Djokovič: Už se Rogera nebojím. Věřím si

20. 3. 2011, 12:30
Aktuality 46
Novak Djokovič v Indian Wells už potřetí v této sezoně vyzrál na Rogera Federera a v novém vydání žebříčku se tak posune právě před švýcarského rivala. Polovinou úspěchů je mé sebevědomí, říká třiadvacetiletý Srb.
Novak Djokovič

Novak Djokovič má parádní formu. Letos jako jediný ještě neprohrál. Vše začalo ve finále loňského Davis Cupu, kde pomohl dvěma body Srbsku k premiérovému triumfu. Už tehdy odstartoval svou vítěznou šňůru. Na úvod nové sezony vyhrál tři zápasy v Hopman Cupu, podruhé v kariéře ovládl Australian Open a obhájil titul v Dubaji.

Související článek:

Djokovič opět zdolal Federera a bude světovou dvojkou. Ve finále vyzve Nadala

Nyní v Indian Wells rozmetal tři soupeře v součtu za necelé tři hodiny, pak si poradil ve dvou setech i s Gasquetem a v semifinále se postavil proti Rogeru Federerovi. Švýcarovi, který letos prohrál pouze dvakrát a vždy právě s Djokovičem. A srbská hvězda zvítězila i v Kalifornii a díky letošní 20. výhře v 20. zápase se posune na druhé místo světového žebříčku právě před Federera. 

"Je to odměna za mé úspěchy v tomto roce. Myslím, že si to zasloužím. tři měsíce hraju nejlepší tenis v mém životě. Hodně tomu odevzdávám, jsem profesionální a chci v tom pokračovat," raduje se z fantastické formy Djokovič, který už 22 zápasů v řadě neprohrál. 

Loni s o šest let starším Federerem vyhrál jediný z pěti soubojů, za to v semifinále Australian Open. Do konce roku však stihl ještě třikrát prohrát. V tu chvíli měl s fenomelnálním Švýcarem bilanci 6ti výher a 13ti porážek. Během krátké doby už ale snížil na 9-13.

"K zápasům proti Rogerovi již přistupuju úplně jinak, než v minulosti. Právě teď si věřím mnohem více už ve chvíli, kdy se proti němu na kurtu postavím. To dříve jsem si pouze řekl 'Doufejme, že dnes budu hrát dobře'," vysvětluje třiadvacetiletý Srb sérii tří vítězství nad šestnáctinásobným grandslamovým šampionem během osmi týdnů. 

I Federer uznává, že sebedůvěra teď Djokovičovi hodně pomáhá. "Dnes jsem měl své šance, ale on se z toho výborně dostal. Myslím, že teď u něj sebevědomí hraje opravdu velkou roli."

Může Djokovič myslet na post jedničky?
Djokovič ještě nikdy nebyl světovou jedničkou, se současnou formou ale může myslet na cíle nejvyšší. Cesta na vrchol je ještě hodně dlouhá, neboť na Rafaela Nadala ztrácí 4.590 bodů. Právě Španěla však v Indian Wells vyzve ve finále, a pokud zvítězí, manko o 670 bodů stáhne.

"Musím bojovat o každou příležitost. Hraju teď skvěle a vím, že to nemůže trvat věčně. Snad mi to ale vydrží co nejdéle," doufá rodák z Bělehradu. S Nadalem má bilanci 7-16, ovšem na rychlém povrchu 7-4.

Souboj o titul z prvního letošního turnaje Masters 1000 v Kalifornii začne dnes v 21:00 hodin SEČ.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Loni s o šest let starším Federerem vyhrál jediný z pěti soubojů, za to v semifinále Australian Open."

Bylo to samozřejmě semifinále US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex je stejne lepsi nez Djoko, chybi jen motivace.. (a mladsi zena?:-))
Reagovat
l00bor
Barney šáhni si do trenek a zmáčkni se. Jseš doopravdy uplně vylízanej.Tomu jak tady urážíš Federera se říká kyselí hrozny aneb fanatická zavist.Myslím si ,že ti udělám řetízek z 16-ti GS.titulama.Takovej jen tak neseženeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Když teče do bot je Nole psychicky labilní jak je vidět v prvním setu
Reagovat
smazaný uživatel
No, šance, že by se Roger znovu stal světovou jedničkou, vidím tak na 1:30, ne-li ještě nižší. Vydrží-li Djokovičovi a nadalovi zdraví, myslím si, že budou na konci roku s přehledem před Rogerem.

Mimochodem, včera jsem se při noční službě koukal na sestřih zápasu mezi Agassim a Federerem, US Open 2004 a je pozoruhodné, jak byl zápas těsný a vyrovnaný (pozn: sestříhané byly pauzy). prime Federer vs. mírně pomalejší Agassi. Jak říkám, škoda, že třeba Safin nevyužil plně svůj talent, mohla to být rivalita ala Sampras - Agassi a federer by mohl vyhrát třeba o tři čtyři grandslamové turnaje méně.
Reagovat
Vojtiik
tak se podivej na zapas z roku 2005 mezi tema dvema a potom hlavně na tiskovku co rekl André o Federerovi
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale to už byl Andre pětatřicátník. :-) A co řekl, to dobře vím. Ovšem osobně si nemyslím, že by Federer byl objektivně vzato o tolik lepší hráč než třeba Safin. Jak říkám, Safin byl tenisovými bohy předurčen k tomu, aby byl nějvětším federerovým rivalem v letech 2003-2006, ale bohužel z různých důvodů selhal.
Reagovat
Vojtiik
byl to proste psychouš, tenisove mel na to hrat s nim vyrovnane, ale nemel ducha sportovniho sampiona...
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste fak hajzli. Federer jednou vypadne v semifinále a je hnad odepsaný, Barvnie ty jsi asi fakt někdo kdo nepřemýšlí nebo fakt nevím a Federer neřekl poslední slovo bude zase jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
a pak ses probudil.... :DD
Reagovat
smazaný uživatel
a nejhezčí bude elegošův pád žebříčkem, protože on končit jen tak nebude, jelikož je nenažranej a pořád si o sobě myslí, že na něj nikdo nemá :D Za rok, či dva si na něm bude spravovat chuť kdejakej kvalifikant a tady s té bandy fanatik elegounů zbyde pár trosek, kteří tu budou po každé prohře vytahovat jeho 16 GS, který už mu nikdo nevezme!!!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nedají se tvý stupidní kecy ohledně všech hráčů ani číst.Měl by jsi si najít jinou zábavu!
Reagovat
l00bor
Takovej Murray muže prohrát dvakrát v prvním kole, ale nikdo ho neodepisuje. Rodger vypadne v semifinále nebo prohraje finále a už patrří do starého železa.Pánove některé komentáře jsou dost nechutné.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela nechápu některé komentáře, že bude Federer v žebříčku už jenom klesat a že by si měl zvykat jenom na porážky atd. Federer už nebude tenisu dominovat, ale ještě bude několik let schopný vyhrávat ty největší turnaje. Nedominuje už delší dobu a najednou bude klesat? To asi těžko, Federer za posledních 6-8 měsíců hodně zlepšil svou hru a rozhodně už měl horší období. Myslim, že byste si měli uvědomit, že Federer byl loni poslední 3 měsíce nejlepší hráč na okruhu a letošní rok je hned druhým nejlépe hrajícím hráčem a to za skvělým Djokovicem. Jeho bilance 18:3! Všechny prohry s Djokovicem, tedy mimo těchto zápasů 18:0!!! Ti, co ho tady odepisují, by si měli projít jeho výsledky od lonského Wimbledonu(kde to s ním nebylo dobré) a možná by si uvědomili, jak jsou mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
mimo jseš jenom ty, fanatický elegoši a ten tvůj Rožéééér za zenitem :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Federer za zenitem nepochybně je, ale když i přesto před pár měsícema porazil Rafu ve vrcholný formě, tak bych to být tebou nevytahoval ;)...
Reagovat
smazaný uživatel
Milý provokatére, Rožér za zenitem je, ale mimořádně úspěšné výsledky z grandslamů mu už nikdo nevezme. A o ně v tenise jde především. Být třetí na světě v nějakém sportu a vyhrát "jenom" Turnaj mistrů je fakt ostudné. Po každé jeho prohře nezapomeň přilézt. Hezky si to užívej!
Reagovat
smazaný uživatel
ale ale, elegouni, tituly na miniturnajích je moc moc pěkné, ale na jeho poměry je to dost velká bída, všichni to dobře víte, jen si to přiznat, to je to nejtěžší :D

Chazy: jedna vlaštovka jaro nedělá, kolik za poslední rok vyhrál titulů na GS, nebo alespoň finálových účastí??? NULA .)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney: Já to vůbec nepopírám. A tak jako tak je mi to úplně jedno. Přeju mu jen, aby se stal ještě na ty pitomý dva týdny světovou jedničkou, pak ať okamžitě skončí. Ale na to, že je mu 29, tak se drží obdivuhodně, to se zas musí uznat. Hlavně ta odolnost proti zraněním je mimořádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Pane autore, tímto způsobem (případně s pomlčkou 6-ti) píšou pubertální čvaňhalové na diskusích. Redaktor webu by si takové patlanice snad mohl odpustit.
Reagovat
smazaný uživatel
vždyť je to správně, jak bys to napsal ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Bez toho "ti". Správně to opravdu není.
Reagovat
steve79
Ještě poznámka, doufám že dneska vyhraje Rafa. Budu mu hodně fandit.
Reagovat
steve79
Já si myslím, že taková utopie aby vyhrál Federer Wimbledon není. On hraje nejlépe na rychlých kurtech a to tráva je. Minulý rok ho taky všichni odepisovali a po US open vyhrál asi čtyři turnaje včetně turnaje mistrů kde hrál fantasticky. Hodně napoví taky antuková sezona.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, nezapomínejte, že Federer letos sice 3x prohrál, ale 3x s Djokovičem v životní formě. Jinak vyhrával s přehledem.
Reagovat
steve79
Djokovic si to druhý místo na žebřičku už zasloužil. Přece jenom porazil Rogera třikrát v řadě. Federer včera nehrál špatně, akorát měl zase chvilkový výpadek a to rozhodlo zápas. Jinak je to s obhájováním bodů v Miami? Djokovic vypadl v semifiánel mám dojem né?
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič hned ve 2. kole s Rochusem. Federer tuším ve 4. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, v Miami Djoker obhajuje jen 10 bodů, Roger 90.
Reagovat
Teo
Jak už jsem psal jinde, herně na Novaka rozhodně měl, takže do starýho železa určitě ještě nepatří. Dnes tipuju vítězství Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Dříve Roger své soupeře zadupal do země, ale teď se mu to snaží vracet... začínají s ním vyrovnávat vzájemnou bilanci zápasů, ale daří se jim to až když je na konci své kariéry (až na Nadala):D:D přeci jen když je někdo o šest let starší, tak se mu už nahraje tak dobře:)
Djokovic je skvělý hráč, ale má zůstat za Rogerem, protože tam je jeho místo
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jsi řekl přesně :) úplně s tebou souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon vyhraje Federer a vrátí se zpět na 2. místo :)
Reagovat
smazaný uživatel
upřímě řečeno by byl malý zázrak, kdyby Wimbledon vyhrál Fedex, ale já mám zázraky rád :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
... doba Djokoviče přichází ;)
Reagovat
smazaný uživatel
...hloupej a fanatickej komentar jsi prispel
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :) od takového pošuka je to skoro poklona :D
Reagovat
smazaný uživatel
nezapomeňte ale,že už jejich finále us open 2007 kde federer vyhrál 76 76 64 bylo velkou předzvěstí Djokovičovi kariéry a to byl v podstatě ještě děcko,Federer může být nakonec rád že djokovičova evidentně silnější hlava přišla až nyní a ne tenkrát, protože jinak by Roger nebyl král,byl by totiž za samprasem.
Reagovat
smazaný uživatel
federer nemuze bejt na vrcholu furt a je dobre ze ho ostatni predbihaji za chvili pred nej pude i soderling s murraym a na ten dnesni zapas tipuju rafu
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem hlavně zvědavý, kde bude Djokovič, až mu bude 29. Třetí na světě? V top5? Určitě ne. V top10? Možná, ale dost pochybuju.
Reagovat
smazaný uživatel
krasne receno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger samozřejmě hraje pořád velice dobře,vlastně nebýt Novaka tak už získal letos 17 grandslam a je neporažený právě on,není zvyklost vídat někoho jiného než Rafu kdo by porážel Rogera tolikrát za sebou a tak vtom hledáme různé příčiny hlavně u Fedexe ale já se domnívám že za to může životní forma Noleho,proto si nemyslím že Roger bude v nedaleké budoucnosti klesat v žebříčku,ačkoli souhlasím že už nemá tolik tu dravost mládí,ale to je asi pro tak úspěšného tenistu v jeho letech normální.
Reagovat
VlS
Nechcete to nechat vývoji? Může být jedničkou nebo dvojkou, může být bývalou jedničkou nebo dvojkou, která si vydělává na exhibicích, může býr záznamem v archivech, ktrého si běžný divák už ani pořádně nepamatuje - cokoliv z toho a možná taky něco jiného. Myslím si, že trochu Federrerův problém je v něčem jiném. Nechce ještě s tenisem přestat, ale není pořád ještě smířený s tím, že už nemusí být jednička a že hráčů, kteří si na něj vyšlápnou bude přibývat. Dlouho to byl jen Nadal, loni k tomu přibyl Berdych, teď Djokovič, přibude Soda, DelPo. Buď se s tím smíří a tenis jej bude bavit, i když už nebude špička a bude sympatickým veteránem ala Santoro, nebo s tím sekne, nebo bude nepříjemným způsobem hledat důvody, proč nevyhrál (loni jsem pár takových náznaků zaznamenal). Je jen na něm, jakou cestu si vybere a jaký dojem na závěr kariéry zanechá - i když to může ještě pár let trvat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě. Já jen tím chtěl naznačit, že právě rozdíl mezi Federerem a zbytkem světa je v tom, že on se drží v absolutní špičce i v tenisově středně pokročilém věku. Neplácá se někde na osmém, desátém místě jako Roddick (nebo 80. jako Hewitt), on pořád patří mezi tu úplnou top. Ano, Djoker je teď lepší a Roger se zlepšovat už nebude, ale pořád drží svou hru na mistrovské úrovni. Myslíte, že to dalších šest let vydrží i Djokovič? Já myslím, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by tady bylo víc přispěvatelů jako VIS nebo Matej. Web čte 25 tisíc lidí, ale napsat dobře naformulovaný a zajímavý text neumí ani promile z nich. Zato plkání o ničem nebo nečitelné slitky s chybějícími mezerami za čárkou a tečkou jsou k vidění neustále.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, nějak jsem si to neuvědomil
Reagovat
Berny
Konecne jeden z tenisovych fandu co umi zapojit rozum a inteligenci pri psani prispevku. Ano vidim to podobne, je pouze na rogerovi jakou cestu si na sklonku kariery vybere, bud bude ufnukany roger z wimbledonu 2010, kde bude brecet misto toho aby pochvalil famozniho berdycha, nebo jak rika VIS muze z nej byt sympaticky veteran alá Santoro, jinak u tech kdo si na nej vyslapl myslim zafungoval fakt ze prece kdyz ho porazi jednou tak muzou i podruhe (viz delpo 09, loni soderling, nebo davydenko 09-10). Nicmene myslim ze roger je a jeste par let bude jeden z hlavnich favoritu na kazdem turnaji na ktery nastoupi. A ukaze jen cas jestli dopadne bud jako Roddick ( TOP 10), nebo hewitt (TOP 50) a nebo jeste urve par GS jako Aggasi ( TOP 3).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist