Djokovič úspěšně zahájil Turnaj mistrů a převzal trofej pro světovou jedničku za rok 2021

15. 11. 2021, 16:43
Aktuality 20
TURNAJ MISTRŮ - Novak Djokovič v Turíně úspěšně zahájil misi za dalším rekordem. Za šestým triumfem na Turnaji mistrů, kterým by vyrovnal historické maximum Rogera Federera, vykročil výhrou 7-6 6-2 nad norským debutantem Casperem Ruudem.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Čtyřiatřicetiletý Novak Djokovič, jenž na Turnaji mistrů startuje už počtrnácté a letos je nejstarším účastníkem, sice duel s nejmladším hráčem letošního startovního pole Casperem Ruudem zahájil ztrátou podání, do zápasu se ale dokázal rychle dostat.

O dvanáct let mladší Nor, jenž je letos s pěti tituly na okruhu ATP spolu s Djokovičem a Alexanderem Zverevem nejúspěšnějším hráčem, ztratil vyrovnanou úvodní sadu v tie-breaku 4-7.

Ve druhém setu už srbský favorit na kurtu dominoval a potřinácté zvládl vstup do Turnaje mistrů. Úvodní utkání prohrál jen v roce 2007 při svém debutu.

Po 39. vítězství na finálové akci, kterým se v historické tabulce dotáhl na druhého Ivana Lendla (první Federer má 59 výher), převzal Djokovič na kurtu rekordní sedmou trofej za ukončení sezony na prvním místě žebříčku.

"Bylo mi čtyři nebo pět, když jsem poprvé viděl Samprase hrát ve Wimbledonu. Vyprosil jsem si raketu a do tenisu se zamiloval. To, že teď držím tenhle rekord po Petovi, je neuvěřitelné," řekl na adresu slavného Američana, s nímž se dosud o primát dělil.

Djokovič čeká na šestý titul na Turnaji mistrů, kterým by vyrovnal rekord Rogera Federera, od roku 2015. Loni při rozlučce s Londýnem mu pokus překazil v semifinále Dominic Thiem.

Druhý zápas Zelené skupiny vyhrál Rus Andrej Rubljov, který ve večerním duelu porazil 6-4 6-4 řeckého šampiona z roku 2019 Stefanose Tsitsipase a bude příštím soupeřem Djokoviče.

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turíán (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
pondělní výsledky (15. 11. 2021)
• Dvouhra •
Zelená skupina
Djokovič (1-Srb.) - Ruud (8-Nor.) 7-6(4) 6-2
Rubljov (6-Rus.) - Tsitsipas (3-Řec.) 6-4 6-4
Tabulky skupin
• Čtyřhra •
Červená skupina
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Soares/J. Murray (7-Braz./Brit.) 6-1 7-6(5)
Herbert/Mahut (3-Fr.) - Cabal/Farah (5-Kol.) 7-6(1) 6-4
Tabulky skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
woody
Po US open, si vzal Novak poměrně dlouhou pauzu a je vidět,že je plný síly. Doufám,že to bude pokračovat. Trochu jsem se bál,že by potom slamu, který teda nakonec nevýhrál, přišla ztráta motivace.

Je to pro mě pastva pro oči, když hraje někdo z BIG3, doufám,že je ještě pár let uvidíme hrát.

Noavk to bude mít těžké pravděpodobně, pokud postoupí ze skupiny bude muset přehrát combo Zverev, Medvedev, asi momentálně nejtěžší indoor kombinace.
Reagovat
turista
Myslím že uvidíme v budoucnu převážně jen Djokoviče z Big 3. Federer a Nadal už to nebudou mydlit jeden turnaj za druhým. Tělesné schránky už jim to patrně nedovolí i když své umění jistě nezapomenou.
Reagovat
RF46
Tak fedex je uz mimo, Rafa je otaznik, Djok to ma v ruckach...
Reagovat
turista
Léta jim běží všem. Roger už bude mít příští rok 41 takže velké výsledky už asi neudělá, Rafa 36 což je už taky taková poslední sezóna kdy se dá něco urvat. No a Novak 35 což už bude taky dost. V tomto věku každý rok navíc je nevýhoda. Míra opotřebení je u Novaka nejmenší z Big 3.
Reagovat
Marduch
Motivaci ztratil, kdyby ten GS zkompletoval. Možná by to zabalil úplně. Takhle bude dělat rozruch i nadále smile
Reagovat
turista
Myslím, že Djokovič motivaci možná ztratí až bude o parník před svými dvěma největšími soupeři ve všech důležitých statistikách. Dřív ne.
Reagovat
turista
A rozhodně to nezabalí dřív než Nadal.
Reagovat
Kozoroh
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQa_d1jyR7z6D0kJebENZ7Q3nu1qOHmXXmA9A&usqp=CAU
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
stefankelner
Djoko, džokatorie un0 !!!
Reagovat
sojka1
co to zase do toho Rubleva vjelo... "nakej rychlej"... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
sojka1
tedy, zakoncit to prasetem... :-(( ale Stefanos prilis chyb, sit obcas naivni, nepresvedciva, Rublevovy masaze jeho BH uspesne, prilis kratke mice od Stefanose, jo a taky libani medailonku na retizku pomohlo...
Reagovat
Patik
Tsitsipas už má túto sezónu dosť..už mu svietia kontrolky..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bez sms to nejde. bude muset něco změnit, protože takhle se v tom už plácá 2 nebo 3 roky. Žádný progres a mladí ho začnou válcovat.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TennisTV/status/1460364227282190347?t=ulO1u4tjtj0WuD1AhXZ6zg&s=19
Reagovat
Patik
Budúci rok bude taktiež koncoročnou..komplexnosť a konzistencia úrodu prináša..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kdo? Ten? Ne.smile
Reagovat
Marduch
https://m.youtube.com/watch?v=AV7wHCfLyCQ
Reagovat
street4
Jeste par takovych let fanouskum delej radost. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist