po tom výbuchu ve 4.setu mohl vydychat, zkoncentrovat, uvědomit si co fungovalo a vratit se k tomu. Myslim ze nejaky vliv to melo, stejne jako maji svuj vliv i přestávky kvuli dešti nebo přerušení pro tmu. Zapasy mívají svuj plynuly vývoj a výhoda se preleva. Navic to, ze po ošetření nebyl nijak limitovany v pohybu, taky neukazuje zrovna na zraneni, ale spis na taktiku. Nejsem az tak naštvaný, protoze byl lepsim hracem, ale mohlo mu to pomoct a to mrzí. Myslel jsem, ze to nema zapotřebí.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlas s komentarom :)
Reagovat
smazaný uživatel
jednoducho islo o taktiku, sice spinavu ale povolenu...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto nesouhlasím. Ano, taky si myslím, že to bylo lýtko a ne kotník, ale pokud měl křeč, tak měl jako hrát s ní? Vliv to navíc nemělo. Federer o své podání přišel dávno poté.
Reagovat
smazaný uživatel
ale coby nemalo, ved djokovic uz mlel z posledneho a potreboval oddych...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, no, strašně dlouhej oddych, ten mu stráááááááášně pomohl. Kdyby taktizoval, tak by to MTO protáhl, co by to šlo, neběžel by hned na dvorec. Masírovali mu lýtko, takže šlo vážně zřejmě o křeč. To je v 5. setu po 3 a půl hodinách fakt "překvapivé".
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si myslí, že s křečí se dá hrát :)
Jako kdyby nikdy Fedex se nešel ošetřit, herečka je spaniel.
Reagovat
spaniel
Federer je hrac, ktery nejméně krat vzdal zapas (pokud vim, tak jednou). A krome jedineho pripadu si ne vzpomenu, kdy naposledy si vzal MTO. Nepochybuji, ze mne to napises....
Reagovat
J.M.
Kdy Roger vzdal zápas? Mám dojem, že párkrát odstoupil z turnaje (asi dvakrát?), ale nikdy nevzdal zápas. V tom je opravdu unikátní.

http://ftw.usatoday.com/2014/03/roger-federer-retire-match
Reagovat
smazaný uživatel
Není možný, spaniel se nikdy neplete :D
Reagovat
J.M.
Není ostuda se splést v něčem, co člověk dá do závorky s otazníkem a výslovně napíše, že si tím není jistý, něčem, co je přibližné a není stěžejním v tvrzení. Horší je, když člověk trvá na omylu ze zásady.
Reagovat
smazaný uživatel
Otazník, ani pochybnosti nikdy nevidím, ale někdo, kdo neustále urážkami poučuje by se plést neměl.
Reagovat
spaniel
Dole jsem psal ze nikdo neni vševědoucí a neomylny. Tady jsem dal do závorky "pokud vim". To pro tebe nejsou pochybnosti? Navic jsem te neurazil, to ze to tak vnimas bude asi tim, ze jsi v podvědomí nejistá a kazdou opravu beres jak urážku, ze ktere dedukujes ze ti píšu, ze jsi hloupá, i kdyz si to nemyslim ani nepíšu.

Mimochodem, toto co jsi napsala, jen ukazuje, ze tvým jediným cilem je udržovat dohadování. I kdyz jsme to dole uzavřeli, začneš tady tim samým.
Reagovat
J.M.
Otazník jsem tam měl já, protože jsem to vztáhl i na sebe. Jinak doslovná citace spaniela:

(pokud vim, tak jednou)

Je to v závorce (tedy není to stěžejní tvrzení, jen doplnění), výraz "pokud vím" značí pochybnost, nejistotu, tedy že to není tvrzení faktu, ale nějaká přibližná doměnka, která není tím gró toho zdělení (že Roger málo vzdává), ale ilustrací.
Reagovat
J.M.
(Oprava: sdělení. Jinak se omlouvám, že jsem to psal i za spaniela, reagoval jsem ještě na neaktualizovanou stránku, kde jeho reakce nebyla.)
Reagovat
spaniel
Jasne, podle tebe v tenisu psychologie nefunguje a nic nema vliv. Jsou to roboti. V kazdem sportu jsou veci mimo hru samotnou, ktere maji vliv. Nekdy to zafunguje, nekdy ne. Me jen mrzí, kdyz to zkouší. Mozna mu krivdim a bylo to ciste ze zdravotního duvodu, ktery velmi rychle odstranila masaz a byl schopny dal hrat na 100%. Myslim ale, ze vzhledem k jeho minulosti je tu i slušná sance, ze to tak neni. Neni to zadna urážka, jak jsem psal, byl dnes lepsi a zasloužil si vyhrat, ale to neznamena, ze se MTO nestalo a ze se o nem nemuze mluvit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvit se o něm může, ale přesvědčení některých remcalů, že se zcela jistě jednalo o hnusnou taktiku urážlivé je. Pro Novaka mluví hned několik věcí. 1) Během zápasu byla několikrát ukázána grimasa, na níž nevypadal, že ho nic nebolí. 2) Proč by si MTO bral na začátku 5. setu, kdy zase začal nabírat vítr do plachet, a ne v koncovce 4. setu, kdy se totálně potápěl? 3) Proč by MTO neprotáhl na maximum, kdyby potřeboval Federera vykolejit?
Jakoby tady nikoho asi nikdy nechytla křeč do lýtka. To má člověk pocit, že v tu chvíli se počůrá bolestí, ale jak odezní, tak je to celkem v pohodě.
Reagovat
spaniel
Sorry, ale jak uz jsem ti jednou psal, s tebou se neda diskutovat. Z jedineho duvodu, o tenisu a sportu celkove vis kulovy. Delas si z toho trapný dýchánek.

Vis vubec ze podle pravidel je MTO kvuli krecim zakázané? Zjevne ne, kdyz dole pises, ze on ne simulovat, mel po 3 hodinách krece.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo, kdo nedokáže udržet téma, mi bude tvrdit, že se se mnou nedá diskutovat. To je fakt výborný :/ Tak hlavně, že v tom máš jasno.
Reagovat
spaniel
Nevykrucuj se porad. Pises hodne nesmyslu a nemas ani tolik cti, aby ses zamyslela. A kdy mne napises kde se Federer nechal osetrovat? A odkdy se MTO bere na krece?
Reagovat
smazaný uživatel
A co měl jako dělat? Skákat po jedný noze? Nebo skrečovat zápas? A nevím, proč bych ti zrovna já měla psát, kdy si Federer vzal MTO.
Reagovat
spaniel
Protoze kdyz uz napises, ze Federer je stejny a ze se taky nechává osetrovat, tak bys to mela mit něčím podložené. A pokud si nikdy neviděla hrat hrace s krecema, tak věř ze se to děje, i kdyz hezke to neni. Ale pravidla jsou pravidla, nechapu ze to lidi nechápou. Ze se na ne vecne kašle.

A vubec nechapu, proc se tady o tom do kolečka dohadovat.
- Vzit MTO si mohl (i kdyz bezne je pred vlastním servisem, ale ne kvuli krecim.
- Podle me mu to mohlo pomoct, vy tvrdíte ze ne (asi jste jasnovidci, ja si netroufnu tvrdit, ze mu to na 100% pomohlo a jinak by Fed vyhral. Píšu jen ze mohlo.
- Nevidel jsem ze by ho neco limitovalo a zajímalo by me, co to teda bylo
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi taky jasnovidec a čteš mi myšlenky, i když úplně blbě. Kde jsem napsala, že Federer je stejný a taky si bere MTO???
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to tu právě čtu. Ano, máš pravdu, že výhradně kvůli křeči nesmí hráč využít MTO. Potřebu MTO určuje přivolaný lékař. Pokud by usoudil, že se jedná pouze o křeč, smí umpirový sudí nařídit, aby hráč nastoupil ke hře. K ničemu takovému nedošlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Hele to je marný, oni ti zas řeknou, že si vymejšlel a obelhal lékaře, dokázat to ale nemůžou a to je jejich problém, takže je to jen nechutná ubohá pomluva..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ukázkovým příkladem toho, že se zde lze úplně v pohodě a bez urážek bavit i s člověkem, který fandí někomu úplně jinému a s kým nesdílím vždy stejný názor, jen člověk musí chtít a být ochotný přijmout i jiný slušný názor. Děkuju :)
Reagovat
Rafaeoli25
Díky, je to tak, jinak pro mě je ale Nole č.2 po Rafovi a fandim mu taky, jen míň, abys měla jasno :). Každopádně co se týče toho medicalu, nevadilo by mi to u nikoho a ani kdyby si ho někdo mohl vzít a vzal třeba třikrát, je to směšný a ubohý současně tohle napadání..
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě jedna věc. O tenisu určitě nevím všechno, ale vím dost. Nad svými slovy se dokážu zamyslet, takže například nepoužívám jako "argumenty" urážky jako ty. Pokud mě někdo slušně opraví v mylném přesvědčení, poděkuju mu, protože se ráda přiučím. I díky tobě se neustále učím, protože mi zde stále něco tvrdíš (ne vždy je to pravda), tak si zjišťuju, jak to je. Nezlob se ale, že ti za to nepoděkuju. To bys ještě musel zapracovat na formě svých pouček a na jejich přesnosti a správnosti :)
Reagovat
spaniel
Dobre, ale otazka je, jak to začalo. Vratit se na počátek. Nikdo neni vševědoucí a neomylny. Me jen rozčiluje, kdyz nekdo neco tvrdi jako fakt a ani si to neoveri. Ty ted uz vis o MTO, ale muselo to zabrat x komentu, kde kazdy byl jedovatejsi. A jo, jsem hodne nediplomaticky, nejak jsem se k tomu tady dopracoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys mě v prvním komentáři v klidu opravil, že kvůli křečím se MTO brát nesmí, pak bysme se nedopracovali k x komentářům, ale já bych ti poděkovala za vyvedení z omylu. Takže je otázka, kdy sis to ty sám vlastně uvědomil a proč jsi to opět musel psát ve stylu, jaká jsem strašně blbá kráva, že tuhle děsně "podstatnou" věc o tenisu nevím.
Reagovat
spaniel
Ja uz tady napsal nejednou nekomu ze je hlupák, pokud jsem si to myslel. Tobe ne, takze si to asi nemyslim. Jen me proste rozčiluje jak jsi tvrdohlava.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro hlupáka každý hloupý :-D
Reagovat
spaniel
Nechapu co to s tim ma spolecne. Pro me neni kazdy hloupý. Pro tebe asi ano, tudíž....
Reagovat
smazaný uživatel
Nejednou jsi někomu napsal,že je hloupý...takže..:-) Já bych si to k nikomu nedovolila třeba..
Reagovat
spaniel
A to je chyba. Dnes se hloupost az moc toleruje a výsledkem je, ze ji hlupáci dávají na odiv.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ukázkový Beran - vášnivá a tvrdohlavá. A pokud mi někdo napíše, že vím o tenisu a sportu kulový a že tu často melu blbosti, tak si mám myslet co?
Reagovat
spaniel
Dobre, bylo to moc tvrdé, promin. Nevim co vsechno vis, všimnu si jen co nevis :D Kulovy je silný slovo, ale az casem budu vedet kolik toho skutecne vis (a nevis ;))
Reagovat
smazaný uživatel
1) O tenisu vím hodně, ale mám se stále co učit. Na jeho půvab jsem přišla relativně nedávno a učím se za pochodu.
2) Jsem alergická na arogantní machry, co si myslí, že spolkli všechnu moudrost světa a poučují zásadně stylem "a co ty jsi za ubožáka, když tohle nevíš?".
3) Své myšlenky v diskuzích se snažím formulovat přesně a nedávat nic tzv. mezi řádky, protože to je ošemetné. To, že ty si to tam velmi často najdeš, a používáš to proti mně, neznamená, že jsem to já, kdo neumí diskutovat.
4) Nemůžeš se divit, že mě na základě tohoto pěkně štveš a jsem na tebe nepříjemná.
Reagovat
J.M.
To, že někdo někomu konkrétnímu řekne nebo napíše, že je hloupý, neznamená, že to říká nebo píše každému. To je ta zásadní logická trhlina této populární výmluvy, kterou si Forrest (při své inteligenci) neuvědomil.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, bylo to myšleno naprosto geniálně...o tom ten film totiž je. Že v jednoduchosti se ukrývá něco mnohem víc než je normální člověk schopen pochopit. CO JE TO VLASTNĚ "NORMÁLNÍ"???
Reagovat
spaniel
O jej, Forrestova sestra.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumná holčina :-)moje krevní skupina.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdyby chtěl Rogera rozhodit, tak by si vzal medical hned po čtvrtym setu, aby ho dostal co nejvíc z tempa, to by se o tom dalo uvažovat, on si ho ale vzal za stavu 2:1 v pátym, kdy už byl zase v pohodě, navíc Rog po tom medicalu odpodával čistou hru, takže ho ta pauza nijak nerozhodila, to jsou fakta..
Reagovat
spaniel
V pohode? Jak muze byt v pohode nekdo, kdo je od zacatku lepsi a najednou je v pátém setu?
A co mu vubec bylo? MTO se na křeč brát neda, takze nejake zraneni, ktere odezní za par minut a hrace nijak nelimituje? Ale nijak me toto popírání neudivuje, ty uz popíráš tolik veci, ze musis i u ostatnich, aby sis zachoval tvar.
Reagovat
Rafaeoli25
V pohodě po začátku pátýho setu, kdy ved 2:1, jinak ty jsi takový expert, že můžeš tvrdit, kdy má být medical povolen? Ne, to nepozná ani ten nejzkušenější lékař, takže takhle lze napadat úplně kohokoli, protože se nic prokázat nedá. Je to ubohý, mě by ani nenapadlo z čehokoli obviňovat Roga, je to stejný jako s tim dopingem a dalšíma věcma, vy prostě Rafu nenávidíte a půjdete proti němu za každpu cenu, s Nolem je to podobný, sebemenší záminku využijete k útoku, fialovej hnus, nic víc..
Reagovat
spaniel
Uz vim proc se Rafa hrabe v řiti, snazi se te z tama vydrapat.
Reagovat
Rafaeoli25
Jen pokračuj, ukaž jakej seš, ne tu přetvářku co tu často servíruješ, Fandina měla pravdu když řikala, že seš taky zm.d, já jí nevěřil, teď vidim, že je to pravda..
Reagovat
J.M.
Fandina tohle nikdy napsat nemohla, protože ta jen fandí a nikomu nenadává, neb to z duše nesnáší.
Reagovat
Rafaeoli25
Je pravda, že ona to napsala diplomatičtěji ano..
Reagovat
spaniel
Ale uz jsme u z*rdu? Vidim ze maska padá a ukazujes svou pravou tvar :D Nechapu proc do kazdeho komentu tahas Nadala, pokud vim, uz tyden neni tématem k diskusi. Proto ten prispevek.

Jak jsem napsal, ty tolerujes jakékoliv porušování pravidel (podvadeni), protoze to Rafa dela. Uz roky a pravidelne. Kdyz se teda neco kontroverzni stane, tezko pocitat s tim, ze se nad tim aspon zamyslis. Nijak me to nepřekvapuje. Jen by me zajímalo, co by bylo, kdyby to udelal takovy Almagro a pak porazil Rafana. Tam by ses nad tim treba zamyslel.
Reagovat
spaniel
To, ze Fandina nekoho nema rada je vlastne potvrzením, ze je clovek chytrý a normalni, takze to beru všemi deseti. Naopak, pokud si s ni nekdo notuje, muze byt okamžitě bez vyšetření hospitalizován.
Reagovat
Rafaeoli25
Nemám rád vulgarity a používám je ojediněle jak dobře víš, když do mě ale někdo jde takhle hnusně, bránit se musim, jako v případě R_F a Pe3ka, o tobě jsem měl jiný mínění. Jinak opakuju, proti medicalům nic nemám, ať si je dotyčný bere z jakýchkoli důvodů, Nolemu nijak nevyčítám, že si ho ve finále USO s Rafou vzal, takže mám přístup ke všem stejný..
Reagovat
spaniel
Ja te ničím nenazval. Jen myslim (a dlouhodobě), ze jsi za hranou zboznovani. Nekdy je to úsměvné, ale nekdy otravne. Myslel jsem, ze kazdy kdo sleduje sport (jakýkoliv) chápe, ze jsou tam i psychologické taktiky a ze se nad tim dokaze aspon trochu zamyslet. A obzvlášt, kdyz nehraje jeho oblíbenec, tak by mu to mohlo jit i objektivně.
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, tak se vraťme ke slušnosti, to jsem rád. Ano, fandim Rafovi, ale i v tomhle případě se na to dívám objektivně, pak bychom mohli mluvit i o pauze na WC, tu mnozí taky kritizují, já ani s jedním problém nemám, zvlášť v dlouhých náročných zápasech. Zabývejme se podstatou, tedy tím, jestli ten medical ovlivnil zápas..
Reagovat
spaniel
Ale na to vse jsou pravidla. Pokud nekdo poruší pravidla, vadi me to.
WC pred vlastním servisem - v poradku.
MTO kvuli zraneni - v poradku
MTO kvuli taktice - vadi me to. Nevíme to jiste, ale diskutujme o tom.
Vliv to melo, jedine co nevíme jestli velky nebo zanedbatelný. Ja si myslim, ze to melo maly vliv, ale melo. Byl dost velky, aby to neco změnilo? Pravdepodobne ne, ale pokud to bylo z taktických duvodu, nelibi se mne to.
Novak byl lepsi a vyhral zaslouzene, nikdy jsem nenapsal neco jine.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže i WC je občas určitě taktický, časově to vychází podobně nebo stejně, každopádně Rog po jeho medicalu odpodával s nulou v naprostý pohodě..
Reagovat
spaniel
Ano, dopodával a proto píšu, ze si myslim, ze to melo maly vliv. Kdyby byl brejnuty, tak bych byl jinak naštvaný :) Každopádně kde je psané ze to musi mit okamžitý účinek? Ze najednou bude vyhravat kazdy bod? Proc by mu to nemohlo pomoct pozdeji? Slo o to zkoncentrovat se a vratit se ke sve hře, ktera fungovala. Rogerovi podani to neovlivnilio, ale jeho hru na returnu ano.

WC je ok, ale musi byt pred vlastním servisem podle pravidel. Kdyz je, nemam námitek. Kdyz vidim, ze nekdo spadl nebo byl predtim zraneny, nemam problem ani s MTO, ale je zname ze se to pouziva jako taktika. Jinak pravdilo, ze se nesmí používat MTO pri křečích zavedli poté, co ho par hracu hnusně zneužívalo (Almagro atd).
Reagovat
smazaný uživatel
S Nadalem jsi začal ty,že zase hrabe v řiti..krátká paměť???
Reagovat
spaniel
Urcite nejsem prvni, kdo ho tady zmínil. Skus to najit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafaeolimu to predhazujes, PROČ? Más tu potřebu...
Reagovat
spaniel
Protoze podstata našeho vztahu je rivalita Rafa-Fed. Nic nad rámec toho neni, pokud jsme řešili neco jine, casto jsme se shodli (kdysi davno politika atd). Je předpoklad, ze at uz se budeme bavit o čemkoliv, vzdy se to nakonec dostane do zakladni roviny našeho vztahu, Rafa-Fed.

V tomto pripade se probírá MTO, ja jako fanda nekoho, kdo to nedela a nekdo, kdo nema tyto veci rad a on jako fanda nekoho, kdo to dela a nekdo, kdo s tim souhlasi. Jak jsem napsal, myslim, ze jeho objektivita je tim ovlivněna.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tys začal do normální diskuze tahat narážky na trenky a hrabání a to nesouviselo s ničím ohledně MTO. Připadá mi, že máš dost nízké sebevědomí a když nemáš argumenty tak urazis. Nechápu, pritom znalosti máš...proč to děláš?
Reagovat
spaniel
K cemu jsou ti znalosti, kdyz tady 99% lidi na ne kašle, tenis sleduji povrchove a dokola omílají stejne nesmysly a jeste se nimi chlubí? Je to na hlavu a neda se to vydržet vecne. Aspon ja na to nemam povahu, jsou nekteri co to zvládnou a vsechna cest, ale to je o povaze a to se tezko mění. Spis se to s casem na TP mění k horšímu a reaguji podrazdeneji. Číšník se muze usmívat, podrážděnost se v nem sbírat a nakonec to odnese host cislo 100 s nejmenší prkotinou, pritom číšníka nastvalo 99 hostů predtim (Barney a spol).

Tímto jsem nemyslel Rafaeliho25, tomu jde o tenis. Neprobira saticky a o tenis se zajímá. Jen me nastvalo, ze toleruje porušování pravidel, ktere pro nej vubec nic neznamenají. A ma to spojitost s tim komu fandi, kterého az moc nekriticky obdivuje a bráni ho za kazdou cenu. Toto jsem tady dnes napsal x krat takto slusne, ted uz pohár přetekl a v podstate jsem to same napsal takto. Rafaeoli byl host c. 100 a tímto teda promin.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechna čest za slůvko omluvy.
Reagovat
Rafaeoli25
Omluvu přijímám, už jsem myslel, že jsem tě taky špatně odhad, to se mi stalo v případě Pe3ka, jehož jsem v lednu vyzval ke smíru a slušnosti a vypadalo to, že by k němu mohlo dojít, on se ale jen přetvařoval, to je pak pro mě vždycky zklamání, jsem rád, že ty takovej nejsi..
Reagovat
Cico93
Ale podanie mal na 1 s* fakt. A ten bb v 5 sete si ako prežíval tam mal Roger šancu na break a potom si myslím, žeby to už nepustil
Reagovat
smazaný uživatel
tam sa mal do toho roger opriet a necakat co spravi djokovic a bolo by po zapase...skoda toho, lebo roger bol v tych chvilach lepsim hracom...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji! doufám, že si to užíváš.
Reagovat
baggik
Fakt ubohost jak někteří omezenci začnou nadávat tenistům a tenistkám do simulantů a podobně když si dovolí zavolat doktora. Já bych chtél vidět vás. Kdo sedí doma u tv toho nic nebolí no. Zrovna Djokovič co předvádí na kurtu za gymnastiku a co vydrží jeho kotníky to je mazec. Kdyby kdokoliv z vás hnidopichů jednou doklozl pro balon jako on a natáhl se tak by vás odnášeli na nosítkách. Opravdu neskutečná demence některých lidí. Tak se na to nedívejte, když nesouhlasíte s pravidlem o možnosti ošetření.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, takze simulacia v tenise vlastne ani neexistuje...
Reagovat
Rafaeoli25
Podle nich by Nole a Rafa prostě na ošetření neměli mít právo, protože podle nich určitě simulují, jedno, že to nemůžou nijak dokázat, zkrátka oni tvrdí že to tak je a přes to nejede vlak, my je můžeme jen poslat někam..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a v případě křeče by asi měli skákat po jedné noze, dokud je to nepřejde, aby šance byly vyrovnaný.
Reagovat
Rafaeoli25
Vystihla si to přesně..
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rafa pouziva nedodrzovani pravidel aby rozhodil soupere..uz se to tady resilo vicekrat.Napr koucink.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, Toni se zamračí, Rafa pochopí a zamračí se na soupeře a ten se z toho chudák složí, máš pravdu :)
Reagovat
baggik
Oni by zřejmě povolili ošetření pouze v případě, že má hráč zlomenou nohu. Ve fotbale ošetřujou někoho každé dvě minuty polovinu času se nehraje a oni budou tvrdit, že tenisti, kteří stráví na kurtu 4,5 hodin v kuse a hrají obden jsou simulani když si dvakrát za turnaj nechaj promasírovat sval nebo ostříknout.
Reagovat
Cico93
100% s tebou súhlasím
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslim, že u Noleho a Rafy by to nepovolili, ani kdyby měli otevřenou frakturu :)
Reagovat
Pe3k
Z mého pohledu se jednalo o nejlepší turnaj za celý rok. Potěšily mě především česká děvčata. Fandil jsem Lucce, ale vítězství Petře Kvitové přeji. Finálový zápas byl z pohledu kanaďanky úplné fiasko.

Mezi muži se jen potvrdilo, to co všichni už několik roků víme, a to že Nadal neumí hrát na trávě. Prakticky není hráč, který by ho nemohl porazit. Rosol, Kližan nebo Brown, ti všichni ho jasně přehrávali.
Roger odehrál parádní turnaj bohužel si vybral svůj nejhorší zápas. Z backhandu byl schopen jen vracet míčky do středu pole a jediné čím mohl Novakovi ublížit byl čop, který dost kazil. Kdyby hrál Roger jako v zápase s Wawrinkou, neuhrál by Srb ani set. Zápas skončil 3:2, ale Djokovič byl lepší ve všech 5 setech. Roger hrál pasivně a naprosto bezmyšlenkovitě nabíhával k síti. Fakt, že se tento zápas hrál na 5 setů, ukazuje, že je na tom Djokovič psychicky velmi špatně. Je mrzuté, že Wimbledon vyhrál hráč, který neopustí základní čáru, ale ve finále byl prostě lepší. Jsem sice zklamaný z neúspěšného pokusu o 18. titul, ale i tak to byl po všech stránkách vydařený turnaj. Roger věnoval Djokovičovi svatební dar ve formě Wimbledonského titulu. Prohrát 4 grandslamové finále v řadě by Djokovič rozdýchával jen velice těžko.

Nadal se není schopen udržet na pozici světového hráče číslo jedna ani jeden rok v kuse, přestože jeho jediný soupeř nevyhrál osm grandslamů v řadě. V kombinaci s jeho neschopností hrát na trávě a v hale je to parodie na nejlepšího hráče všech dob.

Federerovi bude brzy 33 a i tak dál láme tenisové rekordy, ale co je hlavní, že jeho elegantní hra baví všechny tenisové fanoušky na světě. Ještě několik let bude mezi hlavními favority na zisk grandslamového titulu.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, to jsou správná slova, z tvého pohledu, obsah ani nestojí za komentář :)
Reagovat
Frick
No nevim. Rogerovi jsem to přál i tak nějak vzhledem k věku, že by to byla fajn labutí GS píseň....

Těžko říct. Mluví o LOH v Riu 2016, takže by třeba sezóna 2016 mohla být poslední. Je tedy myslíte pořád šance že i do této doby se bude stále držet tak TOP 5 - TOP 8 a nebude paběrkovat až někde mezi 15. - 20. místem?
Reagovat
Mayo
konečne súhlasím s Pe3kom ... takže niesom jediný, kto si myslí, že hral RF špatne, je to fajn teda :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak osm grandslamů jo, umíš aspoň počítat? :D
Reagovat
Mayo
asi som jediný, ktorý si myslí, že RF nehral dobre :O
Reagovat
smazaný uživatel
Oba hráli fantasticky.
Reagovat
smazaný uživatel
tak roger mi prisiel strasne zakriknuty na returne a vo vymenach, kde casto prenechaval iniciativu simulantovi, ale ked to uz v stvrtom sete rozbalil, tak na kurte kraloval...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé je, že na zahraničních fórech jsem nic o simulantovi nečetl. A nebo jsi nasra*ý, že si nebudeš muset (prozatím) měnit nick? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to napisem krajsie...bol zraneny tak, ze to nepostrehol nikto, dokonca ani samotny djokovic :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi do háje s nějakým simulantem. Nechápu, že má někdo potřebu snižovat tak úžasnou hru obou hráčů blbými pindy o simulování.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehrál dobře, hrál dost pod svoje možnosti ... bez šťávy.
Reagovat
smazaný uživatel
Přemýšlím, co by tam asi museli chlapci předvádět, abyste si mysleli, že hráli dobře, když tohle byl špatný výkon. Střídání razance s technickými míči, poměr UE a W, celodvorcové pojetí...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulka Giginovi, Nole a spol..Zasluzený titul..

Inak je celkom symbolické, že este pred mesiacom tí istó FFF, ktorí Noleho odpisovali a nepovazovali ho po prehrách s Rafom za adekvátnu konkurenciu sa dnes prizerali tomu, ako prá Djokovic konecne vo finále uspel a práve s Federerom..A to na svojom najslabsom povrchu a Rogerovom najsilnejsom..Celkovo to má s Rogerom na GS 6:6 a dneskom má jeho skalpy na vsetkých turnajoch hlavnej stvorky..Fantastický tenista, ktorý je obrovskou prekážkou nielen pre Rafu ale aj Rogera..

Djokovic bol lepsi vo vsetkých prvych styroch setoch a napriek tomu to bolo 2:2...Ku cti mu sluzi, ze sa nezlozil a ukázal mentálnu silu..Roger hral u mna nad ocakavania, hral tenis, s ktorým získal 7 Wimbledonov, podával snáď najlepšie zo vsetkých finále..Dnes mal proti sebe vsak lepsieho hráca..
Reagovat
Roger_Federer
Nole dnes predvedl o 2 levly lepsi vykon jako ve finale RG, zapasy Novaka a Rogera vzdy byly to nejlepsi co tenis nabizel..Novak se vnich dokaze vybicovat k tenisu paradnimu, ne te nudne placane od lajny..nikdo Novaka odepisoval..nu dnes dokazal jen to co se od neho ceka..
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže :)

Vždy hrá tolko kolko mu súper dovolí..Na BL je Rafa trochu iný súper, hoci dnes hral Roger od základnej čiary velmi solídne..
Reagovat
Rafaeoli25
A proč mu to proti Rafovi podle tebe nejde? Pokud tedy Rafa nic neumí, měl by si ho Nole porcovat dle libosti ne? Prej vybičovat, ty umíš pobavit..
Reagovat
smazaný uživatel
Djoko byl slabá konkurence v tom, že na grand slamu vždy odešel hlavou. Jak si jinak vysvětlit například jeho počínání při Wawrinkově match pointu na Australian Open, dvojchybu na match point Rafy v Paříži a tak dále. Dnes všechny tyto své démony zahnal.
Reagovat
smazaný uživatel
Vytrhávaš konkrétne a záverečné fiftíny zo 4hodinových maratónov..

Ale to neni o tom..Dnes mal tiez velké, prevelké výpadky..Setball v prvom sete, 5:2 vo stvrtom..Dnes to vsak súper nedokázal potrestat..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty match pointy byly pomyslným zrcadlem reality. Novakovi se zkrátka roztrásla kolena a takových momentů bylo mnohem víc. Divím se, že nedokážeš přiznat Noleho psychický blog z finálových zápasů, byli dva Djokovičové, ten na Masters a ten na Grand slamu. Pěkně to napsal někdo v komentáři, že Djokovič je nejlepší hráč. Mimo grandslamy. Jak mi jinak vysvětlíš, že když se potkali mimo grand slam v tomto roce tak Djoko vždy vyhrál a vždy jednoznačně?
Reagovat
smazaný uživatel
blog. :D :D :D Blok samozřejmě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ani by som nepovedal, vid 4. set...nakoniec vyhral so stastim, nic ine by som v tom nehladal...stretne sa s nadalom a opat psychicky skolabuje...
Reagovat
Roger_Federer
Proc sem zase tahas do kazdeho komentu Rafu? A zase naplakas?
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
Cico93
Venco to nieje smiešne ale:)
Reagovat
Rafaeoli25
Hele Cico, ty seš taky já?..jen abych věděl :D
Reagovat
Cico93
jj ja som ty a ty si ja
Reagovat
Rafaeoli25
Dík, to jsem potřeboval vědět :D
Reagovat
smazaný uživatel
rafaeoli je ukaz, ktory sa objavi jedine ked rafa vyhra alebo ked roger prehra...vtedy je totiz vo vytrzeni a ma potrebu sa o to podelit s ostatnymi...
Reagovat
smazaný uživatel
dokonca sa vo svojich nazoroch utvrdzuje aj tym, ze pouziva viac nickov a komentuje sam seba :)
Reagovat
Rafaeoli25
Dva blázni se našli, měli byste se jít léčit když za polovinou nicků vidíte mě, možná bychom se my všichni měli sejít abyste pochopili jak moc špatný to s váma je..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, sejděte se. Vsadim se, že by to vypadalo takhle.

http://www.kotzendes-einhorn.de/blog/wp-content/uploads/2013/11/internetvsreality.gif
Reagovat
Rafaeoli25
Sim tě, nepřej si to, sešli bysme se a oni by zjistili, že jsou fakt blázni, takhle si aspoň můžou namlouvat, že to tak neni :)
Reagovat
tito
Finále bylo pěkné, jak se to přelévalo, tak jsem fandil oběma, i když více Nolemu. Ale zasloužili si vyhrát oba. Respekt k Rogerovi, turnaj odehrál tak, jak jsem si myslel, že už nemůže. Navíc ten obrat ve čtvrtém byl parádní. Závěrečný ceremoniál zvládl s noblesou, bylo to dojemné, jak se starouš rozhlížel po centru. Bůhví, co se mu honilo v hlavě....Jinak gratulace celému Djokolandu, Nole konečně prolomil prokletí finálových zápasů, už takový výsledek potřeboval jako sůl. Navíc okořeněný nejvyšším umístěním v žebříčku :-) Opravdu důstojné finále, které halí jen některé naprosto zbytečné příspěvky níže.
Reagovat
smazaný uživatel
Dělají jako by Fedex nikdy neodešel do útrob haly pro nějaké to ošetření :) někteří fanoušci to hold snáší hůře :)
Reagovat
Nola
vďaka za pekný príspevok, je tu viac takých od fans Rafu, čo si veľmi cením, Nole sa týmto víťazstvom vyrovnal v počte GS titulov Matsovi Wilanderovi a Johnovi McEnroe
Reagovat
Mayo
komu sa ešte vyrovná priatelia, poďme si zatipovať
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vzhledem k tomu, že na nejšpičkovější úrovni by moh ještě pět let klidně hrát, tak určitě je v jeho silách vyrovnat Samprase..
Reagovat
VlS
Nelze, než s tebou souhlasit od prvního do posledního písmenka
Reagovat
VlS
Nelze, než s tebou souhlasit od prvního do posledního písmenka
Reagovat
Roger_Federer
Ty si maestro..; )
Reagovat
smazaný uživatel
Výborný komentář. Chyběl si tu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeme ho zařadit do 1. kategorie po bok 1977, 1980, 1981, 1982, 1990, 2007, 2008, 2009 a dalších soubojů. Bylo mi ctí toto utkání sledovat. Jednoznačně nejlepší zápas roku 2014!
Reagovat
smazaný uživatel
Naposledy jsem podobně unešená byla z tenisu při finále AO 2012.
Reagovat
seshitec
přesně tak oba hráči 3x více winnerů než nevynucenejch chyb, naprostá špička i s dramatem
Reagovat
Rafaeoli25
2008 prosim tě ne, to byl údajně skoro průměrnej zápas..
Reagovat
woody
Fantastické finále, Roger je podle mě nejlepší hráč na podání, ten jeho servis je neskutečný!! Škoda,že ho někdo nenaučil obouručný BH, ten jednoručák ho limituje... Nicméně jako fanoušek Djokera jsem spokejený, další velký cíl je určitě Cincinati a US open, tak hlavně si dobře odpočinout :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jednorucak je najlepsi uder v tenise, je skoda, ze vacsina tenistov to hra obojrucne...
Reagovat
LukasH
Jednoručák je naopak výhoda. Je efektivnější, ale Roger v něm bohužel už zaostává. Když se podíváš na jednoručák Wawry nebo Dimitrova, je to o něčem jiným.
Reagovat
Mayo
jednoručáci sú frajeri to treba nechať
Reagovat
smazaný uživatel
tak zaostava aj preto, lebo povrchy sa spomalili a pretlacit sa cez jednorucak k vitaznemu uderu da zabrat...
Reagovat
J.M.
Jednoručák k jeho hře patří, k tomu, jak tvoří výměny. S obouručákem by to byl jiný tenista a mnohé věci a údery, které hraje, a které mu tak jdou, by nehrál. Pomoct by mu to mohlo možná trochu na returnu, ale to je tak vše. V řadě jiných věcí by ztratil. Jestli ho jednoručák v nějakoé jedné věci omezuje, obouručák by ho omezoval ve více věcech. Jeho bekhend je velice dobrý (zatím pořád o třídu až dvě lepší než třeba Dimitrovův, a i mezi konkurencí obouručáků je na tom hodně dobře).
Reagovat
smazaný uživatel
a keby to hral na returne obojrucne a vo vymenach jednorucne?
Reagovat
J.M.
No samozřejmě, to je věc, která mi už léta přijde, že by mohla jít. Mám pocit, že třeba Thiem občas z některých pozic (hlavně na returnu) hraje obouruč (který v dětství hrával, než ho trenér přeškolil na jednoruč). Možná by to šlo, ale je těžké na profesionální úrovni zvládat dobře oba typy uderů a volně je v zápasech střídat (a hlavně se ve zlomku vteřiny, v té rychlosti, ve které profíci hrají, rozhodovat, který použít).
Reagovat
woody
Ja s tím nesouhlasím, jednoručák je z mého pohledu slabina, méně síly v úderu, menší dosah do strany, na returna nevýhoda... Možná je elegantní, ale to je vše! A to jsem opomenul antuku, kde s ním je obtížné hrát vyšší míče!A to není názor jen můj, obouručák se učí daleko více než jednoruční, hlavně u mladých tenistů je to vidět!!
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ze tenistov takto mrzacia uz od deti a nutia ich hrat obojrucak...
Reagovat
woody
nemrzačí, učí je silnější úder!
Reagovat
smazaný uživatel
efektivita obojrucaku na ukor elegancie jednorucaka, co je skoda...mne pride obojrucak ako zensky uder, u chlapov sa mi to nepozdava...
Reagovat
blixa
Nesmysl. Obouručák má možná oprávnění u žen, a ani to bych nebral jako dogma. U chlapů je to nesmysl. Bohužel, honba za úspěchem u dětí je od počátku mrzačí.
Reagovat
Mayo
aj preto je RF koza ... lebo dokázal toto všetko s jednoručným
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby roger nehral jednorucak, mel by daleko mene citu v ruce a nemel by nejlepsi cop, kratas, volej na okruhu a mozna v cele historii. myslim, ze kdyby obourucak byl tak super silny uder, roger by ho urcite hral, protoze by ho zvladl (kdyz umite jednorucak, umite dvourucak). proti hracum jako je nadal, ktery mu to bude liftovat vysoky do beckhendu se hraje blbe, ale vzhledem k 17 grandslamum a jeho tydnech jako svetova jednicka, se nema cenu bavit o tom, zda je rogeruv jednorucak prospesny ... :-)
Reagovat
blixa
Menší dosah do strany u jednoručáku ? :D :D Ty jsi v životě nedržel raketu v ruce, viď ! :D :D :D
Reagovat
J.M.
To jsou s prominutím tradiční laické kecy. Úplně mimo.

Za prvé, síla, razance je veliká potenciální výhoda jednoručáků. To, jaké dává Wawrinka neskutečné pecky z bekhendu, není zázrak přírody, to je dané tím, že síla úderu je daná rychlostí švihu a díky tomu, že má jednoručák volný švih, který není blokován druhou paží, může svihat rychleji a potenicálně dávat větší rány. To není vzpírání, kde je síla daná silou, která se sčítá tím, že člověk použije obě ruce.

Za druhé, v dnešní době se daří jednoručákům nejvíc na antuce. To, že to je úderu na rychlé povrchy a ne na antuku kvůli vysokým odskokům, jsou typické bludy a mýty laiků, které byly tisíckrát vyvráceny, a to i v praxi, tím, jak se jednoručákům-antukářům daří. Je to dáno tím, že na antuce mají víc času na nápřah, což je u jednoručáků potřeba, a taky tím, že jednoručák má zákonitě, tím, jak je proveden (vertikální provedení odshora nahoru, obouručák je plošší, plus lepší možnost práce zápěstím u jednoručáku), větší možnosti horní a boční rotace, což jsou věci, které na antuce píšou.

A za třetí, ten argument s tím, jak dnes u mladých prosperuje víc obouruč, to už je úplná bramboračka, kterou už snad dnes nezastávají ani laici, to je fakt známá věc. Jediný důvod, proč se obouručák víc učí u mladých, je to, že je jednodušší ho zvládnout v mladém věku. Proto jsou trenéři nuceni učit mladé obouruč, protože rodiče chtějí výsledky ihned. A obouruč nějak, průměrně, zvládne každé děcko, rychle. I Nick Bolletieri, který s tím má mnoho let zkušeností, o tom mluvil - tohle je jediný důvod. Netrpělivost rodičů. Ne to, že by ten úder byl nějak lepší.
Reagovat
blixa
V zásadě to píšeš správně, jendoručák má v dospělém věku samé výhody kromě jedné, a to je liftovaný úder. Úderem obouruč se dosahuje výraznější rotace. Ovšem mánie masivních liftů už je dávno pryč, takže to není argument který by opravňoval k upřednostňování obouručného backandu.
Reagovat
J.M.
Není to pravda, to je tradiční, rozšířený omyl. Moderní jednoručný bekhend vyniká právě především rotací, horní i boční. To je jednoznačně dáno provedením moderního topspinového jednoručáku, tím, jak jede celá paže odspoda dolů (u Dimitrova je to vertikální provedení až extrémní, díky tomu má obrovský topspin u bekhendu), čímž dá míčku masivní topspin, a ještě to v závěru hráč vykroutí zápěstím, čímž může kromě další horní rotace přidat i masivní boční zatáčku, kterou protivníka vyžene hodně ven z kurtu. Tohle z obouručáků umí opravdu málokdo (ne, že by to nešlo, ale je to mnohem vzácnější, protože se to dvěma rukama hůř hraje, jak kvůli provedení, tak kvůli paralyzovanému zápěstí, když to hráč drží oběma rukama).

Typická ukázka:

https://www.youtube.com/watch?v=FWoKA21Bm4k

(doporučuji nastudovat zblízka detailní záběry, to je opravdu poučné)

Nebo tohle (čas 2:30):

https://www.youtube.com/watch?v=9g0zn8X9PMk#t=149

Tohle opravdu z obouručáků umí málokdo. Spin je jednou z největších potenciálních výhod jednoručáku.

Naproti tomu v dnešní době, kdy většina hráčů dávno přešla na moderní "windshield wiper" forhend kvůli masivnější rotaci, oproti klasickému "golfovému" forhendu, stále většina obouručáků hraje tradiční obouručák, který se hodně podobá tomu klasickému starému ploššímu forhendu. Zatím málo obouručáků má ekvivalent toho moderního windshield-wiperového provedení i u bekhendu, které umožňuje větší horní i boční rotaci. Klasický, většinou hráčů používaný obouručák je prostě výrazně plošší úder než moderní jednoručák. Což má taky své výhody, jak je vidět u hráčů, kteří to tam z obouručáku umí Nadalovi zatlouct z výšky naplocho, silou, bez rotace.
Reagovat
blixa
Správně píšeš, že u jednoručáků to umí málokdo. Já bych dokonce řekl že sakramálokdo :D, kdežto kvalitní lift u obouručáku se naučí každý. Ano, možnosti tu jsou, ale využijí je jen mimořádně talentovaní jedinci.
Reagovat
J.M.
Já jsem psal, že u obouručáků to umí málokdo. Protože obouručně se tohle hraje mnohem hůř, z podstaty toho úderu.

Tady si spousta lidí plete několik věcí. Za prvé - stabilita úderu. Ano, topspinový obouručák je vesměs spolehlivější úder než topspinový jednoručák v delších výměnách, kterým dnešní pomalá éra přeje (protože je jednodušší obouručák hrát, protože ta druhá ruka to stabilizuje, když člověk musí ustát pecky soupeře, taky v obranných pozicích, v běhu i při returnu i kvůli otevřené pozici jako častější možnosti pro pro obouručák). Ale to neznamená, že obouručák má větší topspin. To je pochroumaná logika, kterou mnozí mají. Znamená to jen to, že hrát topspin (byť většinou menší) obouruč má (asi, statisticky to podořené nemám) vyšší procentuální úspěšnost (tedy míček přeletí síť a jde do kurtu) než hrát (byť větší) topspin jednoruč.

Za druhé, lidi si pletou poučky z minulého století se současností. V mnoha ohledech. Například poučky o jednodučném bekhendu, které prostě platí na dobu, kdy se tenis hrál v bílých kalhotách, a který tenisové učebnice papouškují dodnes, ale neplatí pro moderní bekhend, který se hraje v tomto století, a dnes ho používají skoro všichni jednoručáci. Už Lendl měl u svého jednoruč bekhendu mnoho rysů, kteří tam mají dnešní hráči, ale poté, co zavedl revoluci extrémního jednoručáku na přelomu století Guga, prostě moderní jednoruč vypadá jinak. Moderní jednoruč 21. století je jednoznačně úder zaměřenný na velký topspin jako stěžejní prvek. Pokud někdo myslí, že ne, asi se ho naučil ve století minulém, postaru, a nebo má učitele-pamětníka.
Reagovat
J.M.
(oprava: zaměřený)
Reagovat
blixa
Já myslím že hrozně kecáš :D Ukaž mi jediného hráče, který má opravdu kvalitní jednoručný topspin. Ty ukázky co si dal, to jsou údery svojí účiností sotva průměrné. Topspin je už z principu úderu mnohem kvalitnější o obouručného backandu. Já sám hraju obouruč i jednoruč a ten rozdíl je jednoznačný, a i to co vidím u světových hráčů vypovídá o tom samém. Backand jednoruč má opravdu samé výhody, jen ten topspin to prostě není. O tom mě nepřesvědčíš ;-)
Reagovat
spaniel
Úkaz mne hrace, ktery dava obrovsky topspin obouruční bekhendem :D Zadny takovy neni. Podle me vubec nejvetsi topspin dava bekhendu Gasquet a nikdo se tomu ani neblíží. Takze ano, v tomto je jednorucak lepsi. Je zase x veci, ktere zmínil JM, kde ma jednorucak nevýhodu.

Dnesni hra, hlavne jeji rychlost, dávají vetsi důraz na ty prvky, kde ma obourucak ty výhody.
Reagovat
blixa
Nesmysl, Gasquetův topspin je sotva průměrný, efekt slabý. Nejlepší obouručný topspin měl Soderling, z aktuálních hráčů těžko říct, výborných je hodně ale určitě Rafa Nadal patří ke špici. Tomu ten Gasquetův rádobytopspin nesahá účinností ani po kotníky.
Reagovat
spaniel
:D Nadaluv? Forhand bezpochyby, ale bekhend sotva. Videl si nekdy jak drzi Gasquet raketu na bekhendu? Stejny extrém jako Rafa na forhendu. A velmi nízký mic dokaze poslat po lajne jak blesk.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš vůbec, co je topspin?
Reagovat
J.M.
No tak jestli jsou ty údery v ukázkách pro tebe učinností průměrné, pak se musím velmi přemáhat, abych ještě psal další věty, protože psát si s někým, kdo tomu takhle rozumí, chce hodně sebezapření.

Z čehož pro mě plyne i to, co píšeš z vlastní zkušenosti. Která je pro mě irelevantní, protože jestli to neumíš pořádně ty, nic to nemění na tom, jak to umí profesionální hráči.

Ty tvoje řeči o topspinu, to opravdu není nic jiného než papouškování zastaralých učebnicových pouček o starém plochém jednoručáku z hloubi minulého století. Takhle se dnes bekhend opravdu nehraje. To, co píšu já, není nic originálního, to není žádný kontroverzní názor, nic, co bych si vymyslel, to je věc, která je celkem všeobecně známá v tenisové komunitě. Princip klasického obouručného bekhendu, který dodnes používá většina hráčů, je prostě "golfový úder" podobný klasickému "golfovému" forhendu minulého století. Tedy úder, který je hraný víc naplocho a končí nahoře. Naproti tomu princip moderního (zdůrazňuji: MODERNÍHO, ne starodávného ze zašlých učebnic, o kterém pořád píšeš ty) jednoručného bekhendu je ten, že se míčku udělí obrovská horní rotace. Celý moderní bekhend je na tomhle postavený - tím, jak jde celá paže celým velkým švihem odzdola nahorů (to je princip, kterým výplet rakty dává míčku horní rotaci), a tento švih je u moderního jednoručáku (zdůrazňuji: MODERNÍHO, ne z minulého století, který pořád papouškují zastaralé poučky a zastaralé mýty) velmi zvýrazněný prodlouženým, až "lasovitým" dokončením s vyrotovanou hrudí a trupem (to dřív nebývalo) a velkým švihem zápěstí, které míčku uděluje další rotaci, která se u obouručáku dociluje velmi těžko, protože když hráč drží raketu dvěma rukama, má zápěstí hodně tuhé.
Reagovat
J.M.
Ale kromě toho, že se opakuju, toto opravdu není nic, co by nebylo všeobecně známo. Hráči jako Dimitrov, Gasquet, Almagro a další to jednoznačně prokazují, jejich bekhendy mají až ďábelský spin. Pamatuji třeba loňský zápas Dimitrova na antuce v Bastadu, kde dával z bekhendu topspiny snad větší než Nadal z forhendu, soupeř to na zadní čáře lovil až zoufale, o čemž taky soupeř po zápase mluvil, že to je opravdu extrém, proti takovému topspinu z bekhendu hrát...
Reagovat
blixa
Pánové, pokud chcete věřit bludům, věřte si jim klidně dál :D To však nic nemění na to, že jednoručný bac. topspin je úderem stěží průměrným. Ano, jistě , jsou mimořádně disponovaní jedinci, jako třeba Dimitrov, kteří jsou tou výjimkou potvrzující pravidlo. V jeho podání je to skutečně slušný úder, ale on je snad jediný o kom bych tohle řekl. A nejkomičtější je, když si někdo načte nějakou pochybnou rádobymoderní tenisovou literaturu a pak z těch nesmyslů, které nejspíš ani nepochopil si udělá mantru :D :D
Reagovat
spaniel
Napis mne, odkud mas informaci, ze obourucak ma vetsi spin a rad si opravím nazor.

Ja treba nasel clanek od Yandella, ze Muster a Sampras meli vetsi spin nez Agassi a spol. Taky clanek, kde se pise, ze Gasquet ma pres 3000rpm na bekhendu a ma namenreno dokonce 3600. Snadno vyhledatelne na google. Neco, co by podporovalo tvuj nazor jsem nenašel, takze budu rad za pomoc.
Reagovat
blixa
Muhehe, to je fakt komický. Další teoretik co posuzuje účinnost topspinu jen podle rpm :D Nevím kdo má jaký rpm, ani mě to nezajímá. Koukám se na hru a na účinnost úderů. A že má topspin nějaké otáčky za minutu je sice hezké, ale samo o sobě to nestačí. Každý úder má rychlost, rotaci a umístění. To všechno musí scvaknout, aby byl účinný. A jednoručný bac. topspin prostě tyhle komplexní parametry nemá takové, aby se vyrovnal obouručnému. Jasné ?
Reagovat
J.M.
Kdepak. Komické je to, co píšeš ty, a komické je to proto, že to je přesně to, co píše těch pár zastánců tvé zastaralé teorie v každé diskusi na toto téma. :-) Když to člověk vidí poněkolikáté v identické kopii, opravdu to rozesměje. Přesně tohle - Gasquet se nepočítá, to je hříčka přírody. Dimitrov se nepočítá, to je extrémně disponovaný jedinec. Kuerten se nepočítá, to bylo extrémní držení a provedení. A tak dál. Postupně vyjmenují všechny současné (i nedávné) jednoručáky, a vyloučí je jako hříčku přírody. A pak vítězoslavně předstírají, že tím debatu vyhráli. :-)

Aniž by si uvědomili, že to nejsou hříčky a výjimky, potvrzující pravidlo, ale to je prostě moderní jednoručný bekhend, který se na špičkové úrovni používá. Že to, co je v současnosti mainstream, realita dneška, není to, co píšou příručky z minulého století, a co tvrdí nějací hráči, kteří se tenis naučili v padesátých letech.

Je to opravdu k smíchu. Já sice nerad diskutuji na takhle mrzké úrovni, ale snad si to pro jednou dovolit mohu. A radši už bych to tím ukončil.
Reagovat
VlS
Tak nevím, od dětskejch let mi vtloukali do hlavy, že tenisovej uder se hraje švihem. Nevím, jakým mechanismem dáš obouručáku větší švih, než jednoručáku, vždyť tam ta druhá ruka musí překážet. Vysvětli mi, jak obouručákem dosáhneš dál než jednoručákem. Jestli to nevíš, uder hraješ prakticky bokem ( nebo i zády) k síti, takže dosáhneš dál, páč ti tam ta druhá haxna nepřekáží.
Reagovat
blixa
Říkám , to je "odborník" co nikdy nedržel raketu v ruce ;-)
Reagovat
VlS
Asi tak :-)
Reagovat
woody
Docela jste me rozcupovali,ja nejsem profik,tenis rad hraju pro zabavu!Ale za pravdu vam dam az nekdo s jednorucakem porazet Nadala nebo Djokovice treba i na te podporovane antuce,kteri oba umyslne do toho jednorucaku hraji,a nejenom na antuce,pak jsem ochoten uznat omyl...
Reagovat
J.M.
Letos na AO Wawrinka (výmluvy na záda mě nezajímají, přehrával ho už od začátku), v Barceloně na antuce Almagro.

V jednoručáku to opravdu není. To je prostě jenom další z papouškovaných mýtů. Nadal dělá problém komukoli, to nemá co společného s počtem rukou. Federerovi Nadal opravdu nesedí kvůli bekhendu, ale Federerův bekhend nerovná se jednoruč obecně (a když s Rafou hraje na kurtu s nižším odskokem, nemá s tím větší problém ani Roger). Jsou různí hráči s různými jednoručáky, a zrovna ten, co má Roger, není na Rafu vhodný. To ale není obecná věc. Například Dimitrov, který má jinak celkově horší bekhend než Roger, s Nadalem na bekhendu problémy nemíval, s vysokými míči si umí normálně poradit (v Římě s Rafou vybuchnul totálně na všech frontách, ale mám na mysli všechny jejich předchozí zápasy). Stejně tak s ním nemívají na bekhendu problém specialisti jednoručáci-antukáři na antuce, a pokud s Nadalem prohrají, tak proto, že je to Nadal, a ne proto, že hrají jednoruč.
Reagovat
woody
Ale kdepak, nemůžeš počítat AO 2014, kde ho Nadal jeste malem porazil i vzhledem k jeho zraneni, Almagro budiz, ale stejne to ma Nadal proti jednorucakum snad milion ku malo...
Reagovat
woody
A hlavně Roland garos 2013, Wawrinka Nadal tam se podívej jak to wawrinka z BH vůbec nezvládá, na returnu, ve hře nikde...
Reagovat
J.M.
Samozřejmě že když je celkově 10x víc obouručáků, tak nemůže být tolik jednoručáků, kteří ho porazí. Kde by se vzali? Ale i z toho mála jednoručáků, kteří jsou, ho v posledních letech porazilo docela dost (Federer, Zeballos, Wawrinka, Almagro, aspoň co si tak okamžitě vybavím).

V tomto to primárně není.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně jsem Novaka k smrti nesnášel, ale poslední dobou je mi cim dal vice sympaticky. Dneska předvedl skvělý výkon a zaslouženě zvítězil. Roger se sesypal a to co předváděl cely turnaj do posledního setu nepřinesl.

Pro Fanoušky Rogera což jsem i ja je pozitivni to, jaky tenis je Roger schopny hrát. Dneska jsem nepoznal zádný věkový rozdíl mezi hrací a Novak měl řádně co dělat aby vyhrál. Dnes pri obou stali tenisovi bohové. U Rogera ve čtvrtém setu a u Nováka v pátém kde se dostal k breakum hlavne diky soupeřovym chybám. Nicméně jsem finale silene prožíval a na konci sláva vítězům a. Cest poraženým. Drzim palce novakovi bude otec stejne jako Roger a uvidime co předvedou oba na dalších turnajích. Roger je pro me frajer a nedá se mluvit o zadnem tenisovém důchodu porad je shopny hrát světový tenis. Finale je velký úspěch a titul byl na dosah ruky. Posun zpět do top 3 je zasloužený. Skvělý turnaj uvidime se za rok. Aloha :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co na to říct, Novak hrál bezvadně. Krasný útočný tenis. Fedex servíroval tak, že ani Novak neměl šanci na returnu. V jednu chvíli jsem se dokonce přistihl, jak nadávám Fedexovi, proč chodí na tu síť, a potom jsem si uvědomil, že vlastně fandím Novakovi. Ale Roger se nemá absolutně za co stydět. Navíc titul z Wimblu je proti Federerovi nejcennější.

Pátý set jsem neviděl, měl jsem rande (věřím, že mi Novak odpustí, že jsem se věnoval jedné fajn slečně v tak hezký den :) ale o to příjemnější to potom bylo, že Novak vydržel do vítězného konce :)
Reagovat
Mayo
nazdar, dneskaj vyhral rozhodne lepší hráč...nečakal som to (herný prejav) , takže som prekvapený...pretrhol smolu a na USO ho favorizujem najviac
Reagovat
Cico93
toto si prehnal
slečna neslečna Wimbledon je dôležitý:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo: Hrál skvěle :) oba.

Cico93: Já si stejně pořád myslím, že když se na něj nedívám, tak vyhrává :)))
Reagovat
Mayo
škoda Juana Martina Del Potra, ten by vyfackal všetkých rad radom
Reagovat
Cico93
:))))))))))))))))
Reagovat
Cico93
Tento moment patrí Nolemu a Rogerovi, prečo niektori experti vyťahuju Rafov uuuudajny doping?
Reagovat
Mayo
pretože je úspešný a ...
Reagovat
Rafaeoli25
Protože kopnout si do Rafy je pro některý nejlepším koníčkem, až patologickým, to ještě nevíš?
Reagovat
Cico93
jj viem, že niektorým robi radosť si aspoň takto slovami kopnuť do Nadala, bohužiaľ noo.
Reagovat
Rafaeoli25
Jejich den by nebyl úplný, kdyby to neudělali, mají to jako se spaním, jídlem a vyměšováním, prostě je to jejich přirozenost..
Reagovat
Cico93
Ja napríklad Nadalových najväčšich rivalov (vieme o kom je reč) mam rad obdivujem ich, som rád, že zvádzaju take boje.

Neni dôvod ich nenávidieť a nadavať im.
Reagovat
Rafaeoli25
Já to taky nechápu, fakt nemám Roga rád, přesto k němu cítim maximální respekt a nedokážu si představit, že bych se do něj dnes a denně strefoval a snižoval ho, ubožáky ale nepředěláš..
Reagovat
Cico93
Tak nezrobime nič, inak som zvedavý na Nadala na americké turne, ten tam obhajuje asi neobhajiteľne:(
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří by se zde fakt měli stydět. Dnes jste mohli vidět báječný tenis plný nádherných výměn, neočekávaných zvratů, famózních úderů a neuvěřitelných emocí. Energickou hru bez zbytečných průtahů. Místo pochvali obou tenistů tu kydáte hnůj. Že si Djokovič dovolil vzít v 5. setu medical time? Kolikrát se tam vysekal, podvrtnul kotník apod., nestěžoval si, nezdržoval. Dokážu si docela dobře představit, že měl třeba natažený sval nebo nějakou křeč. Medical time zbytečně neprotahoval a rozhodně jsem neměla pocit, že by to mělo nějaký vliv na vývoj zápasu. Federer o své podání přišel dlouho poté a kdyby chtěl Djokovič taktizovat, vzal si ho v koncovce 4. setu.
Byla jsem tak pohlcena hrou, že jsem nevěděla, komu vlastně fandím. Djokovič byl o fous lepší a vyhrál zaslouženě. Federer mu byl rovnocenným soupeřem a celkově to byla prostě krásná bitva o wimbledonský titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi, já jsem tak šťastný, že Djokovič vyhrál po roce a půl GS! Věřím tomu, že dnešní titul pomůže Nolemu zažehnat krizi, kterou měl od RG 13 na GS.
A ještě připomenu, že Nole vyhrál GS mimo Melbourne poprvé od US Open 11. Konečně!
Reagovat
Jan
Novak 2x, Petra 2x. Symbolické. Nebylo to tak dechberoucí jak včera s Petrou, oba aktéři už odehráli v minulosti finále, která brala dech, teď to byl jejich standard. Přál jsem Rogerovi ten rekord, ale když si to Novak vybojoval, má to mít.
Reagovat
Vojtiik
Tak je to za náma no.

Obrovský smutek převažuje, páč to fakt bylo na dosah, nicméně je třeba si přiznat, že Djoko byl v 80% zápasu prostě lepším hráčem, měl obrovsky stabilní mezihru, jistota z obou stran byla skvělá, dobré returny a hlavně úžasná délka téměř všech míčů, kdy Rog nebyl schopný z toho se dostat konstruktivně do výměny a spíš jen udržoval. Ve 4. setu jsem samozřejmě ani já nevěřil, že by snad mohl dokázat otočit, ale djokova chvilková slabost a podle mě hlavně zvýšená agresivita Federera ho dostaly do 5. setu. Tam to pro mě bylo o tom, zda Rog brejkne v prvních třech gemech, anebo ne. Nestalo se tak, šanci za stavu 3:3 měl, ale pak předpokládaný vývoj,za stavu 3:4 to ještě se štěstím udržel, za stavu 5:4 už nakupil hromadu chyb a zbrklostí pod tlakem a byl konec.
Nicméně pro mě Nole zasloužená jednička, krásný zápas, snad ještě někdy se švajc do finále podívá. Král je mrtev, ať žije král. :)
Reagovat
Cico93
Rogerove esa
podľa setov
3-5-13-5-3
a práve ten 3 set nedokázal vyhrať.
Reagovat
mopall
Roger se mi líbil od prvního kola, ale dnes mi přišlo, že hrál ustrašeně a pořád nesmyslně chodil na síť i když věděl, že prohozy umí Novak snad nejlépe ze všech. Pořádně se odvázal paradoxně až za stavu 5:2, kdy už neměl co ztratit. Gratulace Djokovi
Reagovat
Mayo
Tak na 50 % mi vyšiel predturnajový tip na víťazov dvojhier...u žien hej u mužov ne ...ale RF bol v tom finále no aspoň :D
Reagovat
slacker
To je teda pekny humac co tu nekteri "fanousci" vyzvraceli.
Reagovat
Cico93
zrob poriadky:)
Reagovat
Rafaeoli25
Oni nevyzvraceli humáč, oni sami jsou humáč..
Reagovat
slacker
Tak ja mel hlavne na mysli takove jako jsi ty.
Reagovat
slacker
proste zapskly Nadalovci tu budou kazit vzduch i kdyz jejsich mmodla dneska nehrala. Nejhorsi sekta na TP
Reagovat
Cico93
oooo Slacker ja sice Nadalovec, ale niesom taky šak vieš:)
Reagovat
Rafaeoli25
A co já jsem tu jako vyzvracel? Pogratuloval jsem finalistům, popřál Rafovi pro zbytek sezony a zkritizoval odporný urážky, co tu Nole schytal..to je jako zločin?
Reagovat
smazaný uživatel
Oba dva od tohoto týdne dvojnásobní šampioni Wimbledonu, oba dva se dočkali po třech letech a budou opět spolu na tradičním bále. Tak snad už si s Nolem zatancuje :-)
Reagovat
LukasH
Gratulace Novakovi. Fandil jsem Rogerovi, i když byl po celou dobu horším hráčem a drželo ho hlavně podání. Po vyhrání 4. setu jsem chvíli věřil, že to Roger vyhraje, ale už mu docházeli síly. Není moc pravděpodobný, že by ještě přidal další GS, ale zároveň to nevidím jako nemožný. Pokud by Roger dneska hrál s kýmkoliv jiným, vyhrál by. Pořád má na 98% hráčů na okruhu, i ve svým věku, takže kdyby měl příště víc štěstí, mohlo by to vyjít...
Reagovat
LukasH
docházely síly
Reagovat
misa
Wimbledon by ještě mohl přidat příští rok, na jiných površích mu už nevěřím, přece jenom z bekendu je to často jenom taková údržba. Ale za rok mu bude už skoro 34...
Reagovat
seshitec
Nádherný zápas který odpálil všechny škarohlidy a kydoně, že je Djokovič nudnej tenista...naopak to co předváděl bylo super a na jeho poměry velmi agresivní tenis.
Každopádně obrovská gratulace Nolemu a poděkování dědečkoj Federeroj klobouček co předvádí v jeho věku
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Nole dneska hrál agresivně a docela aktivně. To se mi líbilo. Rozdíl mezi zápasy s Rogerem a těch jeho pinkačkách s Nadalem.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, loni na USO to byla úděsná pinkačka, lidi jako ty si prostě nevidíte do pusy, snad vás Rafa ještě mnohokrát na dálku ztrestá..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, byla to průměrná pinkačka, umocněná navíc minimem útočných úderů od Nadala a pos*aným Novakem (první set nic, ve třetím vedl, pak se pos*al a dal to Nadalovi zdarma), který však, paradoxně, trefil o polovinu více winnerů než ten tvůj božský Nadal.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, vždycky když spolu oni dva hráli a Rafa vyhrál tak to byla jen průměrná pinkačka, žádný jiný reakce se od tebe člověk dočkat nemůže, seš prostě zaujatej, co dodat víc..
Reagovat
smazaný uživatel
A jak jinak bys to nazval? Nadal trefil 20 winnerů oproti 27 nev. chybám, Novak skoro 50 winnerů a 60 UE, přičemž bylo jasně vidět, že je z Nadala podělaný (třetí a čtvrtý set).

Já nevím, ale z tohoto "vítězství" dělat mimořádný výkon a psát něco o "vytření zraku", to můžeš snad jen ty.
Reagovat
Rafaeoli25
Já psal něco o vytřenym zraku? Proč mi vkládáš do úst něco co jsem nikdy neřek? Určitě to nebyla nějaká velká hitparáda, ale špatnej záoas to nebyl, aby tu za něj Rafa schytával samý urážky, podle tebe ale byl špatnej gs každej kterej on vyhrál viď?
Reagovat
smazaný uživatel
Prý samé urážky. Já si jednoznačně stojím za názorem, že to byl od Nadala podprůměrný výkon, i ve 4. setu, který Novak projel 1:6, ho přestřílel na winnery. Piš si, co chceš.
Reagovat
Rafaeoli25
A předtím na RG to byl taky podprůměrnej výkon? A na USO 2010 a v Austrálii 2012? Podle tebe asi Rafa nikdy dobrej výkon nepodal, nepletu se že?
Reagovat
Pesek12
a ve finále AO 2012 to byl naprosto brutální tenis Novaka s Rafou. Ač fandím Rafovi, tak dnes jsem to přál Novakovi, i když ho vystřídá na žebříčku. Těch neúspěšných finále měl Nole už moc. Přejme mu to a má ten nejhezčí dárek ke svatbě s Jelenou.
Reagovat
steve79
Novak byl lepsi malinko a zaslouzene vyhral. Jsem na rogera hrdy za to co dokazal. Nevyhral sive, ale ziskal dost bodu do zebricku a polepsi si vyrazne! Ted nas ceka delsi pauza a budou dulezite dva masters. U federera se trochu bojim, aby neztratil notivaci touto porazkou.
Reagovat
smazaný uživatel
motivaciu mozno nie, ale sily v zavere sezony chybat budu, o mesiac ma 33...dnes tu bola posledna sanca na GS, tak nic, zostane na 17, aspon nemusim prepisovat nick :)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, prial som Federerovi ale bol to vynikajúci zápas a Djokovič asi vyhral zaslúžene...ale ak bude Federer hrať takto tak určite si ešte niejaký Grand Slam pripíše...inač Djokovič hral skvele, hlavne tie obhody kd bol Federer na sieti boli úžesné...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako loni místo tradičního kolečka vítěze opět přerušený program a deset minut poje*aného teleshoppingu. Diletanství nejvyššího kalibru. Naštěstí existuje internet.
Reagovat
smazaný uživatel
asi uz aj televizia mala dost simulanta :)
Reagovat
Rafaeoli25
Vaše běsnění je neuvěřitelný, snížit úspěch toho koho nemusíte za každou cenu, mě by nenapadlo obviňovat v r.11 Noleho po finále USO, že je simulant a chtěl vyhodit Rafu z pohody po tom, co ztratil třetí set, nechutný..
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za čecháčství?! To je tak špinavé! S těma kecama o simulantovi bež do háje!!!
Reagovat
a.magerova
No já se dívala na Fandu a pak rychle přepla na stream, abych o nic nepřišla.

Ale pobavil mě Nole, jak ve své vítězné řeči na kurtu řekl, že viděl svůj první Wimbledon ve svých pěti letech a že dodnes si to pamatuje, takže naše pětileté děti si nejvíc budou z letošního Wimbledonu pamatovat: "Clavin - mužem hned."
Jsem ráda, že doma takové škvrně nemám a nemusím mu tudíž vysvětlovat co TO jako znamená.
Reagovat
smazaný uživatel
Měli jsme to stejně. :-)))

Jinak, ohledně toho Clavinu, stala se mi letos pěkná historka. Během mistrovství to tam na ČT taky pořád cpali (naštěstí pak stáhli), byl to mač ještě ve skupině a my byli tehdy u známých. Na hokej se dívala celá rodina, včetně dětí. V pauze se objevil Clavin a moje šestiletá neteř se ptala mámy, co že to je. No, máma se na chvíli zarazila a na té malé bylo vidět, že si toho všimla. :-))) Nakonec řekla, že je to na čištění hokejky. Trochu nepříjemná situace.
Reagovat
a.magerova
No já teda nejsem žádný hnidopich, ale tohle by se mělo nějak omezit či přesunout do večerních hodin i ta propagace piva nebyla zrovna nejvhodnější.
My doma zase přemítali, jestli ten Clavin jde tak na rvačku, že si může výrobce či prodejce dovolit vydat tolik peněz na reklamu v tak lukrativním čase.
Asi tady na TP udělám mezi kluky a muži anketu, jak moc TO kupují a používaj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já za sebe tedy říkám: NIKDY! Ale zkusit to můžeš. :D Hodně štěstí, snad se chytne více zdejších uživatelů. :-)))
Reagovat
J.M.
No, na veřejnoprávní stanici u takových "pořadů pro celou rodinu" v takový vysílací čas to rozhodně nemá co dělat. Bez ohledu na peníze.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak trochu jsem to tusil, dokonce jsem se obaval, ze treba daji finale "relive" kvuli motorkam nebo floorballu, proto jsem se rozhodl neponechat nic nahode. Akorat jsem veril, ze uvidim Rogera zvedat nad hlavu pohar. To je az neuveritelne, jak moc mu tady lidi fandi. Jesteze jsou takovi slusnaci, jinak by bylo vyhlasovani trapas jako v IW...
Reagovat
a.magerova
To bylo parádní, jak pak šel Roger už v kalhotách kdesi kolem fanoušků, v každé ruce držel jednu svou cácorku a ty si zaspávaly uši, protože všichni kolem ječeli, fakt pěkný moment :-)))
Reagovat
a.magerova
Jo a Roger měl dlouhé kalhoty barvy šedé bo jako poražený finalista už nemusí dodržovat ty bílé tradice :-P
Reagovat
Denis92
Ak najdes foto, tak posli do spravy na zdvihnutie nalady :)
Reagovat
a.magerova
Jj budu hledat a když najdu pošlu, si myslím, že až zítra se objeví, třeba i video někde bude ;-)

Dnes mají kluci 2 měsíce :-))
Reagovat
Denis92
https://twitter.com/VIBHUISM/status/485842067399008258/photo/1

Zlatý twitter :)
Reagovat
a.magerova
Jj to je ono :-)))
Takže určitě budou časem i další ;-)
Reagovat
carolyn
titul není, asi nebudou ani fota mládat mladších
Reagovat
Cico93
Vidime sa o rok
Tak Roger aj za 2 aj za 3 aj za 10 keď to pojde!
Reagovat
smazaný uživatel
Koho tipuješ jako vítěze na USO?
Posldní dobou ti to fakt jde. :)
Reagovat
Cico93
si si všimol:)))

uvidime na Canda Masters aj Cinci a podla toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
neviem co sa tu tolko riesi, mozno mal zranenie, ktore ho pri hre vobec nelimitovalo, to znamena, ze sme sa stali svedkami zazraku :)
Reagovat
rod_laver
jinak dneska ráno mi odpadl sparing na tenis a jelikož jsem nikoho jiného na poslední chvíli nesehnal, zahrál jsem si alespoň ten virtální Virtua Tennis 4 - na tři vítězné sety jsem navolil RF vs. ND ve Wimbledonu, hrál za Rogera a prohrál v pátém setu 4:6 :))
Reagovat
smazaný uživatel
to je dobrý, já to schválně hrála včera a vyhrála jsem za RF proti Djokovičovi ve 4 setech 63 62 46 62, tak nic no :D
Reagovat
rod_laver
vzpomněl jsem si na to, jak si v kamarád dal na ICQ v roce 2008 status "A stejně je Roger nejlepší!" potom, co se stal světovou dvojkou. No, když se občas přihlásí, má tam ten status dodnes :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak ať si ho tam nechá, vždyť je to pravda stále :) myslím, že můžou být fandové nadmíru spokojení, chybělo málo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslela, že se něčeho podobného už nedožiju ve svých 22 letech :D samozřejmě moje tenisové srdce puklo žalem, ale nesníží se tady k hejtování, Novak si to opravdu po těch dvou letech zoufalosti na grandslamech zasloužil, nevím, jestli simuloval, to spíš fotbalisti, ale ta děkovná řeč byla dojemná natolik, že mu to přeju, stejně jako krásnou svatbu a mimčo, Roger ukázal sice slabší psychiku, ale taky to, jak neuvěřitelně hraje, když má adrenalin a teče mu do bot, chce to pohodičku a věřit si, finále Wimbledonu po 11 letech od prvního triumfu a návrat na 3. místo v rankingu je obdivuhodné, kdo jinej by to kdy dokázal, všechna čest a jent ak dál, americké betony čekají :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné finále. Přál sem o malinko víc Nolemu, takže spokojenost.
Roger při ceremonii absolutně perfektní :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
listek nebyl levny (zapomente na oficialni cenu...) a sehnat ho uz vubec ne jednoduche, ale když je z ceho brat, tak jde (skoro) vsechno.

Akorat skoda, ze to Roger nedotahl. Ale klidne mohl prohrat 3:0 a nikdo by nemohl nic namitnout. Tak napresrok to snad dotahne :-)
Reagovat
Roger_Federer
Vyrovnal Rafu v poctu wimbl.vitezstvi a prekonal ho v poctu mimoantukovych titulu.Zaslouzene je 1.
Reagovat
Cico93
súhlas je zaslúžená 1!!!
Nole totiž neprehráva s hráčmi ako Nadal bohužiaľ ale jeto tak.
Reagovat
Rafaeoli25
To nelze rozporovat, ano, zaslouží si to, ale pokud Rafa vyhraje následující tři gs a přesto bude až druhý tak mě osobně to bolet nijak nebude, zajímají mě hlavně gs :)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, muselo ti dnes poriadne odlahnut :)
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by mi mělo odlehnout? Já Rafovi věřim na dvacet takže bych byl stejně v klidu :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak mozno ked zamaka v dopovani, tak da aj 25
Reagovat
Rafaeoli25
Netušil jsem, že i ty seš takovej ubožák, díky, že jsem se to dozvěděl..
Reagovat
smazaný uživatel
ja len ta pripravujem na sklamanie, vid armstrong :)
Reagovat
smazaný uživatel
a to ci rafa dopuje ta nezaujima? :)
Reagovat
Rafaeoli25
Něco novýho tam nemáš? Tohle už je trapný, jasně Rafa dopuje, Nole simuluje a možná taky dopuje, zkrátka všichni velcí soupeři Roga jsou odporný skety že..
Reagovat
Rafaeoli25
Nejseš to náhodou ty co do zblbnutí píše do každýho článku o něm na idnesu že dopuje? Asi jo viď..
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud Nadala někdo neusvědčí z dopingu, tak tomu nevěřím. Stejně tak Djokovičovo simulování. Toto napadání není trapné, ale sprosté! V tomto ti musím dát Rafaeoli za pravdu!
Reagovat
Mayo
mňa len šokuje ako si každý myslí, že iba Nadal dopuje :D
Reagovat
Rafaeoli25
To je hysterie, vsaď se, že kdyby mél jen pět šest gs, tak o tom nepadne slovo, takhle se hledá cokoli, co by ho mohlo zpochybnit, je to hnus, ale nic s tim nenaděláme, pár blbců se vždycky najde..
Reagovat
Mayo
jasné, že preto lebo ich má toľko...ale skôr by som dal otázku, kto je čistý než kto to dopuje :D
Reagovat
Rafaeoli25
Jsem rád, že na tomhle se shodnem, kdyby všichni fandové byli jako ty, tak to tu bude celkem fajn :)
Reagovat
smazaný uživatel
S letošním US Open pro Nadala nepočítej, Rafael neumí obhájit neantukový titul :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Uvidíme, zrelaxovanej Rafa bude úplně jinej Rafa, jako loni, ale těžký to bude, to nepopírám, jinak to se soupeřem Noleho kalibru ani být nemůže :). Já ale budu rád i za Austrálii pokud nevyjde USO, hkavně že něhakej hard přidá :)
Reagovat
seshitec
hlavně tam přijede v totální pohodičce Djoker...svatba, dítě a Wimbledon champion, úplně jiná situace než loni...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ve větší pohodě než loni Nole určitě přijede, ale zase rozhodnou detaily jako vždycky mezi nimi..
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovi za to, že i 32 letech předvádí tak krásný tenis, který bych nazval tenisovým baletem. Je to bezesporu největší legenda mužského tenisu v historii.
Djokovičovi za to, že i v kritických chvílích se psychicky nesložil a ano, že ustál bolestivou ztrátu z 5:2 na 5:7 v 4. setu.
Je od Novaka velmi pěkné, že triumf mj. věnoval i své první trenérce Jeleně Genčićové. Ach, kéž by se povedlo jednou i to RG...
A vy všichni, co tady spekulujete o zneužití medical time outu ze strany Djokoviče, jste ubozí a závistiví čecháčci!!! Že se nestydíte takhle napadat férového hráče!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně po té průměrné nudné pinkané na drcených cihlách výborné grandslamové finále! Neuvěřitelný tenis, Djokovič překvapil herním nasazením, dobrým výkonem, který jsem od něj nečekal. Roger zase ukázal, že to jde i v tomto věku a to, co předvedl od stavu 2:5 ve čtvrtém, je hodno obdivu.

Jinak, Novak dnes parádní return, fakt špica. Celkově to byl zajímavý tenis s minimem chyb, technickými údery, s nesmírně napínavou zápletkou. Trochu svěží ve srovnání těch pinkaček Nadala s Djokovičem, kde má Nadal vždy navrch, jelikož Nole je z něj dos*aný až za ušima a po třetím setu se to vždycky zlomí a zbytek je na nic. Rivalita Federer - Djokovič nabízí v posledních dvou letech lepší a kvalitnější mače.

Jsem rád za Rogera, že to dneska nevzdal a hrál parádní tenis a vůbec, že je ve svém věku tam, kde je. Kdyby to projel 2:6 ve čtvrtém, byl bych hrozně zklamaný, takhle mi to ani nepřijde. Prostě to dnes bylo maximálně vyrovnané. Výborná vzpruha, už se těším na letní betony.

Gratulace fanouškům Djokoviče, kteří ale dnes museli uznat, že "starý pán" to pořád ještě umí.
Reagovat
Cico93
Nooo pekne napísane
súhlasim so všetkým.
Reagovat
Matti
Ten tvůj komentář, je hodně podobný stylem, jednomu nejmenovanému uživateli.
Reagovat
smazaný uživatel
i poraženému. Oba předvedli parádní tenis, u kterého jsem se celou dobu velmi bavila. Vyhrál ten o fous lepší. Kromě koncovky 4. setu byl prostě Novak malinko lepší. Rogerovi ale klobouk dolů a oběma velký dík za skvělý zážitek.
Reagovat
malchar
Ten Djokovič je fakt teda pořádnej humáč a simulant. Brát si medic time v době kdy je dole je ale bohužel jeho specialitou. Nechápu jak mu může někdo vůbec fandit když vidí jak simuluje. To stejné udělal co si tak pamatuju i když hrál proti Murraymu na USO, proti Dimitrovovi v Madridu a proti nám v DC
Reagovat
Cico93
OK vysmahni stade, nevyhral tvoj favorit a brečiš, choď si po kapesniky a dovi dopo.
Reagovat
UnrealTom
lol a co jako píše svůj názor a má pravdu je to nechutnej simulant, a vysmahnout můžeš jedině tak ty tahle stránka končí cz a ne sk tak klídek chlapečku nikoho nevyháněj z českého fora.
Reagovat
Cico93
Tak taketo keci su úbohe, proste bol Novak lepši a zaslúžene vyhral!
Reagovat
spaniel
Stalo se to a je to součást zapasu. Proc by se to nemohlo probírat? Nekdo tomu bude davat hodne váhy, nekdo mene, to je cele. Me to treba vadi, nemam tyto veci rad, i proto fandím Rogerovi, protoze toto nikdy nedělal.
Reagovat
Cico93
Spaniel teba mam na tomto portali ako diskutera fakt rad,, a priznajme si hlavne Novakovou zásluhou sa išlo do 5 setu:))) inak by sa nič neriešilo.
Reagovat
spaniel
Meli na tom zásluhu oba. Musel si videt, ze i Roger zagresivnil hru. Kdyby Nole vyrobil 2 dvouchyby/chyby, tak neřeknu. Proste se mne to nelíbilo, nema to zapotřebí.
Reagovat
Cico93
nám to je ťažko takto hodnotiť, ale podľa mňa určite Novak nieje ten typ, on nie!
Reagovat
Mayo
ale on nerieši či vyhral zaslžene alebo nie ale MTO, ktorý bol z taktických dôvodov, to je celé
Reagovat
Rafaeoli25
Možná kdybysis vyzkoušel takovou gymnastiku jakou on předvádí, tak byses občasným zraněním nedivil, kdyby byl simulant tak to bude dělat vždycky když se mu nedaří, ne dvakrát za rok, tohle napadání je fakt ubohý a hnusný..
Reagovat
Cico93
To oni nepochopia akú záťaž do toho Nole a spol. dávaju.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že simuloval. Několikrát si tam pěkně nabil a bylo na něm v určitých postojích vidět, že ho asi táhne nějaký sval na noze.
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, to mělo být o příspěvek výš.
Reagovat
malchar
Tenis hraju a sám mám kotníky vždy obvázané bandáží protože s nimi mám dost velký problém. A proto vím že pokud se ti s kotníkem něco opravdu stane tak tam nikdy nebudeš dělat takové skluzy a podobně protože by ti bolestí pukla hlava.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo mluví o kotníku? To je podle tebe sval na noze? Pokud jsem se dobře dívala, problém měl spíš s lýtkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí to strašně moc, ale Novak byl prostě lepší po většinu zápasu. Finále je perfektní výsledek. Mám obavu, že sedmnáctka je definitivní.
Jak tady píšete, že je Novak deebil, že simuluje - ano, nebylo to úplně taktní, ale to není to co mu pomohlo zvítězit. To si prohrál sám Roger svou psychikou na konci setu...
Reagovat
J.M.
Novak snad konečně na čas překonal ty své vnitřní démony, tohle by ho mohlo psychicky zase posílit. Světová jednička je zaslouženě, není momentálně lepší hráč, v té letošní trochu divoké sezóně, kdy to mají všichni hráči nahoru dolů.

Roger bohužel už delší dobu nemá tu stabilitu ve výměnách, úderovou jistotu. To je věc, která se už asi v jeho věku těžko někdy vrátí, a je to to, co mu prohrává takové zápasy, takové klíčové momenty (i kvůli ztrátě rychlosti). Ale i tak se na jeho tenis pořád krásně dívá, pořáed je to veliká kvalita. Světová trojka je pořád úžasné umístění, v tomto věku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dáme žranici na žal?
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, chci taky, fandila jsem Rogerovi a mám hlad :D
Reagovat
carolyn
my dvě si počkáme na svatební foto i s trofejí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice hezký, ale i fandění prochází žaludkem, nejen láska, takže já se nejdříve napucnu u magerovců a pak razím za tebou :D:D
Reagovat
carolyn
ok
a co na ples? Jdeš taky?
Nějaké fotky jaké bude mít Petra večer šaty jsou?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že jdu, už si chystám róbu :D fotky nevím, já na tohle nejsem, znáš mě, vždycky se přiživím u ostatních, když je sem hodí :D
Reagovat
carolyn
ok, tedko ples, za 3 dny svatba - Cico jde snáma :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Proč zrovna Cicko? Nějaká TP protekce? :D:D
Reagovat
carolyn
Hele tomasinha Magerce nepřebereš, s tím se smiř, musí ti teda stačit Cico ber co je a nedržkuj :-P
Reagovat
a.magerova
Jj dáme, ale jen spolu sami, potřebuju chlácholit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, už jsem chtěl děvčatům napsat, že bohužel pro ně je tohle privátní žranice :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ubožák za to, co předved. Ano, udělalo to už hodně tenistů, ale ve finále GS si to těžko někdo dovolí. Ale srbskej chudák ano. Jeho ostuda
Reagovat
Rafaeoli25
Takže ty podklouznutí jako simuloval jo?
Reagovat
smazaný uživatel
zranenie simuloval...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to první podklouznutí byl brutál, pochybuju, že si během vteřiny připravil grimasu pro kamery, to druhý podklouznutí bylo taky nepříjemný, fakt nevim proč je hned obviňovanej ze simulace, to je trestný i to, že si jednou za čas sáhne na kotník? A i kdyby to náhodou pravda byla, jak to jako ovlivnilo hru a výsledek?
Reagovat
spaniel
Jednoduše. Roger otočil z 2:5 na 7:5 a Novak byl hodne dole. Po pauze se hra vrátila do koleji z prvních tři setu.
Reagovat
Rafaeoli25
A on si vzal medical hned po pátym setu? Ne, v okamžiku kdy vedl 2:1..kdy si ho jako měl vzít aby za to nebyl napaden? Jinak Roger po tom medicalu odservíroval suverénně s nulou, takže ho to nijak nerozhodilo..
Reagovat
Rafaeoli25
*po čtvrtym
Reagovat
spaniel
Já se s tebou nebudu dohadovat. Pro tebe je to normalni, konec konců fandis největšímu podvodníkovi v historii.
Reagovat
Rafaeoli25
Co na tohle říct, já na oplátku do Rogera nikdy kopat nebudu, na tvojí úroveň se nesnížim, současně už ho ale nebudu nijak dramaticky obhajovat jako po vypadnutí s Gulbisem, pro dobrotu na žebrotu, braňte si ho sami když Rafu tak nenávidíte hejti..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, to fakt nemá cenu, spaniel sam napsal, ze bude vzdy rýpat do Rafy a jeho fandů. Taky končím s gratulací a obhajováním Rogera. Je mi z toho na blití.
Reagovat
Rafaeoli25
Když mi napsal do zpráv, že je příjemně překvapenej z toho, že jsem obhajoval Roga tak jsem myslel, že je jinej a myslí to upřímně..omyl, člověk se neustále učí, věřit se nevyplácí :(
Reagovat
Roger_Federer
Co to predvadis za komediu? Tedka z tim nickem Nikkki.? Ty vole ty pises sam sobe?
Reagovat
Rafaeoli25
Ty seš fakt magor všech magorů, to nemá obdoby, mysli si ve svym chorym mozku co chceš..
Reagovat
smazaný uživatel
R_F a jemu podobní jdou fakt pacienti a ja se tím neskutečně bavím, škoda,žes nečetl diskuzi jak Djoko a Rog jsou ve finále. Musíme zorganizovat nejaky setkání. Ale vzít s sebou rovnou i chocholouska, pac tady jsou někteří fakt zralí :-):-):-):-):-) já se snad uválil smíchy:-):-):-)
Reagovat
seshitec
přátelé jste blázni vždyt ten medival time je od toho aby mu ten lýtkový sval promasiroval a rozhodně to Rogroj neublížilo pak si na svým servisu s přehledem čistejma hrama uhrál další 2 gamy...Rogeroj prostě došla energie ke konci byl už pomalejší a nestíhal
Reagovat
Mayo
ale veď on behal akoby nič
Reagovat
spaniel
Akorát, ze to neni tak, ze si to vymyslim. Je to x krat prokázány fakt a nejvetsi duvod, proc ho nemam rad. Absolutne nechapu, jak to nekdo muze nevidět nebo přehlížet.
Reagovat
smazaný uživatel
nuz co, citil, ze zacina tahat za kratsi koniec, tak si vymyslel zranenie...
Reagovat
UnrealTom
ne asi vede 5:2 nic mu neni lítá tam pak dostane náklep 7:5 a najednou kotníček bolí a za chvíli medical time trapák největší
Reagovat
Rafaeoli25
Kdyby to taky bylo, vzal si medical už před pátym setem, když byl nejvíc na dně a Rog nejvíc rozjetej..
Reagovat
carolyn
o to bude svatba sladčí - už za 3 dny :-)
Reagovat
Cico93
sme pozvani?:)
Reagovat
carolyn
já ne, ale půjdu :-D na dort
Reagovat
Rafaeoli25
Gratulace Nolemu, po velkých zklamáních na posledních pěti grandslamech si titul zaslouží, gratulace a obrovskej respekt ale i Rogovi, letos hraje až na dva turnaje výborně, no a Rafo, ty pořádně zrelaxuj jako loni, ať je z toho v Americe a hlavně v New Yorku podobná jízda jako v r.2013 :)
Reagovat
MarcelPersch
přál bych si to, ale moc tomu nevěřím, ale taky je pravda, že Rafa hraje nejlépe jako Nr. 2.
Reagovat
Mayo
Rafa splnil cieľ (RG) už 10 rokov vyhráva aspoň 1 GS...spokojnosť...všetko navyše bude príjemný bonus...ale zase na USO bude hrať lepšie ako na tráve, takže ja som v kľude
Reagovat
Rafaeoli25
To tu loni taky skoro všichni říkali, že mu nevěří a jak to dopadlo, teď si zase pořádně odpočine a uvidíte jak to bude zase šlapat :). A souhlas, z druhýho místa mu to jde vždycky líp, takže bez obav :)
Reagovat
smazaný uživatel
portál o tenise a nakonec místo radosti a respekt k fandům soupeře jen urážky.. slušní fanoušci si tu radost i smutek vychutnají soukromě a já se jim ani nedivím, když to tady čtu..
Reagovat
Rafaeoli25
Prostě kanál, ale co chceš, to je skoro na všech diskusních portálech..
Reagovat
smazaný uživatel
O to víc je to smutný, že místo, aby měli lidi ze sportu radost, tak si vybíjejí svoje trapné ego.
Reagovat
dadaft
na druhou stranu - Djokovič už to potřeboval jako sůl.
k Rogerovi má pořád kilometr.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, doufám, že teď nebude veškeré finále prohrávat hlavou. A myslím si, že si post světové jedničky zaslouží, mimo Grand Slamy letos neměl konkurenci a teď překročil svůj stín na jeho nejslabším turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Nole. Moc mu to přeju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
skoda, ze vyhral simulant, ale nech ma, zivot ide dalej...
Reagovat
UnrealTom
je to no debílek prej bolavej kotníček simulant jako svině
Reagovat
MarcelPersch
neberte si to tak Roger je pořád MSOAT ;)
Reagovat
Bob
Doneste konečně UnRealTomovi kapesníček.
Reagovat
jidav
Naprostý souhlas...
Reagovat
Matti
Už jsi se vyplakal?
Reagovat
rod_laver
Opačný výsledek by mě sice potěšil víc, i tak jsem rád za Rogerův výkon. Gigine a spol, gratulace :)
Reagovat
blixa
Novak by mohl konečně naučit tu Petru tančit, s nikým jiným to stejně asi nehrozí :D
Reagovat
Denis92
Skoda..Roger prehral az prilis vela takychto epic 5setakov na GS..
Dufam, ze Djokovic teraz zase daruje Nadalovi aspon 3GS..
Reagovat
MarcelPersch
,,daruje" , hm, fakt na místě ....
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nole prohrál i dvakrát s Murray a se Stanem, takže nemá problémy jen s Rafou, i dnes to mohl klidně prohrát, tak kroť emoce..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak mé travařské srdce krvácelo, tak dneska musím uznat, že to byl parádní výkno od Noleho. Po celý zápas byl lepší hráč. Jenom ukázal, jak velký je hráč a proč je tak dobrý hráč. I na nejslabším povrchu podruhé vyhrát, to ukazuje na jeho výjimečné schopnosti.

Roger měl dost možná poslední šanci, na hardu a antuce mu tolik nevěřím, ale kdo ví, už několikrát se ukázalo, že odepisovat Rogera se nevyplácí.

Každopádně, ať žije nový král!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne vo stvrtom sete, v koncovke bol lepsi
Reagovat
carolyn
trochu mázlá, ale stála za to!
http://imgup.cz/image/V76
Reagovat
historik
že Petra svoje wimbledonské tituly získala ve stejných letech jako Novak svoje dva wimbledonské tituly a jak letos, tak před třemi roky hrála s obvázanou nohou
Reagovat
jidav
Nenávist k Nolemu sílí...
Reagovat
Mayo
Od RF som čakal ďaleko viac, nehral dobre ale aj tak to dotiahol až do 5 setov :D ... Djokovič ale bol lepší hráč a skomplikoval si to riadne...pretrhol tie GS, uvidíme čo na USO
Reagovat
Nola
trávnatý barbar vyhral, neuveriteľné... bol to nádherný zápas, Roger si zalúži veľkú pochvalu, ako sa dokázal vrátiť spať do zápasu, mala som strach, nie, že nie, o to je titul sladší
Reagovat
Nola
a naviac dokázal to pod taktovkou Beckera
Reagovat
gigin
)*******************
Reagovat
smazaný uživatel
:-(( To je škody, ale stejně všechna čest, že to Roger dostal v bezmála 33 letech do pěti setů. Už tak je třetím nejstarším finalistou Wimbledonu Open éry. Ale aspoň jsme viděli nejlepší finále za poslední dva roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sa ukazalo, co som cakal..Ten posledný gem ukázal, ze Noleho psychika je oproti Rogerovej o dva levely inde..
Reagovat
spaniel
:D nebuď smesny Peťko. Ukázalo se ze Noleho return je lepsi. 4.set naopak ukazal ze jeho psychika je hodne spatna. Ale treba mu to, ze konecne prolomil smůlu a ziskal GS pomůže, aby se zase zvedl.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, svycarsky labilek je jedna velka jistota :-D
Reagovat
spaniel
Ty jsi tak tupý, ze ani nevis kam kliknout, kdyz chces na nekoho reagovat :D Jake IQ to vyzaduje? Pod 50?
Reagovat
baggik
Zas nepřehánějme. Kdyby měl tak dobrou psychiku tak jsme to měli o bodinu kratší. Ale nakonec to dokázal, paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
A kto vyhral nakoniec?..Kto bol psychicky silnejsi v zavere?..Cele to podciarkol tým, ze bol vo velkej krize a nakoniec vyhral..Ak by mal dnes oproti sebe psychicky silnejsieho súpera, napr. Rafu, tak piaty set prehrá..
Reagovat
spaniel
Kde je presne hranice mezi tenisem a psychikou? Jak to muzes takhle tvrdit, kdyz šli do 5 setu a tenisove byl Novak celou dobu lepsi? Kdyby byl horsi a urval to v pátém, ma lepsi psychiku, ale takto? Nemyslim... Navic ten čtvrtý set ukazuje spis opak. Velka výhoda byla, ze servíroval prvni, jeho brejk byl smrtící, kdezto on mel vzdy jeste sanci na přežití, to je velka výhoda pro psychiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Féďa bohužel škoda..
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má být, ten už ví, že Petra neumí a nebude tancovat. Jojo, opáčko 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsem bylo jasny jak to dopadne, jen par psychofanatickych elego zoufalcu si naivne nalhavalo, ze to arogant vyhraje :-DD
Reagovat
UnrealTom
drž hubu retarde jsi se klepal jak ratlik a teďko tady děláš machra řiťopichu
Reagovat
Bob
Nebreč uplakánku.
Reagovat
UnrealTom
:D drž pysk cikáne
Reagovat
Bob
Zase brečíš :D
Reagovat
UnrealTom
s cikánama se nebavim ty špínko
Reagovat
mihate
ˇLen úbohy chudák napíše taký komentár
Reagovat
smazaný uživatel
Podle sebe soudim tebe?? :-D Ne, ja nemel jediny duvod se klepat, labilek to je jedna velka jistota :-DDD
Reagovat
UnrealTom
jasný ty šašku že jsi vylezl až teďko ty nulo
Reagovat
UnrealTom
náhoďák
Reagovat
smazaný uživatel
LOL fnuky fnuk :-D
Reagovat
MarcelPersch
Díky bohu, gratulace Nole ;)
Reagovat
anajka
Novak dostal darček k svadbe.
Reagovat
Bob
Jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!
Reagovat
spaniel
Toto je na infarkt
Reagovat
smazaný uživatel
LOL sitar elegos :-DDD
Reagovat
spaniel
Zajímalo by me kde je to Djokovicovo zraneni. Hýbe se jak novy. Jeho stare finty. Henman to správně okomentoval, ze mu ošetřují bolest v hlave. Vecne padá, vali se, dela grimasy jak latino americky fotbalista a vysledek je, ze hraje uplne v pohode. Stejnou vec predvedl s Murraym na USO pred podáním Andyho. Asi nema přezdívku Fakervic nadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Neplac furt lamko, kazdymu (krome tobe podobnych elego psychousu) je jasny, ze labil nema ani na zranenyho Djoka ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a všichni si jistě ještě pamatujeme semifinále DC v Bělehradě, že ?
Reagovat
spaniel
Ja prave myslel, ze se změnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou, Noleho klasika. (Rafův fanda)
Reagovat
mihate
Najväčší ufňukanec na okruhu je Nadal, najväčší herec na okruhu, ktorý využíva aj nešportové grify na víťazstvo je Djokovič, ale aj tak mu blahoželám k víťazstvu.
Reagovat
smazaný uživatel
je vubec tady nekdo z fanousku rogera jeste nazivu? :D
Reagovat
anajka
ani nedýchame...
Reagovat
carolyn
Barney je tady :-D
možná by ti řekl, jak to tehdá bylo,protože já si to nepamatuju :-*
Reagovat
dadaft
ubojovaný servis, brejkbol a uzavírka 6:3?
Reagovat
Mayo
na 88 % to tak tipujem
Reagovat
dadaft
* brejk - omlouvá se tv dajto. ))
Reagovat
dadaft
je to tady.
Reagovat
dadaft
tak ne - dobře RF.
Reagovat
smazaný uživatel
skoda toho break ballu :(
Reagovat
smazaný uživatel
Egoista a jeho trapne, naivni nabehy na sit :-D
Reagovat
mihate
Myslim, že jedine Ty si ten trápny. Úbohy komentár
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju středu, vyhraje Djoker 145:143
Reagovat
Vojtiik
tak pojdme, ted je treba to zlomit, brejkuj rog
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně je Djoker formát. Vzít si pauzu, aby si mohl Feďa oddáchnout, to chce férducha!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak nasadil klasickou balkánskou fintu. Uvidíme zda mu vyjde. No, snad pátý set zachrání úroveň finále. Zatím je to jen mírný nadprůměr.
Reagovat
spaniel
Zda se ze Novakuv pokus o rozhozeni Federera nezabral. Uz mam plne zuby techto fint, v prvnim setu spadne a v pátém si vezme MTO a jeste pred servisem soupere.
Reagovat
smazaný uživatel
Neplac lamo, egoista na nej stejne nema
Reagovat
spaniel
:) plakat bys mel spis ty. Ja mam aspon komu dnes fandit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Po sto letech...:-D
Reagovat
spaniel
Vis, jsou lidi jejich komenty se mne dotknou a lidi, kterych ne. Ty patříš mezi ty druhe.
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe ale kdyz uz jsme u toho, ja mam taky komu fandit, proti elegosovi se fandi bezvadne a vetsinou to vychazi :-DD
Reagovat
Roger_Federer
To ti muselo byt celkem dobreku poslednich 10 let...:)
Reagovat
carolyn
vy dva toho asi musíte nafandit, když tu krafete :-))
Reagovat
spaniel
Letos to ma 41-7, v ktere zvlastni škole učí, ze to je vetsina?
Reagovat
Mayo
Djokovič už s lekárom :D
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný pátý přeji:)))
Mám dojem, že Feďu diskvalifikujou. To černý, co má pod tričkem, je určo víc jak 1 cm široký. Tak proto měl Feďa ty obranný hemzy proti oblečení.
Reagovat
dadaft
tak to jsem tedy zvědav, Roger není Delpík, aby to v pátém neutáhl fyzicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Nole zachytí úvod a dostane sa do stavu 3:3 tak v koncovke bude silnejsi a vyhrá..Lebo hoci to dnes nevyzerá, Djokovic má stále vyrazne lepsiu psychiku, nez Federer :)
Reagovat
MarcelPersch
no fakt to tak vypadá, když si už volá lékaře :D
Reagovat
Alois_Mlok
Tak nevím, co si mám o tomhle myslet...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je opravdu už na Chocholouška, to opravdu od sezony 2011 ta hlava tolik odešla ? Strašně by mě zajímalo, co to s tím Novakem je. Má podávat na vítězství a z 2:5 -> 7:5. Nedokáže se vyrovnat s tlakem na GS, Masters si může vyhrávat jak chce, jde hlavně o GS. Proto asi nikdy nedosáhne velikosti Krále Rogera a prince Nadala a dalších velikánů ...
Reagovat
Pesek12
Diváci jsou na straně Rogera, má před svatbou, dítě na cestě, fyzická únava z finále FO, zranění z atletické obrany, nervy že prohrává poslední GS finále... stačí?
Přesto věřím, že to Nole zlomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám normálně infarkt, za stavu 2:5 jsem v pátej set ani nedoufala a teď se Djoker nechal rozložit, jestli tenhle titul vyhraje Roger, tak vám říkám, že nejen že bude za hrdinu, že utekl z mečbolů a navrch rozhodně neměl, ale že Djokovič je labil jako prase :D
Reagovat
PetaM
Rogere jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeď! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se ukáže, čí psychika bude lepší :)
Reagovat
Denis92
Roger pokracuj v tejto agresivnej hre nech uz to dopadne akokolkvek bude to lepsie ako odovzdany vykon 3,5 setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Podpis
Reagovat
J.M.
Djokovič se sesypal jako za starých časů, ale že Roger otočí z 2:5 na 7:5, to bych do něho už nikdy neřekl a nejen v tomto zápase, ale jakémkoli jiném.
Reagovat
UnrealTom
come on Roger!!!!!!!!!!!!! pojď!!!
Reagovat
Chrenda
No to je masakr, z 2:5 na 7:5 - pokud se z toho Djoker nesloží, tak klobou dolu!
Reagovat
rod_laver
to si děláš prdel...
Reagovat
anajka
2 : 2, to sú nervy. Roger skúša silu a vieru svojich fanúšikov.
Aký Roger nastúpi do piateho setu?
Reagovat
a.magerova
No já mám nervy na pochodu a to už jsem byla smířená s koncem zápasu.
Tak teď mě bude případná prohra srá.t mnohem víc :-/
Reagovat
J.M.
Tak mě by teď drala míň. Protože dědek ukázal mně i celému světu, že si pořád zaslouží velký respekt. Pokud by to nole dopodával, pak by ten jeho výkon vzbudil zasloužený pesimismus.
Reagovat
J.M.
(oprava: Nole s velkým N)
Reagovat
a.magerova
Chápu přesně co máš na mysli a i s Tebou souhlasím, ale jako Rogerova nervní fanatická fanynka to tak prostě mít budu ;-)
Reagovat
carolyn
kolik padlo čokolády za zápas? :-)DD
Reagovat
a.magerova
Čokoládu jsem si nekoupila, ale už mám snězeno asi půl kila lískových ořechů :-/
Reagovat
dadaft
2:5 ---> 7:5
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,MU HE HE HE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
spaniel
A mas tady emoce a drama :)
Reagovat
dadaft
pravda pravda, Federerová proti Djokovičové by to nezvládly líp.
Reagovat
spaniel
Tak ja myslim, ze mluvit můžeme jen o Djokovicove. Fed prohrával tenisove, ale Novak mentálně.
Reagovat
smazaný uživatel
A upřímně, kdo z vás Rogerovců tohle čekal? :D
Reagovat
stopan
ako to byva dolezite bolo ze ustal svoje podanie na 5-5, tam to bolo klucove pre tento set
Reagovat
Frick
Musí být na pět setů. Tak je.
Reagovat
Mayo
Djokovič ide do 5. setu s tragicky hrajúcim Federerom...tak to ma podrž
Reagovat
MarcelPersch
někdy jsem rád, že jsem fanoušek Rafy, tohle by Rafa rozhodně nepředvedl...
Reagovat
Mayo
taký hráč ako srb musí z 5-2 dotiahnúť set...toto je hrubá chyba...uvidíme čo v 5. sete
Reagovat
smazaný uživatel
Toto už Djokovic nerozchodí..Ako s ním dokázal zamávať ten prvý pokazený fiftín nestastného deviateho gemu, to je neuveritelné..
Reagovat
Denis92
COME OOOOOON ROGEEER!!
Reagovat
Vojtaakk
To je vražda, napsala!
Reagovat
dadaft
2:5 ---> 6:5
:))
Reagovat
MarcelPersch
jestli tohle Novak prohraje, tak je už nikdo GS nevyhraje, těžko říct jak by to s ním bylo do konce sezóny :D
Reagovat
Pesek12
Detektivka okresního formátu - Novak na svém servisu připomíná zavirovanou Serenu.
Reagovat
Roger_Federer
Takto hraje nejlepsi hrac vsech dob..! Roger je a vzdy bude nejlepsi..at uz to dopadne jak chce.
Reagovat
Vojtiik
bez do hajzlu s tema velkohubyma kecama a radeji tlač:d
Reagovat
smazaný uživatel
Žasnem, čo dokáže napísať človek v spŕške emócií..
Reagovat
Roger_Federer
Nezlob se az nekdy uvidim takovy oku lahodici tenis jako ve 4.setu v zapase Nadal-Djokovic bude to zazrak.
Navic ja cekam, ze jeste zdaleka neni konec..Dobre si pamatuju finale 2009.
Reagovat
J.M.
Já si myslím, že to má velmi racionální základ. Pokud tohle dokáže hráč v téměř 33 letech, kdy už je dávno za zenitem (nejen výsledkově, ale i herně), pak to jen potvrzuje, co to je za extratřídu.
Reagovat
smazaný uživatel
To čo je okulahodiace je velmi relatívne, toto si dúfam ako racionálne rozmyslajúci clovek uvedomuješ..Pre mňa je tenis na tráve vybíjaná, kde 60% fiftínov robia priame body zo servisu..

To, že bude mat skoro 33 a je blizko k titulu je fajn, no najlepší hrac historie by mal za styri posledné roky vyhrat viac ako jeden GS..Vzdy sa nájdu tie "pre" a "proti" a v konecnom dosledku rozhoduje vzdy osobné nastavenie fanusika..
Reagovat
J.M.
Toto opravdu není kritérium pro to, aby hráč byl nejlepší v historii. To, že kolem třicítky nebo po ní hráč vyhrává GS tituly jen sporadicky, je naprosto normální u všech velikánů.
Reagovat
baggik
Novak zaslouženě. Byl lepší. 7. grandslam, paráda. Gratuluji.
Reagovat
PetaM
:D :D :D :D :D :D
Reagovat
Roger_Federer
Boze to je vul...
Reagovat
PetaM
Novak mu asi poděkuje, že mu to zakřikl :D :D
Reagovat
spaniel
Dobra prace :)
Reagovat
baggik
Tak jsem si trošku zavěštil. A vyšlo to.:-D
Reagovat
Denis92
Preco Roger zacal takto hrat az na konci zapasu? PRECO?!
Reagovat
stopan
to som sa zacal pytat aj ja ze preco az teraz, na co cakal???? tak agresivne mal hrat od druheho setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Lebo Nole zacal hrat prilis opatrne, takze mal na to sancu..
Reagovat
stopan
neovedal by som ze novak zvolnil, federer zacal viac riskovat a hrat ku ciaram
Reagovat
dadaft
a je to tady, panic Novak,
Reagovat
MarcelPersch
Chokovic in da house!
Reagovat
spaniel
Jsem zvedavy jak to Novak zvládne. Jestli se zas neslozi, kdyz ma dopodavat jak v posledni dobe casto.
Reagovat
J.M.
Neuvěřitelné, to nedopodávání se stává už Djokovičovým trademarkem.
Reagovat
spaniel
Presne. To u Federera nebo Nadal v nej letech nepamatuju.
Reagovat
spaniel
A je to tady, i kdyz Roger si k brejku hodne pomohl sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger opět předvedl sadu krásných úderů, připadá mi jak Petra, když jí teče do bot (sorry, že sem tahám ženské jméno, nevadí? :D) Skvělej zápas na závěr, jsem ráda, že bojuje.
Reagovat
blixa
Petra evidentně nosí Novakovi štěstí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad si to už Novak neposere a titul poputuje tam, kam patří...Federerovi musí stačit to co má.
Reagovat
dadaft
Kvitová zase tančí s Djokerem.
Reagovat
steve79
Co je to s tom federerem? Ze by ho to finale tak svazovalo?
Reagovat
J.M.
Tak mně spíš přijde divné, že by to někomu přišlo divné. Poslední turnaj, který se Rogerovi opravdu povedl od začátku do konce, bylo Cincinnati 2012. Od té doby už toho není schopen. Jak loni, tak letos pokaždé dřív nebo později na tuřrnaji zvadne. Letos není poprvé ve finále, ale pokaždé tam už zahraje poměrně špatně. To není náhoda, to je železné pravidlo. To, že mu bude 33, je věc, která s tím hodně souvisí. Už to prostě dávno není ten Roger jako dřív. I tak ale zaplaťpánbůh aspoň za to jak to je.

Na druhou stranu Novak konečně předvádí to, co umí. je vidět, že už konečně ten GS titul opravdu chce.
Reagovat
Alois_Mlok
Je to tak. I proto jsem před finále favorizoval Djokoviče. Na druhou stranu to, co dneska Roger předvádí, je opravdu velká bída. Přitom si před zápasem pochvaloval, jak pošetřil síly, ztratil jen jeden set... Ale dneska totálně bez energie.
Reagovat
steve79
To je v hajzlu. Tak vych si pral grandslam
Reagovat
Bob
Vydrž! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to klapne no....
Reagovat
dadaft
no, začali hrát jako ženské, brejkbol stíhá brejkbol, a jak se hned všichni baví,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Roger využil brejk, náklonnost publika je obrovská, měl by toho všeho využít a pořádně zabojovat. :)
Reagovat
dadaft
je čas, aby Novakova psychika odešla do věčných lovišť.
pak to půjde líp.
Reagovat
Denis92
WOW! Kde sa toto vzalo?!
Reagovat
spaniel
Rogera mezihra je velkým zklamáním. Zejmena jeho forhend je zda se nenávratně pryc. To uz Radek hral ve vymenach lepe, i ty přechody na sit si uměl lepe připravit.
Reagovat
anajka
A tak veľmi som Rogerovi verila. Tento brejk vyzerá už na koniec nádejí. Novakovi tam padá všetko, aj to,čo nechce. :(
Reagovat
anajka
Konečne zabojoval! Ešte, come on!
Reagovat
Alois_Mlok
Po AO a Roland Garros je tohle bohužel další letošní GS finále, které svojí kvalitou zaostává výrazně za očekáváním. Ještě sice není konec, ale nevypadá to, že by se stalo něco převratnýho...
Reagovat
Roger_Federer
Horsi nez letosni RG to urcite neni.; )
Reagovat
Alois_Mlok
No to né, ale čekal jsem o dost víc.
Reagovat
dadaft
až na ty dva Novakovy brejkboly třetí set studený a profesorský z obou stran.
zero emotion.
Reagovat
spaniel
Mužský tenis, nejvyšší uroven, kde podani je zbran a ne výzva ke znásilnění.
Reagovat
dadaft
to na tom nic nemění.
Reagovat
spaniel
Tak nekdo (ja) ocení vic přesný mužský tenis nez psychotenis (ty), kde hračky ani nevi, co je taktika a co na kurtu delaji a jen do toho bezhlavě buší.
Reagovat
Alois_Mlok
Servis je to jediný, co Federerovi funguje. Na trávě ale někdy i to může stačit k vítězství. To ale asi nebude dnešní případ. Srb zaslouženě vede; kdyby Federer vyhrál dva tie-breaky, byla by to do nebe volající nespravedlnost.
Reagovat
anajka
Hrozné chyby od Rogera. Nehecuje sa, ani odhodlanie na ňom nevidím.
Reagovat
dadaft
no, 3,5 hodiny za náma ,,,,,,,,,,
Reagovat
Mayo
no toto už srb nepustí...čakal som od rogera teda viac
Reagovat
a.magerova
Já taky :-/
Reagovat
Denis92
ovela, ovela viac..
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hodně slabý ... je celkem smutné, že Nolemu stačí k titulu průměrné výkony - samozřejmě to nikoho už zajímat nebude ...
Reagovat
smazaný uživatel
Snílci..:)

Nole potvrdzuje úlohu favorita..
Reagovat
Roger_Federer
Je dneska jinde herne ve vymenach..nerdzet Fedexe servis je davno po zapase.
Reagovat
Denis92
To su neuveritelne kiksy este aj na FH..katastrofa.
Reagovat
Roger_Federer
Rogere..rogere..
Reagovat
dadaft
diváci Rogerovi tleskají, i když si jde vyměnit raketu, maso.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to Djok ustává dobře oproti IW :) Kdyby Féďovi tak skvěle nefungoval servis, tak nevím nevím, je super, že hraje jako na trávě, ale ty prohozy, jak psala magerka, to je hrozný.
Reagovat
Denis92
Rogerov BH je dnes uplne marny..proti Raonicovi mu isiel skvele najma po lajne ale dnes z neho netrafi absolutne nic. Jedine co mu zostava su tie obranne slajzy..
Reagovat
dadaft
no, teď jsem to viděl černě, ale Roger to ustál.
Reagovat
smazaný uživatel
vypada to na tiebreak.. must win pro rogera
Reagovat
MarcelPersch
Mám tušáka, že to Nole zase v TB nezvládne, a Roger to díky servisu ovládne, uvidíme....
Reagovat
Denis92
Servis ide Rogerovi paradne..o to vacsia skoda ze je tak slaby na returne a v medzihre.
Reagovat
a.magerova
No ty Rogerovy přechody na síť a následné prohozy Noleho, to je peklo :-/
Reagovat
spaniel
To je duvod, proc SV mizí.
Reagovat
Vojtiik
Frauderer by dneska bez servu vytekl asi i s Volandrim.. neskutecne nejiste zakladni udery i pohyb
Reagovat
MarcelPersch
díky servisu by nevytekl, jinak ano.
Reagovat
a.magerova
A pak ať furt někteří melou o tom, že je spravedlivé ohodnocení tenistů na tři vítězné sety a tenistek na dva vítězné, se nedivím tenistům, že se jim tato nerovnost za počet odehraných setů nelíbí :-/

144 tisíc za lístek na mužské finále
35 tisíc za lístek na ženské finále
Reagovat
spaniel
Nejde o pocet setu nebo hodiny na kurtu, ale o to, kolik penez generují. Jako kdyz my dva budeme prodejci v jedne firme, ja prodam za milion, ty za 100 tisíc, ale budeme mit stejne odměny, protoze jsi zena. To same plati samozrejme, i kdyby to bylo obráceně. Neni to fér.

Ale popravdě, podle TP by jeden rekl, ze je ženský tenis populárnější, generuje tady vetsi diskuse, i kdyz je hodne dané Petrou.
Reagovat
J.M.
Je to zajímavé, když se dívám na zahraniční tenisové diskusní servery, tak o ženských tam někdo napíše možná tak jednou za měsíc, jinak je to téměř výhradně soustředěno na chlapy.
Reagovat
spaniel
Taky to tak vnímám.
Reagovat
dadaft
pche, spousta shod, brejky a re-brejky, velké i malé obraty,,,,,,,,,,, - psychotenis je super.
Reagovat
steve79
Roger come on!!
Reagovat
steve79
Jak vypafa zapas, kdo je lepsi?? Sleduju to jen online.
Reagovat
a.magerova
No zatím je lepší Nole :-/
Reagovat
steve79
Koukal, ze roger vyhral tie break se stestim. Skoda, ze se nemuzu koukat, ptz jsem na rodosu.
Reagovat
a.magerova
Tak to se máš, já trpím u televize a mám dost značné obavy :-/
Reagovat
a.magerova
A teď Roger 4 esa v jednom gamu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Reagovat
UnrealTom
jaj čoboláci zase chytrý jak rádia táhněte na svý stránky vy nostradámové!
Reagovat
spaniel
A co chytré si tady napsal ty? Kdyz to s nimi porovnam, tak nic. Nenapsal si nic, jen tento výkřik ze tmy? Budes asi peknej tupoun.
Reagovat
UnrealTom
lepší nepsat nic než ty moudra v hatmatilce...
Reagovat
Denis92
Roger za dva sety na returne uplne marny. Okrem servisu sa dnes nema absolutne o co opriet..ani FH ani BH. Na siet chodi casto v nepripravenych poziciach a Novak si ho vychutnava.
Bude sa musiet nieco zmenit inak je vitaz jasny..
Reagovat
smazaný uživatel
Na returne je úplne rovnaký ako bol napriklad s Raonicom, kedy bol za tento úder chválený..

Servis Noleho blokuje, loptu iba dostáva do hry..Dnes vsak proti nemu stojí iný hráč..
Reagovat
spaniel
To je ediny return, ktery na Raonice plati. Prece jenom ta rychlost podani je jina. Chválit bylo za co, jediny kdo umi returnovat Raonicovi a Isnerovi jak Fed je mozna Ferrer. Je ale jasne, ze dnes to stacit nebude, Novak servis mnohem lépe umisťuje a v mezihre je to den a noc.
Reagovat
Denis92
Ano, ten blokovany return plati na Raonica a celkovo servismanov dokonale. Proti hracom ako Djokovic vsak musi byt ovela agresivnejsi.
Reagovat
Alois_Mlok
Federer na returnu jako už tradičně v poslední době slaboučký. Djokovič sice nepodává špatně, ale přesto jeden brakball za dva sety je hodně málo.
Reagovat
Mayo
Roger na returne úplne márny a vôbec sa mi zdá, že jeho údery sú hrozne mäkké.
Reagovat
spaniel
Jj, hlavne forehand ma o hodne slabsi nez mival. Ted uz se ani neda nazvat zbrani. Musi si hlídat sve podani a na returnu by mel jit do maximálního rizika.
Reagovat
Mayo
a ešte podľa mňa zbytočne veľa chodí na sieť v nepripravených pozíciach...srb ho v pohode obhadzuje...ale neviem neviem, musí zabrať na returne ináč nemôže vyhrať...neverím, že by to 2 x dotiahol do TB
Reagovat
smazaný uživatel
ten roger je fakt kun, prohrat si takle server :( bude ho to stat set a pak se muze stat uz cokoliv
Reagovat
smazaný uživatel
server koupí novej,neměj strach:))
Reagovat
smazaný uživatel
:D jasny, servis
Reagovat
smazaný uživatel
Je tady vůbec někdo, kdo fandí Srbovi?
Reagovat
dadaft
http://www.tennismindgame.com/images/roger-federer-picture.jpg
MU HE HE HE
Reagovat
dadaft
http://webpages.shepherd.edu/JFOX08/federeryoung.jpg
MU HE HE HE HE HE HE
Reagovat
smazaný uživatel
Allertová vypadla.
Reagovat
spaniel
Tahni s WTA
Reagovat
dadaft
aby ses nám nepodělal...
Reagovat
spaniel
Je tady 20 clanku na úvodní strance o WTA, kde ma prostoru dost, navic i spoustu lidi, kteri budou vděčen reagovat, tak nechapu proc to cpe sem. A ty radeji zalez, nevim co sledujes temi fotkami. Chces byt vtipný? Nemas na to.
Reagovat
Cico93
Spaniel ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Sám táhni, když se ti to nelíbí, nereaguj či ignoruj. Pořvávat si můžeš doma, ne na mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, že i u finále Wimblu se musíte dohadovat místo abyste si to užili.
Reagovat
spaniel
O to nejde, je to clanek o mužském finale. Kdyz vidim, ze přibyl koment, chci si přečíst co si kdo mysli. A ne zjistit, ze tady nekdo pise uplne od veci, hlavne kdyz ma na to prostoru dost jinde. Za chvilku se tady bude řešit fotbal a politika, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám, že nemáš pravdu, ale každý není tak striktní a poslední dobou mi přijde, že už tady vadí každému všechno. :) a politika a fotbal se tu taky řeší přece ne? :) Navíc znám tvůj styl, jakým umíš člověka odpérovat, i když stejně věřím, že jsi jinak milej :D:D:D
Reagovat
spaniel
Jak psala ikona TP, je to forum s anonymnimi nicky. Nebudu přehnaně slušný, v reálu bych to urcite rekl jinak. Ale tady je spousta lidi (neřeknu jak je nazval gigin) co k tenisu nenapisi ani prd a delaji z toho tady sport.cz.
Reagovat
Roger_Federer
Djokovic pusoby herne lip..zatim..hlavne na ryternu
Reagovat
Denis92
Roger zatial este horsi ako v 1.sete.
Reagovat
smazaný uživatel
musi si dat dohromady podani jinak je to v cudu
Reagovat
anajka
Roger, preber sa! Druhý set začal veľmi zle a hendikepovaného Novaka pustil do brejku.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa dnes velmi solídne bráni, ale vacsinou vzdy iba čopmi z BH..Nerozumiem, prečo sa v týchto chvílach Nole neodhodlá k prechodu na sieť, pri tých BB to mal skvele pripravené..
Reagovat
spaniel
Protoze si na siti neveri.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teraz to pokaslal Roger, zbrklo servis volej pri BB a Nole si ho prehodom vychutnal ako uz niekolkokrat..

Ale Djokovic zranený, to je pech..Naopak stastie súpera..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič má neobyčejný "dar" uzdravení, zabere to tak 5-10 minut a je v pohodě.
Reagovat
J.M.
Opět Novakova labilita, která ho tak často sráží. Herně měl trochu navrch, ale zase nezvládl koncovku.

Ale hodně důležitý set, kdyby se Roger v něm skoro hodinu tahal a nic z toho, už bych nevěřil v obrat. Snad ho to psychicky nabudí.
Reagovat
spaniel
V TB mel problem dat 1.servis, daval ho snad do poloviny site. Kvuli tomuto prohrava GS, mívá chyby v nejméně vhodných okamžicích.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole v prvom sete herne určite lepší, Federer mal 71% prvý servis, ten mu prvé dejstvo vyhral...Také číslo si vsak neudrží, verím že dianie na kurte sa odrazí aj na výsledku..
Reagovat
spaniel
Ani v 2012 si neudržel % (ve 2 a 4 mel kolem 50%) a zvladl to.
Reagovat
Denis92
Novak na tomto turnaji neodohral lepsi set ako tento, naopak Rogerovi to moc neslo, ale napokon to zvladol. Snad mu to doda na pohode.
Reagovat
Denis92
Come oooooooon!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě dva sety !
Reagovat
spaniel
Jooooo!!!!! :)))))

Snad se ted uvolní, Nole naopak znervozni a mohlo by to jit
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Kdyby Novak vyhrál první set už by to bylo těžký, Rogerovi se povedlo otočit z O:1 na sety proti Novakovi jenom jednou, Djokovi se to povedlo šestkrát.
Reagovat
smazaný uživatel
hustej tiebreak
Reagovat
spaniel
O jej, to je spatne.
Reagovat
spaniel
Neverim svým očím!
Reagovat
spaniel
Stan hral v 1.setu lépe teda.
Reagovat
smazaný uživatel
to sou nervy
Reagovat
Denis92
Novak 93% uspesnost 1.servisu to je neskutocne.. s tym sa neda na returne nic robit.
Reagovat
Pesek12
Komentátor na Fandovi je pěkná mudrc. Novak zatím nejede na 100%. Občas hraje jako bez energie a jakoby se šetřil.
Reagovat
spaniel
Nic takove jsem od nej neslyšel.
Reagovat
Pesek12
To jsem špatně napsal, to byla moje poznámka o Novakovi. Komentátorovi moudra jsem neuváděl.
Novak bude muset po nešťastně prohraném setu, teď zabrat a zahodit nervozitu.
Reagovat
spaniel
Tim se to vysvětluje. Nevěřil jsem, ze by komentátor rekl az takovou blbost.
Reagovat
J.M.
Tak speciálně na tomhle komentátorovi mi vadí (a nejen dnes), že celý zápas mikrofon obludně detailně bere jeho neustálé mlaskání, převalování slin v ústech, jako kdyby celý zápas při komentování cucal bonbon. Strašně mi to znechucuje zápasy, které komentuje.
Reagovat
dadaft
no Novaku, ten bekhend po lajně budeš muset používat, i když teď nefunguje - protože když se mu snažíš vyhnout i při dobrých příležitostech, tak tě to tak žere, že to zkazíš i křížem.
Reagovat
spaniel
Moc pekny tenis zatim
Reagovat
dadaft
je to super.
Reagovat
smazaný uživatel
jj rivalita Fedex:Djoko nezklamává.
Reagovat
anajka
Roger s akýmsi rešpektom, mal by tu nervozitu zhodiť,takto ho to len zväzuje.
Reagovat
Vojtiik
Rogi zatim velmi nejisty, hlavne pohybove, takovy zamrzly, djoko lepsi
Reagovat
dadaft
zatím to vypadá, že pokud se Djokovič psychicky nesloží, tak Roger bez šance.
Reagovat
spaniel
Zatim Novak lepsi, ale ne natolik, aby se to projevilo na skóre. Od nej se ale vzdy da cekat nejaky ten gem, kde udela par zbytečných chyb, parkrat ztratí balanc a set muze byt v háji a momentum se přesune.
Reagovat
smazaný uživatel
Oproti loňsku velmi pěkné finále, Rogerovo pojetí hry na trávě je super, jen kdyby ty přechody k síti byly líp načasované, ale já nemám co radit :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist